Kaffebrenneriet i Vågen (Kristiansund)

Innimellom hender det at man må vente. Uten å ha noe spesielt å gjøre, bare vente på at tia går.

I dag, da jeg hadde kjørt Gubben til Kystekspressen, ville jeg vente i byen til butikkene åpnet. (Jeg liker fremdeles ikke prinsippet med søndagsåpne butikker!) Jeg hadde et ærend, men det var TO TIMER til butikkene åpnet. Å dra hjem var ikke noe alternativ siden det er ganske dyrt å kjøre gjennom tunellen. Da fant jeg ut at jeg skulle dra et sted jeg aldri hadde vært før, og valget falt på en ganske anonym bygning innerst i Vågen.

Det var kaldt ute i desemberdagen. Inne i gangen trodde jeg først at jeg hadde gått feil, men gjennom en dør til ble jeg møtt av deilig førjulsstemning. Det var høyt under taket. Folk satt i tre forskjellige rom og nøt en deilig tredje søndag i advent. På disken stod deilige kaker og fersk kaffeduft kilte i nesen. Fra første stund følte jeg meg velkommen .

Marianne, Ana og Tim sørget for at vaflene var nystekte, kaffen varm og bordene ryddige. De trenger iallefall ikke å ønske seg smilekurs til jul, for alle gjestene ble veldig godt tatt vare på. Noen var stamkunder, andre var tilfeldige gjester og alle var velkomne. Trettenåringen som solgte VG mellom bordene ble ikke jaget ut og damene som lo og snakket høyt fikk ingen sure blikk.Jeg skal absolutt tilbake dit!

Uten at jeg kjenner husets historie går jeg ut fra at navnet "Kaffebrenneriet" har noe med dette skiltet å gjøre:

Midt i lokalet finner man denne kuriositeten:

Man kan ikke få ferskere kaffe enn her.

Rundt om på veggene henger det gamle reklameskilt

Noen av dem er faktisk også forbudt

Historien henger på veggene og ER i veggene - og i interiøret

Både disken og hyllene bak var minner fra forrige århundre.

Denne vekta tok meg omtrent førti år tilbake i tid. Til min barndoms landhandel hvor Bjarne var kjøpmann og veide opp frukt og poteter som vi kjøpte i brune papirposer.Å vente trenger slettes ikke å være kjedelig :o)

Etter dette lille pusterommet brukte jeg ikke så mye mere tid i byen. Noen få ærender ble unnagjort før jeg dro hjem. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å steke et fjell av pannekaker til to sultne tenåringer. Ikke akkurat søndagsmiddag, men det var pannekaker de ønsket seg.

Jeg rekker et kjapt innlegg til før det er på tide med ny nattvakt. (Må bare ta et bilde først)

Stikk innom om en liten stund igjen, da ;o)

2 kommentarer

Ro Deg

11.12.2011 kl.20:50

årh, så koselig!

♥ Cecilie

11.12.2011 kl.20:53

Vil du tjene penger på bloggen din?

Gå inn på bloggen min,og trykk på linken under headeren min eller i det siste innlegget,du kan tjene 6000 kr denne uken(altså idag)!Det er helt gratis å registrere seg,og det finnes ingen aldersgrense heller!:)

Håper du vil prøve det ut :)<3!

kommentere tilbake?:)

11.12.2011 kl.20:53

Hei - har faktisk vært i Kristiansund og spist Norges beste Bacalao - men vi var ikke innom kaffibrenneriet. :) Det får bli neste gang, fordi dette hørtes koselig ut .

krlh

11.12.2011 kl.21:30

Fin blogg! :D

fruensvilje

11.12.2011 kl.22:56

Så artig å få oppleve et slikt sted,helt enig det behøver ikke være kjedelig å vente:))

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits