Eldres Dag - 1. oktober.

FNs internasjonale Eldres Dag ble feiret rundt omkring i landet i begynnelsen av oktober. Slik var det i Averøy kommune også. I tillegg var det markering av dagen på Pensjonistforeningens møte i kveld.

Synøve Lund Folland og John Sigurd Roaldsøy hadde satt sammen et program som så ut til å falle i smak hos de fleste. Ordfører Ann-Kristin Sørvik holdt et fint innlegg på møtet og kommunal enhetsleder fortalte om omsorgstilbudet i kommunen og sammenhengen mellom de forskjellige instansene. Publikum fikk også anledning til å stille spørsmål etterpå.

Eistein Bæverfjord fra Åsgard hadde tatt med seg trekkspill og film, og det så ut til at publikum likte underholdningen. Jeg lot meg lett imponere over flotte musikkstykker og for en som er så glad i fjellet som det jeg er, var filmen midt i blinken. Flott, norsk natur sammen med gode historier var veldig underholdende.Fra venstre: Synøve, John, ordfører Ann-Kristin og Eistein.

Innimellom var det tid til høytlesning, allsang og god prat over en kopp kaffe og nydelige kaker.

Et av stykkene Eistein fremførte var skrevet for orgel men fungerte veldig godt på trekkspill.

Jeg har tidligere sagt her i bloggen at jeg har venner i alle aldere og som dere ser så stemmer det. Man har så lett for å tenke på de eldre som en ensartet gruppe. Mennesker som alle har behov for hjelp og pleie. Slik er det ikke. Noen eldre trenger hjelp til forskjellige ting, mens andre er svært aktive, både fysisk og psykisk. Mange av de jeg møtte i kveld er morsomme, inspirerende og spennende mennesker. At man har levd lenge betyr at man har opplevd mye. Alle har sin historie og det er nyttig for oss som lever i en hurtig-verden å ta oss tid til å lytte til andre. Av og til kan permanentkrøller og værbitte furer skjule skatter som vi har det for travelt til å finne.

Ta deg litt tid en dag. Be besteforeldre på en kopp kaffe, gå en tur sammen med en eldre slektning eller ta deg tid til å lytte til de som kan fortelle fra den tiden man ikke kunne få verden inn i stua med noen tastetrykk. Jeg har selv gjort avtale om en kaffedate med en flott dame og gleder meg veldig til å møte henne igjen.I morgen skal jeg skrive om en mann som ikke er så veldig gammel, men han har mange ord i hodet. Heldigvis kommer ordene ut på nettet også innimellom.

Håper alle har en riktig god natt.

 

-klem-

 

 

2 kommentarer

fruensvilje

11.10.2013 kl.07:38

Dette hørtes ut som et fint arangemang,att eldre mennesker kan være gode venner har jo jeg også sagt lenge :)siden vi har bodd på bygda i 18 år og dermed ikke har kunnet velge og vrake i venner så har den personen jeg har hatt mest omgang med nå fylt 78 år.Vi går meget godt sammen,kan prate om absolut ALT og vi har felles interesser,i tillegg er hun sprek som en fole :)ønsker deg en fin dag

Casino6000

13.10.2013 kl.18:04

Sykt vakker blogg!

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits