Nyoperert - igjen!

I mer enn tjue år har jeg satt veldig pris på hverdager. Disse kjedelige dagene hvor ingenting skjer. Dager da man står opp, går på jobb/skole, kommer hjem og lager middag, går en tur, ser på TV, leser avisen.... og sånn går no dagan! 

Vel, vi slipper iallefall å kjede oss i familien.

I går var det tid for en ny runde på sykehuset. Ikke primært for min del, men for Tenåringen. 

Ny operasjon, den fjerde i rekken for dette problemet.

Man kan altfor ofte lese om feilbehandlinger, dårlig behandling og dårlige opplevelser i forbindelse med helsevesenet, men vi har vært utrolig heldige. Vi har nemlig et lokalsykehus med mange flotte hjelpere i hvitt og grønt. Alle vi møter gjør hva de kan for å gjøre livet litt enklere midt i problemene.

Først ringte de for et-par dager siden og sa at Tenåringen ikke trengte å møte før klokka 11. Dermed slapp han å stresse for å komme inn fra morgenen av for å ligge mange lange timer og bare vente. Da vi kom inn ble riktignok jeg sittende å vente i "evigheter" uten å få informasjon, men pasienten hadde fått god informasjon og det er jo hovedsaken. Han er tross alt voksen. (Jeg har IKKE bestemt at attenåringer er voksne!!!)

 Så snart han var tilbake på dagenheten fikk jeg telefon og kunne komme inn til en småsløv SULTEN kar. Selv sier han at det verste med operasjonene er at han blir så forferdelig sulten. Da han etterhvert var våken nok, ble slanger og slikt fjernet og han fikk mat! Det skulle ikke mere til for å glede ham.

"En ganske digg dag" sa han selv mens han ventet på informasjon. Da er det kanskje ikke så rart at han ble omtalt som en av de roligste pasientene de hadde hatt på Kirurgisk Dagenhet? Tålmodig er han iallefall og det trenger vi i tiden framover. Operasjonen er avsluttet, men i lang tid framover er han avhengig av å dra på Kirurgisk Poliklinikk for å få skiftet bandasje. Det benyttes et system som heter PICO-vac og det kreves litt av en tenåring som må venne seg til å passe på en alarm som er festet til kroppen 24/7.

Desverre fant vi ut i går kveld at alarmen virker (Murphys lov gjelder! Det som kan gå galt går galt) Noe stresset ringte jeg på sykehuset, men etter å ha fulgt henvisningen jeg fikk før vi dro hjem fra en av de flinke sykepleierene på avdelingen og lest bruksanvisningen nøye (og pga en tålmodig pasient) fikk vi avverget situasjonen og pumpen virket som den skulle igjen.

Det gjør den fremdeles. Iallefall blinker det grønt ved siden av en sovende ungdom. Det har jeg sjekket mange ganger iløpet av dette døgnet!

Da Tenåringen var ferdig på sykehuset dro vi oppom Storebror som hadde fått tak i et nytt spill til dagens "Hovedperson". Kommentaren da han kom ut i bilen igjen var at dagen gikk fra å være ganske digg til å være VELDIG digg.

En betryggelse var det også at den hyggelige sykepleieren fra Kirurgisk Dagenhet ringte i dag og spurte hvordan det gikk med pasienten. Vi er heldige som har dem i nærheten, og jeg er heldig som har en flott tenåring i hus.

Heldigvis sier han ingenting om at han ikke fikk med seg russearrangementet i går kveld.

Ha en fin, frisk fredag!

 

-klem-

5 kommentarer

Gamlemor

21.03.2014 kl.13:30

Trasig at han plages sånn. Håper det går bra denne gangen. Hils han og ønsk han lykke til. Klem.

Viktoria Marie

21.03.2014 kl.13:50

Han er en tøff kar, så dette er jo ikke noe problem :-) Ønsker dere alle ei finfin helg <3

hestiaverden

21.03.2014 kl.14:03

Gamlemor: Skal hilse tilbake og takke. Vi krysser fingrene for at alt går bra denne gangen!

hestiaverden

21.03.2014 kl.14:04

Viktoria Marie: Ja, heldigvis, Viktoria. Han står han av, vettu. Håper dere i Trønderhovedstaden har ei fin helg, dere også.

-klem-

fruensvilje

21.03.2014 kl.16:41

trasigt å måtte gå gjennom flere opperasjoner særlig i ung alder,men når en først må så er det jo godt att det er et godt sykehus med flinke personer.Ønsker sønnen god bedring og god helg i heimen

hestiaverden

21.03.2014 kl.17:59

fruensvilje: Tusen takk. Han er iallefall positiv selv, så vi får bare krysse fingrene og satse på at det går bra denne gangen. Ei god helg skal vi iallefall ha :)

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits