Søndagstur til Stavneset

Her på Averøya har vi masse flotte turmuligheter. Flere turmål ligger i nærområdet vårt, og en av disse er Stavneset.

Stavneset fyr ble tent 1. september 1842. I 1976 ble fyret automatisert og avbemannet. I 2010 ble foreningen Stavnesets Venner stiftet og det ble inngått en avtale med Kystverket om leie av husene og eiendommen. 

For å komme til Stavneset kan man gå etter godt opparbeidet tursti fra Futsetra og i sommerhalvåret kan man komme sjøveien og legge til ved flytebrygga nede ved naustet. Nytt av året er også tursti fra parkeringsplassen ved Atlanterhavstunnellen. Denne stien fikk jeg vite om i går, og den må prøves en av dagene. 

Om du vil vite mere om Stavneset kan du finne informasjon på FYRETS EGEN NETTSIDE eller på Stavnesets venner på facebook.

Hele sommerhalvåret er det søndagsåpent på Stavneset. Den som vil kan kjøpe kaffe og vafler fra kl 11 - 15. Sesongen starter i Påska og i år blir første salgsdag skjærtorsdag (17. april). I påska blir det også åpent langfredag og første og andre påskedag. (18.,20. og 21. april). Resten av sommeren blir det åpent hver søndag til og med 28. september 2014.

Flere ganger iløpet av sesongen blir det underholdning der ute. Først ute er Kammerorkesteret fra Kristiansund som kommer 4. mai.

Sist søndag var en perfekt turdag. Jeg skulle gjerne gått en lang tur, men det har jeg ikke tid til før etter at eksamenene mine er ferdig i mai. Da var Stavneset et godt alternativ.

Veien utover er dekorert med kunst i mange former og fasonger i sesongen. Denne fuglen er et nytt tilskudd som allerede vokter på turgåerene. 

Selv om det ikke var åpent på fyret hadde jeg og Gubben en koselig tur.Vi måtte selvfølgelig skrive oss inn i boka også.

Vi har hatt så mye fint vær på Nordmøre dette året og mange er glade i å gå tur. Vi traff mange kjente på veien, så i tillegg til å få frisk luft er det sosialt å gå på Stavneset.

Det blir helt sikkert flere blogginnlegg fra turmålene både i Averøy og i området rundt, men akkurat nå er det tid for å dukke ned i statistikkens verden. Faglitteratur er kanskje ikke like morsomt som tur, men interessant er det iallefall.

Ha en fin onsdag.

 

-klem-

7 kommentarer

Gamlemor

26.03.2014 kl.10:44

En nydelig tur der utover som selv gamle damer kan klare.

hestiaverden

26.03.2014 kl.12:08

Gamlemor: Helt klart, mamma. Som jeg skrev så er det blitt en ny vei utover også nå. Jeg har ikke fått sjekka den ut enda, men regner med at den er fin. Vi får ta oss en tur i mai :)

Min matgale verden

26.03.2014 kl.12:14

Så ut som en idyllisk og flott tur det der:) Fyr er flott!

hestiaverden

26.03.2014 kl.12:47

Min matgale verden: Ja det ER fint. Vi er med i Venneforreningen, og da blir det litt vårt også, liksom... Det gjør ingenting at det er naustfest pågang heller, for det er mange kjekke mennesker som liker seg på fyret. Blir helt sikkert mere Stavnes-stoff i bloggen etterhvert.

fruensvilje

26.03.2014 kl.15:57

helt sikkert en flott tur,det var iallefall koslige bilder :))så du går på skolen no,ikke rart vi hører lite fra deg da,ønsker deg en fortsatt fin dag og lykke til med eksamen

hestiaverden

26.03.2014 kl.16:34

fruensvilje: Du får komme og være med på tur :) Joda, jeg er blitt student. Skal lage et innlegg om det når jeg får anledning. Det blir nok mer fra Hestiaverden framover, for jeg har savnet bloggen veldig ,,,

Ashi

26.03.2014 kl.18:10

Så vakkert! Det er noe eget med fyrtårn og havet. Nyt finværet :) Klem

hestiaverden

27.03.2014 kl.08:31

Ashi: Fyrtårn er spesielle for meg siden jeg vokste opp med at pappa gikk med post og mannskap til Fugløykalven fyr.
Jeg får dessverre ikke vært så mye ute som jeg skulle ønske, men vi har fantastisk vær på Nordmøre for tiden og jeg nyter det så absolutt. Kanskje jeg kan legge skolearbeid og sykepleiermammaoppgavene litt tilside i helga...

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits