I kassa på REMA1000

På Facebook finner jeg mye kjekt, bl a oppdateringer på små og store hendelser i mine venners liv. Innimellom får det tankene til å vandre, og i dag ble en slik dag. Jeg kom over et bilde av noen av mine venner og tenkte "Så heldig jeg er som kjenner så fine folk" - og så tenkte jeg litt mere....

Når man er ung i 2014 i Norge har man uendelig mange muligheter til å velge hvilket yrke man vil ha. Man kan bli nesten hva man vil, men det stilles også mange krav. Man skal være flink, oppdatert og arbeidsom - og vellykket. Det hender at det butter imot, og i perioder er skolearbeidet tungt og vanskelig. For ikke å snakke om når man er ferdig med videregående og skal stake ut veien videre.

Som forelder prøver man å stille de "riktige" spørsmålene, og i ren frustrasjon kommer nok ting litt feil ut fra min sønns oppgitte mamma. Så korttenkt er det egentlig ikke lov til å være, og jeg legger meg flat og ber om unnskyldning til dem det måtte angå. For noen uker siden greide jeg nemlig å komme med kronidiotuttalelsen "Hva er det egentlig du vil? Om du ikke skjerper deg kommer du til å ende i kassa på en butikk!"

Jeg husker kommentaren fordi den var så dum, og jeg har sett lignende kommentarer flere steder i sosiale medier. Er vi virkelig så snobbete at vi mener det er bedre å være lege eller lærer enn å jobbe i en dagligvareforretning? Jeg vet at jeg selv ikke mener en bokstav av den uttalelsen (bortsett fra spørsmålet om hva poden egentlig vil - vi har funnet en løsning på det også), men hva mener du? Er noen yrker "finere" enn andre?

Jeg kjenner folk fra de fleste yrkesgrupper. Bl a kjenner jeg flere som denne helgen er på Oslotur for å feire seg selv og bedriften de jobber i.
En av dem hadde lagt ut bildet som satte igang tankerekken. Et bilde av flotte mennesker som hver dag møter kundene med et smil og en hyggelig kommentar. De sørger for at riktig vare er på riktig sted og har mange andre oppgaver enn å fortelle deg hva du skal betale for melk og brød. Før jeg har rydda av frokostbordet er butikken åpen og jeg har forlengst benka meg foran fjernsynsskjermen når dørene stenges for kvelden. Håper dere hadde en flott helg, Bente, Lene og alle andre i konsernet.

Jeg er stolt over å kjenne folk som jobber på Rema1000, (og i andre dagligvarebutikker) for alle yrker er like viktige.

Fine mennesker finnes overalt.

Ha en fortsatt fin helg,

#rema1000 #yrkesvalg #kassa #butikk

2 kommentarer

venkesstrikk

08.06.2014 kl.23:02

Det er viktig å ha folk i alle yrker. For mange norske ungdommer er det dessverre alt for mange yrker som er lavstatus. Hurra for alle som holder maskineriet gående

Victoria Wisløff

08.06.2014 kl.23:13

Nyt resten av søndagen!

Gamlemor

09.06.2014 kl.10:00

Det mener jeg at jeg alltid har sagt. Alle yrker er like viktige for å få samfunne å gå rundt. Tenker noen ganger på dem som henter søpla vår eller di som jobber i kloakkene rundt om. Di er kjempeviktge, Ja, nesten noen av di viktigste i samfunnet. Men status? Nei.. Ha en fin dag alle sammen om du jobber her eller der. Alle er viktige.

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits