Atlanten vgs 19.juni 2014 - en epoke er over

Man kan ha mange meninger om når et menneske går fra barn til voksen. Jeg mener dette er individuelt, men uteksamineringen etter endt videregående skole er som regel et veiskille. I mange tilfeller betyr dette at man flytter hjemmefra og på mange måter skaper sitt eget liv. Mer frihet, men også mere ansvar. 

Vi som er foreldre ser på denne dagen med glede, men også med et visst vemod. Hvor ble det egentlig av den lille jenta eller den lille gutten som kom til verden i 1995? 

I 1995 var det flom i Gudbrandsdalen, jordskjelv i Japan og Norge vant Grand Prix. De første nettaviser så dagens lys, filmen "Løvenes Konge" ble lansert og på Nordmøre var oljealderen kommet for å bli. De mest populære navnevalgene i Møre og Romsdal var Karoline og Andreas og 1995 kullet ble tidlig kjent med snø. 17. desember var det bar asfalt i gatene mens folk var innesnedde bare etpar dager senere.Som mamma har jeg sett de første skrittene, hørt den første latteren og tørket de første tårene. Jeg har lagt trekk på utallige bøker og bakt uante mengder med chocolade chip cookies. Det virket av og til som om jeg skulle mase om lekselesing og leggetider i evighet og russelua virket som et mål i en fjern framtid.

I går var dagen kommet, og Fløyelsrussen hadde byttet mer eller mindre slitne russeklær med moderne antrekk, vakre bunader og konfirmasjonsdresser som fremdeles passet.

Opp trappen på Atlanten for siste gang som elev.

Arrangementet på Atlanten ble en markering av det som har skjedd iløpet av tre år. Gleder og tragedier hånd i hånd. Noen nye venner som man kanskje aldri ser igjen og noen gamle som man aldri helt mister. Lærere som har satt spor. Dager man ønsker å oppleve igjen. For vår tenårings del, og for endel andre, ble det også opplevelsen av å flytte til et annet land - og å flytte hjem igjen. 

 I gårkveld holdt rektor Trond "Supermann" Hjelle tale for unge mennesker som ses på som ressurssterke og hjertevarme. Han håpet at de ville finne ro, tid og sjøltillit nok til å gå sine egne veier og realisere sine egne drømmer. Drømmer for framtida og gode minner fra skoletia var også tema i underholdningen.

"...you don't have to be afraid.." sang Ingrid og Kristian.Fredrik var også en av de mange talentfulle avgangselevene fra Musikklinja. (Beklager dårlig bildekvalitet. Mobil med zoom er dårlig egnet som fotoapparat)

Elevrådsformann Elise og russepresident Ludvig oppsummerte skoletiden og berømmet både medelever. lærere og annet personell på skolen. Spesialbestilte baguetter og forbud mot snus i taket hører fra i dag av med til historien. 

Det ble delt ut utmerkelser for gode karakterer og positive holdninger, utvekslingselevene fikk med seg en hilsen på veien hjem og alle fikk sine karakterutskrifter og diplomer.

Davids klasse, 3SD4

 Etter denne høytidelige markeringen dro ungdommene ut på byen for å spise avskjedsmiddag 

 

 Will the past be a shadow

that will follow us 'round?

Will theese memories fade

when I leave this town?

I keep, I keep thinking that

it's not goodbye

Keep on thinking it's a time

to fly.

(Fra "Graduation song" med Vitamin C)

Fremdeles lurer jeg litt på hvor denne karen ble av,Sammen har vi lukket en bok, slik at nye blanke sider kan fylles ut i tiden framover.

Først og fremst til David, men også til Jakob, Fredrik, Benjamin, Erlend, David A, Anna M, Tove K, Grete og alle dere andre som hadde siste skoledag på Atlanten vgs i går;

Ingen er for store til å be om hjelp eller for små til å være viktige. At foreldre slipper taket betyr av vi låser døren til barndommen

og gir dere nøkkelen.

-klem-

 #graduation #avslutning #skoleavslutning #vitnemål #avgangselever #mamma #ung

2 kommentarer

Gamlemor

20.06.2014 kl.14:04

Som besteforeldre undres vi kanskje enda mer hvor alle årene er blitt av. Det er litt rart at en etter en av barnebarna blir voksne, men vi gleder oss jo også over det og håper at det skal gå bra med alle videre i live. Vi gleder oss med dem i medgang og er lei oss når dem føler at ting går dem i mot. I allefall så ønsker vi både David og alle di andre alt godt videre i live.

nestenunglittvakker

20.06.2014 kl.14:14

Gøy å lese, jeg gikk der selv i 1992/93 :) Det er en jo hel generasjon siden..hehe

fruensvilje

20.06.2014 kl.19:46

vakkert skrevet til ungdommen :))

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits