Utekino i Vanndamman

Lokalavisa vår har stadig annonser om ting som skjer i Kristiansund og omegn, og onsdag fanget denne annonsen min interesse

For en som har hatt Abba med seg gjennom hele ungdomstiden er filmen en perle. Jeg har sett den mange ganger, men aldri før ute... Dette var noe helt nytt, så det måtte prøves. Etter en lang dag på skolen, tenkte jeg at jeg ikke gadd allikevel, men så ble jeg overtalt av en som syntes det var verdt å støtte opp om arrangørene. Man kan ikke klage på at det ikke skjer noe om man bare har tenkt å sitte hjemme!

Dermed pakka jeg med meg popcorn, Toffin, sitteunderlag og ei bøtte nysgjerrighet og kjørte til byen.

Inne eller ute, man må ha popcorn på kino.

Ut mot Vanndamman var det den rene folkevandringen. Selv om været var litt ustabilt, var septemberkvelden varm og flere hundre hadde tatt på seg varmt tøy og var klare for å prøve noe nytt.

Klokka var nesten ni på kvelden, så det var mørkt, men veldig god stemning. Før filmen ble vi hilst velkommen og fikk vite at arrangementet var kommet istand fordi ei ung jente hadde ønsket seg utekino i Kristiansund.

Da filmen startet var vi plutselig på en øy i Hellas. Det var jubling, klapping og sanger. Av og til var det vanskelig å skille mellom det som skjedde på lerretet og det som skjedde på gressbakken i en park. "I love you, I do, I do, I do, I do, I do-o-o-o" lød det fra høytalerne mens forelskede par i alle aldre holdt hender. Jentegjengen nede til høyre var helt med på "Dancing Queen" og den nydelige sangen om en datter som vokser opp smøg seg inn i hjertene våre mens en mor ved siden av meg strøk sin ti år gamle datter over håret.

Å ha kino ute i September var en sjanse å ta, men av og til må man ta noen sjanser. Man må kanskje improvisere litt og ta de mulighetene livet byr på. For meg handler "Mamma Mia" om dette. Forskjellige utfordringer etter hvor man er i livet, men vi er kanskje ikke så forskjellige likevel? 
Jeg tror kanskje det regnet litt. Det så sånn ut i lyset fra prosjektoren. Vinden raslet i løvet i trærne. Den var varm, og plaget ingen. Da filmen var over og vi gikk hver til vårt hørte jeg en av damene som gikk bak meg fortelle sin venninne at hun hadde vært så forelsket at hun skalv da "Han", som var musiker, kom inn i rommet. Hvem skulle trodd det om damen som sikkert var rundt 60? Fritt oversatt fra engelsk sier et ordtak "Det er mere enn det du ser". Slik er det. Alle mennesker har sin historie og de fleste har drømmer uavhengig av alder.

Kanskje alle mennesker er lysfontener (som en brudgom engang sa om sin brud) Utekino i Vanndamman var et trivelig lyspunkt i tilværelsen, så all ære til Braatthallen, Kristiansund Kommune,  Tidens Krav og Gamle Kripos som stod som arrangører. Kvelden i går var minneverdig, og nå er jeg klar for nye eventyr.

Ha en fortsatt fin fredag.

-klem-

#kino #film #ute #mamma mia #kristiansund

Ingen kommentarer

Siv Svanem

13.09.2014 kl.10:46

<hørtes koselig ut.

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits