Averøy - en ung kommune med gammel historie

Sist helg var vi på hytta. Å være der betyr total ro og null internett. Det betyr vanligvis ikke at jeg gjør mindre, men denne helga var det på tide å roe ned. 

Til tross for det, måtte jeg en liten tur til kommunesenteret på Bruhagen. Der feiret Averøy kommune seg selv.

I 1964 ble Kornstad, Kvernes og Bremsnes slått sammen til Averøy kommune slik den er i dag. Jeg er innflytter, men har lært meg å sette pris på havet og skjærgården, åkrene og fjellene. Vi har "alt" her på øya og jeg liker veldig godt å vise den fram til venner og kjente som kommer på besøk.

Da er det som oftest vakker natur de får se, men vi har masse kultur her og et inovativt næringsliv som jeg gjerne skulle fortalt mer om på bloggen. Det er en god miks av tradisjonsrik næring og nyvinninger. En del av disse firmaene fikk vise seg fram på Bruhagen denne helga. Siden jeg valgte en treg morgen, fikk jeg ikke med meg så mye, men jeg greide ikke å holde meg helt unna. På en av standene fant jeg flotte Ella som koste seg med båtene

Ella besøkte messen sammen med mormor og jeg tror nok begge de flotte damene hadde en fin dag på kommunens festdag.

Det kommer mer Averøy-stoff her senere i dag. Historier som er eldre enn både Ella og kommunen.

Nå er det tid for å lufte fotoapparatet litt. 

Ha en flott tirsdag.

 

-klem-

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits