Blogg

Ny blogg...

Siden det ikke var mulig å skifte navn på bloggen, måtte jeg bare lage en ny blogg. "Hestiaverden" er for vanskelig å bruke og må alltid staves om jeg skulle gi bloggadressen min til noen. Jeg har lenge tenkt at jeg måtte gjøre noe med det. Da ble det nytt år, ny PC og ny blogg.

 

Heretter finner du meg på visitkari.blogg.no

 

Håper jeg ser deg der.

Problematisk internett

Etter at Tor med Hammeren ble irritert i forrige uke ble internettkapasiteten vår sterkt redusert. Bl a er det veldig vanskelig å få lastet opp bilder. Siden jeg liker å bruke bilder i blogginnleggene mine må jeg vente med å blogge til ting er "på stell" igjen. Innlegg om golf, kremmere, båtfolk og Stavneset er på vei ;). Håper du stikker innom igjen etterhvert.

 

Ha en fortsatt fin søndag.

#internett #blogging #bilder #nettproblemer

Jern e det...

Neida, jeg har ikke fått akutte problemer med staving, det er bare jeg som leker meg med overskrifter.

I går ringte nemlig legen min og var streng i stemmen. Beskjeden var klar. Lav blodprosent - ta jern!

Da får jeg vel bare høre etter, selv om jeg ikke liker det. Det som er bra med denne telefonen er vel at jeg da har fått en forklaring på hvorfor jeg er trøtt og slapp og fryser hele tiden.

På tide å lete fram ullklær, da, for i dag blir det tur igjen. Himmelen ser sannelig blå ut.

Ha en riktig god tirsdag, alle sammen.

 

-klem-

En innholdsrik dag.

Dette har vært en av de dagene man føler at hvert eneste sekund har blitt brukt. Dagen har jeg brukt sammen med Marianne og vi har virkelig hatt det flott. Vi har besøkt et nytt fjell,  et digert tre og gått en nydelig sti som endte i et besøk på en forskningsstasjon. Vi har stoppet utallige steder for å fotografere, kjørt kolonne gjennom tunnell og avsluttet dagen med takeaway og en lattermild ung mann. Med andre ord....

En flott og fargerik dag

Redigering og slikt får vente til i morgen så kanskje jeg rekker å blogge litt da også ;o)

Ha en riktig god natt.

 

-klem-

Bare en test

Jeg måtte rett og slett bare stikke innom en tur for å sjekke at jeg husket hvordan jeg logger meg inn her. På tide å begynne å blogge igjen, tenker jeg .... i nær framtid ;o)

Helg i slow motion

Påsken har såvidt startet med en aldeles rolig palmehelg. Studenten er hjemme og med det er familien komplett - og det er jo det jeg liker aller best. Vi har ikke hatt noen spesielle planer, og innimellom er det veldig godt å slappe helt av. Vinteren har bestemt seg for å returnere til Nordmøre for en liten stund. Noen ganger er det fint og klart vårvær, mens andre ganger er det slik
Etter middagen fant vi ut at vi skulle kjøre en liten tur, bare fordi det er så lenge siden vi har har vært på tur uten å skulle noe spesielt sted. Vi kjørte over Atlanterhavsveien

 

 


Det er mye hav og himmel og på radioen er det musikk og fotballoppdateringer og vi løste absolutt ingen verdensproblemer. Studenten ble med på tur, og på vei hjem hentet vi Tenåringen som hadde vært hos en kamerat.

Nå er guttene på plass i kjellerstua, mens for meg og Gubben er det kaffe i koppen og historien om Titanic på TV-skjermen. Gubben skal jobbe etpar dager, jeg skal på ei seinvakt og så er det på tide å ønske påsken velkommen "på ordentlig".

 

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Innlegget ble skrevet i gårkveld, men jeg fikk ikke postet det før i dag. Nå er det tid for å lete fram spaden og få unna litt snø før middagslaging og jobb :o)

 

Adventstid er ....(3) Julehandel.

Man kommer ikke utenom "shopping" i adventstida. Man skal kjøpe gaver, pynt, mat, klær - og alt mulig annet. I dag var VÅR store shoppingdag. Vi tømte ikke hverken konto eller lommebok, men det var alikevel litt av hvert som ble med hjem. Jeg kan ikke tenke meg at noen er interessert i våre helt vanlige juleinnkjøp (foruten et par kanskje, men de kommer med i senere innlegg)

Det som er viktigst er at dette også kan være koselig.

Julepyntede butikker


En Tenåring og en Gubbe som venter tålmodig når mor surrer rundt i diverse butikker

Man skal ha tid til å kose seg også

Og etterpå kan man for eksempel kjøpe pølser eller andre godsaker

Dagfinn Larsen selger masse godt - med et smil :o)

Med vilje har jeg latt være å ta med bilder av enkelte utstillinger. Det er så mange fine, og så mye arbeid som er blitt lagt ned i dem (Har du forresten tenkt over det noen gang, hvor mye jobb det er med å pynte butikkene til jul?)

Men denne karen fra Prix på Bruhagen måtte jeg bare ta med

Da vet dere hvor Rudolf holder hus i adventstia ;o)

Nå skal jeg finne litt kaffe og nystekte kokosmakroner til meg og Gubben. Jeg rekker en liten time sammen med ham før jeg skal på nattvakt. I morgen drar Gubben til Trondheim, og etter at jeg har kjørt ham til by'n skal jeg male ferdig stolen jeg viste fram litt tidligere. Nattbordet har allerede kommet på plass. Jeg får vise fram det i morgen, tenker jeg.

Håper dere alle har en fin lørdagskveld.

 

-klem-

 

Søndag Søndag

Jeg tror vi har verdens lengste søndagsfrokoster.. Da har alle god tid og vi spiser så lenge at det nok er mere brunch enn frokost. Samma det, egentlig. Vi koser oss med flere sorter brød, godt pålegg, egg og god te (og kakao til Tenåringen)

Nå skal jeg forberede middagen før jeg går meg en tur i nydelig høstvær. Det kan jo hende jeg får selskap på turen også!

 

Utfordring : 7 ting om meg selv

Her en dag fikk jeg en utfordring fra FRUENSVILJE

 

Reglene er visst slik at det skal være minst syv fakta og det skal være en link til den som utfordret dere. Linken til Fruensvilje finner du derfor over her.

 

Nå har jeg i etpar dager vridd hodet for å finne noe spennende å skrive, men jeg er nok en temmelig kjedelig person ;o)

1. Jeg ble født på et sted uten bilvei. Dette innebar at folk gikk mye, og i mangel av bæremeis ble jeg puttet i en Ludvig-sekk. Den henger nå som dekorasjon i gangen min.

2. Da jeg begynte på skolen var jeg så naiv at jeg trodde all, (gutter også) kunne leke sammen. Så feil kan man ta..

3. Jeg ble døpt i en gymsal. (Uten at jeg ble noen idrettstjerne av den grunn)

4. Jeg, min bestevenninne Line og av og til lillesøster Hilde pleide å leke en lek vi kalte "Finfruer og tjenerskapet" Da laget vi kaffeslabberas med dokkekopper, saft og brødskiver skåret i små firkanter. Vi hadde hver våre roller og diktet historier om fine fruer som sladret om tjenerene sine og tjenere som sladret om "fruene" sine.. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke søkte på teaterskolen!

5. Som 10-12 åring gjorde jeg hva jeg kunne for å lure meg til å sove under spisebordet på stua. Ikke fordi jeg manglet seng, men fordi jeg da kunne ligge å høre på Radio Luxembourg til jeg sovnet

6. Da jeg gikk på ungdomsskolen var jeg alltid sen å stå opp om morgenen. For å rekke skolebussen sendte jeg mine yngre søsken ned for å stoppe bussen. Selv kom jeg løpende etter på skyhøye hæler. Bare det var moderne var det ikke så farlig om det var upraktisk.

7. Mitt første interiørprosjekt var soverommet som jeg selv fikk ta ut tapet og vegg-til-vegg teppe til. Jeg hadde rød strietapet m/struktur, lyst teppe og røde batikkmønstrede gardiner som jeg hadde laget selv i formingstimen på skolen. Senga ble kasta ut og madrassen ble lagt på gulvet. Planen var å bruke to paller til bord, men jeg husker ikke om dette ble nedstemt av mamma. Det var lys i gamle flasker, røkelse, røde lyspærer og glasskavler til pynt.... også plakater av en motorsykkel, Elvis og Donny Osmond. Gjett om jeg sørget da det ble kjent at Elvis var død!!!

 

Dette er vel ikke akkurat statshemmeligheter, men det kan jo hende du kan danne deg et litt bedre bilde av meg. Jeg skriver vel om det meste i bloggen min allerede, og de få tingene jeg ikke nevner her, blir heller ikke blogget om pga en utfordring ;o)

Nå har jeg ikke oversikt over hvem som har fått denne utfordringen fra før, men jeg utfordrer akkurat DEG!

Om du skriver i kommentarfeltet at du har tatt utfordringen, linker jeg til din blogg i et innlegg senere (E'kke mer enn rett og rimelig, det, siden en del av utfordringen er å linke til den du har fått utfordringen fra - altså meg!)

 

Ha en riktig god natt, alle sammen!

 

-klem-


Varm velkomst

Man kan ikke unngå å bli glad når man får en slik velkomst når man kommer hjem etter kveldsvakt;

 

Tenåringen som var hjemme alene hadde bakt brownies og serverte lunken brownies og iskald melk. For en fin avslutning på en god dag.

 

Godnatt, alle sammen.

 

-klem-

En god plan kan bli en god dag.

 

 
Selv om jeg har hvilende nattevakt, blir jeg sånn passelig daff på disse mellom-dagene. I dag skal jeg også en tur på kontroll på sykehuset med Tenåringen, så det blir ikke gjort så mye annet. Planen er å hente ham på skolen, dra på sykehuset og etterpå (siden han skal på trening i kveld) går vi og spiser ett eller annet sted. Det gjør jo ikke noe at augustsola skinner fra blå himmel heller ;o)

Ha en fin mandag!

 

-klem-

Sommer uten bloggen

Sommeren 2011 er allerede historie, og for meg ble det en sommer uten bloggen min. Som vanlig har jeg mer enn nok på hjertet, men for en gangs skyld ble bloggen bortprioritert. Innimellom har jeg savnet blogglandia, så nå er jeg her igjen, hjemme i mitt eget lille hjørne.

Vi er snart ferdig med august, og livet er tilbake til normalen igjen etter en sommer med bl a tur til Nordnorge. Nå er studenten på plass i Trondheim, Tenåringen har starta på videregående og jeg og Gubben er på arbeid. Jeg friskemeldte meg selv etter ferien. Det er ikke sikkert det er så lurt, men jeg prøver iallefall...

Etterhvert kommer det nok noen smådrypp fra sommeren, men det er også mye spennende på gang. For øyeblikket bruker jeg endel tid på valgkampen. Jeg kommer til å nevne den i bloggen, siden den tar endel tid, men jeg kommer IKKE til å drive valgkamp her. Jeg står (for første gang) på Arbeiderpartiets liste, og er komfortabel med det, men ønsker ikke at bloggen skal være noen politisk arena. Her dreier det seg om enkle hverdagstanker, ikke "krig og fred og politikk og sånt.." Det blir litt oppussing etterhvert, litt håndarbeid, turer, forhåpentligvis litt reising, kunst osv..akkurat som før.

Denne helgen skal jeg i bursdag, jeg skal ut på tur og jeg jobber. Neste uke blir det en bytur, bokbad med Mankell og hyttetur. Senere i høst skal jeg på Oslotur med MASSE program sammen med  Laila mi  - og innimellom skjer det helt sikkert noe. Kan hende er det ikke så spennende, men det er nå engang slik livet mitt er. Det preger meg og det preger bloggen min. Sånn er det bare!

Bildet over her er tatt på vakre Innlandet i Kristiansund. Perler finnes over alt, og noe av det jeg syns er fint finner dere her i bloggen. Håper jeg finner tid til minst ett innlegg pr dag - og at du tar deg tid til å stikke innom igjen.

Ha en riktig fin fredag!

 

-klem-

Velkommen til Alexandra Hotel

Denne helgen har jeg altså vært i Molde. Der bodde jeg på Alexandra Hotel, og det var en flott opplevelse.Jeg tror aldri jeg har vært på et hotel med så hyggelige og hjelpsomme resepsjonister. Damen jeg sjekket inn hos i går var like hyggelig som Markus som jeg sjekket ut hos i dag. Jeg fikk også oppfylt ønsket mitt om rom nr...

Siden det ikke går å laste opp bilder mer, får jeg bare vente tålmodig på å blogge mere om hotellet. Kanskje rekker jeg det i morgen før jeg skal på tidligvakt....

Oppdatering.. Beklager, det er fremdeles ikke mulig å laste opp bilder nå på morgenen. Får håpe ettermiddagen blir bedre...

Nå er det full fart på tidligvakt . Forhåpentligvis blir det bedre i ettermiddag ...

Hytteinspeksjon

Da har vi vært ute på hytta og sett hvordan det står til. De siste dagene har det skjedd masse der ute. Lastebiler, gravemaskiner og arbeidsfolk har vært i sving. Det kalde, tørre været passet oss perfekt, og nå er den delen av jobben ferdig.Hytta er bygd på 60-tallet, og er slik hyttene var den gang. Nå blir det endel forandringer.Bak hytta ligger det et anneks,På baksiden er det singlet opp - klart til å bygge på hytta etterhvert.Arbeiderne hadde ryddet veldig fint opp etter seg.Og her er nyvinningen innvendig...Gubben inspiserer!      "Nyvinningen" er et renseanlegg. Pga beliggenheten, kan vi ikke ha vanlig septiktank, så derfor måtte vi få satt ned renseanlegg for å kunne få kloakk på hytta.

Så nå blir det bad med vanlig do på hytta også. Etterhvert :o)Jeg var veldig spent på å se hvordan det ble på veggene etter at Gubben hadde hengt opp bildene vi kjøpte på GK. Her er to av dem. Bildet lengst til venstre er kjøpt på Kreta. Vi har endel "reiseminner" på hytta...Dette er ikke typiske souvernirer, men ting vi bruker. Duker, bilder, puter osv. Jeg håper det blir mange flere, både reiseminner og reiser.

Og når vi ikke er ute og reiser, kan vi kose oss på hytta.

Grrr....ikke nå heller :o(

Enda en kveld da blogginga går i stå pga at jeg ikke får lastet opp bilder!!! Og jeg som t o m har TEGNA et flott (?) bilde av legen min.. Neivel, da blir det mange innlegg så snart jeg får til å laste opp bilder igjen... også blir det film på meg! Det kan ikke falle meg inn å legge meg enda iallefall...

En ny morgen

 
"Stay"

Morning comes slow today
Memories push through from yesterday
Where will I be tomorrow
What do I have to show

From my life

o o o

It's the little things
Little things
Little things
That make the world

(Bruddstykker av teksten i sangen "Stay" av Poets of the fall)

Joda, morgenen kommer sakte sigende, jeg er ferdig med fire nattevakter og koffertene er pakket vekk igjen. Jeg sitter tilbake med flotte minner fra feirengen av min kjære pappas 80-års dag, og en kjempefin uke på Gran Canaria. Det ble også anledning til å hilse på flere slektninger som jeg ser så altfor sjelden. Heldigvis er det bare noen måneder igjen til Tromsø-tur i forbindelse med Hannas konfirmasjon i mai. Flybiletten er bestilt og jeg gleder meg veldig. Senere på sommeren kjører vi nordover for å nyte noen dager i midnattsolens land. Bortsett fra familien, er det lyset i Nordnorge jeg savner mest. Midnattsolen, selvfølgelig, men også aningen av solen som snart viser seg på himmelen etter mørketia, glitrende måneskinn og flammende nordlys - og morildens blå, eventyrlige lyset blandt isflakene i fjæra...

Til sommeren har jeg ikke tenkt å gå rundt på isflak, men jeg gleder meg til å gå i fjellene på Vannøya. Det er nok noe spesielt med fjellene på det stedet som jeg først kjente som hjemme.

Nok nostalgi... det er på tide å ta dere med til GRAN CANARIASiden ingen orker å lese laaange innlegg, tar vi det stykkevis og delt utover dagen..

Mere fototrøbbel i blogg-paradis

Det er jo ikke noe nytt at det er vanskelig å få lastet opp bilder. Jeg har ikke glemt innleggene mine om konsert, strikkemysterium og Trondheimstur, men det er så mye kjekkere med bilder til teksten.. Jeg får satse på at det går bedre i mårratidlig.

Godnatt, folkens, og sov godt!

 

-klem-

Ti dere som kommenterer..

.... på bloggen min. TUSEN TAKK! Det gjør meg kjempeglad, og jeg kommer til å svare alle etterhvert. Nå prøver jeg å gjøre ferdig "Polen-blogg-prosjektet mitt" og derfor går all bloggtid til å skrive om Polen.... Seks dager igjen å blogge om nå...

Kristiansund i sorg

Den ufattelige tragedien som først og fremst har rammet to familier i vår lille vestlandsby, beviser hvor skjørt livet er. To friske flotte jenter som plutselig ikke er mer, får vel de fleste til å reagere, også vi som ikke kjenner dem personlig. Det er vanskelig å sette seg inn i familienes situasjon men man skulle så gjerne ha kunnet sagt noe som kunne trøste - litt iallefall.. Jeg har selv mistet et barn, men da under helt andre omstendigheter. Jeg har venner som har mistet barn - og aldri føles vel livet mer urettferdig enn i slike tilfeller...
Siden byen vår ikke er så stor, og Averøya er nært knyttet til den, kjenner jeg gjennom idretten flere som er i nær familie med den ene av jentene. Kanskje gjør det at man blir litt ekstra tankefull, jeg vet ikke. Tankene mine er iallefall stadig på vandring, og jeg håper jeg er flink nok til å glede meg over alt jeg har i livet mitt.

Ta vare på hverandre!Husmortid
Da var dagens trening unnagjort, og jeg er stygt redd for at det er på tide med litt effektiv husmortid.. Jeg får være litt effektiv, så jeg rekker å blogge også, for det er fare for flere innlegg iløpet av dagen. Men først..middag!

Ha en fin tirsdags ettermiddag :o)

Elsker designet????

Jeg ler jo egentlig bare av det, men av og til kan man jo lure.. Når jeg får kommentarer om mitt "fine" design, ler jeg stort sett av det.
 Hallo!!!
 Jeg har ikke noe "design"!
Jeg har et standard oppsett fra blogg.no, hverken mer eller mindre.
For meg er det viktig å s-k-r-i-v-e...
Jeg skulle ønske jeg hadde lært meg mer om hvordan jeg skulle lage et fint design, men det er prioritert et sted nede på lista mi. Ganske langt nede på lista mi, faktisk.

Så, vel..tusen takk for rosen, jenter, men jeg tror dere har truffet feil med dette skuddet. Jeg undrer om det faktisk er mulig å blogge i blinde...

Natta, folkens, og sov godt♥

Panisk - eller bare veldig, veldig lur?

Jeg leser mange blogger. Noen fordi de kommenterer hos meg, andre fordi jeg finner dem via andre blogger eller på topplista. For meg har det lite betydning hvor gammel bloggeren er, så lenge de på en eller annen måte fenger meg med det de skriver. Jeg har faktisk venner som er helt i begynnelsen av tyve-årene IRL også..Og venner som er over seksti..
Da blogg.no delte opp bloggene etter alder, syns jeg det var veldig greit, for jeg syns jo det er litt kjekt å finne blogger som er litt lik min også. Det ble litt enklere nå, trodde jeg....Det ble jo forsåvidt det også, men veldig mange av bloggene jeg klikket meg inn på var unge mennesker som oppga at de var eldre enn sin egen bestemor...???
Jeg leser flere blogger som er skrevet av unge mennesker, men de finner jeg jo når jeg søker på dem!!

Jeg er ikke hverken sur eller sinna for det, jeg hopper bare over de bloggene etterhvert som jeg kjenner dem igjen, men jeg lurer nok litt på hvorfor de/dere gjør dette.

Har folk virkelig så "Panikk" for å komme på blogglista - samme hvilken det er?
- eller er det et lurt sjakktrekk?

Hva mener DU?
Veldig kjekt om noen av dere som har lagt til endel år på alderen sin kan si noe om dette...

Ti ting jeg vil gjøre før jeg dør (utfordring)

Greit at jeg er over førti, men jeg har ikke tenkt å legge inn årene enda... Grunnen til denne listen er at for noen dager siden hadde SILJE et innlegg med en utfordring til den som ville ta den. Utfordringen gikk på dette; å skrive ti ting man vil gjøre før man dør...

Det er så mye jeg vil.. kunst jeg vil eie, mennesker jeg vil møte, byer jeg vil se, ting jeg vil lære.....
Men for å plukke ut noe av det, har jeg listet opp dette; (i tilfeldig rekkefølge)
En rundreise i USA rommer egentlig mange mål. Spise i toppen av "The Nedle" i Seattle, besøke slekt og venner, kjøre (iallefall deler av) Route 66, Disney, Cruise og masse annetBli tatovert på L A ink... Jeg ønsker meg ei havørn...Kjøre Hummer - eller iallefall sitte på i enVære statist i en filmLære et nytt språk (ikke nødvendigvis fransk..)Feire midtsommer i SverigeSpille julesanger på piano - jeg kan ikke spille og har ikke piano, så det er ikke så enkelt som det kan se ut til.Tandemhopp i fallskjerm (Jeg hadde lovet å vente til ungene er voksne..)Gå Samariaravinen på Kreta ... forhåpentligvis til sommerenÅ bo i utlandet en periode...Vet ikke hvor lenge, men iallefall mer enn 14-dager

Det er mye annet jeg kunne tenke meg å gjøre også, både små og store ting. Det sikreste er vel å leve etter det gamle ordtaket: "Ønsk i den ene handa og spytt i den andre, så ser du hvor du får mest" :O)

Har du spesielle ting du drømmer om å gjøre?Kald dag...

Andre nyttårsdag i 2010 må sies å være en kald fornøyelse. Lenge siden gradestokken her har krøpet under - 10...

Dagen i dag ble brukt til en rask bytur og endte med nye "utelys" til garasje og veranda. (Pakkes vekk og tas fram til advent igjen).

Siden jeg har vært på vakt i natt, ble dagen rimelig slapp, med pizza til middag da gutta kom fra Moldetur (Ingen romjul uten Moldetur ifølge Hans og David). Kvelden blir tilbragt horisontalt sammen med korslag og Tom Cruise - og et mjælkeglass med Baileys......

Både gårsdagen og nyttårsaften fikk jeg lea litt på skiene, men i dag var det for kaldt!!!!

Vakkert og friskt på årets første dag.Men nå er det tid for kos INNE. Hans er på jobb, men jeg, David og D sjekker ut årets kor på TV'n :o)

Håper dere alle har en fin lørdagskveld

-klem-

Kort innpå!!!

Godt nytt år til dere alle. Jeg er her ennå - har bare gått inn i jobb-og-familie-modus.

Ser dere i det nye året!

-klem-

Face your fear

Det er vel ingen som tviler på hvor jeg har hentet denne uttalelsen...?

Regine Stokke starter sin bloggside med uttalelsen "Face your fear. Accept your war. It is what it is"...
DET er vanskelig det! Å møte frykten, ansikt til ansikt, og så ta de kampene som måtte komme.

face your fear

(Bilde fra flickr.com)

Det er ikke mulig for meg som aldri har stått med bena plantet i elva Styx å fullt ut fatte hvordan Regine har det nå. Man kan allikevel forsøke. Alle følelsene som man må slite med. Alt det som gjør vondt, både fysisk og psykisk. Jeg skulle fra hjertet ha ønsket at ting var annerledes for Regine.

whatelseistherebysmirr

Regines eget bilde, "What else is there", har jeg tjuvlånt fra eieren

Vi har alle våre kamper å kjempe. Alle de SMÅ kampene er også viktige, selv om det kanskje ikke virker sånn i denne sammenligningen.

Det er viktig å våge å løfte blikket, se frykten i øynene og akseptere at et A4 liv kan ha sine utfordringer, det og.

Når Regine greier å møte SIN frykt i døra, så må jeg greie det også. Jeg gruer meg til det, egentlig, for frykt og angst er vondt og ødeleggende. For folk som har angst og lignende problemer, nytter det ikke å "ta seg i nakken", men for min del er det bare å akseptere at livet er tøft, rydde opp i det, og gå videre til en ny dag

Deilig kjedelig fredag

Dette har vært en utrolig deilig fredag. Huset er vaska og helga kan bare komme. David har vært på ungdomsklubben og jeg har vært en tur på trening. Nå skal jeg tenne stearinlys og lete  fram heklinga mi - og da blir David glad, for han vil ha PCn :o)

God fredagskveld!

-klem-

On the edge...

For tiden føler jeg at jeg går på en knivsegg.... Jeg kan ikke, må ikke, bør ikke trå feil.
Jeg er ikke syk, men når nå dette kreftspøkelset har flyttet inn i huset, er jeg egentlig redd hele tiden. Redd for hva som vil skje - og redd for de tingene som ikke vil skje..
Jeg har tusen spørsmål og ingen å spørre - og dette takler jeg dårlig. Jeg prøver å være støttende og legge tilrette for at dagene skal bli best mulig fram til operasjonen, men det er ikke enkelt.
Håper det blir bedre - SNART!!!
Men nå er det tid for jobb..

Endelig en rolig tirsdagskveld

Tirsdagskveldene har vært min og Davids hjemmekveld

Først er det golf om sommeren eller svømmehallen om vinteren. Etterpå er det noe godt å spise og avslapning foran TVn. Davids favorittserie, CSI, er også en av mine favoritter

kos 002


I kveld ble det deilig, klissete brownies og iskald melk.

Innimellom leser vi spansk (David har prøve i morgen) og har en rolig og fin tirsdagskveld mens far sjøl er på bridgespilling.

Vi tar vare på dagene og hverandre så godt vi kan

Håper dere også har hatt en koselig tirsdagskveld ♥

Blomster, trening og dager som kommer og går

Jeg er veldig glad i blomster, så denne nydelige oppsatsen gjorde meg utrolig glad
på nytt 517   på nytt 518


Jeg blir glad hver gang jeg ser den ♥

En annen ting som gjør meg glad nå for tiden er trening. Jeg var kommet veldig godt igang mens D var på sykehus, og en liten periode gikk "alt" istå, men nå går det bedre igjen. Selv om det har blitt litt færre turer ute, har jeg iallefall fått mulighet til å legge inn treningsstudio igjen - iallefall tre ganger i uka, og som regel mer enn det....

på nytt 493

David var med en tidlig morgen. Siden det er et ubetjent treningssenter syns jeg det er litt skummelt å være helt alene i et kjempestort bygg, og da var det godt å kunne ta med seg en venn :o)
Utrolig hvor mange negative tanker som forsvinner på ei tredemølle.....

på nytt 476

Iløpet av min bloggtomme tid har også David startet med forberedelser til konfirmasjonen i Bremsnes kirke. Litt vemodig at babyen min er blitt så stor, men det er jo slik det skal være.
Jeg håper dere alle har det bra, og at dere får en strålende tirsdag i morgen!

-klem-


 

Kreft...

Det har vært dårlig med blogging i det siste.. D kom hjem fra sykehuset med store sår som krevde sårskift to ganger pr dag. Heldigvis gror sårene fint, så nå holder det med å skifte en gang pr dag.
På en kontroll ble det imidlertid - helt ut av det blå - funnet kreft.. Og vi har måttet bruke tid på å venne oss til det. Selve ordet KREFT er stygt og skremmende, så de to første dagene tok vi sats for å våge å si kreft.
Heldigvis ser det ut til at det er en svulst som skal være greit å fjerne, og at alt skal gå bra. Vi velger å tro det! Alikevel er det mange tanker som raser rundt i hodet, og mange ting å snakke om.
Først tenkte jeg at "Dette skal ikke ut i bloggen", men det er jo en del av livet vårt, og det blir for vanskelig å ikke skulle nevne det her. Vi lever så normalt som vi kan. D er sykemeldt pga operasjonssårene og skal til kontroll på dem den 4. november. Uka etterpå, 10. november. skal han kreftopereres i Kristiansund.

Innimellom har jeg begynt å jobbe igjen, David har starta på konfirmasjonsundervisning og jeg har kommet godt igang med trening. Nå får jeg se til å komme igang med blogging på skikkelig vis igjen også. Vi må jo prøve å få dagene til å henge sammen, tross alt, og ta livet som det kommer.....

Er tilbake her senere i kveld, med bilde av verdens nydeligste blomsteroppsats som kom på døra mi en dag..

-klem-

Lyspunkt

Når dagene er mørke og vanskelige, er det ofte lite som skal til for å gjøre verden bedre. Jeg har vært hos frisøren i dag (jada, jeg vet det er en bagatell, men jeg liker bagateller) Kvelden brukte vi til fagforeningsmiddag med gresk salat, hjortestek og trivelig selskap.
I tillegg fikk vi verdens nydeligste blomster med hjem, og D fikk med seg nål for 25 års medlemsskap i fagforeningen...

Vi har vel forhåpentligvis "landet" litt igjen og har starta med å venne oss til at livet vårt er et spill der man av og til rykker noen skritt tilbake....

                                                              images spill

..da må man vel bare spille med....

Natta, folkens. Jeg tror jeg er tilbake i bloggverdenen igjen :o)

-klem-

Lite tid = Lite blogging

Denne gangen beklager jeg virkelig at bloggen er tom.. Jeg skulle så gjerne ha skrevet masse, men akkurat nå er TID en mangelvare. Vi har nok med å holde hue over vannet....
Høsten har virkelig gjort sitt inntog på Nordmøre, jeg har begynt å jobbe igjen og D har kommet hjem. Det lille jeg har av tid til overs, går til lese-ring og trening...
Dagene er fylt opp med vakter, bandasjer, klesvask og leksehjelp....
Denne helga er Hans hjemme en tur. Veldig godt for en sliten mamma å ha alle rundt seg ♥

Heldigvis er jeg optimist og gleder meg til bedre dager og et litt lettere liv - en gang i framtiden :o)

Ha det riktig godt, alle sammen. Jeg kommer tilbake - når jeg kan senke skuldrene litt igjen....

-klem-

MØRE-TOUR MOLDE 2009

Søndagen ble tilbragt på - og rundt...

golf og valg 004

Som bildet viser, var vi ikke helt heldig med været, men det er lite å gjøre med det. Banen var veldig våt, men heldigvis ble det bare en regnskur, og den varte ikke så veldig lenge.

golf og valg 002

David var nok litt spent, men heldigvis var Hans hjemme, så han gikk sammen med bror sin.

golf og valg 003

Like før utslag for 1. flight (som David gikk i)

golf og valg 005

Femten glade (og våte) golfere

golf og valg 009

..og den første golf"statuen" er i hus.

Selv om det var godt vi hadde skotørker da vi kom heim, hadde jeg en veldig koselig dag sammen med guttene.

Håper dere også har hatt en fin helg

Treeeeegt

Jepp -tregt nett igjen!
Hodet mitt er fult av sydeninnlegg, Donna Bacalao, sykehus, bøker og forfattere.. Noe av det skulle på nett i dag. Får håpe nettet blir litt raskere utover kvelden.
Ser deg kanskje senere

-klem-

En deilig helg

gamle bilder fra telefonen 155

Istedenfor en lang, lat datadag, utviklet søndagen seg til å bli en lang, lat dag på besøk. Etter en sen frokost ble det litt hjemmefixing før middag. Alltids mulig å finne noe husarbeid om man leter..
Etter middag kom vi på at vi skulle ta en tur til gode venner. Vi har vært altfor lite flinke til det i det siste - det er jo SÅ koselig.
Etter å ha vært hos Bente og Bjørn kjørte vi en sving utover Atlanterhavsveien. Der fant jeg dette sommerlige motivet - en bekreftelse på den deilige, rolige sommeren vi har hatt.

gamle bilder fra telefonen 165

HJÆLP!! (Hvor ble det av sjokoladekakeoppskriften???)

Nå har jeg sittet i evigheter og lett etter en oppskrift, men jeg finner den ikke....
Jeg fant den på en blogg og tenkte at jeg skulle huske hvilken blogg det var, men guess what - jeg tok feil!!

Oppskriften var på en sjokoladekake basert på kakemix og med glasur av både hvit, lys og mørk sjokolade - tror jeg....

Nå gir jeg opp, og håper noen kan hjelpe meg. Intil videre får jeg droppe kakebakinga og rydde i skapene på badet istedenfor. Det er heller ikke så lenge før jeg må lage pizzadeig, for jeg har bedt Laila og Jakob på pizza i kveld. Gleder meg til å få besøk  (- men det ble desverre ikke sjokoladekake på dem i kveld)

Og om noen vet hvilken blogg jeg mener og kan gi meg et tips om det, blir jeg kjempeglad!

Håper alle får en fin helg

-klem-

Endelig på nett igjen

Nå har jeg brukt masse tid - og sikkert brukt opp en Telenor-ansatt - på å komme meg på nett igjen. Er ikke heeelt fornøyd med nett-tilgangen, for den kunne vært mere stabil enn den er, men det får så være. Funker nå iallefall!!!
Siden jeg har sittet stuck her lenge, rekker jeg ikke å legge ut fasit før i ettermiddag, men den kommer så snart jeg er ferdig med andre ting jeg må få unna

CU

-klem-

Blogg i forandring

Det er utrolig irriterende at PCn er på service, for et av de prosjektene jeg hadde tenkt å begynne på mens jeg ennå har ferie, er endringer på bloggen.
 Ikke misforstå - Hestia er fremdeles Hestia, men litt mere struktur skader ikke. Jeg vil bare få lagt inn bilder også... Utseende på bloggen blir endret, og det blir blogget mere om andre ting enn dagliglivet på Averøy. Outfits er nok ikke tingen, men litt stoff om klær blir det. Det blir omtale av bøker og det blir ting jeg skriver selv (Bl a dikt)
Middagstipsene kommer igjen, det blir litt om interiør og det blir litt om håndarbeid. I tillegg får selvfølgelig reiser og turer sin plass - og innimellom blir det noen vanlige historier om dagene mine..
Var det mere da? Oops, selvfølgelig...KUNST - i en eller annen form - blir presentert med jevne mellomrom.

Håper Elkjøp holder det de lover og gjør seg raskt ferdig med babyen min.. Jeg vurderte å kjøpe meg en søt, liten rosa sak, men droppa det. De pengene kan jeg finne andre bruksområder til.

Oida. Klokka går, og middagen hopper ikke i ovnen av seg selv. Det blir liksom litt mere hverdag med fiskegrateng enn med Kleftiko

Håper alle har en fin ettermiddag

-klem-

Har jeg bare flaks?

Når jeg for en gangs skyld ser en fotballkamp på TV, vinner Molde 5-0 over Rosenborg. Jeg er så dårlig til å bedømme spill, at det skal jeg overlate til andre. For min del er en god kamp synonymt med mange mål og målsjanser, så jeg er fornøyd, jeg. Når jeg atpåtil får sett at Magne H scorer mål, blir jeg kjempeglad på hans vegne....
Er fotball alltid like engasjerende?

Stille

Jeg er her. - Er bare litt stille for tiden..
Håper dere har det bra rundt omkring i bloggverden, og at dere finner en grunn til å smile - hver dag

-klem-

Blogg-trøbbel

Ikke nok med at jeg holder på med all verdens rare ting og ikke har tid til å blopgge - nå har blogg-PCen fått trøbbel med hue også. Feil på harddisken stod det... OK, det var bare å levere den inn på Elkjøp, det..
Nå får jeg sjekke ut etterhvert hvordan jeg legger ut bilder på den stasjonære pensjonisten i kjelleren... Det kan nok ta sin tid, med mitt intellekt...

Håper dere alle har det bra, og at ingen blir tatt av vinden

-klem-

Blogg-trøbbel

Ikke nok med at jeg holder på med all verdens rare ting og ikke har tid til å blopgge - nå har blogg-PCen fått trøbbel med hue også. Feil på harddisken stod det... OK, det var bare å levere den inn på Elkjøp, det..
Nå får jeg sjekke ut etterhvert hvordan jeg legger ut bilder på den stasjonære pensjonisten i kjelleren... Det kan nok ta sin tid, med mitt intellekt...

Håper dere alle har det bra, og at ingen blir tatt av vinden

-klem-

Beklager, kjære venner

Nei, jeg beklager ikke at jeg blogger lite. Jeg kommer ikke til å gå på akkord med meg selv for å blogge mest mulig uansett. MEN jeg beklager veldig at jeg er så dårlig på å legge igjen kommentarer for tia. Jeg leser faktisk alle innleggene jeg finner på "oversikten min", og ofte tenker jeg at jeg må kommentere - senere.Også rekker jeg det ikke. Og enda værre. Jeg får trivelige kommentarer og tilbakemeldinger fra dere, også får jeg ikke svart på dem heller.. Det beklager jeg på det sterkeste, for disse kommentarene gleder meg mer enn dere aner.

Tusen takk! (Jeg skal prøve å forbedre meg når dagene blir hverdager igjen)

-klem-

Alle fire fri

Det er enda et par uker til jeg går ut i ferie, men for øyeblikket kan jeg glede meg over nesten ei uke fri fra jobb lell. Noen fordeler har man da med alt dette nattarbeidet :o)
D og David har ferie, men i morgen har også jeg og Hans fri, så da har vi planlagt tur til Innerdalen. Det er et helt fantastisk sted, og en nydelig tur.Håper bare været blir fint...

tor med hammeren


Akkurat nå herjer Tor med Hammeren så det bråker og skraller over Sunndalsfjella, men jeg håper han gjør seg ferdig iløpet av kvelden

images innerdalen

Vi skal IKKE opp på Innerdalshornet, men opp til setra der ved vannet skal vi. Der er det blåbær i skogen, dyr som springer fritt ute og vi kan kjøpe verdens beste middag der oppe.
Jeg gleder meg masse. Det gjør vi forresten, alle fire. Og så har vi nye planer for fredagen (litt væravhengig)

Av og til lurer jeg på hva folk gjør for å få tid til å kjede seg !!?
Legg noen koselige planer, du også :o)

-klem-

P.S Kjempekoselig at du kommenterte i bloggen min. Berit. Vi får dra en tur ut på Farstadstranda en gang det passer slik - og hytta deres er jo bare verdens koseligste!!
Hils så masse til familien

-tanteklem-


Molde - Brann

Tro det eller ei.. Jeg har sett fotballkamp! Det må være år og dag siden forrige gang jeg så en kamp, og selvfølgelig var det ikke helt planlagt fra min side.
Årsaken til seansen var selvfølgelig at min førstefødte proklamerte TVn for opptatt når jeg for en gangs skyld var hjemme en søndagskveld. Jeg hadde ikke tenkt å gjøre noe som helst likevel, og straks de blå-hvite og de røde fylte skjermen, var jeg hekta. Med roping, åhhing og tilrop i beste Tornekrattstil kunne jeg sikkert ha glidd rett inn i miljøet.
Realiteten var at for meg (uvitende som jeg er) var dette artig å se på. Selvfølgelig p.g.a syv mål i kampen, 5 til Molde og 2 til Brann,  men også på grunn av gode plasseringer, gode pasninger, brassespark og antydning til sambafotball :o)
-og når jeg en sjelden gang ser fotball, er det artig å følge med på hva P-kaill Hoset utretter. Jeg husker ham best fra den tiden han hadde sommerjobb i firmaet jeg jobba i - uff, DET er lenge siden, det.

Uansett - fotball var morsomt i kveld. Supportergenser skjerf og Tornekrattet neste????

Utfordring nr 2

Denne utfordringen fikk jeg for en stund siden fra myldra.blogg.no

Gå inn på mine bilder på pc din. Finn den 6 mappen og velg bilde nr 6 og skriv litt om bildet. Send den til 6 av dine venner.

Nå vet jeg ikke hvor glad bloggen er i bildene mine i dag, men jeg skal gjøre et forsøk (eller ti..)

Utfordringen sender jeg videre til

kine alexandra

siriann

Frida

Hege

Nicole

og

Susann

Tilbake til mitt bilde

020

Bildet er fra St Hansfesten hos Leah og Knut. De holder hvert år en stor fest ei helg i nærheten av St Hans. Der samles folk i alle aldre og fra flere nasjoner, og det er så utrolig koselig.
I år måtte jeg desverre på nattvakt, men jeg fikk jo med meg litt allikevel. Når det er fint vær sitter vi ute, men om været krangler, har de innredet løa med sittegrupper og bar, så da trekker vi inn.
Leah er fra Filipinene og lager nydelig mat. Vi andre får såvidt ha med en salat eller litt snacks i tillegg til at vi (selvfølgelig) har med det vi skal drikke selv.
Festen varer til laaangt ut i de små timer, og da er det praktisk at det er gangavstand "hjem" til hytta.

Siden det tar all verdens med tid å laste opp bilder, får det bli med dette ene....

Husmor igjen

Joda, jeg lever, men er midt i en intens jobbperiode igjen. 5 nattvakter, ei dagvakt og ei kveldsvakt på 7 dager gir lite rom for sjelfulle blogginnlegg. Innimellom husarbeid og soving til alle døgnets tider er det også blitt tid til en trivelig tur ut til fyret ved Farstadstranda, der David fikk prøve noe han aldri har gjort før. Klesshopping med gutta boys har vi også fått unna.. Eller - vi har iallefall gjort et forsøk. De er litt kresne disse podene, så å kjøpe noe bare for shoppingen sin del var IKKE aktuelt. Skulle likt å se den tenåringsjenta som fikk beskjed om å gå berserk i klesbutikkene og kom ut med ei bukse, to hatter og to bøker... Vel, vi får prøve etter ferien igjen, og se om vi får større "fangst" da :o)

Nå er det tid for husvask, pizza til meg og Hans (de andre to er på hytta) og så ny natt på jobb igjen.. Ikke spennende, bare dager som kommer og går.. Da gjelder det å huske at livet har mange sider... Alle sidene på terningen er nødvendige for å ende opp med stor stright - også de minste med gråfarge på..

Ha en deilig helg, alle sammen.

-klem-

Utfordret ... x2

Både Malin og Myldra har utfordret meg til å vise fram bilder.  Da jeg sjekket, viste det seg å være et bilde fra Firma-fjellturen og et bilde fra St. Hans feiringa i år, så egentlig passa det kjempebra. Jeg har ikke rukket å skrive om noen av delene før...
Problemet er bare at nå tar det utrolig lang tid å laste opp bilder igjen, så jeg får prøve igjen senere i kveld. Får håpe det funker bedre da.

Små gleder

Det så grått ut i går, men sommeren fortsetter likevel her..
I dag har jeg sovet lite for å klare å legge meg litt tidlig i kveld. Jeg gikk meg en tur tidligere og tenkte på hvor heldig jeg er som bor på et lite sted.

images sf1       images sf2

Langs den stille skogsveien sang fuglene i kor i trærne, sommerfuglene fløy rundt meg og fra grøftekanten plukket jeg med meg denne

002

Idyllen var ikke helt perfekt.. Treningstøy er ikke så romantisk og plastposen fra ICA skulle vært bytta ut med en kurv, men man kan da ikke få alt her i verden. Vi har fremdeles nydelige sommerdager og livet er ikke så værst....

-klem-Skyer på himmelen

002

Skyene som samler seg i sør sladrer om at det fantastiske sommerværet tar en pause. Vi kan ikke klage likevel.
De fantastiske dagene vi har hatt i det siste har vært syden på Nordmøre. Vi har bada, grilla og levd mer eller mindre utendørs. Litt kaldere vær er iallefall bra for de som må arbeide i varmen. Det har  vært varmt nok på byggeplassene rundt om i distriktet. Fult verneutstyr egner seg dårlig som sommerhabitt.

Håper alle får ei flott uke, uavhengig av vær og vind...

-klem-

Ny helg - nye vakter..

images jobb


Så var det helg igjen - og helgevakter. Tidsplanen blir litt for stram i slike perioder, men det er lite å gjøre med det. Mesteparten av vaktene mine i sommer er på helg, så det er like greit å venne seg til dette. Det blir tross alt litt lettere når D begynner på ferie om ei uke, for da har vi litt fritid sammen midt i uka iallefall..

Jeg er uansett veldig glad for å ha gode kolleger, det hjelper på humøret

Nå må jeg sove noen timer før jeg og David skal i bursdagsselskap til Jakob, og så må jeg hjem og få laga litt middag (pizza, selvfølgelig, siden det er lørdag) Og etter det?

Sove, så klart, før neste jobbøkt. :o)

OG - TUSEN TAKK for koselige hilsener til D på bloggen. Han syntes det var riktig så koselig da han fikk se kommentarene.

Håper alle har en fin, fin lørdag, både de som jobber og de som har fri.

Det viktigste er å være fri i hodet sitt

-klem-

Gratulerer med dagen, kjære

Min kjæreste, ektemann og beste venn fyller 49 år i dag.


001

Det er ikke så enkelt å bli tatt bilde av med sola midt i fjeset, men, men...

Bildet er tatt da vi var på Firmatur på fjellet for litt siden. Den første delen av turen var det sånn passelig vær, etterhvert ble det regn og vind, men tilslutt ble det sol og fint vær igjen.

DU ER BARE BEST, D!!!

Klem fra kjærringa

I work all day, I work all night.

Siden havtåka gjorde sitt kalde inntog, ble det altså jobbdag i dag. Man kan sutre så mye man vil over at dagens ungdom ikke gjør noe, men først må man ta seg bryet med å lære dem HVA som skal gjøres og HVORDAN...

Jeg kan iallefall ikke klage på innsatsen. David har vært kjempeflink!
I dag har han bestemt middag og skrevet handleliste, handlet (jeg dro bare kort) Funnet bursdagspresang til pappa'n, satt på vaskemaskin og oppvaskmaskin, bretta massevis av klær og lagt på plass, laga middag og kommet genialt ut av kakebakingsproblemet... Han bestemte at vi kunne kjøpe ei lita kake på bakeriet - og det gjorde vi.
Samtidig tok vi oss ei lita pustepause med skillingsboller og milkshake. Det er viktig å gjøre koselige ting innimellom.
Jeg satt selvfølgelig ikke på baken og glana i veggen - jeg var assistent og hjalp til der det trengtes.
Kanskje virker det som slavedriving, men husarbeid er faktisk mye jobb - og gleden over alt man greier gjør det faktisk verdt å ta i et tak.
På kvelden ble det et bittelite, privat bursdagsselskap, og David var kjempestolt over å overrekke gaver til faren sin. Gaver som traff midt i blinken.

Denne dagen var utrolig nyttig for oss begge i den prosessen det er å bygge og bevare tillitten og respekt mellom foreldre og barn.

Nå er tåka borte, og selv om jeg skal på vakt i mårranatt, tar vi sjansen på en ny tur i morgen. Denne gangen til nabokommunen Fræna (Hm- vi må faktisk innom Eide kommune for å komme dit, men jeg kaller det nabokommune allikevel..)

Ha en god natt, folkens og skap de gyldne øyeblikkene dere fortjener.

-klem-

En sommerdag på stranden

En dag som starter med French toast, klar himmel og knall sol kan ikke bli feil. Jeg og David hadde en lang, deilig frokost før vi pakket sammen sakene våre og dro til stranden. Det tar bare 15 minutter å gå hjemmefra før vi er på et fantastisk sted som mest av alt minner om sydligere breddegrader.
David var i utgangspunktet litt skeptisk, men resultatet ble at da jeg måtte hjem for å lage middag, ble han igjen sammen med en kollega av meg. (Unger med epilepsi bør ikke etterlates på stranda uten tilsyn, selv om de er 13 år og svømmer som fisker)
Jeg måtte hente ham hjem til middag.
Vi hadde desverre ikke vært flinke nok til å smøre med solkrem, så den heftige rødfargen har gjort sitt inntog, og behandles nå med Aloe Vera. Kanskje det var en mening med at tåka kom?

Desverre vil ikke bloggen ha bildene mine for tiden, til tross for mange forsøk, så jeg får lage et samleinnlegg med bilder når dette bedrer seg.

En dag i praksis

Etter en nydelig dag i går (innlegg kommer senere, for det tok så lang tid å laste opp bilder) ligger tåka tjukk som graut i dag. Når man kombinerer dette med at far i huset har bursdag i morgen, får man ta en "praktisk" dag i heimen.
David skal få lære seg endel nødvendig husarbeid (Nei - han tar ikke skade av det!) og han skal få velge ut ei kake han vil lage og så baker vi den sammen. Vi må også ut å kjøpe bursdagspresang.
Altså ikke de store fysiske utskeielser i dag, men pointet er å gjøre andre ting enn å sitte på data/foran TV-skjermen 24/7. Om ikke annet så kan dette bli en interessant dag....

Når dagene blir lange

Sommer og ferie er bra, men av og til blir det for mye av det gode. Når halve familien sover på feil tid av døgnet fordi de jobber om natten og far drar på jobb kl 06.00, blir det fritt fram for dårlig struktur på dagene for David. Det er jo greit, sånn innimellom - å spille TV-spill og bruke data'n - men alt med måte.
Når i tillegg begge bestisene er på ferie, blir det kjeeedelig og ingenting å finne på. Greit, så får vi gjøre noe med det, da!

images sol

Siden sola igjen henger på skyfri himmel, blir det badetur på mor og tenåring i dag.

Når jeg jobber så mye i helgene, har jeg fri endel hverdager. I går fant jeg ut at alle dager jeg har fri skal jeg og David gjøre noe sammen. Det trenger ikke være kjempesvære greier, og vi holder oss fortrinnsvis i nærområdet.
images badeForuten bading, skal vi iallefall..

images blbr

..ut og plukke blåbær.

images telttur

En telttur skal vi også prøve oss på.

Og vi skal på turer både langs Atlanterhavsveien, til fuglereservatet i Eide og til Farstadstranda.

Den eneste frihelga jeg har i sommer, håper jeg vi får tatt oss en familie-dagstur til fantastiske Innerdalen også.

Veien blir til mens man går, så vi finner nok på andre ting etterhvert. Det eneste som er sikkert er at vi skal være mye ute.

Har du kanskje noen tips til ting man kan gjøre sammen en sommerdag?

Legebesøk

Jeg måtte en tur innom legen min idag. Ingenting alvorlig, skulle bare få fjærnet noen små utvekster. Det var fort gjort. Han bedøvde, skrapa vekk og brente. Det svir litt nå, men vondt var det iallefall ikke :o)

Legen bemerket hårfasong og spurte hvordan det går med vektreduksjonsprosjektet mitt. Jeg svarte som sant var, at i intense jobbperioder går det litt trått, men det går den rette veien - med små skritt.
Svaret jeg ga, gjorde nok legen fornøyd, for han kikka på meg og spurte..."Så nå skal du fikse opp hele dama, da?"

Jepp, sa jeg. Er man restaureringsprosjekt så må man jobbe litt for å få resultater... Kanskje det har gått så langt at jeg er verneverdig snart ?


images lege

Barndom

Dette handler ikke om min barndom. Den frie tiden i en trygg verden... Dette handler mer om hvor besisste vi voksne er på hva vi gjør.
images barns rettigheter


Alle barn har rettigheter, nedfelt i barnekonvensjonen. Rettigheter som går ut på å sikre en trygg og god oppvekst. Praktiske ting som mat, vann, medisiner. Trygghetsfaktorer som utdannelse, å bli passet på, å bli tatt vare på.
Men så ligger det mye i vurderinger hos oss voksne. Hva mener vi er bra for barnet? Hva vil vi at våre barn skal oppleve og erfare? Heldigvis vil de fleste foreldre det beste for sine barn. Vi prøver å gi trygge hverdager med gode rammer.

Mye kan kjøpes for penger. Når man har for lite penger, er det mange ting man må la være. Flotte leker, fancy ferieturer, spilleundervisning eller sportsutstyr. Alt dette koster penger. For de som ikke kan delta i kappløpet er det vondt - men kanskje finnes det noe værre?

Sjokket over at en av tidenes største artister nylig døde har ført med seg sørgende fans i hele verden. Det føles uvirkelig og umulig.
Jeg har vokst opp med ikonet og sett den ufattelige suksessen på avstand. Jeg har også sett fallet. Et sikkert bevis på at lykke ikke kan kjøpes for penger. I et intervju for en tid tilbake, sa han selv at den viktigste sangen han har laget, er denne:Hva har dette med barndom og oppdragelse å gjøre? Alt. Eller ingenting.

Jeg er ingen supermom, og jeg gjør feil hele tiden. Det finnes ingen fasit for hvordan man skal oppdra barn. For min del er det viktig at mine barn får være barn. En avhandling om hva jeg har gjort og ikke gjort, er uinteressant.Jeg er absolutt ingen pedagog og det jeg har gjort, har vært mer ut fra kjærlighet enn fra kunnskap. Det jeg vil med dette innlegget, er å understreke hvor viktig det er at vi "vanlige" foreldre er bevisst på hva vi gjør. Barn skal leke, lære og leve. De skal få være barn. Senere kan de gå ut i verden og velge sine egne veier og skape seg sine egne liv...


images barn
(Bilde fra Aftenposten.no)

Hvor godt hadde det ikke vært om alle kunne fortelle om en lykkelig barndom?

Hans sier jeg er harry..(Allsang på grensen)

..og det kan vel forsåvidt stemme....


Dette er en av låtene jeg virkelig forbinder med SOMMER!

Og det programmet jeg prøver å få med meg på TV om sommeren er "Allsang på Grensen"
Hvert år sier jeg at "Neste år skal jeg være publikum i et "Allsang på grensen-program".. Det blir aldri noe av.

Nå er det iallefall skikkelig sommer. Sola skinner, og jeg har det bra....Jeg ønsker dere alle en STRÅLENDE sommer!

-klem-

Akkurat nå...

Jobber jeg forferdelig mye. Det meste annet blir forsømt, for det eneste jeg gjør er å jobbe, sove og det aller mest nødvendige av husarbeid. Det er så masse jeg gjerne skulle gjort.. Jeg vil ut på tur, jeg vil lese blogger, jeg vil se film og drikke vin.... I kveld er jeg faktisk alene hjemme. Jeg har en natts jobbpause, Hans jobber og David og D er på hytta. Jeg er hjemme for å ta etter litt av det jeg ikke fikk gjort denne uka, og når jeg er ferdig med det værste skal jeg plassere bena i vann, vinglasset på bordet og en film i spilleren...Kanskje blir det litt bloggtid også, får se hvor lang tid ting tar :o)
Håper alle har en nydelig sommerkveld

-klem-

Norsk reder innblandet i ulykke

I media kunne vi for noen dager siden lese om denne tragedien. En tragisk dødsulykke, bilkjøring og alkohol... Selvfølgelig har vi lov til å mene hva vi vil om dette!
Jeg vet ikke helt, enten kjenner jeg for mange mennesker eller feil type folk, men også i denne saken kjenner jeg flere som er indirekte involvert.
På vår lille øy vet alle hvem dette er. Kommentarene er mange og fordømmelsen råder. Selvfølgelig forsvarer jeg ikke handlingen. Selvfølgelig er dette en stor tragedie. Endel meninger er alikevel så malplaserte at jeg gremmes langt inn i hjerterota. I vår glede over å se at andre har "havna uti det" glemmer vi at det er snakk om en sønn, en bror - og ikke minst en far. HAN har gjort noe feil, og han må også ta sin straff. Er vi andre så gode mennesker at vi har lov til å dømme ekstra?
I denne håpløse situasjonen er det nemlig ikke den omtalte personen vi rammer, men de som er rundt ham. Det er de som må gå på butikken og føle hviskingen bak ryggen. Det er de som gruer seg til å åpne avisa. Det er de som lever midt i en blanding av sorg, sjokk og fordømmelse.

Jeg syns det er lavmål å kjøre i påvirket tilstand, jeg syns det er unødvendig å kjøre uforsvarlig....

Men det er også unødvendig av meg å slenge dritt i slike saker som dette. Mine feil blir ikke mindre av at jeg påpeker andres så snart jeg har anledning, men kanskje tenker jeg feil?

Hva mener DU?

Blir du lykkelig da?

images unhappy

Hva er det egentlig som gjør oss mennesker så smålige at vi har evnen til å glede oss over andres ulykke? Tror man at man selv blir mere lykkelig om andre blir mer ulykkelig?
Dette gjelder spesielt om man snakker om mediakjente fjes, eller kanskje om naboen, eller andre som har noe vi ikke har.

images unhappy2


Kjæresteparet som var så lykkelige..
Den dagen de må kaste inn håndkleet og skiller lag,
med eller uten barn. er det alltids noen

 som har en god mening om hvorfor det gikk som det gikk.
images sad


Også barna
De som er så små og søte og deilige
eller unge, trivelige mennesker..

Noen vil alltid fryde seg over at andre får trøbbel. Enkelte taper økonomiske midler og ender opp på "Sosialen". Noen har barn som havner på kjøret..
Man kan bli rammet av ulykker i ordets rette forstand. Hensynsløst, brutalt og brått snur livet seg på hodet, og mange får lagt sten til byrden.

Forsøk heller å se deg rundt og gled deg over andres lykke. Man blir faktisk ikke lykkelig av at andre mister noe.

Lykke skaper lykke

St. Hans aften

images st hans aften

(Bilde fra flickr.com)

I dag er det et halvt år siden jul - og et halvt år til jul... Feiringen er egentlig til minne om døperen Johannes, men jeg forbinder den mest med bål, st Hans grøt og grilling.
Jeg skulle gjerne hatt en skikkelig feiring i dag, med pølser stekt på bål, barn som leker - og voksene som også blir med.. og kanskje litt trekkspillmusikk på brygga utover kvelden..
Det er lov til å drømme :o)
Realiteten er tannlegebesøk (det siste foreløbig!!), rask middag og senvakt på sykehjemmet...

På fredag, derimot, blir det feiring, og selv om jeg skal på jobb da også, får jeg med meg litt av stemninga iallefall, før jeg drar på nattevakt.

Håper alle får en fin feiring

-klem-

Du er kommet til en husmor som ikke er i bruk

Noen dager sklir unna, uten at man har noe produktivt å vise til. I dag er en sånn dag!
Har sovet lenge (etter at David dro på skolen), drukket kaffe på verandan og vasket litt klær... That's it. Det viktigste jeg har gjort, er å betale sydenturen.Nå er den helt i boks - Kreta here we come.. I august :o)
Til spørsmål i kommentaren; Ja, takk, jeg har det bra. Veldig bra! Ble egentlig glad for å bli spurt av akkurat deg. Har sendt flyvetanker av og til og lurt på ting jeg ikke har noe med..
Jeg tror Hans kommer hjem i mårratidlig, forhåpentligvis har han hatt en fin opplevelse på AC/DC-konsert. Som alltid gleder jeg meg til alle er hjemme igjen... Trodde jeg skulle slutte å tenke sånn, når jeg så at ungene greide seg selv...Men det gjør jeg ikke...
D har fått et brev fra helseforetaket. Litt for spennende, egentlig. Jeg har lyst til å åpne det, men åpner aldri posten hans... Sansynligvis beskjed om operasjon, men når???

Skal fortsette å gjøre ingenting i dag.. Lage middag, bare, og dra på golf med David..

En ting er sikkert. Jeg dauer ikke av stress i dag iallefall :o)

Håper alle har en fin dag

-klem-

Ikke helt som jeg hadde tenkt.

Tenkte egentlig jeg skulle rydde litt, skrive et blogginnlegg eller to og legge meg tidlig....

images vinglass

Istedenfor ble det telefonprat med verdens beste veninne og et aldri så lite glass rødvin fra kartongen på benken.

Gode venner er en av de største ressursene man kan ha!

Kjempeglad i deg. Laila ♥

Nå er det på tide å finne senga - skal ligge hjemme i natt, og det GLEDER jeg meg til!!

Håper alle får en fin natt

-klem-

Bare trist..

..jeg har det bra, for all del. Jeg blir bare så fortvilet over flotte Regines kamp.
Liver er urettferdig og man føler seg liten i det store universet. Slaget er ikke tapt ennå, men naturlig nok er dette en tøff tid for Regine og familien hennes.
 Vi andre kan ikke gjøre så mye annet enn å håpe og tro.

Ta ekstra godt vare på de du elsker

-klem-

Harmoni

I dag driver alle med sitt.. D har dratt for å spille bridge, guttene har dratt til by'n. David skal på golf-trening og Hans er privatsjåfør og har med seg lesestoff. Jeg har rydda kjøkkenet etter middagen og skal ut på tur i kveld igjen.- måtte bare en tur innom bloggen først...
Det trenger ikke alltid å SKJE noe. Av og til blir man lykkelig av ting som ikke skjer.

Håper alle har en lykkelig tirsdagskveld.

-klem-

Hurra for sverige

images svenske flagg


I dag er det sveriges nasjonaldag.
Hipp hipp hurra for Sverige og svenskene!!

images blomster


Metallica

Når jeg nå befinner meg i hjørnet for min sære musikksmak, slenger jeg like godt med en annen favoritt. Beklager, men den er lang, den også - og kan hende blåser den avgårde noe extensions (Kan ikke skrive ordet riktig, engang:( ) og en og annen pusling..


God helg

Meat Loaf - musikk for mine ører

Jeg har nevnt det før, jeg er glad i musikk. Jeg kan finne noe bra i nesten alle genrer, fra barnesanger til opera.. Denne fredagen har jeg tilbragt en times tid med å lytte til en STOR favoritt...
Lang video, men den er verdt hvert sekund..

Nede for telling

Jeg gleder meg utrolig mye til jeg er ferdig hos tannlegen.. når alt er "i orden" igjen. Slik det er nå, trigges stasdig nye betennelser, og jeg er mer eller mindre "skutt" for tia. Jeg drar meg selv etter håret for å komme meg på arbeid, men ellers tilbringes altfor mye tid med å ligge på sofa'n og knaske penicillin.... Er veldig glad jeg har en tålmodig familie som ser at jeg ikke er lat, men at jeg faktisk ikke orker å gjøre noe. Regner med at jeg greier å få kontroll på betennelsen for denne gangen i løpet av dagen, og så er det noen dager til neste gang. Det blir bra med noen "normale" dager igjen...uten å ha vondt, og uten feber..

Fra grunnen av

Så var vi kommet inn til margen - eller iallefall kan vi starte fra grunnen av nå. All tapeten er skrellet av veggene, og ligger i sekker i garasjen. I går kveld var det egentlig klart til å starte opp, og i formiddag dro vi og kjøpte miljøstrie. Malinga har vi kjøpt tidligere...

Helt fra morgenen var vi litt i tvil. Planen var å tapetsere i dag, men siden vi har utrolig fint vær, valgte vi (som de livsnytere vi er) å dra på hytta istedenfor.
Så nå er huset vaska, og alt er klart for total avslapning, spekemat, øl og hvitvin langt ut i de små timer :o)
-og selvfølgelig blir det litt "Huset på prærien" utpå kvelden. Ikke en hyttetur uten en episode eller to.
Skal bare pakke ned siste rest, and of we go.

Håper alle har en nydelig helg. Take care ♥

-klem-

For å være snill?

images snill


Det hender at jeg kommenterer i andres blogger. Enkelte dager leser jeg mange blogger - og kommenterer hos mange. Andre dager (som i dag) er jeg i det travle hjørnet og blogger lite. Men - bare for å ha det klart - jeg kommer ikke med snille kommentarer for å være snill!!! Enkelte bloggvenner har jeg rukket å bli glad i, andre er jeg imponert over, noen blogger er spennende eller gir meg nye vinkler på emner og opplevelser. Uansett så er det alltid en grunn til at jeg kommenterer i blogger, og om jeg skriver noe positivt i en blogg, så kommer det rett fra hjertet♥
De bloggene/blogginnleggene jeg ikke liker tusler jeg bare stille og rolig ut fra, for i en blogg må da folk kunne skrive hva de vil for min del. OM jeg har kommentert negativt i andre blogger, har det vært tilfeller hvor jeg syns enkelte har gått over streken, men om vedkommende ikke liker kommentaren min, så slett den - det er ikke værre enn det :o)
 -o-
Det jeg EGENTLIG ville si, sånn i full fart, var... om du får en "snill" kommentar fra meg, så ta den med deg videre i dagen. Jeg mener virkelig hvert ord jeg skriver...
-o-
I min egen blogg kan jeg være ganske krass til tider, men her er det jo ingen som trenger å lese om de ikke vil det selv......
OK?
På tide å rive litt mere tapet av veggene....
-klem-

Kråka igjen....

Bråket på taket minnet meg om denne sangen som er en av mine "evige favoritter"

Gruppa, og vokalisten Jo Nesbø, er en av 90-tallets "store Norske", og jeg har vært på flere konserter med dem. Desverre ble konserten avlyst på grunn av sykdom sist gang jeg skulle høre dem, men man kan jo alltids håpe at de dukker opp igjen...
Her er en annen favoritt.
....
Hva er vel bedre enn å starte dagen med en sang om håp?

BarneTV's barndom - og min...

Benjamin skrev tidligere i dag et innlegg om barneprogrammer han så på da han var liten. Han har gitt meg lov til å kopiere ideen, noe jeg er kjempeglad for (også fikk jeg ikke til å linke til bloggen hans, men du finner ham i mine kommentarer)
Jeg er så utrolig gammel at da jeg var liten, hadde vi ikke TV.  Jeg husker jeg pleide å gå på besøk til veninnen min, Line, for å se på Romlingan, Sirkeline, Lurifaks (som var skummel).. også disse,da;


Pernille og Mister Nilsson, Lekestue og Romeo Klive/Kanutten...
Andre ting vi så på var Romlingane og Reperatørene kommer (De mye omtalte Pompel og Pilt)

Familieserier jeg også husker, er serier som Skippy, Lassie og alle historiene fra Astrid Lindgrens verden.

Selvfølgelig var det flere, men det er disse jeg kommer på sånn i farten...

Det virker vel kanskje som om jeg levde på dinosaurenes tid, men 1970-tallet er ikke SÅ lenge siden. Kanskje det var en idê til blogginnlegg - fra gamle dager, da jeg var barn :o)

Etterhvert kom moderne serier som Colargol, Streken/La Linia, Portveien 2 og Halvsju. Også hyttefilmene mine - "Huset på Prærien".

Koselig, nært og ufarlig :o)

Har dere overhode HØRT OM noen av disse programmene?

Kråka på taket

Eller..det var iallefall det jeg trodde jeg våknet av. Den *##"%¤ sjura som er overalt der den ikke skal være! Det var et leven uten like iallefall. -også var det bare
feier 001

skorsteinsfeieren som gikk en tur..på taket mitt :o)
Jeg visste jo egentlig at han skulle komme i dag, men hvem tenker på fredagens samtaler i halvsøvne da?  Vi har iallefall en kjempetrivelig feier som motbeviser ryktet kommunearbeiderne har. - om at de jobber lite og tregt.
Jeg har stor respekt for alle feiere som balanserer rundt på Norges tak, og spesielt for feieren vår. Det er vel ikke et yrke med stor status, men i mitt hode er alle yrker like viktige.
Syns du noen  yrker er bedre/"finere" enn andre?

Veien hjem

natt 008

..kunne ikke vært vakrere enn stien gjennom skogen en tidlig morgenstund.

-klem-

Jeg fant, jeg fant...

Det nytter å lete :o)
Da jeg kom ut på Ekkilsøya, var det ikke vanskelig å finne David. Det var bare å gå etter latteren og hoiinga. Seks -sju unggutter løp omkring ute og lekte gjemsel. Det var litt vanskelig å kjefte seriøst da, for jeg er alltid glad for å se ungdommer som er i aktivitet ute i friluft. Jeg også skjønner jo at man ikke kan bli avslørt av en ringende telefon, og at man derfor slår telefonen på lydløs og putter'n i lomma..
002

Det endte jo godt, og alle hadde det bra, så da er det forhåpentligvis bare en episode vi lærer av :o)
David står på ganske høye medisindoser, og derfor er anfallsfaren mye større om han glemmer medisinen. Jo lenger han er uten medisin, jo større er faren.. Når han da skal ta medisin i kveld igjen, må han ta den så sent som mulig for å utjevne tidsforskjellen. Gjett hvem som får lov til å være lenge oppe i kveld..
Men det hadde han vel fått lov til uansett, for nå dro David og D på hytta. De skal overnatte der ute. Jeg skal jo alikevel bare på jobbe og sove.
Håper dere alle har en koselig lørdagskveld sammen med mennesker dere setter pris på!

-klem-

Ikke slik!

001


For de uinvidde, så er altså dette en medisindosett.. David sin dosett, og den skal absolutt ikke se slik ut klokka tre en lørdagsettermiddag!
David har glemt å ta medisin, og han tar ikke telefonen, så det er bare å hive seg i bilen og begynne å lete etter ham...
Ikke noe spennende innlegg, men dette er også en del av det å ha en epileptisk sønn. Jeg har sagt det før-- fritidsproblemer har jeg IKKE

Maimorgen

images blveis
(bilde lånt fra wikipedia.org)

En nydelig morgen i mai. Denne dagen er begynnelsen på så mye.
En ny dag
En ny årstid
En ny sjanse

Jeg håper dere alle går ut i maidagen og kjenner at dere lever!
Jeg har vært på jobb og skal gå og legge meg straks.
Jeg gleder meg til å sovne, for jeg gleder meg til å våkne.
Livet ditt er faktisk NÅ
I DAG

Nyt det!

-KLEM-

Når syrinene blomstrer

hytta m m 005

...dufter det av sommer!
En morgen på trappa på hytta er nesten som et eventyr. Fuglene synger i kor, et ekorn hadde det travelt i et av de høye trærne og syrinene har begynt å blomstre. Det må være det fredeligste sted på jord - om man ser bort fra de hundre humlene som også liker syrintrærne. Når jeg tenker etter, er vel surringen fra humlene også en sommerlyd, så jeg får bare prøve å overse dem.

Selv om hytta er lita, har vi alt vi trenger der. Foreløpig er det litt for mye møbler på liten plass, men vi har en plan, så det blir forandring etterhvert.
hytta m m 004  hytta m m 003

Selv om ingen hadde lyst til å dra hjem, måtte vi bare dra til slutt. Imorra er det tidligvakt og i helga venter det nattvakter. Siste rest av kvelden nyter vi med et annet sommerfenomen..
hytta m m 002

JORDBÆR!

Håper alle får en fin natt og en fin start på ei ny helg

-klem-

Helg midt i uka

Plutselig var det onsdag, og vi tar helg.. iallefall en dag eller to. David har skolefri til over helga, og i mårra har både jeg og D fri. Derfor tar vi ei minihelg og overnatter på hytta igjen. Jeg skal på tidligvakt fredag, og D har legetime samme dag, så da blir det heimtur i mårrakveld en gang.
Som vanlig er hodet fult av ting jeg har lyst til å skrive om.. Får se hva jeg rekker senere i dag...

-klem-

Ukens middager

18 mai 09 001

Siden jeg starta dagen i går - og uka - med legebesøk og røntgen på sykehuset i Kritiansund, ble det dårlig med middagsplanlegginga i går. Resultatet ble pølse og stappe på mandagen.
Resten av uka er imidlertid "i boks" nå.

Tirsdag;    Kokt laks med poteter, agurksalat og rømme
Onsdag:   Hjemmelaget gryterett med ris og salat
Torsdag:  Joikaboller med poteter og dampede gulrøtter (vi holder oss til enkel kost på hytta)
Fredag:    Stekt torsk med potet, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus fra Toro
Lørdag:    Pizza
Søndag:   Svinekoteletter med ris, woka grønsaker og sur-søt saus

Det værste arbeidet med middagen er gjort når jeg vet hva vi skal putte i grytene :o)

Håper du har en fin dag

-klem-

Litt mere 17. mai

Jeg jobbet på nasjonaldagen, men D og David koste seg hjemme. De starta dagen med en god frokost, barnetoget og tegneserier på TV. Ingen av de "hjemmeværende" er overbegeistret for å gå i tog, så det droppa de.
Da jeg kom hjem, var de på vei ut på 17-mai arrangement, og mens de var borte lagde jeg middag. Pga mitt lite samarbeidsvillige kne ble det en stille og rolig kveld som endte med GrandPrix-hjemkomst og gammel norsk film. Tromsø fra 1960-tallet vare et uvant syn.

mai 2009 023

Far og sønn

mai 2009 024  mai 2009 025 mai 2009 026

mai 2009 027  mai 2009 030

En trivelig feiring av nasjonaldagen, men jeg hadde ikke sagt nei til samme feiring som i fjor...

img1658 img1665 img1667
..Syttendemaitog i varmt regn, champagnelunsj, leker, bading i basseng og en deilig middag på Göta Kanal....
Vi avslutta dagen sammen med Desiree og Eivind som vi møtte i Alcudia - og et slag biljard.
img1674  img1677

Hadde ikke hatt noe imot å feire nasjonaldagen i  Alcudia igjen :o) Og om noen av dere kjenner disse to, så hils dem så masse. Adressen deres ble borte, men vi hadde det så utrolig koselig sammen med dem...


Ikke akkurat bunad

Ny familiedag hvor moder'n feirer med å jobbe. Vi hadde en dag med fult kjør fra første øyeblikk! Pasientene skal opp tidlig, de skal ha på seg pentøy og de skal spise frokost før barnetoget kommer..
Joda, det gikk greit i år også, og vi hadde en fin dag, både pasienter, pleiere og besøkende...

17mai 2009 004

Toget kommer inn foran sykehjemmet


17mai 2009 007

Lasse er med mamma på jobb
17mai 2009 009

På dagvakt 17.mai 2009. Beate, Tone og Betsy (også jeg- som er BAK kamera)
Kan ikke skryte av bunadene våre i år, iallefall :o)

Selvfølgelig kan jeg ikke legge ut bilder av pasientene her, men det så ut til at de koste seg i finværet, de også.

17mai 2009 005

HURRA FOR 17. MAI!!!!

Som fortjent

Det er ikke noen hemmelighet at jeg er utrolig imponert over vår ferske ESC-vinner. Tidlig i februar hadde jeg et "heier-på-Aleksander"-innlegg, så selvfølgelig synes jeg at den beste deltageren vant - som fortjent!
Jeg er også imponert over at ting ser ut til å gå i boks med gjenoppretting av blogger etter at gutta boys måtte ta ned blogg.no. Mennene bak blogg.no gjør en kjempejobb, og jeg håper at de får til det de vil - som fortjent!
Nå har jeg hatt to nattvakter, ei tidligvakt og har ny vakt i mårratidlig. Her sitter jeg, og når klokka ringer i sekstia i mårratidlig  kommer jeg  til å være trøtt som en dupp - som fortjent! (desverre..)

Håper dere alle får en fin syttendemaifeiring, og at dere alle får gått i tog, spist pølser og is, drukket brus, tatt lodd og kost dere masse - som fortjent!

-klem-

ZZZZZZZ

images


Vet du hvor trøtt man kan være etter en nattvakt?? Det ble ikke soving i går ettermiddag, det ble trening og journalist istedenfor. Når man har sovet bare noen få av de siste 36 timene, er det på tide å grave seg ned - i sengen!

Godnatt/Goddag
(stryk det som ikke passer)

-klem-

Hestia på topp

images vinner

To ganger på veldig kort tid har jeg blitt utrolig glad pga bloggen.
To søte mennesker har gitt meg plass på sin private topp 20 liste, og det får meg til å føle meg som en vinner!!
Neida, jeg er ikke øverst på listene til Trine og Siriann, men det spiller ingen rolle. Det som er viktig er at de SER meg, og min lille blogg. I tillegg fikk jeg en venneforespørsel, og det gjør meg også glad....
Små barn, store gleder :o)
Dette inspirerer veldig, og får meg til å ville gjøre bloggen bedre. Hittil har den vært veldig privat, en veldig jeg-bare-skriver-uten- noe- stasj blogg. Kanskje er det på tide å tenke header, design og litt mål og mening??
Nå skal jeg iallefall bare være GLAD!
Håper du har noe å være glad for i dag.

-klem-


Med Regines øyne

besk av pappa 010

Endelig kom pakken jeg Beltespenner!  Jeg har ventet VELDIG på den, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
Den svarte Tskjorta har jeg brukt hele helga... I tillegg fikk jeg grå joggebukse og rød singlet, og jeg er kjempefornøyd med alt...
Teksten på klærne er genial:
Face your fear
Accept your war
It is what it is

At motivet på klærne er Regines øyne, minner meg på at det er jeg selv som bestemmer hvordan jeg vil se på verden rundt meg. Jeg, og alle andre, har forskjellige kriger vi må kjempe. Vi har et liv å leve og har selv ansvar for å gjøre det beste ut av det. Se det positive, finne ting man liker å gjøre, gi livet innhold. Av og til kan det være vanskelig, men når Regine klarer det, skal iallefall JEG ta vare på mine muligheter. De krigene jeg må kjempe får bare komme....

I dag begynner Regine på høydosekur i Trondheim. Jeg krysser fingrene (og alt annet) for at dette går bra. At denne krigen får et lykkelig utfall og at denne fantastiske jenta får et langt og lykkelig liv!

Jeg håper dere andre kan få et langt og lykkelig liv også. At dere ser det gode rundt dere, setter dere små og store mål, og at dere klarer å nå de målene dere har satt dere :o)
Jeg satser på å få gjort ferdig kontoret mitt før mai er ferdig, finne ut hvor veien går ang. jobb (skal i møte med sjefen etter 17. mai), og å få innarbeidet gode treningsrutiner innen sommeren...
Har DU noen mål å jobbe fram mot? (Blir VELDIG glad for kommentarer om dette. Det er ikke noen gimmick for å få flest mulig "svar" - jeg er faktisk interessert i andre menneskers liv..)

Ha en fin mandag og ei riktig fin uke!

-klem-

Familiehelg

Denne helga startet litt annerledes enn jeg hadde tenkt, i og med at jeg måtte jobbe ei natt, men det ble utrolig trivelig likevel...
Fredagen brukte jeg til å vaske hus. Kjedelig, kanskje, men nødvendig. - og veldig bra når man er ferdig :o)
Rakk alikevel lunsjpause med pappa i solveggen.
besk av pappa 001

Pappa brukte dagen til å klyve ved. MASSE ved... (trykk på de små bildene, mamma, så blir de større)
besk av pappa 002        besk av pappa 003

Lørdag var Britt m familie på besøk. De skulle på hytta, men kom tilbake for å spise vafler på lørdagskvelden. Jeg er kjempeglad for besøk - spesielt familiebesøk - og jeg fikk bl a prata masse med Berit som har fått seg leilighet i Trondheim fra høsten av..
besk av pappa 004

Mor og datter - Britt-Heidi og Berit

Søndag kjørte vi tur...
Først innom Britt-Heidi og "gjengen" i Bådalen, Deretter en tur ut til Bud før vi kjørte opp på Skaret og spiste. De har SÅ god mat på Skarstua..
Etterpå kjørte vi en tur ut på hytta - og hadde slett ikke lyst til å dra derfra! - men jeg glemte å ta bilder der ute....

besk av pappa 005  besk av pappa 006

I Bådalen

besk av pappa 009     besk av pappa 007

Pappa på Skaret


Det var surt og kaldt, så vi stoppa ikke noen andre steder. Håper det blir litt varmere så vi kan ta oss en tur ut på Atlanterhavsveien (og stoppe der) før pappa drar igjen...

Håper dere alle har hatt en fin helg

-klem-Det som blir skrevet står...

Jeg har tidligere skrevet om Regine på bloggen min. Vi er mange som blir rørt og berørt av det som skjer med den unge, tapre jenta. Alikevel er ikke dette et innlegg om Regine. Det er heller ikke et innlegg om den personen som har fått så ørene flagrer på Regines blogg i dag...
Dette er et innlegg til alle som skriver på nett. Innimellom har det hendt at jeg har fått, og lest at andre har fått, kommentarer om at en er for gammel til å blogge. Sorry, dette er MIN blogg, vil du ikke lese, så stikk!!! Jeg er glad for at folk leser, men gjør absolutt ingenting for å komme på noen som helst liste. Bl. a beholder jeg mitt kjedelige design med vilje.

Innimellom kommer jeg også over kommentarer som går på at noen ikke liker at foreldre, lærere, tanter - you name it- leser bloggen deres.. DET SKAL DERE VÆRE GLADE FOR!
Det som blir skrevet på nett, blir stående der. Det forsvinner ikke, selv om dere angrer BIG TIME. Derfor bør det dere legger ut være gjennomtenkt og ord dere står for.
I dag har en person fått erfare det på smertelig vis. Jeg har ikke lest bloggen hennes, men et lite utdrag som ble publisert i Regines blogg... Dette skremte vettet av meg for hennes del. Det er så lett å sitte alene foran PC'n og mene noe, tenke noe, skrive noe. Endel av det skulle vært usagt, men det som blir skrevet står. Jeg kan ikke karakterisere henne, kan heller ikke dømme henne, men jeg håper hun, og jeg håper mange andre også, har lært litt i dag.

Det er lett å se at Regine er en sterk, flott og inspirerende syttenåring. Vanskeligere er det kanskje for noen å forstå hvor sårbar og hudløs hun må være. Alle tankene hun må takle, alle spørsmål hun må ta stilling til. At noen er sterke betyr ikke at de ikke blir såret. Ikke bare i dette tilfellet, men i alle situasjoner der man sier eller skriver negative ting, kan man angre etterpå. Alikevel blir ordene stående, hogget i fjell. Mennesker i sårbare situasjoner kan tilgi, men de husker, uansett om de vil eller ikke.

Derfor kan dere være glad at folk dere kjenner leser bloggen deres. Da må dere tenke litt mer over hva dere skriver. Jeg leser mange blogger, og de fleste som er skrevet av unge mennesker er fulle av gode, reflekterte tanker. Dette skal dere være stolte over.
Prøv å fokusere på gode ting. Gode tanker og gode ord, både de som sies og de du selv har sagt. Prøv å finne det positive i livet rundt deg og om du ikke har noe bra å si, er det kanskje best å tie???

Tenk deg iallefall om før du skriver. Det er veldig trist om det skulle slå tilbake på deg selv.

Håper alle har en riktig god helg

-klem-

Fredag med pappa

003


Så er det fredag igjen, og pappa har kommet på besøk. Det er vi alle sammen kjempeglade for. Han overnatta i Trondheim (hos Hans) fra tirsdag til onsdag, og kom hit onsdags ettermiddag.
004

Her er David klar til å gå på skolen. Han ville nok mye heller vært hjemme og hjulpet bestefar med vedarbeid, men heldigvis er det straks helg..
Etter frokost stakk pappa ut for å stable ved, mens jeg skal vaske hus. Må få tid til å sove litt også, for jeg må på jobb til natta. Egentlig har jeg frihelg, men jeg vil gjerne hjelpe en kollega som trenger det, så EI natt skal jeg alltids greie. Får sove litt ekstra i dag og litt i mårra formiddag, så "årner" det seg sikkert :o)

Må forresten nevne teaterforestillinga jeg og David var på i går kveld. Pappa var på besøk hos bror sin i Kristiansund og David hadde så lyst til å se "Ballfrost og leketøybanditten" som syvendeklassingene hadde satt opp.
De var så F L I N K E!!!!!
002

Skulle egentlig tatt bedre bilder, bl a av Esben, men det var så mye folk der at vi bare dro så snart forestillinga var ferdig. Jeg er veldig glad i teater, og flinke unger på scenen gjør meg alltid glad!

Håper dere alle får en fin dag... her er det tid for helgevask.

-klem-

Endelig sesongstart

golf 008


De siste årene har dette blitt vårt sikreste tegn på at vinteren har sluppet taket...
Golfbanen åpner - and it's time to play!!!
golf 004    golf 005

Kristiansund Gollfbane ligger idyllisk til ned mot Seivika, med Tustna i bakgrunnen. Jeg spiller ikke enda, men jeg fikk meg en kjempefin tur ut i frisk luft. Det var kanskje litt friskere enn vi kunne ønske, for det var surt og kaldt, men gleden over å få spille var like stor alikevel hos juniorene
golf 001

Klar til å slå ut

golf 002      golf 003

Alltid kjekt å treffe golfvennene fra i fjor

golf 007

David gikk sammen med Lossius-guttene

Joda, det ble litt out-of-bounds og noen dropper, men da kunne man jo nyte at det snart er sommer mens man lette etter baller i skauen...
golf 006

Både jeg og David gleder oss til maaange timer på banen - og selvfølgelig - ballen på det øverste bildet er MIN :o)

Håper dere alle har en riktig fin onsdag!

-klem-

Venter på far....

I går skrev jeg om å rive seg løs og stå på egne ben... I dag blir det på mange måter motsatt setting. I løpet av helga ble det endelig bestemt at pappa kommer på besøk ei ukes tid. Han kommer i morgen, og jeg (og resten av familien) gleder meg SÅ masse! Desverre kan ikke mamma være med denne gangen, men vi får håpe det "byr seg en anledning" snart igjen.
Selvstendighet er viktig, men alt og alle må ha et godt fundament. Røttene mine er viktige for meg, og selv om jeg er over førti, er mamma mamma og pappa er pappa - Ingen over, ingen ved siden av.

Elsker dere, mamma og pappa!

-klem-

Forandringer

Når man blir foreldre, får man et lite menneske til låns. Et individ som er avhengig av deg, stoler på deg og elsker deg. Vi som er foreldre har en oppgave som vi forhåpentligvis vokser med...
Men - så er vi ikke så nødvendige mer.. Barnet er på vei til å bli et voksent menneske og litt etter litt slipper det taket i mamma og pappa.

Heldigvis bor nok David hjemme en stund til. Tretten år er litt tidlig for å stå helt på egne ben. Alikevel løsner han hele tiden mer og mer på grepet. Han har egne meninger, gjør ting på egenhånd og lærer stadig nye ting..

017

018

I helga har D lært ham å hugge ved med øks. Jeg syns i utgangspunktet at det er skummelt, men David har full kontroll på det han holder på med :o)

I kveld snakket han om syre og base, og plutselig var kjøkkenbordet et mini-mini-laboratorium...
023

Jeg slipper iallefall å høre at tilværelsen er så kjeeedelig......

Middagstips i forbifarten....

Ukesmenyen er klar, slik den som regel er på en mandag..

Mandag:      Fiskegrateng m/poteter og gulrøtter

Tirsdag:      Wienersnitzel m/grønnsakblanding og kokte poteter

Onsdag:     Pannekaker (David får velge suppe til)

Torsdag:     Stekt torsk m/poteter, raspa gulrot og omelett

Fredag:       Kjøttkaker m/erterstuing, gulrøtter, brokkoli og poteter..Også brun saus og tyttebær..

Lørdag og Søndag er i en "særstilling" denne uka, for da spiser vi ute siden pappa er på besøk.....

Du trenger jo ikke bruke alt dette, men kanskje du får idê til middagen i dag iallefall...?

Lykke til :o)

-klem-

Tremenninger

Jeg og David var i by'n en tur før helga, og på veien hjem traff vi disse søte jentene..
015

016

013

De to eldste, Therese og Viktoria, er søsken, og Dina er kusinen deres.
Alle tre er Davids tremenninger, og det var ordentlig TRIVELIG å møte dem. Håper konfirmasjonen i helga gikk bra, og at vi ser mere til dere utover sommeren, jenter.

Arbeidshelg

Egentlig er det litt godt med arbeidshelg. Jeg blir jo ikke særlig sosial av det, men min "kumpaner" denne helgen, Gerd og Gudrun, er utrolig koselige kolleger. Vi jobber godt sammen, og innimellom koser vi oss veldig med strikketøy, hekling og en kaffeskvett i ny og ned. Denne helgen har vi bare en som ligger med oksygen og alle ser ut til å være forholdsvis friske.. Det beste er når alle har det bra :o)
Jeg blir litt mobbet for svensktoppmusikken (som jeg ikke er så veeeldig stor tilhenger av) på TV'n, men det er akkurat slik det skal være..

Nå har David besøk av Esben, og vi har akkurat gjort ferdig middagen. Gutta boys skal være hjemme mens jeg og D tar oss en snartur på hytta. Jeg liker bedre og bedre å ha hytte nært hjemme :o)
Håper alle har en deilig helg, at alle konfirmasjoner har gått bra og at sola finner veien til Nordmøre igjen :o)

-klem-

Det andre livet

Det andre livet mitt - eller, det egentlige livet mitt - tar stor plass akkurat nå, så bloggen får bare et liter hjørne. Har tusen ting jeg skulle gjort...i går :o)
Egentlig ikke noe stress, bare masse todo's
Håper dere ikke glemmer meg helt, og at dere har en fin helg!

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits