hobby

Adventstid er ....(1) : Å lage julekort

Forrige uke var litt travel, men det var en GOD travelhet. Onsdag var jeg f eks på "treff" sammen med noen fantastisk flinke damer. Jeg har såvidt begynt å lære av dem, for å lage kort er enkelt....når man kan det!

Man trenger litt plass for å holde på med dette, for det brukes mye forskjellig utstyr:

Her er det forskjellige typer papir, stempel, farger, bånd, blonde, knapper m.m og alle disse teknikkene som jeg ikke kan navnet på for å lage fine hjørner, kanter og annen dekor.

Mine er absolutt ikke så avanserte, men jeg vil ikke vise dem fram siden de ikke har kommet i posten enda. Istedenfor skal dere få se et flott kort som en av de flinke scrappedamene har laget.


Forsiden - og en like flott bakside:

Kreative damer lager ikke bare kort, men også andre ting

Jeg får masse inspirasjon av slike kvelder, og siden jeg er ny i faget er det mye å lære seg. Det er ingen som ler av alle mine dumme spørsmål, de bare viser meg ting omigjen og omigjen ;o) STOR TAKK til "Kort-scrappene" som er suuuuper koselige å være sammen med.

Tilfeldigvis var det kort-lagere på Frokost TV også i dag, så om du vil se kortlaging på blogg kan du gå inn på bloggen til MERETHE . Den andre bloggen som ble representert på TV fant jeg ikke i farten...

Håper dere har en flott dag, alle sammen!

 

-klem-

Et lite hint.... Men ting tar tid puh!!!

Jeg holder på med dette prosjektet mitt i dag, men ting tar tid. Dere yngre som leser her skjønner nok ingenting, men noen av dere litt mere voksne forstår nok hva jeg mener når jeg sier at jeg bruker det eneste hun eide :o)

 

To be continued....

Arne og Carlos - strikking på en ny måte

Jeg har i perioder strikket endel, men i det siste har jeg drevet med mye annet og strikkepinnene har fått hvile. Kanskje er det nå på tide å lete fram garn og pinner igjen. Man får iallefall masse inspirasjon av å prøve å følge med på hva Arne & Carlos holder på med. For tiden er det strikkede dukker som er "i vinden", men det er mye annet også. Tror jeg i første omgang får ta meg en tur på biblioteket for å se om jeg finner mere stoff om/av disse spennende strikkerene (Boka over finnes på norsk. Det er bare jeg som lastet ned feil bilde fra FB-siden til Arne & Carlos)

Med det været vi har utenfor dørene her på Nordvestlandet i dag er det best å oppholde seg mest inne og drive med innendørssysler.

Ha en riktig fin onsdag.

-klem-

Golf i Kristiansund

Da har vi hatt årets første avslutning. Golfsesongen 2011 er over for juniorene i Kristiansund. De to siste ukene har det vært forferdelig mye regn, og banen bærer desverre preg av det. Etter treninga i dag spanderte Lorentz og Peter Andreas kake som de hadde bakt selv. Vi har ikke noen avslutningssermoni, men kake, brus og litt hyggelig prat gjør denne siste-før-vinteren-treninga litt spesiell.

Juniorene er så heldige at de har trening med pro hver tirsdag hele sesongen gjennom. Her har vi Lorentz, Peter Andreas og David sammen med pro Bjørn Kleppen.

Golf passer egentlig for alle, og vi håper å få med flere juniorer fra våren av. Noen tror det er dyrt å spille golf, men det koster mindre å kjøpe golfutstyr enn fotballutstyr. Kontingenten for juniorer er heller ikke mye, sammenlignet med andre idretter.

En fin ting med å spille golf, er at det er en aktivitet man kan gjøre sammen, uansett alder og nivå. Det var Tenåringen som starta med golf i vår familie, Studenten "fulgte etter" og nå har jammen "hu mor sjøl" investert i golf sett også. Jeg fikk ikke tatt kurs i høst, for da hadde jeg arbeidshelg, men til våren blir det kurs på meg. Det er litt skummelt å skulle lære noe helt nytt, men et sted må man jo begynne. Kristiansund Golfklubb i Seivika er iallefall en fin plass å være nybegynner på. Det er mange å spørre om hjelp når jeg står fast, de har egen dametrening og miljøet i klubben er kjempebra. Jeg gleder meg til å komme igang og syns det hadde vært kjekt om flere, i alle aldre, ble med.

Spiller du/kunne du tenke deg å prøve å spille golf?

Lapp på lapp

Siden jeg har slitt med senebetennelse har det blitt minimalt med håndarbeid i år. Når jeg har hatt en god dag har jeg kunnet hekle litt, men det er alt. Jeg måtte ha et håndaarbeid uten telling og mønster, så da ble det lapper. En helt egen sammensetning av store bestemorsruter/oldemorsruter som skulle bli til et lappeteppe på hytta.

Da jeg ved hjelp av Tenåringen skulle sette sammen lappene, viste det seg at det ble TO tepper.

Nå ligger lappene "i system" på stuegulvet og venter på å bli heklet sammen. Lappene i rosa/gult får svart kant, mens de blå/grønne blir sammenheklet med blått.

Dette blir koselige tepper å tulle rundt seg eller krype under på hytta i høst/vinter og til våren når man vil sitte ute mens det fremdeles er kaldt.

Ha en riktig fin tirsdag.

 

-klem-

"Tidens Krav"s strikkemysterium - del 2

Forrige ukes oppskrift ble til disse deleneJeg har mine mistanker om hva resultatet blir, men aner ikke hvordan det skal settes sammen.

Gårsdagens "Tidens Krav" (Trykk på avisens navn for å komme til nettsiden deres) kom med del to til mysteriet. Hvitt og svart denne uka.

Etter en kjapp telefonprat med journalisten som har ansvaret for strikkemysteriet, viser det seg at de har fått låne oppskriften kun for å bruke i avisa. Redaktøren som ga meg lov til å bruke oppskriften i bloggen visste sansynligvis ikke om dette. Derfor har jeg nå slettet oppskriften i innlegget, men jeg fortsetter å legge ut bilder av det jeg strikker :o)

 

"Tidens Krav"s strikkemysterium

Første desember fant jeg noe morsomt i lokalavisa vår, TIDENS KRAV (Du kommer direkte til TKs nettside om du trykker på navnet). Det jeg fant der, var et strikkemysterium!

I et strikkemysterium får man oppskriften i deler, og vet ikke hva man lager. Jeg har kjøpt garn etter anvisningen, og nå er jeg kjempespent på hva dette skal bli.Jeg har fått tillatelse fra avisa til å dele oppskriften med dere også:

Etter en kjapp prat med journalisten som har ansvaret for strikkemysteriet, viser det seg at de har lånt oppskriften kun for bruk i avisa. Dette visste sansynligvis ikke redaktøren som ga meg lov til å bruke oppskriften i bloggen, så oppskriften er nå slettet :o(

 

Ferdig!

Prosjektet mitt BLE ferdig i kveld.Dette er en av de fem kyllingene som nå ligger i vaskemaskinen til toving. De har faktisk en funksjon også - de er sitteunderlag. Siden de er strikket i ull er de gode og varme å sitte på. Nå venter jeg spent på å se hvordan de blir når de er ferdig tovet. Og i morgen får jeg finne meg en ny pose med ett eller annet uferdig prosjekt :o)

Ha en riktig god natt, allesammen.

 

-klem-

Plasskrevende

Når jeg nå sitter inne og ikke orker å gjøre så mye blir det tid til litt håndarbeid. Jeg har et utall halvferdige produkter, så nå prøver jeg å gjøre ferdig noe av det. Dette prosjektet fylte to bærenett;Som dere ser, er det et salig rot midt på stuegulvet akkurat nå, men jeg satser på å bli ferdig iløpet av dagen. Jeg har flere poser å ta av!

Nilsenmuseet på Nås

I dag tok vi veien til Nås i Eide kommune og til.. Today we went to Naas in Eide and to...


...the Nilsen museum


Det er en fantastisk, privat samling av biler og kjøretøyer - og utstyr tilknyttet bergverksdrift.
It's a fantastic private collection of cars and vehickles - and equipment used in mining.


Stor forskjell på før (den røde bilen) og nå../Big difference from then (the red car) 'till now..
- og gjett hvem som "måtte" klatre opp!/ - and guess who "had to" climb!

Men her er ikke bare biler.../But there's more than cars...

 

Du kan finne en gammeldags butikk../ You can find an old fashion shop....

 
...eller "telefondama" og en bensinstasjon/.... or the"phone lady" and a gas station.
Tiden gikk fort, og snart var det på tide å bli Bergtatt..
Time went fast and soon it was time to become Bergtatt...

Etter en innholdsrik dag smakte det godt med kaffe og nystekte vafler utendørs...
After an interesting day it was nice to have coffee and waffles outdor..... bli BERGTATT i neste innlegg /See the next text to become BERGTATT....


Golftrening 1. juni 2010

Endelig ble det en finværsdag på golftreninga. Ungene trener med pro

og koser seg i hverandres selskap. Tiden går fort for en ventende mamma også. Vår opplevelse av golf er uløselig knyttet til trivelige, inkluderende mennesker i Kristiansund Golfklubb.

Pastell
Sol fra skyfri himmel lokker meg stadig ut, men til kvelden skal jeg hekle....

Tapas og strikkekafê

Etter kirkebesøket rakk jeg en kjapp tur hjemmom for å lage middag til gutta boys. Løvstek og chips falt i smak, men jeg var veldig fornøyd med å skulle spise tapas. Kombinasjonen med god mat og håndarbeid var veldig trivelig. Dette arrangementet var i regi av Cøliakiforreningen, men også åpent for andre enn medlemmer.Maten var kjempegod, slik den alltid er på Anne Marits Catering (Det er forøvrig her vi skal ha konfirmasjonsselskapet i mai)
Jeg er veldig glad i Tapas og annen middelhavsmat, så for meg var dette et kongemåltid.


Etter maten fikk vi se på alt det fine Grete fra Glassforum hadde med seg, og Grete ga meg en "hurtiginnføring" i filting. Jeg har skrevet om Glassforum før i bloggen, men det er nok på tide med et nytt innlegg om dem :o)

Selvfølgelig ble det litt prat om Cøliakimat også, så det var ikke bare morsomt, det var lærerikt også. Når man i tillegg møter hyggelige mennesker, var dette en svært vellykket ettermiddag for min del.

Tusen takk, Eva C, for at jeg fikk være med på dette :o)

Nå er det litt tid til rydding før jeg sitter pal i sofan og ser siste episode av Himmelblå.. Håper alle har en koselig søndagskveld.

-klem-

Strikkekafe igjen

Strikkekafe er morsomt og svært inspirerende. Strikke- og håndarbeidsglade damer som møtes til god prat og utveksling av ideer er veldig koselig. Forrige torsdag dro jeg igjen inn til Kvernes, denne gangen sammen med Aud og Norunn (som ikke vil ha bilde på bloggen - det respekteres selvfølgelig)


Man føler seg veldig velkommen når man blir mottatt av en blid velkomstkommitê.Vi fikk også besøk fra Husfliden i Kristiansund. Den flotte genseren hennes er Tine Solheim-design.


Her ser du den samme genseren i en annen fargekombinasjon, og duskelue i samme serie men i blåfarger. Materialpakke i blått til en litt annen lue i samme design ble med meg hjem. Jeg må bare gjøre unna litt annet før jeg kan begynne på den...

Tine Solheim har også gitt ut to nydelige strikkebøker som står høyt på ønskelisten min. Her ser du den nyeste av dem, "Maskepi".... (Eget innlegg om Tine Solheim kommer senere)Når Merete har en finger med i spillet drypper det også litt kultur på oss. Pga sykdom ble det litt forandringer i siste liten, og sporty Marit stilte opp med nydelig sang sammen med Merete. Det overrasker meg stadig hvor mange flotte, flinke mennesker som er rundt meg. Det gjelder bare å kunne se dem.

Tusen takk, Merete, for å dra igang dette, Marit for nydelig sang (og ditt fantastisk sprudlende vesen), Husflidsdamen (Hjelp...husker ikke navnet) for å vise oss masse nydelige modeller og dele av sin kunnskap, Aud og Norunn - og de andre deltakerne- for hyggelig selskap. Håper virkelig det blir flere strikkekafeer etterhvert... - og denne gangen hadde jeg faktisk med meg håndarbeid også...
På kroken

Jeg driver ikke bare og surfer rundt på datan eller roter rundt ute i snøen. Det hender jeg gjør litt håndarbeide også.Nå holder jeg på å hekle nye puter til sofan. Det er alltid morsomt med noe nytt til huset og etterhvert blir stua mer og mer slik vi ønsker den skal være. Jeg håper også å få til å overføre gamle bilder til stoff for å lage puter på den måten. Man må ha litt å bytte i (I tillegg til juleputer, påskeputer og andre puter til spesielle anledninger ti-hi)

Håper dere alle har en god natt. Skal svare på kommentarer i morgen, for nå må jeg gå og skylle ut hårfargen..

-klem-

Atlanterhavsveien, januar 2010

I forrige uke ble jeg invitert med på fotosafari på Atlanterhavsveien. Jeg er født og oppvokst med havet som en del av livet, på godt og vondt, og dette elementet som stadig er i endring fasinerer meg selv om det til tider kan virke skremmende.


Å ta gode bilder av havet kan virke som en enkel oppgave, men egentlig er det en stor utfordring. Ingen av bildene mine ble noe blinkskudd denne dagen, noen ble jeg alikevel rimelig fornøyd med..Det siste bildet, og flere andre, hadde jeg brukt "evigheter" på å redigere - også greide jeg å slette redigeringen med et tastetrykk!! Sånn er det å være nybegynner :o)

Jeg har iallefall fått blod på tann når det gjelder å spare til nytt fotoapparat...

Eva Cathrin in actionBilde av meg kommer senere i kveld, for det ligger på den stasjonære PCn....

Ha en fin tirsdagskveld, så lenge...

.

Strikkekafê

På Averøy er vi så heldig å ha en flott dame som er pådriver og igangsetter av mange kulturelle begivenheter.
Sist torsdag arrangerte Merete Bratberg Aae strikkekafê på museet på Kvernes.Hun hadde flere flinke medhjelpere, men uten Merete hadde dette ikke blitt noe av.

For meg var disse hersens glatte veiene et stort problem, men verdens snilleste Eva Cathrin lot meg få sitte på. Det gjorde meg veldig glad - at jeg slapp å kjøre selv. Eva Cathrin er i det store og det hele et vidunderlig menneske..

På tur inn til Bruhagen stakk jeg innom Prikken og kjøpte nytt garn. Jeg hadde kjøpt feil farge tidligere i uka... Da vi kom inn på museet var det veldig mye folk der. Ca 65 tror jeg Merete skrev på Facebook..

(Nr 2 fra høyre her er Eva Cathrin)Pinnene gikk flittig rundt bordene, men etter endel febrilsk roting i strikkeveska mi, måtte jeg bare gi opp. Strikkepinnene var søkk borte..

Egentlig gjorde det ikke så mye. Det var så mange trivelige mennesker å snakke med, og Merete holdt et flott "innlegg" om strikking.
I tillegg kom Kjellfrid Eide og fortalte om strikking fra da hun var liten og fram til i dag.Hun hadde også med seg endel flotte strikkede ting, bl a babysokker som hun viser fram her.

Merete hadde også fått to flotte jenter til å komme og synge for oss


Jeg husker desverre ikke hva jenta til venstre heter, men jenta til høyre er Marte Leithaug, datter til våre venner Tone og Lars Olav. Jentene sang så nydelig at jeg ble helt rørt. En av sangene var den Team Tuva sang på sin siste opptreden i Korslaget. Jeg tror den heter "Den fyrste gong"...
(Update: Den søte jenta til venstre heter Johanne Seljehaug, og jeg ble VELDIG imponert over hvor flinke disse to er)
Dette var en veldig trivelig opplevelse, og det var så koselig å se at det kom så mange på arrangementet.

Da det var slutt, var Eva Cathrin så snill å kjøre meg helt hjem og et mysterium løste seg.Det første jeg så da jeg kom innom døren hjemme, var strikkepinnene som lå oppå tørkestativet i gangen....

Håper dere alle har en fortsatt fin helg

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits