Hverdag

Plutselig tilbake

Etter å ha vært borte fra bloggverdenen lenge, er det kanskje på tide å logge på igjen?

Ikke fordi jeg nødvendigvis MÅ blogge, men fordi jeg savner det. Livet er travelt nok, og blogging tar tid, men fremdeles, etter å ha vært borte så lenge, tenker jeg stadigvekk "blogginnlegg" i hodet. På tide å finne ut av dette på nytt igjen, tenker jeg. 

 

-klem-

 

Averøy - en ung kommune med gammel historie

Sist helg var vi på hytta. Å være der betyr total ro og null internett. Det betyr vanligvis ikke at jeg gjør mindre, men denne helga var det på tide å roe ned. 

Til tross for det, måtte jeg en liten tur til kommunesenteret på Bruhagen. Der feiret Averøy kommune seg selv.

I 1964 ble Kornstad, Kvernes og Bremsnes slått sammen til Averøy kommune slik den er i dag. Jeg er innflytter, men har lært meg å sette pris på havet og skjærgården, åkrene og fjellene. Vi har "alt" her på øya og jeg liker veldig godt å vise den fram til venner og kjente som kommer på besøk.

Da er det som oftest vakker natur de får se, men vi har masse kultur her og et inovativt næringsliv som jeg gjerne skulle fortalt mer om på bloggen. Det er en god miks av tradisjonsrik næring og nyvinninger. En del av disse firmaene fikk vise seg fram på Bruhagen denne helga. Siden jeg valgte en treg morgen, fikk jeg ikke med meg så mye, men jeg greide ikke å holde meg helt unna. På en av standene fant jeg flotte Ella som koste seg med båtene

Ella besøkte messen sammen med mormor og jeg tror nok begge de flotte damene hadde en fin dag på kommunens festdag.

Det kommer mer Averøy-stoff her senere i dag. Historier som er eldre enn både Ella og kommunen.

Nå er det tid for å lufte fotoapparatet litt. 

Ha en flott tirsdag.

 

-klem-

 

Bare ta det rolig.

I utgangspunktet hadde jeg masse planer for denne helga, men for en gangs skyld avlyste vi alt. Jeg fikk masse "mammatid" i går og det er jeg veldig glad for. En ettermiddag sammen med yngstemann og vennene hans i Molde. Vi spiste ute i solnedgangen

før jeg kjørte dem inn til Torvikbukt igjen

Siden jeg kjørte innom Kristiansund på hjemveien var det naturlig å stikke en tur innom eldstemann også. Her vil han tydeligvis ikke høre på hva jeg sier ;)

Resten av helga ble alle planer lagt på is. Innimellom er det nemlig lurt med et lite pusterom, tror jeg. 

Vårt lille fristed.

Håper dere alle har ei riktig god helg.

 

-Klem-

 

Late dager

Endelig er vi ferdige med å pusse opp og vaske på hytta. Jeg tenkte å ta noen bilder derfra, men det har jeg ikke fått gjort enda, så det får bli iløpet av helga. Jeg kan iallefall ikke klage på at jeg har det for travelt der ute. Denne helga er slik alle sensommerhelger burde være...

Håper dere alle har ei fin helg.

 

#fjell #helg #hytte # frokost

Vet du hvor Sylvia er?

Reklame på TV er vi vel blitt vant til, alle sammen. En av de jeg kommer til å huske har utspring i filmen "Børning" fra i sommer.

Sylvia påstår hun er i en "Sinsyk berg- og dalbane"......

Vet DU hvor hun er?

Jeg vet, for jeg har vært der ;)

Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

#børning #reklame #vei

Båtliv eller markedsdag... eller kanskje en tur på galleri?

Jeg har følelsen av at morgendagen blir travel. Når man bor ute på bøgda skulle man kanskje tro at det skjer lite? Slik er det ikke på Averøya. Her skjer det alltid noe.

I morgen er en slik dag da man må planlegge godt for å få med seg det man ønsker.

Jeg skulle helst vært i Sveggen

hvor det er aktiviteter fra kl 12.00 til litt over kl 16.00.

Eller jeg skulle vært og sett på Ingers malerier.Samtidig skulle jeg vært på Havnedag på Naustvollan.
På dagen er det aktiviteter og salgsboder kl 11 - 17 og på kvelden er det fest i småbåthavna.

Håper sommeren kommer tilbake en tur, for alle arrangørene fortjener en flott dag. 

Ha en fin fredagskveld.

 

Regnet gjør godt

Midt i alt det fine været gjør det godt med litt regn. For en gangs skyld trenger jeg kanskje ikke å vanne i bedene ute.

Hele pinsa har vært flott og selv om det har vært late dager ble det etpar små familieturer. Korte, men koselige turer.Den første turen gikk opp på Søbstadberget

Dette er ikke noe fjell. men litt opp i høyden er det. Turmål nr to gikk ut mot havetTenåringen med Hestskjær fyr i bakgrunnen.

Kveldstur på Myrbærhaugen.

I går hadde jeg store planer for både det ene og det andre, men planer forandres fort. 

Plutselig ble det bytur med fine folk. Sola varmet, kaffen(med is) var god og selskapet var upåklagelig.

Vi satt midt i gågata og folk kom og gikk.

Noen kjente jeg fra før.

 

Noen møtte jeg for første gang.Jeg kom hjem med følelsen av at Kristiansund tross alt er en liten storby, det er godt med chili i kaffen 

og impulskjøp er helt allright!

Deiligst av alle gleder
er gleden for slett ingenting,
ikke for noe du kan eller vil,
gleden for intet og gleden for alt,
gleden fordi du er til.

Axel Juel

Ha en fin dag, allesammen.

 

Stikkut, kuler og krutt

Av og til er dagene planlagt i min verden. I går skulle jeg luke ugress, plante blomster, gå på Røsandberget og dra på lesering. Dagen ble ikke h e l t slik... Den ble bedre!

Mens jeg satt her og sjekka Facebook fikk jeg plutselig spørsmål om å bli med på Stikkuttur i Kristiansund. Jeg hadde jo planlagt en tur om ettermiddagen og sa først nei, men jeg syntes jo det var en bedre ide å røre på seg samtidig som man var sosial enn å luke gress!


Frøken M og jeg gikk først en tur ut i Klubba - der man har utsikt mot Stavneset.


På Innlandet møtte vi noe så spesielt som en kanonèr - med kuler og krutt!


Geir gjorde klart til å hilse et cruiseskip velkommen til Kristiansund med salutt fra kanonene ved Bautaen.

Litt shopping hadde vi tid til, og selvfølgelig også en iskaffe på Brasseriet. Denne gangen i skyggen av et flytende hotell.

Tusen takk, frøken M, for en hyggelig dag.

Turen på "Rødsandberget" ble avlyst, men kvelden ble tilbragt sammen med trivelige damer og bokprat. Det kan du lese om i et innlegg senere i dag, men først må jeg til byen og få tak i blomster slik at jeg kommer meg litt videre i hagearbeidet.

Og dette blir en god planløs dag.

En slik kveld

Det hender at en vanlig mandag kan bli fin, helt uten grunn. 

Når en fin venn stopper bilen bare fordi vi skal ta bilder,

og jeg kan sitte i en grøftekant og kjenne at det er sommer.Noen ganger er horisonten litt skrå og sola glitrer i havet.

Da kan tankene fly med måkene, bare fordi jeg vet det er her jeg hører hjemme.
 

Sa du snø?

Akkurat den setningen var min første (halv-)våkne tanke i dag. Jeg trodde Gubben tulla og at det var en svært forsinket aprilsnarr han serverte til frokost. Det er tross alt den siste dagen i måneden, og vinteren har vært spekket med dager som dette

Påsken var litt ruskete til å begynne med, men våren hadde overtak og operasjon Lauvsprett var godt igang ved Bremsneshatten

Det har ikke blitt så mange turer i marka, for det tar tid å studere. Jeg syns jeg drar på bøker samme hvor jeg er,og det er alltid en eller annen oppgave som skal leveres. Mitt sosiale liv er totalt fraværende for tiden, for eksamensspøkelset har vokst seg stort og skremmende... Vel - om en måneds tid kan jeg heldigvis gjøre andre ting igjen!

Selvfølgelig gjør jeg andre ting av og til, bl a har det blitt en runde med vaffelsteking på Stavneset i nydelig påskevær 

Jeg gleder meg til det blir tid til å være mere ute, både på Stavneset og ellers på vakre Nordmøre, men i dag er det kanskje greit å være inne. Etter at størstedelen av vinteren har inneholdt skogbrannfare og piggdekk som sliter på tørr asfalt hadde nemlig Gubben rett da han sa at snøen lavet ned denne siste dagen i april.

Da er det vel bare å fyre i ovnen og dra fram statistikkbøkene igjen. De siste krampetrekningene av "vinteren som aldri kom" får bare gjøre seg ferdig. Årstidene overlater jeg til seg selv, og jeg må nok si at jeg ser lyst på det likevel. Bjørnson mener tydeligvis at sommeren skapes i april, og vi har tross alt hatt masse sol og varme...

 

....og snart er det faktisk sommer!

 

Ha en riktig fin onsdag.

 

-klem-

Oppdatering og Ukeblader

Først av alt, så går det bra med Tenåringen. Han er like positiv som vanlig, men begynner å bli litt lei av mor si, tror jeg. For meg er det litt uvant å ikke kunne dra fra ham, men siden pumpa er forholdsvis lettpåvirkelig og det ikke skal så mye til før den piper i gitte situasjoner, må jeg være i nærheten. Det er ikke ille, det er bare uvant...

Jeg har uansett masse jeg må lese!

Som student går man aldri tom for lesestoff. Først og fremst er det bøker. 

Faglitteratur.

Tunge bøker.

Den største synderen er på 777 sider og veier over to kilo. Man blir aldri FERDIG med noe sånt.

Etterpå er det aviser.

Jeg leste 2-3 aviser hver dag tidligere.

Nå leser jeg en - om jeg gidder.

Lokalavisa er slankere enn noen gang før.

Når jeg har lest Averøynytt, hoppet over reklamen og sporten og fått med meg dødsannonsene (Yrkessskade) tar det ikke lang tid å få med seg det som måtte være igjen på papiret.

Også er det Facebook. 

Der oppdateres man raskt på mer eller mindre interessante saker. Innimellom klikker jeg fram artikler som jeg har lyst til å lese, og en dag tidligere i uka gjorde jeg det.

Jeg klikket fram en artikkel om tap og sorg og tiden etter å ha mistet noen. En artikkel om kjærlighet. Den teaseren jeg fant på FB var så fin og så velskrevet at jeg, for første gang på lenge, gledet meg til et ukeblad kom i butikken. Nå ligger det og venter på meg på bordet. Jeg skal bare vaske hus først ..og gjøre ferdig en innlevering...og gå en tur (Med telefonen i lomma) Får bare starte slik at man rekker alt før "Hver gang vi møtes" kommer på skjermen.

For jeg ser litt på TV

Viktige ting som Nyheter - og "Hver gang vi møtes"

- og "Paradise Hotel"!

Men nå må man gjøre noe nyttig slik at jeg kan kose meg med dette etterpå...

Har DU planer for helgen?

Uansett - ha en riktig fin lørdag!

 

En gammeldags søndag

I min til tider hektiske hverdag er det noe spesielt med slike gammeldagse søndager. Frokost sammen med Gubben, en formiddag på sofaen med en bok, middag med hjemmelaga dessert og vafler til kaffen foran TV'n.

Vi skulle kanskje gått ut en tur, men litteraturen ble prioritert i dag. Jeg begynte på boken i gårkveld. En gang utpå natta våkna jeg av at porselenspiken min ramla i gulvet samtidig som en countrymusiker kjørte av veien på TVskjermen. Jeg skulle lese "bare litt til" og sovna på sofa'n. I ettermiddag måtte jeg ta en pause for jeg har ikke lyst til at boken skal ta slutt.

Det ser ut til at jeg får skrevet om hva jeg syns om "Porselenspiken" allerede i morgen.

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

 

-klem-

Og så ble det høst..

Sommeren er definitivt over. Naturen viser seg fra sin mest fargerike side og livet går over i en ny fase. Som vanlig er det alltid noe som skjer i Hestiaverden, og mye har skjedd siden jeg blogget sist. Ikke store hendelser, men forandringer for meg og familien. På nytt er vi tre som bor i huset, siden Tenåringen har avsluttet sitt skoleår i York, vi har hatt fine turer i fjellet og vi har reist litt. Valgkampen er over (jeg har nesten slitt ut telefonen min..) og det er tid for å fyre i ovnen, tenne lys og lete fram CDn med Gardot.

Kaffedates med gode venner hører med. I dag ble det en tur på Dromedar sammen med EC

Høsten er også tid for å fyre i ovnen, tenne lys og krype seg i sofa'n med ei bok

Noen bøker er kanskje litt uvante, men de er så absolutt nødvendige siden jeg har begynt på skole..

Det ser ut til at jeg fremdeles slipper å kjede meg.


Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.

Fredagstanker

Bloggingen har gått i bølgedaler i Hestiaverden, men med litt mere stabilitet i hverdagen blir det mere struktur på ting. På tide å gjeninnføre ting som tidligere har vært fast i bloggen. Jeg er ikke ekspert på noe som helst, så jeg kan ikke anmelde bøker, musikk og kunst. Jeg er ingen fotograf men tar bilder av ting jeg liker. Jeg skriver om folk jeg møter, stier jeg går og ting som opptar meg. Så jeg skriver om kunst på fredager fordi jeg liker vakre bilder. Jeg lager forslag til ukesmeny på mandager fordi det sparer meg for både tid og penger. Det er ikke nødvendigvis sunne eller spesielt fancy måltider, det er bare vanlig mat som ikke nødvendigvis er laget fra bunnen av. Kanskje kan det inspirere andre til å lage sin egen ukesoversikt. Onsdager skriver jeg om bøker. Bøker jeg har lest, litt om forfatteren og hvordan JEG liker boken. Bokomtalene kan ikke sammenlignes med bokanmeldelser, de overlater jeg til bokbloggerne.

Jeg har over tusen bilder å sortere før jeg forteller mere fra turen til York, jeg har møtt etpar ministere, vært på fotoutstilling og en flott forestilling i forbindelse med stemmerettsjubileet. Helgen byr på en utstillingsåpning, en konsert, et bursdagsselskap og nye turer. Innimellom blir det forhåpentligvis tid til blogging, så iløpet av dagen kan du lese om Inga Dalsegg her. Inga er et fyrverkeri på høye hæler som jeg gleder meg til å skrive om igjen. Jeg har planlagt flere innlegg i dag, men først litt kvalitetstid med min favoritt-tenåring.

 

Ha en flott fredag!
 

Kjapp shopping og korte turer

Jeg hadde egentlig tenkt å blogge mere fra York i ettermiddag, men jeg og Gubben ble overmannet av shoppinglyst. Bohus, Elkjøp, Plantasjen og et shoppingsenter var unnagjort på null-komma-niks. Dermed ble det tid til noen korte stikkut-turer også, når vi først var i Kristiansund.

En snartur ned i Lasken

Bautaen på Innlandet

Veien ned mot Klubba

Fra Klubba ser man over til Stavneset i Averøy

Nå er det tid for en sen kveld med reprise av finalen i Amazing Race Norge siden jeg ikke fikk sett den i går.

Ha en riktig god natt.
Helg med venner

Etter påske har jeg og Gubben brukt mye tid ute på hytta. Der ute er det alltid noe som må gjøres. For tiden holder jeg på med å male.


Det går ikke så fort, men jeg tror det blir bra når det blir ferdig. Gubben maler han også, og skifter bordkledning og litt sånn forskjellig. Jeg bare maler.

Maling er ganske så ensformig. Derfor var det veldig deilig å bli bedt på middag hos gode venner i Sveggen på lørdagskvelden.

Fra første øyeblikk føler man seg velkommen hos Gerd og Roger


Varmt velkommen.


Vi fikk nydelig middag og helt fantastisk dessert.

Praten gikk lett og jeg som skulle kjøre hjem måtte la bilen stå. Det ble for fristende med god vin til maten. Tiden gikk altfor fort men før vi dro hjem planla vi søndagstur sammen ut til Stavneset.

Stavneset er et nedlagt fyr som den siste tiden har blitt et yndet turmål. Veien/stien utover er blitt godt opparbeidet og den er alltid spennende å gå . Her finner du morsomme, uventede og av og til litt merkelige kunstverk.


Oppe i trærne henger en hyggelig hilsen du kan ta med på veien. I et annet tre har noen vært treffsikre.


Kanskje er det synderen som gjemmer seg i uthuset?


Mannen med alle ideene traff vi også på.


Ingvar holder på å forberede sesongen og flikker på gamle kunstverk i tillegg til å sette ut nye. Han har også gjort veldig mye arbeid i forbindelse med Stavneset. Litt senere, når han har fått satt ut mere av "utstillingen", skal jeg ta flere bilder. Det blir nok tid til flere turer ut mot havet.


Stavneset fyr er målet for turen. Her selges det kaffe og vafler på søndagene i sesongen. Stien er bred og fin og det passer perfekt å gå sammen med noen på søndagstur der. (Andre dager i uka funker også, men da må man ta med kaffe og vafler selv.))

Jeg og Gubben gikk sammen med Gerd og Roger, og Sissel ble også med ut på tur.                                             SØSTRE

Dette er bare en av mange flotte turmål her omkring. Jeg håper det blir mange turer utover året, både alene og sammen med familie og venner.

Jeg koser meg alltid på tur

Håper det blir mange turdager med fine folk.

Når tida går fortere enn jeg gjør

Noen ganger skjer det mye på kort tid. Da er det ikke alltid man rekker å blogge om det, og så hoper det seg opp.....

Vi har vært mye ute

Av og til på ski


..og av og til på beina.

Vi har vært veldig mye på hytta.


Uthuset får ny bordkledning og både det og annet treverk trenger maling.

Men vi har tid til å kose oss også

Noen dager i påska var både den førstefødte og tenåringen hjemme. Da MÅTTE det bli noen runder medTicket to Ride.

Vi hadde påskegjester som tok med seg huset sitt


Og var på påskebesøk hos fine ferievenner

Nå er påska forlengst over og folk har dratt hver til sitt


Tenåringen var sistemann avgårde. Han dro forrige helg.

Uka etterpå brukte jeg stort sett til å savne å ha hele familien rundt meg mens helgene har vært brukt sammen med gode venner. Mer om helgen senere. Det må bli noen tilbakeblikk her i bloggen også. Bl a må dere få møte Trondheims svar på Willy Wonka, være med på en spesiell diktaften og på kundekveld i Kristiansund (Men da skal dere få slippe knallgule bildekanter. Gulfargen var årets påskepynt på bloggen).

Våren har tatt kraftig tak i Nordvestlandet. 1.mai-feiring er like rundt hjørnet og det er snart tid for å lufte passene igjen - men forhåpentligvis blir det mange blogginnlegg før det.

Ha en riktig god natt.

 

-klem-

 

En god MIX

Rundt omkring i Norge finner du mange av dem. Faktisk mer enn 500 kiosker og gatekjøkken som er knyttet til MIX-kjeden. Du har sikkert vært innom en, du også. For å leie en film, kjøpe en avis eller fylle opp godteriskålen. Jeg var innom i går for å kjøpe min favorittsjokolade. Noen mener den norske sjokoladen er verdens beste, andre holder en knapp på sveitsisk eller belgisk. Denne er faktisk ingen av delene, den er fra Island.

Kombinasjonen av melkesjokolade og lakris er fantastisk.

Her på Averøya har vi vår egen MIX - og vår egen Ole Johan. Alltid blid og servicemindede er han og kona perfekte til å drive butikk. De har alltid en hyggelig kommentar på lager og du går aldri ut fra Mix'en uten å få et smil med på veien.

Aldri har vel en tekst på en plastpose passet bedre! I tillegg gjør kremmerparet det de kan for at andre skal kose seg også. Sjokolade fra Island koster penger men smilene er gratis på Mix Averøy.

Ha en fantastisk fredag.

 

 

Hverdager hver dag

Jeg liker hverdager. Dager uten at noe skjer. Siden det er mye som skjer rundt meg, og av og til i høyt tempo, er det fint med slike stille dager som i dag. Gubben er hjemme igjen etter en tur til Østlandet så nå blir det "vanlig" familieliv ei stund. Etter at han hadde dratt på jobb hadde jeg en avtale med min herlige lille venn som skulle være her en liten stund. Det er så fint å få en liten flik av det miraklet det egentlig er å se et lite menneske utvikle seg. Sjarmisen greier å sette seg ned på huk og å reise seg opp igjen uten å falle og enda er det lenge til han er ett år!

Etterhvert ble det sovetid for slike små og han sovna med en gang han kom ned i vogna.

Det er stort sett dette jeg har brukt dagen på. Ingen spennende hendelser, men en dag til å kose seg på.

Nå er jeg straks klar til å dra på årsmøte. Det blir sikkert hyggelig, det også. Regner med å få postet et innlegg fra Gran Canaria også før jeg tar kvelden.

Håper du også har en hyggelig kveld.

 

Kveldsplaner

Siden jeg hadde en hel kveld hjemme - helt alene - hadde jeg tenkt å bruke den veldig fornuftig. Film og is var planen.

Men

Dette var før en god venninne lurte på om jeg blir med på trening i morgen...

Jeg ser fremdeles film

og spiser is...

Men nå har jeg litt dårlig samvittighet også!

 

Gleder meg til trening igjen, for det er altfor lenge siden sist.

Ha en riktig god natt.

Når avtaleboken er tom

DA kan jeg begynne å blogge igjen!! En gjenstridig influensa som varte i evigheter har "hefta" meg litt og da jeg "dro meg til igjen" var det like før vi skulle ut og reise. Jeg liker ikke å publisere at huset blir stående tomt og om jeg hadde blogget jevnlig ville det være merkelig om jeg plutselig holdt opp. Derfor venta jeg like godt til vi kom hjem fra Gran Canaria. Vi var bare borte en uke men rakk å få med oss masse alikevel. Bloggen blir oppdatert etterhvert :)

Jeg kikka gjennom avtaleboka mi og så at det var mange blanke ark der..

Det gikk ikke lang tid før jeg oppdaget at jeg ikke hadde notert ting der.... Legebesøk og møte på NAV stod der, men kundekveld, møter, Trondheimstur, reise til England, selskap, bok-ring (feilskrevet med vilje slik at folk skal forstå hva jeg mener) og mye annet hyggelig stod ikke der. Jeg hadde ikke skrevet opp Italia heller, men det er fordi det er lenge til. Denne uka er ganske rolig. Kanskje jeg til og med rekker å blogge litt? 

Sydenturen har førsteprioritet men for at jeg skal bli âjour her blir det andre innlegg også. Først må jeg bare skrive litt. Når avtaleboka mi er tom er det nemlig ikke fordi det ikke skjer noe. Når avtaleboka er tom er det fordi jeg ikke har skrevet i den.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.

Prioriteringer

Den siste måneden har jeg vært nødt til å prioritere. Selv om jeg liker å blogge har jeg latt være i hele januar. Om det er influensaen som aldri gir seg eller leddene som krangler på kulda er jeg ikke helt sikker på. Formen har iallefall vært veldig varierende så jeg har brukt veldig mye tid på å gjøre lite. Innimellom har jeg fått med meg litt alikevel og noe av det MÅ jeg bare fortelle om. Kaken over er fra bursdagsfeiringen min. En uke "forsinket" inviterte jeg noen flotte damer til selskap og det var like hyggelig i år som i fjor. Jeg har mange flotte venner men velger å ikke legge ut noen bilder av dem her. Kaken jeg fikk av Gubben får heller illustrere hvordan livet mitt er for tiden. Litt av det ene og litt av det andre, men resultatet blir veldig bra.

Denne helgen har også vært veldig bra og litt senere i kveld får du se hva jeg holdt på med på fredag.

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Små barn, store gleder

Jepp, jeg har hatt besøk av den lille sjarmisen i dag også, jeg. Like hyggelig i dag som forrige gang. Jeg har jo selv hatt to slike småkropper i hus, men det begynner å bli en stund siden nå. Yngstemann har nettopp fylt sytten og enkelte oppgaver har jeg ikke gjort på en stund. Trille barnevogn, f eks. Det krever en egen teknikk og - ærlig talt så hadde jeg ikke lagt merke til at grusveien her i byggefeltet var SÅ dårlig. Stakkaren i vogna trodde sikkert han ble kjørt etter grøfta, men jeg holdt meg faktisk unna den.

Av- og påkledning er også en spesiell aktivitet. Glade små gutter har bein som hjulvisper og armer som karuseller, så her gjelder det å handle i riktig øyeblikk. Det gikk greit, da, men vi er fremdeles ikke klare for stilkarakterer. Dem får hans søte mamma ta.

Grøt og grøtspising derimot stiller i en helt egen klasse.

Riktig mengde vann med riktig temperatur (kokt vann kjølner saaaaakte), klumpfritt og i passe stor skål (Tror jeg brukte tre forskjellige før det ble bra). Tror jeg trenger litt mere øvelse på dette, spesielt når det utføres med et barn på armen...

Selve spisinga derimot gikk knirkefritt. Jeg hadde en skje, Sjarmisen hadde en skje - og skinnstoler og nesetipper er enkle å tørke av.

Kan sjøl

 

Beklager det med flekker på smekken, mamma. Det var nok den eldste som ikke var treffsikker nok.

Ettermiddagen har blitt tilbragt på sofan med fyr i ovnen og en god bok - og sjekking av flyruter og togtider og transfers og priser. Mulig SAS er lei av meg snart.

Ha en fortsatt flott kveld.

 

-klem-

 

Fly away

DA - er julen egentlig over. I midten av desember tok jeg et valg som jeg var litt usikker på, men som føltes veldig riktig. Jeg pakka vekk PCn og lot den hvile hele jula. Innimellom savnet jeg den, men det var egentlig helt greit. En og annen Facebookoppdatering ble det via telefonen, men jeg brukte veldig lite tid på nettet. Vi har hatt en veldig fin julefeiring. Mye god mat, mye brettspill, mye tid sammen. Selv om jeg ikke pakker vekk julen enda (Her er det tyvendedagsjul som gjelder) så er det på tide å finne hverdagene igjen.

Her er yngstemann på vei tilbake til York. Akkurat nå har han landet på Gardermoen hvor han etterhvert går ombord i flyet til Manchester. Det blir tomt og stille hjemme, men jeg venner meg vel til det igjen. Hovedsaken er at han har det bra i England. Eldstesønnen har også vært endel hjemme iløpet av ferien men nå blir det nok en stund til han stikker innom her igjen.

Heldigvis er det alltid nye ting som skjer. Iløpet av våren skal vi en tur til Gran Canaria og vi skal til England for å besøke junior. I mars er det tid for en helg med verdens beste venninne og innimellom er det alt det som egentlig er hverdager. I morgen får jeg besøk av en flott liten herremann og om kvelden skal jeg på et møte, så jeg kjeder meg fremdeles ikke. Det ser ut til at 2013 blir et flott år for meg og mine, og slik håper jeg det blir for dere også. Derfor (bedre sent enn aldri)

Ha et riktig GODT år i 2013

-og fra i morgen av er jeg tilbake i vanlig bloggmodus!

Har DU hatt en fin jul?

 

Bergtatt på julebord

Lørdag startet på "halv åtte" med tanke på at vi skulle på julebord. Forkjølelsen slo til for fult. Heldigvis var det alltid planen å ha en "lat lørdag" og litt etterhvert (og med litt remedier fra apoteket) ble formen bedre.

Vi ble hentet med buss og kjørt til Nås/Eide. Der finner man "Nilsenmuseet" som absolutt er verdt et besøk i seg selv. Derfra bar det opp gjennom fjellet og inn i nedlagte gruveganger. Arrangøren "Bergtatte opplevelser" har et unikt opplegg der man bl a kan bli med på en guidet båttur inne i fjellet. I tillegg er det laget festsaler med tanke på konserter og andre arrangementer - og det fungerte veldig fint med julebord der. Desverre hadde jeg ikke med fotoapparatet, men etpar Iphone bilder ble det...

Det var god plass til de 140 gjestene som var tilstede og muskken fra scena var upåklagelig. Legg merke til den vakre lampen i taket. Den er laget spesielt til gruvene. Vegglampene er laget over samme lest..

Det er mange andre spesialiteter inne i fjellet på Nås, så jeg må nok ta med fotoaparatet på tur dit senere.

Det ble et hyggelig julebord med mange hyggelige mennesker, flotte talere og fantastisk god mat. Faktisk så god mat at Gubben bad meg med ut på middag på søndag. Neste innlegg blir derfor om en søndagstur til Bud...

Ha en fin mandag.

 

Helt til å spise opp.

Vi har en liten nabo som er utrolig søt. Absolutt helt til å spise opp. Han har foreldre som er kjempeflotte, både som mamma og pappa og som naboer.

I dag, akkurat da vi var ferdig å spise middag, ringte det på døra. Der stod lillenabo'n og mamma'n med en kurv.

De hadde bakt lussekatter og ville dele med oss.

Lussekattene var en veldig hyggelig overraskelse og lillenabo'n er helt til å spise opp der han pludrer ivei på et språk vi ikke helt forstår enda. Et ord var iallefall ikke til å ta feil av. Jeg tok opp en kake fra kurven og spurte "Skal vi få den?" JA, svarte gutten og strålte som en liten sol.

Selvfølgelig har jeg fått lov av mamma'n til å bruke bildene her i bloggen og forhåpentligvis får dere flere nabobilder etterhvert.

Ha en fortsatt fin Luciadag.

Ny butikk på kjøpesenteret og hyggelige venner.

I går fikk jeg veldig hyggelig besøk av Laila. Alltid like hyggelig og på en-to-tre hadde vi plutselig plottet inn flere morsomme ting på kalenderen. Sannelig fort gjort å finne på noe spennende...

Etter at hun dro var jeg en runde i byen på besøk og da jeg kom hjem tikket det inn en forespørsel på telefonen. Jeg var absolutt ikke vanskelig å be, så i dag var det tid for....

kaffe og kake. Jeg hadde en avtale om å møte en fantastisk dame på Ladys Bakericafe. Der treffer man jo også andre kjente og en cafeformiddag passet meg ypperlig. Rundt omkring på kjøpesenteret var det mange som bar rundt på poser med klirrende innhold. Ikke så rart, kanskje, for i dag åpnet vinmonopolet sitt utsalg på Averøya.


Velkomstdrinken på polet var selvfølgelig alkoholfri.

Jeg er ikke noen storforbruker av alkohol og bloggen blir nok aldri noen stor reklamekanal for disse flytende varene. I dag var det egentlig kjekt likevel å kunne stikke innom for å få med seg en flaske hvitt til laksemiddagen. Jeg fikk veldig god hjelp av bestyrer Pål til å finne en god halvtørr vin som passet perfekt til fisken.

Jeg må passe på å skrive ned navnet på vinen slik at jeg kan kjøpe den ved en senere anledning.

Jeg måtte selvfølgelig en snartur innom Christinas låvebutikk også. Jeg gikk ikke tomhendt ut derfra heller, men resultatet av det besøket kommer i bloggen iløpet av desember. Jeg har samme type adventskalender i år som i fjor, og årets kalenderpakker blir selvfølgelig omtalt i adventstiden.

Nå skal jeg fortsette å nyte torsdagskvelden sammen med Gubben som har kommet hjem. Håper dere også har en flott torsdagskveld.

 

-klem-

 

En fantastisk butikk.

Jeg var innom en fantastisk butikk i går, og skulle blogget om den i går kveld, men jeg rakk det desverre ikke. Nå er det tid for denne utsikten

- men iløpet av dagen skal jeg ta dere med til veldig vakre lokaler.

Ha en flott fredag.

 

-klem-

 

Jeg SKAL kjede meg - så snart jeg rekker det.

Jada, jeg SKAL kjede meg. Jeg skal se på TV bare for å se på TV, jeg skal vurdere om jeg kanskje skal gå en tur eller tenke på om jeg kan besøke noen. Kanskje jeg skal lure på om jeg kan ringe noen eller lete etter en bok å lese...

Men det skjer ikke i dag!

I dag skal jeg en snartur på NAV, innom Låvebutikken, legetime, bytur, stikke innom et arrangement, levere bilen til Eldstesønn, ta buss hjem, lage middag og avslutte med medlemsfest i Fagforbundet. Alt dette skjer i mitt eget tempo og da Tar Ting Tid.

Men jo, jeg skal kjede meg

når jeg rekker det.

Ha en innholdsrik torsdag.

Opptur på H & M

Det hender at man går på byen, inn i den ene butikken etter den andre, uten at man egentlig skal ha noe. Ofte kommer man alikevel hjem med poser som inneholder mer eller mindre fornuftige kjøp. I går var en av de dagene da jeg iallefall ikke bar meg skakk. Jeg har faktisk begynt å se etter klær og stæsj til julebordet og julegaver. I tillegg har jeg begynt på julegavene, så jo, jeg var i utgangspunktet i shoppingmodus. Alikevel lå lommeboka godt nede i veska som slapp å konkurrere med handleposer på armen min. Det var ikke det at jeg ikke fant noe, egentlig, men jeg ble mer og mer irritert ettersom jeg gikk fra butikk til butikk.

Det var ikke så veldig mye folk på byen.

Det var null stress og mange butikker.

Og det var betjening.

Betjening som fylte på varer.

Betjening som snakket i telefonen

Betjening som snakket med hverandre.

Men ikke betjening som tok kontakt med meg!!!!!

Ikke før jeg kom til Hennes og Mauritz på Storkaia i Kristiansund.

Nå skal jeg ikke komme med noe lovprising av klærne her, for der så jeg faktisk ikke på klær. Jeg hadde gitt opp shoppingen og gikk inn for å fylle opp familiens lager av shampo og balsam før jeg dro hjem.

Og der - hvor jeg ikke var i nærheten av et eneste klesstativ - ble jeg hilst smilende velkommen i kassa av en flott ung jente. Hun ga tydelig uttrykk for at jeg ble SETT da jeg kom inn, pratet hyggelig da jeg kom bort i kassa og gjenopprettet min tro på gode ekspeditører. Jeg har også tidligere fått veldig god service i denne butikken uavhengig av hva jeg har handlet.

Nå har jeg tro på at man finner gode ekspeditører i kjedebutikker også, og jeg tar nok med meg bankkortet ut på tur igjen. Når jeg skal ut på klesshopping går jeg nok en runde på H&M først.

Klær finner jeg i mange butikker - god service finner jeg i noen av dem.

(For rettferdighetens skyld; Etter at jeg gikk fra H&M gikk jeg innom Kremmerboden og Kitch'n og møtte bare trivelige ekspeditører på begge butikkene :o) )

Kos dere på en tirsdag - med eller uten shopping.

 

-klem-

 

 

Ladde batterier

Det finnes ingen bedre måte å lade batteriene på enn å tilbringe ei lat helg på hytta. Vi har gjort litt og kost oss masse.

Noen få blader henger fremdeles på trærne....... men mesteparten av lauvet lå på bakken, så jeg har raket lauv i helgen.

Gubben har holdt til her...

Det er høst - og snart vinter. Perfekt for en koselig helg på hytta, (for det var nok mere kos enn arbeid ;) )

Helgen er over, vannet har fått et tynt islag og vi har funnet veien hjem. Nå er det tid for reprise av 71grader nord - denne gang fra kommunen jeg bodde i da jeg vokste opp - Karlsøy i Troms.

Håper alle har en fin søndagskveld.

 

-klem-

Livet er mer enn cupcakes

Jeg har vært borte fra bloggen lenge. Altfor lenge. I slutten av forrige uke var det mye som skjedde, og jeg møtte mange fantastiske mennesker. Noen møtte jeg i politisk øyemed og jeg håper å holde kontakten med flere av dem. I tillegg møtte jeg Viktoria, Vidar og Lena. Familie er viktig og når man har det så bra sammen med mennesker man ser for sjelden gjør det godt å vite at man har en historie sammen. Dere får møte dem etterhvert i bloggen min, jeg må bare få hodet over vannet igjen.

Helsa har skrantet lenge. Jeg har vært sykemeldt en stund, og etter en fantastisk helg med veldig mye bra fikk jeg en påminnelse om HVORFOR jeg ikke jobber. Kroppen sa klart og tydelig ifra om at nok er nok og jeg snubla ned i kjelleren en tur. Da ble det en liten opptur at jeg fikk brev om time hos revmatolog allerede i januar. Jeg skynder meg langsomt og får vel mere overskudd etterhvert, håper jeg. Denne helgen drar jeg og Gubben en tur på hytta. Vi fyrer i ovnen, planlegger litt framover (Vi har veldig spennende planer for neste år...) og bare koser oss. Samtidig knasker jeg Ibux og jerntabletter og spiser brødskiver med leverpostei.

Selv om jeg prøver å holde en positiv tone i bloggen, er livet absolutt mere enn cupcakes i Hestiaverden. Det er bare det at bildene av cupcakes er penere enn bilder av grovbrød med leverpostei :o)Håper dere har en nydelig november.

 

-klem-

Andrês utstilling på Dromedar Kaffebar

Jeg har vært på mange flotte turer sammen med Knøtte. Mange av dem har vært i fjellet, men det har også vært andre turer. En slik tur var da vi dro til Kristiansund for å se på Andrês fotoutstilling.

Selvfølgelig måtte det bli kaffe når vi allerede var på Dromedar. Gooood kaffe med chili. Love it!

Det var også fint å få hilse på Andrê igjen. Knotte er fotografens tante, så det er gjennom henne jeg har møtt ham.

Naturligvis snakkes det fotografering når man er sammen med disse to. Knøtte er en flink fotograf selv og deler gjerne sine erfaringer. Andrês bilder taler for seg selv.

Lys fra vinduene. Lys fra lamper. Blitz eller ikke? Mine bilder viser ikke den hele og fulle sannhet. For å se bildene anbefaler jeg at du stikker innom Dromedar. Bestill en dagens kaffe og sett deg ned og bare SE.

Jeg tror at når man har beina i flere kulturer og har sett livet fra flere sider så ser man bedre. Man ser lys og skygge. Man ser perspektiver. Av og til ser man ting ingen andre ser. Om man greier å gi uttrykk for dette gjennom en kameralinse blir det kunst.

Jeg elsker bildet med sykkelen. Jeg har falt for bildet fra Langveien. Jeg skulle gjerne hatt flere av disse bildene på mine vegger.

Dagens anbefaling blir da å ta en kaffe og litt kunst på Dromedar - og om du bor for langt unna til å kunne stikke til Kristiansund kan du iallefall gå inn på Andrês hjemmeside eller søke ham opp på facebook.

Hjemmesiden finner du en link til HER Bare trykk på linken så kommer du direkte til siden.

På facebook søker du på fotografandre. Der kan du bl a se at det nå er tid for årets julefotografering.

Har DU planlagt årets julekort?

 

Klipp fra fredagen

De fleste av oss er mer eller mindre opptatt av hår. Det styles og fikses i de tusen hjem og en Bad hair day /Dårlig hårdag kan aldri bli helt god.

Men - så er det slik da, at uten en god klipp er det vanskelig å få noe skikk på hårsåta, og for å få en god klipp må man ha en god frisør. Jeg har lenge bare klipt meg i tilfeldige salonger.  Ingen har vært dårlige frisører, men et eller annet har manglet.

Helt tilfeldig gikk jeg innom en salong for å få fikset øyenbryn tidligere i uka.

Salongen ligger på veien fra Kristiansund sentrum og ut mot Vågen, i Fosnagata 16. Jeg ble så fornøyd med brynene at jeg bestilte time til i går, så da var jeg innom ZikkZakk igjen.

Det er ikke enkelt å klippe håret mitt med krøller og virvler og å få til en frisyre uten at det går ut over lengden, men Siri greide det. (Det står iallefall Siri på kassakvitteringen).

Det er nesten så jeg gleder meg til neste gang jeg skal dit. En ting er å få håret klippet, men i tillegg får jeg også gode tips om hvordan jeg kan fikse det selv. Jeg har allerede etpar spørsmål i bakhodet til desember og er helt sikker på at jeg får gode svar hos frisøren.

 

Har DU en fast frisør som du er fornøyd med?

Nå har Gubben kommet heim, og i går feiret vi det med kake.

I dag blir det bytur og cafê.

Har du noen planer for lørdagen? Håper uansett det blir en fin dag.

 

-klem-

Her går det unna.

Fredag ble en fantastisk fjelldag, lørdag var det møte i Molde (der jeg møtte nye og gamle bekjente) og pizzalaging sammen med Eldstemann (Har litt problemer med hva jeg skal kalle ham i bloggen. "Studenten" var så greit, men nå er han jo ikke student mer!!) I dag ble det lang sovemorgen, Bonanza på TV og et nytt fjell. Blogging har det derimot blitt lite tid til, men jeg må begynne å skrive innlegg i morgen. Har iallefall masse å skrive om. Flotte fjell og fine turkamerater, et godt rosa tiltak, konsert, fotoutstilling, møte, pizzaoppskrift - og sikkert mere som jeg ikke kommer på nå. I tillegg er det vel på tide å ta opp igjen min "gamle tradisjon" med middagstips. -ja, også litt loppefunn, dekorasjon ute og en stol!

Det er bare å henge med, for her går det unna.

Først er det imidlertid fyr i ovnen, levende lys, rødvin og sjokolade.

Ha en riktig fin søndagskveld.

 

-klem-

Jippi! En ny superfantastisk dag.

Nydusjet, mett og med god fyr i ovnen ser jeg for en gangs skyld på Grey's på TV. Har ikke gjort det på ages, og det ser ut til at serien stort sett består av blod og mennesker som dør, så jeg vet ikke om jeg har gått glipp av så mye. Et godt alibi for litt rødt i glasset er det uansett.

Jeg har hatt en flott turdag igjen sammen med Marianne. Vi har vært i Tingvoll kommune og hatt en dag med solskinn på alle måter. Selvfølgelig fikk vi svettet litt, men det ble ikke de store fjellene i dag. Derimot fikk vi høre en utrolig slektshistorie, vi gikk oss på en flott 2CV, vi klatret gjennom strømførende gjerder og en mann sang opera for oss.

Som sagt, en kjempedag, men jeg sløver litt til på sofa'n før jeg legger meg, og så redigerer jeg bilder i morgen tidlig. Sjekk innom i morgen, da.

Ha en riktig god natt.

-klem-
Opplevelser i kø

Da jeg skulle laste opp bilder på PCn oppdaget jeg at både kamera og overføringsledning for mobil ligger nede i bilen og jeg gidder ikke gå ut og hente dem. Ikke ennå. Jeg må nok gjøre det etterhvert, for jeg vil så gjerne fortelle om det siste døgnet som har vært utrolig innholdsrikt. Jeg kan fortelle om en flott ung dame jeg møtte tilfeldig i Kristiansund i går. En nydelig dame med et brennende hjerte. Jeg må selvfølgelig fortelle om bokbadet jeg aldri kommer til å glemme. Jeg vil presentere et hotell jeg virkelig har sansen for, en butikk som tok meg med storm og ei bygd jeg vil tilbake til... men først må jeg gidde å gå ned i bilen :o)

Vi blogges!

Eldres dag 1.oktober

Nå er vel ikke "de eldre" noe hett bloggtema, men i Hestiaverden er det plass for det meste.

Den generaliseringen vi opplever i samfunnet "freaks me out" av og til, og jeg liker ikke å plassere mennesker i bås. Når man snakker om "eldre" nevner man som regel også ord som "sykehjemsplasser", "ensomhet", "inaktivitet" og "sviktende hukommelse". Selvfølgelig gjelder dette mange tilårskomne mennesker, men slettes ikke alle!

Sist mandag var jeg med og hjalp til ved et arrangement i forbindelse med at 1. oktober er "De eldres dag". Litt underholdning og kaffe og kaker er krydder i hverdagen en høstdag og krydder trenger man i alle aldre. På dette arrangementet traff jeg på en dame som det er lenge siden jeg har sett.

Det var så utrolig hyggelig å møte henne og vi pratet både om ting i nyhetsbildet og om felles bekjente. Fru S gledet seg stort over å se bilder av sitt vakre barnebarn på min telefon og syntes det var helt greit at jeg tok bilde av henne selv og la ut. Hun sukket litt over at hun ikke hadde ordnet seg på håret og lo en trillende latter over sin egen forfengelighet.

Jeg bryr meg ikke om å avsløre en dames alder, men regner med at dere skjønner at det her er snakk om en dame som har levd en stund. Da hun gikk ut for å ta bussen hjem hang et snev av romantisk parfyme igjen i luften.......

Skjønhet er ikke avhengig av alder.

Med planer om husarbeid

Jeg hadde egentlig tenkt...

- at jeg skulle være hjemme i hele dag.

- at jeg skulle vaske hus

- å vaske MASSE klær

- å lage lørdagspizzaen litt tidlig

- å slappe av med litt strikking og TV før jeg skal på jobb

 

Og hva skjer?

Jeg bare MÅTTE til byen på shopping!!

Jeg er så glad for at jeg faktisk fikk tak i det jeg ønsket meg,

så nå blir det full fart med husarbeid

og klesvask

og pizza

Det blir nok en bra dag, dette også.

 

Håper din dag er fin.

 

-klem-

 

Kaffe i godt selskap.

I det siste har jeg bombardert bloggen med bilder av lyng og gjørme, men det hender faktisk at jeg gjør andre ting. I går, for eksempel, var det tid for støvletter, rene klær og en hyggelig formiddag (som nesten ble ettermiddag) sammen med min flotte venninne Ingrid. Hun er så herlig selvironisk samtidig som hun er veldig kunnskapsrik. Det er både koselig og morsomt og interessant og tankevekkende... og mye mer... å være sammen med henne. I går var det så kjekt at jeg GLEMTE å ta bilde av henne!!!

Hun kom og hentet meg og så dro vi på Dromedar i Kristiansund. På veggene der henger flotte bilder som er signert Eva Cathrin og Hogne (Jeg skal skrive om utstillingen senere ) og Ingrid ønsket å se utstillingen. I tillegg vet jeg fra før av at kaffen er god på Dromedar. Nå vet jeg at også bollene er gode!

Litt surt og kaldt vær, men nybakt gjærbakst bøter på det meste.Også kaffen da.... Søt chili i rause kopper. Er det rart vi ble sittende i evigheter?                   

Selvfølgelig rakk vi en aldri så liten butikkrunde også. Jeg var på jakt etter syrinlilla stoff til et prosjekt. DET stoffet er nok ikke produsert enda, men jeg leter fremdeles, jeg. Hos Margit fikk vi til og med komme på lagret og lete, men dessverre fant jeg ikke noe der heller som var slik jeg har tenkt det skal være....

Vi var også innom Haugans Interiør for å se på nyheter fra Lene Bjerre, innom Grotten for en liten titt og på Life hvor vi fikk en hyggelig prat og ny kunnskap (som jeg skal skrive om senere) og hvor det dufter F A N T A S T I S K.

Joda, vi var innom senteret også og drømte oss bort blandt høye hæler og fristende farger. Vi skulle ikke kjøpe klær, men heldigvis var Ingrid enig med meg i at en tykk strømpebukse ikke nødvendigvis regnes som klær på denne tiden av året. Det er mer å regne som en nødvendighet ;o) Ellers inneholdt handleposen shampo, og DET er iallefall ikke noe å "skrive hjem om".

Man kan kanskje ikke kalle det en god shopping-dag, men det var absolutt en GOD dag!

Tusen takk Ingrid for at du er så fantastisk. Jeg er heldig som kjenner deg.

Ha en riktig god fredag,både Ingrid'er og alle andre.

 

-klem-

En følelse av høst

Høst er selvfølgelig regn og vind, kaldere vær og en tydelig endring. Det hindrer meg fremdeles ikke i å komme meg ut, selv om det blir bare småturer. I går ble det en kjapp tur på Bremsneshatten. I dag ble det etpar "Stikkut"-poster i Kristiansund.

 

 

 

Men det jeg gledet meg mest til i dag var å spise lunsj sammen med fine Laila min.

Det er utrolig hvor mye man går glipp av i hverandres liv når man jobber til forskjellige tider. I dag ble det endelig tid til en skikkelig update i tillegg til nydelig lunsj i Bestemors Have.  Vi kom litt sent, så det var ingen ledige bord inne. Derfor havna vi ute med varme pledd (Det var kaldt likevel....brrr) og god servicefra jentene i Haven. Man rekker å finne ut av og ikke minst å planlegge ganske mye i løpet av kort tid ;o)

NAM!

Håper dere har hatt en fin onsdag. Helgen er rett rundt hjørnet, må bare sove litt først...

 

Vind og regn - og kanskje en liten tur ut.....

Det er helt tydelig at sommeren egentlig aldri kom til Nordmøre i år. Høsten er definitivt her og det blåser, regner og er kaldt. Egentlig blir det ikke noe bedre av at jeg er trøtt og uggen siden jeg jobber natt. Om det klarner opp littegranne har vi planer om å komme oss ut litt, jeg og Gubben. Vi får se hva dagen bringer, men først litt Lisa i reprise på TV. Ha en riktig fin søndag.

...slik KUNNE det ha vært her i dag ;o)

Et aldri så lite sammendrag...

Som sagt, det skjer alltid noe i Hestiaverden selv om jeg ikke blogger. Et kort "sammendrag" er kanskje på sin plass...

Det har blitt mange STIKK UT-turer. Noen alene, noen sammen med Gubben og noen sammen med utrolig tålmodige Marianne. I tillegg til å være en flott turkamerat er hun en svært flink fotograf og har bl a tatt dette bildet av meg.

 

 

Gode venner og godt utstyr gjør hver tur til en gladtur. Jeg sliter med skader i leddbånd, så stavene er til god hjelp.

Vi har feiret St.Hansaften sammen med kjekke venner

var på grillfest på...Hadde en kjempeflott dag sammen med Aino og familien hennes

(Bildet er tatt på Bremsneshatten. Kr sund i bakgrunnen)

Vi har hatt besøk fra Amerika, Studenten har flyttet hjem (men flytter snart til byn) og er vel strengt tatt ikke student mere, Tenåringen er snart på vei til York og jeg, Gubben og Tenåringen har vært i Tyrkia.

Ferien er over. Både jeg og Gubben er tilbake på jobb, men innimmelom blir det kanskje en tur eller to på hytta, fine dager med familie og venner og helt sikkert flere turer til fjells.

Hver dag er en ny mulighet. Det er opp til meg selv hva jeg velger å gjøre ut av den.

Ha en riktig god tirsdagskveld.

 

 

Mandag er en fin dag...

...til å begynne å blogge igjen. Spesielt første mandag etter at sommerferien 2012 er ugjenkallelig over. Det er heller ikke ille at dagen starter med et kaffebesøk i Kristiansund.

På Dromedar får du alltid god kaffe og olivenbrødet er fantastisk godt. Jeg spiste til og med olivenene (som jeg egentlig ikke liker)

Den tiden jeg ikke har blogget har det selvfølgelig skjedd endel. Ikke de "store" ting, men små hverdagshendelser. Noen av dem kommer fram her i bloggen etterhvert, så bare stikk innom igjen. En ting er iallefall sikkert - Jeg er tilbake, og nå blir jeg her!

Ha en riktig fin mandag.

 

-klem-

En helt vanlig lørdag i Hestiaverden

Da er lørdagen egentlig historie, men jeg drøyer den litt... Vi har faktisk fått gjort litt i dag, og det er jeg veldig glad for. De digre granene som lå oppe i bakken ved hytta etter vinterens vinder


...har nå blitt til


ved og en DIGER kvistdunge. Det ses kanskje ikke så godt på bildet, men bakken er temmelig bratt, og da blir det tungt å jobbe. Det blir nok mere arbeid på skogen, men vi er iallefall ferdig et sted. Det er godt med arbeid som er unnagjort...


..og det tror jeg Gubben også er rimelig fornøyd med.

Mens han dro sammen og saga opp siste rest av veden, dro jeg hjem og vaska hus og lagde pizza. Kanskje ikke det mest spennende på en lørdags ettermiddag, men skal jeg være helt ærlig så er det ganske så greit med hverdager også.

I morgen har vi tenkt oss ut på Bud en tur. Jeg har lenge hatt lyst til å gå Kyststien der ute, og slikt gjør jeg selvfølgelig ikke uten kamera. Litt mere fra St. Petersburg blir det også. Man kan ikke ha vært i St. Petersburg uten å ha besøkt Vinterpalasset.

Ha en fortsatt GOD natt.

Og plutselig ble det vår!

Da har hjemmesykepleien vært her, og jeg fikk tuslet meg en liten tur ut...

I klatreveggen bak huset er de ikke gamle før de henger høyt oppe...


Inni den øverste ringen ser du såvidt en rosa liten figur, men du ser den voksne som sikrer inni den nederste ringen.


Det vokser i skyggen også, men blomstene i snøen strekker seg mot lyset.

 

Både Gubben og naboen er flinke og vasker bil...

Og endelig er det tid for en litt lengre tur ut i den fine søndagen!

"Etter påske" er nå!

Da er det på tide å spise opp påskegodtet, rydde vekk kyllingene og brenne ned påskelysene.

Studenten er på plass i Trondheim, Tenåringen har lagt seg før meg og Gubben sitter på kjøkkenet og rensker torskerogn. Vi har hatt en veldig rolig påske hjemme og sansynligvis fikk vi sagt farvel til vinteren denne uka

Som avslutning på påska kjørte vi oss en tur ut i havgapet - ut til Bud - i ettermiddag. Siden vi spiste middag hjemme først, ble det bare en kaffekopp og en liten luftetur, men flere bilder fra Bud kommer i et eget innlegg.
Litt flere påskeskriverier blir det sikkert også, men nå er det tid for å ta kveld. Vi går mot en travel vår og etter en liten bloggpåskeferie er jeg tilbake igjen, og du er som vanlig velkommen inn, i Hestiaverden.

Ha en riktig fin uke!

Bytur i turbyen Kristiansund

I dag skal jeg ta meg en skikkelig bytur. Jeg er ikke så sprek for tia, så å renne rundt i fjellet er ikke det lureste jeg kan gjøre. Derfor holder jeg meg på veien - eller gatelangs - i dag.

Jeg har tenkt meg på ukjente stier i dag. Egentlig vet jeg ikke om det går an å gå slik jeg har tenkt, men om veien ender et eller annet sted får jeg bare snu og gå tilbake igjen.

Min gode venn Bente fortalte forresten at hun ofte drar til byen, kaller det "topp-tur" og kommer hjem med en ny topp! Tror det må bli en runde på Amfi Storkaia etter vandringen. Da har jeg sjansen til å få en turkopp med kaffe mocca også!

Ha en god dag, folkens. Jeg legger ut på oppdagelsesferd med påfølgende rapport. Må bare innom apoteket først og hente noen piller som min kjære doktormann fortalte at jeg trenger...

Ha en fin onsdag!

Ustabile forhold

Det blir nok ikke mere blogging i kveld.. Det rusker litt rundt husnovene, men det er ikke grunnen til at jeg permiterer PC'n. Derimot er strømtilførselen veldig ustabil, og det er stor fare for at vi blir sittende i mørke. Store deler av Kristiansund er mørklagt og ifølge "Tidens Krav" leter NEAS etter feilen.

Jeg og Tenåringen tenner lys, leter fram brettspill og krysser fingrene for at strømmen holder til jeg får tatt brødene ut av ovnen.

Ha en riktig fin kveld, og så håper jeg du stikker innom min verden en tur i morgen også :o)

 

Å ta dagene som de kommer...

... kan av og til være en utfordring. Alikevel er det vel best om man klarer det. Dagen i dag er selve livet, så jeg holder på å øve meg.

Fredag dro Gubben ned til Montebello. Turen gikk fint og det virker som at han har funnet seg tilrette på Mesnali. I helga har vi hatt mye vær, men for oss som sitter tørt og trygt inne er det ingen problem.

 

Helga har vært stille og rolig til tross for at det har vært fire tenåringer i hus mye av tia. Ungdommene er så kjekke, så og egentlig har jeg bare sett dem til måltidene.

I dag trosset jeg været og gikk en tur ut.

(Å og Ø ville ikke være med,,)

I går bakte jeg litt, så da ble det både sjokoladekake, pizza og muffins. Muffinsene prøvde jeg å pynte i dag, men jeg tror jeg trenger litt mere øvelse.

Om været fortsetter å være ruskete blir det kanskje tid til å komme àjour med bloggingen. Det hadde jo vært litt kjekt, så kanskje jeg skal håpe på mere vind ;o) ?

Tross alt har det jo vært ei kjekk helg, og det håper jeg du har hatt også. Ha en fortsatt fin søndagskveld.

 

-klem-

 

Som en svusj...

  

Jeg har ikke noe imot mandager, men enkelte ganger går disse dagene som en svusj.

Nattvakt -> klesvask og rydding-> å sende en fax ->venninnebesøk ♥->styremøte->nattvakt.

Slik har MIN mandag vært.. Hvordan var din?

Bare en lørdag

Da er vakta ferdig, frokost og oppvask er historie. Tid for en tur på skogen i flott solskinn! -men kaldt er det. Det er tross alt tidlig i mars, så man kan ikke forvente noe annet.

Ha en riktig fin lørdag, alle sammen.

 

-klem-

Etter dønninger

Neida, jeg har ikke gått i orddelingsfella, jeg mener virkelig etter dønninger... Man setter litt sjøbein etter å ha tilbragt sju timer på sjøen.

Riktignok satt jeg i en god stol og leste bok mye av tiden. Eller sov. Eller prata med Gubben. Kystekspressen er nemlig ikke så verst. Det var litt skvappel over Talgsjøen, men ikke mere enn at det tåltes godt.

Gubben skulle på sykehuset igjen.. Mitt hovedformål for turen var selvfølgelig å møte Studenten. Han kom og hentet meg nede på Piren og kjørte meg til drømmestedet på Lade." Living" og "XXL" på samme sted er for meg det samme som å slippe løs en unge i godteributikken... Heldigvis kom jeg på at det jeg kjøpte måtte BÆRES, så jeg handla ikke så mye etter å ha vært på XXL. Men jeg var innom og kikka litt ... ;o)

Inne i sentrum var jeg en snartur innom "Ting" og etpar andre skattekammer, men på "Indiska" kom jeg ut med en aldri så liten pose. Jeg får ta bilde og legge ut etterhvert, for jeg ble veldig fornøyd med de småtteriene jeg kjøpte der.

Ellers rakk vi å spise på "Egon" og helt tilfeldig, like før vi skulle ta bussen ned til Piren, møtte vi våre to søte nieser og en venninne av dem. Det ble et hastig møte, men det var veldig koselig å hilse på dem.

Nå rekker jeg akkurat å prate litt med Gubben og Tenåringen, så suser jeg på jobb. Korte innlegg uten bilder får være løsningen på travle dager. Det er iallefall litt bedre enn å ikke blogge i det hele tatt!

Ha en aldeles fortreffelig fredagskveld.

 

-klem-

Godnatthilsen

Enda en dag har fløyet avgårde. Det ble ikke så mye tid til blogging, men det får jeg ta igjen etterhvert. Dagen ble  spennende  både for Tenåringen og for mor, og nå ser det ut til at han får en av sine drømmer oppfylt.

Så kom med meg til der drømmer blir født

og tid aldri er planlagt.

Bare tenk på gode ting, og ditt hjerte

vil få vinger, i all evighet

i Aldri Aldri Land!

(Peter Pan)

En noe haltende oversettelse, men meningen i ordene skal vel være ivaretatt... Det er så absolutt på tide å få rydda kjøkkenet. Middagen ble sen og etter den måtte jeg få med meg "Berserk"s ferd mot sydpolen. Jeg gleder meg forresten til å rydde på kjøkkenet, for der ute dufter det av hvitløk, krydder og sommerminner fra Kreta ♥

Det er vel bare å få det unna, for i morgen må vi tidlig opp. Gubben skal en tur på St. Olavs, og jeg skal være med til Trondheim. Jeg gleder meg ikke spesielt til båtturen, men jeg gleder meg VELDIG til å møte Studenten igjen. Jeg har ingen andre store planer, men rekker nok en tur innom både Åhlèns og XXL. - og så er jeg klar for ei ny nattvaktshelg.

Men først skal jeg ha en god natts søvn, og det håper jeg dere også har.

SOV GODT!

 

-klem-

Drømmer

Nå har jeg plaget mine Facebookvenner en stund med at jeg synger. Heldigvis for dem slipper de å høre på, men synger gjør jeg - FB eller ikke! Det er en sang som har "satt seg fast", nettop pga en status på nevnte nettside i går kveld.

 

Vi har vel drømmer, alle sammen. Noen har store drømmer, noen har små, men for de som drømmer er ingenting bagateller. Jeg tror det er sunt å ha noe å drømme om. Noe å strekke seg mot og en gang blir kanskje drømmen til virkelighet.

Andre drømmer gjør seg best uten å bli virkelige. Jeg klarer ikke å gi opp tanken på damen som var over hundre år og ønsket seg ei dongeribukse. Eller hun som alltid drømte om å ri på en elefant. Dette er ikke mine drømmer, og derfor ønsker jeg ikke å utbrodere det mer, men av og til drømmer man kanskje om noe som man ikke ser for seg skal bli virkelig. Man bare liker drømmen.

Jeg tror den som ikke har noe å drømme om mangler noe. Om man ser på livet som en reise, er det reisen som er viktig, ikke målet.

"Drømmen om morrada'n kan ingen ta ifra'n..."

Jeg fortsetter nok å synge. (Om jeg skal synge alle sanger som er laget om å drømme blir det lenge til det blir fred i heimen)

Jeg fortsetter helt sikkert å drømme.

Men - hva drømmer DU om?

Rotvelt på retur

Dagen i dag bød på et tynt lag med snø. Det var ikke akkurat det vi ønsket oss, men av og til må man bare ta det man får.

Det fristet ikke å hale og dra i kvisten som var full av snø. Etter å ha gjort noen tafatte forsøk som endte med kalde fingre, snø i nakken og ei sutrete kjerring gikk jeg over til å bli selskapsdame og litt håndtlanger i dag. Gubben begynte den store krigen mot rotveltet..

Ved hjelp av stropper, jekketalje og mye jobbing ble det store rotveltet forandret fra stående

til en mer naturlig posisjon

Det ligger ikke helt på plass enda, men vi håper at det siger ned litt etter litt.

Ettermiddagen har blitt brukt til å lage viltgryte, fyre i ovnen og slappe av hjemme. Det har blitt søndagskveld og tid for å planlegge en ny uke. For meg innebærer det to kveldsvakter + nattvaktshelg. Jeg skal være med tenåringen på et spennende intervju, se en musikaloppsetning og jeg skal treffe Studenten ♥. Til helgen håper jeg vi slipper snøen slik at vi får gjort litt mere på skogen - iallefall på lørdag. Ellers får man se hva dagene bringer. Jeg er helt sikker på at det blir noe bra!

 

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

 

-klem-

Treskaller på skogstur

Da er en ny deilig dag på skogen over og jeg kjenner at det er godt å lande i sofan. Man trenger ikke treningssenter for å bli støl!!

I dag var vi tilbake ved det store rotveltet

For en gangs skyld hadde vi kjempefint vær, så det var en fryd å være ute. Kaffen smaker aldri bedre enn når man drikker den under åpen himmel. Vi fikk gjort mye, men håper på finvær og ei god økt i mårra også. Forhåpentligvis får vi en god arbeidsdag da også.

Da vi avslutta for dagen kjørte vi oss en liten tur ut til hytta. Veien utover var i full oppløsning. Godt vi har 4-hjulstrekk på bilen. Hytteveien derimot var flott.

Vi  har ikke laget ny vei, det er bare den gamle veien som har fått duk og ny grus. Enda er det litt arbeid igjen med rive, og grusen må få "satt seg", men vi er VELDIG fornøyde.

Det er fint helt opp til hytta nå.

Da har vi hatt en fin dag, fått en fin vei og når man i tillegg møter på en nydelig liten gravemaskinfører kan man vel ikke ha det bedre?

Når kjekkasen ikke får sitte på pappas plass protesterer han nok litt..

men har selvfølgelig sin egen gravemaskin...... og vann!!!!Hjemmelaget pizza gikk ned på høykant etter en frisk utedag, og så snart kjøkkenet er ryddet har jeg store tanker om å gjøre veldig lite (Bortsett fra å lage et blogginnlegg eller to til)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

 

-klem-

Latmannsgardiner og sykehus..

Gårsdagen tilbragte jeg sammen med symaskinen. Endelig fikk jeg sydd gardinene jeg skulle sy til badet.  Jeg kaller det latmannsgardiner siden de er sydd på en veldig enkel måte av dette:

Bilde av resultatet og forklaring kommer etter sykehusbesøket ;o)

I dag er det altså D-dagen. Vi skal til Tenåringens faste lege på sykehuset i Kristiansund for bl a å få resultater av EEG-undersøkelsen. Med kryssede fingre drar vi avsted....

Ha en riktig fin torsdag.

 

-klem-

En kopp - koppene - kopper.

Når man skriver blogg kan man bli inspirert til innlegg av så mangt. I dag var det verdens beste Inga Dalsegg som stod for inspirasjon i dette blogginnlegget

http://lesernes.driva.no/artikkel.php?aid=18416

Her skriver hun bl a om Tussikoppen som hjelper ørlittegranne når man er syk.

Jeg har mange slags kopper.. Jeg har julekopper og påskekopper - og til og med en Halloweenkopp. Jeg har kjøkkenkopper og finservise og smilekopper og kaffekrus. Jeg tror ikke jeg blir tapt bak en kopp med det første!

Til daglig har jeg tre spesielle kopper.


Den stor koppen fikk jeg av verdens besteste bestevenn på bursdagen min. Masse plass til deiligduftende te i sofakroken.


Koppen er egentlig lys lys grønn, men blitsen gjorde den hvit. Inni koppen står det: Utsett aldri til i morgen hva du kan nyte i dag. Den beste tiden er i nuet.

Gleder meg til ei kosestund med tente lys, ei god bok og en liten kopp te :o)

Den andre koppen blir jeg litt nostalgisk av.. Kontorkoppen min:


Den har fulgt meg rundt på flere skrivebord den gangen jeg satt på baken og jobba. Det hender at jeg savner det enda. Ikke å sitte på baken, det gjør jeg støtt og stadig, men å jobbe på kontor...

Teksten på den koppen er :Be meg ikke TENKE jeg ble ansatt for mitt utseendes skyld. Det hører med til historien at jeg fikk den i gave av en svært god kollega ;o)

Den siste koppen på bildet er hjertekoppen min fra Lykkehaven.

Under det vesle hjertet inni koppen står det "GOD MORGEN". Utsiden er dekorert av Bjørg Thorhallsdottir, en av mine favorittkunstnere. "KOM OG SKÅL MENS DAGEN VÅKNER" står det på en side. På den andre siden står det "DET ER SÅ DEILIG Å SOVE ETTER AT RINGEKLOKKA HAR RINGT. DEN BESTE SØVNEN... Åhz" .

Hovedteksten på koppen er:

MORGENKAFFE

VARM SOM HELVETE

SORT SOM SYNDENE

MYK SOM EN ENGEL

SØT SOM KJÆRLIGHETEN

Jeg kjøpte koppen min da jeg var i "Lykkehaven" før jul. (Oi - enda mer jeg må blogge om når jeg får tid...) Men om du ikke bor i nærheten av Sandvika kan du kjøpe den HER. (Bare trykk på lenken ;o))

Nå venter jeg bare på at superflinke Inga skal designe en kopp. Kanskje en med bilde av en tiger på, og med teksten : ALT KUNNE BLITT HELT ANNERLEDES HVIS JEG HADDE VÆRT LITT TØFFERE eller JEG LØFTER ANSIKTET MOT ISVINDEN OG GÅR VIDERE ...   Et litt kryptisk avsnitt her, men noen skjønner forhåpentligvis hva jeg mener ;o)

Da er det nok om MINE kopper.. Har DU en eller flere kopper du liker spesielt godt?


Man trenger ikke sjokolade...

..for å kose seg en kveld
Nybakt dansk rugbrød er like godt! Jeg og Tenåringen var enige om at vi skulle ha nybakt brød til kvelds. Brunost og juice er gode følgesvenner, og i Molde fant jeg (av alle ting) Tromsørull. Det smakte også kjempegodt.

I en aktiv hverdag er en hjemmekveld i godt selskap gull verdt

Ha en riktig fin mandagskveld ♥

Vedarbeid - i bilder

video:20120219 hytta 1819 februar 20121


Det ble litt skogsarbeid i helga også. Det er bratt der vi holder på, så det er tungt arbeid, men det er litt kjekt også. Som dere ser er det to DIGRE trær vi har holdt på med. Til og med Gubben blir liten der han står inne i et av trærne og kvister det. Kvisthaugen vokser også. Der er det Tenåringen som nesten forsvinner.

Det hadde iallefall ikke vært kjekt å være ute nå. Det blåser litt og snør og sludder om hverandre. Håper det blir litt bedre til jeg og Tenåringen skal til Molde i morgen. Det er tid for EEG-undersøkelse igjen, og denne gangen blir det ekstra spennende siden han har vært medisinfri en stund.

Spennende blir det også når jeg skal prøve å poste innlegget med bildekavalkaden. Håper jeg får det til ;o)

Kan man kose seg ihjel?

Jeg har stort sett gjort "ingenting" det siste døgnet. Strikket, lest gamle aviser og sett TV til langt på natt. I dag ble det verdens korteste økt på skogen for meg og Tenåringen. Gubben saga ned rotvelt like ved hytta, men vi andre måtte vente til han hadde fått gjort unna litt. Da det var klart for å begynne å dra grener sludda det, så da sa Far sjøl stopp. Vi får håpe været er litt bedre i morgen...

Det er egentlig utrolig kjekt å kunne veksle mellom å være hjemme og å være på hytta. Siden vi ikke har dusj der ute  enda er det greit å kunne stikke hjemom og dusje. Om vi har glemt noe er det heller ingen katastrofe. Riktignok er kjøkkenet på hytta på størrelse med et frimerke fra Yemen, og den lille gangen er temmelig overfylt, men det gjør ikke noe. For oss er dette verdens beste hytte!

Rotveltene Gubben har holdt på med i dag er i bakken bak/ til venstre for hytta

Ha en fortsatt god helg.

 

-klem-

Er dette en vei å gå?

Vel, det er forsåvidt mulig å gå her - med støvler!!! Noen bilvei er det imidlertid ikke, og av og til er det veldig kjekt å kunne kjøre bil helt opp til hytta. Derfor har vi fått gjort noe med det, så nå gleder jeg meg til å se hvordan det ble :o)

Ha en riktig god helg, alle sammen.

Skogsdriftig vinter

Med den milde vinteren vi har hatt i år har vi startet årets vedhogst ekstremt tidlig. Dagmar hjalp til endel i romjula, men det er gubben som har mest jobb med dette.Sist lørdag var imidlertid jeg og Tenåringen sammen med ham på skogen. Det mangler iallefall ikke på sitteplasser.

Været kunne nok ha vært bedre, så innimellom måtte vi bruke bilen som pauserom.

Gubben koser seg med å kunne kjøre av veien

Men jeg må nok innrømme at jeg syns det er litt i bratteste laget

For å unngå å kjøre seg fast har Gubben laga seg "bro" over det våte partiet

Det sparer oss for mye tung bæring når vi kan ha bilen helt opptil rotveltet. Her står Tenåringen like ved rotveltet, og man kan se at det ikke er små busker vi rydder opp etter.

Gubben håndterer motorsaga og er arbeidsleder mens jeg og Tenåringen drar kvist. Det høres forferdelig pinglete ut å dra kvist, men mesteparten av kvistene er på størrelse med velvoksne juletrær og siden vi jobber i en skråning er også oppryddingsarbeidet tungt. Da er det helt greit å slappe av litt med å klatre i trær

Etter noen timer i friskt nordmørsvær var det godt å sette snuten hjemover. Første skritt på veien var å kjøre OPP igjen

Men Gubben greide dette også, han! 

Nå er det sengetid forlengst. I morgen skal jeg på besøk til Verdens Beste Laila som skal hjelpe meg å bestille biletter til St. Petersburg, og så er det tid for ukens sykehusavtale med Tenåringen. Innimellom rekker jeg nok ikke å kjede meg i morgen heller, men jeg skal prøve å sette av tid til bloggen.

 

Ha en riktig god natt, alle sammen!

 

-klem-

 

 

 

 

Tid for blogg...igjen?

Den siste tiden har det vært dårlig med innlegg her. Ikke fordi jeg mangler noe å skrive om, men fordi det "går i hundre" hele tiden. I løpet av de siste to ukene har jeg rukket en generalprøve og en verdenspremiære i operaen, jeg har vært på byen med flotte kolleger, det er forandringer på hytta, vi har vært en tur på skauen, jeg og Gubben har fått en eventyrlig innbydelse, jeg har vært på konferanse i Molde, har vært på nypremiære av et Dario Fo stykke, sett avisinnlegg om fantastisk kunst og vært på lansering av en spesiell bok. Selvfølgelig jobber jeg i tillegg, så jeg kjeder meg slettes ikke!!!

Denne uka er det litt mindre "trøkk"! Et møte, en sykehusavtale, to nattvakter og ei dagvakt.. Og til helga blir det hyttetur, tror jeg ;o)

Derfor har jeg TO mål denne uka. Mere blogg og mere trening ;o)

Middagstipsene kommer iallefall senere i dag. Siden jeg har tenkt meg en litt annen vri på dem i dag, må jeg ut og ta noen bilder først. - stikk innom igjen, da vel, og ha en riktig deilig mandag!

 

-klem-

 

 

Bytur en vinterdag

Etter at Atlanterhavsveien ble åpnet har det blitt superenkelt å svippe en tur til Kristiansund. Veien går inn i berget og svusj, så er  man midt i byen.

Jeg hadde etpar avtaler å gjøre unna, men etterpå kosa jeg meg bare i det nydelige været. Jeg blir aldri lei av fargene i Kristiansund.

Det ble litt for sent på dag til å få vist fram hvor flott det egentlig er, men det blir mange flere turer med fotoapparatet.

Jeg stakk innom en liten butikk også. Ikke fordi jeg skulle ha noe, men fordi jeg likte stilen. Butikken skal få et eget innlegg senere.

Det var ikke så mye folk ute, men det var liv og røre over alt. Høyt oppe på en tank var det iallefall en som hadde god utsikt.

Til tross for at det har stormet på Nordmørskysten i det siste, har vi en og annen solskinnsdag også. Da gjelder det å trekke pusten dypt å virkelig kjenne at vi lever på et deilig sted, like fritt som "måsan" har det.

Tida går fra meg igjen. Jeg må ut et ærend og så er det bare å ordne seg på årsmøte i Fagforeninga. Gleder meg faktisk til det også, jeg, for der også er det mange trivelige mennesker. Kanskje får jeg bilde av noen av dem til bloggen også ;o)

Innerst i hjørnet på Dromedar

Lørdag hadde jeg egentlig tenkt meg på skogen sammen med Gubben, men da jeg fant ut at Heidi var i byn ble de planene fort lagt på is.

Heidi og jeg gikk på skolen sammen for evigheter siden. Vi har hatt litt sporadisk kontakt opp gjennom tiden, men vi bor på forskjellige steder og det er lenge mellom hver gang vi har møttes. Da det bød seg en anledning ble det en kaffedate innerst i hjørnet på Dromedar.

Dromedar er forholdsvis ny i Kristiansund. Egentlig er det en ganske liten kaffebar, men der vi satt, innerst i lokalet, var det flott. Baristaen hadde tydeligvis laget kaffe før, så min "Baristaens spesial" var kjempegod. Hyggelig personale, VELDIG godt selskap (vi hadde mye å oppdatere oss på!!) og en liten sjokoladebit ble en deilig impulsdate.

Forrige uke ble litt jobb, litt "viktige" avtaler og selvfølgelig var jeg og Tenåringen på ukens sykehusavtale. Etter at vi var ferdige på sykehuset, (Det tok litt tid for vi måtte innom tre avdelinger, men som vanlig var alle blide og hyggelige) unnet vi oss en tur på "Onkels".


Brownies og varm sjokolade var en fin avslutning på dagen, samtidig som vi spilte

SCRABBLE. Det er lenge siden jeg har spilt det, og det var kjempeartig. Kvalitetstid, kalles det  ♥

Natt til i går begynte det å snø også.

Det ble ikke det helt store snøfallet, men nok til at vi droppa å dra på skogen. Istedenfor ble det en veldig rolig dag hjemme. Litt TV, god hjortestek til middag og forberedelser til en ny uke.

Som vanlig har jeg mange planer, og den kommende helgen har jeg gledet meg til lenge. Da er det tid for operaen i Festiviteten sammen med min gode venninne Laila. Festiviteten har vært under oppussing, så jeg er litt spent på hvordan den har blitt. Gubben var med på jobben som ble gjort av RØSAND AS, så det skal bli morsomt å se om resultatet ble slik jeg inbiller meg.

Dagen i dag har mange oppgaver, så det gjelder å komme seg igang.

Ha en riktig fin mandag, alle sammen.

-klem-

Tusen takk for alle fine kommentarer i helgen.

Desverre ble det en litt "bortkastet" dag i går, og jeg rakk ikke å svare på kommentarene. Jeg vil bare dere skal vite at kommentarene gjør meg veldig glad, for det er alltid godt å få tilbakemelding på det en skriver. Jeg har prøvd å gå inn på hver enkelt blogg for å svare, men innser at jeg ikke rekker å gjøre det til alle. Derfor får jeg snu litt på flisa og svare på kommentarer i mitt eget kommentarfelt. Jeg leser bloggene deres, men det er ikke alltid jeg rekker å legge igjen en hilsning. I dag VET jeg at det blir travle tider, så om jeg har flaks rekker jeg såvidt å blogge litt. Livet feier avgårde, og det er mye positivt som skjer :o)

Dagen startet med Fagforeningsarbeid, straks er det bytur, kontroll på sykehuset (med Tenåringen), muligens en cafedate, hurtig pannekakelaging i heimen og en tur i svømmehallen sammen med gode kolleger...

Jepp, det blir litt hektisk, men det er GODT, for sola skinner og jeg har det bra....

 

Ha en fin tirsdag ♥

 

Helgen er ikke bare burde-burde.

Jeg er selvfølgelig klar over at jeg burde vært ute i dag. Vi har fantastisk vintervær. Solskinn og bittelittegranne snø på bakken. Oppe ved Bremsneshatten ser vi mange turgåere, vi hører barnelatter fra plena til naboen og om jeg hadde gått ut hadde jeg helt sikkert fått fine vinterbilder..

Men - helgen er ikke bare burde-burde. Jeg er inne og vasker klær og ser på en gammel "Olsenbanden"-film. Også spiser vi is med havreflarn til

Det er godt å bare være hjemme, og koppene har fine rosa roser

 

Middagen er i ovnen og det er mange timer til jeg skal på jobb.

Senere i dag

eller i morgen

kan jeg gå ut igjen.

Ikke fordi jeg burde

- bare fordi jeg VIL.

Ha en nydelig søndags ettermiddag.

Det hjelper å gå ut.

Nattvaktshelger kan være veldig slitsomme innimellom. Tidligere, da jeg hadde enda flere nattvakter, var det sjelden noe problem. Da hadde jeg gode rutiner på alt, og hadde ingen problemer med å snu døgnet - og å snu det tilbake. Nå, når jeg har hvilende nattvakt, sover jeg bare noen timer i slengen. Jeg kan ikke sove noe særlig på dagen heller, for da får jeg iallefall ikke sove når jeg er på vakt.

Resultatet er at jeg er konstant trøtt. Når man er trøtt blir man både sutrete og grinete. Jeg får ikke brukt dagene til noe konstruktivt uansett, så etter å ha surret vekk noen timer i går formiddag, gikk jeg ut. Det ble ikke noen langtur, men den friske vinterlufta gjorde utrolig godt.

Jeg gikk forbi Evja hvor svanene holdt til

Litt lenger framme traff jeg på en skogskar...

Gubben var egentlig ferdig for dagen da jeg kom utover, så vi tok oss en snartur ut på hytta. Selv om hytta er liten er det veldig koselig der ute, og skåla med sjølplukka nøtter er enda ikke tom. Det er lov å ha litt jul i januar også på hytta.

 

Kalenderen som ligger foran nøtteskåla er egentlig spennende lesing. I tillegg til at man holder rede på datoer kan man få med seg historien rundt lokale båter. Når man bor ute i havgapet er båter viktige og det har de alltid vært.

 

Men NÅ er det frokost ;o)

Å få passet sitt påskrevet

Det er vel ingen overraskelse at vi er en reiseglad familie, og om man skal ut å reise må man ha gyldig pass. Tilfeldigheter gjorde at jeg sjekket utløpsdato på både mitt og Gubbens pass, og begge går ut iløpet av året.

Jeg vet ikke helt om vi har fått passene våre påskrevet enda, men vi har blitt både fotografert, avkrevd fingeravtrykk og har skrevet under, så prosessen er iallefall igang. Betale fikk vi også, men gubben er like blid likevel.

Vi hadde oss en aldeles effektiv shoppingrunde, helt uten sure miner fra noen, etter at vi plukka opp tenåringen på skolen. Da vi var ferdig med den, overraska min bedre halvdel med å be meg med på kinarestaurant.

Hong Kong Garden i Kristiansund er en favoritt med god service og god mat. I dag ble det en vårrull til forrett

og kylling i sursøt saus til hovedrett

Med all den maten var det ingen som orket noe dessert. Vi bare gledet oss til å komme hjem til sofan.

Innkjøpene var ikke så veldig spesielle, men vi fikk faktisk gjort et lite kupp til kjøkkenet. Desverre ble ikke bildene jeg forsøkte å ta noe bra, så jeg får fortelle om det ved en senere anledning. Nå er det sofan, kaffekoppen, aviser  og vedfyringa som teller. Senere blir det litt TV før jeg starter nattvaktshelga.

Håper dere alle har en flott fredagskveld!

 

"Hæi mamma min. Æ savner dere" sa stemmen i telefonen.

Jeg er en guttemamma. Jeg hadde sikkert gått meg bort i blonder og rosa stash med en jente i hus. Jeg er veldig fornøyd med å ha sønner og ville ikke byttet dem bort for alt i verden...

Men - et sted i verden bor det en jente som fremdeles kaller meg mamma. Å kalle henne jente er vel litt overdrivelse, for hun er midt i 30-årene, men da hun var 17/18 bodde hun hos oss i litt over et halvt år. Hun kom hit etter å ha vært litt uheldig med første vertsfamilie og det ble måneder med tårer, latter, gleder og nye erfaringer og i ettertid er det bare gode minner. Jeg ville ikke vært uten tiden med Iris.

Hun reiste med organisasjonen YFU, og i ettertid har jeg hatt litt med dem å gjøre, men jeg har liten tid til å gjøre så mye der..

Jeg syns iallefall det er viktig at unge mennesker får mulighet til å dra ut i verden og se andre land før de slår seg til ro.

"Vår" elev er fra et lite sted i staten Washington, og har nå etablert seg i Kingston med sin datter.


Datteren Hannah er oppkaldt etter Iris' beste venn fra tiden i Norge. Hannah er også veldig bestemt på å komme til Norge når hun blir gammel nok. Kanskje passer det slik at hun kan gå på den samme skolen som mamman og tanten gikk på .. Iris' lillesøster var også utvekslingselev noen år etter at Iris bodde hos oss. Søsteren bodde hos en fantastisk dame som jeg gikk på skole sammen med tidligere.

I gårkveld snakket jeg med Iris i telefonen. Det er helt utrolig at jeg kan sitte i stua mi og prate med et menneske som befinner seg på andre siden av jordkloden. Hun sendte meg bilder også og det tok bare noen sekunder. Verden er stor, men på noen områder er den bitte-bitte liten.

Desverre er det veldig langt å reise. Jeg skulle veldig gjerne vært på besøk "over there" og tatt ferga fra Kingston til Seattle....
Foreløpig får jeg nøye meg med å høre Iris fortelle og være glad for at det et sted på andre siden av jorden finnes en flott dame som kaller meg mamma.

 

Heimstrikka læsta og sjølhugget ved

..er det eneste som duger her på morran.

Da jeg stod opp i dag var det iskaldt i huset. Siden jeg dro direkte fra sykehuset på jobb i går ettermiddag ble det ikke fyrt opp her i gårkveld. Vi har kun vedfyring som oppvarming, men å fyre opp da jeg kom hjem  klokka 23 på kvelden  var uaktuelt. Tenåringen var hjemme, men han oppholdt seg i kjellerstua hvor en termostatstyrt panelovn (husets eneste) sørger for jevn temperatur.

Før jeg la meg la jeg ved i begge ovnene så i morrest var det bare å tenne på. Nå knitrer det godt både i første og andreetasjen og sakte men sikkert blir det varmt her. Og mens jeg venter er det godt å ha hjemmestrikka ullsokker som lå under juletreet fra min snille mamma.

Det blir litt feil av meg å si at veden er selvhogd, for det er Gubben som hogger ved. Jeg og guttene er med innimellom på å bære fram ved, dra kvist og andre ting, men det er Far Sjøl som håndterer saga. Dermed skulle vel overskriften vært  "Mammastrikkede sokker og Gubbesaget ved".... Samma det vel," Læsta" er sokker og ved er varme!

Ha en god og varm onsdag mens jeg shiner litt på Tenåringens rom.

 

-klem-

Nytt år to ganger.

Neida, det har ikke rabla for meg, men på en måte feirer jeg nytt år to ganger iløpet av ti dager.

Først er det selvfølgelig nyttårsaften. Det siste årsskifte var jeg på jobb, så jeg feiret sammen med noen fantastiske unge mennesker.

Noen dager senere, den 10. januar, har jeg fødselsdag. I år bestemte jeg meg for at jeg skulle feire dagen, så jeg ba sammen noen damer til en kaffekopp og litt kaker. Selv om det ikke var så formelt ble det en veldig flott kveld. De siste gjestene gikk ved totiden på natten, så det ble litt sent selv om de fleste skulle tidlig opp på onsdagen. Jeg fikk mange fine presanger også, men den beste presangen var å få besøk :o)

Denne spreke damen var ikke i selskap. Hun er instruktør på Treningssentret jeg har begynt på og på fødselsdagen min fikk jeg både instruksjon, inspirasjon og motivasjon av henne. Slettes ikke værst presang, det heller. Senere kommer det helt sikkert flere bilder fra dette lokalet.

Når man rister av seg det gamle og går inn i det nye året, om det er på den ene eller den andre måten, er det flott å ha noe å se fram til. Jeg er så heldig at jeg har MYE på gang i året som kommer.Treningen har jeg som sagt begynt med. Det gjelder å få til en sammensetning av aktiviteter som fungerer. Kortsiktig endte fødselsdagen min med avtale om en fjelltur (fantastisk) en cafetur (sååå koselig) og i tillegg var det møte i bokringen på torsdag, så det mangler ikke på aktiviteter. Neste store "Happening" er urpremiere i Operaen i Kristiansund i februar sammen med min kjære venninne Laila. Det blir så BRA!!!

Langsiktig er det også ting å glede seg over. Desverre går den planlagte turen til Grand Canaria i vasken av helsemessige årsaker, men i slutten av april skjer det noe spennende som jeg ikke vil fortelle om enda. I juni er det tid for HURTIGRUTETUR sammen med en herlig sprø gjeng, sommerferien går helt sikkert til sydlige strøk, muligens Tyrkia, og hvem vet hva som ellers dukker opp?

Kurs og oppgaver i regi av Fagforening/politikk blir det også, men det kommer i bloggen etterhvert. Nå er det imidlertid allerede langt inne i mandagen. Jeg skal opp tidlig, så det er absolutt på tide å køye.

 

Vi blogges :o)

...Og livet går videre.

I en stor bok står det skrevet "Alt har sin tid" og jeg kan si meg veldig enig i det. En periode har jeg følt at det har skjedd mye for meg og familien, men for de fleste andre er det trivielle ting. Når hodet mitt er fylt av sykdom, bandasjer og sykehus blir det for ensformig for en blogg.

Til tross for at det går mye tid til helsemessige ting, har vi det bra i vår lille familie. En veldig trivelig familiejul har blitt historie, og jeg har rukket en flott bursdagsfeiring sammen med gode venner. Studenten som var hjemme i jula var snill med mamman sin og ble hjemme til etter fødselsdagen, men nå har han dratt tilbake til Trondheim

Før han satte seg i bilen pakket han med seg litt ved. Greit å hente ved hjemme, og absolutt fortjent siden han ofte har vært med på skogen.

Gubben har brukt litt tid i helga på skogen. Etter stormen i jula ligger det endel rotvelt rundt omkring, og noen av dem har Gubben fått spørsmål om å kunne ta unna.

Gubben er vant til å være på vedhogst, og har respekt for arbeidet. Rotvelt kan være skumle greier og man kan aldri helgardere seg, men  sikkerhetsutstyret er iallefall på plass

Jeg er ikke sikker på hvordan det fungerer, men vernebuksen er konstruert slik at den stopper motorsaga. Bilen med firhjulstrekk fungerte slik Gubben hadde håpet , men måtte gi tapt i et bløtt område. Ingen fare for at den ble stjålet, selv om den ikke stod hjemme i natt!

Nå er bilen på plass utenfor huset igjen, og helga går mot slutten. Søndagskvelden skal brukes til litt småpusling i heimen, litt TV og ellers minst mulig. I morgen starter en ny uke og joda, jeg er så absolutt tilbake i bloggverden.

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

 

-klem-

 

En forsiktig bloggstart

Joda, det er på tide å begynne å blogge igjen. Tenkte jeg skulle komme igang igjen i dag (som egentlig var i går), men det skar seg litt. Har hatt så mye annet å bruke tiden til. Kanskje blir det bedre i mårra...?

 

Kaffebrenneriet i Vågen (Kristiansund)

Innimellom hender det at man må vente. Uten å ha noe spesielt å gjøre, bare vente på at tia går.

I dag, da jeg hadde kjørt Gubben til Kystekspressen, ville jeg vente i byen til butikkene åpnet. (Jeg liker fremdeles ikke prinsippet med søndagsåpne butikker!) Jeg hadde et ærend, men det var TO TIMER til butikkene åpnet. Å dra hjem var ikke noe alternativ siden det er ganske dyrt å kjøre gjennom tunellen. Da fant jeg ut at jeg skulle dra et sted jeg aldri hadde vært før, og valget falt på en ganske anonym bygning innerst i Vågen.

Det var kaldt ute i desemberdagen. Inne i gangen trodde jeg først at jeg hadde gått feil, men gjennom en dør til ble jeg møtt av deilig førjulsstemning. Det var høyt under taket. Folk satt i tre forskjellige rom og nøt en deilig tredje søndag i advent. På disken stod deilige kaker og fersk kaffeduft kilte i nesen. Fra første stund følte jeg meg velkommen .

Marianne, Ana og Tim sørget for at vaflene var nystekte, kaffen varm og bordene ryddige. De trenger iallefall ikke å ønske seg smilekurs til jul, for alle gjestene ble veldig godt tatt vare på. Noen var stamkunder, andre var tilfeldige gjester og alle var velkomne. Trettenåringen som solgte VG mellom bordene ble ikke jaget ut og damene som lo og snakket høyt fikk ingen sure blikk.Jeg skal absolutt tilbake dit!

Uten at jeg kjenner husets historie går jeg ut fra at navnet "Kaffebrenneriet" har noe med dette skiltet å gjøre:

Midt i lokalet finner man denne kuriositeten:

Man kan ikke få ferskere kaffe enn her.

Rundt om på veggene henger det gamle reklameskilt

Noen av dem er faktisk også forbudt

Historien henger på veggene og ER i veggene - og i interiøret

Både disken og hyllene bak var minner fra forrige århundre.

Denne vekta tok meg omtrent førti år tilbake i tid. Til min barndoms landhandel hvor Bjarne var kjøpmann og veide opp frukt og poteter som vi kjøpte i brune papirposer.Å vente trenger slettes ikke å være kjedelig :o)

Etter dette lille pusterommet brukte jeg ikke så mye mere tid i byen. Noen få ærender ble unnagjort før jeg dro hjem. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å steke et fjell av pannekaker til to sultne tenåringer. Ikke akkurat søndagsmiddag, men det var pannekaker de ønsket seg.

Jeg rekker et kjapt innlegg til før det er på tide med ny nattvakt. (Må bare ta et bilde først)

Stikk innom om en liten stund igjen, da ;o)

En helt vanlig dag i desember

Vi har fått et lite dryss av snø på Nordmøre også. Siden jeg var så heldig at naboen brøytet oppkjørselen har jeg bare måket litt kanter og strødd veien. Nå er det kald vind, så det er veldig godt å være inne og fyre i ovnen.

Men en liten luftetur skadet ikke.

Til tross for et møte på jobben har jeg også kommet igang med maleprosjektet mitt.

Denne stolen

og dette nattbordet

skal bli "nye".

Nå er det tid for å lage fattigmanndeig, og kanskje det blir litt annet også på kjøkkenet.. Får se etterhvert, hvor mye smør jeg har :o)

Ha en riktig fin kveld!

Å samle tråder

Nå har jeg brukt litt tid på å gjøre unna ting. Av og til "klabber det på seg" og jeg skal forsøke å gjøre tusen-og-en ting på en gang. Det går alltid dårlig! Nå har julegardinene kommet opp, julegavene som skal sendes i posten er sendt og jeg har fått oversikt over hva som står igjen av juleforberedelser. I tillegg har jeg vært endel på jobb. I går ble det også bestemt at Tenåringen må reopereres og det skulle kirurgen prøve å få til før jul. Om de ikke får til det, blir han operert tidlig i januar. Det blir litt mye leger og operasjoner, for søndag drar Gubben til Trondheim der han skal opereres på mandag. Krysser fingrene for at vi får en ettervinter uten legebesøk ;o)

 

Mesteparten av dagen i dag tilbringes inne med fyr i ovnen og vaskemaskin i full jobb. Snømåkinga blir heldigvis enkel, for snille Nabo har brøytet hele oppkjørselen min. Jeg skal aldri flytte herfra!

Litt blogging blir det iallefall tid til framover.

 

Ei helg uten dataen :o)

Av og til kan det være lurt å la blogg være blogg. Denne helgen er det tid for familie og hjemmekos. Over helgen er jeg tilbake igjen, tenker jeg.

Ha en riktig fin helg, fininger.

 

-klem-

På en torsdag

Derfor bruker jeg en torsdag på litt skjelvende ben til å dra på kafe sammen med en god venn. Jeg må uansett til byen for å levere inn en bok på biblioteket. Solen skinner, Gubben kommer hjem i dag, jeg skal treffe lesevenner i kveld og formen er stigende. På tide å få dyna på plass inne i senga igjen og komme seg opp og ut! (Men jeg har et pledd, bare sånn i tilfelle ....)

 

Ha en flott torsdag!

Orker litt

OK, jeg skal ikke skryte på meg noen "opp-og-hopp"- mentalitet, men det er iallefall litt mere "opp" i dag enn i går. Når jeg ser meg rundt er det virkelig på tide! Egentlig skulle jeg ha vært i byen med en bibliotekbok i dag, men jeg tror den får vente selv om det betyr en dag overtid. Jeg tror jeg må skynde meg litt langsomt.... Vaskemaskin, oppvaskmaskin og litt tøybretting får være mine følgesvenner i dag. Ikke istedenfor sofan, men i tillegg til den. Så regner jeg med at i morgen blir enda litt bedre enn i dag ;o)

Og selvfølgelig TUSEN TAKK for alle ønsker om god bedring. Jeg setter veldig stor pris på alle gode tanker selv om jeg ikke rekker å svare direkte tilbake til hver og en av dere...

Ha en god dag, alle sammen. Når man er nede i en bølgedal kan det bare gå en vei - oppover :o)

Favoritter

AINA   hadde et innlegg om favoritter innen enkelte områder og oppfordret andre til å fortelle om sine. Vel, here they are: MINE FAVORITTER:

  •  PARFYME: "Cool Water" fra Davidoff og "Glow" fra JLO
  • KUNSTNERE : Bjørg Thorhallsdottir og Inga Dalsegg
  • SNACKS: Det varierer. Har ingen spesiell favoritt
  • HÅRPRODUKTER: Jeg bruker litt forskjellig. Leter fremdeles etter noe som passer helt til mitt hår.
  • DYR: Jeg har ikke noe imot dyr, men her heller har jeg ingen klar favoritt. Majestetiske dyr som feks hester i bevegelse er flott, da.
  • BILER: -er derimot ikke noe problem. HUMMER og Mitsubishi
  • FILMER: Nei, det er ikke lov å le, men jeg elsker Pretty Woman!!! Ellers kommer det litt an på om jeg ser film sammen med noen eller alene og hvilket humør jeg er i. Det eneste jeg ALDRI ser frivillig er skrekkfilmer. Jeg liker EN film i den sjangeren, men den er til gjengjeld fabelaktig... The Shining.
  • TV-SERIER: SATC og 71 grader Nord. "Da damene dro" er også morsom Og selvfølgelig NYTT PÅ NYTT!
  •  FARGER: Rød, orange og gul
  •  MATKULTUR: Norsk og kinesisk 

Vel, da er noen "hemmeligheter" avslørt igjen. Tenkte jeg skulle laste ned litt bilder, men nå er det tid for 71 grader Nord og Ylvis, så nå får det bli kveld for bloggen. I morgen blir det en ny historie fra Osloturen igjen, så kikk gjerne innom.

Ha en riktig fin kveld

-klem-

Dagens småprosjekter

..er egentlig bare morsomme. De omfatter bl a

dette...

denne haugen

..og det her - på en måte

Derfor har jeg ikke tid til å sitte her og trykke taster, men det kan jo hende jeg rekker litt mere senere i dag..........

Fredagskveld - so what?

Joda, jeg vet det er fredagskveld. Jeg koser meg hjemme akkurat nå - så lenge det varer...

Huset er nyvaska,
det knitrer i ovnen og jeg har vært ute en tur i ruskeværet..

Vanligvis er det tente lys og fredagskos - og kanskje litt rødt i glasset...

Men - hver tredje fredagskveld begynner det å bli på tide å ordne seg til å dra på jobb, og slik er det i kveld.

Heldigvis har jeg en trivelig jobb å gå til. Ha en fortsatt fin fredagskveld, og kos dere masse.

 

-klem-

Å springe igang dagen

I dag var jeg faktisk våken da jeg stod opp. Jeg var hjemme fra jobb før kl 23 for en gangs skyld, så jeg og tenåringen fikk sett et tv program sammen for første gang denne uka.

Jeg fixet god frokost med egg og kakao til han som skulle på skolen, og så stakk jeg ut for å hilse sola velkommen.

Nå er det tid for litt rydding ute (som jeg hadde planlagt å gjøre for flere dager siden) og så blir det husvask og litt baking. Det kan jo hende jeg rekker å blogge litt mere etterhvert også...?

Ha en flott dag . Jeg håper solen skinner på dere alle!

 

-klem-

Morgenstund

..har gull i munn.

Iallefall er det gull i skyene. Kraftig, tørr vind lager fantastiske formasjoner på himmelen og jeg nyter virkelig å se forandringen ettersom solen står opp. Ellers har jeg fått tatt inn enorme mengder tørre klær fra klessnora og har lett opp noen oppskrifter jeg tenkte å prøve meg på til helga.

Den første delen av dagen må brukes til å gjøre ferdig sofaen i kjellerstua og så håper jeg at jeg kan rekke å gå meg en tur før jeg skal på senvakt. Skritt-telleren kom i posten i går, så nå blir det spennende å se om jeg greier å konkurrere med Gubben ;o)

Håper dere alle har en flott onsdag.

 

-klem-

Så deilig å bo her vi bor

Vi er så heldige at vi bor på et sted der vi kan gå ut i marka så ofte vi vil. Det ble riktignok ikke tur i marka i dag, men jeg fikk selskap og vi hadde en veldig fin tur ut. Middag ble det også, så nå er det bare å fortsette denne deilige søndagen sammen med familien.

V A K K E R TDet var noen Ø-er som forsvant, men jeg går ut fra at dere greier å legge dem til ;o)

Ha en fin søndagskveld.

Lat lørdag og tjuvstart på jula

Jeg har egentlig brukt en hel dag på å gjøre veldig lite. GuttaBoys holder til i kjellerstua og jeg har fått selskap av Gubben som kom heim fra Byggmessetur i kveld. Vi droppa "hjemmelaget" foran pizza, og så dro jeg inn på Bruhagen og kjøpte pizza på Averøy Restaurant. Da jeg kom hjem derfra ble det TV-kveld og en aldri så liten forsmak på jula.

Ingen kakemenn eller julebrus her, men en aldri så liten....

Linie Aquavit.

På tide å tenke på adventskalendere og julepynt snart, men først skal jeg avslutte en deilig, lat lørdag med å fortsette å være glad for familien min ♥

Tre flotte tenåringsgutter....

...stakk ut i bingen for å spille fotball sammen med noen kompiser.

Jeg syns det er så kjekt at de tar seg en tur ut innimellom all dataaktiviteten at jeg vil overraske dem med


Nybakt sjokoladekake og melk når de kommer inn.

 

Ha en koselig lørdag, alle sammen.

 

-klem-

Her kommer vinteren

Haglskurene kommer og går

Men det er slik det skal være i oktober.

Senere en gang har jeg kanskje tid til å redigere bildene før jeg legger dem ut... Nå må jeg hente ved :o)

Ha en flott torsdag!

 

-klem-

Smølabønder på bytur

Hver høst er det ei helg både jeg og Gubben gleder oss til - den helga Smøla og Veidholmen flyttes til Kristiansund! Jeg er ikke sikker på hva som var starten på det, men det er iallefall blitt en flott tradisjon med masse musikk, boder med mat og lokale produkter og en fantastisk forestilling med Smøla Janitsjar og gjester. I år ble det bare en kjapp bytur på oss siden Tenåringen var nyoperert og jeg ville være i nærheten av ham...

Til tross for dårlig vær var gatene fulle av folk og stemningen upåklagelig.

Gubben benytter anledningen til å kjøpe med seg gammelsalta sei - en delikatesse for mange Nordmøringer.


Mange kreative varer selges. Man kan til og med kjøpe duft av Veidholmen på flaske.

Det manglet heller ikke på oppfinnsomhet når det gjaldt å utsmykke bodene og promotere varene sine.

Selv om det ble en kjapp handletur, dro vi ikke tomhendte hjem. I tillegg til gammelsalta sei har vi nå også blandaball, saltfiskball, hjortestek (riktignok ikke fra Smøla, men godt likevel) og hvalkjøtt i fryseren. På kjøkkenet står en krukke med verdens beste røsslynghonning og frister.

Desverre ble det ikke festforestilling på oss i år. Får håpe vi kan ta det igjen neste år. Smølabønder på bytur er et flott arrangement og passer for alle. Man trenger ikke å ha aner fra øykommunen for å trivest i det gode selskap.

Men nå er det tid for middag før jeg stikker på kveldsvakt. Ha en fin mandagskveld, og kos dere med  "71grader Nord" dere som kan det .

 

-klem-

 

Se ut, mamma,

ropte Tenåringen idet han forsvant ut gjennom ytterdøra for å dra på skolen i dag!

Jeg så, og fotoapparatet var ikke langt unna.

En fantastisk start på en ny, fargerik uke!

For min del blir det litt jobb, litt tid til venner, bokring kveld,  håndarbeid, bilder, forhåpentligvis litt tid ute og iallefall tid sammen med Tenåringen. Som vanlig regner jeg med at det skjer noe spennende denne uka også, uten at jeg vet om det enda..... Jeg skal iallefall få blogget litt om "Smølabonan" senere i dag, selv om det er ei uke siden de inntok byen :o)

Bønder på bytur, Arne og Carlos og Heklateppe

Innleggene ligger egentlig i kø, men det ble så travelt i dag. Etter å ha sjekket bandasje og gitt medisiner til Tenåringen, dro jeg og gubben en snartur te by'n. Etterpå ble det husvask og pizza mens Gubben rensket reker til i kveld. Egentlig skulle jeg vært på jobb i natt, men jeg tror Tenåringen trenger meg ei natt til her hjemme. Når det gjelder sår og bandasjer er det ikke trygt nok med pappa enda....  I mårra får vi planlegge godt for uka og "komme oss i gjenge" igjen, og mens Tenåringen gjør lekser, kan jeg blogge ;o)

 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

 

-klem-

Hva folk mener om meg.....

 

 

Den dagen jeg sluttet å bry meg om hva folk mente om meg,

var den dagen jeg begynte å leve livet mitt for fullt!

Tenk at noen fortsatt sitter og snakker,

mens jeg lever livet og koser meg med mitt....:))

 

(Både tekst og bilde er lånt fra Facebooksiden "Skjemt og alvor")

Man skal selvfølgelig ta hensyn til hva andre mennesker mener. Man er tross alt en del av et samfunn og det er mange hensyn å ta, men man skal ikke la andre folks meninger styre livet sitt. Jeg er MEG, og jeg håper du tør å være DEG!

Ha en riktig god natt!

 

-klem-

 

D'er Haust
"Veslemøy ved Rokken"

Arne Garborg

 

D'er Haust. Det ruskar ute
med Regn og kalde Vind.
Smaafuglen flyg mot Rute
og vilde gjerne inn.
Men under Omnen god,
der ligg paa Sekkje-Pute
han gamle Mons i Ro.

(Diktet har mange flere vers, men det er dette første verset som er mitt bilde på høstdagen i dag)

Da jeg kjørte hjem fra nattvakt i morrest prøvde sola å trenge seg gjennom stormskyene. Det har vært en ruskete natt, og første linje fra Garborgs dikt surret rundt i hodet da jeg kom inn hjemme. Jeg skal fyre i ovnen og som gamle Mons skal jeg kroe meg i den gode varmen en stund før jeg får gjort noe fornuftig.

Håper dere alle har en fin tirsdag.

 

-klem-

 

Jeg tror at....Jeg tror at vår bakgrunn og omstendigheter påvirker hvem vi er, men vi er selv ansvarlige for hvem vi blir.

Ha en riktig god lørdag.

 

-klem-

Å starte på toppen av lista.

Så koselig at mange blir inspirert til å lage Trollkrem. Det er så godt - og så er det superenkelt.

For min del blir nok dette en rimelig hektisk dag. Lista med gjøremål er lang, så her er det bare å brette opp ermene (oops - det er da ikke ermer på singletten min). Jeg har "en haug" med kjedelige gjøremål, men noe av det kan faktisk være morsomt også...

F eks å henge opp nye gardiner

Og dermed avslutte mitt arbeidskrevende prosjekt.

Gjøre litt reaserch om forfatteren og boka vi skal lese i leseringen

Jeg gleder meg til å lære mere om denne - og til å lese.

Det er ikke så værst å prøve en ny oppskrift heller.

Tusen takk, BA, for en trivelig mail ♥

Og siden jeg regner med at dere har sett både skittentøy og støvkluter før, bryr jeg meg ikke om å ta bilde av dem. De er ikke noe annet enn kjedelige heller. Å rydde bort sommersko og yttertøy som ikke er beregnet på minusgrader er også nødvendig.

Det er iallefall ikke kjedelig å sy gardiner, for det kom jeg på at jeg skal gjøre om jeg rekker før middagen. Her er det sannelig bare å henge i .

Håper dere alle har en trivelig torsdag.

 

-klem-

Hjemmekos

Helt på tampen av dagen er det godt å slappe av sammen med Tenåringen. Vi har vært litt dårlige på å kose oss sammen i det siste, men i kveld ble det brownies, vaniljeis og iskald melk.

Det gjør ikke noe at Sig fra "Deadlies Catch" er på TVskjermen heller.

Kos dere i høstkvelden, alle sammen.

 

-klem-

Det jeg ikke får tid til..

Den franske forfatterinnen Francoise Sagan har en gang sagt ; Det eneste jeg beklager, er at jeg aldri får tid til å lese alle bøkene jeg har lyst på.

Slik føler jeg det nå... Jeg kom nettopp fra byn og har egentlig bare lyst til å fortsette å lese... Først Nisja, så "En by som Alice" som vi skal lese i leseringen (jeg har lånt den på biblioteket) og så Samartin, og så... lista er kjempelang!!      -men det blir det ikke middag av. Nå er fiskegratengen kommet i stekovnen, potetene satt på kok og jeg får være litt effektiv husmor i et-par timer. Etterpå kan det bli tid til både bok og tur, tenker jeg. For en gangs skyld skal jeg ingenting i ettermiddag. Blank kalender er en glede i dag. En STOR glede!

Sykehusbesøket gikk helt greit, men for en sløsing med tid! Vi kom kl 12.45 og hadde time kl 13.00. Så satt vi der og venta, og venta, og venta...  Klokka 13.43 fikk vi komme inn og ca 5 min. senere var Tenåringen ferdig!! Det virker veldig bortkastet å miste tre skoletimer for dette.............

Gjort er gjort og spist er spist, man får bare prøve å la være å irritere seg over slikt. Tiden får man ikke igjen og det blir slettes ikke bedre om man bruker tid på å ergre seg. Da er det bedre å bruke energien til trivielle gjøremål slik at man har tid til morsomme ting etterpå!En fin høstdag er perfekt til det meste.

 

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits