Interiør

Da er jeg igang igjen

Etter lang tid med helt annet fokus enn bloggen er jeg stort sett tilbake til "normalen" igjen. Jeg er igang. Jeg har iallefall vært i gangen i noen timer. Gangen på hytta.

Vår bittelille hytte har nok litt igjen for å være i nærheten av de hyttene man ser bilder av i interiørbladene. Det den mangler i størrelse og eleganse tar den igjen i landlig sjarm. Gangen ble nok litt for "sjarmerende", selv for meg som er glad i farger.

Veldig orange på noen vegger, ubehandlet finer (midlertidig løsning) og oppvaskbaljene som veggdekor.... Det har lenge vært på tide å gjøre noe med det. I går stakk Gubben en tur på fjellet. Jeg er ikke i form til noen fjelltur enda, men jeg er endelig oppegående mer enn en halvtime i slengen. Derfor trakk jeg i malerhabitten samtidig som min bedre halvdel hadde på seg yndlingsantrekket. Han kjørte til innersia av Averøya mens jeg kjørte ut på hytta. (Noen fordeler er det med å ha hytte i nærheten av heimen!)

Akkurat nå ser gangen slik ut


Nå er det iallefall samme farge på alle veggene.

Iløpet av uka drar jeg nok utover og fortsetter på prosjektet, men ikke i dag. I dag har jeg et annet prosjekt på gang. Prosjekt "Lese ferdig Fifty Shades"!

Jeg vet ikke om jeg gleder meg til det

-eller om jeg gruer meg.

Konklusjonen får komme etterpå når jeg finner ut om jeg fordømmer den første boken i trilogien , eller om jeg straks må finne en bokhandel og kjøpe bok nr to. Torsdag skal vi diskutere boken i lesesirkelen min og etter det er jeg klar til å presentere mitt syn på den her i Hestiaverden.

Har du lest boken og eventuelt de to andre  i serien?

Hvis du HAR lest de/dem... Hva synes du?

Om du ikke har lest de/dem, kunne du tenke deg å gjøre det?

Jeg dukker inn i Anastasias verden i dag men kommer tilbake hit innimellom. Bl a for å fortelle om en drøm jeg ikke visste at jeg hadde.

Ha en magisk mandag!

 

-klem-

Jeg ønsker meg et hus

Ikke et stort hus, det har jeg allerede. Jeg ønsker meg et lite hus. Når sant skal sies ønsker jeg meg faktisk flere hus. Jeg var nemlig innom Låvebutikken Christinas interiør/ Abc Sentret (Averøy) og der fant jeg disse dekorative lyktene:


Denne størrelsen finnes i tre forskjellige utgaver og koster kr 129,- pr stk.


Disse som er litt større koster kr 179,-. Lyktene er fra Bastion Collections (tror jeg..)

Og det nydelige juletreet bak husene er fra Lene Bjerre og koster kr 415,-

 

Etter møtet jeg var på i formiddag møtte jeg flotte Eva. Tilfeldigvis hadde jeg god tid og tilfeldigvis hadde hun fødselsdag så da passet det veldig godt å spise


KAKE. God kake og godt selskap gir en GOD dag..

Ha en fortsatt god torsdag.

 

-klem-

Interiørhuset Eide Gardin og Utstyr

Det er definitivt høst og tid for innekos. Selvfølgelig er jeg ute året rundt, men dagene blir kaldere og kveldene blir mørkere. Det hører liksom sammen - tenne opp i ovnen, pynte litt inne, tenne levende lys.....

Gårsdagens fjelltur startet med et stopp hos Interiørhuset Eide Gardin og Utstyr. Jeg syns du kan bli med meg inn ;o)
Det finnes veldig mange fine interiørbutikker, både her i nærområdet og på nett. Noen av varene finner du "overalt", men på Eide får du veldig mye på et sted. Jeg syns ofte det er vanskelig å finne gardiner og duker som passer til mitt behov og som passer sammen. I denne butikken har de et veldig godt utvalg i slike ting. Grunnen til at vi tok et nødvendig stopp her, var en dukserie som jeg hadde sett bilde av på nett. Det viste seg at man finner gardiner og gardinkapper i samme serie også.

Vi ble møtt med smil, godt humør og hjelpsomhet, så det er ikke vanskelig å anbefale dere å ta turen dit. Om du ikke bor i nærheten kan du finne dem på Facebook og trykk gjerne "liker" på siden deres. Nå har jo også julevarene begynt å komme inn her, så det blir nok ikke lenge til jeg må en tur til Eide igjen. Vi ble ønsket hjertelig velkommen tilbake da vi dro - med en varm chai i hånden som en fin start på dagens turer.

Håper alle får en flott torsdag.

 

-klem-

Bare Småtteriet

Jeg liker butikker. Det tror jeg både Gubben og guttene kan skrive under på. Det er ikke måte på hvor lang tid en kort bytur tar, og en snartur på Bruhagen (Eller ned i Kirkvågen) kan være et relativt begrep.

Det finnes butikker for alt, og interiør blir lett en favoritt. Butikker der du finner litt GreenGate, litt Lene Bjerre og litt av det meste. Selvfølgelig la jeg merke til et skilt på min vandring i Surnadal. "Småtteriet" stod det. Jeg tenkte at dette var en slik liten butikk med litt av hvert og gikk på leiting!

Det var ingen problemer med å finne butikken, og FOR en hyggelig velkomst...

Jeg kunne glatt ha satt meg ned der, bare for å se bygda våkne til liv. En slik hyggelig, liten butikk måtte jeg selvfølgelig innom.

Forbauselsen ble imidlertid stor da jeg kom inn døren, for dette var ikke en slik liten butikk. Butikken var STOR! God plass til å gå rundt å kikke. Fine stilleben over alt. Masse gode ideer - og en veldig hyggelig dame bak disken!

Et godt budskap fanget mitt øye. Man skal finne det som er positivt og godt, så om høsten skal man nyte høsten!

Jeg har en forkjærlighet for oliventrær. De minner meg om sol og varme og kjærlighet. Jeg hørte engang et sagn om hvorfor oliventreet har så knudrete stamme, og finere kjærlighetshistorie vet jeg ikke om.

Dette høstlige paret kunne gjerne fått pynte opp hjemme hos meg også.

Stilsikker utstilling med zink og orange detaljer. Når jeg ser på bildet skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke fikk med meg lysestakene midt på bildet hjem. Det er jo snart Halloween, og kjøkkenet mitt hadde hatt veldig godt av røffe lysestaker da...

LYS fikk jeg iallefall med meg! Dette er bare litt av utvalget jeg fant i butikken. Så mange farger, så mange forskjellige typer lys. Som en godteributikken nå når kveldene er mørke og været herjer slik det skal om høsten.

Hele bilen dufter fremdeles av lavendel, kaffe og vanilje etter at jeg har vært i Surnadal. Jeg kjøpte bare noen småtterier i tillegg til alle lysene. En annen gang er det fare for at jeg handler mere - for i Surnadal er Småtteriet stort.

Og for sikkerhets skyld kan du følge butikken på facebook, og bloggen deres finner du HER

Ha en aldeles fin mandag, dere.

 

-klem-

Starstuck på Prikken

Høst er tid for så mye. Bl a er det koselig å fikse opp litt hjemme. Om man (som meg) har et knøtt av en gang/vindfang er det vanskelig å holde det fint på så liten plass. Når den første snøen kommer er det lett å dra med seg snø inn og da ender jeg opp med mer eller mindre våt matte i gangen.

Da avisa kom i morges var det en brosjyre med der, fra varemagasinet Prikken som ligger like i nærheten. Jeg så plutselig en løsning på våt-matte-problemet mitt og nå har denne praktiske saken - i plast- blitt med meg hjem.

Siden gangen er så liten valgte jeg en matte som er bare 60x90 cm. Tror absolutt den er verdt de 249,- kronene jeg ga for den.

Men - så var det slik at man godt kan freshe opp litt mere enn bare med en matte. Jeg ser at det egentlig er god plass til kroker fra denne serien i gangen..

Og på veggen ville denne rammen vært perfekt.

Rammen koster kr 285, og jeg liker så godt konseptet med små bilder fra alle årstider.

Jeg er iallefall glad det ikke er langt ned til "Prikken", siden dette bare er en liten smakebit av hva man finner der <3

Nå må jeg fikse ferdig her og gjøre meg klar til å dra til Surnadal. Tror det er lurt å dra i god tid så man har litt slingringsmonn på tia. Jeg er ikke sååå kjent på indre Nordmøre.

Ha en riktig fin fredag, alle sammen.

 

-klem-

En smak av Irland

Jeg har (desverre) aldri vært i Irland. Jeg kunne godt ha reist dit, og kanskje gjør jeg det også. Tenåringen var i Irland sist sommer, og han hadde masse spennende å fortelle fra oppholdet.

Tenåringen er en observant kar, og det var han som fant et av kjøpene mine fra Caramel i Molde. "Dette kan du kjøpe, mamma" sa han. "Det passer til deg"

Skiltet ble med hjem og har fått plass på kjøkkenet.

Nå skal jeg nyte min Irish Coffee før jeg tar kveld. Jeg er støl i ben og armer og har sikkert en og annen barnål i håret, men gleder meg til en ny utedag i morgen.

 

Ha en riktig god natt og bruk søndagen til noe du virkelig liker å gjøre.

Når man vil, men egentlig ikke gidder

å sy!

Jeg ville ha nye gardiner til badet. Vi har et kjedelig bad som burde ha vært pusset opp, men det står ikke så høyt oppe på prioriteringslista foreløpig. Nye gardiner ville iallefall friske opp litt.  På badet har vi to "ukurante" vinduer. Da måtte jeg sy FIRE gardiner. Disse skal da være like, og like store. K J E D E L I G.

Jeg liker egentlig å sy, men ikke fire helt like ting med et utall sømmer. Dyrt blir det også.

Det var da jeg kom på min geniale idè om latmannsgardiner. Jeg kjøpte rett og slett et sengetøysett på tilbud.

Blomstrete på den ene siden og prikkete på den andre. Jeg legger ut dynetrekket helt flatt, bretter det i to den ene veien og klipper. Jeg har da to like deler som jeg legger oppå hverandre, bretter i to og klipper...

Plutselig har jeg fire helt like store deler med blomster på en side og prikker på den andre. Uten måling, tråkling eller knappenåler syr jeg rundt kantene mens jeg lager løpegang øverst. Amerikansk øyemål passer veldig godt til dette. Putetrekket blir brukt til litt småpynt, så man får brukt opp alt. Jeg tenkte først å sy gardinbånd også, men valgte å hekle dem istedenfor. Derfor tok det litt tid å få hengt opp nyanskaffelsen.

Denne måten å sy gardiner på bør man vel kanskje ikke gå så nøye etter i sømmene. Det kunne vært gjort mye penere, men jeg har iallefall gardiner på badet. De er faktisk foret også, med en blomstrete og en prikkete side ;o)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld mens jeg stikker på kjøkkenet en tur. Er snart tilbake ;o)

Karameller fra CARAMEL i Molde

Som nevnt i forrige innlegg fant jeg en butikk i Molde i dag. For alt jeg vet har den eksistert "i evigheter" i Storgata 17, men det var første gang jeg var inne der. Når man kommer inn døren blir man møtt av interiørskatter i alle regnbuens farger.


Lenger inne finner man enda mere å bli glad i


Uten at jeg kikket spesielt etter, tror jeg nok jeg ville tatt meg en runde her om jeg hadde konfirmant til våren. Kanskje finnes det litt "uvanlig" dekor til det formålet.

Jeg er veldig glad i skilt og veggord, og der var iallefall utvalget stort


Det ble ikke til at jeg kjøpte veggord, og jeg angrer forferdelig på at den røde lysestaken ikke ble med meg hjem, men et nytt skilt er klart til å henges opp på kjøkkenveggen og en ny matte skal få sin plass i gangen. Jeg får vise bilder av dem når de er på plass. Karamellene ble straks en favoritt hos Tenåringen, så det gror nok ikke mose på dem i skålen...

Tusen takk, Katrine, for at jeg fikk ta bilder inne i den fine butikken din. Jeg kommer tilbake neste gang jeg er i Rosenes By.

Ha en riktig fin kveld, alle sammen

 

-klem-

Nytt av gammelt

I et tidligere innlegg viste jeg fram et småslitent nattbord

Til en pris av kr 40,- på Gjenbruk og ved hjelp av litt tape, et skrujern og en sprayboks har Tenåringen fått plass til vekkerklokka si ;o)

 

Trehvitt er absolutt ikke "in" for tiden, men jeg ser ingen grunn til å pusse opp rommet foreløpig. Det kommer til å skje mye i det kommende året, så vi får leve med gulnet brystningspanel så lenge. Litt rødt i tilværelsen kvikker opp iallefall. Og den stolen jeg viste fram samtidig, den er også snart ferdig. Jeg malte det siste på den i ettermiddag...

Men nå litt tid sammen med tenåringen før jeg drar på jobb ;o)

Håper dere alle har hatt en flott tredje søndag i advent.

 

-klem-

Snart ferdig.

Travlehverdager tok hintet ;o) Trekkspillmannen spilte en sang som heter "Josefin", og det første verset er slik:

 

Det var en gång en flicka som hette Josefin

Josefin fin fin, Jose Jose Josefin

Den enda skatt hon ägde det var en symaskin

Symaskin skin skin, syma ma ma ma maskin.

Så ja, jeg har brukt denne

Nei forresten.. Riktignok er dette symaskina mi, men jeg har en som er hakket nyere. Den går iallefall på strøm.

Min gamle gode Singer er veldig medgjørlig.

Men dette var til tider temmelig ekkelt

I tillegg har jeg brukt saks, tommestokk, tape to knappenåler og tråd. MASSE tråd.

Jeg startet med en fridag, godt mot og en kjellerstuesofa som så slik ut

Man trenger ikke å gjøre mer enn å kaste et blikk på den for å se at denne er moden for skraphaugen

Eller kanskje ikke, for nå ser den sånn ut

Jeg har trukket opp sofan!!!

Den er ikke helt ferdig enda. Det er noen meter med håndsøm igjen, men foreløbig er jeg veldig fornøyd med at jeg fikk til hjørneputa. Det ble litt dårlige bilder sånn på kvelden, men jeg skal ta nye bilder når jeg er helt ferdig.

Og om dere ikke visste det, så må man være sterk for å trekke opp møbler. Metervis med møbelstoff er tungt å klippe i, og sømmene må syes så tight at det er helt pyton å få på det ferdige produktet.

Det var vel kanskje ikke så spennende, men jeg er ikke noen møbelsnekker, så jeg syns det ble helt greit. Det er iallefall mye bedre enn utgangspunktet.

Dere får ha en riktig god natt, alle sammen. I morgen er en ny dag og et nytt prosjekt (Men bare et lite et..)

-klem-

Green Gate til -40% og ferdige tepper.

Det ble liten tid til blogging i går, og en av årsakene til det var en hyggelig anledning til å handle interiørvarer. Hyggelige damer inviterte til utsalg etter en butikk, og jeg var ikke vanskelig å be. Jeg ble faktisk positivt overrasket over hva som var igjen av Green Gate produkter, for jeg var litt sen til å dra innover.

Dette bildet ble tatt etter at jeg hadde fått med meg mine "skatter", bl a denne tekannen

Jeg gjorde også et annet kupp, men det skal jeg vise fram når jeg har fått ordnet det som skal ordnes...

 

Resten av kvelden i går  (og litt av morgenen i dag) gikk med til å gjøre ferdig de to teppene mine.Det ene teppet er i rosa/orange/gult mens det andre er i blått/grønt/lilla.

Jeg skulle egentlig lage ETT teppe til å ha på hytta, men det ble tilslutt to tepper som hver er 160X220 cm. De kan være gode å finne etter en tur ute,både vinter og sommer.

Nå skal jeg fortsette å fyre i ovnen mens jeg prøver å finne ut hvilke hemmeligheter fra min fortid som skal avsløres her litt senere i dag.

Ha en riktig flott onsdag!

 

-klem-

Et kort kort til glede i interiøret.

Det flommer ikke over av interiørbilder i bloggen min. Jeg tror nok at vi har et helt vanlig hjem, riktignok uten chabby-chick trenden (den har vi på hytta), men med helt vanlige møbler og ting og tang. En litt uvanlig detalj finner man likevel på kjøkkenveggen min.

Jeg er veldig glad i å reise og i å lese om/se bilder fra andre steder. Hver morgen når jeg går ut på kjøkkenet gleder jeg meg over denne detaljen;

På veggen har jeg to hjerter med plass til bilder o l. Jeg fyller dem opp med postkort fra forskjellige steder i verden.

Når noen har vært ute og reist blir jeg alltid kjempeglad over å få et postkort etterpå. De trenger ikke å sende det i posten engang, jeg kan godt få det når de kommer hjem, og det trenger ikke å være noe eksotisk, det kan godt være fra hjembygda eller et annet lite sted i nærheten.

For å få litt utskiftinger, tar jeg ned kortene og setter dem i album i begynnelsen av mai, og så har jeg en måneds tid med flotte unge mennesker (konfirmanter ;o)) på veggen før jeg igjen bytter ut ett og ett bilde med en kort hilsen.

Og til de av dere som leser bloggen min og som har kjøpt kort til meg; Tusen, tusen takk. Jeg tenker på deg hver gang jeg ser på kortet "ditt" ♥

 

-klem-

Kremmerhuset Kristiansund

Jeg vet av flere lekre, små butikker med alt mulig av slik dilldall som jeg liker å titte på, ta på og av og til kjøpe. Dere kommer helt sikkert til å se flere av dem her på bloggen. I dag vil jeg vise dere noe så atypisk som senterbutikken Kremmerhuset. De butikkene jeg liker best er som oftest små, intime lokaler med eget særpreg.

 

Kremmerhuset ligger i Amfi Storkaia butikksenter i Kristiansund. Tidligere var det trangt om saligheta der, og pga dette virket det rotete og uoversiktelig. Nå har butikken utvidet, og se hvor flott det ble!


Jeg ønsker meg noen av disse boksene, bl a til vaskerommet med påskriften "vaskepulver"


Romantikk takk!Litt ekstra romantisk før Valentines dag?FargeriktEller hva med litt turkis/lyseblått som er hotte interiørfarger i år?

Både bad og soverom har fått sine lyseblå detaljer hjemme hos meg.Når du krydrer dette med fargerike Gyrid som ekspeditør, er det en flott opplevelse å besøke butikken.

Jeg liker flotte opplevelser - på alle plan. I ettermiddag skal jeg og Tenåringen på en spennende opplesing i Kristiansund. Det handler om eventyr denne gangen, og jeg gleder meg til det. Kan hende får man tid til litt annet også, når man først drar til byen... Fotoapparatet er selvfølgelig med i kveld også, og så håper jeg bloggen lar meg laste opp bilder i kveld. (Den kranglet litt i gårkveld og ville ikke laste opp bilder før nå nylig, derfor tok det så lang tid å få postet dette innlegget)

Håper alle har en flott dag!

-klem-

En kort hilsen

Da jeg var på HJERTEROM fikk jeg bl a henta hjertene mine. De henger på kjøkkenet mitt og lyser opp hverdagen.Hjertene er laget slik at du kan feste forskjellig oppi dem. Siden jeg er så glad i å reise og å se nye steder, passer det for meg å feste postkort oppi dem. Jeg er veldig glad i å få kort i posten. Det trenger ikke å stå en lang avhandling på hvert kort. For meg er det nok å vite at en person tenkte på meg da h*n sendte kortet. Jeg smilte fra øre til øre og syns fremdeles det var genialt da jeg fant et kort i postkassen der det sto ett ord! VAAAAAAAAAAAAAARMT!

På hjertet til høyre henger det foreløbig kort fra Kreta, Berlin, Auswitch/Polen, Island og Japan. Til jul tar jeg ned de "vanlige" kortene og henger opp julekort istedenfor. Etter jul bytter jeg om igjen. På hjertet til venstre henger det foreløbig konfirmasjonsbilder. Disse skal etterhvert inn i album - når jeg har nok postkort til å fylle hjertene med.

Jeg fant flere fine ting ute hos Siw.


Jeg elsker Mummihuset mitt. Angrer bare på at jeg ikke kjøpte et til med det samme. Forreløbig står det i trappeoppgangen, men det skal få flytte opp på stua iløpet av dagen.

D kommer ofte hjem med blomster. Når jeg da setter bukettene i vaser er det alltid noen blomster som må fjernes. Da er denne "mini-flaske-vasen" genial. En blomst eller to i hver lille flaske og vips så har jeg friske blomster på kjøkkenbordet også. Det kommer helt sikkert flere drypp fra Hjerterom utover. Siw har så mye fint i butikken. Bruk linken øverst i innlegget (trykk på navnet) og stikk innom på bloggen hennes. Skulle du finne noe du har lyst på, så går det an å sende en mail... Dama sender varer i posten også ;o)

Håper dere alle har en fin onsdag.

 

-klem-

Der det er Hjerterom....

Forrige tirsdag fikk jeg endelig anledning til å dra ut til Siws butikk, "Hjerterom". Det var kaldt i været, så jeg var ikke så veldig høy i hatten med tanke på å kjøre bil langs smale Hendveier, men bilen har nye piggdekk, så det var egentlig ingen fare. Jeg er bar pysete. Turen gikk greit, den, og jeg fikk hentet både hjerter og englevinger...og enda mere.For den som ikke er lokalkjent, er det veldig greit at det står skilt nede ved hovedveien. Veien opp til butikken er ingen autostrada, men det er fin snuplass oppe ved huset.Disse nostalgiske små hjertene kan man pynte opp med "hvorsomhelst". På veggen bak henger englevingene "mine". De skal henge på soveromsveggen  og være stativ for smykker og stasj (som for øyeblikket lever et rotete liv i skuffene på badet) - men først skal de tjene som adventskalender med 24 pakker på.Høsten er "tea-time" og te smaker ekstra godt i fine kopper.Denne klokken kunne jeg likt å ha på kjøkkenet, og jeg er veldig glad i disse "grove" putene.Smått og stort for enhver smak. På gulvet ser du også hjertene som jeg hentet to av. De henger på kjøkkenveggen min nå.Det bugner av varer!

Siw er ikke glad i å bli fotografert, og det må man bare respektere, så selv om jeg gjerne skulle hatt et bilde av den søte damen her, må jeg bare droppe det.. Om du ønsker å se flere bilder fra butikken, og se litt mere av hva Siw driver med, kommer du til bloggen hennes ved å trykke HER

Og, joda, det ble med et mummihus hjem også, og verdens deiligste lakris (men den må jeg gjemme til jul, tror jeg)

Her hjemme fyrer jeg i ovnen, og det er tid for å bake brownies.. CSI i sikte!

Ha en fortsatt god kveld.

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits