kunst

Som tiden går

Hver morgen når jeg våkner har jeg verdens beste utsikt. Nå tenker jeg ikke på at jeg kan se hav og fjell fra vinduet mitt, for jeg kan det, men ved siden av verandadøren henger kalenderen min.

Ikke en sånn en som man får med seg fra butikken ved juletider, men kalender'n hennes Inga.


(Kalenderen henger ikke skjevt, det er fotografen som hadde det travelt)

Tolv forskjellige bilder i løpet av året er ikke feil. 

Nå er kalenderen for 2015 ferdig for salg

For meg blir det nye bilder å våkne opp til.

Jeg bestiller selvfølgelig kalenderen min hos Inga, og om du kan tenke deg en selv, kan du bestille HER.

Nytt av året er kunstkortene. De er nylig kommet og kanskje det kan være kjekt å ha noen av dem på lur til de gangene jeg skal i bursdag og glemmer å kjøpe kort.

Om man skal gi bort en gave er det jo kjekt at kortet er en gave i seg selv, ikke sant? Tror jeg må få tak i noen av disse også, jeg.

Om du går inn på siden til Inga (se link over her), ser du at hun selger kunstlys i to størrelser også.

Alt dette er selvfølgelig spinnoff produkter som er et supplement til det Inga egentlig driver med - å fange lyset i skyggene og skyggene i lyset. 

I disse bildene ser jeg mine egne tanker og følelser - hver eneste dag i året.

 

(Bildene er gjengitt med tillatelse fra kunstneren)

Galleria Inverno - om å satse med luft

I går var jeg på tur sammen med min fine venninne Eva Cathrin,

Hun er en dame av den typen som tør å satse. Man satser og hopper - med eller uten sikkerhetsnett.

 
Når man da våger å gjøre noe så uvanlig som å åpne eget galleri, er man så vågal at det nesten er unorsk. 

Jeg ble invitert til vernissage 11. januar 2014. Det var nok noen sommerfugler i magen til den ferske gallerieieren, men da dagen kom var det god stemning og gode folk på Bisgarden. 

Det er langt fra Dantes Inferno til det lille galleriet på Bruhagen, men med utstillingen "Luft" fikk Eva Cathrin fram den stille energien som ligger i dovne bølgeslag, glidende fugler og lyset i horisonten.

Det var en flott opplevelse for familie og venner, og etterhvert kunne hovedpersonen gi sommerfuglene luft i vinterkvelden.

For tiden henger fotoutstillingen "Luft" på Gamle Kvernes Bygdemuseum og Galleria Inverno gjør seg klar til å vise fram malerier av Inger Nordhopbakk. Denne utstillingen har vernissage 14. juni kl 14.00 og er en salgsutstilling som blir hengende utover sommeren. Det tidspunktet er jeg opptatt på annet hold, men jeg gleder meg til å etterhvert få se hva min tidligere nabo skaper.

Vil du vite litt mer om Galleriet kan du gå inn på Faceboksiden HER

Ha en flott tirsdag.

 

 

M for Marit

Om du har vært innom Hestiaverden tidligere, vet du at jeg liker bilder. Bilder som får meg til å tenke eller føle eller le. Og iallefall bilder som får meg til å føle meg truffet. Når jeg først liker et uttrykk blir jeg litt enspora og vanskelig å snu, og nå har jeg satt meg fast i en verden av langbeinte mennesker som først fikk meg til å tenke på barndommens "Fru Pigalopp". 

"Trappehvil"

Jeg liker katten og fargene og de små hverdagshendelsene som ligger i hvert eneste bilde. I dag, for eksempel, siden det er fredag, passer det kanskje med

"Husvask"

For min del har rollene blitt byttet om og nå får "Fru Pigalopp" meg til å tenke på Marit.

Bildene er malt av Marit Bergem som opprinnelig kommer fra Sunndalsøra. Nå har hun sitt galleri, GalleriM, i Kongensgate 37 i Sandefjord. Du finner flere bilder, og har mulighet til å handle, på GALLERIETS EGEN HJEMMESIDE (bare trykk på ordet hjemmeside). I tillegg finner du GalleriM på Facebook. 

Og når vi først nevner Facebook er det kanskje på tide med en liten

"Statusoppdatering" 

Siden jeg ikke kjenner kunstneren personlig og aldri har møtt henne kan jeg ikke fortelle så mye om henne eller om bakgrunnen for bildene. Jeg tror likevel at jeg en gang skal finne henne, i en Bakgård i Sandefjord, og jeg skal drikke kaffe på cafe og se på bilder til jeg ikke har plass til flere i hodet mitt og jeg skal stille spørsmål jeg enda ikke har tenkt ut. Det spørsmålet jeg allerede HAR stilt, er om jeg fikk lov til å bruke bildene til et blogginnlegg - og det fikk jeg lov til!

Min egen statusoppdatering på FB handler om fotball og fredag...

Håper du får en fortsatt fin fredagskveld og at du finner ting å glede deg over i kveld, du også.

 

-klem-
 

 

På jakt etter følelser - Inga Dalsegg

Å presentere Inga er som å prøve å beskrive et fyrverkeri for en blind mann. Jeg kan skrive i det uendelige, men det er vanskelig å få fram det bildet jeg ønsker å dele. Hun er ild og vann og like ekte som latter fra magen...

 Og hun er stil.

Ingastil!

Jeg har skrevet om henne før (Det er bare å skrolle ned til kategorien "kunst") Jeg har nevnt gresskar og klovneneser og et eller annet sted har jeg helt sikkert fortalt om et hotellrom i Molde og en nesten naken forfatter. Maleriene hennes har jeg ikke skrevet så veldig mye om. Å skulle vurdere kunst er langt utenfor min kompetanse. Jeg vet bare hva jeg selv liker. Jeg liker bilder som skaper gjenklang et sted inne i meg selv. Bilder jeg forbinder med noe - eller noen.

Jeg liker måten hun maler på. Noen bilder beskrives best med det engelske ordet fragile. Den norske oversettelsen av ordet er "sart", men jeg synes ikke det dekker helt. Andre bilder viser styrke, både i muskler og i uttrykk. Vi trenger begge deler i livene våre, gjør vi ikke?

Kunstneren sier selv i sin presentasjon at hun lager "MALERIER SOM SKAPER FØLELSER OG EMOSJONELLE TANKER" - og det har hun rett i.

Jeg liker noen bilder bedre enn andre og noen av dem vil være i huset her det neste året. Kunstkalenderen fra Rindalsdamen har allerede fått plass på veggen min, selv om det er noen måneder igjen til 2014.

På hjemmesiden hennes, www.ingadalsegg.com, (Trykk på linken HER) kan du se flere bilder og lese mere om denne spennende damen.

I forrige innlegg skrev jeg om boklansering og forfatterskap. På et av bildene kunne du se lysene med forskjellige motiver. Om du ønsker å kjøpe lys og/eller kalender finner du kontaktinformasjon på Ingas nettside.På full fart inn i tiden for tente lys er det fint å møte mennesker som kan kunsten å lyse opp tilværelsen. Noen med bøker, noen med bilder og noen skinner bare ved å være til.

Ha en fortsatt fin fredagskveld.

 

-klem-

Gro Mukta Holter

Siden det er fredag syns jeg egentlig det er på tide å ha med litt kunst i bloggen igjen. Jeg er ingen kunstkjenner, men jeg liker å oppdage nye bilder og å tolke dem på min enkle måte. Ikke for dere, men for meg selv. I dag har jeg valgt å vise dere bildene til Gro Mukta Holter, en norsk kvinne med et veldig stort spekter.

Informasjon fra Wikipedia:

Gro Mukta Holter (født 10. oktober 1976 i Dhaka i Bangladesh) er en norsk billedkunstner og designer. Hun er utdannet ved tekstil-avdelingen ved Kunsthøyskolen i Oslo 2003, og arbeider innenfor maleri, grafikk, tegning, tekstil og installasjoner. Holter, som ble adoptert da hun var 11 måneder gammel, har beskrevet ulike spørsmål om identitet som viktige for henne.[1]

Som designer har Holter skapt produkter som Shwe-Shwe Poppi dukker i Sør-Afrika[2] og barneserien «Lille Solstråle» for Haugrud AS[3], og jobbet som designer for Sally Ann i Norge.

 

De bildene jeg liker best er de som gjør at jeg kan flyte inn i maleriet og inn i min egen drømmeverden som f eks

"Magic Moments"

Men hun maler også med skarpe farger og mer markerte streker som her

"Ut i skjæret"

Det vil bli feil av meg å begynne å analysere noe som helst. For å få bedre informasjon anbefaler eg linken HER til kunstnerens hjemmeside. Vil du se flere bilder og/eller vurderer å kjøpe kunst kan du gå inn på linken til Fineart HER.

De av dere som er så heldige å ha anledning kan også se bildene som nå er på utstilling hos Galleri Fineart. Du finner den på Tjuvholmen/Aker Brygge fram til

1. juni.

Jeg håper at jeg får anledning til å se bildene "in real life" selv en gang senere.

 

Ha en fortsatt fin fredagskveld.

 

-klem-

En ekte sparkepike

Vi er temmelig fastgrodde i jantelov og at man ikke skal tro man er noe. Man skal kjenne sine begrensninger, og de fleste av oss kjenner vel dem altfor godt. Da er det befriende at noen ikke er helt A4. I Ukeadressa like før påske kunne man lese om en av de som våger å TA plass

Jeg kan egentlig ikke tenke meg noen andre enn kunstneren Inga Dalsegg som kan posere i korsett og høye hæler i dypsnøen på en måte som gjør at jeg synes det ser helt riktig ut. For ordens skyld må det nevnes at Inga bruker sparken som fremkomstmiddel også, ikke bare som staffasje.

Journalist Åge Winge og fotograf Terje Visnes har gitt oss et bilde av kunstneren uten å nevne arbeidene hennes i det hele tatt. I denne settingen føles det veldig riktig, for Inga er ikke bare kunstner. Hun er kunst og et bilde på kunsten å leve.

Fantasidamen

Inga som Xena

Kunstneren inga overrekker maleri til sykehuset i Molde

Dame Inga

Den offentlige Inga er maler, og akkurat nå kan bildene hennes bl a ses i Galleri Midtstuen, Rakkestad Kunstforening som åpnet utstilling sist lørdag. Fra 19. april til 30. mai finner du også bilder av henne i Galleri Skjærveland, Jørpeland (sammen med andre kunstnere) Mere om Inga og om hennes kunst kan du finne på hennes egen hjemmeside HER

Siden jeg allerede har stjålet av Ingas bilder, stjeler jeg litt av hennes kunst også. (Inga vet at jeg stjeler, og tilstått synd er halv synd..)

Detaljrikt og vakkert, men alikevel med maleriets særpreg i forhold til et fotografi..

  A Touch of Love

Safe

Finding Hope

Heritage

 

Og hva vil jeg så med dette innlegget? Selvfølgelig vil jeg presentere en kunstner som jeg mener burde få oppmerksomhet for annet enn at hun maler klovnenese på Marianne Aulie. I tillegg vil jeg vise hvor langt man kan komme ved å jobbe for og fram mot det man tror på. Hvordan man kan finne sine egne gode sider og styrke dem og hvordan man kan stå på egne ben selv om man ikke går i andres fotspor. Oppfordringen denne tirsdagskvelden går til dere alle :

Ta plass - UTEN å lukke dørene!

Ukens Bjørg er ikke et maleri.

Denne uken er det nemlig et bilde av meg

og Bjørg Thorhallsdottir.

Da jeg og Laila var i Oslo før jul var "Hjertefred" grunnen til at vi valgte akkurat den helga Hjertefred er Bjørgs fantastiske arrangement i Sandvika, men det må få en egen bloggpost. Den "posten" jeg innimellom har kalt "Ukens Bjørg" blir til "Ukens Bilde". Hver fredag presenterer jeg et bilde for dere. Jeg er ingen kunstkjenner, men jeg liker kunst og har lyst til å fortelle om det jeg syns er fint...

Bjørgs bilder er fine, og det kommer nok fremdeles mange av dem framover, men det finnes mange andre fine bilder også. Bilder av andre kunstnere og i andre teknikker..... Anyways - et bilde av et bilde tåler dere som ikke er spesielt kunstinteresserte også, ikke sant?

Å få møte Bjørg var flott og jeg kunne helt sikkert brukt mye mere tid sammen med henne. Kanskje byr sjansen seg neste november? Da skal jeg til Sandvika igjen......

Nå skal jeg bare ordne frokost og sende Tenåringen på skolen. Senere i dag blir det bytur med mann og barn før jeg tusler meg avgårde på jobb i ti-tia i kveld.

Håper dere alle har en fortreffelig fredag!

-klem-

 

Bjørg Thorhallsdottir Almanakk 2012

Denne uken kommer ikke et bilde, men mange bilder..på en måte. Jeg vil nemlig vise der Bjørgs vakre almanakk

Den er full av kunstnerens tegninger, ledsaget av hennes egne ord.

Jeg skal definitivt ha med meg en hjem når jeg neste helg skal ned til Lykkehaven. På den måten får jeg med meg litt glede i både gode og grå dager hele neste år.

Om du vil kjøpe den til deg selv eller kanskje som presang til noen, kan du gå inn på denne adressen.

Lykkehavens nettbutikk http://www.gallerilykkehaven.com

(Bare trykk på linken så kommer du direkte dit og kan bestille den. Om du er rask og bestiller i oktober slipper du også å betale frakt.

Ha en aldeles fortreffelig fredag.

 

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir 82% engel


Det er lenge siden jeg har blogget "på skikkelig vis", så nå er det på tide å gjøre noe med det. Et av mine sovende prosjekter er fredagsbildene mine. Denne gangen deler jeg dette beskrivende bildet med dere. Bjørg har krydret bildet med setninger som beskriver mange av oss. De fleste av oss prøver vel å være kjekke og greie, men det hender vel at man blir litt bitch innimellom også. Og de som aldri noen gang er bitches burde kanskje prøve det?

Håper dere alle har en flott fredag!

 

-klem-

Pushwagner - Et genis sanne uttrykk.

For noen dager siden skrev jeg om en dokumentarfilm. Filmen om Hariton Pushwagner. Det er en film om et sammensatt liv som startet 2.mai 1940 i Oslo. Å skulle presentere Terje Brofos (som er hans egentlige navn) med ord i et kort blogginnlegg er ikke mulig. Mannen er uforutsigbar, udefinerbar og unik. Hele spekteret er der, fra rennesteinen til "The top of the world".

Etter filmen var det vernissage i Arnulf Øverlands Galleri på Innlandet i Kristiansund. Pushwagner åpnet dørene.

Å være på en vernissage er veldig spesielt. Det ligger en forventning i luften. En spenning. Hos publikum. Hos kunstneren. Hos arrangører. En stillestående energi som fyller luften.

Det drikkes champagne, det gratuleres, det prates, diskuteres, signeres og selges.

Jeg kjøpte selvfølgelig ikke noe bilde, bankkontoen min har ikke forståelse for drømmer med prislapp opp til 100.000 kroner, men jeg er den lykkelige eier av en signert utgave av SOFT CITY og guttene fikk hver sin utgave av boken som var laget i forbindelse med filmen. Selvfølgelig er disse også signerte.I mitt hode arbeider Push på samme måte som en dikter skriver. Med få streker forteller han en detaljert historie. De verkene jeg kjenner best til er Soft City,  tegneserien som ble skapt sammen med forfatteren Axel Jensen og "En dag i familien Manns liv", 34 trykk som også er et resultat av samarbeid mellom Push og Axel.

Som så mange andre liker jeg "SELVPORTRETT" veldig godt.

HONK CITY er også en favoritt

En annen type bilder er f.eks

POSTHUSET I MADRID

Det er så mange arbeider å velge mellom om man skal finne seg en favoritt, men uten at jeg kan forklare hvorfor (ikke for meg selv engang) finner jeg nok favoritten min i et av bildene av BINGO i SOFT CITY. Det er mulig at det har med perspektiv å gjøre.. jeg vet faktisk ikke.

Jeg vet bare at jeg liker den komplekse enkelheten i Pushwagners bilder.
Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

 

-klem-

 

Pushwagner - filmen om en svært spesiell mann
Dokumentaren om pop art kustneren Pushwagner (som egentlig heter Terje og ble født i 1940) er i seg selv kunst. Ikke pga regi eller kameraføring eller andre tekniske ting. Kunsten ligger i å greie å følge denne mannen i tre år. Det er oppturer og nedturer, glede og frustrasjon og bruddstykker av minner fra et brogete liv.

For meg var det greit å kjenne litt til kunstnerens bakgrunn, men jeg tror man har godt utbytte av filmen uansett. Med god kunstutdannelse som basis har Terje Brofos skapt sin helt egne stil og et kunstnernavn som er så særegent at om man noen gang har sett hans arbeider kan man gjenkjenne bildene hans i en hvilken som helst kassakø i sitt eget liv.
På filmpremiæren i Kristiansund var Push selv tilstede. Han spratt rundt på scenen og oppe mellom stolradene.
Etter at dokumentaren var ferdig entret unge (og veldig flinke) musikere scenen og Push var borte og hilste på dem også før han dro videre til utstillingsåpning på Innlandet... og dit dro jeg også! Et eget innlegg kommer om vernissagen. Jeg føler meg priviligert som fikk anledning til å se filmen, se kunsten og se mannen - og møte mange flotte mennesker. En lørdagsettermiddag med et snev  av storby i lille Kristiansund.

 

Bjørg Thorhallsdottir - I mitt/ditt bildeDu vil alltid være i bildet mitt. Jeg/du mister meg/deg aldri.

Jeg er ikke sikker på tittelen på dette bildet, men for meg er dette "ukas bilde". Det er som vanlig travelt. Vårvindene blåser, sola står opp og går ned og timeplanene er fulle av avtaler. Innimellom alle må-ting glitrer noen stjerner som kalles venner. Denne uka tenker jeg masse på min nydelige venn som er på sykehus i en annen by. Jeg skulle vært der, med blomster og konfekt og ukeblader....

Det kan jeg ikke, men jeg kan sende masse gode tanker, for kjære vennen - du vil alltid være i bildet mitt!

Jeg gleder meg veldig til vi skal på tur sammen til høsten. Vi har så mange planer og så mye å prate om. Etterhvert har vi mange minner sammen også. Jeg/du mister deg/meg aldri.

Masse klemmer til deg, vennen! Skal helt sikkert hilse fra "guttene mine" også.

Bjørg Thorhallsdottir - Når det snør skjønnhetSnøfallet sist uke er vel kanskje vinterens siste. Mange håper nok det iallefall. Jeg bryr meg egentlig ikke så veldig, for jeg syns snø er vakkert. Det sies at hvert enkelt snøfnugg er unikt og ulikt alle andre. Vennene mine må da være snøfnugg. I forskjellige aldere, forskjellige av utseende og med forskjellige gode og dårlige egenskaper. De er så vakre, hver på sin måte, og jeg kunne ikke tenke meg å miste en eneste en av dem jeg har nå.

Noen venner møter jeg ofte. Andre ser jeg av og til. Enkelte møter jeg veldig sjelden. Alikevel er det i møte med dem at jeg ser hvem som er mine venner. Når tid og rom ikke eksisterer og man møtes på en slik måte at tiden mellom møtene ikke spiller noen rolle, da er det godt å være sammen.

Joda, alle snøfnugg er unike. Alle vennene mine er unike. Vennene mine er snøfnugg og det snør skjønnhet.

 

Håper alle har en fin fredag (til tross for at det er første april og jeg utraderer datoen fra min kalender ...)

 

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - Når en dør lukkesEt av Bjørgs bilder som plutselig ble veldig aktuelt. Det er ikke alt man kan styre her i livet, av og til styrer livet deg. De krokveiene man må gå for å komme tilbake til sin egen vei leder kanskje til spennende små stier man slettes ikke visste om.

Jeg tror jeg må ut å kjøpe champagne!

Ukens Bjørg - Engler av snø

Siden vi har fått masse snø på Nordmøre nå, gir jeg dere dette vakre bildet fra Bjørg Thorhallsdottir i dag. Det er noe fredfullt over det å overgi seg til snøen, liggende på rygg for å skape engler....

 

Om du ønsker å ha dette bildet på veggen, kan det kjøpes på fineart.no

♥ Vi får aldri for mange engler ♥
 

Ha en riktig god helg

 

-klem-

Ukens Bjørg - som fyker igjennom byen

I dag får d ikke et bilde av meg,du får en SYKKEL...

 

Jeg tror dette er den vakreste sykkelen jeg har sett, og skulle virkelig ønske jeg kunne fyke avgårde på denne.

Om du vil, kan du se Bjørg fortelle om sykkelen i linken under. Hun er en fantastisk dame - tror jeg. Jeg har ikke møtt henne enda, annet enn gjennom hennes kunst....

http://www.youtube.com/watch?v=h9QVZBDOSK8

Trykk på linken over, så får du møte henne, du også.

 

Ha en riktig fin fredag

 

-klem-

Opera til folketHvert år, i februar, er det helt normalt at man finner fantastiske  kostymer som dekorasjon på kjøpesenter i Kristiansund. Disse kostymene står utstilt på Amfi Storkaia  og "hører hjemme" i oppsettingen av Maria Stuart.

Jeg liker operaen og har vært på flere forestillinger tidligere år. Det er noe spesielt med å bli mottatt av uniformerte og hanskekledde dørvakter i ærverdige Festiviteten. Det er noe magisk med de storslåtte kostymene, mektige stemmene og høytideligheten i salen. Langt vekk fra hverdager og dongeribukser. Et lite glimt inn i noe storslått som kan bergta deg helt om du bare lar det få en sjanse. Det er ikke lett å like opera om du i utgangspunktet er negativ til denne kunstformen, men alle kan jo heller ikke like det samme...

I år skal jeg desverre ikke på operaen. Det skjer for mye i livet mitt for tiden. Dette året er spesielt for operaen i Kristiansund på den måten at operaen er flyttet og jeg skulle gjerne ha vært i Kirklandet kirke for å sett Puccini.

Kirklandet kirke i ettermiddagssolen i går.

Det er ikke bare i kirken du finner opera i Kristiansund på  denne tiden. Rundt omkring i byen holdes det "minikonserter". På handleturen min i går, traff jeg to flotte damer.Lise og Kari hadde vært på restaurant "Sjøstjerna" og fått servert nydelig mat med Opera til og var veldig fornøyde. De hadde også besøkt Galleri Dobag og var imponert over årets operautstiller, Rolf Nerli. Jeg fikk se noen bilder Lise hadde tatt, og ble veldig nysgjerrig på arbeidene hans. Enda et navn og en kunstner jeg må finne ut mere om!

Nå tror jeg det er på tide å finne ut mer om nattesøvnens virkning på mennesket.... Ser dere i mårra!

 

Ukens Bjørg - La det aldri vokse ugress i vennskapets hageÅ være venn med meg, er for tiden et sørgelig kapittel... Jeg jobber - og jobber - og jobber... Jeg føler at jeg MÅ jobbe mye, for i høst ble det alt for få vakter. Om ikke så altfor lenge skal jeg ha en uke fri også. Da venter Grand Canaria og pappas fødselsdag på meg. Gleder meg masse til den turen.

Men - jeg er en forferdelig dårlig venn for tiden. Jeg har ikke tid til å dra på besøk, eller gå turer, eller spise lunsj ute eller andre koselige ting som jeg pleier å gjøre sammen med venner. Nå skal "De beste" på martna-tur snart, og gjett hva jeg skal....

JOBBE!

Akkurat DET kan jeg ikke noe for da, for det er en ordinær jobbhelg, og jeg har i årevis ønsket å kunne dra på Rørosmartna *sukk*

Jeg kan altså ikke gjøre noe med akkurat den helgen, men resten kan jeg gjøre noe med. Det hjelper at jeg får ny turnus som trer ikraft fra 31.01.11. Da kan jeg planlegge litt mere. I tillegg har jeg (akkurat nå, faktisk) bestemt meg for at jeg skal bli flinkere til å ta kontakt med venner. Flinkere til å foreslå ting vi kan gjøre og flinkere til å dra på besøk...

 

Bjørg Thorhallsdottirs bilde skal minne meg om at jeg må bli flinkere til å luke ..

(Nå MÅ jeg finne kalenderen hennes og få kjøpt den, slik at jeg kan skrive opp avtaler og planer der...)

 

Ha en riktig god fredag.

 

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - stjernetegn

På veggene i Lykkehaven kan man nå finne seg selv - eller iallefall sitt eget stjernetegn. Jeg fant mitt, og teksten ser ut til å stemme med virkeligheten. Jeg hadde ikke hatt noe imot å finne dette under juletreet, men jeg tror ikke nissen rekker det før jul. Får satse på at det blir ei tid etter jul også :o)For å se bildet bedre, eller for å se andre stjernetegnbilder, kan du finne Bjørgs hjemmeside HER

Stemmer teksten på "ditt" bilde med personligheten din?

Ukens Bjørg - Den beste måten å elske noen påFor meg er det bestandig en glede å bla gjennom Bjørg sine bilder på fredagsmorgenene. Jeg leter etter et bilde som passer til livet mitt akkurat den dagen, og i dag fant jeg dette...

Teksten på bildet er:

DEN BESTE MÅTEN Å ELSKE NOEN PÅ, ER MED ÅPNE ARMER.

 

Man kan ikke være sikker på å få holde av hverandre hele livet. Det er desverre mange eksempler på at forhold går i stykker. Kjærlighet er som en sommerfugl. Holder du for hardt ødelegger du vingene og sommerfuglen kan ikke fly mer. En sommerfugl som ikke kan fly er ulykkelig, og tilslutt dør den.

At man skal dele livet betyr ikke at man skal kvele hverandre med favntak. Det er ofte nok å berøre hverandre flyktig med vingene....

Ha en riktig god fredag !

 

-klem-

Halloweenfeiring med stil

Jeg er fulstendig klar over at Halloween er over og at alle søte feer og skumle spøkelser er ferdige med å forspise seg på snop. Jeg er en av de (tydeligvis) få som liker denne høytiden og gleder meg til den. I år gledet jeg meg mest av alt til å se et spesielt kostyme, nemlig kostymet til kunstneren Inga Dalsegg.Her som krigsprinsesse Xena.Håper hennes kompanjong tilgir at jeg legger ut dette bildet, men jeg går ut fra at han er såpass ugjenkjennelig at det går bra.

Inga har selv laget dette fantastiske kostymet, og steller hvert år til en stor Halloweenfest med "gresskar-mat" i alle varianter. Da blir det selvfølgelig utskårete gresskar, men Inga sine er ikke lik alle andres....

Og bare for sikkerhetsskyld; Jeg har fått lov av Inga til å bruke bildene hennes i bloggen min.


Det vises kanskje ikke så godt her,  men dette er ikke mindre enn fantastisk! - og jeg som strever med å skjære ut øyne og munn...

Den dama kan mer enn å male nakne rumper!

Bjørg Thorhallsdottir - Fra drøm til virkelighet.

Denne uken, 16. oktober, fylte fantastiske Bjørg 36 år. Jeg rakk ikke å skrive noe bursdagsinnlegg, men jeg skulle absolutt ha gjort det. Hennes bilder er inspirerende og tankevekkende. Hva mer kan man forvente av et kunstverk?Det hender at man både må klatre og balansere for å nå sin drøm. Det er slettes ikke enkelt, men når man først har definert sin drøm og funnet sin egen fjelltopp, er det bare å begynne å klatre. Ha toppen i sikte og ikke se ned. Alle har sin egen fjelltopp, men noen av oss er litt trege med å finne ut hva man ønsker seg og hva man "bør", og å finne ut hva som er riktig for en selv. Har man beina på jorda og hodet i himmelen, er det enklere å trå riktig.

Og Bjørg, om du leser dette.. Gratulerer med dagen på etterskudd. Sender massevis av verbale roser og mange gode, takknemlige tanker sørover. Mange får litt mere farge i livet sitt pga dine bilder.

Håper dere alle har en fargerik fredag!

 

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - En kaffekopp i LykkehavenDisse fantastiske koppene fant jeg i august da jeg var på besøk i Lykkehaven. Jeg skulle så gjerne ha hatt disse koppene og satt fram når jeg har besøk av mine flotte venninner... men kofferten var så "tettpakket" da jeg skulle hjem i august, at det var ikke plass til et tefat der engang. Jeg håper på en tur dit igjen (til sommern, kanskje?), og da skal jeg sørge for at det er plass til slike nødvendigheter når jeg skal hjem.

Men det er lenge til våren, og aller helst skulle jeg ha vært i Sandvika i kveld, klokken 18. Da er det cafêåpning i Lykkehaven. Om du bor i nærheten, så er en tur dit så absolutt å anbefale!

Og så, siden det har rast både en og flere debatter om kropp, slanking og mulig latskap i media i det sist, vil jeg dele et bilde med dere igjen. Det er en gave fra meg (og Bjørg) til dere alle;Vakre mennesker finnes i alle fasonger, men for at andre skal se hvor vakker du er, må du åpne øynene og se selv først! Man kan ikke sitte på gjerdet og vente på at man skal bli slankere, sprekere eller bedre på andre måter for å leve. Livet er rundt deg og i deg. Gled deg over det og LEV!

Ha en riktig vakker og levende fredag - og husk: Cafêåpning i Lykkehaven i kveld klokken 18.00.

 

-klem-

Bjarnes malerier
Da jeg var på Stavneset i går, møtte jeg på Bjarne Jensen. Jeg har skrevet om ham i bloggen min tidligere, men en god ting kan ikke omtales for ofte, og en god maler har jeg alltid plass til. Foranledningen til at jeg  dro hjem til ham i går, var at da D fylte femti i sommer, skulle han få noe spesielt på dagen sin fra min mamma og pappa. Vi ble enige om at et maleri var midt i blinken, men jeg rakk ikke å ordne det før vi dro på ferie.

I går ettermiddag dro jeg altså hjem til maleren på Naustvollan og fikk se hva han har av ferdige arbeider. Han har utstillinger iløpet av sommeren, og så "maler han seg opp" innimellom. I tillegg er han lærer i kunst og håndtverk på ungdomsskolen. (Ungene våre er heldige!!!)Å ta bilde av bilder er egentlig helligbrøde, men jeg måtte bare vise fram litt av utvalget. Bjarne maler bilder som gjør at du hører humlene surre, sauene breke, og du flytter deg for å komme deg unna bølgene.Dette bildet valgte jeg til D, og selv om gjenskinnet fra blitsen ødelegger litt av inntrykket, må jeg bare få vise det fram til mamma og pappa på bloggen. Motivet er fra "Rompa" ute i Øksenvågen


Som sagt så yter ikke mine fotografier maleriene full rettferdighet. Om du går inn på Bjarnes hjemmeside ved å trykke HER, får du sett mere og kan drømme deg bort.. til Averøya, eller til Bjarnes fødeland, Danmark, eller tilbake til sommeren et øyeblikk. NYT BILDENE - og gi meg gjerne tilbakemelding på hva du synes..

Ha en riktig god mandag!

 

-klem-

 

Bjørg Thorhallsdottir - ta meg som jeg erMauren av Inger Hagerup

 

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers

  fra øverst til nederst.

  Er du større enn deg selv kanskje?

Det er ikke snakk om å være for liten, eller for stor, eller for tykk eller for lite flink...

Vi er alle verdens beste på å være oss selv

Håper alle har en fin fredag og en riktig GOD helg

-klem-

Inga Dalsegg ypper seg

Flere nettsteder og aviser har skrevet om Inga Dalsegg i dag, og om hennes kunstneriske kritikk av Marianne Aulie. Jeg har ikke kunstnerisk tyngde nok (les: jeg ha'kke peiling på kunst :o)), så hvorvidt kritikken er fortjent eller ikke kan jeg ikke bedømme. Men jeg skjønner iallefall at Inga er pissed, og når Inga er pissed, kaller hun en spade for en spade, ei rompe for ei rompe og en klovn for en klovn.

Det mye omtalte bildet er med sørover og blir å se i Oslo om ikke så lenge. Siden akkurat det bildet virrer rundt på annenhver datamaskin i dag, så regner jeg med at dere har sett M As rompe fra før. Derfor vil jeg heller vise fram etpar av bildene som jeg liker veldig godt.

 
(Trykk på bildene for å se dem bedre..)

Det er så mye fint, så det er vanskelig å velge en favoritt...

Om du ønsker å finne ut mer om Inga finner du hjemmesiden hennes HER. Der kan du jo også lese om et portrett på en hotellvegg i Molde.... :o)


Jeg håper virkelig at jeg får anledning til å dra på en Ingautstilling snart....  Og om dere har anledning, så se bildene hennes. De gjør seg bedre på veggen enn på bloggen min.

Hva synes DU om Ingas utspill/ypping?Lykkehaven i Sandvika - der tankene henger på veggen

I Sandvika, like ved elva, finner du flere hus som har fått nytt liv. Et av dem er "Lykkehaven" som har blitt galleri for Bjørg Thorhallsdottirs kunst.
Jeg vet ikke helt hvorfor Bjørgs bilder fanger meg på den måten de gjør..Kanskje er det fordi teksten i bildene ofte gjenspeiler mine tanker, både de jeg har tenkt og de jeg burde ha tenkt. Tekst og bilde vitner om levd liv, men gir også rom for håp. Håp om at man kan klare, man kan få til, man kan gå videre - også når veien videre er som brattest.

Jeg har skrevet om Bjørg tidligere. Jeg har vist fram "Bjørg-bilder" på fredager. Den "tradisjonen" kommer jeg til å ta opp igjen. Hver fredag "får" du et nytt bilde av meg - i dag får du Lykkehaven.... :o)

Jeg traff desverre ikke Bjørg da jeg var der, men jeg ble møtt av en fantastisk kvinne som hadde hvit sommerkjole og varme smil. Hun var en del av huset, en solskygge som fulgte meg uten å invadere tankene mine. Når man går rundt i en verden der tankene henger på veggen er det godt å få tid til å være akkurat der akkurat da. Samtidig var solskyggen der hele tiden om det var noe jeg lurte på....Velkommen inn

På vesken finner du teksten; Du kommer nærmere himmelen hver dag, kjære! - så jeg sier - lev.
(Trykk på bildene for å se dem større...)

Jeg skulle helst ha tatt med meg flere av disse fantastiske koppene hjem, men jeg hadde ikke plass i bagasjen denne gangen...

Uansett skal jeg tilbake igjen, og om du har mulighet til det, så ta deg en tur til Lykkehaven. Kanskje finner du også igjen dine egne tanker...

Selvfølgelig tok jeg masse bilder. Noen av dem får du "servert" på fredager framover. I dag får du imidlertid ikke et bilde. Du får en do!!!!       

Mosaikk på veggene, lysekrone i taket og engler på gulvet..........
ER DET
IKKE DEILIG?
INGEN KAN
KOMME INN
DOEN ET
LITE TEMPEL
I HUSET
FOR RO
DET
TIDLØSE
ROM

Slik er teksten på bildet...
... og jeg får lyst til å knuse kopper og pusse opp doen på hytta!

Regines utstilling - Face Your Fear

En kveld i forrige uke fikk jeg en veldig hyggelig tekstmelding. Den inneholdt en invitasjon til Regine Stokkes fotoutstilling på Nordic Light og presentasjon av boken. Om du har fulgt bloggen min en stund, vet du at jeg fulgte Regine lenge. Jeg beundret hennes styrke, og på samme måte er jeg full av respekt for hennes familie. Selv så kort tid etter at de  mistet en kjær datter og søster, klarer de å vise fram Regines kamp - akkurat slik hun ønsket det.

Jeg møtte aldri Regine. Det angrer jeg litt på nå, men slik jeg så det da ville det vært på rent egoistisk grunnlag for min del. Jeg håpet hun ville bli friskere og sterkere. DA kunne jeg ha tatt kontakt. Slik gikk det ikke, men jeg føler at jeg har møtt henne likevel gjennom bloggen og gjennom bildene.
Før boken kom var jeg veldig spent på hvordan den ville bli. Jeg var redd for at det ville bli en kommersialisert utgave av bloggen. En forvandling av den Regine jeg "kjente".
Slik ble det heldigvis ikke. Gyldendal har greid å lage en god bok som tar vare på den nerven man fant i bloggen. I tillegg har de gitt stemme til flere av menneskene rundt Regine. Familie og venner som har beskrevet sitt forhold til et menneske som var så levende at hun aldri blir helt borte.
Det var merkelig å gå på utstillingen og se igjen bildene fra bloggen.. Jeg husker bildene hun postet, innleggene hun skrev, i oppturer og nedturer. For meg var dette en ordløs fortelling av Regines historie, og engang skal nok etpar av disse bildene henge på veggen min.
Det var også veldig hyggelig å møte redaktøren av "Regines bok" og Regines flotte foreldre, Jullianne og Lasse.


Jeg har selvfølgelig fått tillatelse fra dem til å skrive dette innlegget og å ta bilder. Det var ikke så enkelt å få tatt bilder uten at det ble andre mennesker i linsen, så det ble lite tid til å ta "skikkelige" bilder. Men er det egentlig mulig å ta skikkelige bilder av en så sterk opplevelse?

Håper dere har en god dag, allesammen, og at dere gleder dere over livet samme hvor grått det av og til er.

-klem-

Drømmesøstre

Kristiansund er en allsidig by på mange områder. Dette merkes bl a i kulturlivet som spenner fra fotofestival til operauke. Innimellom kan man spe på med Donna Bacalao, Tahitifestival, Dansegalla - og alt annet mellom himmel og jord....

En av mine personlige favoritter er Drømmesøstre. Det er en gruppe kvinnelige entertainere som virkelig løftet taket i salen for etpar uker siden.
Banken "min", Sparebank1 Nordvest har jubileum og feirer dette bl a med en gratisforestilling med disse spreke damene...


Bildet har jeg desverre stjålet fra "Tidens Krav", og siden jeg ikke fant navn på fotografen har jeg ikke spurt om lov heller... Forestillingen var lagt opp som sceneshow med tillegg av allsang. Det ble en god kombinasjon, og det var tydelig at publikum i salen koste seg. Til sommeren blir det cabaret med damene igjen, og jeg håper virkelig at jeg får sjansen til å få med meg det :o) Og har du anledning, er det vel verdt å få med seg en forestilling som dette.Selv etter et forrykende show var Haldis sporty nok til å stille opp på bilde for meg. Drømmesøstre er tekster og talent og alt annet som hører hjemme på en scene. Detaljene teller - både kjoler, rosetter og ikke minst sko.....


La du forresten merke til bildet bak damene øverst i dette innlegget? Thon Hotel hvor eventet fant sted har et veldig flott inngangsparti...


Det er nok dette som kalles å "se rett hjem ;o) - Utsikten på dette bildet er Averøya i bakgrunn for Sørsundbrua i Kristiansund...

Nå er det vel på tide å ta kveld. Siden jeg prøver å "komme etter" med bloggskrivingen, kommer det nok flere innlegg i morgen også. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen da også!!!!

Pass på dæ sjøl og ha ei riktig god natt

-klem-Bjørg Thorhallsdottir - Dans i glede

Så er det fredag igjen, og helga er like rundt hjørnet.Bruk disse dagene til å gjøre det DU har lyst til. Det finnes mange gleder her i livet, når man bare vil se dem. Jeg skal på jentefest i kveld, og på søndag har vi planer om kinarestaurant og kino - muligens sammen med gode venner..

Til tross for at jeg skal jobbe etpar netter, blir det helt sikkert en fin helg. Håper du også kan følge Bjørgs oppfordring:

Dans i glede!

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - tenke seg til
Siden det er fredag og jeg har ei normal frihelg, gleder jeg meg over å surfe litt rundt. Da må jeg alltid innom inspirerende, flotte Bjørg, og i dag vil jeg dele dette bildet med dere.

I en verden der alt og alle skal være perfekte, er det faktisk lov å ha en og annen dag som kommer med vrangsia først.
Slik er det for oss alle... Og om man ikke tenker "rikskjendiser", så kan det jo av og til være litt greit å forstå at "Den perfekte"  kollegaen, nabo'n, tanta, læreren osv også kan være lei seg...

Håper ingen av dere er triste, og at alle får en fin fredag.

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - TAKK
Det er lenge siden jeg har postet bilder av Bjørg nå, men det betyr ikke at jeg har sluttet å like dem... Dette bildet, Takk, skulle jeg gjerne hatt på veggen. Det får meg til å huske at selv på den gråeste dag har jeg så utrolig mye å være takknemlig for. Min familie, jobb, gode venner, at solen skinner og at vi skal i fødselsdagsselskap til nydelige Wenche i kveld.
Nå skal jeg forsøke å være glad for at jeg er frisk og har et hus jeg kan vaske. Etterpå skal jeg ut en tur i solen :o)

Håper alle har en fin dag og prøver å finne de gleder man har i livet sitt.

(PS - kunstneren har gitt meg lov til å bruke hennes bilder i bloggen min Det er jeg også glad for..)

Bjarne Jensen skal henge på veggen min

fra telefonen 270809 005

Det kunne så absolutt vært bedre kvalitet på dette bildet, men jeg legger det ut likevel.

På Averøya er vi så heldige at vi har en fantastisk flink lokal kunstner. Bjarne er oprinnelig dansk, men har bodd på øya så lenge at jeg tenker på ham som averøying. I sommer har han hatt salgsutstilling på Kvernes, og i går var vi innom der før bokbadet.
Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noe før jeg kom dit, men jeg måtte bare...

 Bjarne Jensen skal selvfølgelig ikke selv henge på veggen på stua mi, men dette skal....

fra telefonen 270809 013

Her  yter ikke fotografiet dette bildet rettferdighet, men jeg måtte bare vise det fram. Motivet er fra Farstadstranda som jeg har skrevet om tidligere i bloggen.
Det er mulig jeg må skifte rammen, men jeg venter med det til D kommer hjem så han også får uttale seg. Jeg regnet forresten med en litt negativ reaksjon fra D når jeg fortalte at jeg på impuls hadde kjøpt meg bilde...
Istedenfor lurte han på om det var flere fine bilder..
..og ja - det er så mange fine at det er vanskelig å velge. Helt sikkert er det iallefall at det etterhvert blir flere Bjarne-bilder på våre vegger.

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits