januar 2010

Bjørg Thorhallsdottir - skålDet er helg, og for de fleste betyr det fri fra hverdagen og en mulighet til å skru ned tempoet litt. Pass på å lag litt gullkanter på hverdagene og nyt livet sammen med de du elsker. Gå en tur, sitt på kafê, se en forestilling eller ta et glass vin.
Det er opp til deg selv hvordan du gjør det, men ta gjerne en SKÅL for livet!

Godt liv og GOD helg

-klem-

Drømmer

Bare en liten påminnelse i en hektisk tid..


Drømmer uten handling er dagdrømmer. Handling uten drømmer er et mareritt...

Man skal ha drømmer og planer her i livet, men man må gjøre litt selv for å komme dit man vil.
Hva er din drøm?

Ha en riktig fin fredag, alle sammen.

Party party....

Som vanlig skjer det uforutsette ting, og dermed er det bloggen som "får svi".. Dette innlegget skulle jeg laget i helgen, og nå er det straks helg igjen.
Fredag feiret vi nemlig vakre Wenche sin 30 års dagHer sammen med samboer Jan Steinar

Wenche bor sammen med familien sin i samme byggefelt som oss, og til tross for forskjeller, både i alder og politisk ståsted, har vi verdens herligste kveldsturer sammen. Vi har vært litt slappe i det siste, men så snart det er bare veier igjen blir det nok bedre å komme seg ut.

Festen på fredag var kjempekoselig. Først møttes vi på Averøy Restaurant, for deretter å dra hjem til W og JS. Det er definitivt veldig praktisk å være på fest i gangavstand fra heimen. Utpå natta var vi en gjeng som havna nede hos BeateBeate, Ingrid og Nina

Plutselig hadde den lille viseren krøpet ned til sekstallet, og den store viseren gikk mot tre. Da tusla jeg meg oppover bakken, tok med meg avisa på veien og spiste brødskive med leverpostei til frokost før jeg la meg :o)
(D var med han også, men han gikk heim i tre-tia...)Ellen og Sylvi

Tina og Wenche

Det bare er sånn : De fleste festene slutter altfor tidlig - og halv sju på morran er vel i tidligste laget på en lørdag :o)

TAKK , Wenche, for en kjempetrivelig fest.

Snømåking

Planene om fotoredigering kokte bort i kålen... Etter en plutselig arbeidsnatt, uforskammet lite søvn (nei-jeg liker ikke telefonselgere) og middag av rester fra i går, var det tid for mitt "vinter-kinderegg"..god mosjon, frisk luft og tid til å tenke. Her snakker vi..(bilde fra nrk.no)


......snømåking, selvfølgelig.


Men - om man ikke er vant til denne typen anstrengelser, gjelder det å passe seg litt...
Gode tips for riktige bevegelser finner man flere steder på nett, bla dette som jeg fant på nrk.no

Finn deg en spade og nyt arbeidet, samtidig som du tenker på hvor heldig du er som er så heldig at du er frisk nok til å arbeide!

Ha en forfriskende treningsøkt.

-klem-

The bluesTotalt overredigert bilde, men jeg trengte blå bilder til å ha i gangen min..... Bildet er egentlig bare et bilde av is.

Jeg lagde to andre bilder også i går, men de ligger på den stasjonære PCn så de får jeg vise fram senere.

Kvelden som jeg skulle bruke på data ble istedenfor sovet bort siden det plutselig dumpet inn ei nattevakt. Derfor blir det minst to innlegg i morgen istedenfor. Selvfølgelig bildene fra Atlanterhavsveien (som jeg ikke hadde problemer med å laste opp i dag!!!?) og så har skapet og hylla til stua kommet - og jeg er SÅ fornøyd :o)

Nyt livet - her skal mor på jobb...

-klem-

Å krangle med en maskin...

... vel - noen kan irritere gråstein og andre krangler med en maskin. Akkurat nå nekter datamaskina å laste opp bilder. DRITTMASKIN!
Bedre lykke i morgen - jeg lager muffins istedenfor å blogge (så kan bare data'n stå der alene!!!)

Primula - månedens blomst i januar 2010

Et eller annet sted leste jeg at Primula er månedens blomst i januar (mulig jeg tar feil, men jeg elsker Primula i januar)


Når juleblomster og julepynt pakkes bort, kommer Primulaen inn i mitt hus. Disse fargeklattene minner meg om vår og gjør at jeg slipper at det blir så tomt etter alt julestashet...

  
Dette har jeg sakset fra opplysningskontoret for blomster og planter:

Primula i vårlige farger

 

Primula er den 5. største norskproduserte potteplanten.

Primula kommer av ordet "primus" som betyr først. Navnet kler planten godt, da primula er en tidligblomstrende plante og kanskje for mange den første potteplanten de kjøper i det nye året. Med sin rikelige blomstring og mange flotte farger fra hele fargeskalaen, er primula en populær plante. Interessen for primula er stor i Nord-Europa og det meste som finnes av primula i det norske markedet er produsert i Norge. Med en produksjon på 1.5 millioner primula i løpet av de første vintermånedene er primula vår 5. største norskproduserte blomstrende potteplante.

 

Medisinplante fra fjellområdene

Primula kommer opprinnelig fra fjellområdene i Europa og de tempererte områdene av Asia og Nord-Amerika. Det er bare noen få arter av primula som brukes som stueplanter, de fleste vokser vilt eller finnes som hageplanter. Primula har en lang historie som medisinplante og før i tiden ble primula ofte brukt for å lindre ledd- og hodesmerter.

 

Både potteplante og staude

Pussig nok er en av våre mest populære potteplanter en utendørs staude. Stueprimulaen er blitt krysset frem for at planten skal få nye egenskaper. Spesielt har gartnerne hatt fokus på å få frem større blomster, bedre farger og ikke minst mer toleranse overfor høye temperaturer.

 

Fyll opp med primula

Primula er en plante som tar seg godt ut flere sammen. Et stort fat eller en

stor potte med flere planter, gir et flott syn. Et annet eksempel kan være å sette primula i et fat sammen med småbladet eføy. Med enkle grep har du en følelse av vår i stuen.

 

Tips for primula

  • Plasseres lyst, men ikke direkte sollys.
  • Lar du planten stå kjølig, står den lengre.
  • Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann.
  •  

 
 
 

Aktuelt

Tulipankampanjen 2010

Tulipankampanjen starter med pressemelding om tulipanens dag. Tulipanenes dag er fredag 15. januar 2010

Les mer

En hyggelig overraskelse

Hyggelige ting skjer når man minst venter det! I dag, etter at David hadde dratt på skolen, ringte telefonen.. Min første tanke var .."ekstravakt!", men det var noe langt hyggeligere enn det :o)
Eva Cathrin lurte på om jeg ville være med på Atlanterhavsveien for å ta bilder. Med kjeldress, kamera som egentlig trengte oppladding og mobiltelefon med helt greit kamera ble det en impulsiv men veldig hyggelig tur. Man får så mye energi av å være sammen med positive mennesker, så selv om jeg i utgangspunktet hadde planer om å gjøre ingenting, skal jeg nå lete fram støvsugeren, skifte ut litt blomster og forberede middag. Da får jeg også tid til å prøve meg på litt redigering før jeg og David får den lenge etterlengtede tirsdagskosen med muffins og smooties i kveld.
Velkommen hverdager - det er dem det er flest av

(Bilder fra Atlanterhavsveien kommer senere i dag)

Ocarina på vei

Da er denne på vei hjem til oss..
Og denne...

Om du ikke vet hva det er, så har de fleste hørt den...Nei, det er ikke jeg som skal spille på denne, det er David som nesten ikke kan vente til den kommer :o)

Kanskje han legger seg tidligere da, slik at han sover mere og tiden går fortere???? Man kan jo alltids håpe.

God natt, og sov godt, både David'er og alle andre.

Middagstips uke 3

Ny uke og nye middagstips (selvfølgelig)

Mandag;                Pølser i brun saus med poteter og grønnsaker (+ rester fra gårsdagens småsteik)

Tirsdag;                 Stekt torsk m/poteter og raspa gulrot

Onsdag;                Lasagne med salat og brød

Torsdag;               Fiskegrateng m/poteter og råkostsalat

Fredag;                 Rødbetesuppe (Bortsj?) m brød

Lørdag;                  Hjemmelaget pizza

Søndag:                Svinestek m/poteter, grønsakblanding og brun saus

Så var det den handlelappen da... Skriv lapp før du handler og hold deg til den! Om man forbereder litt kvelden i forveien eller om morgenen, så tar det ikke så lang tid å lage mat når man kommer sulten hjem fra jobb..

-Håper dere alle har en festlig uke!

-klem-

Far minAt far min kunne gjerablankDikt. [1987]

Av Aasmund O. Vinje

At far min kunne gjera
det gilde han hev gjort
og fram i livet bera
so mykje gjævt og stort,
det var frå dag til annan
for meg so god ei stød:
Stor arv det er for mannen
av godtfolk vera fødd.

Min store fader døydde
? sjå det me alle må ?
og arven bort dei øydde,
men sumt eg att kan få.
Her gjeng eg stundom sliten
og leitar etter ord!
Skal tru eg er so liten
for det han var so stor?

Men graset gror på  bøen
og korn på gamal vis,
og enno gamle sjøen
er like fri for is.
Vår? fjell er like håge
og lufti like blå.
so enno like fjåge
me fram kan stemna på.

Jeg er så heldig å ha verdens beste, snilleste pappa i livet mitt. Bare så synd at det er langt til Vannøya.

Masse gratulasjoner på bursdagen din, kjære pappa


Strikkekafê

På Averøy er vi så heldig å ha en flott dame som er pådriver og igangsetter av mange kulturelle begivenheter.
Sist torsdag arrangerte Merete Bratberg Aae strikkekafê på museet på Kvernes.Hun hadde flere flinke medhjelpere, men uten Merete hadde dette ikke blitt noe av.

For meg var disse hersens glatte veiene et stort problem, men verdens snilleste Eva Cathrin lot meg få sitte på. Det gjorde meg veldig glad - at jeg slapp å kjøre selv. Eva Cathrin er i det store og det hele et vidunderlig menneske..

På tur inn til Bruhagen stakk jeg innom Prikken og kjøpte nytt garn. Jeg hadde kjøpt feil farge tidligere i uka... Da vi kom inn på museet var det veldig mye folk der. Ca 65 tror jeg Merete skrev på Facebook..

(Nr 2 fra høyre her er Eva Cathrin)Pinnene gikk flittig rundt bordene, men etter endel febrilsk roting i strikkeveska mi, måtte jeg bare gi opp. Strikkepinnene var søkk borte..

Egentlig gjorde det ikke så mye. Det var så mange trivelige mennesker å snakke med, og Merete holdt et flott "innlegg" om strikking.
I tillegg kom Kjellfrid Eide og fortalte om strikking fra da hun var liten og fram til i dag.Hun hadde også med seg endel flotte strikkede ting, bl a babysokker som hun viser fram her.

Merete hadde også fått to flotte jenter til å komme og synge for oss


Jeg husker desverre ikke hva jenta til venstre heter, men jenta til høyre er Marte Leithaug, datter til våre venner Tone og Lars Olav. Jentene sang så nydelig at jeg ble helt rørt. En av sangene var den Team Tuva sang på sin siste opptreden i Korslaget. Jeg tror den heter "Den fyrste gong"...
(Update: Den søte jenta til venstre heter Johanne Seljehaug, og jeg ble VELDIG imponert over hvor flinke disse to er)
Dette var en veldig trivelig opplevelse, og det var så koselig å se at det kom så mange på arrangementet.

Da det var slutt, var Eva Cathrin så snill å kjøre meg helt hjem og et mysterium løste seg.Det første jeg så da jeg kom innom døren hjemme, var strikkepinnene som lå oppå tørkestativet i gangen....

Håper dere alle har en fortsatt fin helg

-klem-

Kan vi la være?

Vi har alle fått med oss at Haiti ble rammet av jordskjelv nylig. Jeg har ikke skrevet noe i bloggen om dette, for all min informasjon har jeg fått via media. Alikevel kan jeg ikke la være å komme med en oppfordring... Hjelp Haiti!

Flere hjelpeorganisasjoner er på plass der, det er bare å velge en av dem.Jeg holder meg til det jeg kjenner best, og for meg er den enkleste måten å bruke telefonen...

For å støtte fellesaksjonen for Haiti (UNICEF, Plan og CARE) Kan du ringe 820 44011

Eller du kan hjelpe barna i Haiti ved å ringe 820 44 705 og gi kr 200,-, eller bruke kto nr 1644 04 09400

Begge disse numrene fant jeg på hjemmesiden til UNICEF Norge (trykk på navnet for å komme direkte dit)

Så enkelt kan det være for oss å redde liv.

Håper dere har en givende fredagskveld - på alle måter.

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - TAKK
Det er lenge siden jeg har postet bilder av Bjørg nå, men det betyr ikke at jeg har sluttet å like dem... Dette bildet, Takk, skulle jeg gjerne hatt på veggen. Det får meg til å huske at selv på den gråeste dag har jeg så utrolig mye å være takknemlig for. Min familie, jobb, gode venner, at solen skinner og at vi skal i fødselsdagsselskap til nydelige Wenche i kveld.
Nå skal jeg forsøke å være glad for at jeg er frisk og har et hus jeg kan vaske. Etterpå skal jeg ut en tur i solen :o)

Håper alle har en fin dag og prøver å finne de gleder man har i livet sitt.

(PS - kunstneren har gitt meg lov til å bruke hennes bilder i bloggen min Det er jeg også glad for..)

Hovedstaden i ............. hele Europa på morran!!!

Da var det fredagsmorgen og klokka er snart åtte... Min fantastiske tenåringssønn er veldig flink til å legge seg å sove - om morgenen - så nå lurer jeg på å ta dyna hans. Et annet alternativ er selvfølgelig å slå ham i hodet med atlaset, men jeg tror ikke han våkner noe mer av det. Hovedsteder, fjellkjeder og elver i Europa går vel heller ikke raskere inn på den måten. Da jeg var ute i går kveld, ble det ikke så mye pugging, tror jeg, så her blir det travle tider på morran :o)
Kjoletid

Heldigvis er det litt igjen av vinteren enda. Tida går uansett altfor fort når man er ferdig med å få visdomstenner... Men - det er jo litt morsomt å se hva våren har å by på i klesveien også. Jeg kommer aldri til å lage noe moteblogg, men disse søte vårnyhetene måtte jeg bare dele med dere;

Disse nydelige kjolene fant jeg på Hennes&Mauritz' hjemmesider, og der finner du mer av det som kommer til våren/sommeren. Litt tidlig å henge det ut i butikkene enda, men følg med i butikken, så kanskje du finner DIN drømmekjole...

En Tiger i Trondheim

Joda, det er helt sant. Et eller annet sted i Trønderhovedstadenes gater finner du en Tiger om du leter. Og finner du ham ikke der, kan du jo ta en tur til et hotel i Molde, for der har de iallefall bilde av ham. Malt direkte på veggen...


Tiger sammen med kunstneren, fantastiske Inga Dalsegg.

Jeg lovet tidligere at jeg skulle fortelle om en upcoming forfatter, og for meg er den mest aktuelle, mest spennende skriveren for tiden Tiger Garte.

Tiger Garté (født 1982) er en norsk forfatter.

Garté debuterte i 2007 med boken Burn Out. Han kommer egentlig fra SurnadalNordmøre, men bor nå i Trondheim. Garté er utdannet innen film- og TV-produksjon.

Ble utpekt som «en lovende norsk forfatter» og mottaker av tilleggsprisen på kr 50 000 av Jo Nesbø, da Nesbø fikk Den norske leserprisen 2007.

(sakset fra Wikipedia)
Jeg skulle ha lest masse om ham og gjengitt hans meritter her, men det er lite aktuelt. Jeg hadde sikkert glemt noe viktig og skrevet noe feil om jeg hadde prøvd meg på det. Sjekk heller hjemmesiden hans på nett, tigergarte (trykk på navnet så kommer du direkte dit)

På slutten av fjoråret nevnte jeg "Mr. Mike" som kom ut da. I løpet av 2010 kommer "Munken". Det er bare å rydde plass i bokhylla, for jeg tror dette er begynnelsen på en lang historie.
Tigergutt har ved flere anledninger blitt sammenlignet med Jo Nesbø, så om du Liker Nesbø er det jo verdt å sjekke det ut, ikke sant?Tiger Garte sammen med Jo Nesbø

Jeg har lest "Burnout", og for min del er historien god, men skrivestilen er enda bedre... "Mr. Mike" har jeg ikke funnet plass til på budsjettet enda,(Neas og Telnor har fått høyere prioritet enn bøker) men det får jeg gjøre noe med etterhvert. Det jeg har lest av boka gjør meg sikker på at jeg kan anbefale den om du leser krim.

Nå håper jeg at Mr Garte tar turen til Averøy etterhvert, slik at jeg kanskje får kjøpt meg et signert eksemplar av boka. Det hadde vært kjekt, og den hadde passet godt sammen med min signerte Kjærstad-bok (Hmmm...den ligger under senga! )
Tiger; i frykt for at Averøy ender opp som Cougar-island, skal jeg love å holde deg unna soverommet mitt. Får heller dra på Ikea og kjøpe meg ei ny bokhylle...

Og dere andre.. lag en kopp te, tenn noen lys, sleng bena på bordet og les!!!!

(Bildene har jeg forresten lånt fra hjemmesiden og FB-siden til Tiger)
Ny(delig) dag!

Rent bortsett fra at jeg ligger sånn midt på treet på en trøtthetsskala - etter nok ei nattvakt - ser det ut til at dagen i dag blir en riktig fin onsdag. Ute er det fint, klart vær, skiene mine står "parkert" - klare til bruk, senga mi ser ut til å være et greit sted noen timer og dagens kyllingmiddag koser seg i stekovnen. Jeg må vel snart slå av stekovnsvarmen, skru opp vekker-lyden på telefonen og tulle meg inn i tusen drømmer om et eller annet som jeg ikke husker likevel.

Når jeg setter meg ved tastaturet igjen vil jeg fortelle deg om en upcoming forfatter og kanskje litt om kjoler... Vi får se ;o)
Håper dere alle får en fin onsdag!

-klem-

Atlanterhavstunellen - en måned siden åpningen
Da er det en måned siden Atlanterhavstunellen ble åpnet. Disse bildene er fra helga før åpningen, da det var åpen dag og vi fikk vår første tur ned under fjorden. 19. desember gikk ferga sin siste tur over Bremsnesfjorden, veien under fjorden ble åpnet for vanlig trafikk - og jeg lå hjemme og sov....
               

13.12. 09 gikk vi ned til bunnen av tunellen. -og passerte skiltet med oversikt over priser. Herligheten er ikke gratis, må vite...
Når man kommer ned forteller det blå lyset at man har kommet til bunnenDet var forskjellige stands der. Her selger Sveggakjerringer svele og lussekatter. Supergodt i denne litt spesielle settingen.Det var også Luciatog, drilling og underholdningsinnslag på stedet, men vi juksa litt og tok bussen opp...... og DET var vi ikke alene om.

Jeg kunne egentlig tenkt meg å gått opp også, men mor skulle på nattvakt, så vi tok middagen ute i velhuset i Sveggen før jeg måtte hjem å sove.

Etter en måneds drift har vi fått gleden av å kjøre tunell mange ganger. Hans og David var først ute, for Hans kom hjem på Davids bursdag, og 19. desember tok han med seg David, Esben og Martin for å feire 14-årsdag med bowling og pizza. Kjekt å ha en hjelpsom storebror i bakhånd :o)
Det er blitt mye enklere å ta seg en bytur, og på mange måter syns jeg nå at jeg bor i byen mens huset vårt er "på landet". Det tar et lite kvarter å komme seg til sentrum, og stresset med å rekke ferga er borte.
I Tidens Krav kunne vi for en tid siden lese at trafikken har vært større enn forventet, så det er nok flere enn meg som er glad for det nye tilbudet.

Så er ferga over Bremsnesfjorden en saga blott

Blir savnet for stort etter båttur og svele, får vi ta oss en tur over Halsafjorden eller til Vestnes. Jeg trenger ikke bekymre meg over dårlig ferge-vær for å komme meg til byn iallefall!


Hvitt og vått


 Denne vinteren har vært av det gammeldagse slaget på Nordmøre. - en slik vinter som man leser om i bøkene fra barndommen med ski, kjelke og skøyter... For meg ble det masse snømåking og litt skigåing, også sparketurer bort på jobb.


For at jeg skulle få unna all snøen måtte D lage vei opp gjennom snøskavlen. Vi har delt på måkinga i vinter, for det kom mye snø i jula, og da jobba jeg mye...


Må bare vise fram naboen vår også. Han har nok flytta inn der, for han står utenfor huset til naboen hver gang jeg titter ut . Er han ikke fin?

I går kveld kom det antydninger til mere snø, men iløpet av natta ble det hvite stadig mere vått, så nå er jeg spent på hvordan naturen rundt meg er når jeg våkner i ettermiddag...

Hvit eller våt?  Jeg tror jeg må sove på det.

Møbelringen skaper trivsel hjemme hos oss også

Etter å ha pusset opp stua tidligere i 2009, var det før jul tid for å begynne å kjøpe møbler. Hos oss er det kjemisk fritt for hvite vegger - det gjorde jeg meg ferdig med for 20 år siden, da alle trodde vi var gale som hadde så mye hvitt. Jeg vet det er "i tiden", og jeg syns det er vakkert, men vi har litt andre farger og litt tyngre møbler...
(Blitsen forandrer fargene på dette bildet, men jeg ville vise fram bordet uten duk..)
Jeg ble kjempefornøyd med beige vegger og hvite lister. Gulvet er greit - jeg kunne tenkt meg skipsgulv, men ville ikke betale hva det kostet, så da ble det helt grei parkett istedenfor.
Møblene er kjøpt på Møbelringen, og servicen på butikken i Kristiansund er upåklagelig. Tremøblene Amadeus fra Rov:co har vært et ønske lenge. Vi kjøper litt etter litt, og i første omgang ble det bord, lampebord og stereobenk. Nå er også et bokskap og ei hylle bestilt.

I tillegg skal stolene, gardiner og lamper byttes ut. Stolene venter vi bevisst med, men lamper og gardiner har jeg ikke funnet ennå. Leter til jeg finner noe jeg virkelig liker, så får det gamle bare være så lenge...

Heldigvis :o)... viste det seg å være "falsk alarm". De fant bare arr-vev etter forrige operasjon hos D, så da kan vi puste lettet ut. Ny kontroll i slutten av april, og det er jo greit nok!

Nå kan jeg dra på jobb i kveld og bare være glad for alt jeg kan komme på å være glad for.

Håper ALLE finner noe å være glad for i dag...

Middagstips uke 3

Det er lenge siden jeg har lagt ut middagsmenyene mine her, men nå er det på tide å komme i gjenge igjen.....

Mandag: Fiskepinner m/potetstappe.... Jeg har egentlig litt problem med å kalle dette for middag, men vi voksne har rester 
                 fra i går, og da benytter jeg sjansen til å servere noe enkelt til David (og han er VELDIG glad i fiskepinner)

Tirsdag: Pannekaker og ertersuppe.

Onsdag: Kylling med ris og salat

Torsdag: Fiskekaker m/kokte poteter, brun saus og råkostsalat

Fredag: Kjøttkaker m/kokte poteter, erterstuing, blomkålblanding og brun saus

Lørdag: Som alltid...Hjemmelaget pizza. Denne gangen med dansk salami og ananas (etter ønske fra David)

Søndag: Småstek m/kokte poteter, gulrøtter og brokkoli - og tyttebærsyltetøy

Da er det bare å skrive handleliste, legge til brød, melk og vaskemiddel og vips så slipper du å handle mer enn en gang denne uka. Man sparer penger på det, sier Magne Gundersen (se tidligere innlegg) :o)

God middag, alle sammen!

Mere kreft?
Slutten på 2009 og begynnelsen på 2010 har vært en tid med mange og vanskelige tanker. D ble kreftoperert og alt så bra ut, men like før jul var han på kontroll på St. Olavs, og der var de ikke så fornøyde med det de fant på MR-bildene....
I dag skal han på ny kontroll på sykehuset i Kristiansund, og det er litt for mye spenning rundt det... Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å spole litt framover på disse knappene over her, men kanskje er det best at jeg ikke kan det ?!?

Pauseknappen kunne jeg brukt innimellom iallefall, når vi alle - også Hans - er hjemme og kan gjøre ting sammen.... Det er vel ingen bombe for noen at det er da jeg har det aller best, med alle "guttene" mine rundt meg.!

Skal få tatt litt bilder i dag og prøve å komme etter med bloggingen - om hodet bare kan holde seg på plass littegranne-
Og siden det er mandag får jeg slenge ut et menytips etterhvert, og kaste meg over en utfordring... Så i dag har du anledning til å bli lei av meg.
Håper du har en fin mandag til tross for det :o)

-klem-

Jentekveld med Sparebank1
(Bilde lånt fra side2.no)

I en hektisk uke var jeg så heldig å få være med på en temakveld om økonomi som banken "min" arrangerte for "jenter i alle aldre"... Jeg er som kjent ikke så glad i å bli kalt "jente" når jeg er fem-og-førr, men det får så være...

Magne Gundersen, økonom som er kjent fra bl a "Luksusfellen" på tv3, holdt et interessant og lettfattelig foredrag for 110 lydhøre damer. Vi fikk akkurat passe store doser med innføring i hvordan man på en enkel måte kan beholde oversikt over privatøkonomien, bl a ved å bruke banken sin, og de redskapene de kan tilby (feks enkelt oppsett for budsjett - det finnes på nettsidene til Sparebank1). For min del var det også nyttig å få en hurtig-innføring i den nye pensjonsreformen som skal innføres. Pensjon angår forhåpentligvis de fleste av oss, og jeg syns det er greit å ha litt peiling på hvordan framtiden blir den dagen jeg ikke skal være ute i lønnet arbeid mer.


Min ellers så kjekke mobiltelefon likte lampelyset dårlig, men jeg bruker bildene likevel....

Etter foredraget var det tid for ...TAPAS


Masse nydelig mat.....


...og Gerd sørget for at vinglassene var fylt opp.

Desverre tok jeg ingen bilder av innehaveren på cateringen, Anne Marit, som hadde laget en perfekt kveld, og heller ikke av trekløveret Elin, Trine og Hans fra Sparebank1 Nordvest som hadde fått istand denne flotte kvelden. Beklager at jeg ikke tenkte på det... Men jeg vil benytte sjansen til å gi dere et spark bak om dere trenger det. Økonomi er faktisk ikke så vanskelig, og banken er mer enn et kontor som sender ut kontoutskrifter. Sjekk banken din selv. Det kan hende du blir positivt overrasket - iallefall om du er kunde i Sparebank1

 

Endelig fredag

For første gang på lenge har jeg en helt normal frihelg. Vel, kanskje ikke helt normal, for jeg har fri fredag, lørdag, søndag og delvis mandag. Delvis fordi jeg går på nattvakt mandagskvelden, så jeg må sove bort deler av dagen, men likevel....
Dette er virkelig luksus. Innimellom husfiksing og gardinstryking finner jeg nok tid til blogging også....Håper dere har en fin dag

-klem-

Hverdager

Jeg trodde denne uka skulle bli rolig, men denne gang ei... Jeg hadde bare vakt natt til mandag og lesering på torsdag på tapeten, men slik ble det ikke. Pr i dag venter to netter på jobb, og i mårra er det tid for "møte" om kvinner og økonomi arrangert av banken "min" (og direkte på jobb etterpå).
Det ser imidlertid ut til at jeg for en gangs skyld får ei normal helg med fri sammen med familien, så jeg klager ikke.

I årsskiftet har det selvfølgelig skjedd en hel del, og noe av det MÅ jeg skrive om her... Tunell-åpning og nye møbler er viktigst, tror jeg, -også har både David og jeg hatt bursdag. Jepp - masse å skrive om, men nå må jula ut før jeg skal på jobb.....
Håper alle har en fin og rolig natt!

-klem-

Bytur

Siden jeg ikke gidder å slå på den bærbare PCn hvor bildene mine ligger, får jeg vente litt med å lage et "skikkelig" innlegg om dagens shopping i byn. Det ble ikke klær og sko - (det var ikke meningen heller, da), men det ble et nytt bokskap og ei hylle. Vi har ikke fått dem enda, må regne med 3-4 ukers leveringstid, men de er iallefall bestilt nå.
Tidligere i år pussa vi opp stua, og det har hele tia vært meningen å skifte ut møblene litt etter litt. Før jul kjøpte vi ny TV-benk, salongbord, lampebord og salong. Nå ble det altså et skap og ei hylle til...

Jeg skal legge ut bilder av det, men for å være realistisk, så tror jeg ikke det blir før over helga. I mårra skal jeg på tidligvakt og på kvelden - når vi for en gangs skyld er hjemme alle fire - blir det filmkveld og kanskje litt spilling... Fredagskvelden går jeg på ny nattvaktshelg, og i helga drar Hans til Trondheim igjen. Derfor blir den fritia vi har sammen forbeholdt familieaktiviteter. (Hans jobber også som nattvakt og dro på jobb i halv ti-tia i kveld...

Nå er det vel på tide å krype til køys.. morgenene starter tidlig her i heimen :o)

Ha en riktig fin torsdag, allesammen.

-klem-

Dugnad på Coop Farstad

Om man skal være med på skoletur, er det greit å ta med seg dugnader. Jo mer man greier å samle inn, jo mindre blir det å betale selv...
Derfor ble den siste dagen av juleferien brukt til varetelling på Farstad.

For å komme dit må vi over AtlanterhavsveienNed Storseisundbrua var det forferdelig glatt i halv ti-tia i dag. Heldigvis var D sjåfør, så jeg slapp egentlig å bekymre meg for føret.Jeg og David talte bakevarer, kaffe og te, mens D fikk kose seg med krydder og olje... Vi jobba som flittige maur, alle sammen. Etter halvgått tid, erklærte styreren at det var mat..


Det var godt med en pause, og pizzaen gikk ned på høykant hos oss alle, også hos David og Mathias.

Dugnaden var veldig godt organisert, så til tross for at det var jobbing, ble det en koselig søndag :o)

Nå er det på tide med julens siste restemiddag før jeg må ut og måke sne. Håper dere alle får en fin start på hverdagene i det nye året.

-klem-

Kald dag...

Andre nyttårsdag i 2010 må sies å være en kald fornøyelse. Lenge siden gradestokken her har krøpet under - 10...

Dagen i dag ble brukt til en rask bytur og endte med nye "utelys" til garasje og veranda. (Pakkes vekk og tas fram til advent igjen).

Siden jeg har vært på vakt i natt, ble dagen rimelig slapp, med pizza til middag da gutta kom fra Moldetur (Ingen romjul uten Moldetur ifølge Hans og David). Kvelden blir tilbragt horisontalt sammen med korslag og Tom Cruise - og et mjælkeglass med Baileys......

Både gårsdagen og nyttårsaften fikk jeg lea litt på skiene, men i dag var det for kaldt!!!!

Vakkert og friskt på årets første dag.Men nå er det tid for kos INNE. Hans er på jobb, men jeg, David og D sjekker ut årets kor på TV'n :o)

Håper dere alle har en fin lørdagskveld

-klem-

Velkommen 2010På en snørik, vindstille kveld hilste vi det nye året velkommen i går.Vi hadde kjøpt litt fyrverkeri, men i boligfeltet vårt er det alltid mange raketter, så vi trenger ikke å sende på-tusenvis til himmels. David fikk dessuten tent på "tanksene" fra i fjor, så vi fikk dem unna vei.
Vi hadde en stille og rolig kveld. Hans var på jobb til 22, og så tok han seg en bytur etterpå. Jeg, D og David møtte nyåret utenfor huset sammen med gode naboer.Min kjekke turkamerat, Wenche, hadde et godt tak i minstemann.Masse koselige folk - og en rev og en frosk....

Etterpå gikk vi inn og så film de første timene av 2010.

GODT NYTT ÅR. allesammen :o)

-klem-

Kort innpå!!!

Godt nytt år til dere alle. Jeg er her ennå - har bare gått inn i jobb-og-familie-modus.

Ser dere i det nye året!

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits