februar 2009

Bloggen får greie seg selv

Denne kvelden er det tid for familien, så bloggen får greie seg selv. Vi har vært ute og spist, sett politiskolen på TV, og nå er det Settlers som gjelder.
Jeg har ikke glemt verken bloggen eller mine bloggvenner..det er bare det at RL prioriteres akkurat nå.
Håper alikevel alle har en strålende helg :o)

-klem-

Snømåking

Jeg prøvde i natt å få til den utfordringen jeg fikk i går..Men da jeg hadde fått svart på alle spørsmålene forsvant hele dritten.. Får fortsette med prosjektet etterpå, jeg SKAL greie det. Må bare måke 150 kvadratmeter oppkjørsel først, og kanskje vaske litt... Formen er iallefall mye bedre.
Fin fredag til alle :o)

-klem-

Nye dager - nye muligheter...

I dag var det D sin tur til å dra til tannlegen. Den årlige runden. Men som den snille mannen han er, forgyller han min dag med

feelgood 001                 feelgood 004

To typer te, masse avskårne blomster (roser og nelliker) og......

feelgood 005

..en ORKIDE!!!!

Jeg har aldri i mitt liv eid en orkide før, så jeg håper at jeg får den til å leve en stund iallefall.
Og - det er ikke noe spesielt i dag, bare en helt vanlig torsdag.

Elsker deg, mannen min ♥

Etter at D kom hjem fra by'n, dro vi på Bruhagen. Jeg måtte innom banken og ordne en spareavtale for Polenturen, og D skulle til legen.. Mens jeg venta på D ble det tid til en kaffedate på Averøy Restaurant og så fikk jeg en glad-nyhet...
Endelig skal jeg få bruk for disse igjen;

feelgood 003

Trenings-studioet åpner i neste uke!!!!

De holdt på å skru sammen treningsapparater.... Lykkelige meg :o)

Hjemme hadde David besøk av kjempekompisen Esben

feelgood 002

De var hos Esben i hele går og her hjemme i dag. Nå er de i svømmehallen med Esbens mamma og søster. Esben fortalte at Aud (mamman) hadde begynt å spille volleyball på onsdagene, og da Aud kom og hentet guttene, snakket jeg litt med henne. Det viser seg at det er et lag, bare for moroskyld.. Gjett om jeg ble glad. Volleyball er SÅ morsomt, selv om jeg ikke er no' sporty av meg.
Så nå er det bare en personlig trener som mangler..
Men jeg skal ikke klage. Her i huset har en helt vanlig torsdag gullkanter
Håper dere også har hatt et gyldent skjær over dagen

-klem-

NAV - NA(I)V?

DETTE INNLEGGET INNEHOLDER STERKE SCENER. ANBEFALT ALDERSGRENSE 18 ÅR!

Selv om det er flere år siden man startet med den nye reformen, sliter NAV i forhold til "vanlige" folk... Det må være svært frustrerende for de som jobber innen den sektoren, og som gjør en GOD jobb, å være en del av dette mangelfulle systemet.

nav


Mangelfult, fordi det skal putte mennesker i bokser, i rammer, inn i skjemaer.. Beklager, høye herrer(og damer), det går ikke! Alle mennesker er unike individer som opplever ting forskjellig og som vil forskjellige ting. De fleste av oss ønsker vanlige, rolige liv, men i NAV-systemet er fokuset flyttet til at alle er kjeltringer og gjør hva de kan for å lure Staten for penger og helst unngå og arbeide.
Nå er jeg ikke så naiv at jeg tror at de som har noe de skulle ha sagt leser bloggen min.... Desverre.... Jeg skulle veldig enkelt fortalt dem hvordan man kunne tatt grep for å lette situasjonen for de som må vente på dagpenger.. Jeg kunne fortalt dem historier fra mitt nærmiljø som ville fått dem til å måtte bite i seg sine regler... Nå nøyer jeg meg med å samle frustrasjonen i noen få linjer..

For i disse reglene, så ligger det bl.a rettigheter som omhandler økonomi i forbindelse med fødsler. Selvfølgelig passer den de fleste, men jeg lurer på hvordan de ville følt seg om de hadde måttet gå til et offentlig kontor og brette ut sitt liv og sin sorg to dager etter at de hadde begravet sitt barn...?
Det er nemlig slik at om man får et dødfødt barn, så har man rett på fødselspenger i 6 uker, deretter skal man rett ut i jobb.. I løpet av seks uker skal man rekke å føde, informere familie, arrangere en begravelse, pakke vekk babytøy, prøve å "heles" fysisk og samle sammen livet igjen.
Ingen krisepakker, ingen regler, ingen framtid... Nå håper jeg selfølgelig inderlig at situasjonen har bedret seg iløpet av 15 år, men jeg tviler... De som styrer og bestemmer er så travelt opptatt med sine skjemaer at de glemmer at det handler om liv.

Dagens dystre hjørne er ferdig. Man kan ikke gå resten av livet og gremmes, men det hender jo man lurer innimellom..

Håper dere alle får en fantastisk dag - fordi dere fortjener det :o)

-klem-

Mor-og-barn tirsdag igjen.

David kom hjem fra Trondheim i går, og det ble jeg kjempeglad for :o)

Tirsdagene er nemlig avsatt til mamma, David og CSI...

csi

I gårkveld ble det muffins og jordbærmelk som tilbehør...

feelgood
hjemme 008

 Og honninglysene som vi lagde før jul, spredde en deilig duft..

feelgood
hjemme 009

Før CSI fikk jeg selvfølgelig med meg "Da damene dro" og "Charterfeber". Sistnevnte får jeg med meg halvparten av på TV'n og så ser jeg den første halvdelen av programmet på nett innimellom CSI-episodene...
Siden vi begynte med disse tirsdagskveldene "våre" har jeg måttet kutte ut "Desperate Houswifes" som ikke var så veldig David-vennlig.. men litt må man ofre for "store barn" også. Det nytter ikke å komme og skulle skape relasjoner når ungene er 15 år. Da begynner det å bli litt sent....

Man må stille opp for sine barn når det passer for DEM, ikke bare når det passer for den voksne....

Ha en fin dag, alle...

-klem-

Den vanskelige lykken

Jeg slutter aldri å undres over hvorfor det er så vanskelig å unne andre lykke.... Det er så mye lettere å finne feil på mennesker.
 Å kritisere.
Å fryde seg når ting går galt...
Jeg tenker ikke på noen spesielle hendelser, men rent generelt.. Om vi ser ei kvise på nesa til en celeber dame, om noen ser tykke ut - eller for tynne. Om ungene til "vellykkede" mennesker havner på skråplanet. Om noen skiller seg...

Hvorfor er det så vanskelig å si at noen er fin på håret, at de har en flott figur eller gjør noe bra?
Jeg har aldri skjønt det, for jeg er den jeg er, uansett. Om jeg tråkker på andre, blir jeg aldri større enn meg selv - og den jeg tråkker på, blir heller ikke mindre.

Verden ville blitt så mye enklere om andres lykke kunne være vår lykke også!

Håper DU har en lykkelig kveld♥

-klem-

Velkommen til "syke-huset"

God morgen, tirsdag :o)

images syk


I dag er vel forsåvidt litt bedre enn i går, men vi bor fremdeles i vår egen lille boble. Smertestillende, sofa, film og suppeposer er viktige ingredienser i heimen akkurat nå.

OK - jeg er ikke SYK, egentlig, men det var ikke så moro å våkne med munnen full av blod i natt.. Det er kvalmt og det er fremdeles vondt etter "røskinga" i går.. Satser på at det blir bedre utover dagen.
D derimot, er syk... Han har vært plaget av lymfeødem som kommer og går, og på søndag ble det ny betennelse igjen. Jeg fikk trua han med meg inn på legevakta, for han ble syk så fort... Nå virker medisinene og han er bedre, men - som sagt - så holder vi oss i bobla vår litt til.. David kommer heim i ettermiddag, så det må vel bli litt mere matstell og slikt noe etterhvert..

Håper alle får en fin tirsdag

-klem-


Stakkars meg -og stakkars tannlege

Hele denne dagen har jeg brukt til å spytte blod og synes synd på meg selv.....

tann

Det var tydeligvis ikke meningen at tannen skulle ut, for den hadde krokete røtter, til besvær for meg og for tannlegen...... Gleder meg veldig til det har fått gro litt inni munnen. Min kjempesnille tannlege beordret meg hjem til sofa, film og paracet, så nå må jeg følge "doctors order" og gjøre ingenting, mens jeg leker at jeg egentlig er bokser....
Håper dere ALLE har det bedre enn meg, og blir VEELDIG glad for en liten blogg-hilsen i dag :o)

-klem (med venstre side)-

Så liten var verden...

11 bjrg

Dette er selvfølgelig et bilde av Bjørg Thorhallsdottir. Et bilde som viser to mennesker som møtes, med hjertet i hånden....

I helgen har jeg opplevd det nærmeste jeg kommer et mirakel, tror jeg (selvfølgelig nest etter fødsler og sånn...)
Jeg har innimellom skrevet litt om Bjørg, og for å gjøre en lang historie kort, så fikk jeg boken om Bjørg i posten.
Boken som jeg kaller min "feelgood-bibel", fordi den pepper meg når verden er trist og grå....
Marit, forfatteren, sendte meg boken da jeg ikke fikk tak i den. DET var et lite mirakel i seg selv. Marit har vært innom og lest i bloggen min innimellom. Bl a leste hun innlegget jeg skrev om Ella, hvor jeg nevner at jeg er fra Vannøya, og det var da verden plutselig krympet for mine føtter!!!
Marit har tilbragt sine somre på den øya langt ute i havgapet hvor jeg vokste opp. Vi har vært så nære, uten at vi visste det.... Og Marits onkel, som også er hennes gudfar..... er MIN GUDFAR OGSÅ...
Fremdeles trenger dette å synke inn litt, men en ting kan jeg si for sikkert: VERDEN ER MINDRE ENN EN GRØNN ERT!

Og skulle det være flere som kjenner til Vannøya og Skorøya, så gi dere til kjenne.
En ekstra hilsen til Marit, og til Bjørg som bandt oss sammen med sine bilder♥

-klem-

God middag og godt selskap

Det ble ikke til at jeg tok noen bilder i går, så min rapport fra restauranten blir egentlig både kjedelig og blodløs.
Vi var litt spente før vi dro innover, og man blir litt skeptisk når man må lete etter døren til et utested.. Men - når vi først fant den (inne i bygget), ble det en koselig kveld. Litt innkjøringsproblemer er det nok, men maten er nydelig, betjeningen er trivelige folk, og prisene er absolutt gangbare.
Vi kommer helt sikkert til å dra tilbake dit - mange ganger. Stedet passer både til tenåringer-på-byn, veninnelunsj, familie- og/eller venne-middag og bursdagsparty.. Håper bare vi - de litt trege nordmøringene- innser at man må bruke stedet for å få beholde det. Jeg skal iallefall gjøre min del :o)
Nå skal vi lete fram enda flere gamle filmer. Med ungene "ute av redet" har vi tørka støv av de gamle VHS filmene og gleder oss til gjensyn med gamle helter. Vi måtte ha telefonisk hjelp til diverse koblinger, men det gikk bra tilslutt, så nå har Julia Roberts og Richard Gere været innom, Melanie Griffith og Harrison Ford har sjekka ut, og neste gjensyn er Kate Winslet og Leonardo DiCaprio.
Håper dere også har en riktig deilig søndag i godt selskap

-klem-

På tur med epilepsi

I går reiste David på laangt helgebesøk til Hans oppe i Trondheim. Jeg er så glad for den kontakten de har med hverandre, til tross for nesten åtte års aldersforskjell ?
Denne gangen ringte Hans og lurte på om ikke David hadde lyst på ferie. Tenk så deilig å ha en storebror som tar deg med på kino og lar deg se de DVD'en du ikke får se av mamma (de hadde sett SAW i går kveld!!), en storebror som kan "alt" om spill som viser deg hvordan det er på universitetet, som tar deg med på Pirbadet og bowling og... alt mulig... Og en lillebror som har deg som sin absolutte HERO. Jeg gleder meg så til ferien sammen med disse to goingene mine. (Og faren deres også, selvfølgelig)
Iallefall. David hadde pakket alt.. badetøy, spill, kabler osv... og så: Det han ikke kan være uten....

familie 002              002


Dosetten med all medisinen sin i       Og epilepsismykket sitt

Medisinen er han avhengig av morgen og kveld. Om han ikke tar den, er faren for anfall stor... Og smykket er et hjelpemiddel når han nå er blitt så "stor" at han reiser alene.. OM han skulle få et anfall har iallefall folk sjansen til å se at kramper/anfall har sin årsak i sykdom, og kan behandle ham etter det. Bl a sjekke lommer for krampestillende medisin....
Jeg var litt skeptisk første gang David reiste alene, men han må jo få lov til å bli voksen, han også.
Han gleda seg iallefall masse...

003

Klar til å bli kjørt ned på ferga !

004

Blir litt pakk-esel når man skal ha med skøyter til storebror også :o)

Men nå skal vi gamle foreldre teste ut det nye spisestedet på Bruhagen. Gutan får være med en annen gang, tenker jeg :o)
Håper alle har ei riktig god helg!

-klem-

Jeg bare venter, jeg.

Dette ble en utrolig dårlig blogg-dag. David reiste på vinterferie til Hans oppe i Trondheim i dag. Da vet jeg at det blir pyton-dag for meg, for jeg går bare og venter på telefon om at han er kommet fram.. Men husker han å ringe? Nei!!! Fornuften sier at jeg hadde fått høre det om noe hadde gått galt, men.... Kan ikke for det. Heldigvis vet jeg jo hvor han er iallefall.
En ting er å ha barn når de er små, men det er ikke så mye enklere når de blir eldre og man må slippe taket.. Så kjære, om det er noen ungdommer som leser dette. Gi beskjed hjemme om hvor dere er og hvor lenge dere blir borte.. Vi foreldre maser ikke for å være ekle, vi maser av kjærlighet ♥

-klem-

Helg i by'n 2

Så har jeg fått inn litt ny lærdom igjen.. Slett ikke bortkastet, det :o)

Som nevnt tidligere, kom Laila til by'n utpå kvelden..

operahelg 007

operahelg 012

Desserten var iallefall god, selv om jeg måtte sluke den..

Operagallaen var en fantastisk flott festkveld for meg som er "bonde i by'n". Spesielt etter pausen var det mye vakker sang, bl a med Eli Kristin Hanssveen i "Glitter and be Gay", men.. alt var nydelig.
Sang, korsang, dansere, musikere.... Alt gjør det så -  komplett.
Ok, jeg skjønner jo at opera og blogging går dårlig sammen, men det er så deilig å se perfekt bevegelse, høre perfekte toner.. jeg skulle ønske jeg greide å "gi det videre" til flere...
Noen bilder kan jeg iallefall by på:

operahelg 013

operahelg 014

Jeg skulle gjerne ha satt på navn, men jeg er litt redd for å forveksle noen, så jeg dropper det. For my oun safety...

Men - kjære opera-arrangør-mennesker.. om dere skulle ha noen billetter tilovers neste år, så tar jeg glatt imot - skal blogge om alt da, MED navn :o)

Selv om forestillingen sluttet sent, var jo natten enda ung, så vi fikk med oss en "night in town" også, før jeg besøkte hodeputa noen timer. Vi hadde hyggelig selskap av en tidligere skoleveninne av meg, en trivelig bryter (som jeg IKKE syntes var så trivelig da han skulle bryte mot Hans i hine hårde dager), og noen unge snorkel-menn.. En trivelig kveld som var sånn passe heavy.. Greit å ikke være über-dårlig dagen derpå iallefall.
Håper dere ikke har fått inn altfor mye kultur, og at dere fremdeles har en fin kveld.

-klem-

Helg i by'n

Vil advare med en gang.. Noe rave-party blir det ikke her i bloggen.. Men ei god helg hadde vi da iallefall :o)

Jeg startet med en skikkelig "slakke-dag" i heimen. Hadde ikke noe spesielt jeg skulle i by'n, så David skulle være med over en tur. Veldig koselig med en mor-sønn-dag innimellom :o)

operahelg 001                    operahelg 002               operahelg 003

Vi fikk kjøpt utviklingspakke til Settlers og David fikk kjøpt seg et spill, så han var kjempefornøyd. Etter shoppingen gikk vi en tur på "Hellas". Er veldig praktisk at de ligger så nær fergeleiet. I tillegg fikk vi kjempegod service, og en stor pizza er en STOR pizza. Vi greide ikke å spise halvparten engang. David tok ferga hjem igjen, og jeg gikk opp på Grand.

OK, jeg er så "harry" at jeg liker å bo på hotell. Desverre var det ikke badekar der, men en god dusj, hårinnpakning, ansiktsmaske og en god bok gjorde livet så absolutt verdt det...                                                                                                                      
operahelg 023            operahelg 025          operahelg 024

Rommet var nyoppusset med mange kroker og kriker. Jeg elsket det. Laila skulle ikke komme før på kvelden, så jeg hadde utrolig god tid. Hvilken luksus!

Jeg hadde bestilt bord i restauranten til kl 20.30, men den "seansen" hopper vi elegant over. Jeg liker ikke å skrive negative ting i bloggen min!

Men nå er plutselig leksehjelp påkrevet, så jeg får fortelle om resten av kvelden senere.

-klem-                                                                           


by:Larm 19. - 21. februar

Akkurat nå kunne jeg virkelig tenkt meg å bodd i Oslo-området. By:Larm starter i dag, og det er så mye BRA der.. Mange av artistene som er med har jeg ikke hørt om enda, men når interessefeltet strekker seg over et veldig stort område, kan man bli "dårlig", bare av å lese festivalprogrammet :o)

annie6033
 Annie
       forsidedrcd1722digipamajor parkinson
                  Major Parkinson
hajen2                             snuffgrindersheadspin
   Hajen                                                       The Snuff Grinders
(Bildene er lånt fra by:Larm)

Dette er en salig blanding av artister jeg kunne tenkt meg å høre/se.. Annie og Major Parkinson er fra Bergen og Hajen er fra Gøteborg. Forskjellige genre, men SÅ hørbart!!
Alikevel - om jeg skulle sett EN forestilling, måtte det blitt THE SNUFF GRINDERS/Frikar dance company. Fantastiske dansere som kombinerer gammelt og nytt..
Flere mere etablerte grupper finner man selvfølgelig også her, det er bare å sette opp timeplan... Og hadde jeg hatt noe ledig tid, kunne jeg godt ha sett "Iskald" (Black metal - som jeg bare liker live) og "dødpop" som tilhører den nye kategorien skweeemusikk. Jeg har hørt for lite av det til å kunne si om jeg liker det, men jeg er alltid nysgjerrig på nye ting...

Som sagt - en salig blanding :o)
Skal du på by:Larm? - isåfall - Hvilke(n) konsert(er) skal du på?

- og for å gjøre forvirringen komplett, regner jeg med at mitt neste innlegg blir om opera!!
Ha en fortsatt god dag.

-klem-
En morgen med Obama

Vel, mens noen har sovemorgen har dagen her startet riktig så stilsikkert!
David skulle levere inn stil på skolen i dag, og det er virkelig et langt lerret å bleke. Oppgavene var noe varierte, og jeg ble kjempeglad da han hadde droppet "blåbærtur-oppgaven" og heller gikk for "Mine tanker om hva Barack H. Obamas arbeid for USA og resten av verden" Men... Dette er en STOR oppgave for David. For å gjøre en lang historie kort, måtte mor tilslutt trø til for å få "gluinten" over målstreken. Klokka 7 i morrest var vi igang, og når klokka var 9 var oppgaven i boks - med bilde og kildehenvisninger...

På denne måten fikk også jeg en oppgradering på hva som har skjedd siden 20. januar, og jeg er veldig glad for å se at ting blir gjort, ikke bare pratet ihjel.
Det som toppet kransekaka var at da jeg kjørte hjem, etter å ha kjørt David på skolen (jada, bussen gikk akkurat idet han var ferdig med innføringen), spilte de en fantastisk låt på radioen - med link til Obama..

Jeg irriterer meg stort over min uvitenhet, for jeg vet ikke hvordan man legger inn youTube videoer her, men låten er iallefall "Working on a dream" med Bruce Springsteen.

"The Boss" er en av de artistene jeg har lyttet til i all evighet. Jeg er jo stort sett altetende når det gjelder musikk, så på bloggen i dag blir det veldig mye forskjellig... Snakker vi sammensatt personlighet kanskje? Et åpent sinn høres bedre ut :o)
Ha en riktig god torsdag, venner

-klem-

What happens in.... heimen

Vel, egentlig skjer det ingenting. Jeg rydder fortsatt på arbeidsrommet mitt. Vedder på at innholdet i den nederste eska er 20 år gammelt!!! Sånt tar tid å få unna.. David har vært med klassen sin i "Badeland" og hatt en kjempefin dag der.
D jobber overtid 2 kvelder pr uke nå, så i kveld kom han hjem sent. Middagen blir litt amputert av og til når jeg og David er hjemme alene. Derfor tok vi en "liten lørdagskveld" da D kom heim.

002    001

Vi lagde ostesmørbrød og spiste jordbær fra Egypt... De NORSKE jordbærene er mye bedre, men what the f***...
Det er bare februar, og man må ta det man får. Sammen med oppskåret banan, og med litt vaniljesaus var det godt som dessert iallefall.

Og siden ingen av oss følger med på Lost mer, kjøpte jeg denne;

003

Romantiske komedier er fortsatt en hit her hjemme, og jeg har veldig sans for Cameron Diaz.

Men - det værste er at jeg syns vi har fått gjort masse, D og David sover,  jeg er trøtt og klokka er bare litt over 11 om kvelden!
-tror virkelig vi må innføre noen TV-frie kvelder. Kanskje det ikke hadde vært så dumt, det!??

-klem-

Til minne om Ella Mathisen

wwwnettavisenno ella

(Bilde lånt fra Nettavisen)

Å være sjarkfisker er et av de tyngste yrkene man kan ha - og et av de frieste. ...
Når man bor langt nord i landet - ytterst ute i havgapet - er fisker et reelt yrkesvalg. Iallefall for unge gutter. Det er ikke så mange jenter som velger å gå den veien, men Ella var en av dem. For et par år siden kunne man se den smilende ungjenta på TV hvor hun snakket varmt om livet på havet. Om hjembygda og om fiske. Ikke mye shopping og dagens outfit der, men livsglede i massevis.

I går var hun nevnt på TV igjen... Ung kvinne savnet på havet... Falt fra båten... Mannskap på "Vengsøyværing"....
Jeg husker ikke hva jeg hørte først og sist.... Det jeg klarest registrerte var at dette skjedde på havet utenfor Vannøya, øya der jeg vokste opp...
Jeg skal ikke gjenta det jeg har sagt før her i bloggen. Unge mennesker som dør er en tragedie. Det finnes ikke ord for å uttrykke det godt nok!
Jeg kjente ikke Ella, men jeg kjenner mange fiskere. Disse modige maurene som trosser naturkreftene i sitt jag etter en bedre hverdag... For å velge fiske som levevei, må man være spesiell. Enda mer om man er en ung jente som drømmer om en egen sjark. Jeg tror Ella var spesiell, derfor blir jeg veldig glad om du kan sende en tanke til henne.
Hun fortjener å bli husket lenge.

Havet tar og havet gir, sa min bestemor.. Hun skulle vite hva hun snakket om. Faren og to tantebarn, mannen, sønnen.. alle ble de borte på sjøen. Nå har havet tatt en ung jente. Jeg håper hun blir funnet, så familien får en grav å gå til

HVIL I FRED, ELLA MATHISEN

Undervannsrugby

Jeg liker å lære nye ting. Ikke nødvendigvis for å prøve alt jeg lærer om, men fordi det alltid er plass til litt mere nytt i hodet mitt. I helga fikk jeg lære litt mere om undervannsrugby. Jeg hadde hørt om det før, men hadde lite kunnskaper om HVORDAN det ble spilt. Nå vet jeg litt mere :o)

ur

Dette bildet har jeg lånt fra www.dykkergruppa.no som er et av idrettslagene ved NTNU. Håper dere tilgir meg...
Det står litt forskjellig rundt om på nett, men det spilles iallefall med to lag som hver har 6 spillere nede i vannet. Ballen som brukes er på størrelse med en håndball og er fylt med en saltvannsoppløsning som gjør at den synker med ca 1 m/sek.. trur eg. I spillet er det tre dommere. En landdommer, og to dommere nede i vannet.
Det spilles to omganger â 10 min. - iallefall i den kampen jeg så på søndag..
Og skulle du synes at dette virker moro, så ta kontakt med din lokale svømmeklubb, eller spør i en svømmehall nær deg.
Syns du UR ser morsomt ut? Liker du å lære nye ting selv om de kanskje ikke alltid er nyttige?
Uansett, take care..

-klem-

Bruhagen Sentrum

Å snakke om sentrum er vel litt å "ta i", for det er snakk om et lite kjøpesenter, en Prix-butikk , en skole for 6.-og 7. klasse og offentlige kontorer, lege, tannlege osv..
Men, men..for oss ute på bondelandet er dette hverdagen, og heldigvis for meg, så finnes det iallefall et apotek her. David måtte ha mere medisin, så på fredag var jeg nødt til å dra innover. Siden brøytinga ligner mer på "veien Gud glemte" her øverst i byggefeltet, lot jeg bilen stå hjemme.

006

Jeg gikk heller sammen med David da han skulle på skolen, og tok bussen innover.
007                              008

Med sparsom brøyting, er det ikke så enkelt å få manøvrert den lange bussen rundt svingen, men med den bussjåføren (som jeg desverre glemte å ta bilde av) er det ikke no' problem.
I disse buss-sjåføren-er en-dritt tidene, er det befriende å komme inn på bussen til Nils. Han smiler og prater og er en BLID og veldig flink sjåfør. Ungdommene i bussen er rolige og høflige og hele turen var faktisk en veldig fin start på dagen.
010


I "sentrum" har et nytt forretningsbygg kommet opp. Her er bl a lege og tannlege plassert, det er regnskapskontor, bank og frisør her, og på søndag åpnet

009

Gleder meg til å ha muligheten til å stikke ut og kjøpe seg mat engang iblant, for DET har vært et stort savn...

Jeg fikk henta resept til Dagfinn, medisin til David og i tillegg handla jeg mat. Siden det er langt å gå fra bussholdeplassen her hjemme, og bare oppoverbakker, bestemte jeg meg for å ta drosje heim. Litt luksus i hverdagen kan man jo unne seg :o)

012                              011

Siden vi bor "på landet", er det ikke flust opp med drosjer, og den eneste ledige var en minibuss! Jeg kan iallefall ikke klage over dårlig plass, og kjekke Simon var like blid og pratsom som vanlig da han kjørte meg trygt hjem.

Siden jeg dro ut tidlig på morran, hadde jeg kjempegod tid til både vasking og annet forefallende, så kvelden ble avsluttet med reprise av E6 på TV og nybakte sjokoladeboller..

013

En god start på ei deilig helg.....
Korslaget

Etter å ha lest lokalavisa i dag, gleder jeg meg MASSE til Korslaget kjøres igang på TV2.
Der skal nabo'n, Roy, David's søte spansklærer , Line og Mads, som gikk i samme klasse som Hans, være med. Kommer forhåpentligvis flere innlegg utover dagen, både om helga og om andre ting... Søndag og i går var det UMULIG å få lagt inn noe som helst da jeg hadde tid til bloggen..  Håper på bedre lykke i dag. Men nå - wakie, wakie, David :o)
Håper dere alle får en innholdsrik dag

-klem-

Veninnetur

Så er det tid for den årlige veninneturen til by'n. Det er så koselig å bare være MEG for en gangs skyld.. God forestilling, god mat, god drikke, jenteskravling.. Joda - jeg gleder meg :o)
Laila kommer ikke inn til by'n før senere i kveld, så da benytter jeg sjansen til å ta med David ut for å spise pizza først. Han skulle kikke etter et spill borte i by'n også, og kanskje vi finner utvidelsespakke til settlers også.
Ting er mye enklere nå når han er så stor at han bare drar hjem selv etterpå... og så får jeg kose meg på hotellrommet en stund. Det blir en GOD helg..
Håper dere også har en fin helg.

-klem-

Lykkelig fredag den 13.

Det er vel vanskelig å ikke bli påvirket i det hele tatt av all overtroen rundt denne datoen.. Alikevel kan jeg ikke si at jeg gruer meg spesielt for fredag den 13.... Det er bare en dato, som alle de andre datoer som faller på en spesiell dag..1.mai, 17.mai, påskedager og juledager.. Noen er bra, noen er dårlige, men de er uansett bare datoer. I våre forlovelsesringer står det ikke fredag den 13., men vi forlova oss faktisk på en slik skummel dag... Forlovelsen ble etterhvert erstattet av et bryllup og nå har vi vært gift i 24 år. Lykkelig gift også (stort sett).. Derfor våger jeg å påstå at med denne datoen som med mye andre saker, er det slik at den blir det man gjør den til. Jeg vil ha en kose-seg-hjemme-dag istedenfor en ulykkesdag!
- og kose oss, det skal vi

-klem-

Julius Caesar

Jeg blir veldig glad når folk jobber for noe, og så FÅR DE DET TIL!!!!
Denne gangen er det tre unge menn jeg tenker på, karene bak klesmerket Julius Caesar fra Kristiansund. De har vært på markedet en stund nå, og i går var det igjen på tide med visning på OFW. Jeg har lett litt rundt på nett, men har ikke funnet noen bilder fra visningen enda. Derfor har jeg istedenfor lånt et bilde fra bloggen Bold'n Beautiful.
Bildet ble lagt ut tidlig i høst, og du finner mange nydelige bilder på denne bloggen :o)
436884hd6db0a56957fa4e89a07500x375

Nå gleder jeg meg enda mer til å se resten av kolleksjonen. Håper du gleder deg, du også :o)

-klem-

Kreta i August

Da blir det sydentur på oss alle fire i august.. Jippie!!!!!!!!!!!
Hotellet virker greit nok. Blue Dome er ikke noe luksusliv, men vi tilbringer veldig lite tid inne når vi er i syden. Det er et sted for å sove og dusje.. Og det ser da helt greit ut på bildene. Plasseringen er iallefall perfekt for oss.. Like ved sentrum i Platanias..

s06grchqbluedome01e

(Bilder fra Apollo.no)

s06grchqbluedome02e

Som dere ser, så ligger hotellet helt nede på stranden, så det er fort gjort å ta seg en dukkert i sjøen. Når man bare har kommet seg  gjennom bølgene ved stranda, da..

492

Dette bildet er fra sist sommer.. Jeg gleder meg!
Og det beste av alt, er at Hans også blir med denne gangen. Det er vanskelig å få det til å gå opp med at alle skal ha ferie samtidig, så derfor ble det bare ei uke, og ikke to, slik planen opprinnelig var.
Kan jo være greit å ha litt tid hjemme også i ferien, til ei forandring :o)
Men nå må David opp, skole igjen...........
Ha en fin dag
-klem-

((((((((((((((

Egentlig hadde jeg planlagt å få til et par innlegg i kveld, men det går så treeegt at jeg dropper det. Det ender bare med frustrasjon når det tar evigheter å laste opp bilder og å få godkjent kommentarer.. Da blir det blogging på morraskvisten istedenfor. Ha en riktig god natt :o)

-klem-

Dikt på morran...


EN MORSDAG

Ikke de store bravader
Beskrevet i bøker og blad
Ikke de dyreste roser
Eller svulstige ord noen sa

Ikke en tur på Mount Everest
Eller kjærestetur til Paris
Kan erstatte et måltid på senga
Fra hjertet, på småungers vis

Bestemt, og med frokost i tanken
Tyvlånes brødkniv og fjøl
Åh, oisann, det kom litt på gulvet
Hva gjør det? Han fikser det sjøl!

Og aldri har noen i verden
Hverken i nord eller sør
Fått finere frokost på senga
Enn hjertelig "brødskiv" med smør

♥mamma♥

006

Omtrent slik så det ut på brødfjøla da Hans skulle lage frokost til meg alene. Jeg husker ikke om det var bursdag eller morsdag, men D var iallefall ute på jobb-reise.
Hans har bestandig villet "klare sjøl", og selv om det gikk med nesten et helt brød, ble det da ei skive han var fornøyd med etterhvert...
Nå skal jeg legge meg igjen, så David får sjanse til å komme med frokost på senga...

Håper alle får en fin dag

-klem-

Trøtt, for en gangs skyld..

Jeg skulle egentlig ha skrevet flere innlegg i dag, men jeg ble så trøtt, selv om jeg sov lenge i morrest. Jeg har bestilt sydentur, det krever ett innlegg, jeg vil fortelle en søt morsdagshistorie, jeg har VUNNET en blogg-konkurranse... og i tillegg har jeg tusen tanker og meninger i hodet, om alt fra unge bloggere til det å plassere folk i bås... Kan ikke skylde på at jeg lider av bloggtørke iallefall, selv om det ikke er de STORE nyhetene jeg skriver om. Jeg er ivrig avisoman, men det som er viktigst for meg er - og blir - det lille livet. Det som er hverdager og blåmandager, helg og høytid.. Jeg MÅ få gjort unna noen innlegg i morgen.
Godnatt, så lenge. Håper dere har det bra, alle sammen ♥

-klem-

Alexander Rybak

er selv et eventyr på scenen!

img174x232

22 år gammel har han allerede kommet langt, og lenger vil han komme. Han er min absolutte favoritt i mgp, uten tvil.
Sangen "Fairytale" er fengende, fremføringen er flott og dansingen er fantastisk. Om noen kan vinne GP for Norge, er det denne karen. Bildet har jeg lånt fra NRK.no, og der kan dere også lese mer om hva han allerede har oppnådd - inkludert Kjempesjansen, "Spelemann på taket" (Som jeg hadde FORFERDELIG lyst til å se) og Anders Jahres Kulturpris.

HEIA ALEXANDER!!!

Lørdags morgen

Jeg har fremdeles ikke vent meg til å være hjemme i helgene, men det er utrolig godt!!!!
I morges våkna jeg med en ro som jeg ikke har kjent på lenge.. Jeg skal bare vaske klær og legge sammen klær i dag.. huset er rydda, D er en tur på opp-pussings-prosjektet hytta og David skulle ned til en kompis. Jeg er hjemme, jeg har fri, jeg kan gjøre akkurat det jeg vil.................. Og i morra blir det en tur på kino med D-ene mine. Du skulle vært med, Hans. Vi skal se BOLT :o)

-klem-

Legebesøk

Joda, måtte en tur innom legen i dag igjen. Hendene mine er mye bedre, men bra er de fremdeles ikke. Så nå sykemeldte han meg t.o.m 11. mars.. Blir litt roligere når jeg vet at jeg skal være hjemme. Håper bare at det går litt fortere framover.. For jeg har ikke blitt værre den siste uka.
Etter denne perioden skal jeg uansett prøve å begynne på jobb. Kan ikke gå sånn og "slenge"
Bestilte forresten årets sydentur i går, men det får jeg fortelle om senere i kveld :o)

-klem-

Opera i Kristiansund

Operafestukene -09

Foto:Bjørn Hansen


På mange måter er Operafestukene i Kristiansund et uvanlig fenomen. En stor folkefest omkring en ?smal? kulturell uttrykksform. I en liten by helt ute i havgapet, i årets vinterligste måned.

Operafestukene i Kristiansund arrangeres over to uker i februar hvert år.Her spilles fullskala operaer, lettere operetter og musikaler. Her er musikk og musikkdramatikk på ulike arrangementer over hele byen, over 40 ulike forestillinger til sammen ? sett og opplevd av ca 10 000 besøkende hvert år.

Hvert år samles noen av landets ypperste profesjonelle krefter innen sitt område og arbeider tett og godt sammen med nyutdannede profesjonelle og en mengde lokale krefter. 

Her er en smakebit fra Opera på puben- opera på ekte Krsitiansundsk vis! Pub1 og pub2

 

Klippet over har jeg lånt fra nettsiden til Operaen i Kristiansund.... Jeg syns det er helt utrolig at en liten by som Kristiansund har en så lang tradisjon og et så godt miljø rundt en så smal genre som opera tross alt er...

Jeg gleder meg veldig til neste helg, for da er det min tur til å besøke denne fantastiske bygningen:

festivitetenopplyst

(Fotograf Bjørn Hansen.. bilde fra nettsiden til operaen i Kristiansund)

Festiviteten i Kristiansund gir deg en helt spesiell følelse av høytid og noe storslagent. Selvom jeg ikke skal på "Maskeballet" eller forestillingen om unge Hamsund, er denne ene dagen og kvelden MIN...

Neste helg er jeg ikke mamma eller kone eller datter.. Da er jeg bare Kari!!!

Senere poster jeg et innlegg om den forestillingen jeg skal på. Måtte bare gjøre dere oppmerksomme på at Operafestukene begynner. Første forestilling er i dag, med premiere på "Maskeballet", og i morgen har "Unge Hamsund" urpremiere.

Kunne godt tenkt meg å vært der også, jeg.....

 

 

CHARTERFEBER

charteridenttirsdager
(Bilde lånt fra TV3.no)

Så er vi igang igjen da.. Svein og Viggo på den ene sida, og jeg på den andre sida av TV-ruta. Jeg vet det er harry, og at opplyste mennesker skal holde seg langt unna slikt, men jeg simpelten elsker "Charterfeber" og jeg elsker charterturer.. Fra man drar til man kommer hjem igjen er løpet opplagt. Man trenger ikke tenke så mye selv.. Vil man, så kan man jo dra på "egne" utflukter.  Det er ingen som tvinger deg til noe annet.
Nå er jeg jo ingen dreven sydenturist. Tre somre på rad har vi vært på tur..men i år blir første gangen Hans blir med. Gleder meg allerede, selv om turen ikke er bestilt engang. Må være sikker på når vi har ferie først!

Tilbake til Charterfeber, så er jeg litt spent på årets sesong.. Jeg syns det er morsomt å følge folk på tur, men jeg syns kanskje det blir litt for mye fokus på party-party.. Jeg savner litt den gleden man kan ha ved å oppleve ting sammen som familie. Vi har vært på mange koselige turer og hatt så mange flotte opplevelser sammen, MED barn. Derfor lurer jeg på hvor barna blir av i denne serien... For meg er charterturer lange, late dager sammen. Bading, utflukter, sene middager med en god vin til (man kan drikke alkohol uten at det blir flatfyll utav det) Lange samtaler og kortspill på terassen.. Jo, jeg GLEDER meg til sommeren.. og selv om det tar av litt mye til tider, så gleder jeg meg MASSE til "Charterfeber" neste tirsdag også!

Syns du det er ok med charterturer?
-eller reiser du helst på egenhånd, uten å treffe masse skandinaver?

-klem-

Legeringer er...

..en blanding av metaller... Bare sånn i tilfelle du ikke visste det ..

I går hadde jeg store planer om å pleie meg selv.. I mangel av badekar,(vi kasta ut badekaret og satte inn dusjkabinett på begge badene istedenfor) så jeg for meg hårkur, ansiktsmaske, fotbad, duftlys og en heeelt rolig kveld..
Men da David kom hjem fra svømmehallen, spurte han så pent om jeg ikke kunne hjelpe ham med å lese på prøve. Selvfølgelig gjorde jeg det, så nå kan jeg litt om legeringer og metaller og papir... "Spa'et" mitt får jeg ta en annen dag istedenfor.
Litt TV kveld ble det alikevel, for jeg fikk med meg Charterfeber (som får et eget innlegg senere) og CSI.
mat 002

Denne tirsdagskvelden bakte vi brownies og hadde iskald melk til. Ok, jeg juksa, så browniesen er laga fra pose, men den er kjempegod likevel. Jeg liker CSI-avtalen vår, selv om det blir litt sent. Vanligvis legger David seg kl 21.30 når han skal på skolen... I morrest var han stuptrøtt og måtte kjøres for å rekke alt, men - shit happends!
Man må ha mulighet til å gjøre koselige ting på en tirsdag også - ikke sant?

-klem-

Store gutter spiser ikke fisk!

Jeg har alltid fått høre at barn ikke liker fisk. Derfor ble jeg utrolig forbauset da mine egne unger begynte å si "usj" og "nei". Det var nemlig ikke fisk de grein på nesen til, for FISK har alltid vært populær mat her heime.
Jeg prøver å sette sammen et nogenlunde sunt kosthold, og med den jobben jeg har, har jeg mulighet til å ha middagen på bordet når de andre kommer heim. For oss er dette en samlingsstund hvor vi kan prate om hva som har skjedd, både på godt og vondt, og slike stunder er gull verdt. (Bortsett fra at det er da jeg savner Hans mest)
I tillegg planlegger jeg middagen for en måned om gangen. På den måten har jeg alltid det jeg trenger "i hus" og slipper å bruke tid og penger på å handle hver dag, og ikke minst - jeg slipper å finne på noe til middag når jeg er trøtt og sliten og sulten..

mat 001

I dag var det seibiff til middag. Ikke sånn ferdig-greier, men laget "fra bunnen av". Her ligger fisken og godgjør seg på stekepanna før jeg lager sausen.. Det trenger jo ikke alltid være kokt fisk...

I tillegg til fisk, prøver jeg å putte inn litt frukt og grønnsaker gjennom dagen. Da er disse tomatene populære. Det er økologisk dyrkede tomater som både ser gode ut og smaker godt..
mat 002

Sunn mat behøver ikke være kjedelig, og her i huset spiser iallefall store gutter fisk.

Håper dere har/har hatt noe godt til middag ;o)

-klem-

Påvirkning

Jeg liker å tro at jeg er et selvstendig menneske. Jeg bryr meg ikke om Janteloven og tenker selv..Tror jeg. I det siste har jeg lest blogger. Mange blogger. Sett bilder av outfits og nydelige interiører....
Smaken er som baken, sies det, og noe av det jeg ser, liker jeg, andre ting liker jeg ikke. Det er mye hvitt og rosa i bloggene, mange blonde babes med store dunjakker. Innimellom virker det som om alle prøver å være like... Det er litt synd, for det er nesten vanskelig å skille fra den ene bloggen til den andre, men noen av disse blondinene er også blant mine blogg-favoritter...

hello kitty

(Bilde fra Asos)    Denne søte katten går igjen i endel blogger... Hello Kitty er liten og søt og finnes på all verdens produkter......
I min mannsdominerte verden er det kanskje nødvendig med enkelte søte, feminine innslag....
                                                                                                                   kam

(Bilde fra mummiverden)          Jeg vet iallefall at det som er rosa her i huset er mitt. Tror ikke noen av mine "samboere"
                                                        ville trodd at dette var deres kam :o)

roser             Jeg er så heldig at jeg ofte får blomster av D, ville ikke sagt neitakk til denne nydelige sammenplantningen fra Interflora, f.eks......

Når sant skal sies, og til mitt forsvar, så var det mye rosa i huset allerede da vi bygde det. Både stue og soverom hadde rosa vegger, og det var nok ikke D som hadde tatt ut de tapetene... Men etterhvert ble det andre trender, andre stiler og nye farger. Veggene på stua ble gule, og sofa'n ble grønn....Plutselig var det DET som var pent......
Nå skal stua pusses opp igjen.. Heldigvis skal den grusomme gulfargen bort! Så jeg må nok arrestere meg selv...
Jeg blir påvirket av hva andre mener. Av trender og moter og det jeg ser rundt meg. Selv om jeg er litt "kjerringa mot strømmen", og syns det er både viktig og riktig å våge å være seg selv, ender også jeg opp med å (iallefall av og til) like det andre liker. Hvorfor skulle jeg ellers gå rundt og ønske meg....
rosa pc                                           rosa telefoner


..rosa PC og rosa telefon????

Det er vel best å innse det, først som sist, at jeg blir påvirket av verden rundt meg... Til en viss grad liker vi det andre liker, alle sammen..... Men jeg tåler heldigvis at andre liker andre ting enn det jeg syns er pent, og vil folk se like ut, så får jeg vel kanskje endre mitt syn på det også, selv  om jeg fremdeles syns det er fint å finne mennesker som er seg selv og ikke prøver å være noen andre. Joda, selvransakelse var nødvendig. Jeg er nok selvstendig og tar egne valg, men upåvirket er jeg ikke.....

Blir du påvirket av moter og trender?

Håper du har en fin, og litt tankefull, dag :o)

-klem-

Mobbing

Hva er mobbing?

Mobbing kan være mye forskjellig. Her er noen eksempler på hva barn og unge anser som mobbing:
  • Å bli kalt navn
  • Å bli ertet over tid
  • Å bli dyttet og dratt rundt omkring
  • Å bli slått eller angrepet
  • Å få sekken sin, eller noe annet en eier, kastet rundt
  • Å få et rykte om seg spredt
  • Å bli ignorert og satt utenfor
  • Å bli tvunget til å gi fra seg penger eller noe annet en eier
  • Å bli angrepet på grunn av rase eller religion
(Tekst og bilde er lånt fra ung.no)

I Norge finnes det et manifest mot mobbing. Politikere har sittet i et eller annet forum og bestemt at vi ikke skal tåle mobbing. Dette er i utgangspunktet veldig bra, men hvordan kan det håndheves?
Problemet med mobbing ligger ikke i hva som er lov eller ikke. Problemet ligger i våre holdninger.
Hvem som blir mobbet er ofte helt tilfeldig, og hvorfor enkelte mobbes mens andre får gå i fred og være seg selv har ikke noe entydig svar. Når noen først blir mobbet, gjør det ofte noe med en. Man blir usikker, man tviler på seg selv og mange mister sin identitet, pga mobbing eller pga redselen for å bli mobbet.

Så lenge vi har et ungdomsideal som går på utseende, så lenge journalister kan skrive at helt normale mennesker er tykke, så lenge voksne mobber hverandre i arbeidslivet og så lenge politikere og andre fremstående personer er opptatt av å finne feil hos andre, vil det alltid finnes mobbing.

Etter mitt fattige forstand ser jeg ikke logikken i det... Jeg har aldri trodd at jeg selv ble større av at andre blir mindre. Jeg tror ikke at min måte å leve på, mine meniger om andre eller det jeg syns er riktig er den eneste sannhet. Det hender desverre at jeg tar feil og at andre er flinkere til noe enn meg, penere enn meg, bedre enn meg. Det gjør ikke noe, for jeg trenger ikke være feilfri, så lenge jeg selv gjør mitt beste.

Jeg blir glad av at andre får til noe, jeg blir ikke mindre av det!

Desverre tror jeg det er vanskelig å utrydde mobbing...Hva tror du?

Håper alle har en fin og mobbefri dag

-klem-

Laang morgen

Søndagene er det beste med å være sykemeldt. Vanligvis jobber jeg mye i helgene. Nå, når jeg ikke kan jobbe blir dette den beste dagen i uken. D stod opp ganske tidlig, men både jeg og David sov lenge. Da vi endelig tulla oss ut av dynene, ble det en lang, deilig frokost. Det er alltid så mye og prate om, så mye å fortelle hverandre. David fortalte om skolen.. og plutselig huska han en lapp som lå i sekken. Der var det bla skrevet litt om problemer med snusing, røyking og mobbing. Sistnevnte dukker jo desverre alltid opp, så hvordan man kan programfeste at vi skal ha en mobbefri skole, skjønner jeg ikke. Vi er heldige, David blir ikke mobbet, men det er utrolig viktig å snakke om det alikevel. David vet iallefall at vi tar avstand fra mobbing, og at OM han skulle føle seg plaget på skolen, kan han komme til oss og snakke om det.

Etter frokosten var det tid for en deilig dusj og film på TV mens D skiftet blandebatteri på badet.. Godt å ha en handyman i huset, slik at man slipper å tilkalle en rørlegger for slike småting :o) David fikk besøk, så han og Martin gikk ned i kjellerstua for å spille PlayStation.

Nå er det tid for å lage middag, kalkun og ris, før vi skal ut på søndagsbesøk til gode venner.

Så deilig med lange søndager! Håper dere også får gjort gode ting på en god dag :o)

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits