februar 2010

MåneskinnsturEtter middagen i går fant jeg og D ut at en skitur passet braVi fikk med oss en lav vintersol på veien.
Føret var fantastisk og livet er faktisk ikke så verst en helt vanlig torsdags ettermiddag i februar.

Strikkekafe igjen

Strikkekafe er morsomt og svært inspirerende. Strikke- og håndarbeidsglade damer som møtes til god prat og utveksling av ideer er veldig koselig. Forrige torsdag dro jeg igjen inn til Kvernes, denne gangen sammen med Aud og Norunn (som ikke vil ha bilde på bloggen - det respekteres selvfølgelig)


Man føler seg veldig velkommen når man blir mottatt av en blid velkomstkommitê.Vi fikk også besøk fra Husfliden i Kristiansund. Den flotte genseren hennes er Tine Solheim-design.


Her ser du den samme genseren i en annen fargekombinasjon, og duskelue i samme serie men i blåfarger. Materialpakke i blått til en litt annen lue i samme design ble med meg hjem. Jeg må bare gjøre unna litt annet før jeg kan begynne på den...

Tine Solheim har også gitt ut to nydelige strikkebøker som står høyt på ønskelisten min. Her ser du den nyeste av dem, "Maskepi".... (Eget innlegg om Tine Solheim kommer senere)Når Merete har en finger med i spillet drypper det også litt kultur på oss. Pga sykdom ble det litt forandringer i siste liten, og sporty Marit stilte opp med nydelig sang sammen med Merete. Det overrasker meg stadig hvor mange flotte, flinke mennesker som er rundt meg. Det gjelder bare å kunne se dem.

Tusen takk, Merete, for å dra igang dette, Marit for nydelig sang (og ditt fantastisk sprudlende vesen), Husflidsdamen (Hjelp...husker ikke navnet) for å vise oss masse nydelige modeller og dele av sin kunnskap, Aud og Norunn - og de andre deltakerne- for hyggelig selskap. Håper virkelig det blir flere strikkekafeer etterhvert... - og denne gangen hadde jeg faktisk med meg håndarbeid også...
Jeg vant :o)

Det er noen blogger jeg har fulgt helt siden jeg startet å blogge. En av de bloggene er svenske AnnaStinas nydelige blogg som du finner HER Hun bor i Oslo, og har mange jern i ilden. Bl a har hun en fast side i "Kamille", og hennes evne til å blande dyrt og billig, både i klær og innredning, gir meg mange gode tips. For en tid tilbake hadde hun en konkurranse hvor hun ga bort premier fra CREATIVE LOUNGE, og jeg var en av tre heldige vinnere...Dette gleder jeg meg veldig til å pynte meg med - spesielt den dagen vi feirer sølvbryllup. - Da var det bare sølvkjolen som manglet ;o)

Håper alle har en fin dag og tar med seg alle små og store gleder på veien.

-klem-

GLATT
Etter nattvakta sov jeg til halv to, og da var det bare å hive seg rundt med snøspaden. Det begynte å snø i morrest, etter noen formidable tordenskrall, og det har vist ikke tenkt å holde opp med det første. Siden underlaget var "spinnglatt" var stilen omtrent som på bildet. Tilslutt ble jeg lei av å telle hvor mange ganger jeg ramla, men oppkjørselen ble iallefall snøfri :o)
Jeg må nok ut en runde til før jeg skal på jobb, men det får så være. Kan ikke klage på at jeg ikke får mosjon.

Hold dere på beina, folkens, og ha en riktig fin onsdags ettermiddag

-klem-

Alenekveld

Da har jeg såvidt snakket med David, etter å ha sovet et stund i ettermiddag... Det blir korte telefonsamtaler, for mamma er ikke viktig når han er i Trondheim - og slik skal det være. Jeg har fått beskjed om at han er kommet fram og at de har fått kjøpt nye vintersko til David-slik jeg håpet på. Da er jeg fornøyd. De har vel litt løselige planer for uken og storebror finner alltid på morsomme ting. Både Pirbadet, kino og Viten-senteret (tror det skrives sånn??) er alternativer - og sikkert mye annet som jeg ikke vet om :o)Her venter David på bussen i kulden i formiddag. Mens vi ventet kom fine Wenche kjørende. Hun gjorde en ekstra runde i rundkjøringen og kom tilbake igjen - bare for å høre om vi trengte skyss, for hun skulle til byn. Verdens snilleste nabo!!

Nå er det tid for hjemmefixing og kanskje en film eller noe før jeg skal på jobb. D spiller bridge, så i kveld er fjernkontrollen min!

Ha en deilig tirsdagskveld!

Tirsdag, tirsdag
Det er en helt vanlig tirsdag. Ute skinner solen og det er bikkjekaldt. Siden det er vinterferie skal David reise på storebrorbesøk til Trondheim. Han tar bussen til byn, hurtigbåt til Trondheim og så buss fra kaia til CitySyd hvor Hans henter ham. Eneste grunnen til at han får lov til å reise alene på denne måten, er at han har mobiltelefon slik at det er mulig å få tak i ham, samme hvor han er.
Jada, jeg vet at han er fjorten og greier seg utmerket godt, men siden han har epilepsi er det jo alltid en sjanse for at ting kan skje.... Men for all del, jeg regner med at det går greit og at han får en kjempefin ferie i bartebyn. Ventetiden ble vist litt lang, men siden Hans har eksamen i dag, var det best å vente til den var i boks.

Nå skal jeg kjøre "litjungen" ned til bussholdeplassen - og huske på å ta med meg lommetørkle :o) (Jeg liker ikke at ungene drar hjemmefra!!!)

Håper alle har en fantastisk tirsdag og at solen skinner der dere er

-klem-
En herlig revansj

Etter at kritiske røster har uttalt seg i alle retninger om Petter Northugs reaksjoner - og mangel på uttalelser - gleder det meg veldig å se disse bildene(Bilder; Terje Pedersen, ANB)
Norsk gull på lagsprinten til Øystein Pettersen og Petter Northug! Spenningen holdt hele løpet gjennom, men en fantastisk spurt inn mot mål satte punktum for et flott løp.
-og som Ahlsgaard sa - nå går det bare en vei for de norske langrennsutøverne :o)

Bingo - ikke heelt slik jeg husket det.

Da jeg var helt ung og fremdeles bodde hjemme, pleide ungdomslaget å ha bingo. Man vant kaffe eller gavekort eller andre mer eller mindre nyttige ting..
Derfor ble jeg litt overrasket over å bli bedt på bingo for et par uker siden. Med åpent sinn tok jeg med meg tre gaver/gevinster og dro utover til Ingrid

For å ha sagt det med en gang - bingo har vel aldri vært helt "min greie", men dette var kjempemorsomt!

Spillet var et helt vanlig bingospill der man vant om man hadde en rekke, to rekker, tre rekker eller fult brett - OG- den som ikke vant måtte shotte!!!Joda, jeg vant også, men det ble naturlig nok flere shotter enn premier :o)

Etter at vi forlot selskapet, ble Beate og Wenche med meg hjem en tur før de - et par vinflasker etterpå - rusla hjem utpå morgenkvisten...

Om noen mindreårige skulle finne på å lese dette, så ikke prøv dette hjemme, men jeg gleder meg allerede til neste bingokveld :o)

TAKK, jenter, for en kjempekoselig kveld
Luv U all♥

Middagstips uke 8

Mandag:     Fylt rødspette m/poteter og gulrot

Tirsdag:     Grønnsaksuppe med ferskt brød til (Og om du ikke baker selv, så kjøp frosne rundstykker som du varmer i ovnen)

Onsdag:    Grillet ørretfilet m/kokte poteter og salat

Torsdag:    Kjøttpudding i viltsaus m/grønnsakblanding (gjerne viltblanding)

Fredag:     Saltfisk m/stappe og bacon

Lørdag:    Guess what :o) --hjemmelaget pizza

Søndag:    Småstek m/kokte poteter, gulrøtter, erterstuing og tyttebærsyltetøy

Dette er enkle forslag - om du vil gjøre det mer avansert kan du ta utgangspunkt i hovedingrediensene og heller lage mer avanserte retter ut fra det :o)

Ha en riktig fin husmoruke denne siste uken av februar

-klem-

Elsker designet????

Jeg ler jo egentlig bare av det, men av og til kan man jo lure.. Når jeg får kommentarer om mitt "fine" design, ler jeg stort sett av det.
 Hallo!!!
 Jeg har ikke noe "design"!
Jeg har et standard oppsett fra blogg.no, hverken mer eller mindre.
For meg er det viktig å s-k-r-i-v-e...
Jeg skulle ønske jeg hadde lært meg mer om hvordan jeg skulle lage et fint design, men det er prioritert et sted nede på lista mi. Ganske langt nede på lista mi, faktisk.

Så, vel..tusen takk for rosen, jenter, men jeg tror dere har truffet feil med dette skuddet. Jeg undrer om det faktisk er mulig å blogge i blinde...

Natta, folkens, og sov godt♥

Akedag

Selv om jeg prøver å få med meg endel OL-sendinger, har jeg tid til å gjøre andre ting...
Lørdags formiddag - etter en god, gammeldags helgefrokost - dro vi på hytta, bare for å kose oss...Vi prøvde oss på både god, gammeldags kjelke, akebrett og romperacer på skaren.... Blåflekkene florerer nok, men det var kjempemorsomt!

Etterpå ble det riktig så påskekoselig inne på hytta.Vi så "Orions belte" - norsk film fra 1985 og etterpå var det tid for "Final Fantasy"....

På vei hjem fra hytta stakk vi innom Averøy Restaurant og tok med oss en pizza hjem, så det ble en forferdelig dårlig husmordag, men verdens koseligste familiedag.

Søndags formiddag var vi ute sammen med Marianne og Olav og så på tomta deres før vi tok kaffe hjemme hos oss.
Vi har kost oss veldig i helga - bare så synd at den gikk så fort!!!

Håper dere har hatt ei fin helg

-klem-
Jeg gikk i fella

Joda, jeg havnet i OL-fella, jeg også. Med skiskyting og en nylig spennende super G, blir det lite tid til blogging...


Nå er det straks tid for kvinnelangrenn... Regner med at det kan bli veldig spennende, det også.
Desverre finner vi ikke Marthe på start, men det er fremdeles flere sjanser iløpet av OL. "Inside information" forteller iallefall at Marthe og familien har det fint i Canada. Jeg er veldig glad for å se at hun har familie rundt seg der, for OL må vel være det ultimate følelsesshowet innen idrett... De store gleder, de store skuffelser...og mange av utøverne er faktisk ganske unge mennesker som trenger å ha et godt apparat rundt seg...

OOps - tid for langrenn... Kommentarene får jeg svare på når jeg lander på jorda igjen :o)

-klem-

Panisk - eller bare veldig, veldig lur?

Jeg leser mange blogger. Noen fordi de kommenterer hos meg, andre fordi jeg finner dem via andre blogger eller på topplista. For meg har det lite betydning hvor gammel bloggeren er, så lenge de på en eller annen måte fenger meg med det de skriver. Jeg har faktisk venner som er helt i begynnelsen av tyve-årene IRL også..Og venner som er over seksti..
Da blogg.no delte opp bloggene etter alder, syns jeg det var veldig greit, for jeg syns jo det er litt kjekt å finne blogger som er litt lik min også. Det ble litt enklere nå, trodde jeg....Det ble jo forsåvidt det også, men veldig mange av bloggene jeg klikket meg inn på var unge mennesker som oppga at de var eldre enn sin egen bestemor...???
Jeg leser flere blogger som er skrevet av unge mennesker, men de finner jeg jo når jeg søker på dem!!

Jeg er ikke hverken sur eller sinna for det, jeg hopper bare over de bloggene etterhvert som jeg kjenner dem igjen, men jeg lurer nok litt på hvorfor de/dere gjør dette.

Har folk virkelig så "Panikk" for å komme på blogglista - samme hvilken det er?
- eller er det et lurt sjakktrekk?

Hva mener DU?
Veldig kjekt om noen av dere som har lagt til endel år på alderen sin kan si noe om dette...

Mobiltelefon i skolen

I går var vi på foreldremøte, jeg og D, i niendeklasse. Der ble det selvfølgelig tatt opp forskjellige temaer, og data/nettbruk var ett emne. Har vel ikke så mye jeg skal ha sagt der, jeg som bruker vederstyggeligheter som Facebook, og som har blogg!!! Stakkars David som har en fordervet mamma... Han har ikke hverken blogg, Facebookprofil eller Nettby- Ikke fordi han ikke får lov, men han syns ikke han trenger det, sier han.
Et annet tema var mobiltelefoner i klasserommet. Lærerne syntes det var et stort problem. Ikke for selve telefonen sin del, men fordi elevene brukte mye tid til tekstmeldinger i timene, og dermed ikke hadde fokus på undervisningen. Det ble diskutert fram og tilbake... Innsamling av telefoner på morgenen og utlevering når elevene dro hjem var ett forslag. Totalforbud mot telefoner på skolen var et annet...
Vi var vel ikke de beste forbilder der heller, jeg og D... Først nevnte jeg at i forrige uke sørget jeg for at David fikk inndratt sin telefon... Jeg trodde jeg ringte i første friminutt, men det jeg ikke hadde fått med meg var at første og andre skoletime var slått sammen. Dermed ringte jeg MIDT I EN RLE-PRØVE!  Og like etter at jeg hadde fortalt det, ringte Ds telefon! TO ganger (Han hadde glemt å sette den på lydløs) Ja,ja shit happends ;o(

Hva syns  DERE om mobiltelefoner i skoletia, og hvordan mener dere man skal forholde seg til det?

Til sist er jeg selvfølgelig kjempeglad for Marit Bjørgens OL-gull i går. SÅ velfortjent :o)
Men jeg har ikke noe imot svensk skigull heller, jeg, og jublet over Alexandre Bildeaus første Canadiske gullmedalje.

God dag til dere alle -STAY HAPPY!


Gratulerer med dagen


Kjære mamman minJeg lager et "skikkelig" innlegg til deg en dag senere

Gla i dæ

Klæm fra me og guttan

Hagedrømmer


Jeg skulle ønske jeg hadde en fin hage. En med masse blomster og planter, steiner og vann, heller og bed og..... Vel...jeg har ikke det. Jeg har et rotete uteområde som ikke ligner på det jeg drømmer om. MEN - da får jeg gjøre noe med det, da.

Rom ble ikke bygget på en dag, og det blir heller ikke hage utenfor her på en-to-tre, men et sted må man begynne..
For å gjøre en lang historie kort, endte jeg opp på såmøte i regi av hagelaget forrige tirsdag. Da var det på tide å så stauder, ble jeg fortalt...

Siden jeg har teflonhjerne, var det greit å finne en "oppskrift" på nettet på hvordan de små blomsterbarna mine skulle ha det framover. Denne artikkelen fant jeg på BT.no

Klar, ferdig ... så nå!

For mange hage- og planteinteresserte starter våren allerede rett over nyttår. Veldig mange stauder (flerårige planter) er enkle å drive fram fra frø, og vil du så dine egne stauder, er januar et fint tidspunkt å starte.

var addthis_pub="btno"; var addthis_share = { title:escape('Klar, ferdig ... så nå!'), url:escape('http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Klar%2C-ferdig-...-saa-naa-689995.html?xtor=AD-10') } var addthis_config = { ui_header_color:"#ffffff", ui_header_background:"#000000", ui_cobrand:"bt.no", ui_language:"no", data_track_linkbacks: "true" }
Del på e-mail Del på e-mail Del på Facebook Del på Nettby Del på andre nettsteder

Mange staudefrø spirer bedre hvis de får en kuldeperiode etter at de er sådd. Ja, enkelte frø må ha en kuldeperiode som vekkerklokke for å spire. Derfor er vinteren et godt tidspunkt for å så stauder.

Å få fram stauder fra frø er oftest ikke noe hokuspokus. Her vil vi beskrive en enkel framgangsmåte som er ikke krever verken tidligere erfaring med frøsåing eller ?grønne fingre?. Frøsådden settes rett ut, så det kreves heller ikke plass eller ekstra lys inne for å lykkes.

Dette trenger du:
Potter eller andre små beholdere til å så i, jord, sand, plastposer, strips eller hyssing til å lukke posene med og sugerør med bøyeledd. Og så trenger du selvsagt frø.

Som potter kan du bruke 7-8 cm plast firkantpotter, små runde plastpotter, runde tomme rømmebegre eller andre lignende beholdere. Pass på å lage hull i bunnen av beholderne slik at jorden kan trekke opp vann.

Det enkleste er å bruke ferdigblandet såjord eller så- og kaktusjord som finnes i handelen. Tilsett gjerne litt ekstra sand. Men du kan også lage din egen jordblanding, for eksempel plantejord, sand og veksttorv blandet godt sammen. Såjorden skal være lett og luftig.

Fin strøsand kan brukes både til å blande i jorden og til å dekke frøene med. Strøsand får en kjøpt i sekker bl.a. på Steinsenteret og på enkelte bensinstasjoner. Pass på at strøsanden er uten tilsetningsstoffer som for eksempel salt. Strøsand i størrelse 1-2 mm er perfekt til dette bruk.

Plastposene må være gjennomsiktig og ca. 35 cm høye (2 liter). De skal brukes til å holde ugressfrø og andre ubudne gjester borte fra de sådde frøene, og holde jorden jevnt fuktig.

Så lurer du kanskje på hva sugerørene skal brukes til? Det kommer vi snart tilbake til.

Slik gjør du:
Fyll gjennomfuktig (ikke klissvåt) såjord i pottene til litt under kanten. Trykk jorden lett slik at overflaten blir jevn og fin. Legg frøene jevnt spredd oppå jorden. Pass på at du ikke sår for tett. Dekk frøene med et tynt lag strøsand. Er frøene litt store, kan du legge på et tynt lag jord først og deretter dekke med et lag strøsand. Når du dekker med strøsand øverst, unngår du mosevekst oppå jorden mens pottene står ute. Husk å merke pottene med plantenavn.

Plasser så potten i en plastpose, Bøy toppen av sugerøret og stikk sugerøret ned langs kanten av potten. Fyll posen med luft og lukk den i toppen, over sugerøret, med hyssing eller plastposestrips, slik at luften holdes inni posen. Formålet med sugerøret er å hindre at posen faller sammen nedpå potten mens den står ute.

Om du sår i flere potter, er det lurt å samle pottene/posene i for eksempel en liten plastkurv (slik som butikkene får sopp eller grønnsaker i). Til slutt plasseres pottene utendørs på et lyst, men skyggefullt sted der de ikke blåser bort. Her kan de stå i fred og ro til frøene begynner å spire framover våren.

Noen eksempel på stauder du kan så på denne måten:

Diverse prydløker (allium), mange sorter symre (anemone), akeleier, gudeblom (dodecatheon), mange sorter rørblomst (penstemon), forskjellige storkenebb (geranium), iris, ballblom (trollius), valmuesøster (meconopsis) og primula.

Så lurer du kanskje på hvordan du kan skaffe deg staudefrø. Utvalget av staudefrø hos hagesentre og lignende er ofte begrenset, så en må gjerne gå andre veier for å finne et godt og spennende utvalg. På internett finner du både enkeltpersoner og planteklubber som har frøformidling. Der kan du skaffe deg svært billige, og stundom gratis, frø. Er du interessert i å finne ut mer om dette, anbefales følgende nettsteder:

www.hagepraten.no

www.hagegal.no

http://magnar.aspaker.no

Det aller enkleste er imidlertid å ta turen innom Åsane Hagelag sitt såmøte mandag 19. januar. Der får du gratis frø til et bredt utvalg stauder, mange av dem planter du sjelden får kjøpt. I tillegg får du god informasjon om hvordan du kan lykkes med å så frø selv. Møtet skal være i Helan (tidligere Storsalen), Åsane Kultursenter og starter kl. 19.00.

Ved å så staudene selv får du en uendelig mye større mulighet til å velge planter enn det plantekjøperen har, og gleden over å så stauder blir lett så stor at det blir en vane.

var addthis_pub="btno"; var addthis_share = { title:escape('Klar, ferdig ... så nå!'), url:escape('http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Klar%2C-ferdig-...-saa-naa-689995.html?xtor=AD-10') } var addthis_config = { ui_header_color:"#ffffff", ui_header_background:"#000000", ui_cobrand:"bt.no", ui_language:"no", data_track_linkbacks: "true" }
Del på e-mail Del på e-mail Del på Facebook Del på Nettby Del på andre nettsteder
KundesenterHer sitter gjengen og myser på små poser med latinske navn for å finne ut hva som skal gjemmes i jorda.


Litt sosialt, med kaffe og kaker , må det også være. Noen drar kanskje kjensel på damen til venstre? Eva Cathrin er ikke bare fotointeressert, hun er også leder i vårt lokale Hagelag.

Vi hadde fått frø fra Magnar Aspaker, så her var det bare å så ivei. Jeg er litt spent på hva som kommer opp av jorda etterhvert - og om det i det kommer opp noe i det hele tatt fra disse pottene....


Ifølge navnene på frøposene skal det bl a komme

    

Valmuer, Anemoner og Akkeleie.......... Dette blir spennende!

Som sagt så har jeg ikke vært flink til å lage hage, til tross for at vi har bodd her i mange år. En av grunnene til det, er at jeg tror jeg ikke kan dette. Desuten blir det så mye at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Derfor har jeg bestemt meg for å begynne med enkelte områder av tomta.


Ved trappen som går til baksiden av huset må det da være mulig å få til noe.På baksiden av huset skal det singles opp, og siden dette er skyggeland, satser jeg på å plante bl a Hosta herMot nordvest har jeg prøvd meg på et bed, men det har vært alt for lite gjennomtenkt..også er det bedet i steinen som skal få sommerblomster i tillegg til Tujaen som står der.

Da tror jeg at jeg har nok å henge fingrene i utover sommeren. Om jeg får det til, er jo en annen tale....
Middagstips uke 7

Denne uka er det iallefall et godt tips å ta seg en tur til nærmeste ICA Nær/ICA Supermarked for å sikre seg gode middager. Findus har - 40% på alle sine frysevarer (utenom scampi), så her er det mulig å sikre seg MANGE gode middager. I en travel hverdag er det alltid greit med middager man kan lage uten å måtte bruke evigheter på kjøkkenet.
Tipsene for uke 7 blir derfor...;

Mandag      Fiskegrateng m/kokte poteter og gulrøtter

Tirsdag      Pølser m/spagetti og ostesaus

Onsdag      Grillet laks m/grønsakswok og hollandaisesaus

Torsdag     Kyllingfilêt m/ ris og salat

Fredag       Panert torsk m/kokte poteter, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus

Lørdag       Hjemmelaget pizza

Søndag      Svinestek m/kokte poteter, gulrøtter og brokkoli, tyttebær og brun saus
                     (Siden jeg ble bedt ut på middag sist søndag, ble forrige helgs planer flyttet til neste helg :o))

Husk å sjekk ut frysedisken på ICA, da!

God middag!

Feiring med smak av HellasMorsdagen i går ble feiret etter alle kunstens  regler, så værsågod gutter... Jeg kan godt ha morsdag flere ganger i året, jeg :o)
Først fikk jeg roser, så fikk jeg presanger (bok, treningstopp og kakenål) og så rakk jeg bare å springe gjennom dusjen før vi skulle ut og spise. På Hong Kong Garden var det  desverre ikke ledig bord, så det ble Gresk mat. NYDELIG gresk mat!!! - på "Hellas".


Etter maten dro vi på kino og så denne:
Jeg har sett/hørt mye negativt om filmen men jeg er en enfoldig sjel, så jeg likte den (Kanskje det hadde noe å si at jeg har litt sansen for gresk mytologi??) og hadde en strålende, deilig dag

Håper du også har en fin dag !!


Tur på glattisen

Etter nattevakt sover jeg vanligvis. Det er faktisk både nødvendig og normalt... Men - nå for tia foregår det så mye på jobbfronten at jeg sliter litt med å sovne, og når jeg først har sovna våkner jeg igjen etter en liten stund. Etterhvert ga jeg opp å prøve mer, så da ble jeg superhappy da Synne Helen ringte og lurte på om vi skulle gå tur :o)I andre enden av båndet hun holder finner du denne kjekkasenTico (Eller skrives det Tiko??? - hm - må spørre Synne Helen om det da!!!)

Det ble ikke noen langtur akkurat, for det var super-duper-glatt etter veien. Jeg prøvde å stå i ro,  men skle bare nedover bakken. Bambi på glattisen er ingenting i forhold, så da jeg endelig fikk redda meg iland i en snøskavl, holdt jeg meg der! Dvs, jeg fortsatte å gå, men oppi snøskavlen og nedi grøfta til jeg gikk inn for kontrollert landing på flat mark!

Resten av kvelden skal derfor brukes inne, foran TV og PC. Akkurat i dag er jeg taknemlig om ingen sier "Break a leg", for DET kan fort skje...
Håper dere har en deilig mandag, og at dere har bedre selvkontroll enn det jeg hadde.

-klem-

Bjørg Thorhallsdottir - Dans i glede

Så er det fredag igjen, og helga er like rundt hjørnet.Bruk disse dagene til å gjøre det DU har lyst til. Det finnes mange gleder her i livet, når man bare vil se dem. Jeg skal på jentefest i kveld, og på søndag har vi planer om kinarestaurant og kino - muligens sammen med gode venner..

Til tross for at jeg skal jobbe etpar netter, blir det helt sikkert en fin helg. Håper du også kan følge Bjørgs oppfordring:

Dans i glede!

-klem-

På kroken

Jeg driver ikke bare og surfer rundt på datan eller roter rundt ute i snøen. Det hender jeg gjør litt håndarbeide også.Nå holder jeg på å hekle nye puter til sofan. Det er alltid morsomt med noe nytt til huset og etterhvert blir stua mer og mer slik vi ønsker den skal være. Jeg håper også å få til å overføre gamle bilder til stoff for å lage puter på den måten. Man må ha litt å bytte i (I tillegg til juleputer, påskeputer og andre puter til spesielle anledninger ti-hi)

Håper dere alle har en god natt. Skal svare på kommentarer i morgen, for nå må jeg gå og skylle ut hårfargen..

-klem-

Ti ting jeg vil gjøre før jeg dør (utfordring)

Greit at jeg er over førti, men jeg har ikke tenkt å legge inn årene enda... Grunnen til denne listen er at for noen dager siden hadde SILJE et innlegg med en utfordring til den som ville ta den. Utfordringen gikk på dette; å skrive ti ting man vil gjøre før man dør...

Det er så mye jeg vil.. kunst jeg vil eie, mennesker jeg vil møte, byer jeg vil se, ting jeg vil lære.....
Men for å plukke ut noe av det, har jeg listet opp dette; (i tilfeldig rekkefølge)
En rundreise i USA rommer egentlig mange mål. Spise i toppen av "The Nedle" i Seattle, besøke slekt og venner, kjøre (iallefall deler av) Route 66, Disney, Cruise og masse annetBli tatovert på L A ink... Jeg ønsker meg ei havørn...Kjøre Hummer - eller iallefall sitte på i enVære statist i en filmLære et nytt språk (ikke nødvendigvis fransk..)Feire midtsommer i SverigeSpille julesanger på piano - jeg kan ikke spille og har ikke piano, så det er ikke så enkelt som det kan se ut til.Tandemhopp i fallskjerm (Jeg hadde lovet å vente til ungene er voksne..)Gå Samariaravinen på Kreta ... forhåpentligvis til sommerenÅ bo i utlandet en periode...Vet ikke hvor lenge, men iallefall mer enn 14-dager

Det er mye annet jeg kunne tenke meg å gjøre også, både små og store ting. Det sikreste er vel å leve etter det gamle ordtaket: "Ønsk i den ene handa og spytt i den andre, så ser du hvor du får mest" :O)

Har du spesielle ting du drømmer om å gjøre?Utfordring nr 2

Som nevnt, hadde jeg fått en utfordring til fra http://linlaa.wordpress.com

  • Gå inn på ?mine bilder? mappen
  • Velg den 4 ELLER 7 mappen
  • Velg så det 4 ELELR 7 bilde i mappen
  • Legg det inn i bloggen og kom med historien bak bildet
I  tillegg skulle jeg sende utfordringen videre til fem stykker, men siden det er lenge siden jeg fikk den, og veldig mange har hatt denne eller lignende utfordringer før, dropper jeg den biten...Bildet ble tatt i september 09, mens D var innlagt på sykehuset i/på Orkanger. Han hadde kjørt oppover selv, for han skulle bare inn på dagkirurgi... Etter ei og ei halv uke tok jeg bussen oppover for å hente bilen. D "lurte seg ut" fra sykehuset en tur, og snill som han er, ble det en liten shoppingrunde, god lunsj på kjøpesentret (som jeg ikke husker navnet på) og så gikk vi oss en tur i det flotte turområdet som heter "Vannspeilet". Tror iallefall det var det det het...
En skikkelig romantisk hånd-i-hånd spasertur... Ikke hverdagskost for et aldrene ektepar, men veldig koselig ♥

Vi avsluttet dagen med middag på en tapasrestaurant med kjempegod mat - og så var det bare å sette seg i bilen og kjøre 5 timer for å komme hjem (måtte kjøre om Eide pga at ferga  slutta å gå for natta)

En riktig deilig dag, med gode minner.
Jeg er veldig glad for at akkurat dette bildet var bilde nr 7 i den syvende mappen min..

Sju sannheter om Hestia

To av utfordringene mine gikk ut på å fortelle sju ting om meg selv. Regner med at jeg ikke er så forferdelig spennende, så det får holde med å slå de to sammen til en. Men hva i all verden kan være interessant å vite om meg da?

1. Mens jeg gikk på barneskolen var mitt største ønske å bli lærer

2. Jeg har gått på folkehøyskole (Øytun FHS i Alta)

3. Som tenåring ville jeg dra til Afrika og drive uhjelp, men foreldrene mine nektet meg (heldigvis) det.

4. Jeg har alltid vært (og er fremdeles) glad i matematikk - selv om kunskapene nok er litt rustne..

5. Så lenge som mulig nektet jeg ungene mine å bruke kalkulator på skolen

6. Jeg "feirer" alt som kan feires... Selvfølgelig jul og bursdager, men også Allehelgensdag, Halloween, Valentinsdag, St.Hans.. og alt annet jeg kan komme på

7. Anita (en av de som jeg fikk denne utfordringen fra) er min lillesøster

Det er vel kanskje ikke så spennende ting, men de store "dramaene" i livet mitt tar det så lang tid å fortelle om, så det får bare være foreløbig..

Neste utfordring blir en historie om et bilde... Må bare være litt husmor først :o)

Ha en fin onsdag, da.

Utfordringer

For en stund siden fikk jeg en utfordring fra Anita om å skrive sju ting om meg selv, og fra Min blå verden fikk jeg den samme utfordringen samt en utfordring som gikk på å finne et spesielt bilde og fortelle historien omkring dette. Disse utfordringene skal jeg "få unna" i formiddag. Alle tre skulle sendes videre, men siden veldig mange har hatt disse, sender jeg dem til "alle og ingen". ...
I tillegg tok jeg med meg en utfordring fra Silje om å skrive ned 10 ting jeg vil gjøre før jeg dør... Den kommer også etterhvert i dag, så her blir det lister utover hele formiddagen...

Middagstips uke 6

Mandag ..... ble restemiddag-dag igjen.  - og David ble super-happy for å få Burger fra Statoil til middag ;o)

Tirsdag:      Fiskeboller i hvit saus m/kokte poteter og raspa gulrot

Onsdag:      Hjemmelagde kjøttkaker m/kokte poteter, gulrøtter erterstuing og brun saus til

Torsdag:     Tikka Masala m/ris, salat og nanbrød

Fredag:        Fiskegrateng m/poteter og råkostsalat

Lørdag:        Hjemmelaget pizza

Søndag:       Svinestek m/kokte poteter, friske grønsaker og brun saus

Bon apetit!

NoRo virusDet ser jo ikke så værst ut, egentlig, dette viruset....
... men jeg kan love deg - det er no dritt!!!!


Desverre hadde jeg egentlig to nattevakter nå, så for en gangs skyld måtte jeg bruke egenmelding på jobb. I dag har hele familien holdt seg hjemme, men siden det ser ut til å rette seg nå, så kan D og David "gjenoppta normal aktivitet" i morgen. Siden jeg jobber med mennesker i en mer utsatt gruppe, anbefalte legen at jeg holdt meg vekk fra jobb en dag ekstra. Så om ting fortsetter å gå rettveien, kommer jeg meg på hagelagsmøte i mårrakveld, selv om jeg ikke kan jobbe natt til onsdag. Har vel litt dårlig samvittighet for at jeg ikke skal på jobb da, men det hjelper litt at det er "doctors order"Livet er
Livet er kanskje ikke den festen vi hadde håpet på,
men mens vi er her kan vi like godt danse...

Ha en riktig fin mandag!

Lørdags formiddagCool formiddag i dag... Jeg har blitt lovet hjelp til helgevasken, så da rekker vi en tur på cafê også i dag. E'kke hver lørdag vi gjør det iallefall....

Egentlig skulle vi gå oss en tur på ski i formiddag, men skiføre gjemte seg, og veiene er så glatte at det er såvidt man greier å stigle seg framover. Jeg skled ned bakken etter avisa i morrest, så det er ikke noe turvær. Cafêlunsj it is :o)

Gleder meg!

Håper du også har noe å glede deg til....

.(...Har noen blogg-utfordringer liggende som jeg må ta tak i senere i dag...)

ONE

Bare en sen liten hilsen om den vakre og vanskelige kjærlighetenIkke misforstå, det er ikke snakk om trøbbel i heimen ( Det kan jo kanskje tolkes slik om man hører på teksten) men dette er en låt jeg aldri blir lei av....

Husk å ta vare på hverandre ♥

Bjørg Thorhallsdottir - tenke seg til
Siden det er fredag og jeg har ei normal frihelg, gleder jeg meg over å surfe litt rundt. Da må jeg alltid innom inspirerende, flotte Bjørg, og i dag vil jeg dele dette bildet med dere.

I en verden der alt og alle skal være perfekte, er det faktisk lov å ha en og annen dag som kommer med vrangsia først.
Slik er det for oss alle... Og om man ikke tenker "rikskjendiser", så kan det jo av og til være litt greit å forstå at "Den perfekte"  kollegaen, nabo'n, tanta, læreren osv også kan være lei seg...

Håper ingen av dere er triste, og at alle får en fin fredag.

-klem-

Kald morgen

Dagen i går starta med en ny flott tur. Denne gangen havna vi på Rangøya som i likhet med Atlanterhavsveien ligger ut mot storhavet.Isen stjeler farge fra morgenhimmelen.Denne morgenen lå havet stille.Bare fuglene lagde spor i vannflaten.

Det var bikkjekaldt - ca 15 kalde grader.Kulda reiser bust på land....og i fjæra.

Det hender jeg lurer på hvordan det er mulig at det er så KALDT ute - og allikevel er man varm om hjertet!

Ha en deilig dag, allesammen.

-klem-

Ettermiddagsskitur


Da ble det en times ettermiddagstur på meg og gubben i dag.. På ski rundt Bremsneshatten. Til tross for litt bakglatte ski var det en kjempefin tur. Akkurat så lang at vi rakk å komme hjem før det ble mørkt.

Jeg har vært en liten tur på ski tidligere i dag også, for jeg gikk bortover på jobben på et møte før middag. Jeg er ei kløne, men moro er det lell :o)

Dagen startet forholdsvis tidlig med fotosafari sammen med Eva Cathrin. Det er så moro med disse turene, og jeg har så lyst på nytt kamera!!! -men alt kommer til den som venter, så det blir da etterhvert.

Nå skal jeg "bikke meg ned" på sofan et par timer før det er tid for jobb.
-og er det lys nok på kvelden, så går jeg på ski dit igjen!

Ha en riktig god kveld, alle sammen

-klem-


Atlanterhavsveien, januar 2010

I forrige uke ble jeg invitert med på fotosafari på Atlanterhavsveien. Jeg er født og oppvokst med havet som en del av livet, på godt og vondt, og dette elementet som stadig er i endring fasinerer meg selv om det til tider kan virke skremmende.


Å ta gode bilder av havet kan virke som en enkel oppgave, men egentlig er det en stor utfordring. Ingen av bildene mine ble noe blinkskudd denne dagen, noen ble jeg alikevel rimelig fornøyd med..Det siste bildet, og flere andre, hadde jeg brukt "evigheter" på å redigere - også greide jeg å slette redigeringen med et tastetrykk!! Sånn er det å være nybegynner :o)

Jeg har iallefall fått blod på tann når det gjelder å spare til nytt fotoapparat...

Eva Cathrin in actionBilde av meg kommer senere i kveld, for det ligger på den stasjonære PCn....

Ha en fin tirsdagskveld, så lenge...

.

Når sola står opp en februardagHar jeg absolutt ikke lyst til å legge meg. Om jeg IKKE legger meg nå, sover jeg bort hele ettermiddagen og kvelden, og det vil jeg ikke, så...God formiddag, folkens.En frisk tur på morrakvisten, heim fra nattevakt, gjorde godt uansett :o)

Middagstips uke 5

Et kjapt innlegg om en "kjapp" uke.... Mye jobbing og mye snømåking krever god planlegging i heimen - også blir det litt kjappe middager..

Mandag:    Kyllinggryte med ris, salat og brød

Tirsdag:   Grillet laks m/ poteter, salat og Holandaise-saus

Onsdag:    Kjøttpudding i viltsaus m/kokte poteter og grønsaksblanding

Torsdag:    Fiskegrateng m/kokte poteter og råkostsalat

Fredag:    Koteletter på grønsaksseng

Lørdag:    Hjemmelaget pizza (bombe eller?)

Søndag:   Hvalbiff m/kokte poteter, gulrot og kålstuing.

Så var det bare å stikke på jobb uten å bekymre seg for hva man skal ha til middag de neste dagene :o)

En ny startOm noen er for slitne til å gi deg et smil, gi et til dem.
For ingen trenger et smil så mye som de som ikke har noen å gi bort.

Hver eneste uke er det en ny mandag. En ny start og nye muligheter. Selvfølgelig er det mange triste ting som skjer. Ting man ikke kan styre selv... Men i de vanlige hverdagene kan vi ofte bestemme selv om vi vil se på glasset som halvtomt eller halvfult. Vi kan velge om vi vil se de positive tingene eller de negative, og hva vi vil gi størst plass i livet vårt. De som har fulgt bloggen min en stund, og dere som kjenner meg ellers, vet at livet har gitt meg noen saftige spark av og til, men også i de mørkeste stunder finnes det lysglimt.

Derfor velger jeg å se på hver mandag, og egentlig på hver eneste dag, som en ny start med nye muligheter og nye gleder. Om man gjør det, er man mye bedre rustet til å takle de dårlige stundene også.

Selvfølgelig finnes det unntak, spesielt i forhold til sykdom. Jeg forventer ikke at man ser lyspunkter i absolutt alle situasjoner... men når man er frisk, har mat på bordet og tak over hodet, da kan man glede seg over livet på en mandag også.

-klem-
, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits