februar 2012

Generalprøve på Faust - En hyggelig overraskelse.

Et innlegg som skulle vært skrevet for lenge siden, men bedre sent enn aldri..

Den årlige operafestuken i Kristiansund er fantastisk. Jeg er glad i musikk. Nesten all slags musikk. Opera er kanskje litt uvant for mange, men det er en stor opplevelse når man bare åpner seg for denne kunstformen. Dette året hadde jeg og min venninne Laila bestilt billetter til forestillingen "Alkymisten", men i tillegg var vi så heldige å få billetter til  generalprøven på "Faust".

På Operaens nettside, oik.no, fant jeg denne beskrivelsen av oppsettingen

Fotograf: Victoria Tzykun

Billett- og forestillingsinformasjon

Dato: 08. februar klokken 19:30
Sted: Festiviteten
Prisinfo: ikke oppgitt
Kjøp billetter: Billettservice.no

Opera i tre akter med musikk av Charles Gounod (1818-1893).

Libretto av Jules Barbier og Michel Carré.

Nøkkelen til operaen Faust ligger i Mefistos arie ?Dansen rundt Gullkalven?. Der fører teksten og musikken oss rett inn i vår egen tid med vårt vanvittige jag etter å ta for oss av de ?goder? penger kan skaffe. 

Mefisto (djevelen) påvirker Faust med hele sitt repertoar av tilbud; ikke ulikt hvordan vi mennesker i vår tid konstant må forholde oss til en massiv påvirkning fra krefter som vil "hjelpe" oss til å leve våre egne liv: Bli yngre med...! Løp og kjøp...! Ta tre, betal for to...! Bli slank med...! Bli glad med...! Bli deg selv med...!

Bli deg selv nok! Ha en meningsfull operakveld.

 

Rolleliste:

Faust Thomas Ruud   

Marguerite Lise Granden Berg             

Mefisto Trond Gudevold        

Valentin Stevica Krajinovic     

Siebel Siv Oda Hagerupsen

Martha Turid Røen Kroknes             

Wagner Simon André Jacobsen

 

Dette er virkelig en STOR forestilling

Desverre er den på mange måter aktuell i dagens samfunn også

Fantastiske prestasjoner på scenen. Mest imponert ble jeg kanskje av Lise Granden Berg

- eller kanskje av Operakoret. De sang, spilte skuespill og bandt sammen forestillingen på upåklagelig vis.

(Bildene fra forestillingen er tatt av TKs eminente fotograf Bjørn A Hansen )

Opera er en opplevelse og generalprøven var en flott forsmak på verdenspremieren som vi skulle på den samme uken.

Etter forestillingen dro vi ut og spiste

En deilig avslutning på en helt vanlig hverdag sammen med gode venner.

- og innlegg om "Alkymisten" kommer selvfølgelig etterhvert, det også!

Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

Viktig innlegg fra "innsiden"

Jeg er så heldig at jeg kjenner mange flotte mennesker. En av dem skriver bloggen Hagemor. Hun er en aktiv dame med mange jern i ilden og er en av dem som får ting gjort. Som mamma til tre flotte gutter har hun vært en svært deltagende mor, og da midterste sønnen fikk diagnosen cøliaki engasjerte hun seg også i det som skjer rundt denne tilstanden.

I går leste jeg et innlegg hun har skrevet som er relatert til denne diagnosen, og dette syns jeg er så viktig at flest mulig må få lese dette.

En link direkte til VÅKN OPP LEGER finner du HER

Jeg vet ikke så mye om cøliaki, men jeg vet mye om det å ha barn med skjulte "tilstander". For utenforstående kan det virke som om barnet ikke har et problem i verden. For den som er oppi det er det snakk om aksept, tilpasning og et best mulig liv. Å lære et barn å leve med sykdom krever mye av foreldrene og å selv lære seg å leve med sykdom krever mye.  Det finnes ingen enkel oppskrift på det, men det er alltid godt å kunne lære av andres erfaringer.  Cøliakiforeningen hjelper så gjerne der det trengs.

Snakk om flott mamma!

Drømmer

Nå har jeg plaget mine Facebookvenner en stund med at jeg synger. Heldigvis for dem slipper de å høre på, men synger gjør jeg - FB eller ikke! Det er en sang som har "satt seg fast", nettop pga en status på nevnte nettside i går kveld.

 

Vi har vel drømmer, alle sammen. Noen har store drømmer, noen har små, men for de som drømmer er ingenting bagateller. Jeg tror det er sunt å ha noe å drømme om. Noe å strekke seg mot og en gang blir kanskje drømmen til virkelighet.

Andre drømmer gjør seg best uten å bli virkelige. Jeg klarer ikke å gi opp tanken på damen som var over hundre år og ønsket seg ei dongeribukse. Eller hun som alltid drømte om å ri på en elefant. Dette er ikke mine drømmer, og derfor ønsker jeg ikke å utbrodere det mer, men av og til drømmer man kanskje om noe som man ikke ser for seg skal bli virkelig. Man bare liker drømmen.

Jeg tror den som ikke har noe å drømme om mangler noe. Om man ser på livet som en reise, er det reisen som er viktig, ikke målet.

"Drømmen om morrada'n kan ingen ta ifra'n..."

Jeg fortsetter nok å synge. (Om jeg skal synge alle sanger som er laget om å drømme blir det lenge til det blir fred i heimen)

Jeg fortsetter helt sikkert å drømme.

Men - hva drømmer DU om?

Chicken Souvlaki, Olivenbrød og Lettvint Tzatziki

Å finne fram i mine oppskrifter er som å dra til Sydpolen. Man kjenner resultatet, men det er mange måter å komme dit på. Jeg skal prøve å bli litt mere strukturert, men jeg får satse på et "skikkelig" innlegg (med bilder) etter torsdagen.

CHICKEN SOUVLAKI (grillspyd med kylling)

Som basis bruker jeg 8-10 kyllingfilèter i biter

Marinade:

1 ts gurkemeie

1 ts spiskummen

1 ts cayennepepper

1 ts malt kummin

1 ts anis

1 ts muskat

1 ts malt nellik

1 ts koriander

1 ts oregano

2 hvitløkskløfter (hakket)

litt sitronsaft

1/2 dl soya, kikkoman

1/2 dl god olivenolje

Alle ingrediensene til marinaden blandes.( Det hender at jeg mangler en eller annen av krydrene, men da bruker jeg litt mere av et av de andre) Om det blir lite i forhold til mengden kylling kan man bruke litt mere olje.

Dette forbereder jeg om morgenen, har oppi kyllingen og lar det stå i kjøleskapet med plast over til det er tid for å lage middag.

Sammen med kyllingen kan du egentlig bruke de grønnsakene du selv ønsker. Jeg gjør det enkelt og skjærer opp biter av squash og gul og rød paprika og bruker i tilleg cherrytomater. Grønnsaker og kylling tres på grillspyd og grilles i 15-20 min på 225 grader i stekeovnen.

Jeg liker ikke oliven, så derfor lager jeg

OLIVENBRØD UTEN OLIVEN

25 gr gjær

2 dl lunkent vann

2 ss olivenolje

1 ts havsalt

ca 4,5 dl hvetemel

(Om ønskelig kan man selvfølgelig bruke oliven i dette brødet også. Bruk da et lite glass svart oliven)

Gjæren røres ut i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel.

Ha deigen ut på bakebordet, ta olje på hendene og elt den godt før den settes til heving. Oljen vil da danne en "hinne" rundt deigen. Heves i ca 40 min. under plast/klede.

Legg bakepapir på stekeplaten og klapp deigen ut til et ca 2 cm tykt brød som får etterheve under plast eller klede i ca 20 min.

Før steking lages det groper i deigen med fingrene. Drypp over olje og strø maldonsalt/flaksalt over. Som alternativ kan man eventuelt bruke grovt havsalt.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 25 min.

LETTVINT TZATZIKI

1/2 agurk rives ganske grovt.

2 dl matyoghurt

1 kløft hvitløk (kan sløyfes)

1 pose tzatziki dippmiks

Legg den revne agurken på et tørkepapir og klem ut litt av væsken. Bland de øvrige ingrediensene og ha oppi agurken. Tipset med å bruke dppmiks lærte jeg av Tenåringens "Mat ogHelse"-bok. Da får man en frisk "saus", men det er selvfølgelig mulig å kjøpe tzatzikien ferdig fra butikken.

Som tilbehør bruker jeg i tillegg ris og en grønn salat.

 

Håper jeg ikke har glemt noe nå..... Nyt maten :o)

Middagstips - uke 9/2012

Ny uke, nye middager ;o)

Mandag: Røkte kjøttpølser m/råstekte poteter og grønnsaker i form.

Tirsdag: Gryterett m/ris og salat

Onsdag: Laks i wok

Torsdag: Chicken souvlaki m/ ris, olivenbrød og tzatziki (mens vi drømmer om Kreta ;o))

Fredag: Fiskekaker m/poteter og råkostsalat

Lørdag: Pizza (Og om det blir skogsvær kan det godt hende denne IKKE er hjemmelaget)

Søndag: Lasagne. Enkel mat for en husmor på nattevakt

Nyt middagen og nyt livet. Ha ei riktig god uke, alle sammen.

 

-klem-

Rotvelt på retur

Dagen i dag bød på et tynt lag med snø. Det var ikke akkurat det vi ønsket oss, men av og til må man bare ta det man får.

Det fristet ikke å hale og dra i kvisten som var full av snø. Etter å ha gjort noen tafatte forsøk som endte med kalde fingre, snø i nakken og ei sutrete kjerring gikk jeg over til å bli selskapsdame og litt håndtlanger i dag. Gubben begynte den store krigen mot rotveltet..

Ved hjelp av stropper, jekketalje og mye jobbing ble det store rotveltet forandret fra stående

til en mer naturlig posisjon

Det ligger ikke helt på plass enda, men vi håper at det siger ned litt etter litt.

Ettermiddagen har blitt brukt til å lage viltgryte, fyre i ovnen og slappe av hjemme. Det har blitt søndagskveld og tid for å planlegge en ny uke. For meg innebærer det to kveldsvakter + nattvaktshelg. Jeg skal være med tenåringen på et spennende intervju, se en musikaloppsetning og jeg skal treffe Studenten ♥. Til helgen håper jeg vi slipper snøen slik at vi får gjort litt mere på skogen - iallefall på lørdag. Ellers får man se hva dagene bringer. Jeg er helt sikker på at det blir noe bra!

 

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

 

-klem-

Boklansering på kulturelle Averøy

Selv om Aveøy er en liten kommune, finnes det et rikt kulturliv her. Mye ligger forankret fra tidligere, men i det siste er spektret blitt bredere, og mye av æren for det skal ildsjeler som Line Cansino og Merete B Aae ha. Jeg tror ikke det finnes den ting disse damene ikke klarer. På morsdagen var begge damene svært aktuelle. Line i forbindelse med Dario Fos stykke "Malaren kjæm" og Merete som har samlet tekster ungdommene som gikk på hennes skrivekurs i fjor har skrevet. Tekstene ble samlet i en bok som ble lansert denne søndagen i februar. Tenåringen min var en av disse ungdommene, så vi var selvfølgelig tilstede på boklanseringen.

 

Først fikk vi med oss Dario Fos farse. En forestilling som krever veldig mye av skuespillerene.

Skuespillerne holdt høy klasse. Line står her som nr 2 fra venstre.

Etter skuespillet var det tid for boklansering i regi av Merete

Ungdommene fra skrivegruppa hennes er en kreativ gjeng. Flere av dem underholdt med sang og spill i tillegg til at de leste tekster fra boka. Tenåringen leste også noe av det han hadde skrevet.(Bildet er lånt fra Meretes blogg)

I salen satt det mange interesserte p-kailler. En av dem var ordfører Ann Kristin Sørvik som Tenåringen fikk hilse på.

Enhver boklansering inneholder boksignering. Slik gjør man det på Averøya også.

Her er det Tenåringens tur til å sette sitt navnetrekk i en av bøkene som ble solgt (Bildet har jeg tjuvlånt fra Brunsvika.net)

Selv om han ikke hadde med så mye tekst i boka, har skrivekurset vært en veldig fin erfaring for Tenåringen. Fremdeles hender det at han sitter og leker seg med ord og egentlig, siden noe av det han har skrevet er blitt publisert, kan jeg vel titulere ham som min sønn forfatteren ;o)

 

Ha en fortsatt fin søndag.

 

En smak av Irland

Jeg har (desverre) aldri vært i Irland. Jeg kunne godt ha reist dit, og kanskje gjør jeg det også. Tenåringen var i Irland sist sommer, og han hadde masse spennende å fortelle fra oppholdet.

Tenåringen er en observant kar, og det var han som fant et av kjøpene mine fra Caramel i Molde. "Dette kan du kjøpe, mamma" sa han. "Det passer til deg"

Skiltet ble med hjem og har fått plass på kjøkkenet.

Nå skal jeg nyte min Irish Coffee før jeg tar kveld. Jeg er støl i ben og armer og har sikkert en og annen barnål i håret, men gleder meg til en ny utedag i morgen.

 

Ha en riktig god natt og bruk søndagen til noe du virkelig liker å gjøre.

Når man vil, men egentlig ikke gidder

å sy!

Jeg ville ha nye gardiner til badet. Vi har et kjedelig bad som burde ha vært pusset opp, men det står ikke så høyt oppe på prioriteringslista foreløpig. Nye gardiner ville iallefall friske opp litt.  På badet har vi to "ukurante" vinduer. Da måtte jeg sy FIRE gardiner. Disse skal da være like, og like store. K J E D E L I G.

Jeg liker egentlig å sy, men ikke fire helt like ting med et utall sømmer. Dyrt blir det også.

Det var da jeg kom på min geniale idè om latmannsgardiner. Jeg kjøpte rett og slett et sengetøysett på tilbud.

Blomstrete på den ene siden og prikkete på den andre. Jeg legger ut dynetrekket helt flatt, bretter det i to den ene veien og klipper. Jeg har da to like deler som jeg legger oppå hverandre, bretter i to og klipper...

Plutselig har jeg fire helt like store deler med blomster på en side og prikker på den andre. Uten måling, tråkling eller knappenåler syr jeg rundt kantene mens jeg lager løpegang øverst. Amerikansk øyemål passer veldig godt til dette. Putetrekket blir brukt til litt småpynt, så man får brukt opp alt. Jeg tenkte først å sy gardinbånd også, men valgte å hekle dem istedenfor. Derfor tok det litt tid å få hengt opp nyanskaffelsen.

Denne måten å sy gardiner på bør man vel kanskje ikke gå så nøye etter i sømmene. Det kunne vært gjort mye penere, men jeg har iallefall gardiner på badet. De er faktisk foret også, med en blomstrete og en prikkete side ;o)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld mens jeg stikker på kjøkkenet en tur. Er snart tilbake ;o)

Treskaller på skogstur

Da er en ny deilig dag på skogen over og jeg kjenner at det er godt å lande i sofan. Man trenger ikke treningssenter for å bli støl!!

I dag var vi tilbake ved det store rotveltet

For en gangs skyld hadde vi kjempefint vær, så det var en fryd å være ute. Kaffen smaker aldri bedre enn når man drikker den under åpen himmel. Vi fikk gjort mye, men håper på finvær og ei god økt i mårra også. Forhåpentligvis får vi en god arbeidsdag da også.

Da vi avslutta for dagen kjørte vi oss en liten tur ut til hytta. Veien utover var i full oppløsning. Godt vi har 4-hjulstrekk på bilen. Hytteveien derimot var flott.

Vi  har ikke laget ny vei, det er bare den gamle veien som har fått duk og ny grus. Enda er det litt arbeid igjen med rive, og grusen må få "satt seg", men vi er VELDIG fornøyde.

Det er fint helt opp til hytta nå.

Da har vi hatt en fin dag, fått en fin vei og når man i tillegg møter på en nydelig liten gravemaskinfører kan man vel ikke ha det bedre?

Når kjekkasen ikke får sitte på pappas plass protesterer han nok litt..

men har selvfølgelig sin egen gravemaskin...... og vann!!!!Hjemmelaget pizza gikk ned på høykant etter en frisk utedag, og så snart kjøkkenet er ryddet har jeg store tanker om å gjøre veldig lite (Bortsett fra å lage et blogginnlegg eller to til)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

 

-klem-

For siste gang?

Siden dagen i går gikk med til jobb, husvask og familietid, er det påtide å ønske dere god helg...

På torsdag kjøpte vi tulipaner for å feire beskjeden fra sykehuset. Det er veldig merkelig og selv om vi ble utrolig glade, sitter vi igjen med en noe forvirret følelse. De siste fjorten årene har tross alt vært preget av sykehus. Vi har alltid måttet ta hensyn til at Tenåringen kunne bli syk.

Det er faktisk mulig at vi har vært på barn. pol. for siste gang. Jeg husker ikke første gang han var der, men Tenåringen har lekt seg mye med lekene på venterommet.

Bl annet var han med på å pakke ut og å sette sammen de to husene på hylle nr to.... På den tiden måtte jeg løfte ham opp til luka slik at han fikk hilse på "daman" når han kom, og alle visste hvem den vesle krølltoppen var.

Nå går han pent bort til luka, gir beskjed om hvem han er og når han har avtale, og sitter på en stol og venter til legen kommer og henter ham.

Vi feiret med tulipaner og mat på Burger King (Tradisjon for feiringer - må kanskje evalueres ;o)). I går hengte jeg opp gardinene etter at jeg hadde vært på jobb, men nå er det tid for frokost før vi skal på skogen. Plutselig ble det travelt. Gardinene får jeg vise fram senere i dag.

Ha en Lykkelig Lørdag.

 

-klem-

 

 

Beskjed fra legen.

Opp gjennom tiden har det blitt mange legebesøk og mange forskjellige leger på tenåringen. Akkurat nå er det en fastlege, en fast barnelege, en nevrolog og 2-3 kirurger å forholde seg til. Tenåringen er en rolig og svært tålmodig kar som har vært vant til disse hvitfrakkene så lenge han kan huske. I tillegg til nevnte leger har det vært mange andre involvert... Spesialister på SpesialSykehuset for Epilepsi (SSE i Oslo), personell på sykehusene i Kr sund, Molde, Trondheim og Ålesund, ambulansesjåfører, legevakt osv...Dette har vært endel av livet fra han var såvidt fylt to.

Da Inez i går kunne fortelle at :

"Det er ingen epileptisk aktivitet i hjernen. Du har en helt normal E E G og INGEN symptomer på epilepsi" ble vi litt overveldet begge to. - og veldig, veldig glade!!!!

Det ble masse familietid istedenfor tid til blogging. - og nå er det tid for jobb :o)

Ha en riktig fin fredag.

 

-klem-

Latmannsgardiner og sykehus..

Gårsdagen tilbragte jeg sammen med symaskinen. Endelig fikk jeg sydd gardinene jeg skulle sy til badet.  Jeg kaller det latmannsgardiner siden de er sydd på en veldig enkel måte av dette:

Bilde av resultatet og forklaring kommer etter sykehusbesøket ;o)

I dag er det altså D-dagen. Vi skal til Tenåringens faste lege på sykehuset i Kristiansund for bl a å få resultater av EEG-undersøkelsen. Med kryssede fingre drar vi avsted....

Ha en riktig fin torsdag.

 

-klem-

En kopp - koppene - kopper.

Når man skriver blogg kan man bli inspirert til innlegg av så mangt. I dag var det verdens beste Inga Dalsegg som stod for inspirasjon i dette blogginnlegget

http://lesernes.driva.no/artikkel.php?aid=18416

Her skriver hun bl a om Tussikoppen som hjelper ørlittegranne når man er syk.

Jeg har mange slags kopper.. Jeg har julekopper og påskekopper - og til og med en Halloweenkopp. Jeg har kjøkkenkopper og finservise og smilekopper og kaffekrus. Jeg tror ikke jeg blir tapt bak en kopp med det første!

Til daglig har jeg tre spesielle kopper.


Den stor koppen fikk jeg av verdens besteste bestevenn på bursdagen min. Masse plass til deiligduftende te i sofakroken.


Koppen er egentlig lys lys grønn, men blitsen gjorde den hvit. Inni koppen står det: Utsett aldri til i morgen hva du kan nyte i dag. Den beste tiden er i nuet.

Gleder meg til ei kosestund med tente lys, ei god bok og en liten kopp te :o)

Den andre koppen blir jeg litt nostalgisk av.. Kontorkoppen min:


Den har fulgt meg rundt på flere skrivebord den gangen jeg satt på baken og jobba. Det hender at jeg savner det enda. Ikke å sitte på baken, det gjør jeg støtt og stadig, men å jobbe på kontor...

Teksten på den koppen er :Be meg ikke TENKE jeg ble ansatt for mitt utseendes skyld. Det hører med til historien at jeg fikk den i gave av en svært god kollega ;o)

Den siste koppen på bildet er hjertekoppen min fra Lykkehaven.

Under det vesle hjertet inni koppen står det "GOD MORGEN". Utsiden er dekorert av Bjørg Thorhallsdottir, en av mine favorittkunstnere. "KOM OG SKÅL MENS DAGEN VÅKNER" står det på en side. På den andre siden står det "DET ER SÅ DEILIG Å SOVE ETTER AT RINGEKLOKKA HAR RINGT. DEN BESTE SØVNEN... Åhz" .

Hovedteksten på koppen er:

MORGENKAFFE

VARM SOM HELVETE

SORT SOM SYNDENE

MYK SOM EN ENGEL

SØT SOM KJÆRLIGHETEN

Jeg kjøpte koppen min da jeg var i "Lykkehaven" før jul. (Oi - enda mer jeg må blogge om når jeg får tid...) Men om du ikke bor i nærheten av Sandvika kan du kjøpe den HER. (Bare trykk på lenken ;o))

Nå venter jeg bare på at superflinke Inga skal designe en kopp. Kanskje en med bilde av en tiger på, og med teksten : ALT KUNNE BLITT HELT ANNERLEDES HVIS JEG HADDE VÆRT LITT TØFFERE eller JEG LØFTER ANSIKTET MOT ISVINDEN OG GÅR VIDERE ...   Et litt kryptisk avsnitt her, men noen skjønner forhåpentligvis hva jeg mener ;o)

Da er det nok om MINE kopper.. Har DU en eller flere kopper du liker spesielt godt?


Til bryllup i et annet land

Jeg hadde nok aldri trodd jeg skulle bli bedt til bryllup i utlandet, men nå begynner det å gå opp for meg..

Invitasjonen ligger foran meg med snirklete kyrilliske bokstaver og billetter og hotell er bestilt. I slutten av april skal jeg og Gubben til St. Petersburg. Vi skal være gjester i et spennende land, i en spennende by og i et bryllup som jeg tror blir eventyrlig. Det kan ikke bli annet enn fantastisk i en slik katedral


 

St. Nicolas Naval Catedral (Bildet er lånt fra en infoside på nett om St. Petersburg)

Ha en fortsatt fin tirsdag.

 

-klem-

 

 

Man trenger ikke sjokolade...

..for å kose seg en kveld
Nybakt dansk rugbrød er like godt! Jeg og Tenåringen var enige om at vi skulle ha nybakt brød til kvelds. Brunost og juice er gode følgesvenner, og i Molde fant jeg (av alle ting) Tromsørull. Det smakte også kjempegodt.

I en aktiv hverdag er en hjemmekveld i godt selskap gull verdt

Ha en riktig fin mandagskveld ♥

Karameller fra CARAMEL i Molde

Som nevnt i forrige innlegg fant jeg en butikk i Molde i dag. For alt jeg vet har den eksistert "i evigheter" i Storgata 17, men det var første gang jeg var inne der. Når man kommer inn døren blir man møtt av interiørskatter i alle regnbuens farger.


Lenger inne finner man enda mere å bli glad i


Uten at jeg kikket spesielt etter, tror jeg nok jeg ville tatt meg en runde her om jeg hadde konfirmant til våren. Kanskje finnes det litt "uvanlig" dekor til det formålet.

Jeg er veldig glad i skilt og veggord, og der var iallefall utvalget stort


Det ble ikke til at jeg kjøpte veggord, og jeg angrer forferdelig på at den røde lysestaken ikke ble med meg hjem, men et nytt skilt er klart til å henges opp på kjøkkenveggen og en ny matte skal få sin plass i gangen. Jeg får vise bilder av dem når de er på plass. Karamellene ble straks en favoritt hos Tenåringen, så det gror nok ikke mose på dem i skålen...

Tusen takk, Katrine, for at jeg fikk ta bilder inne i den fine butikken din. Jeg kommer tilbake neste gang jeg er i Rosenes By.

Ha en riktig fin kveld, alle sammen

 

-klem-

Moldetur på ustabilt grunnlag

Turen til Molde på morgenen ble mil etter mil på drittføre. Nattens/morgenens snøføre hadde gått i oppløsning så bilen var ikke helt samarbeidsvillig... Da vi kom til Eide måtte jeg stoppe på bensinstasjonen for å ta unna sørpe fra hjulbuene. De var tettpakkede! Heldigvis kjørte vi så tidlig at vi hadde god tid på å komme oss til sykehuset.

I gangen på "nevrologen" henger mange interessante bilder, bl a dette
Kanskje er det siste gang med "prikker på hodet"

Etter undersøkelsen ble det tid til en runde ned i byen. Jeg er like forvirret hver gang jeg skal parkere inne i tunellen, og like overrasket hver gang over at det går bra. Riktignok kjørte jeg i feil kjøreretning et lite stykke, men det er ikke så greit å forstå alle henvisningene i forhold til arbeidet som pågår inni der. - ikke for et fehode som meg iallefall.

Sist jeg var i Molde oppdaget jeg to butikker som jeg ville sjekke ut. Den ene var flott og får et eget blogginnlegg, den andre var en overfylt sak som jeg ikke har tenkt meg inn i igjen... I tillegg var jeg innom Mia Bao i Storgata og ble veldig fornøyd med servicen fra Julianne. (Det navnet står iallefall på kassalappen)

Etter en ny runde på sykehuset er det obligatorisk å dra på Burger King på Roseby. Mor "skulle bare..." først. Da Tenåringen ble lei av en snartur her og en snartur der, ventet han bare i gangen.

Turen hjem ble heldigvis enklere. Stort sett bare veier gjorde kjøringen til en lek. Nå er det godt å være heime igjen. Det er kaldt og småruskete ute, men inne fyrer vi med ved!

Sykehus igjen

I disse tider blir det unektelig mye sykehus. Dagens gjøremål blir derfor å kjøre til Molde der Tenåringen skal på EEG-undersøkelse. Det blir spennende, for nå har han vært medikamentfri i flere uker, og det ser ut til å gå bra.

Torsdag blir det en ny tur til sykehuset i Kristiansund på kontroll, men i neste uke er det ikke planlagt en eneste legetime for ham (Jippi!!!!)

For å ikke få abstinenser blir jeg med Gubben istedenfor når han skal på kontroll på St. Olavs neste fredag.

Det KUNNE jo vært en forklaring, men sannheten er at jeg blir med Gubben til Trondheim for å møte Studenten. Jeg syns det er eviglenge siden han var hjemme, så jeg gleder meg veldig til å se ham igjen.

Men først er det altså tid for å kjøre S A K T E til Molde. Kanskje vi kan kalle det ferietur?Ha en riktig god mandag.

 

-klem-

Middagstips - uke 8/2012

Enkelte ting er temmelig "fastlåste" her i Hestiaverden, og pizza på lørdag er en av disse. Så lenge det er flere enn meg og Gubben som bor her blir det nok ingen forandring på det. I tillegg spiser vi endel fisk og "tradisjonell" mat. Denne uken er ikke noe untak ;o)

Mandag: Hvalkjøtt m/gulrot, potet og kålstuing (Jada, jeg ER nordlenning!!)

Tirsdag: Grillet laks m/ris, salsa verde og agurksalat (Fra forrige ukes Rema1000 hefte)

Onsdag: Burritos (også fra Rema1000..;o))

Torsdag: Klippfisk m/potetstappe og bacon

Fredag; Kyllingfilet m/ris og salat

Lørdag: Pizza

Søndag: Viltkjøtt m/kokte poteter og grønnsakblanding for vilt

Vedarbeid - i bilder

video:20120219 hytta 1819 februar 20121


Det ble litt skogsarbeid i helga også. Det er bratt der vi holder på, så det er tungt arbeid, men det er litt kjekt også. Som dere ser er det to DIGRE trær vi har holdt på med. Til og med Gubben blir liten der han står inne i et av trærne og kvister det. Kvisthaugen vokser også. Der er det Tenåringen som nesten forsvinner.

Det hadde iallefall ikke vært kjekt å være ute nå. Det blåser litt og snør og sludder om hverandre. Håper det blir litt bedre til jeg og Tenåringen skal til Molde i morgen. Det er tid for EEG-undersøkelse igjen, og denne gangen blir det ekstra spennende siden han har vært medisinfri en stund.

Spennende blir det også når jeg skal prøve å poste innlegget med bildekavalkaden. Håper jeg får det til ;o)

Fastelaven er mitt navn...

Selv om det er liten plass på hytta, er det ingen unskyldning for å droppe bollebakinga til fastelavenssøndagen.

Komfyren er arvet , men den passer kjempegodt på hytta

Man blir da nesten nostalgisk av denne. Resultatet kan man iallefall ikke klage på, for bollene ble kjempegode,de.

Kanskje smakte de ekstra godt av at vi holdt på med vedhogst like ved hytta. Da er kaffepause alltid bra ;o)

Hogsten gikk greit nok, selv om det var litt surt "i flekkene". - men det får bli et eget innlegg etter at jeg har fått skrelt poteter til middagen.

 

Ha en fortsatt fin søndag.

 

-klem-

Kan man kose seg ihjel?

Jeg har stort sett gjort "ingenting" det siste døgnet. Strikket, lest gamle aviser og sett TV til langt på natt. I dag ble det verdens korteste økt på skogen for meg og Tenåringen. Gubben saga ned rotvelt like ved hytta, men vi andre måtte vente til han hadde fått gjort unna litt. Da det var klart for å begynne å dra grener sludda det, så da sa Far sjøl stopp. Vi får håpe været er litt bedre i morgen...

Det er egentlig utrolig kjekt å kunne veksle mellom å være hjemme og å være på hytta. Siden vi ikke har dusj der ute  enda er det greit å kunne stikke hjemom og dusje. Om vi har glemt noe er det heller ingen katastrofe. Riktignok er kjøkkenet på hytta på størrelse med et frimerke fra Yemen, og den lille gangen er temmelig overfylt, men det gjør ikke noe. For oss er dette verdens beste hytte!

Rotveltene Gubben har holdt på med i dag er i bakken bak/ til venstre for hytta

Ha en fortsatt god helg.

 

-klem-

Er dette en vei å gå?

Vel, det er forsåvidt mulig å gå her - med støvler!!! Noen bilvei er det imidlertid ikke, og av og til er det veldig kjekt å kunne kjøre bil helt opp til hytta. Derfor har vi fått gjort noe med det, så nå gleder jeg meg til å se hvordan det ble :o)

Ha en riktig god helg, alle sammen.

Kjære mamman min

G R A T U L E R E R   M E D   D A G E N ♥

Denne uken har vi hatt morsdag, Valentinesdag og i går hadde jammen mamman min bursdag også. Jeg skulle gjerne kommet med blomster, kake og presanger til deg på Balito, men det lar seg desverre ikke gjøre i år. En liten blogghilsen kan jeg jo sende istedenfor. Som du ser, ble det bilde av deg sammen med den flotte Tromsørosen din. Jeg syns både den og du er nydelige.

Jeg vet ingen som tar så flotte bilder som det du gjør med et forholdsvis enkelt kamera. Hagen din er fantastisk. Det er ingenting som stopper deg når det gjelder håndarbeid. Egentlig tror jeg du får til alt du vil. Bare det å farte rundt i verden som du og pappa har gjort og fremdeles gjør er beundringsverdig når man tenker på at dere ikke snakker andre språk enn norsk. Neste bursdag håper jeg vi kan feire sammen.

Siden jeg ikke kan komme over med blomster i dag, deler jeg morsdagsbuketten min med deg

Rosene vises dårlig, men "agurken" og de nydelige liljene vises godt. Du kan tro de dufter deilig.

Jeg og guttene er kjempeglad i deg mamma.

-klem-

(Og selvfølgelig er vi glad i pappa også. Klem til ham og)

French Toast for morgenfugler

Å kalle meg og Tenåringen for morgenfugler er vel strengt tatt ikke så veldig sant, men må man opp så må man opp! I går tittet jeg innom noen bloggfavoritter og på MIN MATGALE VERDEN fant jeg inspirasjon til dagens frokost :

French Toast er et "sikkerstikk" og av og til er det greit med frokost som er litt mer avansert enn en yoghurt to go...

Jeg bruker den samme oppskriften som Iris brukte da hun bodde her, men for å ha en litt sunnere start på dagen bruker jeg grovbrød istedenfor loff på en helt vanlig hverdag.

Fremgangsmåte:

5-6 egg

1 cup melk (jeg har en kaffekopp som er sånn akkurat passe stor i forhold til den amerikanske måleenheten)

1/3 cup sukker

4-5 vaniljedråper eller 1 ts vaniljesukker

Ingrediensene blandes sammen i en bolle. Legg skiver av loff i blandingen og la dem ligge en stund slik at de får trekke til seg eggeblandingen.

Stekes i stekepanne på middels varme.

Jeg halverte oppskriften, og da er det nok til 5-6 skiver brød.

Tenåringen dro mett og fornøyd på skolen og jeg er klar til venninnebesøk på morgenen. Godt å ha en hel dag fri etter en natt i min egen seng.

Ha en riktig fin onsdag.

 

-klem-

Skogsdriftig vinter

Med den milde vinteren vi har hatt i år har vi startet årets vedhogst ekstremt tidlig. Dagmar hjalp til endel i romjula, men det er gubben som har mest jobb med dette.Sist lørdag var imidlertid jeg og Tenåringen sammen med ham på skogen. Det mangler iallefall ikke på sitteplasser.

Været kunne nok ha vært bedre, så innimellom måtte vi bruke bilen som pauserom.

Gubben koser seg med å kunne kjøre av veien

Men jeg må nok innrømme at jeg syns det er litt i bratteste laget

For å unngå å kjøre seg fast har Gubben laga seg "bro" over det våte partiet

Det sparer oss for mye tung bæring når vi kan ha bilen helt opptil rotveltet. Her står Tenåringen like ved rotveltet, og man kan se at det ikke er små busker vi rydder opp etter.

Gubben håndterer motorsaga og er arbeidsleder mens jeg og Tenåringen drar kvist. Det høres forferdelig pinglete ut å dra kvist, men mesteparten av kvistene er på størrelse med velvoksne juletrær og siden vi jobber i en skråning er også oppryddingsarbeidet tungt. Da er det helt greit å slappe av litt med å klatre i trær

Etter noen timer i friskt nordmørsvær var det godt å sette snuten hjemover. Første skritt på veien var å kjøre OPP igjen

Men Gubben greide dette også, han! 

Nå er det sengetid forlengst. I morgen skal jeg på besøk til Verdens Beste Laila som skal hjelpe meg å bestille biletter til St. Petersburg, og så er det tid for ukens sykehusavtale med Tenåringen. Innimellom rekker jeg nok ikke å kjede meg i morgen heller, men jeg skal prøve å sette av tid til bloggen.

 

Ha en riktig god natt, alle sammen!

 

-klem-

 

 

 

 

Middagstips - uke 7/2012

I denne ukens middagstips vil jeg at dere skal få møte Bente som jobber på Rema1000 på Røsand. Jeg har kjent Bente lenge, og om hun anbefaler noe, går jeg for det.

Nå skal jeg ikke gi Bente "skylden" for mine middagstips denne uken, men jeg fant et kjekt lite hefte på arbeidsplassen hennes, og fant ut at jeg ville prøve noe derfra.

Selvfølgelig inneholder uken endel "vanlig" mat, men innimellom er det kjekt med forandringer.

Mandag: Pannekaker m/bacon. Superenkelt og superraskt på en hektisk dag

Tirsdag: Laks m/pasta og spinat (Oppskriften finner du i heftet fra Rema1000)

Onsdag: Black and white m/chips og wokede grønnsaker

Torsdag: Grønnsakslasagne (Rema1000 igjen...)

Fredag: Kokt torsk m/poteter, gulrøtter og stekt løk

Lørdag: pizza (siden vi skal på hytta, går jeg ut fra at det denne gangen blir pizza fra Averøy Restaurant)

Søndag: Grillet entrecote med "katalanske" grønnsaker. (Enda en Rema1000 oppskrift)

Jeg liker å prøve nye ting, men ikke hver dag... Jeg har plukket ut det som passet meg denne uken fra oppskriftsheftet. Neste uke prøver jeg kanskje andre ting fra det samme heftet. Bl. a er det mange  spennende TexMex-oppskrifter der, så stikk innom Rema1000 for å sjekk ut oppskrifter, du også!

Tid for blogg...igjen?

Den siste tiden har det vært dårlig med innlegg her. Ikke fordi jeg mangler noe å skrive om, men fordi det "går i hundre" hele tiden. I løpet av de siste to ukene har jeg rukket en generalprøve og en verdenspremiære i operaen, jeg har vært på byen med flotte kolleger, det er forandringer på hytta, vi har vært en tur på skauen, jeg og Gubben har fått en eventyrlig innbydelse, jeg har vært på konferanse i Molde, har vært på nypremiære av et Dario Fo stykke, sett avisinnlegg om fantastisk kunst og vært på lansering av en spesiell bok. Selvfølgelig jobber jeg i tillegg, så jeg kjeder meg slettes ikke!!!

Denne uka er det litt mindre "trøkk"! Et møte, en sykehusavtale, to nattvakter og ei dagvakt.. Og til helga blir det hyttetur, tror jeg ;o)

Derfor har jeg TO mål denne uka. Mere blogg og mere trening ;o)

Middagstipsene kommer iallefall senere i dag. Siden jeg har tenkt meg en litt annen vri på dem i dag, må jeg ut og ta noen bilder først. - stikk innom igjen, da vel, og ha en riktig deilig mandag!

 

-klem-

 

 

Middagstips - uke 6/2012

Ny uke, nye muligheter og forhåpentligvis flere blogginnlegg. Nye middager er det iallefall;

 

Mandag: Ørrett i folie m/kokte poteter, agurksalat og rømme

Tirsdag: Kalkunfilet m/ris og wokede grønnsaker

Onsdag: Lapskaus m/flatbrød

Torsdag: Grønnsaksuppe m/ grove rundstykker

Fredag: Kokt torsk m/ mandelpoteter og stekt løk

Lørdag: pizza

Søndag: Kjøttkaker m/poteter, gulrøtter og erterstuing.

-og så kom jeg på at jeg må ta opp fisk fra fryseren ;o)

 

Ha en riktig fin uke, alle sammen.

 

-klem-

I say this ONLY once...

Jeg er vel ikke den typiske outfitblogger, men i dag blir det klær i bloggen likevel. Ikke mine klær, riktignok, men Tenåringen sine. Noe fotoshoot ble det vel ikke, men denne gangen får bilder tatt i trappa duge...
Etter dagens sykehusbesøk måtte vi innom AMFI Storkaia for å kjøpe ny bukse. Denne gangen havnet vi tilfeldigvis på ONLY hos to kjempeflinke damer. Blide, hyggelige og veldig flinke til å se hva som passer til den som skal ha klærne.

Merket på ryggen "gjør seg litt", det ogsåDet ser ut til å bli en fargerik vår/sommer sesong i klesveien, så det er bare å glede seg. Og om du trenger hjelp, er det bare å spørre damene på ONLY.

I dag var tiden knapp, men jeg skal nok få sett bedre på butikken en dag senere også.

Men nå er det sent. Har etpar andre innlegg "på blokka", bl a om en helt annen type butikk, men de får vente. Nå er det natt og sovetid. Sov godt, allesammen.

 

-klem-

 

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits