mars 2009

Boktips?"Legen som visste for mye" ? Hjelp!

visbildeservlet bok1
Er dette en god krimbok?

Det er bare noen dager igjen til påskeferien, og for en gangs skyld skal jeg ikke jobbe. Jeg skal gå tur, spise appelsiner og drikke kakao, spille kort og lese bøker... MEN -nå trenger jeg hjelp... Jeg er på jakt etter ny, god krimlitteratur - har du noen tips? En av årets bøker har jeg sikra meg allerede - boka som heter PÅSKEKRIM og er en samling noveller forkledt som en stor KvikkLunsj. Den ble med meg hjem i går, for jeg var redd den ble utsolgt.
Men så tenkte jeg å finne meg en god krimroman i tillegg, og det er her jeg trenger hjelp. Har du lest eller hørt om en bok du vil anbefale? En jeg kan begynne på og som jeg ikke ønsker å legge fra meg før siste side er lest...?

Kom med tips - gjerne FLERE tips. Da blir jeg glad :o)

Håper dere alle får en GLAD tirsdag

-klem-

Plutselig ble det travelt :o)

Jeg hadde egentlig god tid i dag. Tenkte å fortsette med rydding av det som skal bli MITT rom i ettermiddag. Som typisk er når man har unger, kan tingenes tilstand endres på et øyeblikk.
Da David kom hjem fra skolen, hadde han vondt i føttene, for de skoene jeg trodde var passe klemte i alle retninger!
Sko må man jo ha, så da var det bare å hive seg i bilen og kjøre inn på senteret og kjøpe nye. Gjett om jeg er glad vi har skobutikk på øya !!!!
Det tok jo ikke så lang tid, men alt ble forskjøvet litt etterpå... Nå har imidlertid roen senket seg. David har gjort lekser og holder på med et eller annet i kjellerstua, D skal på besøk til en kompis og jeg tror jeg skal bake en sitronkake... Er en stund siden jeg har bakt nå, og jeg syns det er greit å kunne finne noe i fryseren en og annen gang. Tenkte å få lagt opp bilde av både sko og kake-ingredienser, men det gikk så tregt at jeg droppa det.

Jeg baker faktisk endel til påske uansett, for det er jo like mange hellidager da som i jula. Får tørke støv av oppskriftene i kveld, tenker jeg.

Pleier du å bake noe spesielt til påske?

Ha en fortsatt fin mandag, alle :o)

-klem-

Mandag og middager

images middag


Så er det mandag igjen, og et av de faste gjøremålene er å sjekke middagslista mi og forsikre seg om at jeg har alle råvarer i hus.... Må bare få presisere at dette ikke er noe opplegg laget av fagfolk. Det er vanlig "husmannskost", og et bedre alternativ enn hurtigmat og nødløsninger (been there, done that) - men noe proft opplegg er det IKKE!

Iallefall ser uka slik ut:

Mandag; Fiskeboller i hvit saus m/poteter og raspa gulrot
Tirsdag:  Grønsaksuppe m/rundstykker - og noen pannekaker (bruker opp kjøttrester fra søndag)
Onsdag: Wok m/grønnsaker og kyllingfilet + ris
Torsdag: Laksefilet m/sitronpepper, poteter og Tzaziki
Fredag: Pølser m/spagetti
Lørdag: Hjemmelaget pizza (som vanlig!!!)
Søndag:Kyllinggryte m/ris, brød og salat

Ser at det eneste jeg trenger å kjøpe er kyllingfilet og ingredienser til Tzazikien, så jeg slipper å bruke mye tid i matbutikken denne uka :o).  Tid får jeg ALDRI for mye av....

Håper dere alle får en fin uke.

-klem-

Himmelblå avslutning

Så er en ny dag over. For meg, som er fra et lite sted langt nord i landet, passer det bra å avrunde dagen med denne sangen. Serien tar så mange mennesketyper på kornet, og selv om jeg sjelden er oppe i nord, er Vannøya en del av meg. Alltid!Håper alle hadde en fin helg, og ønsker dere en fin, ny mandag

-klem-

Du er spesiell

KJÆRE HANS

n6037214793526 hans

GRATULERER MED 21-ÅRS DAGEN

Den mest fantastiske sønn og storebror som noen kan ønske seg!
For 21 år siden visste jeg ikke hvem du var. Du ble født om kvelden.. en fremmed liten skapning...
Fra første dag har du vært deg selv - hele tiden. Egne tanker, egne meninger og egne løsninger på ALT.
Nå er du en ung mann. Av og til bekymrer jeg meg for mye. Det hender du møter problemer vi ikke kan hjelpe deg å løse. Selv om jeg vet du står støtt på egne ben og klarer deg utmerket som student, hender det innimellom at jeg er redd for at livet er for tøft. Jeg er MAMMA med store bokstaver, og det vet du, min kjære førstefødte. Jeg, D og David er stolt av deg, savner deg og elsker deg - alltid ♥
Vi gleder oss, alle tre, til du kommer hjem til påske
En av mine favoritter - fra meg til deg ♥
G R A T U L E R E R

Tankefull lørdag

Dagen i dag er egentlig ikke så spesiell. Husvask og hjemmelagd pizza, litt TV og litt strikking. D har vært på bytur og kjøpt madrasser og gardinstang til soverommet på hytta. I tillegg hadde han kjøpt krysantemum, røde roser og en hane til meg. Fremdeles verdens beste ♥
David er hos kompisen Esben og skulle IKKE hentes enda. Stearinlysene er klare til å tennes før vi tilbringer en mørklagt time i sofakroken.
Snakket med Hans i telefonen også, og det er han som gjør meg tankefull. For 21 år siden var jeg høygravid og livredd for å føde 1. april. Heldigvis ble han født litt tidligere - tirsdag i påskeuken...
Jeg syns det er litt trist at han ikke er hjemme. Ingen bursdagskake i trønderhovedstaden heller, kjenner jeg ham rett. Presangen er noe så kjedelig som et tilskudd til kontoen, men det er vel det mest kjærkomne for en student, er det ikke?
Jeg trøster meg med at jeg vet han trives sammen med sine "samboere" og at han trives med studiet på NTNU. Det gjør situasjonen litt lettere, men jeg kan ikke for det -savner ham likevel, jeg.
Verdens største hønemor fornekter seg ikke.

Savner du noen?

Håper dere alle har en fin lørdag, uansett :o)

-klem-

Absence og Blippsjokk

images absence

Ooops - bittelite bilde av en stor gruppe :o)
Jeg har sagt det tidligere...tror jeg har verdens sykeste musikksmak - iallefall om man skal ta alderen i betraktning...
Kombinasjonen av beatboxing og dans var utrolig bra, og underholdningsverdien var enorm!

Nå er det jo slik at i semifinalene i "Norske Talenter" er det så mange flinke som er med, og så mange sjangere som dekkes, så jeg greier ikke å finne meg noen klare favoritter. Jeg kommer til å huske mange av dem, vi kommer til å se dem senere... og uansett alder må man vel bli fortryllet av vesle Brian..??

Som sagt - dette er ikke noe innlegg med stem-på-min-favoritt-oppfordring. Jeg ble bare SÅ imponert av Absence og Blipp og har fått veeeldig lyst til å reise til Bergen.

En fortsatt fin fredag ønskes dere alle
(og har dere mere opplysninger om A & B, kommenter gjerne. Når det gjelder dem, er jeg en svamp!)

-klem-

Bryting, KAK og Gudrun Høie

images bryting2

Helt fra antikkens olympiske leker har bryting vært regnet som en idrettsgren.
Norge har hatt mange flinke brytere oppgjennom tidene, og for å ikke glemme noen, lar jeg være å nevne noen spesielt - utenom Gudrun Høie som jeg har truffet utallige ganger i forbindelse med brytearrangementer.
images gudrun

Damen har et utall medaljer der den siste er enda en ny gullmedalje i NM.
Misforstå ikke..det har absolutt ikke vært enkelt å komme seg opp og fram for Gudrun. Skader, utestengning pga brudd på meldeplikten (som i og for seg virket å være mer en prinsippsak! Vil bare presisere at Gudrun ALDRI har testet positivt på doping) - og ikke minst legestudier og to barnefødsler har gjort at fokus ikke hele tiden har kunnet vært på idrett. Alikevel kommer hun tilbake igjen og igjen. Et fantastisk godt eksempel på at man ikke trenger å være utgått på dato om man er over 25 år :o)  Når jeg vet at legen itillegg holder på å spesialisere seg i Trondheim, blir jeg ikke mindre imponert. At hun er enslig mor er heller tydeligvis ingen hindring.
oOo
Selv om Kristiansund er en relativt liten by, er to livskraftige bryteklubber lokalissert i byen.
Kristiansund Atlet Klubb (KAK) og Braatt
oOo
Grunnen til at jeg i det hele tatt har interesse for denne idretten, er at både Hans og David har holdt på med Bryting i perioder. Det var Hans som "startet" det hele med å begynne å trene bryting sammen med en kompis, og David - som har vært med på treninger fra han var liten- begynte å trene så snart han var gammel nok til det. Desverre har de sluttet nå, begge to. Problemet er at man må ha en jevnstor/jevntung motstander å trene sammen med, og det er ikke alltid enkelt å få til... Om Hans har lyst til å begynne å trene igjen er jo opp til ham selv. David har desverre hatt flere avbrekk pga sykdom, men selv om han ikke er noen selvskreven mester i bryting, er treningene så gode at jeg håper han vil begynne igjen fra høsten av.

002

David er veldig stolt av KAK drakta si, og i bakgrunnen (oppå reolen) vises endel pokaler o.l fra diverse stevner.
Vi rakk å få med oss endel stevner rund omkring, og egentlig håper jeg som sagt at han vil begynne på bryting igjen.

Driver du med idrett?
Hvilken og for hvilket lag?

Siden bloggen er litt kranglete i dag, får jeg nøye meg med dette innlegget så langt, og håpe at dere alle får en riktig fin helg!

-klem-

Tilfeldighetene tilgodeser den forberedte sjel


01 bjrg

(Bilde av Bjørg Thorhallsdottir)
I boken "Bjørgs Univers" av Bjørg Thorhallsdottir og Marit Gaare Laache står det beskrivelser til Bjørg--bilder.
Sitat:"Dette bildet viser to mennesker sammen på livets vei. Dersom vi åpner øynene og vet hva vi ønsker, kommer det gaver til oss hele tiden. Vi må ha vidsyn, ikke tunnelsyn for å oppdage de vidunderlige tingene på veien."
Det er så mye som skjer, hele tiden, men selv om det lyner og blåser innimellom, er det stunder av kjærlighet også. Disse stundene som er så viktige å ta vare på.
Det kan være alt mulig, barnelatter, en soloppgang, venner, en klem...

Ta vare på det og nyt det.
Om man ser etter ting å glede seg over vil man alltid finne noe.

En deilig fredag ønskes dere alle

-klem-

Leggetid...Når er det?

images klokke


Leggetid er et flytende begrep
- iallefall her i huset.
Jeg er selv et utpreget B-menneske, så innimellom er det vanskelig å argumentere for at David skal iseng.
Det er tydelig at han trenger mye søvn, i og med at han er trøtt når han skal vekkes om morran. Hos ham styres det ikke naturlig, i og med at han naturlig produserer veldig lite Melatonin (søvnhormon) og må ha tilskudd av det.
Det som ser ut til å fungere best for ham, er at han legger seg kl 21.30 når han skal på skolen dagen etter. To dager i uka får han være oppe til 22.30 om alle lekser er gjort, sekken er pakket osv..

MEN - så er jeg litt i tvil.. Er jeg for streng, og er det for tidlig å legge seg kl 21.30 når man er 13 år??

Blir veldig glad for svar fra alle - også  fra dere som selv går på ungdomsskolen!

Ønsker alle sammen en god natt etterhvert.

-klem-

images sove


Hva David venter på....DSi

i102779x154y300q100a0r1h10512295110671011221
(Bilde lånt fra Nintendo.no)

Denne våren gleder David seg veldig til påske..
..eller.. til like før påske iallefall.
Han har spart penger selv, og er fast bestemt på å få tak i denne på release.
Release er 3. april, så nå gjelder det å finne en butikk som faktisk får den inn til den dato'n.
I tillegg til å være en spillmaskin er det bl a kamera på "vidunderet", men som vanlig er mor
ikke helt oppdatert på alle tekniske finesser....
..de får komme senere.
 Foreløpig er min jobb å lokalisere vidunderet, og jeg tror jeg har klart det!
Den som lever får se DSi

Er kanskje like greit at det er påskeferie når den kommer!!!

"Norske talenter" til inspirasjon

Da TV2 hadde audisjon i Trondheim, var en av deltakerene en veldig målrettet gutt fra Kristiansund:

janaresther711407i norske talenter


JAN ARE

Forrige gang programkonseptet ble vist, veide Jan Are over 40 kilo mer enn han veier i dag. Ifølge TV2.no (hvor også bildet er hentet) bestemte han seg for å gå ned i vekt og hadde 2009-konkurransen som mål.

Man kan ha hvem som helst som favoritt av talentene, men om man liker eller ikke liker drilling, kan man uansett ikke nekte for at Jan Are fortjener anerkjenelse for det han har oppnådd allerede. - og han kom jo videre fra Trondheim.. Det er seier nummer to... Kanskje blir det en tredje seier førstkommende fredag også ?

Samme hvordan det går i konkurransen.. Gratulerer så masse med det du har oppnådd fram til nå!

Skidag - andre forsøk...

NÅ blir det skidag på Skaret for David og resten av ungdomsskolen. Den forrige turen som var planlagt regna bort. Vi dro og kjøpte skisko likevel, og det var jeg veldig glad for i går da han kom hjem og fortalte at det ble skidag i dag :o)
Ser ut til at forholdene er perfekte.. Sol, blå himmel og et-par minusgrader. Sekken er lastet med varmt vann, kakaopulver, pølser og pølsepinne..og kjekse og rosiner. Alt ligger tilrette for å få hjem en glad gutt i ettermiddag, og da er det ikke så farlig om formen til mor er langt under pari...alt har en overgang, og jeg føler tross alt at jeg er på vei OPP!!!

Pølsepinnen David har med er forresten den mest brukte julegaven vi har fått, tror jeg. Min kjære søster i Nord, Hilde, er en mester til å finne på gode presanger. Jeg måtte spørre henne hva det var - et trehåndtak med noe metall inni? Men da jeg fant ut at det var en teleskop-pølsepinne, ble den fort tatt i bruk. Kjempelurt når det er tid for turer med bål og grilling.

Håper solen skinner over andre bloggere også, og at onsdagen blir fin.

-klem-

Atlanterhavstunellen

bilde tunellgjennomslag
(Bilde lånt fra RBnett.no)

Endelig gikk siste salven . Den som sprengte vekk de siste 3-4 metrene med fjell av denne undersjøiske samferdselsåren. 19.mars - like etter klokka 13 på dagen, ble det (iallefall i teorien) fast forbindelse mellom Averøy og Kristiansund. Eksakt dato for åpningen er ikke satt enda, men det blir utpå høsten engang.

Debatten om tunell eller bru har vært eviglang. Mange hevder at de ikke vil kjøre gjennom tunellen, fordi den er farlig.
Det som kommer fram i media er imidlertid at  Atlanterhavstunellen er den norske tunell som er BEST sikret...

Jeg gleder meg til å kunne bruke kortere tid på å dra til by'n. Spesielt i forbindelse med legebesøk, tannlege, trening osv. Pendlerne kan også se fram til at mindre av fritiden deres er bundet opp i å vente på ferga.

Samtidig forstår jeg at de som har tunellskrekk gruer seg. Jeg hater selv å ta ferga i dårlig vær, så jeg gleder meg til å slippe den - samme hvor koselig det er med kaffe og svele...

Er DU redd for å kjøre gjennom tuneller ( både over og under vann)??

Patriotisk i Korslaget

1237668544000korslaget2492672m elg


TEAM ELG
I forrige runde av korslaget valgte Elg en sang som var totalt ukjent for de fleste. Å velge en slik sang viser iallefall at det ikke er snakk om enkle løsninger og å "safe seg" videre. Elg sier også selv at han er patriot og sangen er utvilsomt en hyllest til Kristiansund, Møre og kystnorge.
Det sangtekniske får andre uttale seg om, for samme hvor mye gehør jeg måtte ha hatt, er jeg absolutt inhabil. Elg har sammen med resten av DWAS gitt ut den sangen som har betydd absolutt mest for meg. "Long Desember Night" hjalp meg gjennom en  tøff tid, og det er jeg utrolig taknemlig for...
Nå gleder jeg meg bare til neste sending ...

1237533960000181857dsc0364jp2489268510x510r e

ELG

Følger du med på "Det store Korslaget"?
Hvilket kor liker DU best?

Håper du får en fin tirsdag

-klem-

Hva skal vi ha til middag?

mat 001

Dette er vel et av hverdagens mysterier, og noe som mange bruker veldig mye tid på. Hverdagene er travle, og det er alltid lett å ty til enkle løsninger når man er sliten etter en lang dag på jobb, skal ut igjen i en fei og skal hanskes med mer eller mindre grinete unger som helst vil ha sjokoladen som står nede ved gulvet der man står i kassakø.

Jeg har funnet MIN måte å unngå dette problemet på. Kanskje det kan fungere for andre også?
En dag i måneden setter jeg opp de neste ukenes "meny". Det høres kanskje vanskelig og tidkrevende ut, men det er utrolig enkelt!
I utgangspunktet er jeg opptatt av å variere kostholdet og å putte inn nok sunne næringsstoffer uten at det blir ensformig og kjedelig. I tillegg er det jo greit å høre på hva de andre i familien liker og ikke liker.. For eksempel så er hjemmelaget pizza på lørdagene omtrent umulig å rokke på her i huset. Det blir ikke lørdag uten den, om jeg skal tro på hva David sier. Søndagene er forbeholdt "gammeldagse søndagsmiddager" - steik, fårikål, koteletter osv... Da er helgene raskt "i boks".
To dager i uka har vi fisk eller fiskemat. At unger ikke liker fisk er en sannhet med modifikasjoner. Det kommer nok litt an på hva de blir presentert for fra de er små. Variasjonsmulighetene er mange og selv om jeg ikke er så veldig glad i - eller tror det er sånn overvettes sunt - har vi fiskepinner med stappe innimellom også...
En dag i uka er forbeholdt "kjøttdeig-mat". Alt fra hjemmelagde kjøttkaker til lasagne fra frysedisken kommer inn under denne kategorien.
En dag i uka vies til "suppe-mat" (merkelig uttrykk, jeg vet, men det heter det inne i hodet mitt). Dette er selvfølgelig suppe av forskjellige slag, men også pannekaker, grøt, lapskaus og rene grønnsaksretter.
Den siste dagen er mer åpen, men alle i familien er veldig glad i kylling, så ofte blir middagen basert på det.

Vips så er uka i boks, og når jeg planlegger lang tid i forveien, fører det mer positivt med seg. Jeg handler heller sjelden og mye enn å stikke innom butikken hver dag. Dette sparer jeg mye penger på. I tillegg kan jeg forberede middagen før jeg drar på jobb, slik at det ikke blir så stort tiltak å lage mat når jeg kommer hjem (Eller står opp etter nattevakt og er TRØTT)

Jeg skriver opp denne menyen min, og handleliste i tillegg, men jeg går ikke slavisk etter den. I dag var det f.eks meningen å ha seibiff (som på bildet), men det var så mye rester igjen etter middagen i går, at det blir kylling i dag, og så blir det seibiff på "kylling-dagen".

Som sagt, dette fungerer kjempegodt for min/vår del. Du kan jo prøve det for ei uke i første omgang... Isåfall foreslår jeg;

Mandag: Seibiff m/poteter og raspa gulrot

Tirsdag: Kjøttkaker m/erterstuing, poteter og grønnsakblanding

Onsdag: Kyllingfilet m/ris og salat

Torsdag: Fiskegrateng m/poteter og gulrot

Fredag: Tomatsuppe og pannekaker

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Svinekoteletter m/ris og dampede grønnsaker

Så enkelt som bare det...God middag!

-klem-


Absolutt ikke bloggtørke

images blogging


I helga har det blitt lite blogging. Slik er det bare, og slik vil det bli i perioder. Innimellom prioriteres andre ting og andre gjøremål.. De som har vært innom og lest noe av det jeg har skrevet, vet at min absolutt høyeste prioritet er hjem og familie. Jeg skriver mest for min egen del, ikke for å få flest lesere, og i helga hadde jeg behov for å bruke tid på bl.a å rydde i ting som har hopet seg opp. I tillegg var Hans heime i helga, så de timene han ikke var på jobb, ble viet til å være familie. Han dro med halv-åtte-ferga i dag, men heldigvis er det ikke lenge til han kommer hjem igjen ♥

Dagen i dag blir derimot en dag med mange tanker og hendelser jeg vil markere. Derfor kommer det nok til å dryppe innslag etterhvert om å nå sine mål, om "Korslaget", bryting og gjennomslag. I tillegg kommer det kanskje et middagstips eller to :o)
Så langt ønsker jeg dere alle en FIN MANDAG!

-klem-

Rosa rom

images rosa hjerte

Jeg tror egentlig hjernen min har fått nok av nøytrale farger og gutteting.
På veien mot et ryddig arbeidsrom/kontor - som uansett er MITT rom - har jeg fått for meg at jeg skal male rommet rosa.
D rister litt på hodet av meg, men lar meg bare få holde på.
I dag har jeg vært og kjøpt meg maling, så nå er det ingen vei tilbake heller.
Det må vel være lov til å være litt girlish i dette mannsdominerte livet mitt, ikke sant?

Litt rart at det skal så lite som to rosa malingsspann til for å gjøre dagen enda gladere..

-klem-
images rosa sky


What goes around comes around .. Award

lillthumb2 award

Awarden kom tilbake igjen :o)
Denne gangen fikk jeg den av LitjLinda - en liten kvinne med et STORT hjerte. Jeg sender den videre ut i verden for å spre litt helgeglede til:
A

Iren Sæbø

Laila

Aslaug

Regine

- også fikk LitjLinda den i retur også. Enda er det mange flere der ute som fortjener et lite lysglimt i hverdagen. Deler gladelig med dere alle.
-og,Ja...jeg SKAL lære meg å linke til sider ... snart!

-klem-


Lykkens hjem

09 bjrg


Så er det deilig fredag , og jeg deler så gjerne et bilde av Bjørg Thorhallsdottir med dere igjen.

Tid er en merkelig ting. Det eneste som er sikkert, er at man har øyeblikket. Akkurat nå.
Man skal huske fortiden og lære av den. Man skal sette seg mål og se framover, men akkurat NÅ skal man tenke på alt man har og være glad og glede seg over det.
Det er helg, og Hans er på vei heim.
Vi har alt vi trenger, vi skal ha deilig middag og vi blir fire rundt bordet. For meg er det den største lykke.

LYKKENS HJEM ER ØYEBLIKKET

Ta vare på øyeblikket, og kjenn at livet er vakkert
God helg!

-klem-

Prøve igjen

Det tyter ut av skolesekken med lekser i en eller annen form - Davids lekser.
Han gjorde matten alene i dag, men så var det samfunnsfagsprøve....

images lekser


For å gjøre en lang historie kort, brukte vi hele kvelden på lekselesing.
Nå kan både jeg og David ganske så mye om lovgivingen rundt barna, så lærdom er lett å bære

NÅ må det være natt her..

-klem-

Award

lillthumb2 award


Denne koselige awarden har jeg fått fra Astrid i "FRÅ EIT A-4 LIV". Hun har en aldeles nydelig blogg med masse bilder og det virker som om hun har uante mengder med energi!! Jeg kan ikke annet enn beundre et menneske som legger ut på fjell-skitur med mann, barn og pulk selv om været er "litt grått"...

Min "store sorg" i bloggverdenen er at det er litt småproblematisk for en ufaglært blogger å følge med på bloggere som bruker Bloggspot. Det er så mange fine mennesker der som blogger om hus og hjem, barn, familie og andre ting som betyr mye for meg.

Denne awarden går videre til

Karina

Trine

Everydaylove

Amaryllis

og

Nicole

Egentlig vil jeg gi den videre til alle jeg "kjenner" i bloggverden - og til ukjente venner.
Håper dere alle får en STRÅLENDE torsdag

-klem-

Morgenmysterium

images trtt


Hvorfor må det være slik at når ungene er små og kan ligge litt om morgenen, så står de opp før sola...
...og så snart de begynner på ungdomsskolen forvandles de til murmeldyr som er i koma på denne tiden av døgnet???

-sukk-

Volleyball


E n d e l i g...

images volleyball

..har jeg fått vært på volleyballtrening.
Etter en time måtte jeg kaste inn håndkledet, for da var hender og underarmer ILLrøde.
I utgangspunktet passer idrett dårlig for meg
Jeg har spenst som en gråstein
og slagkraft som en sommerfugl..
Men siden dette er trening "just for fun" gjør det ikke så mye
Den deilige følelsen man får etter trening, har jeg iallefall savna.
Vil ha mer
og mer
og mer........

Det BLE en bra dag

I mårra skal jeg ut og hoppe i trapper:o)

-klem-

Motsetninger

feelgood

Dagen i dag er egentlig en grå dag
-det regner
-jeg er trøtt
-David ønsker seg fiskepinner til middag
osv

Jeg greier sikkert å finne mange andre grunner til å være trist og lei
Istedenfor har jeg bestemt meg for at denne dagen skal bli bra!
Jeg må bare flytte fokus fra negativ til positiv.
Da vil dagen få litt flere farger

I DAG SKAL VÆRE EN FEELGOOD DAG!

-klem-

I rute - til en forandring

For en gangs skyld er vi i rute.. Oppvasken er tatt, kjøleskapet vasket og leksene er gjort. Enda har vi tid til overs...? For en gangs skyld har mor i huset vært heldig med logistikken og ikke satsa på å gjøre for mange ting på en gang. Det er utrolig deilig å føle at man har kommet i mål.
Resten av kvelden skal vi bare kose oss med varme i ovnen, tente lys og nystekte vafler. Snakk om å nyte livet en helt vanlig tirsdagskveld :o)

Håper du også kan gjøre noe koselig i kveld

-klem-

Trær, vær og en blomsterbukett

Det blir skralt med blogging for tia, rett og slett fordi dagene er ganske like. De flyter egentlig avgårde helt av seg selv, og jeg er bare med..
Helga ble som forrige helg..masse ved, Team Elg som gikk videre i Korslaget og korps-konsert på søndagen.

001                                                  002

David kledde seg godt da han var med og bar ved på lørdagen. Coop-capsen beskytter godt mot sola, og buffen hindrer sagflis i å ende opp i nakken... D bærer de største stammene.

I går fikk jeg meg forresten en veldig hyggelig overraskelse

003


Denne søte "God Bedring"-buketten kom på døra mi :o)
Veldig koselig med en hilsen fra kollegene mine.

Dagen i dag har startet veldig rolig. Vi stod opp tidlig, så David hadde god tid til både frokost og alt mulig annet han måtte komme på.

Rundt omkring i bloggverden har folk begynt å glede seg til våren.. Sola varmer  mer, blomster titter fram.....
Jeg er sikkert den eneste som IKKE er glad i våren!! Jeg liker at sola varmer, snøen smelter og fuglene synger... men som oftest er våren snø-regn-varmt-regn-slaps-vind-snø-kaldt-regn-....osv. I morrest var det et forferdelig bråk ei lita stund, og vips:

006

- hagl på størrelse med erter! Er glad det ikke var akkurat da David skulle gå til bussen.

David skal forresten få være dagens kokk. Han har bestemt at vi skal ha vafler i kveld. Siden jeg må passe på at han har litt peiling på hvordan man overlever på et kjøkken, passer det fint at han får lære seg å bruke et vaffeljern i kveld. Det tror jeg ikke han har gjort før...

images vafler


Selv om dagene er kjedelige og ingenting "stort" skjer, er det viktig å glede seg over det livet man har.
I kveld blir det vår "gull-rekke" med damer som drar, charterfolk og CSI... og blir jeg for værsjuk, setter jeg meg bare ned og ser på bilder fra Kreta. Snart er det påske, syttende mai og st. Hans, også er sommeren her..

Jeg gleder meg til vi er ferdig med våren!

Gleder du deg til våren?


Besteforeldrehatt

Gode ting kan skje på fredag den 13. påstår David

caps 001

Han fikk pakke fra bestemor og bestefar som er på Grand Canaria
caps 002

Gjett om denne capsen blir kjekk og ha når golfsesongen starter litt senere utpå våren.

Nå har far og sønn dratt på ungdomsklubben og jeg skal benytte tiden til noe så spennende som å sortere søppel! -eller iallefall bli kvitt det som er sortert.. Papirsøppel, glass, metall osv... Når man har et system som funker, så er det ikke SÅ mye arbeid å sortere ut det man kan sende til gjenvinning. Det hender noen har spurt meg hvorfor jeg holder på sånn. Da får de et spørsmål som svar;
 Hvorfor ikke?

Passer DU på å sortere søppel?

-
klem-

Det er mye mat i god drikke

Som den husmora jeg er, er jeg opptatt av å prøve å sette sammen et fornuftig kosthold. En viktig del av dette er å få nok vitaminer og antioksidanter inn i dagliglivet. David er ikke så veldig keen på grønnsaker, så for å få til 5-om-dagen må jeg jukse litt....

008


Jeg ble kjempeglad da jeg "fant" denne juicen, Coop Pluss Juice. Et glass av denne til frokosten, så har du den første av de fem i boks! Det finnes seks forskjellige smaker, så det skulle være noe for enhver smak. Og - om du er Coop-medlem, slik jeg er, så er det  halv pris på juicen t.o.m i morgen. Den har laaaang holdbarhetstid, (kartongen på bildet er best før 29.11.09) så det kan lønne seg å hamstre litt...
En annen "kartong" som stort sett alltid finnes i mitt kjøleskap, er ....

images biola

BIOLA

Bildet ble litt knuslete, men jeg gadd ikke gå og fotografere i kjøleskapet...
Biola er med på å opprettholde en sunn bakterieflora i magen og dessuten så er det godt! Om dere har fulgt med på bloggen min, så vet dere at vi ofte drikker smooties, og da er som oftest Biola et av produktene jeg bruker i dem. En veldig god løsning for meg, for jeg er ikke noe glad i vanlig Kefir... Det er også en kjempehit blandt Davids kompiser, så det går med noen liter iløpet av et år :o)

Så som du ser, overskriften har ingenting med polvarer å gjøre - man kan faktisk drikke sunt også.

På tide å leke litt husmor igjen, før jeg skal ut å hamstre antioksidanter...

Og bare for ordens skyld.... Dette innlegget er IKKE sponset av hverken Coop eller Tine...


Du fortjener det beste

07 bjrg

Det står så mange kloke ord i  "Bjørgs Univers"
Det står at du er bra nok, og at du skal elske deg selv som du er

Vi har så travle liv, at det hender vi glemmer å like den personen vi er
derfor skal du få med deg denne hilsenen gjennom en travel fredag
og inn i det som jeg håper blir en deilig helg

DU fortjener det beste

-klem-

Ikke helt på topp...

Det blir lite blogging her for tiden.. Tannlegen måtte operere i går, og selvfølgelig ble det litt trøblete. -min vanlige "flaks"..
Vel, tanna (og HELE rota) er vekk, kjeften min er full av sting, og smertestillende døgnet gjennom gjør meg temmelig groggy. Heldigvis har jeg min flotte familie som tar godt vare på meg, så egentlig kan jeg ikke klage. Ikke i det hele tatt!!!
Alikevel regner jeg med at morgendagen blir brukt mest mulig på sofa'n, også får jeg komme sterkere tilbake etterhvert - på alle fronter :o)
Håper dere har en fin torsdagskveld

-klem-

Lapper til glede og besvær

Så lenge ungene har gått på skolen, har det stadig vekk vært lapper med beskjeder om forskjellig ting. Kombinasjonen distre David og lapp er ikke alltid helt heldig, men som regel går det bra :o)

I morrest, da poden skulle utigjennom døra, fikk jeg denne....

001

.... med spørsmålet; "Har du sett denne, mamma?"
Det hadde jeg da ikke. Averøy Ungdomsskole er kjempeflinke til å arrangere slike aktiviteter litt på sparket. Det MÅ man nesten her, for snøen i dag kan være borte i morgen. Nå er det heldigvis litt sikrere forhold på Skaret - et utfartssted som ligger like ved Molde. Tror helt sikkert de får en fin tur.

skidag i mars

SKARET

Nå ble det litt kaos i hodet mitt av denne opplysningen, men det får bare være... Hvor er ski? Hvor er staver? Passer skibuksa?...
En ting som iallefall ikke passer, er skiskoene, så vi får ta oss en tur inn på Bruhagen og håpe de har noe brukbart der.
Takk og pris at vi har sportsbutikk på øya iallefall. (Men det blir nok en litt nyere modell enn disse, da..)

skisko


Bare en hjelpepleier...


hjelpepleier

(Bilde lånt fra dagbladet.no)

JEG ER HJELPEPLEIER OG STOLT AV DET!

Om du var innom bloggen min iløpet av søndagskvelden/i går, så var du kanskje innom den diskusjonen jeg hadde der... Diskusjonen omhandlet deltidsstillinger i omsorgsyrket, og i utgangspunktet ser det kanskje greit ut å jobbe under 50% i fast jobb.. Man får da ekstravakter... Joda - iløpet av de siste 8 årene har jeg hatt EN julaften fri. Jeg har jobbet jul, påske, helger og netter...
Når man er singel, uten barn, er det jo ingen problemer med det, men det er ikke moro å gå hjemmefra når klokka er halv tre en julaften ettermiddag. Første julaften jeg jobbet var i 2001, og da var David seks år....
Når man tar ekstravakter for å fylle ut en stilling, må man ta det man får. De som har lengst ansinitet "velger" først, så unge og nyutdannede må ta det som blir tilovers. Man "risikerer" også å få jobb "i siste liten" ved akutt sykdom.  Da må man slippe alt og skynde seg på jobb... Man blir usosial fordi man alltid må være klar til å dra på jobb.

Jeg begynte i feil ende, så kort fortalt har jeg en avbrutt sykepleieutdannelse bak meg.. Når man har barn, og spesielt om man er alene i hverdagen, blir det vanskelig å finne tid til å få lest godt nok og ofte nok. D var borte på jobb hele uken og hjemme bare i helgene. I tillegg var David mye syk, så jeg ga opp!  Da han fikk mononukleose (kyssesyke), ryddet jeg vekk bøkene og tok hjelpepleien som privatist istedenfor.
Det var tøft nok, og jeg var kjempestolt da jeg etterhvert fikk autorisasjonen min :o)

Som hjelpepleier på et sykehjem må man ha kunnskap på mange områder. Selvfølgelig må man kunne vanlig pleie, men man må også vite endel om ernæring, medisiner, psyke, kjenne igjen symptomer på sykdommer, kunne forflytning og løfteteknikk og arbeide både i team og selvstendig. Jeg barberer og ruller hår, bandasjerer og setter insulin (andre sprøyter kan vi ikke gi) - i tillegg til å ta vanlige stell og alt mulig annet...
Min faste stilling er på natt, og da har jeg det praktiske ansvaret for 20 personer. Det er sykepleier på en annen avdeling, slik at jeg kan tilkalle henne om det skjer noe.
Det har blitt endel episoder oppigjennom tidene, og når en eller flere pasienter er alvorlig syke kan det bli veldig travelt. Også kan man ha helt rolige netter der man kan gjøre håndarbeid, se TV og være sosial sammen med de to andre som jobber på sykehjemmet om natten.

Deverre er det stor mangel på hjelpepleiere, og værre kommer det til å bli. Mange av de unge nyutdannede går videre til sykepleien eller andre yrker, og det forstår jeg godt....
Rekrutteringen til yrket er dårlig, og behovet for yrkesgruppen øker stadig, så det må gjøres noe for å få unge mennesker til å bli i yrket. Slik jeg ser det, er det stort behov for å få vekk den uønskede deltiden slik at man vet når man skal jobbe og når man skal ha fri. Bl a krever det logistikk å ha barn. Kjøring, henting, foreldremøter og dugnader.. Alt skal lappes ihop og det blir så mye enklere når man har en fast arbeidsplan.
Jeg er veldig glad i jobben min. Uansett om jeg jobber om natten eller tar ekstravakter på dag, spiller jeg en stor rolle i mine pasienters liv, og den direkte tilbakemeldingen på at man gjør en god jobb er gull verdt. Jeg er av de heldige som stort sett får nok vakter. Jeg jobber to steder og har forespørsel om å ta vakter et tredje sted. Desverre er ikke alle like heldige. Alikevel håper jeg at flere velger å bli hjelpepleiere, for det er ikke "Bare hjelpepleier". Det er et flott yrke og jeg er stolt av tittelen min som autorisert hjelpepleier :o)

Nå er det tid for litt luksusfrokost. David blir vekket til smootie og varme kanelboller. En fin, rolig start på dagen..

Håper du også har en fin start på denne tirsdagen.

-klem-

Ina - Norges yngste kommunepolitiker

Allerede som 17-åring ble hun valgt inn i kommunestyret i Averøy kommune. Nå har hun såvidt fylt 19 og er vant til å snakke i forsamlinger..

n5253604348212 ina

Jeg måtte låne et bilde, siden mitt eget bilde av henne må redigeres, og det rekker jeg ikke akkurat nå.
Vi har vel aldri før hatt en kommunepolitiker som har virket så oppriktig GLAD som unge Ina.

Da hun i går holdt appell på Kvinnedagen, ble jeg enda mer imponert over henne. Da hun i begynnelsen av talen sa:

"Mange har vært med på å kjempe for at jeg i dag kan stå her, som ung kvinne i 2009, og ta mine rettigheter og plikter som en selvfølge..." og senere hevdet hun at det var viktig å kjenne til historien..
"Vi skal være stolte av det vi har fått til, men vi skal absolutt ikke tenke at vi er i mål. Mye gjenstår, her i Norge og ikke minst andre steder i verden.."

Slike positive mennesker gjør meg glad og gir meg håp for den politiske hverdagen framover. Det er tross alt politikk i veldig mye av vår hverdag, så vi er alle berørt av det politiske klimaet. Og det er egentlig ikke vanskelig å bli berørt av denne livsglade unge kvinnen i røde gummistøvler.

Ina, du kommer til å nå langt!

-klem-

Variasjon er bra

Man kan jo ikke sitte og være frustrert i evighet. Jeg får vel heller konsentrere meg om meg og mitt...

001
Fra å få servert en deilig frokost av D, er det helt naturlig for meg - i likestillingens navn - å være med på skogsarbeid.
Vi måtte ut en tur på søndag også, og endte opp med denne haugen som helgas "fangst". Ferdig oppkappet og kløvd blir nok dette endel sekker ved. Veldig godt å finne til vinteren igjen.
Mens jeg laga middag etterpå, lossa D hengeren, og litt utpå ettermiddagen var det tid for lokal revy, tale for dagen av Norges yngste kommunestyrerepresentant og koselig underholdning og samvær med andre bygdafolk. Jeg satte spesielt stor pris på at hele familien hadde en fin ettermiddag....
David ble utrolig imponert over aktørene i stykket "Malær'n kjæm" av Dario Fo, og da spesielt fordi de måtte huske så mye tekst.
004

Han syntes også at Line, spansklæreren hans, var veldig flink...
002

..men jeg tror ikke han ville likt at hun plutselig kom med ei bedøvelses/balsameringssprøyte sånn som i teaterstykket.

Neste helg kan du se Line på TV i"Det store korslaget" som en av de 20 sangerene i TEAM ELG.

Dagens taler var veldig flink og er en fantastisk, ung dame, så hun fortjener sitt helt egne innlegg. Må bare få redigert bildet av henne først.
Søndagskvelden endte med "Himmelblå" på TV og forberedelse til en ny uke.

Og siden jeg nå er mer oppgitt enn frustrert over uvitenheten i forbindelse med kvinnedagen, ønsker jeg dere alle - både de som bryr seg og de som gir f*** - en riktig god mandag :o)

-klem-

FRUSTRERTFRUSTRERTFRUSTRERTFRUSTRERTFRUSTRERT

NÅ har jeg brukt utrolig mange timer på å forsøke å få lagt inn kommentarer og innlegg...funka dårlig!
Så tenkte jeg at jeg kunne gå inn på andre blogger og lese hva som ble skrevet om kvinnedagen... Snakk om miserabel lesning. Her lever vi i et såkalt opplyst samfunn, og så er tydeligvis den gjengse mening at kvinnedagen er unødvendig????
Det er jo selvfølgelig endel bloggere som har nevnt dagen, men jeg har ikke funnet ETT ENESTE ARGUMENT hverken for eller mot denne internasjonale markeringen! - og da regner jeg ikke påstander som "Dagen er oppbrukt" og "Feminisme er ute" som argumenter.
Jeg skulle egentlig skrevet et koselig innlegg om en koselig dag, men det får vente til i morgen....
Feminisme er faktisk ikke ensbetydende med mannehater. For meg betyr det retten til å være kvinne - og til å bli verdsatt for det!

Håper dere sover bedre enn meg i natt!

-klem-

8. mars - i likestillingens navn

Her i heimen "feires" kanskje ikke kvinnedagen godt nok. Jeg er stygt redd for at jeg ikke har promotert kvinnesak godt nok her - kanskje fordi jeg er fornøyd med den måten jeg lever på her hjemme..?
Utenfor husets fire vegger er jeg derimot IKKE fornøyd. Likelønn for likt arbeid er utrolig viktig, men de holdningene vi har til forskjellen mellom kjønn er utrolig viktige. For meg dreier ikke likestilling seg om min rett til å få lov til å bli lege eller ingeniør. For meg er det viktigste at min jobb som hjelpepleier er like viktig som en bilmekaniker eller rørleggers jobb - eller en direktør eller førskolelærers jobb.
Slik samfunnet er organisert nå, tar jeg vare på mer eller mindre hjelpeløse mennesker. Målet mitt er å skape en så god hverdag som mulig for mine brukere, og man må faktisk både kunne noe og vite noe for å utøve mitt yrke også. Jeg er stolt av jobben min, men jeg er utrolig lei av å bli nedvurdert.

I dagens likestilte Norge er det lagt opp til at alle skal ha mulighet til å jobbe. Joda, vi som jobber i pleie og omsorg får lov til å arbeide - det er bruk for oss.. MEN vi er ikke verdt den tryggheten og sikkerheten det gir å jobbe i full stilling. Vi får lov til å betale like mye for varer som alle andre. Vi får lov til å betale full skatt. Vi får til og med lov til å betale full pris for en barnehageplass...
Men vi har de merkeligste prosentstillinger i "verden" Hvem andre enn dumme kvinner knytter seg opp til stillinger på 17,3%? Eller 22,8 eller 44,3??
Også jobber vi ekstra, da.. helger, kvelder, jul, påske... umulig å planlegge ting, for kanskje man blir oppringt klokken 07 om morran for å ta ei vakt...
Av og til jobber man langt over 100% , andre ganger har man kanskje bare sine faste vakter.. Kan noen please gi oss litt trygghet her?
Og når jeg blir irritert og sier ifra, får jeg høre at "jeg har jo ikke noe å klage for, jeg er jo gift!"
- Og fordi jeg er gift, så skal jeg miste retten til å jobbe? Er jeg mindre verdt enn en enslig kvinne, da?

Beklager denne kraftsalven, men jeg blir så UTROLIG provosert av enkelte hevder at kvinnedagen er utgått på dato, og at vi har full likestilling i Norge... Joda, kom gjerne med motargumenter, det blir jeg faktisk veldig glad for!

Dette innlegget ble så langt at jeg tror det får stå for seg selv. Min koselige søndag får jeg lage et eget innlegg om etterpå...

Frokost for snille piker

frokost
(bilde fra aftenbladet.no)

Søndag morgen og jeg ble vekket av snille mannen min som spør om jeg vil ha frokost :o)
Vi skal og hente hjem mere ved etterpå, før vi skal på den lokale revyen etterpå.
Tiden får vinger i dag også, regner jeg med.
Håper dere har noe BRA å gjøre i dag!

-klem-

1 - 2 - tre

Hvem trenger egentlig treningsstudio? Tror jeg har brukt hver eneste muskel i kroppen i dag...

001

Far og sønn var i fult arbeid da jeg kom innover. Firmaet D jobber i skal bygge det nye Samvirkelaget på Bruhagen, og før man kan bygge, må trærne vekk. D og Einar skal rydde området mot at de får veden.

002

Dette er TUNGT arbeid, så man ta pauser innimellom.  Her tar Einar, D og David en pust i bakken. Og bakke er det iallefall!! Siden Einar er pensjonist, har D sagt at han kan ta den mest tilgjengelige veden. Dermed blir det mye trasking opp og ned bakken på oss.. David er kjempeflink, men det merkes godt at Hans ikke er hjemme. Han er flink å bære, men han er også en flott motivator for David.

003                                004

Sprek pensjonist, men litt sliten                                                           ♥Far og sønn♥

Etter noen timer dro jeg og David hjem. På veien handla vi og da D kom hjem hadde vi gjort klar hjemmelaget pizza...

005


Nå har David tatt seg en tur i bingen igjen sammen med noen kompiser. Jeg skal fyre opp, rydde litt på kjøkkenet og ta meg en god dusj, og så er det straks tid for "Det store korslaget" på TV2..

Gleder meg masse!
Ha en riktig fin lørdagskveld, alle

-klem-

Arbeids(lør)dag

Skogsarbeid må til innimellom. David og D har allerede dratt, så det er bare å finne fram kjeldressen,,
Ønsker dere alle en HAPPY LØRDAG!

-klem-

Verdens beste coop !!

Det ser kanskje ikke sånn ut når du ser bilder utenfra, men jeg er temmelig sikker. Vi har verdens beste coop-butikk.

prix 004


Butikken er sliten på utsiden og sliten på innsiden, men når jeg kommer inn der møter jeg blide ekspeditører som kjenner meg og som prater med folk...
Nå har det lenge vært planer om å bygge ny butikk, så jeg ble kjempeskuffet da planene ble utsatt fordi "kommunen" ikke var fornøyd med utformingen av bygget/fasaden. Derfor ble jeg veldig glad da dette synet møtte meg i dag

prix 003

Gravemaskinen er i full gang med å ta ut tomta til den nye butikken!

Jeg tror det var flere som var glade for at det skjer ting nå, for da jeg skulle inn og handle, møtte jeg sjefen sjøl, Thomas, på trappa. Der stod han og delte ut marsipankake og kaffe til kundene.

prix 001


På Coop Prix er ingen kunder for gamle, og ingen for unge. Det er plass til alle.

prix 002

..og alle får sin del av kaka.
På coop får man jo faktisk sin del av kaka hver gang når man bruker kundekortet sitt. For meg er det en genial måte å spare på uten at jeg merker det. Nå framover skal jeg la kjøpeutbyttet mitt stå inne på kontoen min, så når vi skal til Polen om 1 1/2 år har vi en bra slump med ekstra penger til turen . Det kan jo være kjekt å ta med seg.

For meg er det iallefall sånn at det lønner seg å handle på coop Prix, for jo mer jeg handler, jo mere sparer jeg :o)

Var ikke det lurt?

NAV-overraskelse

bamse


Turen til NAV starta (som vanlig) med at ting gikk skeis. Da jeg gikk inn døra til kontoret, kom jeg på at jeg hadde glemt "kortene" til D og David på kjøkkenbenken... Jeg kan jo ikke gi NAV skylda for at jeg er distre, så det var bare å belage seg på en kjøretur til. Alikevel fant jeg ut at jeg skulle spørre etter sykepengene mine først, når jeg nå allerede var der. Som vanlig så var det ett eller annet "rot" der, og den personen jeg skulle ha snakket med, var ikke der osv...
De fikk telefonnummeret mitt og skulle ringe etter at de hadde fått undersøkt det. Positiv som jeg er, tenkte jeg "..in my dreams". Får vel ikke høre noe på ei stund nå...også dro jeg hjem for å hente de gjenglemte kortene...

Men denne gangen må jeg revurdere etaten! Jeg var såvidt kommet inn døra hjemme da en hyggelig dame ringte og beklaget. Det hadde vært en misforståelse, det var deres feil og de skulle føre over pengene på konto snarest! ????
- Og da jeg kom innover igjen, ble jeg møtt av smilende ansatte, koselig samtale og hurtig ekspedering!!!

Tusen takk, dere NAV ansatte.. Om det er SLIK kontoret skal drives heretter, skal jeg aldri mer klage på dere. Det kommer helt sikkert til å skje ting senere også, men det blir så mye lettere å ta de dårlige dagene når jeg vet det finnes gode.
 Det ser ut til at dette blir en deilig helg!

-klem-

Kan ikke la være....

Jeg klarer ikke å la være å tenke på Robban og Lillan. Aller helst skulle livet ha vært som da vi var små barn og noe vondt skjedde. Lete fram en plasterlapp og blåse vekk det vonde.... Desverre er ikke verden slik.

pih

Nok en gang bruker jeg et av Bjørg Thorhallsdottirs bilder. Håper jeg blir tilgitt, for jeg har ikke spurt kunstneren om lov...
Bildet heter faktisk "Par i Hjerter"... Den som kjenner til disse flotte menneskene forstår hvorfor akkurat dette bildet har fulgt meg gjennom tankene.
Bjørg har illustrert Anbjørg Sætre Håtuns bok Livslyst, og Anbjørgs motto fra da hun var kreftsyk, stjeler jeg også og sender videre sammen med massevis av gode tanker....

Sakte, men skritt for skritt går det framover. Det må vi tro.


Systemets treghet

Når man er så fantastisk heldig å ha 44,6 % fast jobb, er det ikke meningen at ting skal være enkelt. I mitt tilfelle jobber jeg alikevel +/- 100%. Det er behov for hjelpepleiere med god rygg, bare ikke på papiret. For min del er dette en givende jobb. Et viktig arbeid som jeg er stolt av. Jeg SER jo at det er bruk for meg, men jeg jobber jo ikke kun fordi jeg er snill. Jeg jobber for betalingen også. Penger er nødvendig i dagens samfunn, og jeg er avhengig av å få lønn.

lnn

Dette går jo vanligvis greit så lenge jeg selv skriver mine timelister og fører på alle tillegg osv... Cluet her er at når man blir sykemeldt går de første 17 dagene på arbeidsgiver og selv om jeg har jobbet mer enn de fleste, har jeg bare krav på sykepenger for de 44,6% jeg har fast + lønn for vakter man er satt opp på. Har man IKKE tatt på seg ekstravakter fordi man ikke har følt seg helt pigg, har man ikke krav på mer... Hurra for kvinneyrker med små stillinger!!
Vel - etter 17 dager har man krav på å få utbetalt sykepenger fra NAV etter hva man faktisk har tjent, så da skulle det være greit....Eller ikke?
Nå har jeg vært sykemeldt siden tidlig i januar, men jeg har ikke hørt et pip fra NAV. Når, hvor og hvordan denne utbetalingsrutinen fungerer har jeg ikke peiling på. For å begynne å nøste opp i dette, ringte jeg den kjempekoselige damen som sitter på lønningskontoret i kommunen, og hun fortalte at papirene fra henne var sendt til NAV for en måned siden.....
Så i dag får jeg ta lua i hånda og finne fram all den tålmodighet og høflighet jeg måtte greie å mobilisere og ta meg en tur på "kontoret". Blir spennende å se om de vet hvem som skal gjøre hva og hvor mange ganger jeg må forklare meg i dag...
I tillegg har David og D tilsammen kommet opp "I taket" på egenandelskortene sine, så jeg må ordne frikort for dem.... Hmm.. regner med at jeg blir en stund på stedet, så kanskje jeg skal ta med matpakke....??

Det blir nok tid til et lite innlegg om å vente på operasjon også, slik D gjør, senere i dag, og kanskje en snutt om min evige hodepine, deltidsstillinger...

Vil bare ønske dere alle en god fredag foreløpig.

-klem-


Det store korslaget på TV2

Nå er det en stund siden vi kunne lese i lokalavisen Tidens Krav at Elg fra Dance With A Stranger hadde satt sammen sitt Team Elg til Korslaget på TV.

images dsk1


....

Det var kjempemorsom å lese om det, og jeg gleder meg veldig til programmene sendes.

Selvfølgelig er det ekstra morsomt siden det dukket opp endel mer eller mindre bekjente på lista, selv om noen av dem bare er folk jeg kjenner igjen på by'n..
line cancino

Line - Davids dyktige spansklærer og en fantastisk spennende dame.

mads b

Mads - gikk på skolen (og i Speider'n) sammen med Hans. Nydelig tenor.

roy be

Roy - nabo'n vår og den lokale stjerna som sang i band.

timian

Timian. Søte, morsomme Timian fra Idol.

mor og datter sky

Mor og datter . Flotte damer og flotte stemmer.

korslaget
(Alle bildene er hentet fra Facebook-gruppa til Team Elg)

Som sagt - jeg gleder meg veldig. Er spent på hvordan koret fungerer som en enhet, jeg er spent på hva de skal synge, spent på de andre korene.... 
Det er så moro å glede seg til noe!

Håper du gleder deg til noe, du også. Og om du gjør det..
Hva gleder DU deg til?

-klem-Gutter leser ikke bøker!!?


images bker 1

Dette er en av de påstandene som jeg stadig møter, og som jeg ABSOLUTT ikke liker.

Det kan hende dette stemmer i de fleste tilfeller, men her i huset er det mange bøker, og veldig mange av disse er ikke mine!
Rett som det er får jeg bokanbefalinger fra min eldste sønn - fikk en (an)befaling fra ham i går også, og det er ikke tegneserier han viser til.

images bker 2

Det startet med pekebøker for så å gå over til barnebøker. Om jeg hadde hatt betaling for alle de timene vi har brukt på å lese her hjemme, ville jeg vært rik! De samme bøkene om og om igjen i førstningen. Bøkene fra Donald Ducks Bokklubb var lenge den største favoritten. Heldigvis hadde vi mange av dem.
Etterhvert gikk vi over til bøker med mer tekst og mindre bilder. Jeg prøvde å passe på å variere lesingen.. De kjente, kjære eventyrene, Anne cath Vestly, Astrid Lindgren, Tove Janson, Roald Dahl.... og mange andre.
Jeg syntes det var viktig å ikke bare lese det samme om-og-om igjen.
En gang i uka var det også tid for å lese Donald Duck...
Om poden ikke hørte etter i forhold til legging og rutiner, hendte det at jeg ikke leste om kvelden... En kveld da han var fem år, var det ikke mulig å få min kjære førstefødte til å legge seg og resultatet var at mor ga beskjed om at det nye Donaldbladet ikke ble lest. "Det er greit" sa den obsternasige. "Jeg kan lese sjøl". "Beklager" svarte mor, "Du KAN ikke lese". "Da kan jeg lære det" var svaret...

Ei uke etterpå hadde han lært det, helt av seg selv. Han kunne bokstavene fra før, men jeg prøvde aldri å pushe ham til noe som helst. Han startet å lese da, og siden har han egentlig aldri sluttet. Nå, når han er tjue, leser han fremdeles. Han leser nye bøker og gamle, norske og utenlandske.. Et av kjøpene på salget nå var "Terje Vigen"....

                                                                                           images bker 3

Jeg hører ofte omtale av undersøkelser fra både norske og internasjonale instanser. Undersøkelser som slår fast at norske skoleelever er blitt dårligere bl a på lesing. I mange tilfeller får data skylden, men jeg syns det blir litt enkelt....
Nå skal jeg ikke sette meg på min høye hest og påstå at jeg er så fantastisk flink som bare gjør riktige ting i forhold til barna. Data er et av de områdene der jeg virkelig har syndet, for dataspilling har egentlig altfor stor plass her i huset, men det har tydeligvis ikke drept lesegleden alikevel.
David er ikke like ivrig på å lese som det Hans var. Nå for tiden er det kanskje pga at leksene tar veldig lang tid, slik at det ikke blir "plass" til fritidslesing. Han blir jo alikevel oppfordret til å lese, selv om det ikke er store, tykke bøker. Når David leser på fritida blir det gjerne Manga-bøker - og selv om det er tegneseriebøker, er det lesing det også.
- Eller kanskje jeg må ta det tilbake... Akkurat nå sitter han og leser, og av alle ting så er det "Odysseen" som er aktuelt nå..
Derfor tror jeg kanskje at mye høytlesing, god tilgang på variert lesestoff og en posjon tålmodighet kan gjøre susen. Så overskriften stemmer nok på noen, men ikke her i huset. Her blir den til GUTTER LESER BØKER!

Jeg hater at folk blir puttet i bås...

Ha en fin kveld, og husk å lese litt, du også :o)

-klem-
Husmora

Denne formiddagen tror jeg at jeg må prøve å være litt nyttig...

husmor


Som husmor har jeg gjort en veldig dårlig figur i det siste. Dørstokkmila er aldri så lang som de gangene jeg skal legge sammen klær, vaske skap og rime av fryser...
I dag er imidlertid formen såpass bra at jeg egentlig gleder meg til å sette igang. Utrolig hvor mye man kan få unna med å være effektiv en kort stund.

Og om jeg er flink, får jeg tid til å blogge litt i ettermiddag også. Tankene i dag dreier seg om "Det store korslaget" og leseglede.

HAPPY TORSDAG, ALLE

-klem-

Bare små ting


012Det er rart hvordan små, hverdagslige ting kan forgylle en helt vanlig dag.
I går var det som vanlig min og David sin dag. Med ei betent mamma ble det ikke den store oppdekningen, men det er heller ikke hovedsaken. Pølser med brød og kjøpte kjekser gjorde så absolutt nytta si sammen med bringebærsmooties. For engangs skyld hadde vi snop også på tirsdag. Så mye at vi etterhvert satte vekk skåla til senere :o)
Dagen i dag har også vært full av slike små lysglimt...

Snille D som ringer for å høre hvordan det gikk hos legen

David som ble kjempeglad for at vi skulle spise pizza på Averøy Restaurant
(D jobba overtid i kveld)

At biblioteket tilfeldigvis hadde langåpent i dag slik at jeg fikk låne bøker

En smilende og trivelig bibliotekar som var veldig hjelpsom

Koselige kolleger som spør hvordan det står til

At David har gjort leksene sine nesten uten å trenge hjelp

At David dro ut i "Bingen" for å spille fotball med kompiser

At vi kan sove lenge i morgen

013

Nå skal jeg kose meg med bok, en kopp te og bare nyte livet.

Er ikke jeg heldig?

Drømmeferien I

Jeg elsker å reise. Se andre steder, møte nye mennesker, oppleve nye ting...

Den første av disse "ultimate" feriene mine, er den eldste drømmen... USA på kryss og tvers. Jeg har, som så mange andre nordmenn, fjerne slektninger i Minnesota, og for 14 år siden bodde Iris hos oss. Hun var utvekslingsstudent fra USA. Landet er selvfølgelig mulig å besøke på et "fornuftig" budsjett, men drømmereisen krever mye tid og MYE penger...

usa


Landet er stort, og jeg satser på å starte rundturen i New York...

                    images new york                                                         usabilde4reise

Jeg har egentlig ikke tenkt over hva jeg vil bruke tid på i New York, men Frihetsgudinnen og Long Island er iallefall med.

Etter New York går veien med leiebil eller buss - via diverse avstikkere - til Minnesota. Der finnes fremdeles huset som Alfred kom til da han var en liten gutt. Han er død nå, men hans etterkommere/slektninger lever fremdeles. Å besøke familie står høyt i kurs hos meg, men ingen ferie uten shoping.... Derfor står også dette på listen.....

images mall of america


Et kjøpesenter av dimensjoner... Kart og kompass kreves!

Fra shoping og familiebesøk går veien videre i leibil til Chicago, for der starter (eller ender)..

route 66                                                hollywood

Route 66 som vi følger fram til Los Angeles og Hollywood. Jeg har aldri drømt om å bli skuespiller, men jeg ville nok ikke hatt noe imot å se hvor og hvordan ting foregår... Kunne jo vært moro å være statist i en film også ;o)

Etter LA, ville det vært på tide å tatt seg oppover vestkysten. Gjennom bl a Californias vindistrikter til

images seattle

SEATTLE

Iris bor på et lite sted, Ravensdale, utenfor byen.
På bildet her ser du Mt Rainier i bakgrunnen, og "tårnet" i forgrunnen er "The Needle"
Oppe i toppen er det en restaurant som jeg nok skulle avlagt et besøk.
Selvfølgelig ville vi brukt tid sammen med Iris, hennes datter Hannah og øvrige familie. Iris' far er av norsk avstamming og er veldig stolt av det, så en tur til det "Norske" samfunnet i området ville nok være et must.
Som fisker-datter ville jeg nok også ha likt å besøke havna i Seattle hvor mange norske båter har/har hatt tilholdssted.

Etter dette besøket ville det vært tid for den lengste forflytningen på reisen.
Fly tvers over landet til

images florida

FLORIDA
Statens fasiliteter trenger jeg vel ikke å nevne. Mye å se og mye å oppleve.
Det eneste jeg vil poengtere er at jeg iallefall ville tatt turen til

key west

Hemingway's Key West
Og selvfølgelig, er man først i Florida, så drar man på

karibien

Cruise i Karibien
Å tilbringe en ukes tid på en av de fantastiske båtene til RCCL ville ikke gjort vondt i det hele tatt.

Tilbake på landjorda igjen, ville det bare vært østkysten igjen før ringen var sluttet.
Iris bodde en stund i Washington DC hvor hun jobbet på

images pentagon

PENTAGON
så det ville jo vært kjekt å hadd med henne som guide, bla annet for å se

white house

WHITE HOUSE

Og så var man tilbake i New York.....

Som sagt, dette er en av disse fantasiene som aldri blir virkelighet, men det er lov til å drømme. Nå har jeg bare nevn en liten del av alt som ville fått plass på reiseruten. Nå må det jo selvfølgelig tillegges at vi er en bil-familie som stortrives på tur. Fra før vi fikk barn har vi jevnlig kjørt strekningen Møre - Tromsø hvert år med en overnatting. 12-14 timer i bil er helt OK, og ungene har alltid syns det har vært helt greit. Det lengste strekket vi har kjørt var Møre - Tromsø - gjennom hele Sverige og til Danmark. Og selvfølgelig hjem igjen til Møre etter 10 dagers ferie på Lalandia.. men det er en annen historie... Og neste "Drømmetur" inkluderer endel bilkjøring, den også :o)

Nå skal jeg se litt CSI igjen før det er på tide å finne køya. Morran starter i halv seks-tia her i huset, så natten blir ofte for kort.
Takk for at du ville være med på turen, selv om det bare var en fantasi. Drømmer er alltid bra å ha!

Godnatt, og SOV GODT

-klem-

Den ultimate ferien

Når man sitter sykemeldt hjemme og egentlig ikke får gjort så mye, går det med litt tid på data'n.. Nå har jeg sittet og lekt meg litt med å lete fram bilder som omhandler det som for meg ville være den ultimate ferien... eller - ett av tre alternativer for å være korrekt. Slett ikke realistisk, men det er jo lov til å drømme :o)
Skal lage et innlegg om det senere i dag, tenkte jeg.. hvis jeg får låne data'n, da...

Hvor ville DU reist på ferie hvis du ikke trengte å tenke tid og penger?

Utfordring II

For en tid tilbake ble jeg utfordret av Astrid i "frå et A4 liv" om å legge ut det 6. bildet i den 6. mappa mi.
Here it comes...

himmel 002

For å være helt ærlig, så var den 6. mappa verdens minste, med bare to bilder i, så dette er bilde nr 2 i
"den glemte mappa" som har fått navnet "Himmel"
Jeg blir ofte veldig fasinert av lys, men fotoapparatet mitt er egentlig ikke egnet til slike bilder.

Dette bildet ble tatt en styggværsdag i høst, da sola plutselig snek seg fram

Egentlig er vel livet litt sånn også..
Det finnes alltid et glimt av lys midt i alt det grå

-klem-

Utfordret

Utfordringen går ut på å kopiere innlegget til sin egen blogg,
kutt ut svarene og sett inn dine egne
alle svarene skal starte med første bokstaven i navnet ditt

K

1. Hva er navnet ditt: Kari
2. Ord på fire bokstaver: Kjær
3. Guttenavn: Kristian
4. Jentenavn: Katarina
5. Et yrke: Klovn
6. Farge: Karmosin(rød)
7. Noe du har på deg: Kjole
8. Mat: Kylling-grillspyd
9. Noe på badet: Kluter
10. Et sted: Kreta
11. Grunn til å komme for seint: Kjøreforhold (dårlige)
12. Noe du roper : Klar-ferdig-gå
13. Film tittel: Kamilla og tyven
14. Noe du kan drikke: Kamillete
15. En musikkgruppe: Kaisers Orcestra
16. Et dyr: Krokodille
17. Gatenavn: Kakhammerveien
18. Bilmerke: Kia
19. Sang tittel : Kjærlighetsvisa
20. Et verb: Klemme

Utfordringen går videre til Anita, Lise og Viktoria....

Smil


images happy face

Vil bare si "HEI", sånn i forbifarten,
og dele ut smil og litt blomster til dere alle.
Som jeg skrev i forrige innlegg, blir det litt slapt på bloggen nå -
eller - jeg satser på at det blir litt bedre i morgen.

Jeg har vært hos tannlegen i dag igjen, og med min vante (u)flaks
er jeg avhengig av Penicillin og smertestillende pga betennelse.
Ingen big deal, egentlig. Mange har det værre enn meg.
Jeg vet at det har en overgang
Alt blir bra tilslutt

Det handler ikke om hvordan man har det, men om hvordan man TAR det

Håper dere alle har fått en fin start på en ny uke

-klem-, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits