mars 2010

Påskeferie?Siden jeg starter påsken med 5 nattvakter på seks døgn, er det stor fare for lite blogging her noen dager. Derfor vil jeg bare ønske dere alle en riktig god påske, både dere som er hjemme og dere som reiser bort.

-klem-

Dengin på Skotten

Design er så mangt, ikke bare klær... Alt vi har rundt oss har form og fasong, og endel av dette er blitt laget av menneske... Koppen du drikker av, bilen du kjører, melkekartongen og t o m dopapiret vi bruker... Noe av det som virkelig kan få meg til å "falle i staver" er en vakkert designet hage...Dette bildet har jeg lånt HER. Om du trykker på linken kommer du direkte til siden til dette firmaet:Tirsdag, da alt skjedde på en gang, arrangerte Averøy Hagelag,(sammen med tre andre hagelag) foredragskveld med Yvonne B. Dengin. For meg som er helt i startgropa med hage, ble dette på en måte et spark i baken for å finne ut hva jeg vil ha i hagen.. Hvordan jeg skal få det til, blir et annet spørsmål, og sikkert et begredelig langt lerret å bleke..
Du kommer direkte til Averøy Hagelags blogg om du trykker på navnet over her :o).

Vi hadde det iallefall koselig på Skotten (Stedet vi var på heter Skotten og ligger i Fræna Kommune)Eva C selger lodd

..Og Marianne og jeg kjøpte.. Vi vant ikke, men støttet en god sak, så vi var like blide likevel...

Denne kvelden hadde jeg ikke rukket å få med meg om ikke verdens snilleste Marianne hadde tålmodighet til å vente på meg, til jeg var ferdig med innsamlinga og hadde fått kjørt David hjem.
 Tusen takk, Marianne mi, om du leser dette!!!

Nå må jeg nesten få med meg Tangerudbakken når jeg for en gangs skyld er hjemme på denne tiden, og så (kanskje) rekker jeg litt mer blogging etterpå.

Ha en fin kveld, bloggere

-klem-Planer og planer....

Oops... Trodde jeg skulle få skrevet flere innlegg i går, og ellers hadd en rolig hjemmekveld etter trening, men slik ble det ikke. Nå har jeg akkurat kommet hjem fra nattvakt, og er trøtt som en dupp!

I disse tider med debatt om ufrivillig deltid, er jo situasjonen for så vidt aktuell. Vi som jobber i helsevesenet og ønsker å jobbe fulltid må ofte forandre planer. Noen (korttenkte?) mener at vi har mye fritid... Vi har ikke det. Vi har 24-timers ventetid når vi ikke er på jobb. Jeg har ikke tall på alle bursdager, veninnekvelder og andre koselige ting jeg har avlyst i siste liten - eller hvor mange helligdager jeg har jobbet de siste årene, men det er MANGE. Om jeg er heldig, har jeg ei hel helg fri sammen med familien min, men bl a har vi ikke lov til å ta ferie i tidsrom med påsketurnus, juleturnus og maiturnus (1. mai/17.mai osv), så som regel jobber jeg iallefall nok til at vi ikke kan ha sammenhengende ferier da...

Jeg kan selvfølgelig si nei til vakter, men siden jeg ikke er fornøyd med å jobbe 44,6%, så tar jeg de vaktene jeg får....

Derfor blir det innimellom endringer på timeplanen i siste øyeblikk. Man blir jo vant til det, men trenger ikke like det. De mest avslappende ukene er de hvor jeg har nok timer i utgangspunktet. Da kan jeg planlegge, bl a når jeg skal sove. Man må jo sove innimellom når man jobber på natt :o)

..og siden man skal finne det positive i forandringer, har jeg brukt litt av natta til å planlegge borddekking og kakebaking til konfirmasjonen, jeg har sett litt TV og jeg har strikka litt. Det har vært ei rolig natt, men selve jobben min kan jeg ikke si så mye om pga taushetsplikten.. Jeg jobber innimellom, jeg også :o)

Håper dere alle har en fin formiddag mens jeg sover, og så skal jeg prøve å få svart på kommentarene når jeg står opp igjen

-klem-

Konfirmantens plikter

Det er ikke bare-bare å være konfirmant, gitt..
Dette skoleåret har det ikke bare vært skole, men også konfirmasjonsundervisning for David. Han syns vel kanskje ikke det er verdens morsomste fritidsyssel, men det hører med, så det er vel bare å stille opp. I tillegg er det oppgaver i kirka, kirkebesøk og innsamlingsaksjon å forholde seg til.

I går - på en av de travleste dagene i året - skulle selvfølgelig konfirmantene ut å gå med bøsse, helst sammen med en foresatt. Gjett om det gikk fort unna!!! Vi rakk å få med oss alle husene på vår rute før jeg skulle på hagelagsmøte (omtale av det kommer senere i dag)

Egentlig var det litt synd at det ble så travelt, for jeg syns faktisk dette er en viktig del av konfirmasjonsforberedelsene - å bli bevisst på at vi har det veldig godt i Norge, og at vi faktisk uten å anstrenge oss så veldig, kan hjelpe mennesker som ikke er like heldige som oss. Denne runden sammen med David bekreftet heldigvis at han har et godt hjerte og gjerne deltar i hjelpearbeid, selv om han ikke liker å ringe på dører og snakke med fremmede.


Håper alle sammen tok godt imot bøssebærerne for Kirkens Nødhjelp - og at dere også i framtiden (selv de gangene dere ikke vil gi penger) tar godt imot de som bruker av sin tid til å hjelpe andre....

På sykehuset

Da er årets store kontroll unnagjort


Når man har epilepsi er dette noe man må leve med - på best mulig måte. David var så liten da han fikk diagnosen, at for ham er det helt vanlig med medisiner, restriksjoner og ei mor som prøver å strukturere hverdagen best mulig. Stress, lite søvn og dårlige matvaner påvirker ham, så for ham er det veldig viktig med rutiner.


Blodprøver er også helt vanlig. Det blir noen glass ved hver kontroll, for det er mye som skal sjekkes. Den prøven som heter blodspeil viser om medisineringen er passe, og ved forrige kontroll viste den endelig at vi traff blink. Siden David tar mye medisiner er også leverprøvene kjempeviktige for å følge med på at kroppen tåler doseringen.

Gårsdagens kontroll tok lang tid, bl a fordi Ingrid, Davids psykolog, også ble med på den. Nå trenger han heldigvis ikke psykolog i hverdagen, men han skal testes i forhold til en tilstand kalt Non Verbale Lærevansker. Her er det Ingrid som "styrer", og hun ville gjerne diskutere dette med Ines, Davids lege, samtidig som vi var tilstede. De ble enige om ny testing med WISC, men ting tar tid, så det blir nok ikke før til høsten....

Det endelige resultatet etter undersøkelsen er iallefall positivt så langt. Siden David har vært anfallsfri i to år, kan vi forhåpentligvis starte med å redusere medisindosen. Ikke med en gang, men på sikt. Først må han innom Molde for å ta EEG slik at vi får bekreftet at det ikke er epileptisk aktivitet i hjernen. Deretter må han innom SSE (Sentralsykehuset for Epilepsi) i Sandvika for døgnregistrering, og SÅ kan vi forhåpentligvis få gjort noe med medisindosene... Innimellom skal det også gjøres en CT. Den regner jeg med blir i Kristiansund.

Jeg er veldig glad for at David er en tålmodig tenåring!

Udramatisk sykehustur

En gang eller to pr år er David på kontroll på sykehuset. I dag blir det en slik "vanlig" runde.. Blodprøver, resepter og en helsjekk er greit. Siden David ikke kan ta medisiner før blodprøvene er det ikke lurt å sende han på skolen, så nå sitter han hjemme og spiser "Dots" og drikker melk til frokost. Ikke mye sunt, men det er vel untaket som bekrefter regelen.
Dagen begynner rolig, og det er bra, for resten av dagen er ganske så tima og tilrettelagt..., men det blir nok tid til litt mere blogging innimellom lell :o)

Ha en riktig fin tirsdag

-klem-

Vår - tror jeg

Så er det vår her på Nordmøre - tror jeg... Snøen er stort sett borte, men nettene er fremdeles kalde. Jeg er forferdelig dårlig på blogging for tia.. Kombinasjonen av mange gjøremål i hverdagen og endringer i jobbsituasjonen gir meg forferdelig mange tanker i hodet på en gang, og da blir det lite data-tid. Nå savner jeg imidlertid bloggen - og har dårlig samvittighet ovenfor meg selv.... Neste år, om jeg finner ut at jeg vil lese i dagbokbloggen min, finner jeg ikke ut noe.. Jeg har jo nesten ikke skrevet i det hele tatt i mars.....
Vel - det går fort framover mot konfirmasjon, jeg har fått bedre rutiner på trening, jeg har fått vært mye ute (både på ski og til fots) og det er mange morsomme ting som skjer framover.. Men det som må skje først, er at jeg peller meg i seng...
Ser deg i mårra?

-klem-

Vinteren vil ikke helt slippe taket

Det snør, det snør...

Vinteren vil ikke helt slippe taket. Det var nesten bart her, men nå er det snø igjen. Kan jo hende det blir en skitur i morgen da - aldri så galt at det ikke er godt for noe :o)

Jeg får iallefall måke snø i mårra, og det har jeg jo heller ikke noe imot. Det jeg liker minst med snøen er veier med nullføre, men man må vel bare leve med det....

Helga har jeg brukt til å finne dress, skjorte og slips til vårens konfirmant (sammen med konfirmanten og hans far), sitte oppe til midt på natta for å se et kort intervju med en amerikansk krabbefisker som snakker norsk, og spise middag hos fine venner i Sveggen. Er fremdeles veldig mett - selv etter en snøfylt fotballkamp på TVn... Snøen kom hit etter at den var ferdig med Molde, men det gir seg vel etterhvert....
Nå er det på tide å dossere medisin, lese litt og sparke igang ei ny uke. Sansynligvis overlever jeg at Molde tapte fotballkampen, så dagene som kommer blir vel gode, de også.

Håper alle får en fin, ny uke

-klem-

Step - time(Bildet er lånt fra en.com-side som jeg ikke husker navnet på.)

Da overlevde jeg faktisk min første step-time siden David ble født - og han er 14 år. Det var flott trening, flink instruktør og koselige step-damer♥
Gleder meg allerede til tirsdag, da er det på tide med spinning. Lenge siden jeg har prøvd det også.
Jeg liker variert trening, og er vel mest glad i å være ute, men det er da morsomt på treningssenteret også :o)

På hvordan måte liker du best å trene?

Donkeyboy til Averøy

Vår lokale bank, Sparebank1 Nordvest, feirer 175 års jubileum i år. Banken har alltid vært flink til å pløye kapital tilbake til lokalsamfunnet, og denne gangen satser de på ungdommene. 17. juni 2010 arrangerer de konsert på utescenen på Kvernes, og på scenen står Donkeyboy fra Drammen. Siden jeg (til tross for min høye alder) ikke har blitt bitt av svensktoppbasillen, er det ikke bare ungdommer på Averøy som gleder seg... Jeg gleder meg også :o)


Enhver hverdag er verdt en fest

I mange familier er lørdagskveldene satt av til familiekos, og hos oss har vi nesten uten unntak hjemmelaget pizza da. Selvfølgelig kan man kose seg sammen uten å spise også, men den pizzan er middagen som vi flytter til kvelden...
Jeg og David har også pleid å ha tirsdagene som "vår" dag. Så godt jeg kan, prøver jeg å la være å jobbe på tirsdagskveldene, og David får være oppe senere enn vanlig. CSI er fast program på tvn da, og siden far spiller bridge på tirsdager er det bare meg og David hjemme. Desverre har det vært mye som har skjedd de siste tirsdagene, men i går hadde jeg endelig tirsdagsfri igjen :o)

Den  avanserte menyen besto av nybakt brownies og iskald melk. Vi kjøpte påskeegg også, men fant ut at vi ble for mette, slik at sjokoladen ble gjemt til lørdag. Siden jeg jobbet natt til mandag og jobber natt til torsdag og fredag, har jeg faktisk fri i helga også, så denne uka blir det masse fri sammen med familienEtter at jeg begynte å jobbe i helgene har jeg blitt mye flinkere til å finne på ting midt i uka også. Det er faktisk flest hverdager, så man må passe på å nyte dem også (Men man trenger som sagt ikke mat bestandig... Å gå en tur sammen kan være like mye "fest" som noe annet)

For meg er det en fest å gjøre noe sammen med mine favorittmennesker i verden ♥

Jeg skulle ønske jeg var en butikk

Etter to veldig alvorlige innlegg, om mennesker som aldri bør glemmes, er det på tide med litt andre typer innlegg igjen..

I går ettermiddag ønsket jeg at jeg var en butikk...For da hadde kanskje Freia kommet med morsomme ski, sekk og pledd til meg ;o)Og påskeegg, Kvikklunsj og sjokoladeappelsiner hadde heller ikke vært feil til påske...

Helt ærlig så syns jeg skiene var morsomme - kanskje fordi jeg er svak for morsomme reklamedingser? Liker den måten å reklamere på bedre enn mange andre måter å promotere produkter på.

Hva syns du om skiene?

Regines bok - snart utgivelse :o)

De fleste som blogger - iallefall på blogg.no - vet hvem Regine var. En fantastisk flott jente som desverre tapte sitt livs kamp like før jul. De fleste vet også at det er planer om at bloggen hennes skal bli bok.

Her en dag fikk jeg en hyggelig melding på tlf min. Meldingen var fra Gyldendal Forlag med spørsmål om det var i orden at de bruker noen av mine kommentarer (på Regines blogg) i boken. Selvfølgelig var det OK, innleggene ligger jo ute på nett så de er jo på en måte offentlige uansett. Alikevel var det jo veldig greit at forlaget spurte meg på forhånd.

Boken kommer om en måneds tid. Release er satt til 14. april, så det er bare å skrive huskelapp allerede. "Husk å gå innom bokhandelen - Regines bok" står det i min kalender...Før fakkeltoget for Regine.Lys i lang rekke - på vei mot Regines hjemHos Regine
Dette siste bildet er tatt av Tidens Kravs fotograf, Bjørn Hansen. De andre to er "mine"

Kristiansund i sorg

Den ufattelige tragedien som først og fremst har rammet to familier i vår lille vestlandsby, beviser hvor skjørt livet er. To friske flotte jenter som plutselig ikke er mer, får vel de fleste til å reagere, også vi som ikke kjenner dem personlig. Det er vanskelig å sette seg inn i familienes situasjon men man skulle så gjerne ha kunnet sagt noe som kunne trøste - litt iallefall.. Jeg har selv mistet et barn, men da under helt andre omstendigheter. Jeg har venner som har mistet barn - og aldri føles vel livet mer urettferdig enn i slike tilfeller...
Siden byen vår ikke er så stor, og Averøya er nært knyttet til den, kjenner jeg gjennom idretten flere som er i nær familie med den ene av jentene. Kanskje gjør det at man blir litt ekstra tankefull, jeg vet ikke. Tankene mine er iallefall stadig på vandring, og jeg håper jeg er flink nok til å glede meg over alt jeg har i livet mitt.

Ta vare på hverandre!Husmortid
Da var dagens trening unnagjort, og jeg er stygt redd for at det er på tide med litt effektiv husmortid.. Jeg får være litt effektiv, så jeg rekker å blogge også, for det er fare for flere innlegg iløpet av dagen. Men først..middag!

Ha en fin tirsdags ettermiddag :o)

Dett var dett!!!(bilde fra tv2.dk)

Da ser det ut til at en fantastisk flott vinter er over. Hvit snø er erstattet av regn og vind, og det er på tide å lete fram støvler og paraply... Jeg har aldri vært noe glad i våren.. Da tenker jeg ikke på de dagene med varmere vær, solskinn og småsko. Når bjørka spretter og duften av bråtebrann sitter i nesen. Disse dagene liker jeg. Men den våren vi ofte har på nordvestlandet kan jeg dy meg for. Den består for det meste av regn, gjørme, en kaotisk blanding av sommerklær og vinterklær, og så snart jeg tror at "NÅ - er det varmere", får vi ei frostnatt og isete veier igjen.... Men man kan jo alltids håpe. Det kan jo hende at vi, etter en vinter som har vært skikkelig vinter, kan få en vår som inneholder flere soldager enn regnbyger. Jeg får prøve å være litt mere positiv og heller kjøpe meg etpar fancy nye støvler :o)

Ha en riktig god tirsdag

-klem-

Jeg er fremdeles her....

Jeg bare løsriver meg litt fra PCn. Innimellom blir det litt for mye av det gode, og da kan det være greit med noen dager uten å trykke på taster..
Det er ikke bloggen som eier meg, det er jeg som eier bloggen.

Håper dere har fine dager, venner.

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits