mars 2014

M for Marit

Om du har vært innom Hestiaverden tidligere, vet du at jeg liker bilder. Bilder som får meg til å tenke eller føle eller le. Og iallefall bilder som får meg til å føle meg truffet. Når jeg først liker et uttrykk blir jeg litt enspora og vanskelig å snu, og nå har jeg satt meg fast i en verden av langbeinte mennesker som først fikk meg til å tenke på barndommens "Fru Pigalopp". 

"Trappehvil"

Jeg liker katten og fargene og de små hverdagshendelsene som ligger i hvert eneste bilde. I dag, for eksempel, siden det er fredag, passer det kanskje med

"Husvask"

For min del har rollene blitt byttet om og nå får "Fru Pigalopp" meg til å tenke på Marit.

Bildene er malt av Marit Bergem som opprinnelig kommer fra Sunndalsøra. Nå har hun sitt galleri, GalleriM, i Kongensgate 37 i Sandefjord. Du finner flere bilder, og har mulighet til å handle, på GALLERIETS EGEN HJEMMESIDE (bare trykk på ordet hjemmeside). I tillegg finner du GalleriM på Facebook. 

Og når vi først nevner Facebook er det kanskje på tide med en liten

"Statusoppdatering" 

Siden jeg ikke kjenner kunstneren personlig og aldri har møtt henne kan jeg ikke fortelle så mye om henne eller om bakgrunnen for bildene. Jeg tror likevel at jeg en gang skal finne henne, i en Bakgård i Sandefjord, og jeg skal drikke kaffe på cafe og se på bilder til jeg ikke har plass til flere i hodet mitt og jeg skal stille spørsmål jeg enda ikke har tenkt ut. Det spørsmålet jeg allerede HAR stilt, er om jeg fikk lov til å bruke bildene til et blogginnlegg - og det fikk jeg lov til!

Min egen statusoppdatering på FB handler om fotball og fredag...

Håper du får en fortsatt fin fredagskveld og at du finner ting å glede deg over i kveld, du også.

 

-klem-
 

 

Søndagstur til Stavneset

Her på Averøya har vi masse flotte turmuligheter. Flere turmål ligger i nærområdet vårt, og en av disse er Stavneset.

Stavneset fyr ble tent 1. september 1842. I 1976 ble fyret automatisert og avbemannet. I 2010 ble foreningen Stavnesets Venner stiftet og det ble inngått en avtale med Kystverket om leie av husene og eiendommen. 

For å komme til Stavneset kan man gå etter godt opparbeidet tursti fra Futsetra og i sommerhalvåret kan man komme sjøveien og legge til ved flytebrygga nede ved naustet. Nytt av året er også tursti fra parkeringsplassen ved Atlanterhavstunnellen. Denne stien fikk jeg vite om i går, og den må prøves en av dagene. 

Om du vil vite mere om Stavneset kan du finne informasjon på FYRETS EGEN NETTSIDE eller på Stavnesets venner på facebook.

Hele sommerhalvåret er det søndagsåpent på Stavneset. Den som vil kan kjøpe kaffe og vafler fra kl 11 - 15. Sesongen starter i Påska og i år blir første salgsdag skjærtorsdag (17. april). I påska blir det også åpent langfredag og første og andre påskedag. (18.,20. og 21. april). Resten av sommeren blir det åpent hver søndag til og med 28. september 2014.

Flere ganger iløpet av sesongen blir det underholdning der ute. Først ute er Kammerorkesteret fra Kristiansund som kommer 4. mai.

Sist søndag var en perfekt turdag. Jeg skulle gjerne gått en lang tur, men det har jeg ikke tid til før etter at eksamenene mine er ferdig i mai. Da var Stavneset et godt alternativ.

Veien utover er dekorert med kunst i mange former og fasonger i sesongen. Denne fuglen er et nytt tilskudd som allerede vokter på turgåerene. 

Selv om det ikke var åpent på fyret hadde jeg og Gubben en koselig tur.Vi måtte selvfølgelig skrive oss inn i boka også.

Vi har hatt så mye fint vær på Nordmøre dette året og mange er glade i å gå tur. Vi traff mange kjente på veien, så i tillegg til å få frisk luft er det sosialt å gå på Stavneset.

Det blir helt sikkert flere blogginnlegg fra turmålene både i Averøy og i området rundt, men akkurat nå er det tid for å dukke ned i statistikkens verden. Faglitteratur er kanskje ikke like morsomt som tur, men interessant er det iallefall.

Ha en fin onsdag.

 

-klem-

Oppdatering og Ukeblader

Først av alt, så går det bra med Tenåringen. Han er like positiv som vanlig, men begynner å bli litt lei av mor si, tror jeg. For meg er det litt uvant å ikke kunne dra fra ham, men siden pumpa er forholdsvis lettpåvirkelig og det ikke skal så mye til før den piper i gitte situasjoner, må jeg være i nærheten. Det er ikke ille, det er bare uvant...

Jeg har uansett masse jeg må lese!

Som student går man aldri tom for lesestoff. Først og fremst er det bøker. 

Faglitteratur.

Tunge bøker.

Den største synderen er på 777 sider og veier over to kilo. Man blir aldri FERDIG med noe sånt.

Etterpå er det aviser.

Jeg leste 2-3 aviser hver dag tidligere.

Nå leser jeg en - om jeg gidder.

Lokalavisa er slankere enn noen gang før.

Når jeg har lest Averøynytt, hoppet over reklamen og sporten og fått med meg dødsannonsene (Yrkessskade) tar det ikke lang tid å få med seg det som måtte være igjen på papiret.

Også er det Facebook. 

Der oppdateres man raskt på mer eller mindre interessante saker. Innimellom klikker jeg fram artikler som jeg har lyst til å lese, og en dag tidligere i uka gjorde jeg det.

Jeg klikket fram en artikkel om tap og sorg og tiden etter å ha mistet noen. En artikkel om kjærlighet. Den teaseren jeg fant på FB var så fin og så velskrevet at jeg, for første gang på lenge, gledet meg til et ukeblad kom i butikken. Nå ligger det og venter på meg på bordet. Jeg skal bare vaske hus først ..og gjøre ferdig en innlevering...og gå en tur (Med telefonen i lomma) Får bare starte slik at man rekker alt før "Hver gang vi møtes" kommer på skjermen.

For jeg ser litt på TV

Viktige ting som Nyheter - og "Hver gang vi møtes"

- og "Paradise Hotel"!

Men nå må man gjøre noe nyttig slik at jeg kan kose meg med dette etterpå...

Har DU planer for helgen?

Uansett - ha en riktig fin lørdag!

 

Nyoperert - igjen!

I mer enn tjue år har jeg satt veldig pris på hverdager. Disse kjedelige dagene hvor ingenting skjer. Dager da man står opp, går på jobb/skole, kommer hjem og lager middag, går en tur, ser på TV, leser avisen.... og sånn går no dagan! 

Vel, vi slipper iallefall å kjede oss i familien.

I går var det tid for en ny runde på sykehuset. Ikke primært for min del, men for Tenåringen. 

Ny operasjon, den fjerde i rekken for dette problemet.

Man kan altfor ofte lese om feilbehandlinger, dårlig behandling og dårlige opplevelser i forbindelse med helsevesenet, men vi har vært utrolig heldige. Vi har nemlig et lokalsykehus med mange flotte hjelpere i hvitt og grønt. Alle vi møter gjør hva de kan for å gjøre livet litt enklere midt i problemene.

Først ringte de for et-par dager siden og sa at Tenåringen ikke trengte å møte før klokka 11. Dermed slapp han å stresse for å komme inn fra morgenen av for å ligge mange lange timer og bare vente. Da vi kom inn ble riktignok jeg sittende å vente i "evigheter" uten å få informasjon, men pasienten hadde fått god informasjon og det er jo hovedsaken. Han er tross alt voksen. (Jeg har IKKE bestemt at attenåringer er voksne!!!)

 Så snart han var tilbake på dagenheten fikk jeg telefon og kunne komme inn til en småsløv SULTEN kar. Selv sier han at det verste med operasjonene er at han blir så forferdelig sulten. Da han etterhvert var våken nok, ble slanger og slikt fjernet og han fikk mat! Det skulle ikke mere til for å glede ham.

"En ganske digg dag" sa han selv mens han ventet på informasjon. Da er det kanskje ikke så rart at han ble omtalt som en av de roligste pasientene de hadde hatt på Kirurgisk Dagenhet? Tålmodig er han iallefall og det trenger vi i tiden framover. Operasjonen er avsluttet, men i lang tid framover er han avhengig av å dra på Kirurgisk Poliklinikk for å få skiftet bandasje. Det benyttes et system som heter PICO-vac og det kreves litt av en tenåring som må venne seg til å passe på en alarm som er festet til kroppen 24/7.

Desverre fant vi ut i går kveld at alarmen virker (Murphys lov gjelder! Det som kan gå galt går galt) Noe stresset ringte jeg på sykehuset, men etter å ha fulgt henvisningen jeg fikk før vi dro hjem fra en av de flinke sykepleierene på avdelingen og lest bruksanvisningen nøye (og pga en tålmodig pasient) fikk vi avverget situasjonen og pumpen virket som den skulle igjen.

Det gjør den fremdeles. Iallefall blinker det grønt ved siden av en sovende ungdom. Det har jeg sjekket mange ganger iløpet av dette døgnet!

Da Tenåringen var ferdig på sykehuset dro vi oppom Storebror som hadde fått tak i et nytt spill til dagens "Hovedperson". Kommentaren da han kom ut i bilen igjen var at dagen gikk fra å være ganske digg til å være VELDIG digg.

En betryggelse var det også at den hyggelige sykepleieren fra Kirurgisk Dagenhet ringte i dag og spurte hvordan det gikk med pasienten. Vi er heldige som har dem i nærheten, og jeg er heldig som har en flott tenåring i hus.

Heldigvis sier han ingenting om at han ikke fikk med seg russearrangementet i går kveld.

Ha en fin, frisk fredag!

 

-klem-

Perler på Facebook

En av mine bekjente er fantastisk med ord. Slike perler som dette finner jeg ofte på Facebook...

 

Eg er nesten ingen.

Alle mine draumar

er nesten umoglege.

 

Så eg gir nesten opp

før eg reiser meg

og nesten når himmelen.

 

-Øyvind Rangøy-

 Ha en fin onsdag - mens jeg leser fag og det er igrunnen ganske fint, det også!

 

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits