april 2009

Sjokolademuffins, slush og sitron

Tirsdag er som vanlig "min og David sin kveld". Sykehuset, Charterfeber og CSI x2 er faste ingredienser. I går ble det i  002             004
tillegg sjokolademuffins og hjemmelaget slush med sitron.
Sitronene minner meg om ferien på Mallorca i mai i fjor. Der kjøpte vi ferske sitroner som duftet utrolig godt.. De vi kjøper her hjemme er nesten luktfrie...

For riktig å pine meg selv begynte jeg å se på bilder fra ferien etter at "gullrekka" vår var ferdig... tror jeg må vise dere bilder fra turen senere i dag...
Både jeg og David hadde pakka i rekordfart om noen hadde viftet med sydenbiletter her!

Selv om jeg ikke skal til syden, ser det ut til å bli en fin dag :o)
Håper du får en fin dag, du også.

-klem-


Første helg på hytta

Det er litt sent å skrive innlegg fra helg på en tirsdagskveld, men jeg må bare gjøre det likevel. Vi dro utover på lørdag, og resten av dagen ble brukt til å vaske, rydde og finne ut hvordan vi skulle ordne oss på best mulig måte.
Om kvelden ble det selvfølgelig pizza, men den ble litt improvisert.. Plata i stekeovnen var i Grandiosa-størrelse, så det ble flere små pizzaer. Decilitermål mangla, men jeg har laga den pizzadeigen så mange ganger at det gikk greit likevel...også mangla vi kjevle.. Det ble pizza likevel, og smaken var akkurat som den skulle være :o)
Siden vi ikke hadde kobla til parabolen enda, ble det DVD.. Nostalgisk som bare det, og verdt noen meter tørkepapir..
huset p prrien

HUSET PÅ PRÆRIEN

Søndagen gikk jeg og D på tur. Man kan ikke kalle det fjelltur, men litt bratt var det lell. Iallefall når vi skulle ned igjen.
hyttehelg og ved 001    hyttehelg og ved 003 hyttehelg og ved 005
                                             
   (Du ser hytta såvidt, den lille, gule inne blant trærne)
Som du ser, Hans, så var jeg på toppen av Kullan!!!

Like etter at vi kom ned fikk vi besøk av Liv og Kalle. Dvs: først besøkte vi dem i den nye bobilen deres og drakk kaffe
hyttehelg og ved 006

hyttehelg og ved 007

hyttehelg og ved 008

Og etterpå kom de opp i hytta på kaffe

hyttehelg og ved 010
De små bildene blir større om du trykker på dem..

Innimellom rakk D og Kalle å montere parabolen også.

hyttehelg og ved 009

Først så det ut til at Kalle måtte bli fast gjest på hytta - som parabolstativ - men det "orna" seg lell, gett, og ufoen er trygt plassert på veggen.

Hyttehelga ble så bra at vi nesten ikke hadde lyst til å dra hjem.... Lengter tilbake til vårt lille fristed allerede!

Har du et fristed hvor du kan slappe av fulstendig og bare være til?

-klem-

VEDvarende

Tidligere har jeg fortalt at vi har vært på skauen. Det ble litt ved av det....

hyttehelg og ved 013

Altså..dette er veden som D har kløvet opp hittil...

..her er resten!
hyttehelg og ved 011

Det blir noen timer med vedklyving her, så.. Pappa! Vi trenger hjelp :o)

Så du forresten David på bildet?
hyttehelg og ved 012

Her har han flyttet seg litt så det er lettere å få øye på ham.
Han må nok hjelpe til med vedsjaua, han også. Det er ikke barnearbeid, det er trening!

-klem-

reiseglade middager

images paella
(bildet er lånt fra spanishfood.com)

Siden jeg alltid er reiselysten på denne tiden av året bærer denne ukas meny preg av det... Mandagen er "dead and gone", så vi satser på resten av uka :o)

Tirsdag: Taco (Gjett om David blir glad da :o))

Onsdag: Spansk paella med middelhavsbrød til

Torsdag: Chicken Souvlaki fra Kreta (Kyllinggrillspyd) med ris og salat

Fredag: Ungarsk risotto m/brød

Lørdag: Pizza, selvfølgelig

Søndag: Grillet laks, krydret med sitronpepper. Poteter og grønsaker. (Hjemme i Norge igjen)

Om jeg ikke kan dra ut i verden, får verden komme til meg :o)

-klem-

Å finne de små gledene

Det merkes på energien at ting henger i løse lufta... Ikke det at jeg er så fantastisk energisk til vanlig, men jeg får da gjort litt innimellom. Men - nå tar ting eeekstra lang tid. Jeg er ikke alvorlig syk, men det jeg trodde var en trygg framtid gikk plutselig så ettertrykkelig i dass.. Egentlig skal jeg ikke klage. Vi har hatt en kjempefin helg på hytta og livet går jo egentlig sin vante gang foreløpig, men alle bittesmå problemer blir så STORE!
Noe så enkelt som å vente på en telefon fra D's lege har tatt det meste av energien i hele ettermiddag. Jeg ringte kl 14 - han har ikke ringt tilbake enda...
Derfor er jeg utrolig glad for at jeg, selv om det gikk tregt, har fått lagt på nytt sengetøy og hengt opp nye gardiner på soverommet vårt.
Satser på litt mere energi, både til blogging (om hyttehelg og middagstips) og andre ting i mårra. Jeg får vel bare lære meg til å sette meg mindre mål og glede meg over alt som er bra i livet mitt - for jeg er jo egentlig fornøyd... Hadde bare den ** legen kunne ringt, så......... Og tusen takk for kommentarer i helga. Det gjør meg alltid i bedre humør :o)
Håper dere ser litt lysere på livet enn det jeg gjør akkurat nå. Jeg lover - alt blir bedre i mårra!

-klem-

Det var ikke....

..en hjort, men nesten...
Jeg kaller det stort sett gressklipper'n,

tur 003

men egentlig er det et rådyr. Det holder til oppe i byggefeltet her og så lenge det gresser på plenen er det jo greit. Bare så synd at disse dyrene tar alt mulig annet også... Tulipaner, roser, liljer.... Det meste står på menyen. *sukk* - jeg skulle virkelig ønske de holdt seg ute i det store friområdet vi har her. De har mat nok der iallefall. Men søte er de jo uansett da..

Jomfrutur

Vel, ikke slik å forstå at vi er jomfruer, noen av oss.. For mitt vedkommende er vel det litt vanskelig å påstå når jeg har født tre barn. Tittelen henspeiler på at det er første gang jeg og Synne Helen går tur sammen. Vi jobber tett sammen som nattevakter, og faglig blir man veldig godt kjent da. Hun er sykepleier og sjef på huset når hun er på nattevakt...  Sist natt jeg var på jobb fortalte Synne Helen at hun pleide å gå tur i området der jeg bor, så da avtalte vi å gå tur sammen.
tur 001

Synne Helen hadde med seg kongepuddelen sin Tico.
Dette ble en veldig koselig start på helga, og fohåpentligvis blir det flere turer på oss i framtiden. I dag valgte vi å gå "Folkestien"..... Rausandberget neste :o)
Håper DU har fått en like inspirerende start på helga.

-klem-

Ser du hva dette er?

tur 004

Å velge seg april...

..er ikke helt min greie!
Mens andre elsker våren kan ikke jeg bli fort nok ferdig med denne berg-og-dal-banen av en årstid. Jeg nyter at sola varmer, fuglene synger og bjerka spretter, men det varer et øyeblikk, og så er det +3 grader. Er jeg riktig heldig må jeg skrape is av bilvinduene for å komme meg hjem fra jobben som nattevakt. Nede i gangen har vi et logistikkproblem av dimensjoner. Skisko, sandaler og ullvotter i skjønn forening, med et og annet innslag av regntøy... Å holde orden i elendigheta har jeg forlengst gitt opp. I fjor gikk det helt greit. Da visste jeg at så snart vi hadde flagga ferdig i begynnelsen av mai, kunne jeg pakke min store orange koffert og fryde meg over to hele uker på Mallorca. Jotakk, Ving, tar gjerne en tur nedover igjen, jeg...Bare så synd at det koster penger... Da vi kom hjem, nystekte og glade, kunne jeg pakke bort alle lugubre kjeledresser og ullskjerf, og vips så var det sommer (og gangen var ryddig igjen)
004

010

Sanden er der. Sjøen er der. Men med en badetemperatur såvidt over frysepunktet er det nok best å beholde skoa på foreløpig...
011                  012

Solbrillene kjøpte jeg i et optimistisk øyeblikk på Hennes&Mauritz, og solkremen finner du (selvfølgelig) på Vita...

Jeg skal slutte å sutre. En måned holder jeg vel ut med blåfrosne fingre... Og SÅ blir det sommer igjen og jeg kan arkivere denne våren også.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves - ikke engang på Nordmøre.

-klem-VITA min

Egenpleie og sminke er egentlig helt naturlige ting for oss. Da jeg var 20, var jeg fulstendig oppdatert på området, men etter mange år med lite søvn og mye sykehus har jeg havna helt i bakleksa. Badet er et virvar av ting som ikke hører sammen og som jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke.. Som en litt eldre versjon av Ugly Betty begynte jeg nå i vår å nøste opp i kremer og krukker. Hva som skjer og hva som er nødvendig.. Dette er selvfølgelig viktig for halvgamle damer, men det er like viktig for unge jenter.. Ikke minst det å finne riktige produkter og riktige farger. It's a jungel out there, så jeg lette stadig etter hjelp...

images yenskygge

Og hjelp fant jeg da jeg kom til VITA i Kristiansund. Der hadde verdens koseligste og søteste ekspeditør tid til å fortelle, forklare og hjelpe til med å finne fram riktige produkter. Det er så viktig å få god hjelp når man selv føler at man ikke er helt oppdatert på det som skjer. Heretter blir alle nødvendige produkter handlet på denne butikken, og jeg forteller alle jeg kjenner om den gode servicen der. Alle som jobber på Vita i Kaibakken er flinke og hyggelige , men den jeg har fått mest hjelp av er Randi Mari. Hun har verdens nydeligste øyne...de har du sett før i bloggen min.. Her ser du hele dama :o)

014             013

Hun er alltid blid og behandler alle kunder med respekt, uavhengig av alder, utseende og lommebok.

Vita har også en hjemmeside med både "egne" tips og nyttige lenker. Den finner du på vita.no

Jeg håper iallefall at Randi Mari fortsetter i butikken, og at Vita vet å sette pris på henne. Jeg er iallefall glad for at hun finnes!
God service betyr så mye.

-klem-


Får jeg lov til å bli LITT oppgitt?

Tusen tanker kjører rally i hodet mitt nå... Ikke vonde, triste tanker - bare forvirrede. Nå har jeg satt livet mitt "på vent", år etter år.. I utgangspunktet jobbet jeg på kontor - og etterhvert i skole/sfo og forskjellige jobber. Etter et år hjemme med en syk David, prøvde jeg meg på sykepleien, men det gikk skeis, gitt, så jeg måtte bryte halvveis i løpet. For at dette ikke skulle være totalt bortkastet, tok jeg fagbrev som hjelpepleier. Mye av det tok jeg som privatist, og det var ikke helt enkelt... Jeg var kjempestolt da jeg fikk fagbrevet....
...og nå er det vel ikke verdt noen ting... Ifølge hudlegen i dag, kan jeg ikke fortsette som hjelpepleier. Allergitestene viste utslag på stoffer som jeg omgås hele tiden på jobb, og legen mente at jeg bare kommer til å bli mer og mer plaget av det, og sykemeldingene blir lengre og lengre...
SÅ....Det store spørsmålet er; Hva gjør jeg nå, da?
Dette er ikke verdens undergang, men jeg har litt hodekaos nå. Og dere som lever et kjedelig A4-liv.. Sett pris på det, det er faktisk ganske godt å vite hva man gjør om to måneder.... Noen som har noen lure ideer?

-klem-

Nordic Light

Foto er en stor del av de fleste blogger jeg leser...

nle0811

For fjerde gang arrangeres Nordic Light i år i Kristiansund. Fra onsdag 29. april til søndag 3.mai dreier det seg om fotografi og fotografer i den lille kystbyen. Motefotografer, amatører, portretører, fotojournalister... Du finner dem alle her, fra inn- og utland. Den kjente norske fotografen Morten Krogvold er kunstnerisk leder for arrangementet, og dette skulle for oss utenforstående være en god garanti for det som skjer. Mer om hvem, hva og hvor finner du på www.nle.no

Jeg skulle ønske jeg kunne fråtset i utstillinger disse dagene, men det koster endel, og i en sykemeldts lommebok blir det lett mye luft :o)

Imidlertid er det EN utstilling jeg må få med meg. Studentenes utstilling hvor vi i tillegg til elever ved "alle" de store foto-skolene i Norge finner Regines bilder. Jeg har selvfølgelig sett dem på bloggen hennes, men det blir noe helt annet å se dem i stort format, kunne gå nært - eller langt unna - og se ting fra forskjellige vinkler. Jeg GLEDER meg!

Og om du er interessert i foto bør du ta deg en tur til Kristiansund iløpet av festivalen...Rekker du det ikke i år, så legg planer for neste år, for dette er STORT på bilder..

Gå ut og se verden gjennom linsen, du også

-klem-

Regines kolleksjon

8814021240333808169n500

Alle som leser bloggen min vet hvor viktig jeg synes Regines kamp er. Når man da kan slå to fluer i en smekk, blir jeg ekstra glad :o)
Beltespenner.no har iallefall ikke sittet på gjerdet... Etter initiativ fra Line V har de allerede en kleskolleksjon oppe og går. Forskjellige typer T-skjorter, joggebukse og hettegensere med Regines design.
Jada, jeg VET at jeg må lære meg å linke til sider, men siden jeg er mye tregere enn Line V og Beltespenner, oppfordrer jeg istedenfor alle til å gå inn på siden til Line V (du finner henne på topplista på blogg.no). Der finner du mere informasjon og link til salgsbloggen.
Jeg har selvfølgelig handlet allerede, og både joggebukse, T-skjorte og singlet er på vei hjem til meg. Håper jeg får dem før foto-utstillingen i neste uke :o)
Love U all!

-klem-

Leoparden kan ikke skjule sine flekker

leopardsleepingintree

Vi mennesker er de vi er, på godt og vondt. Vi som blogger er forskjellige. Vi har forskjellige interesser, forskjellige mål og uttrykker oss på forskjellig vis. Alikevel skinner personligheten gjennom innimellom. Hva folk vil skrive om i sine egne blogger får være en privatsak, syns jeg, selv om jeg ikke liker at noen tråkker på andre. Jeg gjentar til det kjedsommelige...INGEN BLIR STØRRE AV Å TRÅKKE PÅ ANDRE! Du er den du er uansett. Verden hadde blitt et bedre sted om man kunne anerkjenne sin egen verdi og glede seg over andres framgang. Ikke det at jeg har så god selvtilitt og tror jeg er bedre enn andre, men jeg er faktisk ekspert på å være meg. MED mine erfaringer, mine opplevelser og mitt liv. Og DU er best på å være DEG! Under all sminken, under den tøffe tonen og under alle kommentarene finnes et menneske som jeg kunne tenkt meg å blitt kjent med.
Innimellom får jeg høre at jeg er for gammel til å blogge.. Sorry, du tar feil! I bloggverden er det plass til alle aldersgrupper, så lenge man er klar over at det man legger ut blir liggende på nett. Andre kan lese det, og kan danne seg et bilde av deg ut fra det. For å kunne forstå andre mennesker må man kjenne andre. For å kjenne andre må man kommunisere. IRL har jeg venner i alle aldere uten at jeg ser på det som noe problem. Leopardens flekker synes uansett, og om jeg liker eller ikke liker noen har slett ikke noe å gjøre med hvor gammel personen er.

Angående leoparden, så motsier jeg meg selv litt... Fra i går og fram til torsdag har jeg 25 flekker på ryggen. De er der for å finne ut om, og hva jeg er allergisk mot, og klør noe inn i h******!
DET visste du ikke :o)
Håper alle har en fin dag og tenker over at de faktisk er elskbare!!!

-klem-

Tilbake til normalen

I helga har jeg jobba igjen... To nattvakter - og det har vært litt uvant etter flere måneders sykemeldinger, men det har vært godt. Veldig godt. Å være så heldig å ha en jobb å gå til, en jobb man trives med, og gode kolleger er så viktig for meg. På nytt fikk jeg oppleve hvor viktig samarbeid er, og hvor viktig det er å stole på hverandre og å respektere hverandre. En av mine pasienter ble svært syk iløpet av helga. På et sykehjem er jo ikke det uvanlig, men når man jobbe med liv og død mellom hendene blir man ydmyk ovenfor hvor kort avstanden er mellom de to. Jeg håper jeg greier å sette pris på det jeg har istedenfor å fokusere på det som kunne ha vært.,,
Fredagen var noe så kjedelig som en dag å bruke til å vaske, rydde og sove på sofa'n.. Lørdag sov jeg fram til kl 14, før D vekte meg og sa at vi fikk besøk. Jeg fikk handla litt først, og etter at det koselige besøket vårt hadde dratt ble det pizza i sofakroken og Korslag på TV før jeg dro på jobb. Selvfølgelig ble jeg skuffet over at "mitt" kor røyk ut, spesielt siden jeg syns deres opptreden akkurat denne kvelden var noe av det beste jeg har sett i denne serien. Da ble det ikke Oslotur på meg og David likevel i mai... Satser på Trondheimstur i juni istedenfor da....
I går våkna jeg av meg selv etter bare 5 timer med søvn, men det var egentlig passelig siden jeg ikke skulle på jobb igjen neste natt. Er sykemeldt mandag og torsdag pga at jeg skal på hudpoliklinikken og ta diverse prøver og tester for  å se hva jeg reagerer på. Skal tilbake torsdag også for å "lese av" testene som blir satt på i dag...
David hadde dratt til en kompis da jeg stod opp, så det ble bare jeg og D som dro ut på hytta. Jeg fikk lagt opp gardina på soverommet og hengt opp gardiner ellers, og jeg ble kjempefornøyd :o)
Skulle ta bilder for å vise Hans hvordan det ble, men det ble for mye motlys, så jeg skulle egentlig ha sletta dem..
Legger dem ut alikevel slik at du kanskje får en idê om hvordan det er der ute nå, Hans...
008                          009

Om ikke annet så ser du at det begynner å bli grønt ute....:o)
Får ta nye bilder og legge ut etter neste helg, for da BLIR det overnatting der ute om jeg ikke skal på jobb.
Nå er det straks på tide å vekke David som skal ha foredrag om bokserien Phenomena og trenger å gå gjennom det en gang til. Etterpå er det hudlege i by'n, møte på jobb (om jeg rekker det) og middagsfixing før jeg må sove litt. Ny nattvakt og nye utfordringer igjen i kveld igjen.
Slik er mitt kjedelige liv i dag - and I love it!

Stikker innom bloggen senere i dag med middagstipsene for denne uka, og forhåpentligvis et innlegg om et nydelig menneske i tillegg. Øynene hennes har jeg allerede vist fram...

Ser deg senere da!

-klem-

Til Regine..

BRILJANT DIAMANT

På vei ut i livet
mot hav av dager
glede og latter og lykkelig liv
Rammet av lynet
som aldri sku' komme
helt annet fokus og nytt perspektiv

Man blir så liten
man blir så fattig
Ser etter lysglimt i mørke og natt
Vi feller tårer
men holder hender
i ring rundt deg, kjære, og hvisker deg at...

Vi skulle så gjerne
gjort mere, Regine
Gitt deg et under så smerten forsvant
Gitt håp, gitt deg styrke
-vi gir våre hjerter
til deg - en unik BRILJANT DIAMANT

"Forklaring":
Diamant kommer fra et gresk ord som betyr uovervinnelig/uforgjengelighet. Den krystallklare briljante diamanten er den sjeldneste og mest verdifulle av dem alle.
I antikken trodde grekerne at diamanter var biter av stjerner som var falt ned til jorden, og noen kalte dem også for Guds tårer. Diamantens ild ble kalt for kjærlighetens flammer.

Dette diktet skrev jeg til Regine Stokke. Hun har selvfølgelig fått det som kommentar i bloggen sin, så det kan jo hende noen alt har lest det der.
Jeg føler meg så liten og utilstrekkelig i forhold til det som skjer med Regine. Det eneste jeg kan gjøre er å håpe at dette skal gå bra!

Livet er så skjørt og vi er så små....

Ta vare på dere selv og de som er rundt dere

-klem-

Hvor mange muskler har jeg egentlig?

Jeg har egentlig kunnet dette engang, men jeg husker ikke... Uansett finner jeg det nok ut i morratidlig, for da regner jeg med at jeg knapt greier å røre meg... Men det var  SÅ moro å trene igjen at det vil være verdt det!!!
Natta folkens. Take Care

-klem-

En helt vanlig torsdag - for de fleste

For de fleste av oss er dette en vanlig, kjedelig torsdag. Stå opp om morgenen. Skole og jobb. Avtaler. Trening. Hva skal vi ha til middag?....
Slik er det for meg også, egentlig ikke noe spesielt. Og jeg kan ikke annet enn å være taknemlig over det. Fra sidelinjen følger jeg Regine Stokkes kamp for livet, og jeg blir ydmyk over alt jeg egentlig har. Små, glitrende øyeblikk som tirsdagskveldene mine f. eks...
feelgood 008

Denne kvelden som er min og David sin mens far sjøl spiller bridge.. Vi prøvde å gjøre ende på resten etter påska sist tirsdag mens vi (selvfølgelig) så på CSI

feelgood 005  feelgood 007  feelgood 010

Senere på kvelden hadde jeg en ørliten feiring for meg selv... Jeg ble friskmeldt og gleder meg til å begynne å jobbe igjen. I tillegg gleder jeg meg veldig over et nytt blad, Kamille mor & barn, hvor min bloggvenn AnnaStina har gjort en stor (og god!) jobb.
feelgood 011


Champagneglasset er PEARLS, RITZENHOFF, designet av Jarle Hetland Bjørlin, og jeg elsker det. Kunne tenkt meg mange flere glass i serien.... Det er jo greit å ha noe å ønske seg også :o)

Hverdagslivet er egentlig fylt av gleder, det er bare så vanskelig å se dem innimellom...
Torskemiddagen i går, en snartur bortom jobben hvor de virket glade for å ha meg tilbake igjen, turen på treningsstudioet som var en veldig positiv opplevelse... Joda, jeg SKAL bli flinkere til å telle mine gleder!

Har du husket å telle dine gleder i dag?

-klem-Jeg skulle skrevet om glede..

..men i dag er ikke det mulig... En blogg jeg har fulgt siden jeg startet å blogge er Regine Stokke sin. Hennes innlegg i går bar overskriften "Jeg skal dø.."
Mange skriver om henne nå, så du finner sikkert bloggen selv om jeg ikke har lært meg å lage lenker ennå.. Les, gråt og tenk!

-klem-

Frisk :o) og litt meny..

Fra i dag av er jeg ikke sykemeldt lenger! Jeg håper og tror at det går bra nå, og at jeg kan begynne å leve normalt igjen. Det er så rart med det, man blir lei på jobb og ønsker seg mere fri og lange dager... Jeg har hatt min dose av det nå. Nå vil jeg ha vanlige, kjedelige dager med jobb og ikke minst TRENING!!
images joggesko


Har prøvd å ringe kontaktpersonen for det nye treningsstudioet på Averøy, men har ikke fått svar. Får prøve igjen litt senere. Jeg blir både optimistisk og glad ved tanken på at jeg endelig kan komme igang, men jeg er litt spent på opplegget. Drømmen om en personlig trener ser ikke ut til å være aktuell, men hovedsaken er jo å få begynt.
Og midt i all denne gleden er jeg litt lei meg også, fordi Hans har dratt. OK - det er bare to timer siden han dro, men likevel...
Får snu tankegangen og begynne å glede meg til han kommer hjem til sommeren :o)

Nå er det vel på tide å lage middag. Ukas meny er litt flytende, men jeg regner med at det blir noe sånt....

Tirsdag: Gryterett m/ ris, salat og godt brød (Husmora må bruke opp rester, vettu)

Onsdag: Kokt torsk m/poteter,gulrot og eggesmør

Torsdag: Kyllingfilêt m/ris og grønnsakwok

Fredag: Fiskegrateng m/poteter og ovnsbakte grønnsaker (rester igjen..)

Lørdag: Pizza

Søndag: Kalkun m/ fløtesaus, ris og grønnsaker

Det skal bli så UTROLIG godt å leve "normalt" igjen!!!
Håper dere alle er glad for de hverdagene dere har

-klem-

Kos på hytta

Vi hadde en virkelig kosedag på hytta i går. Den bittelille hytta, bare noen kilometer hjemmefra, har ikke blitt brukt noe særlig siden vi overtok den. Denne sommeren blir nok litt annerledes, får nå har vi fått gjort ganske mye der ute. I går var det rydding og vasking som stod på programmet, og vi syns selv at det ble veldig koselig. Hans var på jobb i hele går, men David var selvfølgelig med oss.

pske3 003                   pske3 001

Det ble jo ikke akkurat "interiørbilder" av dette, det får jeg ta senere. Alle møblene er arvet eller kjøpt brukt, og vi er kjempefornøyde med dem også. Mens jeg holdt på å re opp senger og henge opp gardiner på soverommet, satt David og la kabal. Etterpå ble det tid til noen slag med "nervøs". Lenge siden jeg har spilt det, men det er kjempemorsomt :o)

pske3 002

Soverommet er så lite at D måtte snekre køyer selv - av ei gammel vannseng som jeg fikk av en kollega (Tusen takk, Anett!) - Og David har fått seg ei lita hylle med plass til bøker og småting. Jeg må ta med meg symaskinen utover slik at jeg får lagt opp gardinene og sydd noen puter og sånt. Gleder meg til det, for slikt er koselig å holde på med. Kanskje det blir til helgen...
Vi er iallefall kjempefornøyde og gleder oss til en sommer med innslag av hytteliv ...

Tomtearbeid

006


For en måned siden, 13. mars, så det slik ut på tomta til den nye Prix-butikken "vår". Gravemaskinene var  i full sving, men enda stod noen av trærne som nå ligger utenfor husveggen her hjemme.
Jeg har alltid vært fasinert av folk som er flinke til det de gjør, og gravemaskinførere er ikke noe untak. Det er en kunst å manøvrere de store maskinene til å gjøre akkurat som man vil.
pske3 004

I dag, akkurat en måned senere, har mye skjedd. Store deler av berget er sprengt bort, og der det før var flatt er det nå et stort hull. Joda, jeg vet jeg har sære interesser, men jeg syns det er morsomt å kunne se forandringene og hva som egentlig ligger bak et nytt bygg. Det er ikke bare å slenge opp tak og vegger og så har man en ny butikk... Men det er jo heller ikke noen hemmelighet at jeg gleder meg til jeg kan handle i ny coop-butikk, da...
Små barn, store gleder - og når det gjelder å glede seg til noe, blir jeg aldri helt voksen :o) Håper du finner noe å glede deg til, du også.

-klem-

God morgen deilige dag

Vel..er litt trøtt til at det er en VELDIG god morgen, men det bedrer seg vel. Måtte opp klokka sju for å sende Hans på jobb, og ville egentlig ikke legge meg etterpå. Skal fikse frokost nå, og vekke David. Tenkte vi skulle bruke dagen ute på hytta i dag. Skal rydde og vaske litt, henge opp gardiner og bare kose oss. Gleder meg til å pusle litt der ute, og til at ting begynner å bli slik vi vil ha det. Ønsker alle sammen en riktig god og trivelig 1. påskedag!

-klem-

Trivelig besøk og Moldetur

Når vi er ute og reiser, kommer jeg alltid i prat med folk. Mange treffer man aldri igjen, men noen får man veldig god kontakt med og de blir etterhvert gode venner. En familie som vi blir bedre og bedre kjent med, traff vi på Mallorca. De bor i Bergensområdet, men Svein er fra vår nabokommune, og når de er på Møre og besøker familien hans, stikker de innom oss om det passer sånn. Vi har det alltid veldig koselig sammen.

pske2 006

Jan Kåre, Svein og Marion er mennesker det alltid er trivelig å få besøk av, og om vi ikke ses så ofte, er det desto mer å prate om NÅR  vi treffes. Vi voksne prater og prater (jada, jeg er ei skravlebøtte!) og guttene koser seg i hverandres selskap. I går tror jeg det var fotballspill som var "det store"
pske2 001

Det er veldig kjekt å ha kjellerstua i slike tilfeller, for da får guttene holde på med det de har lysst til og slipper innblanding fra oss voksne.
Kvelden i går gikk utrolig fort, og vi endte opp litt uti de små timer. Kjekt at man har ferie :o)

I dag hadde jeg kommet med ønske om en Moldetur, og slik ble det. Jeg måtte uansett opp tidlig for å få Hans ut av senga så han kom seg på jobb. Etterpå var det tid for frokost og morgenfiksing før vi satte oss i bilen. For en bilglad familie som oss, går det bare et øyeblikk før man er i Molde.
Vel, egentlig går det ca en time, men vi korter tiden, bla med denne favoritten
Jeg og David har faktisk prestert å spille BARE denne sangen (og selvfølgelig synge til) - hele veien fra Molde en gang... Endel sanger er perfekte kjøre-bil-sanger, og dette er en av dem :o)

Jeg har før fortalt i bloggen at D jobber i et bygningsfirma. Nå for tiden jobber han i Molde. Jeg syns det er interessant å følge med litt på jobben hans og hvor han jobber, så han tok oss med en runde bortom byggeplassen.

pske2 007

Selvfølgelig var vi ikke inne på selve bygget. Heldigvis er det inngjerdet, for sikkerhet er viktig i dette yrket. Jeg syns bare det er morsomt å se byggene i byggeperioden, og så senere se det ferdige resultatet. Det er spennende å se hvor mye fint de klarer å få til...

Etter "omvisningen" ble det selvfølgelig litt shopping før vi avrunda byturen med en tur på Burger King - Davids favoritt i Molde. Det var forresten utrolig koselig betjening der i dag. Kjekt at man føler seg pent behandlet som kunde :o)

pske2 010

Etter å ha kommet hjem har vi stort sett bare sløva. Vi har sett "Lange flate baller", både ener'n og toer'n. Den vanlige lørdagspizzaen kom jeg ikke unna i dag eller, og selvfølgelig var det løsning på påskekrimen på TV.
JA - verden er deilig i påsken også.

Håper dere har det like bra som oss!

-klem-

Påskekos og påskepynt

pske 018


Alle som kjenner meg, vet at jeg elsker høytider - og å pynte til høytider.. Jeg pleier å si at jeg har like mye påskepynt som andre har julepynt.. Kyllingene som står foran påskeriset har jeg forresten skrevet om tidligere. De er håndlagete, fra Glassforum på Averøya og jeg syns de er så FINE!.  Jeg koser meg med å henge opp påskegardiner, pynte påskeris og legge på gule duker. Jeg har laget påskekrans av spirende lerkekvister og selvfølgelig bakt kaker til påske. Ikke fordi jeg skal være bedre enn andre, men fordi jeg liker å holde på med sånt. Hva andre gjør ut av høytidene er helt opp til dem, vi er alle forskjellige.
En annen påsketradisjon her i heimen er å spise ute! Skjærtorsdag var vi på Bryggen i Bud, og der traff vi tilfeldigvis Kalle og Liv og Kristin og Inge.

pske 011                           pske 012

pske 013                  pske 014

Kalle og David holder ALDRI fred ved matbordet, men jeg tror de koser seg like mye, begge to!

I går var Hans på jobb, og David hadde besøk av Esben, så da ble det bare jeg og D som dro ut og spiste. Vi kjørte til Skaret, like ved Molde og spiste utrolig god Reinsdyrstek..

pske 015

Etter å ha spist på Skarstua, var vi en tur innom Lysgården før vi dro hjem. Bl a har de innredet en gammeldags mini-landhandel der.
Og selvfølgelig er det masse nydelige lys og dekorasjoner i butikken.
pske 016                          pske 017

Denne gangen var nok disse multene min favoritt. Jeg elsker multer. De smaker sommer, midnattsol og barndom.
- men jeg kikket nok litt ekstra på hvordan bordene til konfirmasjon var dekket, for jeg liker å planlegge ting. Ikke fordi jeg stresser med det, men fordi jeg syns det er koselig. Vi har allerede snakket litt om Davids konfirmasjon, så jeg tenker jo litt, da. Både dekorasjon, farger og tema skal jo helst "gå i hop" og nå kan jeg glede meg et helt år med å planlegge :o)


Håper dere alle har glade dager i påska!

-klem-


Båtliv og kortreist mat

Når man bor ved sjøen er båtliv et sikkert vårtegn!
pske 006

Denne uka har bestekompisen til David lært seg å kjøre båt, så David, Esben og lillesøstra til Esben, Aina, brukte hele onsdagen på sjøen. Med god opplæring fra en tålmodig pappa, flytevester og godt båtvett hadde ungene en kjempedag.
pske 007

Måkene inne ved land hadde også en kjempedag, for Roald, Esbens pappa, hadde vært ute og fiska på morraskvisten, og den fisken jeg fikk med meg hjem derifra var iallefall fersk. Ikke er det noe fare for overfiske heller, når fisken er tatt i fjorden like utafor stuedøra.
pske 008                               pske 010

FERSK fisk!                                                                               Roald sløyer fisk til meg mens mamma'n til Esben og lillebror Ståle (i blå dress) er en tur nedpå kaia.

Tusen takk til hele familien som gav oss nydelig middagsmat og som sørga for at ungene hadde en flott vårdag ute!!!


Overaskelsesbesøk

Vi har veldig lite familie rundt oss, derfor ble vi veldig glade over å få uventet besøk av Ds søster med familie. De kom på besøk mandagskvelden, og tirsdagen var Thorbjørn her og var sammen med David.

pske 001

Britt og Svein har kjøpt seg hytte oppe i Bådalen, og tirsdagskvelden dro vi oppover på besøk.

pske 002

Det er mye som skal gjøres der, men det går fint an å være der mens man holder på å pusse opp. En liten titt inn på kjøkkenet....

pske 005

pske 004

..og en liten kikk inn på stua. Britt har fått kjøpt seg en kjempesøt liten kopp som hun vil vise fram..

pske 003

Eldstedatteren, Marit, og yngstemann, Thorbjørn.

Marit er en utrolig flott ung dame. Nå har hun sagt opp sin faste jobb i hjemmetjenesten for å dra til USA i et år.. Og - hun har kjøpt seg hus - helt alene! Tøff jente, og tøft gjort.

Nå venter vi på koselig påskebesøk, så bloggen får vente litt igjen...

Fortsatt god påske til dere alle!

-klem-

Impulsive middager

Påska har starta, og med den har vi også begynt på den minst planlagte uka i heimen - når man ser bort fra ferieturer. I påska spiser vi alltid ute flere ganger, men planlegger aktiviteter etter hvordan været er. Om det er finvær drar vi ut. Noen dager på biltur, andre dager på beina. I tillegg blir noen dager opptatt med aktiviteter - slik som i dag. D jobber i dag og i morgen, men jeg og ungene har fri. Gutta boys ville ta seg en tur i badeland i Kristiansund (Atlanterhavsbadet) og på en skikkelig gutta-på-byen-tur spiser man pizza, kebab eller annen gutte-mat i by'n etterpå. Da tar vi det litt lettvint her heime og bruker opp middagsrester fra i går :o)
Resten av uka er som sagt ikke detaljplanlagt, men en dag skal vi ha stekt torsk, en dag blir det kalkun og i bakhodet murrer helstekt lammelår og hjemmelagete kjøttkaker også.
Om vi skulle hatt hyttepåske ville nok menyen vært en annen og noe enklere, for hytteturer forbinder jeg med gode, lettvinte middager. På tur skal alle ha ferie, t o m husmora, så for meg er hyttemiddager i pose og i boks - men det får jeg finne ut av når det blir aktuelt.
Nå når jeg er alene hjemme skal jeg en tur opp i skogen og se om jeg finner materiale til en krans, og så er det alltids et prosjekt eller tre i heimen.. I kveld blir det film hjemme i sofakroken, og kanskje tid til et spill også - vi får se. Uansett så er livet utrolig bra akkurat nå. Det er moro å dra på hyttetur, men man kan lage seg mye moro hjemme også. Det gjelder bare å prate sammen om hva alle vil, og å planlegge ting ut fra det :o)

Håper alle får  en fin påskeuke!

-klem-

Trygg Trafikk?

Når man leser aviser kommer man innimellom over leserbrev og innlegg om hvordan folk oppfører seg i trafikken... Ungdom som råkjører, "hattkaller" som lusekjører, kjerringer i trafikken osv...
Jeg har hatt sertifikat lenger enn de fleste bloggere har levd, og innimellom får man seg en støkk som får en til å tenke. I går, da jeg skulle inn til Bruhagen (til Coop, selvfølgelig..tihi) kunne det gått riktig ille.
For ordens skyld, jeg har ALDRI påstått at jeg er flink til å kjøre bil. Jeg safer litt for mye, etter å ha smadret en bil for tretten år siden. Da var det også en bil som kom imot i feil kjørebane... MEN, jeg har speil, og passer på å slippe fram biler som må kjøre fortere enn fartsgrensene. De får gjøre som de vil for min del.

Tilbake til gårsdagen. Jeg kom over en bakketopp og rundt en sving - og stirra rett inn i grillen på en penisforlenger av en bil. Ingen ungdom, ingen hattkall, ingen kjerring... Derimot en mann i sin beste alder som ikke tålte å ligge bak en traktor i 2 minutter! Og da han oppdager meg, gir han på for å komme forbi traktoren istedenfor å slakke på og legge seg bak.
Jeg STO på bremsen og den tøffe mannen greide såvidt å smette inn i riktig kjørebane igjen.
Resultatet av den ublide behandlingen av bilen, var at godeste Bruce Springsteen fikk ekstra komp på "I'm in love with the queen of the supermarked". En karakteristisk lyd fra høyre bakside varslet at det var noe galt, så turen hjem gikk i planlagt kjøring - uten å bruke bremsene!!
bil 001

Heldigvis er jeg den lykkelige eier av en handyman!!! Jeg tror egentlig ikke D hadde tenkt å ligge på gulvet i garasjen en søndags formiddag, men slik ble det, og nå har jeg bil MED bremser på begge sider. Bremsecaliperen er festet igjen - det var bare en skru som hadde løsnet, men uten D hadde dette blitt ei fin verkstedregning på meg, og med litt uflaks hadde bilen måttet stå i garasjen til etter påske.

Er veldig glad for at jeg aldri har forlangt at D skal stryke klær pga likestilling - da trenger ikke jeg å skru bil heller :o)

Håper dere alle har en riktig fin søndag (og er trygge på veien)

-klem-

Godt nytt hår

Interenett har vært OVERBELASTET i heimen de siste dagene.. Ikke blogg.no sin feil, ikke Telenor sin feil.. Vår feil, fordi vi er nettavhengige hele bunten. Ny oppgradert avtale gjør ting litt enklere igjen.

Egentlig er det ikke tiden på døgnet for å blogge, men jeg må bare fortelle om hvor kjempefornøyd jeg er  med hårklippen min. Fredag var jeg hos frisøren og da jeg dro dit hadde jeg INGEN formening om hva jeg ønsket - bare noe annerledes :o)

097

Ser temmelig skeptisk ut, her jeg sitter, og med skygge på haka ser jeg ut som jeg har skjegg, men det er heldigvis ikke tilfelle..

098

Og det var absolutt ikke noen grunn til panikk! Kjempesøte Helle er frisørlærling på Winje Frisørsalong i Kristiansund, og hun fikk gjøre akkurat hva hun ville med håret mitt. Da hun var ferdig med jobben, sa jeg at jeg måtte venne meg til dette nye, men det hadde jeg gjort før jeg kom ut av døra omtrent. Jeg er SÅ fornøyd med å ha en godt klippet frisyre for første gang på lenge. Misforstå meg ikke - de som har klippet meg ellers har også vært flinke, men da har det vært "klippe tupper"-jobber... -og Helle: om du er innom her, blir jeg kjempeglad for en kommentar også :o)
013

Alle "guttene mine" var også fornøyde med Kjerringas/mammans nye sveis, så da er alt bare fryd og gammen. På dette bildet har krøllene lagt seg litt etter herjing med ungene, men bildet tatt med Davids nye DSi ble ikke så verst likevel...
Skal fortelle litt mer om vidunderet i morra, for dette leketøyet er utrolig morsomt. - Men hvem som eier disse nydelige øynene får du ikke vite før etter påske...

095

-klem-

Bjørgs bilde - En ny tid

bjrg en ny tid

En ny tid
Kunstner:Bjørg Thorhallsdottir
Min fredag starter alltid med Bjørg. Ikke bare på bloggen, men hver fredag unner jeg meg en rolig stund etter at D har dratt på jobb og før David skal vekkes. Ingen oppvaskmaskintømming - ingen henge-opp-tøy-tid - ingen andre oppgaver..Bare stillhet og ro. Tekoppen min og litt Bjørg, et dikt eller noe annet som gjør meg glad...

I dag er det forresten mye som gjør meg glad :o)
Hans er hjemme. David har fått sin etterlengtede DSi. Jeg har hatt en koselig bytur sammen med Hans og jeg har vært hos frisøren.
Alt dette - og enda mange gode hendelser - gjør at jeg virkelig føler det er en NY tid.
Stigen på Bjørgs bilde går direkte og endeløs inn i himmelen Jeg tror jeg er på riktig vei!
Blogger litt om bytur og frisør senere i dag.
Håper dere har en deilig fredag

-klem-

Bjørgs bilde - En ny tid

bjrg en ny tid

En ny tid
Kunstner:Bjørg Thorhallsdottir
Min fredag starter alltid med Bjørg. Ikke bare på bloggen, men hver fredag unner jeg meg en rolig stund etter at D har dratt på jobb og før David skal vekkes. Ingen oppvaskmaskintømming - ingen henge-opp-tøy-tid - ingen andre oppgaver..Bare stillhet og ro. Tekoppen min og litt Bjørg, et dikt eller noe annet som gjør meg glad...

I dag er det forresten mye som gjør meg glad :o)
Hans er hjemme. David har fått sin etterlengtede DSi. Jeg har hatt en koselig bytur sammen med Hans og jeg har vært hos frisøren.
Alt dette - og enda mange gode hendelser - gjør at jeg virkelig føler det er en NY tid.
Stigen på Bjørgs bilde går direkte og endeløs inn i himmelen Jeg tror jeg er på riktig vei!
Blogger litt om bytur og frisør senere i dag.
Håper dere har en deilig fredag

-klem-

Skogheims i kveld

skogheims

Det er vel ingen hemmelighet at hjem og familie betyr utrolig mye for meg. Derfor kommer det vel ikke som noen bombe at jeg gleder meg til hver torsdagskveld nå for tiden. I løpet av min lange fartstid som mor og husmor har jeg plukka opp endel på veien - mesteparten ved hjelp av prøve-og-feile metoden... Men innimellom dukker det opp nyttige og hyggelige tips. Programserien "skogheims" er full av slikt. Noe har jeg prøvd og ikke fått til, noe bruker jeg hele tiden, mens andre ting er helt nye for meg og må prøves ut. Jeg syns det er så deilig at jeg iallefall kan nyte å være husmor en halvtime hver torsdag. Da glemmer jeg alt som har med skole, jobb og karriere å gjøre, og er "bare" husmor jeg også.

Har du sett "Skogheims"?
Hva syns du isåfall om programmene?

-klem-

Bare søppel

images sppel
Norske husstander produserer søppel. Mye søppel. På årsbasis utgjør det faktisk så mye som 821 kg pr innbygger ifølge en artikkel på TV2 nyhetene 23.03.09 (Har desverre ikke lært meg å lenke til tekst enda. -bare latskap, for jeg har fått gode tips om hvordan jeg gjør det fra flere :o( ). Vi forsøpler mer enn svenskene og nesten 300 kg mer enn danskene....
Jeg er ikke selv den flinkeste på avfallssortering. Bl. a komposterer jeg ikke, for jeg er livredd for at en komposteringsbinge skal tiltrekke seg rotter og mus, noe som jeg igjen har panikk for å få i hus! Jeg vet jo at det er tullete av meg, men jeg greier ikke å få inn i hodet at dette er bare inbilning..
Jeg prøver å gjøre litt ved å sortere ut det som kan gjenvinnes. Papp/papir, plast, metall,lyspærer osv har fast plass i kjøkkenskapet. Skapet under kjøkkenvasken er fult av bokser til disse forskjellige "samlingene" mine. Noe av det som er mest tidkrevende er all emballasjen vi drar med oss hjem når vi kjøper mat og husholdningsartikler, derfor prøver jeg å tenke på hva som gir minst avfall når jeg handler.

Mange mener at det er liten vits i å stå og sortere all verden, for alt blir kjørt til samme sted uansett. Det er mulig, jeg har ikke undersøkt det, men andre får passe på seg så skal jeg passe på meg. -og selv om det kanskje ikke gjør meg til et mer miljøvenlig menneske, så har jeg iallefall sortert tankene mine litt rundt det.

Tenker du over hva du kaster?

Håper alle har en fin onsdag

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits