april 2010

Ikke CT..MR!

Joda, mor tulla med bokstaver her. David skulle selvfølgelig på MR i dag...


Det har blitt noen runder ved forskjellige lego- og lekebord oppigjennom årene. Han er kanskje litt stor for billedbøker også, men "man tager vad man haver..." Det ble ikke så lang ventetid heller.


På vei inn i trommelen. Det ser litt skummelt ut, men det var ikke værre enn at David sovna.


Og mens han sov, satt jeg og kikka på en skjerm.
Nå har jeg faktisk SETT hva som foregår i hodet på en fjortenåring - men tro meg, jeg ble ikke noe klokere av det!

En vakker dag


Enda en nydelig vårdag, og fjellene ligger bare og venter på meg... Men de får nok vente i dag. Jeg må sove etter nattvakta før jeg skal på CT med David i ettermiddag.
I går var mine turvenninner på Gulltanna. Jeg hadde ikke anledning til å være med, så jeg får nesten abstinenser, men det er bare slik at man må prioritere av og til. Det er enda masse å gjøre før konfirmasjonen, så jeg må begrense mine lyster, men fjellene ligger der og venter senere også :o)
Vi har vært på Klimpan i sånn passelig regnvær og i Vassdalen i flott vårsol - og andre steder som ikke er med på bildet, men fjellbilder kommer her på bloggen etterhvert....

Nå er det sovetid for denne nattvakten

Ha en riktig fin tirsdag

-klem-

Hos fotografen

Konfirmasjon innebærer mye - også en runde hos fotograf.
Vi har valgt å bruke fotograf Hasselø i Kristiansund, bl a fordi vi var der da Hans ble fotografert og var veldig fornøyd da. En dag etter påske var det Davids tur, og mor var litt spent. Hos fotografen har det vært generasjonsskifte og David skulle fotograferes av Lena Hasselø.

For å si det kort - vi ble IKKE skuffet. Fotografen fikk kontakt med David med en gang, og mor ble sent ut gjennom dørene.
Med denne under hodet hadde det kanskje blitt nok puter til David også :o)


Vår vakre fotograf Lena Hasselø

I forrige uke hentet jeg bildene, og det blir vanskelig å velge hvilke bilder vi vil bruke til takkekort og hvilket vi vil ha på veggen. Jeg hadde med Hans' fotomappe så Lena har tatt bilder som er "veldig David", samtidig som de passer til bildene av broren.

Bildene er selvfølgelig beskyttet mot publisering, men de som kommer i selskap får selvfølgelig sett dem, og de er så fine at vi gleder oss til å vise dem fram.

Regines bok

Samtidig som jeg begynte å blogge startet en ung jente i Kristiansund sin kamp og sin blogg... Det ble naturlig å besøke Sinober. Vi bodde på hver vår side av en fjord, og trass i spriket i alder hadde vi mange ting felles.

I forrige uke kjøpte min kjære D boken til meg, og det var en merkelig følelse å lese den...Jeg leste ordene og jeg leste tankene mellom linjene. Alle følelsene, oppturer og nedturer, ordløs redsel og jublende glede....
Det var også spesielt å lese sine egne kommentarer på trykk. Forlaget hadde fått min tillatelse til å bruke dem, men det var alikevel merkelig å se det på trykk. Jeg bladde bakover i min egen blogg og fant kommentarer fra Regine til meg også. Etterpå er det lett å tenke at jeg skulle ha sagt og gjort ting annerledes, men gjort er gjort. Bak på joggebuksen min følger Regines ord meg....

Face your fear
Accept your war
It is what it is.....

Jeg glemmer aldri Regine...

Middagstips uke 17

Når jeg nå har kommet igang med bloggingen igjen, hører selvsagt middagstipsene mine med... Ingen fancy saker, bare vanlig mat...

Mandag : Fiskegrateng med poteter og gulrøtter

Tirsdag: Kjøttpudding m/kokte poteter, grønnsakblanding og viltsaus

Onsdag: Kyllinggryte m/ris og salat

Torsdag: Panert torsk m/ poteter, rårevne gulrøtter og Lofoten fiskesaus

Fredag : Risengrynsgrøt

Lørdag: Hjemmelaget pizza m/kjøttdeig og pepperoni

Søndag: Oksestek m/Hasselbackpoteter og grønnsakwok

Drømmesøstre

Kristiansund er en allsidig by på mange områder. Dette merkes bl a i kulturlivet som spenner fra fotofestival til operauke. Innimellom kan man spe på med Donna Bacalao, Tahitifestival, Dansegalla - og alt annet mellom himmel og jord....

En av mine personlige favoritter er Drømmesøstre. Det er en gruppe kvinnelige entertainere som virkelig løftet taket i salen for etpar uker siden.
Banken "min", Sparebank1 Nordvest har jubileum og feirer dette bl a med en gratisforestilling med disse spreke damene...


Bildet har jeg desverre stjålet fra "Tidens Krav", og siden jeg ikke fant navn på fotografen har jeg ikke spurt om lov heller... Forestillingen var lagt opp som sceneshow med tillegg av allsang. Det ble en god kombinasjon, og det var tydelig at publikum i salen koste seg. Til sommeren blir det cabaret med damene igjen, og jeg håper virkelig at jeg får sjansen til å få med meg det :o) Og har du anledning, er det vel verdt å få med seg en forestilling som dette.Selv etter et forrykende show var Haldis sporty nok til å stille opp på bilde for meg. Drømmesøstre er tekster og talent og alt annet som hører hjemme på en scene. Detaljene teller - både kjoler, rosetter og ikke minst sko.....


La du forresten merke til bildet bak damene øverst i dette innlegget? Thon Hotel hvor eventet fant sted har et veldig flott inngangsparti...


Det er nok dette som kalles å "se rett hjem ;o) - Utsikten på dette bildet er Averøya i bakgrunn for Sørsundbrua i Kristiansund...

Nå er det vel på tide å ta kveld. Siden jeg prøver å "komme etter" med bloggskrivingen, kommer det nok flere innlegg i morgen også. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen da også!!!!

Pass på dæ sjøl og ha ei riktig god natt

-klem-Tapas og strikkekafê

Etter kirkebesøket rakk jeg en kjapp tur hjemmom for å lage middag til gutta boys. Løvstek og chips falt i smak, men jeg var veldig fornøyd med å skulle spise tapas. Kombinasjonen med god mat og håndarbeid var veldig trivelig. Dette arrangementet var i regi av Cøliakiforreningen, men også åpent for andre enn medlemmer.Maten var kjempegod, slik den alltid er på Anne Marits Catering (Det er forøvrig her vi skal ha konfirmasjonsselskapet i mai)
Jeg er veldig glad i Tapas og annen middelhavsmat, så for meg var dette et kongemåltid.


Etter maten fikk vi se på alt det fine Grete fra Glassforum hadde med seg, og Grete ga meg en "hurtiginnføring" i filting. Jeg har skrevet om Glassforum før i bloggen, men det er nok på tide med et nytt innlegg om dem :o)

Selvfølgelig ble det litt prat om Cøliakimat også, så det var ikke bare morsomt, det var lærerikt også. Når man i tillegg møter hyggelige mennesker, var dette en svært vellykket ettermiddag for min del.

Tusen takk, Eva C, for at jeg fikk være med på dette :o)

Nå er det litt tid til rydding før jeg sitter pal i sofan og ser siste episode av Himmelblå.. Håper alle har en koselig søndagskveld.

-klem-

Overhørt

Da var overhøringa ferdig... - eller, samtalegudstjeneste heter det vel nå... Iallefall er en gjeng spente ungdommer litt mindre spente nå..
David hadde heller ikke noe problem med å forklare hva nattverden symboliserer, så da er det bare å vente til 9. mai.


Og mor stresser videre med kakebakere og bordplassering. Godt vi skal ha selskapet et annet sted enn hjemme!

Så gjør vi så når til kirke vi går...

...tidlig en søndags morgen.

Man kan vel ikke si det er tidlig, egentlig, å dra i kirka til klokka er ti, men søndag er det iallefall. David skal på overhøring i kirka, så da er det bare å stå opp i "folkelig" tid på en søndagsmorgen.
Vi var en tur bortom på onsdag også, for da var det konfirmantfotografering. Heldigvis brukte de samme fotograf som vi har brukt privat. Vi er kjempefornøyd med bildene våre som vi hentet på fredag, og bordkortene er bestilt og blir ferdige i god tid før 9. mai. Håper fellesbildene blir like bra.

Her står fotografen midt i og prøver å organisere de søte små... noe som nok kan være litt hodebry...
Men med en tålmodig fotograf og en rolig prest, går det så bra så :o)


På tide å vekke David - kirka venter...

Håper dere alle har en fin søndag

-klem-

Besøk av en oldemor

I kveld har vi hatt hyggelig besøk av en oldemor. Ordet "oldemor" får meg til å tenke på en gammel dame, men Ds tante, Anne-Lise er slettes ikke gammel!!!


Dette er en av de tøffeste damene jeg vet om, og når hun i tillegg har et hjerte av gull sier det seg selv at det er koselig å få besøk av henne. Siden det var lørdagskveld og jeg til en forandring ikke skulle på jobb samtidig som D var hjemme, hadde vi god tid. Dermed fikk vi både pratet og sett "Farmen" - og pratet enda mere.
Nå har damen akkurat blitt oldemor, og dette nye skuddet på slektstreet gjør henne kjempestolt. Like stolt som hun er over sine flotte barn og barnebarn.
Desverre er hun forhindret fra å komme i Davids konfirmasjon, men hun bor like i nærheten av oss, så hun får heller ta seg en tur oppover bakkene slik at hun får seg en smak av konfirmasjonskakene.
Med min planlegging ser det ut til at det blir nok kaker iallefall....

På nytt

Hei - her er jeg ;o)
Jeg har vært fraværende lenge nå. Alt for lenge.
Det tar tid å gjøre store forandringer i livet. Slike som man egentlig ikke ser, men som er resultat av valg man  - eller av tilfeldigheter..
Alt er bare bra her - faktisk bedre enn bra, men det blir vel alltid litt kluss når man bytter jobb, og det er alltid litt stress med konfirmasjon, vedhogst og andre vår-greier. Nå har jeg fått "røska litt opp" i disse jobb-relaterte sakene. Lønninger som manglet, ukjent turnus. "ingen" hadde ansvaret for ting... Om ikke alt går på skinner, så er iallefall prosessen igang igjen...
-og jeg er igang. Iløpet av helgen kommer det flere blogginnlegg, for nå har jeg egentlig MYE på hjertet - må bare sove litt først *knis*

jada, jeg har unskyldning for det.. Skal på nattvakt til natta, og i ettermiddag blir det fjelltur sammen med verdens beste damer :o)

Love you all!!!!

Hva er MITT sykehus? (del 2)

Når man er på skauen og drar kvist, får man god tid til å tenke, og jeg har nok kommet til den konklusjonen at sykehuset "mitt" ligger i Kristiansund. Mange dyktige mennesker jobber der, og jeg er spesielt glad for Davids lege, Ines. Ingen spørsmål er for dumme. Ingen bekymringer er for små, og om jeg spør om noe hun ikke kan svare på, kontakter hun ekspertisen på SSE.

Hovedgrunnen til at jeg var med på demonstrasjonen ligger alikevel ikke i at jeg for enhver pris vil beholde sykehuset i Kristiansund, selv om det er best for meg personlig. Problemet foreløpig er at jeg syns ting har gått for fort i svingene og beslutninger har blitt tatt uten at nødvendig forarbeid er blitt gjort.
I løpet av min "fartstid" som mamma, har vi sett fordeler og ulemper med forskjellige sykehus. Molde (hvor David kun har vært til EEG registrering), er greit og oversiktelig - som Kristiansund. Ålesund er greit nok (barneavdeling, øyeblikkelig innlagt mens barneavdelingen i Kristiansund har hatt sommerstenging), men det ble veldig slitsomt å være mamma, og litt stusselig å være David uten å ha noen kjente i nærheten. Barneavdelingen ved St. Olavs i Trondheim var også langt hjemmefra, men her var det større forhold og mer spesialisert personale. David var der til utredning for bl a cancer, så vi lå på kreftavdelingen. Det var en veldig stor fordel der - at David fikk "sine" pleiere som han ble kjent med. Trygghet er viktig for en svært syk femåring. I tillegg ble spesialkompetanse hentet inn fra utlandet...
- også er det SSE, da. Et Eldorado for en gutt som blir litt "ensom" med sin epilepsi. Der treffer man både personale, andre foreldre og andre barn med samme hverdag som vår. Slike forhold kan man ikke forvente å finne på et lokalsykehus, men det er veldig godt å vite at SSE finnes :o)

Kanskje er alternativet med et stort felles sykehus det beste, men da må det lokaliseres der hvor det er mest hensiktsmessig å legge det. Uansett må man gå flere runder med involverte parter, ikke bare sitte på en politisk krakk og bestemme...

... og til det blir større klarhet omkring dette.....

LA KRISTIANSUND FÅ BEHOLDE AKUTTFUNKSJON OG FØDEAVDELING! Å flytte disse til Molde kan jeg ikke se vitsen med...

Hold dere friske, folkens, og ha en riktig god fredag

-klem-

Hva er MITT sykehus?

På mitt forrige innlegg fikk jeg en kommentar som har fått meg til å tenke... Hva er egentlig "mitt" sykehus? I første omgang er det Kristiansund sykehus. Her er mine barn født, her er min naturlige tilknytning, og her har vi flere ganger havnet med blålys på taket... Når uforutsette ting hender, er man så sårbar og så redd at akuttfunksjonen er viktig. Min dramatiske fødselsopplevelse i -93 var en tragedie, men uten fødeavdelingen kunne det gått to liv istedenfor ett... Og for en mamma er hvert sekund som et år når man er redd for at barnet dør mellom hendene på en. Å se at en toåring blir mer og mer blå er ubeskrivelig....

Alikevel trenger jeg litt mere tid til å tenke... Fortsettelse følger!

Sykehusaksjon i Kristiansund

Av og til blir det tatt bestemmelser over hodet på folk. "Den det måtte angå" blir ikke spurt og ikke hørt. Slik føler nok mange at det er i saken angående endringer i sykehusstrukturen på Nordmøre. Dagens demonstrasjon mot nedleggelse og flytting av fødeavdelingen og akuttjenester ved sykehuset i Kristiansund viser iallefall at mange bryr seg.Helse- og omsorgsminister var på møte i Kristiansund i dag, og i den forbindelse møtte mange tusen opp for å demonstrere mot det mange mener er rasering av helsetilbudet i vår region.(Fotograf Christiane Wüllner)

Ministeren ble møtt av et folkehav, og sa noen "bevingede" ord før hun gikk inn på sykehuset til møtet.


(Fotograf Christiane Wüllner)

(Fotograf Christiane Wüllner)

Jeg ble nok ikke spesielt begeistret over talen hennes. I mine ører var det stort sett "politikerprat", men det får så være.

Langt mere imponert ble jeg av oppmøtet, og av mennesker jeg traff i dag.(Fotograf Christiane Wüllner)

Bl a stilte "Elg" og koret opp med sykehussang....

.... men de fleste var vanlige folk i alle former og fasonger. Her kommer et lite knippe demonstranter...Jeg har selvfølgelig spurt før jeg tok bilde av folk, og som dere ser har jeg kredittert Christiane Wüllner for endel bilder. Hun er en fotograf jeg beundrer stort, også er hun ikke fotograf engang, men sykepleier! Bildene er gjengitt i bloggen med tillatelse fra henne.

Om du skulle ha lyst til å høre mere om aksjonen er det bare å følge med på nyhetene i dag og i morgen, eller så kan du lese om det på TK eller Dagbladet (trykk på navnet for link)

Så er det bare å vente og se hva som skjer i fortsettelsen.....

Håper alle, både aksjonister og andre, har en fin onsdag

-klem-

Protest!

Er bare kvikt innom for å sende David på skolen og vekke Hans for at han skal kjøre meg til byn... Man er ingen god sjåfør etter ti timer på nattvakt, så da er jeg glad jeg har en sønn som stiller opp. Årsaken til bytur er "sykehusdemonstrasjonen" i Kristiansund. Jeg skriver mer og legger ut bilder senere i dag ..... og kanskje dukker det opp litt påskepynt også :o)
Nå må jeg dra............................................

Årstidene skifter
Skiene mine står litt bortgjemte i en krok og bare venter på å bli satt vekk for sesongen.
Det har vært mange flotte turer denne vinteren, både alene og sammen med D eller Eva Cathrin (besøk gjerne bloggen hennes - bare trykk på navnet, så kommer du dit)Eva Cathrin og hennes nydelige Frida.

Nå er snøen borte, og andre ting tar over, bla a disse som jeg plantet i fjor høst.... Med forskrekkelse kunne jeg konstatere at de faktisk lever og vokser i vårsolaRegner med at dette er vinterens siste "SKRIK"Ha en riktig god vår, alle sammen

(Det ble bare ett innlegg i dag, for jeg strevde med å få lastet opp bilder. Nå gikk det helt greit, men nå må jeg på jobb - kommer flere innlegg i morgen!)

-klem-

Hverdager igjen

Nå skulle det egentlig kommet et flott innlegg med masse bilder fra den fantastiske påsken vi har hatt, natur, påskepynt, påskeegg fra island og et flammende innlegg om sykehusdemonstrasjon i Kristiansund..... kanskje rekker jeg å være litt produktiv senere i dag... Nå skal jeg ut å dra kvist istedenfor å sitte her og trykke på taster! Ser deg senere i dag, da?

-klem-

Påskeferie!

Da var nattevaktene ferdig for denne gang, og jeg har noen dager fri. Nordmøre varter opp med nydelig påskevær, så selv om snøen har forsvunnet blir det helt sikkert noen turer ut i flott vårluft. Jeg har ikke helt ferie enda, for husmora må ta seg en runde med støvsuger og helgavask, men det er jo egentlig fort gjort. Langfredag fikk en kick-start med trening på AT, så man trenger ikke å bare ligge på sofa'n selv om man har fri og ikke er på påskefjellet. Skulle gjerne vært noen runder på ski også, men det får være til en annen påske. Funker bra å gå på beina også :o)
Håper dere alle har en riktig fin langfredag

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits