april 2012

Middagstips - uke 17/2012

Veldig enkle middagstips i dag. Det er tross alt flest hverdager, og siden "Maten er bare halve føda" er det veldig mye annet som opptar meg denne uka ;o)

Mandag: Pannekaker, bacon og fruktsuppe

Tirsdag: Grillet laks med ris og salat

Onsdag: Løvstek m/chips og salat

Torsdag: Svinefilet m/grønnsaker og fløtegratinerte poteter

Fredag: Fiskesuppe m/grove scones

Lørdag: Pizza

Søndag: Finnbiff (Reinsdyrskav) m/potetmos

Ha en glad uke!

En ekte sparkepike

Vi er temmelig fastgrodde i jantelov og at man ikke skal tro man er noe. Man skal kjenne sine begrensninger, og de fleste av oss kjenner vel dem altfor godt. Da er det befriende at noen ikke er helt A4. I Ukeadressa like før påske kunne man lese om en av de som våger å TA plass

Jeg kan egentlig ikke tenke meg noen andre enn kunstneren Inga Dalsegg som kan posere i korsett og høye hæler i dypsnøen på en måte som gjør at jeg synes det ser helt riktig ut. For ordens skyld må det nevnes at Inga bruker sparken som fremkomstmiddel også, ikke bare som staffasje.

Journalist Åge Winge og fotograf Terje Visnes har gitt oss et bilde av kunstneren uten å nevne arbeidene hennes i det hele tatt. I denne settingen føles det veldig riktig, for Inga er ikke bare kunstner. Hun er kunst og et bilde på kunsten å leve.

Fantasidamen

Inga som Xena

Kunstneren inga overrekker maleri til sykehuset i Molde

Dame Inga

Den offentlige Inga er maler, og akkurat nå kan bildene hennes bl a ses i Galleri Midtstuen, Rakkestad Kunstforening som åpnet utstilling sist lørdag. Fra 19. april til 30. mai finner du også bilder av henne i Galleri Skjærveland, Jørpeland (sammen med andre kunstnere) Mere om Inga og om hennes kunst kan du finne på hennes egen hjemmeside HER

Siden jeg allerede har stjålet av Ingas bilder, stjeler jeg litt av hennes kunst også. (Inga vet at jeg stjeler, og tilstått synd er halv synd..)

Detaljrikt og vakkert, men alikevel med maleriets særpreg i forhold til et fotografi..

  A Touch of Love

Safe

Finding Hope

Heritage

 

Og hva vil jeg så med dette innlegget? Selvfølgelig vil jeg presentere en kunstner som jeg mener burde få oppmerksomhet for annet enn at hun maler klovnenese på Marianne Aulie. I tillegg vil jeg vise hvor langt man kan komme ved å jobbe for og fram mot det man tror på. Hvordan man kan finne sine egne gode sider og styrke dem og hvordan man kan stå på egne ben selv om man ikke går i andres fotspor. Oppfordringen denne tirsdagskvelden går til dere alle :

Ta plass - UTEN å lukke dørene!

Fin frokost

Når man plutselig ble hjemmemamma er det tid til å ordne skikkelig frokost. Både i går og i dag ble det mat etter inspirasjon fra den flotte bloggen til Kjersti MIN MATGALE VERDEN. Noe skeptisk var nok Tenåringen da han hørte det var gulrot i pannekakene...... men han ble veldig fornøyd da han fikk smake.

Amerikanske pannekaker, lønnesirup og bacon ble sammen med en yoghurt og et glass juice en god start på dagen.

Litt oppskåret frukt er heller ikke å forakte

Ha en riktig fin tirsdag!

Middagstips - uke 16/2012

Denne uken har jeg gått berserk i Rema1000 brosjyren. Der er månedens tema Italia, og det jeg mest forbinder med italiensk mat er pizza og pasta. Dette skal iallefall prøves iløpet av uken: (Og ikke fortvil over engelsk/italiensk språk. Det forklares også på norsk etterhvert.)

 

Det blir spennende å se hvordan resultatet blir på mitt kjøkken :o)

Ukens menyforslag blir slik:

Mandag: Laks med fennikel og aspargesbønner (Oppskrift fra Rema1000-heftet)

Tirsdag: Kalkun m/ stekt ris og grønnsaker

Onsdag: Polpette m/spaghetti (Rema-heftet)

Torsdag: Cotoletta alla Milanese (Svinekoteletter) fra Rema1000 heftet

Fredag: Klippfisk m/stappe og bacon

Lørdag: Pizza - som alltid ;o)

Søndag: Svinefilet med grønnsaker i form. Alternativt kan man bruke svinestek i formen.

Oppskrifter og bilder blir brukt med tillatelse fra Rema1000. Om du ikke har oppskriftsheftet, finner du oppskriftene HER (Bare trykk på linken for å komme direkte til siden)

Håper du finner noe nyttig her.

BUON APPETITO!

Endelig UT - Atlanterhavsveien og Farstadstranda

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, og selv om det ikke ble noen lang tur, ble det både fint og friskt. Først stoppa vi ute på Atlanterhavsveien.

Kan du gjette hva Tenåringen "holder i hånden" her?

Her ser du det kanskje litt bedre....En ørn..

Det er så fint å gå på bergene der ute

... men Tenåringen må være litt forsiktig, så vi var ikke så lenge på Atlanterhavsveien. Far sjøl holdt seg i høyden
Neste stopp var fantastiske Farstadstranda

Fra parkeringsplassen går det en liten sti over gressheia ned til stranda

 

Siden sanden er ganske "ustabil" å gå på, var det best at Tenåringen holdt seg unna selve stranden, men det går fint an å gå på gresset vedsiden av. Jeg måtte en liten tur ned alikevel
Det blåste kald vind, men det gjorde godt med litt luftforandring og når man er så heldig å bo på Nordmøre har man så utrolig mange flotte steder å lufte seg på.

(Her hadde jeg tenkt å legge ut et bilde fra Atlanterhavsveien, men det gikk ikke å laste opp mere, så da får jeg vise fram mere himmel og hav senere en gang ;o)

Ha en fortsatt fin søndagskveld!

Og plutselig ble det vår!

Da har hjemmesykepleien vært her, og jeg fikk tuslet meg en liten tur ut...

I klatreveggen bak huset er de ikke gamle før de henger høyt oppe...


Inni den øverste ringen ser du såvidt en rosa liten figur, men du ser den voksne som sikrer inni den nederste ringen.


Det vokser i skyggen også, men blomstene i snøen strekker seg mot lyset.

 

Både Gubben og naboen er flinke og vasker bil...

Og endelig er det tid for en litt lengre tur ut i den fine søndagen!

Mamma i beredskap

Da er vi her igjen... i beredskap. Følge med på bandasjer og medisiner, passe på at han får fornuftig mat og nok væske, følge opp avtaler med sykehus og vurdere hva som trengs i forhold til hjemmesykepleie og skole.... Slik blir det ei ukes tid i allefall, men jeg er utrolig glad for at vi har kommet så langt.

Tenåringen ble trilla ned til operasjon ved 15.30-tia på torsdag. Da hadde vi vært på sykehuset siden klokken åtte om morran, og junior som er en svært tålmodig kar ble nok lettet over å endelig være "i gang" Det ble noen runder med kortspill den dagen...

Operasjonen gikk forsåvidt fint, selv om det ble ganske langt på kveld før han kom opp igjen. Imidlertid tok det ikke lang tid etter at han var tilbake på avdelingen før det ble full action.... Heldigvis var han innlagt på en avdeling der det jobber flotte mennesker og blødningene ble effektivt stoppet. Vi ble der over natten og ved 16-tiden i går var det godt å komme hjem.En noget blek tenåring etter sårskift i går... Vi er nok begge glad at det finnes smertestillende.

Men veneflonen ser han så absolutt på som "et nødvendig onde".

Det blir noen veldig rolige dager nå. Hjemmesykepleien har vært her i dag og kommer en gang pr dag iallefall t o m tirsdag. Onsdag er det kontroll på sykehuset, og da får vi se hvor veien går videre.

Nå skal vi nyte lørdagskvelden med TV, levende lys og drømmen om et lite glass hvitt... Så lenge det er stor blødningsfare i operasjonssåret er jeg "i beredskap" og OM noe skulle skje er det bare å hive seg i bilen. Da blir det nok først legevakta i Kristiansund, og siden det ikke er kirurger på vakt der i helga, blir det en laaaaaaaaaaang kjøretur til Molde.

Derfor krysser jeg fingrene for at ingenting uforutsett skjer (og så sjekker jeg bandasjen hver time...)

 

Ha en strålende lørdagskveld, folkens.

Ny operasjon - igjen...

Da er det straks på tide å vekke Tenåringen, sende ham i dusjen og kjøre til sykehuset. Kl 08.00 skal vi møte på sykehuset i Kristiansund, og så er det bare å vente.... Jeg er veldig glad for at vi skal være på barneavdelingen og slipper å sitte i timesvis på hver sin stol og vente. Jeg er også glad for at både jeg og Tenåringen kjenner kirurgene.. Ikke så godt at vi kaller dem venner, men godt nok til at vi stoler på dem.

Det blir en spennende og laaaaaaaaaang dag, men det er godt å slippe å vente mere.

Ha en fin torsdag, og husk å vise at du er glad i noen.

 

-klem-

Kamerater på en tirsdag

Jeg har en jobb som jeg er veldig glad i. Av og til hender det ting som gjør at jeg blir ekstra glad for å jobbe i mitt yrke.

Jeg gjør ikke noe stort.

Jeg gjør ikke noe heltemodig.

Jeg gjør ikke noe spennende.

- men jeg gjør en forskjell.

Som hjelpepleier jobber jeg med å gjøre hverdager gode for unge mennesker. En del av jobben er å være med på forskjellige aktiviteter, og når jeg har senvakt på tirsdager er jeg så heldig at jeg får være med på "Tirsdagskameratene"

Her møter vi flotte mennesker. Jeg tror egentlig aldri noen av dem blir voksne "på årntli", til tross for enkelte grå hår og at de er musikalske kunstnere. De spiller, syngler, gjøgler, erter og har utrolig mange følere ute på hvordan hver enkelt har det akkurat DEN dagen.

Noen av de som deltar på Tirsdagskameratene kommer dit og er glade. Noen er triste, noen er trøtte eller har opplevd noe de ikke helt forstår. Hvordan man da blir møtt av musikklærerene har veldig mye å si...

Sjefen sjøl

Flotte mennesker med STORE hjerter

Jeg skulle ønske flere visste om hvilken flott jobb som blir gjort rundt omkring i landet (Og selvfølgelig spesielt på Averøya ;o)) av mennesker som gir tid, tålmodighet, humør, kunnskaper og hjertevarme. Noen holder hjula igang på fritidsaktiviteter, idrettsarrangementer og på kulturelle arenaer og jeg er veldig glad for at jeg av og til får se  gleden og oppleve flotte situasjoner på helt vanlige tirsdagskvelder.

I går fanget jeg noen fantastiske øyeblikk i linsa, men pga taushetsplikt og personvern blir ikke disse postet i bloggen. Det går alikevel an å vise litt av hva kameratene driver med...

Syngedamene holder gjerne om hverandre når de øver. Kanskje flere skulle holdt en annens arm?

Lærerene trakterer flere forskjellige instrumenter, og den som spiller gitar på et nummer trakterer kanskje tangentene på det neste...

Noen dager er man i slaget, andre ganger går det så det griner. Tenk at det ligger så mye glede og selvfølelse i et trommesett eller to...

Det er ikke noe å si på Gitar(tirsdags)kameratene heller....

Jeg er veldig, veldig glad for at dere finnes!

Håper alle har en fortsatt fin onsdagskveld, og om du stikker innom bloggen senere i kveld har jeg forhåpentligvis fått lagt ut flere innlegg.

Middagstips - uke 15/2012

Det ser ut til at forrige ukes middagstips har blitt borte, men det er det for sent å gjøre noe med...

Nå er det tid for enkle middagsretter siden denne uken blir veldig travel....

Tirsdag: Kokt torsk m/poteter og grønnsaker

Onsdag: Løvstek, chips og salat

Torsdag: Plukkfisk (Jeg koker mye fisk på tirsdag)

Fredag: Gryterett m/ salat

Lørdag: Pizza

Søndag: Stekt laks m/poteter og salat.

Siden jeg må skynde meg å få unna litt husarbeid før jeg skal på senvakt blir det ikke tid til bilder i innlegget. Bedre med hurtigblogging enn ingen blogging..

Ha en fortsatt flott tirsdag.

"Etter påske" er nå!

Da er det på tide å spise opp påskegodtet, rydde vekk kyllingene og brenne ned påskelysene.

Studenten er på plass i Trondheim, Tenåringen har lagt seg før meg og Gubben sitter på kjøkkenet og rensker torskerogn. Vi har hatt en veldig rolig påske hjemme og sansynligvis fikk vi sagt farvel til vinteren denne uka

Som avslutning på påska kjørte vi oss en tur ut i havgapet - ut til Bud - i ettermiddag. Siden vi spiste middag hjemme først, ble det bare en kaffekopp og en liten luftetur, men flere bilder fra Bud kommer i et eget innlegg.
Litt flere påskeskriverier blir det sikkert også, men nå er det tid for å ta kveld. Vi går mot en travel vår og etter en liten bloggpåskeferie er jeg tilbake igjen, og du er som vanlig velkommen inn, i Hestiaverden.

Ha en riktig fin uke!

Helg i slow motion

Påsken har såvidt startet med en aldeles rolig palmehelg. Studenten er hjemme og med det er familien komplett - og det er jo det jeg liker aller best. Vi har ikke hatt noen spesielle planer, og innimellom er det veldig godt å slappe helt av. Vinteren har bestemt seg for å returnere til Nordmøre for en liten stund. Noen ganger er det fint og klart vårvær, mens andre ganger er det slik
Etter middagen fant vi ut at vi skulle kjøre en liten tur, bare fordi det er så lenge siden vi har har vært på tur uten å skulle noe spesielt sted. Vi kjørte over Atlanterhavsveien

 

 


Det er mye hav og himmel og på radioen er det musikk og fotballoppdateringer og vi løste absolutt ingen verdensproblemer. Studenten ble med på tur, og på vei hjem hentet vi Tenåringen som hadde vært hos en kamerat.

Nå er guttene på plass i kjellerstua, mens for meg og Gubben er det kaffe i koppen og historien om Titanic på TV-skjermen. Gubben skal jobbe etpar dager, jeg skal på ei seinvakt og så er det på tide å ønske påsken velkommen "på ordentlig".

 

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Innlegget ble skrevet i gårkveld, men jeg fikk ikke postet det før i dag. Nå er det tid for å lete fram spaden og få unna litt snø før middagslaging og jobb :o)

 

Middagstips - uke 14/2012

Påskeuka er den eneste uken i året der jeg IKKE planlegger middager. Det er uken for å kose seg sammen med familie og mye er avhengig av været. Noen dager har vi store middager hjemme, andre ganger drar vi kanskje på impuls på hytta og lager en enkel suppe til middag eller kommer hjem til forskjellige tider og spiser et ostesmørbrød eller speilegg til middag.  Innimellom spiser vi på restaurant. Vi planlegger sammen etterhvert og har frihet til å legge opp dagene etter vær og føre. Den store planen er at ingenting er planlagt, men både lam, kylling og viltkjøtt er på plass i fryseren....

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits