april 2013

Helg med venner

Etter påske har jeg og Gubben brukt mye tid ute på hytta. Der ute er det alltid noe som må gjøres. For tiden holder jeg på med å male.


Det går ikke så fort, men jeg tror det blir bra når det blir ferdig. Gubben maler han også, og skifter bordkledning og litt sånn forskjellig. Jeg bare maler.

Maling er ganske så ensformig. Derfor var det veldig deilig å bli bedt på middag hos gode venner i Sveggen på lørdagskvelden.

Fra første øyeblikk føler man seg velkommen hos Gerd og Roger


Varmt velkommen.


Vi fikk nydelig middag og helt fantastisk dessert.

Praten gikk lett og jeg som skulle kjøre hjem måtte la bilen stå. Det ble for fristende med god vin til maten. Tiden gikk altfor fort men før vi dro hjem planla vi søndagstur sammen ut til Stavneset.

Stavneset er et nedlagt fyr som den siste tiden har blitt et yndet turmål. Veien/stien utover er blitt godt opparbeidet og den er alltid spennende å gå . Her finner du morsomme, uventede og av og til litt merkelige kunstverk.


Oppe i trærne henger en hyggelig hilsen du kan ta med på veien. I et annet tre har noen vært treffsikre.


Kanskje er det synderen som gjemmer seg i uthuset?


Mannen med alle ideene traff vi også på.


Ingvar holder på å forberede sesongen og flikker på gamle kunstverk i tillegg til å sette ut nye. Han har også gjort veldig mye arbeid i forbindelse med Stavneset. Litt senere, når han har fått satt ut mere av "utstillingen", skal jeg ta flere bilder. Det blir nok tid til flere turer ut mot havet.


Stavneset fyr er målet for turen. Her selges det kaffe og vafler på søndagene i sesongen. Stien er bred og fin og det passer perfekt å gå sammen med noen på søndagstur der. (Andre dager i uka funker også, men da må man ta med kaffe og vafler selv.))

Jeg og Gubben gikk sammen med Gerd og Roger, og Sissel ble også med ut på tur.                                             SØSTRE

Dette er bare en av mange flotte turmål her omkring. Jeg håper det blir mange turer utover året, både alene og sammen med familie og venner.

Jeg koser meg alltid på tur

Håper det blir mange turdager med fine folk.

Verdens bokdag og lese-ringen i mitt hjerte

Fra Wikipedia:

Verdens bok- og opphavsrettsdag (også kalt Verdens bokdag) markeres 23. april. Det ble vedtatt av generalforsamlingen til UNESCO (FNs organisasjon for utdannelse, kultur og kommunikasjon) i 1995.

Målet med Verdens bok- og opphavsrettsdag er å markere bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.

Verdens bok- og opphavsrettsdag baserer seg på en gammel tradisjon fra Barcelona, hvor man hvert år på samme dag setter byen i bokens tegn.

Verdens bok- og opphavsrettsdag blir feiret i mer enn hundre land over hele jorden.

I Norge har man feiret Verdens bok- og opphavsrettsdag siden 1997. Dagen blir markert av bokhandlere, bibliotek og skoler i hele landet.

 

Jeg leser bøker. Av og til mange, andre ganger leser jeg lite. Hver måned leser jeg minst en bok i forbindelse med leseringen jeg er medlem av. ( I overskriften har jeg delt ordet med vilje for at det skal være greit å legge trykket på riktig sted) For tiden ligger det endel bøker rundt omkring. Stablet pent ser det litt mere ryddig ut...

Til forrige møte i bokringen leste vi "Tirsdagsdamene" og "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" . Jeg har tenkt lenge at jeg skulle fortelle om de bøkene jeg leser i bloggen, men bokanmeldelse høres farlig ut. Da skal man liksom kunne noe om litteratur og skrivemåter og vite hva som er godt og dårlig skrevet. Jeg nevnte dette for en forfattervenn engang og han sa at man ikke trenger å kunne alt, men at man heller ikke trenger å kalle det en anmeldelse. "Kall det bokomtale", sa han. "Da er det ikke så omfattende". Derfor kommer det etterhvert bokOMTALER i bloggen min :)

Øverst i bunken min ligger "Alkymisten". Jeg har lest boken flere ganger tidligere og den er månedens bok i leseringen.

Leseringen er en gjeng med fantastiske damer. Vi var fremmede for hverandre da vi hadde første møte. Nå er vi sjelefrender. Ca en gang i måneden møtes vi og diskuterer bøker. En og annen gang gjør vi litt uvanlige ting. Nylig hadde vi karneval og selv om billedkvaliteten er dårlig vil jeg få presentere damene "mine" (I alfabetisk rekkefølge)


Anne Lise


Berit


Helen


Inger


Meg


Valerie

Sigrid var ute på reise da vi tok bildene, så hun var ikke med denne gangen. Fotoapparat og telefon hadde ligget ute i bilen og var kalde da jeg, helt på slutten av kvelden, kom på at jeg skulle ta bilder. Slettes ikke lurt og absolutt dårlige bilder, men det er fine folk iallefall. Vi er ikke i hverandres hverdag, men vi har plass i hverandres hjerter. Vi leser bøker og diskuterer dem men vi diskuterer også alt mulig annet. Noen ganger er vi enige, andre ganger er vi veldig uenige og det er faktisk veldig fint.

Bøker har alltid vært gode følgesvenner for meg og jeg kommer fortsatt til å lese. Bl a gleder jeg meg veldig til en bok som kommer ut over sommeren og jeg gleder meg til å bruke litt mere bloggtid på bøker. De første omtalene blir av bøker fra stabelen min og andre bøker som jeg har lest forholdsvis nylig.

Er DU glad i bøker. Hvilke(n) bok/bøker leser du nå?

Og om du ikke leser til vanlig, finn fram en bok i dag. VERDENS BOKDAG er en god anledning til å gjøre et forsøk.

Ha en fin tirsdag.

 

-klem-

Når tida går fortere enn jeg gjør

Noen ganger skjer det mye på kort tid. Da er det ikke alltid man rekker å blogge om det, og så hoper det seg opp.....

Vi har vært mye ute

Av og til på ski


..og av og til på beina.

Vi har vært veldig mye på hytta.


Uthuset får ny bordkledning og både det og annet treverk trenger maling.

Men vi har tid til å kose oss også

Noen dager i påska var både den førstefødte og tenåringen hjemme. Da MÅTTE det bli noen runder medTicket to Ride.

Vi hadde påskegjester som tok med seg huset sitt


Og var på påskebesøk hos fine ferievenner

Nå er påska forlengst over og folk har dratt hver til sitt


Tenåringen var sistemann avgårde. Han dro forrige helg.

Uka etterpå brukte jeg stort sett til å savne å ha hele familien rundt meg mens helgene har vært brukt sammen med gode venner. Mer om helgen senere. Det må bli noen tilbakeblikk her i bloggen også. Bl a må dere få møte Trondheims svar på Willy Wonka, være med på en spesiell diktaften og på kundekveld i Kristiansund (Men da skal dere få slippe knallgule bildekanter. Gulfargen var årets påskepynt på bloggen).

Våren har tatt kraftig tak i Nordvestlandet. 1.mai-feiring er like rundt hjørnet og det er snart tid for å lufte passene igjen - men forhåpentligvis blir det mange blogginnlegg før det.

Ha en riktig god natt.

 

-klem-

 

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits