april 2014

Paradise Hotel - og andre ting vi IKKE liker....

Sola er tilbake igjen, og det ser ut til å bli ei fin helg. Om det ikke hadde vært for studiene hadde jeg sikkert planlagt ei skikkelig utehelg, men det får bare vente. Fjellene ligger der i neste måned også. At jeg er glad i å gå i fjellet er ikke noen hemmelighet, og det er vel typisk norsk. Vi liker å gå tur.

Det er mange andre ting vi liker også - og så er det endel ting vi IKKE liker!

Overskriften nevner en av dem. Paradise Hotel liker vi aldeles ikke. Det er ikke måte på hvor dumme deltakerne er, hvor idiotisk de oppfører seg og hvor ille det er at folk deltar på et slikt program. Det gjelder enkelte andre realityprogrammer også, men HP er verstingen i klassen. Telefonselgere er også avskum. De forstyrrer oss i vår travle hverdag, prøver å dytte på oss ting vi ikke trenger og det er selvfølgelig lov til å svare frekt og å slenge på røret til dem.

Se og Hør er kanskje det man har mest lov til å mislike. Alle som frivillig stiller opp for bladet er kjøpt og betalt, og når de ikke har annet å skrive, dikter de opp noe.

Slik kunne jeg fortsatt å nevne eksempler, men du har fatta poenget, har du ikke? I et samfunn hvor vi skal vise toleranse og la folk være seg selv. er det alikevel en grense. En limit for hva vi kan godta.

Det plager ikke meg om noen liker andre ting enn det jeg liker, og om noen syns det er dagens høydepunkt å se Hotel Cæsar så må de gjerne gjøre det. Når det gjelder Paradise Hotel er nok ikke TV-seere på min alder direkte i målgruppen for programmet. Jeg vet at mange ungdommer heller ikke liker konseptet, men de som griner mest på nesen er godt voksne. De er iallefall så voksne at de kan slå av TVn eller bytte kanal om de ikke vil se et program. Og kanskje (men bare kanskje) er noen bittelittegranne misunnelige også? Det var ikke mulig å delta i PH på åttitallet...

Jeg er ikke så overbegeistret for å bli ringt opp midt i middagen, jeg heller, men telefonselgere er faktisk også mennesker. De har en jobb å gjøre, og det går an å svare høflig "Neitakk" når man blir oppringt. Å lese "Se og Hør" er vel det mest utsatte man kan gjøre. Et unntak er venterommene hos lege og tannlege. Der er det lov å lese bladet.

Jeg vil ta et lite forbehold her, for jeg synes heller ikke det er greit å dikte opp ting eller lage oppslag på bakgrunn av bilder man tar fra lavtflyvende helikopter. Jeg forstår at folk som opplever slikt tar det ille opp og at andre sympatiserer med dem, men det skurrer litt i mine ører når man ser setninger som " Det er bare løgn og sladder i Se og Hør. Jeg har ikke lest eller kjøpt bladet på mange år..." Hvordan vet man hva som står mellom to permer uten å ha lest det?

Det største mysteriet er likevel hvordan Se og Hør kan "overleve" når det er bare jeg som kjøper bladet. Jeg betaler ikke SÅ mye for det...
Da er det blitt kveld og jeg har fundert nok. Håper alle som liker dansebandmusikk, alle som kjører motorsykkel, alle som spiser Grandiosa og alle som liker charterturer har en flott onsdagskveld - og at alle andre også koser seg i kveld. 

Selv skal jeg sjekke bilder fra charterferien mens jeg ventet på at Paradise Hotel skal begynne :)

«Jeg er ikke enig i alt det du sier, men jeg vil forsvare til døden din rett til å si det.»

 


 

Sa du snø?

Akkurat den setningen var min første (halv-)våkne tanke i dag. Jeg trodde Gubben tulla og at det var en svært forsinket aprilsnarr han serverte til frokost. Det er tross alt den siste dagen i måneden, og vinteren har vært spekket med dager som dette

Påsken var litt ruskete til å begynne med, men våren hadde overtak og operasjon Lauvsprett var godt igang ved Bremsneshatten

Det har ikke blitt så mange turer i marka, for det tar tid å studere. Jeg syns jeg drar på bøker samme hvor jeg er,og det er alltid en eller annen oppgave som skal leveres. Mitt sosiale liv er totalt fraværende for tiden, for eksamensspøkelset har vokst seg stort og skremmende... Vel - om en måneds tid kan jeg heldigvis gjøre andre ting igjen!

Selvfølgelig gjør jeg andre ting av og til, bl a har det blitt en runde med vaffelsteking på Stavneset i nydelig påskevær 

Jeg gleder meg til det blir tid til å være mere ute, både på Stavneset og ellers på vakre Nordmøre, men i dag er det kanskje greit å være inne. Etter at størstedelen av vinteren har inneholdt skogbrannfare og piggdekk som sliter på tørr asfalt hadde nemlig Gubben rett da han sa at snøen lavet ned denne siste dagen i april.

Da er det vel bare å fyre i ovnen og dra fram statistikkbøkene igjen. De siste krampetrekningene av "vinteren som aldri kom" får bare gjøre seg ferdig. Årstidene overlater jeg til seg selv, og jeg må nok si at jeg ser lyst på det likevel. Bjørnson mener tydeligvis at sommeren skapes i april, og vi har tross alt hatt masse sol og varme...

 

....og snart er det faktisk sommer!

 

Ha en riktig fin onsdag.

 

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits