mai 2009

Fra grunnen av

Så var vi kommet inn til margen - eller iallefall kan vi starte fra grunnen av nå. All tapeten er skrellet av veggene, og ligger i sekker i garasjen. I går kveld var det egentlig klart til å starte opp, og i formiddag dro vi og kjøpte miljøstrie. Malinga har vi kjøpt tidligere...

Helt fra morgenen var vi litt i tvil. Planen var å tapetsere i dag, men siden vi har utrolig fint vær, valgte vi (som de livsnytere vi er) å dra på hytta istedenfor.
Så nå er huset vaska, og alt er klart for total avslapning, spekemat, øl og hvitvin langt ut i de små timer :o)
-og selvfølgelig blir det litt "Huset på prærien" utpå kvelden. Ikke en hyttetur uten en episode eller to.
Skal bare pakke ned siste rest, and of we go.

Håper alle har en nydelig helg. Take care ♥

-klem-

Jeg heiste et flagg

flagg 006

....med tungt hjerte i dag. Midt på dagen gikk jeg ned til naboen og heiste flagget fra halv stang til tops.
Mannen som ble begravet i dag er onkel til nabo'n/bror til "gammelnabo'n" og vi har fulgt med familien litt i periferien. Ikke som nære venner, men som bekjente....
Rundt graven står det helt sikkert mange og fremst står tre barn på alder med mine egne gutter. Det er sørgelig at de har mistet pappa'n sin så altfor tidlig.
For mindre enn to år siden stod de samme tre ved graven til sin mor...

Hvil i fred, Nils.

Ingen vei tilbake

Vi har lenge hatt planer om å pusse opp stua, men Ting Tar Tid i heimen... Eksemfingre egner seg dårlig til lim og maling... Men - sist mandag (25. mai) satte vi igang..
golf oppussing og sykling 004

David er kjempeflink til å hjelpe til med å skrape vekk gammel tapet. Ingen raske løsninger her igården iallefall. All gammel tapet skal bort før ny miljøstrie og maling skal på...
golf oppussing og sykling 005

Og her ligger den gamle veggen - i filler på gulvet. Veggene har vært veeeldig gule nå i 12 år, så det skal bli utrolig godt å få gjort noe med dette...(Det var utrolig fint da vi pussa opp sist - og veldig itiden.. gule vegger, grønne møbler og en bord malt i grønt og burgunder... :o))
Det værste med hele greia er uansett å tømme stua. DET tar tid. Jeg har bært, kastet, stuet vekk, ryddet...og hvem visste at innerst i sølvtøyskuffen hadde vi en stor boks med nabbiperler??? Ikke jeg iallefall. De har sikkert vært der de siste fem årene, for det er lenge siden jeg stadig tråkket på disse dingsene som var overalt - heldigvis!
Vel, vel..har enda noen tallerkener å plassere på foreløbig ukjent sted...
Lette egentlig etter en annen sang, men denne va'kke så værst når det går mot helg... ikke sant, Hans?

For å være snill?

images snill


Det hender at jeg kommenterer i andres blogger. Enkelte dager leser jeg mange blogger - og kommenterer hos mange. Andre dager (som i dag) er jeg i det travle hjørnet og blogger lite. Men - bare for å ha det klart - jeg kommer ikke med snille kommentarer for å være snill!!! Enkelte bloggvenner har jeg rukket å bli glad i, andre er jeg imponert over, noen blogger er spennende eller gir meg nye vinkler på emner og opplevelser. Uansett så er det alltid en grunn til at jeg kommenterer i blogger, og om jeg skriver noe positivt i en blogg, så kommer det rett fra hjertet♥
De bloggene/blogginnleggene jeg ikke liker tusler jeg bare stille og rolig ut fra, for i en blogg må da folk kunne skrive hva de vil for min del. OM jeg har kommentert negativt i andre blogger, har det vært tilfeller hvor jeg syns enkelte har gått over streken, men om vedkommende ikke liker kommentaren min, så slett den - det er ikke værre enn det :o)
 -o-
Det jeg EGENTLIG ville si, sånn i full fart, var... om du får en "snill" kommentar fra meg, så ta den med deg videre i dagen. Jeg mener virkelig hvert ord jeg skriver...
-o-
I min egen blogg kan jeg være ganske krass til tider, men her er det jo ingen som trenger å lese om de ikke vil det selv......
OK?
På tide å rive litt mere tapet av veggene....
-klem-

Kråka igjen....

Bråket på taket minnet meg om denne sangen som er en av mine "evige favoritter"

Gruppa, og vokalisten Jo Nesbø, er en av 90-tallets "store Norske", og jeg har vært på flere konserter med dem. Desverre ble konserten avlyst på grunn av sykdom sist gang jeg skulle høre dem, men man kan jo alltids håpe at de dukker opp igjen...
Her er en annen favoritt.
....
Hva er vel bedre enn å starte dagen med en sang om håp?

BarneTV's barndom - og min...

Benjamin skrev tidligere i dag et innlegg om barneprogrammer han så på da han var liten. Han har gitt meg lov til å kopiere ideen, noe jeg er kjempeglad for (også fikk jeg ikke til å linke til bloggen hans, men du finner ham i mine kommentarer)
Jeg er så utrolig gammel at da jeg var liten, hadde vi ikke TV.  Jeg husker jeg pleide å gå på besøk til veninnen min, Line, for å se på Romlingan, Sirkeline, Lurifaks (som var skummel).. også disse,da;


Pernille og Mister Nilsson, Lekestue og Romeo Klive/Kanutten...
Andre ting vi så på var Romlingane og Reperatørene kommer (De mye omtalte Pompel og Pilt)

Familieserier jeg også husker, er serier som Skippy, Lassie og alle historiene fra Astrid Lindgrens verden.

Selvfølgelig var det flere, men det er disse jeg kommer på sånn i farten...

Det virker vel kanskje som om jeg levde på dinosaurenes tid, men 1970-tallet er ikke SÅ lenge siden. Kanskje det var en idê til blogginnlegg - fra gamle dager, da jeg var barn :o)

Etterhvert kom moderne serier som Colargol, Streken/La Linia, Portveien 2 og Halvsju. Også hyttefilmene mine - "Huset på Prærien".

Koselig, nært og ufarlig :o)

Har dere overhode HØRT OM noen av disse programmene?

Middager - uke 22

Jeg har nevnt det før, men gjentar for sikkerhets skyld: Dette er ikke spesielt sunt, slett ikke proft, bare litt økonomisk og ganske enkelt "vanlig norsk mat"....og bare et tips for den som har problemer med å finne på noe til middag

Mandag:   Fiskegrateng m/potet og kokte gulrøtter

Tirsdag:    Betasuppe og pannekaker

Onsdag:   (Hjemmelagde) kjøttkaker m/potet, grønsaker, erterstuing og brun saus

Torsdag:   Stekt torsk m/poteter, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus fra Toro

Fredag:     Pølser m/spagetti

Lørdag:     Hjemmelaget pizza

Søndag:    Trøndersodd

Håper det smaker, og at du har en fin uke!

-klem-

Kråka på taket

Eller..det var iallefall det jeg trodde jeg våknet av. Den *##"%¤ sjura som er overalt der den ikke skal være! Det var et leven uten like iallefall. -også var det bare
feier 001

skorsteinsfeieren som gikk en tur..på taket mitt :o)
Jeg visste jo egentlig at han skulle komme i dag, men hvem tenker på fredagens samtaler i halvsøvne da?  Vi har iallefall en kjempetrivelig feier som motbeviser ryktet kommunearbeiderne har. - om at de jobber lite og tregt.
Jeg har stor respekt for alle feiere som balanserer rundt på Norges tak, og spesielt for feieren vår. Det er vel ikke et yrke med stor status, men i mitt hode er alle yrker like viktige.
Syns du noen  yrker er bedre/"finere" enn andre?

Veien hjem

natt 008

..kunne ikke vært vakrere enn stien gjennom skogen en tidlig morgenstund.

-klem-

Jeg fant, jeg fant...

Det nytter å lete :o)
Da jeg kom ut på Ekkilsøya, var det ikke vanskelig å finne David. Det var bare å gå etter latteren og hoiinga. Seks -sju unggutter løp omkring ute og lekte gjemsel. Det var litt vanskelig å kjefte seriøst da, for jeg er alltid glad for å se ungdommer som er i aktivitet ute i friluft. Jeg også skjønner jo at man ikke kan bli avslørt av en ringende telefon, og at man derfor slår telefonen på lydløs og putter'n i lomma..
002

Det endte jo godt, og alle hadde det bra, så da er det forhåpentligvis bare en episode vi lærer av :o)
David står på ganske høye medisindoser, og derfor er anfallsfaren mye større om han glemmer medisinen. Jo lenger han er uten medisin, jo større er faren.. Når han da skal ta medisin i kveld igjen, må han ta den så sent som mulig for å utjevne tidsforskjellen. Gjett hvem som får lov til å være lenge oppe i kveld..
Men det hadde han vel fått lov til uansett, for nå dro David og D på hytta. De skal overnatte der ute. Jeg skal jo alikevel bare på jobbe og sove.
Håper dere alle har en koselig lørdagskveld sammen med mennesker dere setter pris på!

-klem-

Ikke slik!

001


For de uinvidde, så er altså dette en medisindosett.. David sin dosett, og den skal absolutt ikke se slik ut klokka tre en lørdagsettermiddag!
David har glemt å ta medisin, og han tar ikke telefonen, så det er bare å hive seg i bilen og begynne å lete etter ham...
Ikke noe spennende innlegg, men dette er også en del av det å ha en epileptisk sønn. Jeg har sagt det før-- fritidsproblemer har jeg IKKE

Maimorgen

images blveis
(bilde lånt fra wikipedia.org)

En nydelig morgen i mai. Denne dagen er begynnelsen på så mye.
En ny dag
En ny årstid
En ny sjanse

Jeg håper dere alle går ut i maidagen og kjenner at dere lever!
Jeg har vært på jobb og skal gå og legge meg straks.
Jeg gleder meg til å sovne, for jeg gleder meg til å våkne.
Livet ditt er faktisk NÅ
I DAG

Nyt det!

-KLEM-

Når syrinene blomstrer

hytta m m 005

...dufter det av sommer!
En morgen på trappa på hytta er nesten som et eventyr. Fuglene synger i kor, et ekorn hadde det travelt i et av de høye trærne og syrinene har begynt å blomstre. Det må være det fredeligste sted på jord - om man ser bort fra de hundre humlene som også liker syrintrærne. Når jeg tenker etter, er vel surringen fra humlene også en sommerlyd, så jeg får bare prøve å overse dem.

Selv om hytta er lita, har vi alt vi trenger der. Foreløpig er det litt for mye møbler på liten plass, men vi har en plan, så det blir forandring etterhvert.
hytta m m 004  hytta m m 003

Selv om ingen hadde lyst til å dra hjem, måtte vi bare dra til slutt. Imorra er det tidligvakt og i helga venter det nattvakter. Siste rest av kvelden nyter vi med et annet sommerfenomen..
hytta m m 002

JORDBÆR!

Håper alle får en fin natt og en fin start på ei ny helg

-klem-

Helg midt i uka

Plutselig var det onsdag, og vi tar helg.. iallefall en dag eller to. David har skolefri til over helga, og i mårra har både jeg og D fri. Derfor tar vi ei minihelg og overnatter på hytta igjen. Jeg skal på tidligvakt fredag, og D har legetime samme dag, så da blir det heimtur i mårrakveld en gang.
Som vanlig er hodet fult av ting jeg har lyst til å skrive om.. Får se hva jeg rekker senere i dag...

-klem-

Ukens middager

18 mai 09 001

Siden jeg starta dagen i går - og uka - med legebesøk og røntgen på sykehuset i Kritiansund, ble det dårlig med middagsplanlegginga i går. Resultatet ble pølse og stappe på mandagen.
Resten av uka er imidlertid "i boks" nå.

Tirsdag;    Kokt laks med poteter, agurksalat og rømme
Onsdag:   Hjemmelaget gryterett med ris og salat
Torsdag:  Joikaboller med poteter og dampede gulrøtter (vi holder oss til enkel kost på hytta)
Fredag:    Stekt torsk med potet, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus fra Toro
Lørdag:    Pizza
Søndag:   Svinekoteletter med ris, woka grønsaker og sur-søt saus

Det værste arbeidet med middagen er gjort når jeg vet hva vi skal putte i grytene :o)

Håper du har en fin dag

-klem-

Litt mere 17. mai

Jeg jobbet på nasjonaldagen, men D og David koste seg hjemme. De starta dagen med en god frokost, barnetoget og tegneserier på TV. Ingen av de "hjemmeværende" er overbegeistret for å gå i tog, så det droppa de.
Da jeg kom hjem, var de på vei ut på 17-mai arrangement, og mens de var borte lagde jeg middag. Pga mitt lite samarbeidsvillige kne ble det en stille og rolig kveld som endte med GrandPrix-hjemkomst og gammel norsk film. Tromsø fra 1960-tallet vare et uvant syn.

mai 2009 023

Far og sønn

mai 2009 024  mai 2009 025 mai 2009 026

mai 2009 027  mai 2009 030

En trivelig feiring av nasjonaldagen, men jeg hadde ikke sagt nei til samme feiring som i fjor...

img1658 img1665 img1667
..Syttendemaitog i varmt regn, champagnelunsj, leker, bading i basseng og en deilig middag på Göta Kanal....
Vi avslutta dagen sammen med Desiree og Eivind som vi møtte i Alcudia - og et slag biljard.
img1674  img1677

Hadde ikke hatt noe imot å feire nasjonaldagen i  Alcudia igjen :o) Og om noen av dere kjenner disse to, så hils dem så masse. Adressen deres ble borte, men vi hadde det så utrolig koselig sammen med dem...


Ikke akkurat bunad

Ny familiedag hvor moder'n feirer med å jobbe. Vi hadde en dag med fult kjør fra første øyeblikk! Pasientene skal opp tidlig, de skal ha på seg pentøy og de skal spise frokost før barnetoget kommer..
Joda, det gikk greit i år også, og vi hadde en fin dag, både pasienter, pleiere og besøkende...

17mai 2009 004

Toget kommer inn foran sykehjemmet


17mai 2009 007

Lasse er med mamma på jobb
17mai 2009 009

På dagvakt 17.mai 2009. Beate, Tone og Betsy (også jeg- som er BAK kamera)
Kan ikke skryte av bunadene våre i år, iallefall :o)

Selvfølgelig kan jeg ikke legge ut bilder av pasientene her, men det så ut til at de koste seg i finværet, de også.

17mai 2009 005

HURRA FOR 17. MAI!!!!

Som fortjent

Det er ikke noen hemmelighet at jeg er utrolig imponert over vår ferske ESC-vinner. Tidlig i februar hadde jeg et "heier-på-Aleksander"-innlegg, så selvfølgelig synes jeg at den beste deltageren vant - som fortjent!
Jeg er også imponert over at ting ser ut til å gå i boks med gjenoppretting av blogger etter at gutta boys måtte ta ned blogg.no. Mennene bak blogg.no gjør en kjempejobb, og jeg håper at de får til det de vil - som fortjent!
Nå har jeg hatt to nattvakter, ei tidligvakt og har ny vakt i mårratidlig. Her sitter jeg, og når klokka ringer i sekstia i mårratidlig  kommer jeg  til å være trøtt som en dupp - som fortjent! (desverre..)

Håper dere alle får en fin syttendemaifeiring, og at dere alle får gått i tog, spist pølser og is, drukket brus, tatt lodd og kost dere masse - som fortjent!

-klem-

ZZZZZZZ

images


Vet du hvor trøtt man kan være etter en nattvakt?? Det ble ikke soving i går ettermiddag, det ble trening og journalist istedenfor. Når man har sovet bare noen få av de siste 36 timene, er det på tide å grave seg ned - i sengen!

Godnatt/Goddag
(stryk det som ikke passer)

-klem-

Hestia på topp

images vinner

To ganger på veldig kort tid har jeg blitt utrolig glad pga bloggen.
To søte mennesker har gitt meg plass på sin private topp 20 liste, og det får meg til å føle meg som en vinner!!
Neida, jeg er ikke øverst på listene til Trine og Siriann, men det spiller ingen rolle. Det som er viktig er at de SER meg, og min lille blogg. I tillegg fikk jeg en venneforespørsel, og det gjør meg også glad....
Små barn, store gleder :o)
Dette inspirerer veldig, og får meg til å ville gjøre bloggen bedre. Hittil har den vært veldig privat, en veldig jeg-bare-skriver-uten- noe- stasj blogg. Kanskje er det på tide å tenke header, design og litt mål og mening??
Nå skal jeg iallefall bare være GLAD!
Håper du har noe å være glad for i dag.

-klem-


I dag i fjor

..var jeg på vei til syden! En noe kronglete tur, egentlig, men jeg hadde gjort det igjen om jeg hadde hatt sjansen (les:pengene!). Jeg gikk av nattevakt om morran 12. mai, var hjemmom og dusja før D kjørte meg og David til Molde. Derfra tok vi buss til Gardermoen.
ar001204 gardermoen

Der nede møtte vi mamma om kvelden, og siden innsjekk var kl 5 om morran gadd vi ikke å finne noe hotell, men "stayed the night". Det var faktisk ganske koselig, men kaldt....
13. mai var vi framme på hotell Waikiki i Alcudia.
pmiwaik1032149       ar002304 bade

(bildet fra hotellet er lånt fra Ving.no)
Stranda var heller ikke langt unna
ar004704 strandliv    ar003704 strandliv

Vi er ikke så veldig drevne sydenfarere, men de tre gangene vi har vært på Mallorca, har vi vært på det samme hotellet. Kjempekoselig sted, selv om det slett ikke er fancy og flott. Det er et helt greit hotell, fin beliggenhet og betjeningen er superdupergreie!
Nå drar ikke vi til syden bare for å ligge på stranda. Samme hvor deilig det er, så må vi gjøre andre ting også.. Her er et lite "utvalg"
ar003704 gamlebyen  ar004004 markedet ar010804 opp muren

Vi besøker markedet, går på bymuren og nyter livet på en kafê i gamlebyen i Alcudia
ar001204 albufeira

Vi besøkte fuglereservatet S'Albufera

ar011304 trapp

Vi tok rutebuss til Pollenca og gikk de hundre trappetrinnene opp til det lille kapellet
ar013404 tur til soller      ar015804 sitronerEtter båtturen i Soller tok vi tog mellom sitrontrærne tilbake, nesten til Palma

Vi har sett perleproduksjon i Manacor, grotter ved Cala Millor, show på Son Amar og kjørt westernkjerre på
linedancing rancho grande

Rancho Grande. Den som ville kunne ri selv, og etter turen var det en helaften med Sangria, middag og linedance.
(bilde lånt fra ranchogrande.com)
Selvfølgelig besøkte vi mange restauranter..
ar013404 kinarestaurant   gta kanal ar014404 pub

F eks kinarestauranten, Göta Kanal og den puben vi gav navnet den engelske puben..og så viste deg at de som drev den var tyske!!!
Ennå er det masse som skulle vært gjort. Vi har ikke vært i Palma, ikke på Formentor, og jeg kunne sikkert funnet mye annet vi ikke har gjort...og ting vi kunne tenkt oss å gjøre på nytt. Bare aktivitetene på stranda, med vannscooter, båtturer og fallskjermer kunne fylt en dag...
Men - i år blir det bare med drømmen.. Vi har reist med Ving og har vært veldig fornøyde - bortsett fra at flyplassen kan være noe kaotisk. Noe må man jo ha å klage på. Uansett gleder jeg meg veldig til neste Mallorcatur, men i år blir det Kretatur på oss.  Det er kanskje charterfeber på en litt annen måte enn på TV, men for oss er det deilige dager på tur...

Og nå skal jeg ut en tur - i iskaldt nordmørsregn! Kunne heller tenkt meg å fortsette å drømme meg tilbake.

Har du et sted som du lengter tilbake til? En historie om opplevelser i syden, litt utenom stranden? Siden jeg elsker sydenliv, blir jeg kjempeglad for tips om hvor jeg kan reise og ting jeg kan gjøre på tur.

Håper iallefall dagen din er litt tørrere enn min ser ut til å bli :o)

-klem-
Med Regines øyne

besk av pappa 010

Endelig kom pakken jeg Beltespenner!  Jeg har ventet VELDIG på den, og den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.
Den svarte Tskjorta har jeg brukt hele helga... I tillegg fikk jeg grå joggebukse og rød singlet, og jeg er kjempefornøyd med alt...
Teksten på klærne er genial:
Face your fear
Accept your war
It is what it is

At motivet på klærne er Regines øyne, minner meg på at det er jeg selv som bestemmer hvordan jeg vil se på verden rundt meg. Jeg, og alle andre, har forskjellige kriger vi må kjempe. Vi har et liv å leve og har selv ansvar for å gjøre det beste ut av det. Se det positive, finne ting man liker å gjøre, gi livet innhold. Av og til kan det være vanskelig, men når Regine klarer det, skal iallefall JEG ta vare på mine muligheter. De krigene jeg må kjempe får bare komme....

I dag begynner Regine på høydosekur i Trondheim. Jeg krysser fingrene (og alt annet) for at dette går bra. At denne krigen får et lykkelig utfall og at denne fantastiske jenta får et langt og lykkelig liv!

Jeg håper dere andre kan få et langt og lykkelig liv også. At dere ser det gode rundt dere, setter dere små og store mål, og at dere klarer å nå de målene dere har satt dere :o)
Jeg satser på å få gjort ferdig kontoret mitt før mai er ferdig, finne ut hvor veien går ang. jobb (skal i møte med sjefen etter 17. mai), og å få innarbeidet gode treningsrutiner innen sommeren...
Har DU noen mål å jobbe fram mot? (Blir VELDIG glad for kommentarer om dette. Det er ikke noen gimmick for å få flest mulig "svar" - jeg er faktisk interessert i andre menneskers liv..)

Ha en fin mandag og ei riktig fin uke!

-klem-

Familiehelg

Denne helga startet litt annerledes enn jeg hadde tenkt, i og med at jeg måtte jobbe ei natt, men det ble utrolig trivelig likevel...
Fredagen brukte jeg til å vaske hus. Kjedelig, kanskje, men nødvendig. - og veldig bra når man er ferdig :o)
Rakk alikevel lunsjpause med pappa i solveggen.
besk av pappa 001

Pappa brukte dagen til å klyve ved. MASSE ved... (trykk på de små bildene, mamma, så blir de større)
besk av pappa 002        besk av pappa 003

Lørdag var Britt m familie på besøk. De skulle på hytta, men kom tilbake for å spise vafler på lørdagskvelden. Jeg er kjempeglad for besøk - spesielt familiebesøk - og jeg fikk bl a prata masse med Berit som har fått seg leilighet i Trondheim fra høsten av..
besk av pappa 004

Mor og datter - Britt-Heidi og Berit

Søndag kjørte vi tur...
Først innom Britt-Heidi og "gjengen" i Bådalen, Deretter en tur ut til Bud før vi kjørte opp på Skaret og spiste. De har SÅ god mat på Skarstua..
Etterpå kjørte vi en tur ut på hytta - og hadde slett ikke lyst til å dra derfra! - men jeg glemte å ta bilder der ute....

besk av pappa 005  besk av pappa 006

I Bådalen

besk av pappa 009     besk av pappa 007

Pappa på Skaret


Det var surt og kaldt, så vi stoppa ikke noen andre steder. Håper det blir litt varmere så vi kan ta oss en tur ut på Atlanterhavsveien (og stoppe der) før pappa drar igjen...

Håper dere alle har hatt en fin helg

-klem-Det som blir skrevet står...

Jeg har tidligere skrevet om Regine på bloggen min. Vi er mange som blir rørt og berørt av det som skjer med den unge, tapre jenta. Alikevel er ikke dette et innlegg om Regine. Det er heller ikke et innlegg om den personen som har fått så ørene flagrer på Regines blogg i dag...
Dette er et innlegg til alle som skriver på nett. Innimellom har det hendt at jeg har fått, og lest at andre har fått, kommentarer om at en er for gammel til å blogge. Sorry, dette er MIN blogg, vil du ikke lese, så stikk!!! Jeg er glad for at folk leser, men gjør absolutt ingenting for å komme på noen som helst liste. Bl. a beholder jeg mitt kjedelige design med vilje.

Innimellom kommer jeg også over kommentarer som går på at noen ikke liker at foreldre, lærere, tanter - you name it- leser bloggen deres.. DET SKAL DERE VÆRE GLADE FOR!
Det som blir skrevet på nett, blir stående der. Det forsvinner ikke, selv om dere angrer BIG TIME. Derfor bør det dere legger ut være gjennomtenkt og ord dere står for.
I dag har en person fått erfare det på smertelig vis. Jeg har ikke lest bloggen hennes, men et lite utdrag som ble publisert i Regines blogg... Dette skremte vettet av meg for hennes del. Det er så lett å sitte alene foran PC'n og mene noe, tenke noe, skrive noe. Endel av det skulle vært usagt, men det som blir skrevet står. Jeg kan ikke karakterisere henne, kan heller ikke dømme henne, men jeg håper hun, og jeg håper mange andre også, har lært litt i dag.

Det er lett å se at Regine er en sterk, flott og inspirerende syttenåring. Vanskeligere er det kanskje for noen å forstå hvor sårbar og hudløs hun må være. Alle tankene hun må takle, alle spørsmål hun må ta stilling til. At noen er sterke betyr ikke at de ikke blir såret. Ikke bare i dette tilfellet, men i alle situasjoner der man sier eller skriver negative ting, kan man angre etterpå. Alikevel blir ordene stående, hogget i fjell. Mennesker i sårbare situasjoner kan tilgi, men de husker, uansett om de vil eller ikke.

Derfor kan dere være glad at folk dere kjenner leser bloggen deres. Da må dere tenke litt mer over hva dere skriver. Jeg leser mange blogger, og de fleste som er skrevet av unge mennesker er fulle av gode, reflekterte tanker. Dette skal dere være stolte over.
Prøv å fokusere på gode ting. Gode tanker og gode ord, både de som sies og de du selv har sagt. Prøv å finne det positive i livet rundt deg og om du ikke har noe bra å si, er det kanskje best å tie???

Tenk deg iallefall om før du skriver. Det er veldig trist om det skulle slå tilbake på deg selv.

Håper alle har en riktig god helg

-klem-

Fredag med pappa

003


Så er det fredag igjen, og pappa har kommet på besøk. Det er vi alle sammen kjempeglade for. Han overnatta i Trondheim (hos Hans) fra tirsdag til onsdag, og kom hit onsdags ettermiddag.
004

Her er David klar til å gå på skolen. Han ville nok mye heller vært hjemme og hjulpet bestefar med vedarbeid, men heldigvis er det straks helg..
Etter frokost stakk pappa ut for å stable ved, mens jeg skal vaske hus. Må få tid til å sove litt også, for jeg må på jobb til natta. Egentlig har jeg frihelg, men jeg vil gjerne hjelpe en kollega som trenger det, så EI natt skal jeg alltids greie. Får sove litt ekstra i dag og litt i mårra formiddag, så "årner" det seg sikkert :o)

Må forresten nevne teaterforestillinga jeg og David var på i går kveld. Pappa var på besøk hos bror sin i Kristiansund og David hadde så lyst til å se "Ballfrost og leketøybanditten" som syvendeklassingene hadde satt opp.
De var så F L I N K E!!!!!
002

Skulle egentlig tatt bedre bilder, bl a av Esben, men det var så mye folk der at vi bare dro så snart forestillinga var ferdig. Jeg er veldig glad i teater, og flinke unger på scenen gjør meg alltid glad!

Håper dere alle får en fin dag... her er det tid for helgevask.

-klem-

Endelig sesongstart

golf 008


De siste årene har dette blitt vårt sikreste tegn på at vinteren har sluppet taket...
Golfbanen åpner - and it's time to play!!!
golf 004    golf 005

Kristiansund Gollfbane ligger idyllisk til ned mot Seivika, med Tustna i bakgrunnen. Jeg spiller ikke enda, men jeg fikk meg en kjempefin tur ut i frisk luft. Det var kanskje litt friskere enn vi kunne ønske, for det var surt og kaldt, men gleden over å få spille var like stor alikevel hos juniorene
golf 001

Klar til å slå ut

golf 002      golf 003

Alltid kjekt å treffe golfvennene fra i fjor

golf 007

David gikk sammen med Lossius-guttene

Joda, det ble litt out-of-bounds og noen dropper, men da kunne man jo nyte at det snart er sommer mens man lette etter baller i skauen...
golf 006

Både jeg og David gleder oss til maaange timer på banen - og selvfølgelig - ballen på det øverste bildet er MIN :o)

Håper dere alle har en riktig fin onsdag!

-klem-

Venter på far....

I går skrev jeg om å rive seg løs og stå på egne ben... I dag blir det på mange måter motsatt setting. I løpet av helga ble det endelig bestemt at pappa kommer på besøk ei ukes tid. Han kommer i morgen, og jeg (og resten av familien) gleder meg SÅ masse! Desverre kan ikke mamma være med denne gangen, men vi får håpe det "byr seg en anledning" snart igjen.
Selvstendighet er viktig, men alt og alle må ha et godt fundament. Røttene mine er viktige for meg, og selv om jeg er over førti, er mamma mamma og pappa er pappa - Ingen over, ingen ved siden av.

Elsker dere, mamma og pappa!

-klem-

Forandringer

Når man blir foreldre, får man et lite menneske til låns. Et individ som er avhengig av deg, stoler på deg og elsker deg. Vi som er foreldre har en oppgave som vi forhåpentligvis vokser med...
Men - så er vi ikke så nødvendige mer.. Barnet er på vei til å bli et voksent menneske og litt etter litt slipper det taket i mamma og pappa.

Heldigvis bor nok David hjemme en stund til. Tretten år er litt tidlig for å stå helt på egne ben. Alikevel løsner han hele tiden mer og mer på grepet. Han har egne meninger, gjør ting på egenhånd og lærer stadig nye ting..

017

018

I helga har D lært ham å hugge ved med øks. Jeg syns i utgangspunktet at det er skummelt, men David har full kontroll på det han holder på med :o)

I kveld snakket han om syre og base, og plutselig var kjøkkenbordet et mini-mini-laboratorium...
023

Jeg slipper iallefall å høre at tilværelsen er så kjeeedelig......

Middagstips i forbifarten....

Ukesmenyen er klar, slik den som regel er på en mandag..

Mandag:      Fiskegrateng m/poteter og gulrøtter

Tirsdag:      Wienersnitzel m/grønnsakblanding og kokte poteter

Onsdag:     Pannekaker (David får velge suppe til)

Torsdag:     Stekt torsk m/poteter, raspa gulrot og omelett

Fredag:       Kjøttkaker m/erterstuing, gulrøtter, brokkoli og poteter..Også brun saus og tyttebær..

Lørdag og Søndag er i en "særstilling" denne uka, for da spiser vi ute siden pappa er på besøk.....

Du trenger jo ikke bruke alt dette, men kanskje du får idê til middagen i dag iallefall...?

Lykke til :o)

-klem-

Tremenninger

Jeg og David var i by'n en tur før helga, og på veien hjem traff vi disse søte jentene..
015

016

013

De to eldste, Therese og Viktoria, er søsken, og Dina er kusinen deres.
Alle tre er Davids tremenninger, og det var ordentlig TRIVELIG å møte dem. Håper konfirmasjonen i helga gikk bra, og at vi ser mere til dere utover sommeren, jenter.

Arbeidshelg

Egentlig er det litt godt med arbeidshelg. Jeg blir jo ikke særlig sosial av det, men min "kumpaner" denne helgen, Gerd og Gudrun, er utrolig koselige kolleger. Vi jobber godt sammen, og innimellom koser vi oss veldig med strikketøy, hekling og en kaffeskvett i ny og ned. Denne helgen har vi bare en som ligger med oksygen og alle ser ut til å være forholdsvis friske.. Det beste er når alle har det bra :o)
Jeg blir litt mobbet for svensktoppmusikken (som jeg ikke er så veeeldig stor tilhenger av) på TV'n, men det er akkurat slik det skal være..

Nå har David besøk av Esben, og vi har akkurat gjort ferdig middagen. Gutta boys skal være hjemme mens jeg og D tar oss en snartur på hytta. Jeg liker bedre og bedre å ha hytte nært hjemme :o)
Håper alle har en deilig helg, at alle konfirmasjoner har gått bra og at sola finner veien til Nordmøre igjen :o)

-klem-

Det andre livet

Det andre livet mitt - eller, det egentlige livet mitt - tar stor plass akkurat nå, så bloggen får bare et liter hjørne. Har tusen ting jeg skulle gjort...i går :o)
Egentlig ikke noe stress, bare masse todo's
Håper dere ikke glemmer meg helt, og at dere har en fin helg!

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits