mai 2010

Sen vår

Vinteren har vært lang og kald i år - uten at jeg skal klage over det. Skiene ble flittig brukt ei stund. Nå er de imidlertid pakka bort for denne sesongen, nå når våren holder på å bli til sommer.
I helga var vi på hytta - jordas mest fredelige flekk. Der fikk jeg lufta og vaska og alikevel ble det tid til å kikke litt rundt seg...

Fuglene kvitret, humlene surret i solveggen og jeg gleder meg til duft av syriner
(men de er litt sene i år..)

Håper dere alle får en fin, ny uke.

-klem-

Planteloppemarked

På nytt gjør jeg ting jeg ikke kan, men det er jo typisk meg. Denne gangen var det planteloppemarked i regi av Averøy Hagelag som skulle utprøves. Alvoret tynger når man er medlem av "Årets Hagelag", men det finnes alltids noe man kan gjøre. Jeg grep tak i første og beste loddbok, for å selge lodd til ti kroner stykket krever ingen forkunskaper... Og en ting er iallefall sikkert..ekspertise finnes i hagelaget. Det er så mange flinke mennesker som er medlemmer og som gjerne hjelper en stakkar med å se forskjell på blomster og boss...


Folk møtte opp tidlig, men ingen fikk kjøpe noe før ECs klokke rundet elleve. Starter vi klokken 11, så starter vi klokken 11 - ikke før!En alltid smilende Eva Cathrin blir intervjuet av lokalavisaMange planter fikk nye hjem iløpet av dagen, og jeg imponeres stadig av disse entusiastene som bare ser på bladene i krukkene, også triller det ut navn både på norsk og latin... Etterhvert lærer jeg forhåpentligvis litt, jeg også, men foreløpig er det ikke så mange blomsternavn i hodet mitt :o)


Dagen ble avsluttet for full musikk - av Averøy Ungdomskorps.

Nå er jeg egentlig bare hjemom og hente ting og tang, og så er det klart for en rolig helg på hytta. Av og til er det godt å bare kose seg sammen med dem man er mest glad i ♥

Ha ei riktig god helg, alle sammen

-klem-

RøsandbergetSiden jeg og datan ikke er helt enige om opplasting av bilder i dag, får et tidligere bilde av Flotte Frida representere dagens tur. Dette ble tatt forrige gang vi gikk samme turen - opp på Røsandberget. Da vi var på toppen i dag, ringte David og sa at han ikke orket å være på skolen. Jeg hentet ham, og vi tok en runde på bakeriet for å prøve å få i ham litt mat. En kanelbolle gikk heldigvis ned.. Nå sover han på sofan, og jeg skal sette deig til kanelboller. Det er det eneste han har spist på ei uke, så da må mor bake. Helgavasken er under oppseiling, og i ettermiddag rekker jeg en tur på Bremsneshatten - tror jeg...

Ut på tur!

Til tross for at mai har vært en travel måned, har mange dager blitt tilbragt ute på tur.


 (Fotograf Marianne )

Et av turmålene har vært Meekknoken som jeg gikk sammen med mine fantastiske turvenner, Marianne og Eva Cathrin, og hundene deres, Mattis og Frida. Både damene og hundene er spreke, positive og inkluderende, og mens de løper foran, tusler jeg etter som ei lita teskjekjerring - og så venter de på meg innimellom :o)

Det er ikke alltid negativt å være teskjekjerring. Folk er forskjellige, men jeg får iallefall bevist at man ikke trenger å være topptrent for å komme seg ut og oppleve ekte turglede!


På toppen av Knøken (751 m o h)               Fotograf: Eva Cathrin

Flere innlegg og flere bilder kommer... Jeg måtte bare begynne et sted....

Nå skal jeg få David på skolen før jeg tar meg en liten tur ut sammen med Eva Cathrin og Frida

Ha en riktig fin dag, allesammen.

-klem-

Hei, hei...

Da har jeg vært fraværende lenge nok! Konfirmasjon og jobbskifte har kommet og gått, gjestene har forlatt åstedet og jeg regna med roligere dager.. Som vanlig gikk ikke ting helt som planlagt, så nå har jeg en syk nykonfirmant i hus, men med drikke, paracet og en is i ny og ne lar det seg nok reparere... Han er frisk til sønda'n sa vår kjære "huslege" da vi var innom en tur i dag. Så jeg får bare fortsette med å være husmor i noen dager til. Etter det håper jeg på å komme meg UT igjen..
Jeg har selvfølgelig massevis av bilder - de kommer etterhvert - sammen med litt tekst...-om konfirmasjon, fjellturer, koselige små butikker og alt annet som jeg kommer på å skrive om. Nå må nattvakten tulle seg i seng. Håper dere alle har en deilig onsdag!

-klem-

Regines utstilling - Face Your Fear

En kveld i forrige uke fikk jeg en veldig hyggelig tekstmelding. Den inneholdt en invitasjon til Regine Stokkes fotoutstilling på Nordic Light og presentasjon av boken. Om du har fulgt bloggen min en stund, vet du at jeg fulgte Regine lenge. Jeg beundret hennes styrke, og på samme måte er jeg full av respekt for hennes familie. Selv så kort tid etter at de  mistet en kjær datter og søster, klarer de å vise fram Regines kamp - akkurat slik hun ønsket det.

Jeg møtte aldri Regine. Det angrer jeg litt på nå, men slik jeg så det da ville det vært på rent egoistisk grunnlag for min del. Jeg håpet hun ville bli friskere og sterkere. DA kunne jeg ha tatt kontakt. Slik gikk det ikke, men jeg føler at jeg har møtt henne likevel gjennom bloggen og gjennom bildene.
Før boken kom var jeg veldig spent på hvordan den ville bli. Jeg var redd for at det ville bli en kommersialisert utgave av bloggen. En forvandling av den Regine jeg "kjente".
Slik ble det heldigvis ikke. Gyldendal har greid å lage en god bok som tar vare på den nerven man fant i bloggen. I tillegg har de gitt stemme til flere av menneskene rundt Regine. Familie og venner som har beskrevet sitt forhold til et menneske som var så levende at hun aldri blir helt borte.
Det var merkelig å gå på utstillingen og se igjen bildene fra bloggen.. Jeg husker bildene hun postet, innleggene hun skrev, i oppturer og nedturer. For meg var dette en ordløs fortelling av Regines historie, og engang skal nok etpar av disse bildene henge på veggen min.
Det var også veldig hyggelig å møte redaktøren av "Regines bok" og Regines flotte foreldre, Jullianne og Lasse.


Jeg har selvfølgelig fått tillatelse fra dem til å skrive dette innlegget og å ta bilder. Det var ikke så enkelt å få tatt bilder uten at det ble andre mennesker i linsen, så det ble lite tid til å ta "skikkelige" bilder. Men er det egentlig mulig å ta skikkelige bilder av en så sterk opplevelse?

Håper dere har en god dag, allesammen, og at dere gleder dere over livet samme hvor grått det av og til er.

-klem-

EEG - hjerneaktivitet på skjermen.

På tirsdagens MR-undersøkelse kunne vi se bilder av hjernen. Fantastisk, egentlig, at det går an. Onsdags morgen var det tid for ny undersøkelse.. Denne gangen var det EEG som viser aktiviteten i hjernen. Enda en fantastisk mulighet.
Vi må til Molde sykehus for å få utført denne undersøkelsen, så litt over sju dro jeg med meg tenåringen ut i bilen. Han sov hele veien til Molde :o)


Nevrologene leser testresultatene på samme måte som vi leser en bok, men for meg er det "Gresk". Da er det flott å finne lettfattelige oversikter på veggen i rommet hvor de tar undersøkelsen. Skulle bare ønske at disse plansjene ble brukt i lærerutdanninga også, for mange tror epilepsi er bare store anfall. Desverre er det så mye, mye mer.Elektrodene på hodet er bare måleinstrumenter. Det gjør ikke vondt i det hele tatt - det største problemet er å få den klissete geleen ut av håret etterpå...og på skjermen kan man lese av hva som skjer i hjernen, og i hvilke deler av hjernen det er aktivitet.

Undersøkelsen var ganske fort gjort, og etterpå var ble det tid til en liten runde på byn, og en egotrip på mor opp på Lysgården på Skaret.

Davids ønske for byturen bragte oss til Norges beste Burger King... Jeg er vel ikke noen stor-fan av burgere og chips, men engang iblant er det greit. Når jeg først skal på BK, drar jeg gjerne til Roseby-senteret i Molde. Hyggelig betjening, grei mat og rent og ryddig.. Jo - jeg regner den som Norges beste Burger King :o)Jeg hadde egentlig tenkt å stoppe i fuglereservatet vi kjører forbi på vei til Molde, men det regnet så ille at vi tok med nistematen hjem istedenfor. En liten stopp på Atlanterhavsveien ble det alikevel tid til.Grå dager kan også være gode!

Vanndamman

På Nordmøre skifter årstidene på sekunder i april/mai. De siste dagers snøbyger står i kontrast til forrige ukes flotte vårdager. Etter at David var ferdig på MR, hadde vi god tid til å nyte en vakker vårkveld i Kristiansund


Vanndamman er en oase midt i Kristiansund. Når vi nå slipper å tenke på fergetider for å komme oss hjem fra byn, kan vi være litt mere impulsive. Etter at vi var ferdige på sykehuset, kjøpte vi oss boller og litt drikke og gikk en runde i "parken" som ligger like ved hovedveien inn til Nordmørsbyen. Det var litt kaldere enn forventet, og det mørknet ganske fort, men det var ingen tvil om at våren har kommet.


Fuglene trippet rundt oss, både utenfor og innenfor gjerdet. Den hvite påfuglen kom også og hilste på oss.Vi er så heldige som bor på et sted hvor man kan nyte naturen, til og med midt i byen, og det er alltid koselig å bruke en ettermiddag sammen med David

Vår på Nordmøre
På kalenderen har vi kommet til 4. mai, og snøen som vi har hatt rikelig av i vinter vil liksom ikke helt slippe taket. For en gangs skyld gremmes jeg ikke over de kalde nettene, yttergangen som er full av vinter- og sommersko i skjønn forening eller dager med fire årstider på en gang. Solen skinner, fuglene kvitrer og snart får vi familiebesøk i anledning konfirmasjonen. Det er travle tider akkurat nå, så jeg stresser nok litt, men snart er alt "på stell" og jeg kan senke skuldrene. I dag er jeg egentlig mest spent på om golfen starter opp for juniorene. ..er ikke så enkelt å se golfballer på hvite gressmatter...
Men snøen tiner vel fort i solen, og nå kan dagen begynne :o)

Ha en riktig god tirsdag

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits