mai 2011

Mot Nord2

Jeg hadde gledet meg lenge til turen nordover, men selve reisen var jeg litt skeptisk til.  Tanken på å bruke to dager oppover og to dager nedover virket meningsløs. Jeg visste heller ikke om jeg skulle ta buss eller båt til Trondheim. Nå er jeg veldig glad for at jeg valgte båt.For å gjøre en lang historie kort, endte jeg oppe på broa. Manskapet på hurtigbåten fikk meg til å føle meg som en gjest, ikke som en kunde. De fortalte og forklarte når jeg spurte om noe, selv om endel av spørsmålene sikkert var noe "enkle".
På første klasse inn TrondheimsfjordenJeg vet ikke egentlig om det kalles draft mer, når man ser det på en datamaskin. Dette skjermbildet viser iallefall leia inn Trondheimsfjorden. Og alle mine spørsmål ble besvart med et smil.Siden jeg ikke fikk blogget dette med en gang, er jeg ikke helt sikker på navnene mer. Derfor lar jeg det være, men om dere fotomodeller leser dette, vær så snille å skrive de riktige navnene i kommentarfeltet...OG - til den det måtte angå; TUSEN TAKK for en flott båttur!


Da jeg kom inn til Trondheim var det bare å ta buss nr 46 til "Samfunnet" hvr Hans hentet pizza før vi kjørte hjem til ham for å spise.


.................................TO BE CONTINUED / FORTSETTELSE FØLGER.....................
Vivil-lekene 2011 - Ettertanker

Man kan ikke være med på et slikt arrangement uten å sitte tilbake med en dyp takknemlighet. Det er så mye livsglede, så mange inntrykk og så mye å tenke over. Jeg har hundrevis av bilder, men velger å bare vise bilder med få ansikter på. Et nærbilde må jeg imidlertid legge ut herSteinar er trener for CFK-stjernelaget, og sammen med flere andre foreldre og hjelpere får han gitt et flott tilbud til en gruppe mennesker som vet å sette pris på det. Fysisk aktivitet er viktig for alle, men noen må ha litt hjelp til å få ting tilrettelagt. Jeg skulle ønske mange flere hadde en Steinar eller noen som de andre ildsjelene fra Stjernelaget  i nærheten (Ingen nevnt, ingen glemt) Steinar står her sammen med sønnen som bl a er en ivrig fotballspiller og et vakkert menneske.

Å arrangere noe så stort som Vivil-lekene krever mye planlegging og et stort apparat. Førstehjelpssiden er spesielt godt ivaretatt her og øverste leder for sanitet er en cowboyDr. Anders Hasle leder et stort antall hjelpere fra Norsk Folkehjelp. Alltid beredt til å hjelpe til om nødvendig. Med sine refleksvester var de godt synlige, både på festen og på banen. Legen selv var umulig å overse der han vandret rundt med cowboyhatt. Påkledningen startet som en gøyal ting etter et USA-besøk, og har etterhvert blitt en tradisjon. Medaljen fikk han for mange års engasjement for Vivil.

Jeg håper jeg i disse innleggene har fått vist fram litt av en verden som mange ikke kjenner så mye til. Det er så lett å dømme folk og sette alle i bås. Utviklingshemmede er ikke en gruppe idioter. De er mennesker med et litt anneledes utgangspunkt enn såkalt "normale". Jeg har opplevd så mye glede, så mye åpenhet og så mye godhet på en gang denne helgen. Og litt fortvilelse, usikkerhet og irritasjon. Følelsene ligger utenpå og det er lett å finne et smil og en klem. Dette er snøkrystaller i hverdagen.  Alle er unike. Du finner ikke en som er helt lik de andre.

Noen er unge (fra Barnas Vivil)

 andre er litt eldreNoen har gullskoandre har rullestolNoen er kjæresterog andre er bare veldig gode venner. Egentlig skulle vi alle hatt venner som var litt annerledes. De trenger oss, men vi trenger også dem. Vi trenger å tenke oss om av og til. Vi trenger å finne essensen i livet, i en verden der vi alle er stjerner!Takk for at du fulgte med meg til Oslo. Nå er det på tide å gå litt tilbake i tid. Jeg vil nemlig vise dere mitt eget paradis i Nord-Norge, og veien til og fra.

Det blir litt senere i dag - nå er det på tide med en tur til legesentret for en rutine-blodprøve (medikamentspeil) for David, og i ettermiddag blir det golftrening for tenåringen. Stikk innom igjen, da. Ha en fin dag så lenge.

 

-klem-

Vivil-lekene 2011 (Dag3)

Det ble mange bilder i det forrige innlegget, så jeg får begrense meg litt nå. Den tredje og siste dagen på Vivil 2011 startet med at vi pakket siste rest før vi sjekket ut av rommet

Lobbyen ble raskt fylt opp av hotellgjester og bagasje. Siden mange Vivil deltagere bodde på hotellet, var det mange som skulle sjekke ut samtidig, så jeg og LJ var lure og spiste frokost tidlig. Da fikk vi sjekket ut tidlig også og slapp å stå i kø.

På Nadderud var det tid for mere fotball, mere boccia, kast med liten ball og stafett, 4x100 m. før vi startet på hjemturen.Noen kastet veldig langt. Noen kastet lengre enn i fjor. På Vivil er det egne resultater som teller, ikke resultater i forhold til andre. Et kast på to meter kan være en stor seier, og en gjennomført stafett kan være en milepæl.Innimellom ble det noen pauser og da var det bl a mulig å steke pinnebrød. Dette var en veldig populær aktivitet, og det smakte kjempegodt. Vi fikk kjøpt diverse kioskvarer  flere steder på anlegget, og loddsalget gikk helt sikkert bra.

Før siste øvelse ble det også tid til pizza.Stafetten ble godt gjennomført, og det var tid for hjemreise. Vi stoppet i Gudbrandsdalen igjen. Denne gangen spiste vi middag, og så var det duket for premieutdeling. Vi måtte lage vår egen, siden vi kjørte fra Oslo før den ofisielle avslutningen.

Det var en glad og fornøyd gjeng som kom hjem i halv ett tia om natta.En stor håndfull vinnere ♥

Vivil-lekene 2011 (Dag2 innlegg 2)

 

Som sagt, startet denne dagen grytidlig med frokost på Thon Hotel Oslofjord.

Småtrøtte blide mennesker i treningstøy dominerte spisesalen.

Den første posten på programmet var innmasj på Nadderud stadion.

Innmasjen ble avsluttet med korpsmusikk, "Ja, vi elsker" og cheerleaderoppvisning.

Og så var det klart for nye øvelser

Stjernelagets deltagere var i aksjon på svømming (dagen før), fotball, boccia og 100-meter denne dagen.

SÅ sliten blir man av å score tre mål "på rappen"

Litt hundremeter ble det tid til

Noen gikk, noen trillet, noen løp fort og noen løp enda fortere - men alle kom i mål!


Og noen spilte boccia.Etter at dagens øvelser var unnagjort,  hadde vi god tid til shopping og å slappe av litt på hotellet før kveldens store høydepunkt, festmiddagen.Det var sang og musikk, taler og dans og bl a innslag av rullestoldans.En av sangene vi sang under middagen passer som avslutning på en ny begivenhetsrik dag:

Det er en fin ting å vinne venner

og så lett går det til

den som sitter her ved din side

kan du vinne med et smil

du skal aldri mer alene

i mørke natten gå

det er en fin,fin,ting å vinne venner

du kan gjøre det nå!!

Sommeravslutning i Fagforbundet

Dette er tiden for sommeravslutninger, og i dag var det på tide med en samling i regi av fagforbundet. Hele arrangementet var veldig godt gjennomført av driftige damer, så her gikk alt på skinner.

Karin fra Romsdalen holdt et innlegg. Kjapp i replikken og kjapp i hodet, og med lang fartstid innen fagforeningsarbeid hadde hun "mye å fare med".I tillegg til mat og drikke fikk vi servert en flott og lettforståelig gjennomgang av fordelene med å være LO-medlem av en representant fra banken "min", Sparebank1 Nordvest.


Vi fikk også en rask innføring i den nye pensjonsordningen. Å greie å få seksti personer (mest damer) til å forstå litt mere av den er veldig godt gjort!

Vi hadde også noen spesielt inviterte gjester. Her står de sammen med lederen og hovedtillitsvalgt.Kirsten og Jorun har vært medlemmer i Fagforbundet i førti år. Etter lang og tro tjeneste vanker det både blomster og diplom.

Ved bordet satt jeg sammen med bl a Dagny og Anne Marie, og selvfølgelig måtte jeg legge litt planer og avtale noe. I mitt hode hører lefsebaking og badestamp sammen, jeg har avtalt turgåing og husflidslagets tur til Raumagarn frister.... Livet er herlig - og akkurat passe travelt :o)

Men nå er det tid for litt mere ViVil....

Vivil-lekene 2011 (Dag2)

Beklager at det ikke blir noen skikkelig oppdatering i dag. Her går det unna i svingene. Vi starta med frokost kl 06.30 og avsluttet med en flott festkveld her på Thon Oslofjord. Innimellom har det vært fotball, 100m og boccia, krydret med brus, pølser, noen regndråper, litt shopping og tonnevis av opplevelser. Jeg er full av beundring over arrangementet, CFK-Stjernelaget som vi er sammen med og hver eneste en av utøverene. Etterhvert skal dere få både bilder og bedre oppdatering, men nå er det på tide å køye. Det blir en lang dag i morgen også.

 

-klem-

Vivil-lekene 2011 (Dag1)

 

Først av alt, tusen takk for fine kommentarer. Jeg rekker desverre ikke å svare på dem nå, siden jeg prioriterer å fortelle litt om dagen vår.

Tidlig i morges kjørte nattevakten oss til Kristiansund hvor to minibusser ventet på å bringe oss til hovedstaden.
I hengeren bak den ene bussen ble det plass til bagasje. Turen er ganske lang. Vi kjørte fra Kristiansund kl 07.00 og var framme ved 17-tiden. Noen valgte også å ta fly nedover.

Vi som tok buss hadde en fin rast i Gudbrandsdalen der vi spiste medbragt matpakke.


Da vi var kommet til Oslo var det også innlagt en hamburgerstopp før vi dro ut til Nadderud.

Og så erklæres Vivil-lekene for åpnet.


Den første øvelsen er svømming.


Her finner man ekte idrettsglede Alle er vinnere


og aldri har man vel funnet et mer entusiastisk publikum, til tross for at temperaturen i hallen er langt over behagelighetsnivået.


Etter at svømmekonkurransene var ferdige, dro vi til Thon Hotel Oslofjord hvor vi sjekket inn før vi avsluttet dagen med pizza. Nå er det på tide å køye, for to begivenhetsrike dager venter oss. Om jeg får anledning til det, kommer det flere innlegg herfra etterhvert ;o)

Godnatt, og sov så godt

 

-klem-

 

Pakket og klart - igjen.

Så var kofferten tømt, og pakket på nytt igjen. Etter en absolutt fantastisk langhelg på vakre Vannøy snur jeg nå nesen sørover. I helga blir det Oslo og ViVil lekene for min del. Dette er et stort idrettsarrangement for utviklingshemmede, og jeg skal være med som ledsager. Vi drar tidlig i morgen og kommer hjem igjen natt til mandag. Jeg er glad for at jeg liker å kjøre buss!

Mens jeg har vært hjemme har det gått slag-i-slag med kjøring og henting av tenåringen som hadde vært på overnattingstur med klassen sin. Jeg rakk en snartur innom de fantastiske kort scrappe damene i går kveld, og i dag har det vært legebesøk, biblioteket, en snartur innom en venninne, kjøring og henting igjen, handle litt matvarer til helgens gressenkemann/sønn og vært innom jobben etpar turer.

I dette virvaret av gjøremål ble  det desverre ikke tid til blogging, men det roer seg vel litt etter denne helga håper jeg. Det blir ikke kjedelig i neste uke heller, men litt blogging blir det tid til. Jeg må jo få vist fram litt måsegg og midnattsol - og Tromsø som var "byen min" da jeg vokste opp.

PC'n blir også med til Oslo, så det kan jo hende jeg får sjanse til å oppdatere litt iløpet av helgen. Nå får dere alle ha en riktig god natt, og så "ses" vi snart, ikke sant?

-klem-

 

 

 

Her er jeg! (Mot Nord1)

Joda, jeg er her, men det har vært travle tider så bloggen har blitt litt oversett. Ikke fordi jeg ikke har noe å blogge om, men fordi det er så mye som skjer! Litt etter litt kommer det et og annet innlegg... Om hagelagets dugnad, om 1. mai arrangement, om kortlaging og et møte med en spennende forfatter også har jeg vært på et mini fotoseminar/kurs som jeg selvfølgelig vil fortelle om! Det er helt sikkert mere, jeg kommer bare ikke på det akkurat nå....

.I dag skal du imidlertid få være med på tur :o). Jeg sitter på hurtigbåten nå, på vei til Trondheim. Egentlig er dette etappe nr 2 på veien mot Vannøya hvor jeg skal i konfirmasjon. Jeg gleder meg veldig til å se igjen familie og til å være tilbake på min barndoms øy, langt nord og langt ut i havet.....

Første etappe av turen gikk med buss fra Averøya til Kristiansund. Til tross for at jeg har jobbet i et rutebilselskap, er jeg ikke så vant til å ta buss. Iallefall ikke med en stor, rosa koffert. Man kan kanskje kalle det for en ny erfaring. Heldigvis var min kjekke nabo Stig Olav så snill å kjøre meg ned til bussholdeplassen, og på bussen hadde jeg hyggelig selskap av Martin, Davids kompis, som var på vei på trening i byn.

Etter litt venting i Kristiansund var det bare å entre skuta. Jeg er så heldig at det er nett ombord, og da kan jeg jo blogge meg fram til Trondheim. Det går desverre veldig tregt å laste opp bilder, men jeg skal prøve igjen - i et nytt innlegg.

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits