juni 2009

Legebesøk

Jeg måtte en tur innom legen min idag. Ingenting alvorlig, skulle bare få fjærnet noen små utvekster. Det var fort gjort. Han bedøvde, skrapa vekk og brente. Det svir litt nå, men vondt var det iallefall ikke :o)

Legen bemerket hårfasong og spurte hvordan det går med vektreduksjonsprosjektet mitt. Jeg svarte som sant var, at i intense jobbperioder går det litt trått, men det går den rette veien - med små skritt.
Svaret jeg ga, gjorde nok legen fornøyd, for han kikka på meg og spurte..."Så nå skal du fikse opp hele dama, da?"

Jepp, sa jeg. Er man restaureringsprosjekt så må man jobbe litt for å få resultater... Kanskje det har gått så langt at jeg er verneverdig snart ?


images lege

Barndom

Dette handler ikke om min barndom. Den frie tiden i en trygg verden... Dette handler mer om hvor besisste vi voksne er på hva vi gjør.
images barns rettigheter


Alle barn har rettigheter, nedfelt i barnekonvensjonen. Rettigheter som går ut på å sikre en trygg og god oppvekst. Praktiske ting som mat, vann, medisiner. Trygghetsfaktorer som utdannelse, å bli passet på, å bli tatt vare på.
Men så ligger det mye i vurderinger hos oss voksne. Hva mener vi er bra for barnet? Hva vil vi at våre barn skal oppleve og erfare? Heldigvis vil de fleste foreldre det beste for sine barn. Vi prøver å gi trygge hverdager med gode rammer.

Mye kan kjøpes for penger. Når man har for lite penger, er det mange ting man må la være. Flotte leker, fancy ferieturer, spilleundervisning eller sportsutstyr. Alt dette koster penger. For de som ikke kan delta i kappløpet er det vondt - men kanskje finnes det noe værre?

Sjokket over at en av tidenes største artister nylig døde har ført med seg sørgende fans i hele verden. Det føles uvirkelig og umulig.
Jeg har vokst opp med ikonet og sett den ufattelige suksessen på avstand. Jeg har også sett fallet. Et sikkert bevis på at lykke ikke kan kjøpes for penger. I et intervju for en tid tilbake, sa han selv at den viktigste sangen han har laget, er denne:Hva har dette med barndom og oppdragelse å gjøre? Alt. Eller ingenting.

Jeg er ingen supermom, og jeg gjør feil hele tiden. Det finnes ingen fasit for hvordan man skal oppdra barn. For min del er det viktig at mine barn får være barn. En avhandling om hva jeg har gjort og ikke gjort, er uinteressant.Jeg er absolutt ingen pedagog og det jeg har gjort, har vært mer ut fra kjærlighet enn fra kunnskap. Det jeg vil med dette innlegget, er å understreke hvor viktig det er at vi "vanlige" foreldre er bevisst på hva vi gjør. Barn skal leke, lære og leve. De skal få være barn. Senere kan de gå ut i verden og velge sine egne veier og skape seg sine egne liv...


images barn
(Bilde fra Aftenposten.no)

Hvor godt hadde det ikke vært om alle kunne fortelle om en lykkelig barndom?

Hans sier jeg er harry..(Allsang på grensen)

..og det kan vel forsåvidt stemme....


Dette er en av låtene jeg virkelig forbinder med SOMMER!

Og det programmet jeg prøver å få med meg på TV om sommeren er "Allsang på Grensen"
Hvert år sier jeg at "Neste år skal jeg være publikum i et "Allsang på grensen-program".. Det blir aldri noe av.

Nå er det iallefall skikkelig sommer. Sola skinner, og jeg har det bra....Jeg ønsker dere alle en STRÅLENDE sommer!

-klem-

Akkurat nå...

Jobber jeg forferdelig mye. Det meste annet blir forsømt, for det eneste jeg gjør er å jobbe, sove og det aller mest nødvendige av husarbeid. Det er så masse jeg gjerne skulle gjort.. Jeg vil ut på tur, jeg vil lese blogger, jeg vil se film og drikke vin.... I kveld er jeg faktisk alene hjemme. Jeg har en natts jobbpause, Hans jobber og David og D er på hytta. Jeg er hjemme for å ta etter litt av det jeg ikke fikk gjort denne uka, og når jeg er ferdig med det værste skal jeg plassere bena i vann, vinglasset på bordet og en film i spilleren...Kanskje blir det litt bloggtid også, får se hvor lang tid ting tar :o)
Håper alle har en nydelig sommerkveld

-klem-

Norsk reder innblandet i ulykke

I media kunne vi for noen dager siden lese om denne tragedien. En tragisk dødsulykke, bilkjøring og alkohol... Selvfølgelig har vi lov til å mene hva vi vil om dette!
Jeg vet ikke helt, enten kjenner jeg for mange mennesker eller feil type folk, men også i denne saken kjenner jeg flere som er indirekte involvert.
På vår lille øy vet alle hvem dette er. Kommentarene er mange og fordømmelsen råder. Selvfølgelig forsvarer jeg ikke handlingen. Selvfølgelig er dette en stor tragedie. Endel meninger er alikevel så malplaserte at jeg gremmes langt inn i hjerterota. I vår glede over å se at andre har "havna uti det" glemmer vi at det er snakk om en sønn, en bror - og ikke minst en far. HAN har gjort noe feil, og han må også ta sin straff. Er vi andre så gode mennesker at vi har lov til å dømme ekstra?
I denne håpløse situasjonen er det nemlig ikke den omtalte personen vi rammer, men de som er rundt ham. Det er de som må gå på butikken og føle hviskingen bak ryggen. Det er de som gruer seg til å åpne avisa. Det er de som lever midt i en blanding av sorg, sjokk og fordømmelse.

Jeg syns det er lavmål å kjøre i påvirket tilstand, jeg syns det er unødvendig å kjøre uforsvarlig....

Men det er også unødvendig av meg å slenge dritt i slike saker som dette. Mine feil blir ikke mindre av at jeg påpeker andres så snart jeg har anledning, men kanskje tenker jeg feil?

Hva mener DU?

Blir du lykkelig da?

images unhappy

Hva er det egentlig som gjør oss mennesker så smålige at vi har evnen til å glede oss over andres ulykke? Tror man at man selv blir mere lykkelig om andre blir mer ulykkelig?
Dette gjelder spesielt om man snakker om mediakjente fjes, eller kanskje om naboen, eller andre som har noe vi ikke har.

images unhappy2


Kjæresteparet som var så lykkelige..
Den dagen de må kaste inn håndkleet og skiller lag,
med eller uten barn. er det alltids noen

 som har en god mening om hvorfor det gikk som det gikk.
images sad


Også barna
De som er så små og søte og deilige
eller unge, trivelige mennesker..

Noen vil alltid fryde seg over at andre får trøbbel. Enkelte taper økonomiske midler og ender opp på "Sosialen". Noen har barn som havner på kjøret..
Man kan bli rammet av ulykker i ordets rette forstand. Hensynsløst, brutalt og brått snur livet seg på hodet, og mange får lagt sten til byrden.

Forsøk heller å se deg rundt og gled deg over andres lykke. Man blir faktisk ikke lykkelig av at andre mister noe.

Lykke skaper lykke

Bedriftshelsetjenesten neste.....

Ukens eneste fridag inneholder nok et kontorbesøk.
images bht


Det er vel på tide å begynne å nøste i denne floken som danner grunnlag for fremtiden. Problemet er at jeg vet hva jeg IKKE kan gjøre, og mitt forrige besøk på NAV genererte flere spørsmål enn svar. Tror jeg. Når man blir møtt med ei lang lekse over hvilke rettigheter man ikke har, kan det ta pusten fra de fleste, egentlig. Derfor er jeg spent på om bedriftslegen har litt stødigere kompetanse.
Det hadde jo vært greit med noen som ser muligheter istedenfor begrensninger. Saker er nemlig den at jeg har ikke tenkt å sette meg ned og se i veggen. Det finnes alltid en dør man kan åpne.

Ha en fin onsdag, godtfolk.  For å sitere Jokke.. Sola skinner og jeg har det bra......

-klem-

St. Hans aften

images st hans aften

(Bilde fra flickr.com)

I dag er det et halvt år siden jul - og et halvt år til jul... Feiringen er egentlig til minne om døperen Johannes, men jeg forbinder den mest med bål, st Hans grøt og grilling.
Jeg skulle gjerne hatt en skikkelig feiring i dag, med pølser stekt på bål, barn som leker - og voksene som også blir med.. og kanskje litt trekkspillmusikk på brygga utover kvelden..
Det er lov til å drømme :o)
Realiteten er tannlegebesøk (det siste foreløbig!!), rask middag og senvakt på sykehjemmet...

På fredag, derimot, blir det feiring, og selv om jeg skal på jobb da også, får jeg med meg litt av stemninga iallefall, før jeg drar på nattevakt.

Håper alle får en fin feiring

-klem-

Prioriteringer

Hverdagene handler stort sett om prioritering og å disponere tid. For øyeblikket har jobben svært høy prioritet her. David hadde siste skoledag og er utrolig godt fornøyd med å være hjemme alene, Hans begynner å jobbe i dag, og D har ikke ferie enda.
Jeg har akkurat gjort unna 4 nattvakter, har senvakt i mårra og går på nye nattvakter på onsedagskvelden... Innimellom har jeg time hos tannlegen og bedriftshelsetjenesten, og kleshaugen som var borte før helga, har igjen gjort seg feit...
Kvelden går med til å få unna litt, se litt TV og - forhåpentligvis litt mere blogging.
Selv om den er prioritet litt nede på lista, ser jeg på blogging som en trivelig hobby som jeg gleder meg over, så jeg kommer til å være her innimellom..Noen topplistekandidater er jeg absolutt ikke, men jeg har blitt veldig glad i enkelte ukjente venner.. og litt skuffet over andre som jeg faktisk kjenner... Det er vel slik livet er...?

Stikker innom senere i kveld, jeg.

-klem-

Trapper

Det sies at å trene i trapper er utrolig bra for baken. Isåfall må jeg etterhvert få verdens flotteste rumpe!! Hele formiddagen har jeg brukt til å springe opp og ned trappa... Først måtte jeg ut for å ta inn klær fra klessnora.. Sol og sommervind ble igjen ispedd regndråper, så her gjaldt det å berge det som berges kunne...
Etterhvert måtte jeg ned å sette på ny vaskemaskin, tørketrommelen skulle på, og jeg måtte en tur ned i kjellerstua... Alt dette er helt normalt, MEN - så skulle jeg vekke Hans. Det viste seg å bli en lang treningsøkt opp å ned trappa. Hvor mange ganger har jeg ikke tall på...

images trapp

Bildet snek jeg til meg på nettet et sted og glemte å se hvor jeg fant det...

Nå er treningsøkta over, poden har stått opp, og gutta boys skal på Moldetur. Jeg skal møte D for å se på flis til pipa på stua når han er ferdig på jobb... Å pusse opp består av mange avgjørelser....

Håper alle har en fin dag - even if it rains :o)Kanskje ikke det jeg spiller mest, men den bringer litt sol inn i en regnværsdag

-klem-

Opp og hopp

Jepp, jepp... Min selvutnevnte fridag er over, så nå får man ta seg selv i nakken og faktisk GJØRE noe :o)
På tide å vaske klær, rydde, ta noen telefoner, besøke noen kontorer (DET tar tid, det..) pakke til tur og kanskje vaske et gulv eller to... Vaskerommet skal få hevet statusen fra rotete kott til velorganisert servicerom, og kanskje det går an å finne ting på matbua i ettermiddag...? Og skulle jeg ha litt tid tilovers, er det alltids litt ugress å finne i umiddelbar nærhet.
Men først... hente Hans på ferga og få David på skolen/tur..
Håper alle får en fantastisk fin onsdag - for det er dere verdt!

-klem-

Du er kommet til en husmor som ikke er i bruk

Noen dager sklir unna, uten at man har noe produktivt å vise til. I dag er en sånn dag!
Har sovet lenge (etter at David dro på skolen), drukket kaffe på verandan og vasket litt klær... That's it. Det viktigste jeg har gjort, er å betale sydenturen.Nå er den helt i boks - Kreta here we come.. I august :o)
Til spørsmål i kommentaren; Ja, takk, jeg har det bra. Veldig bra! Ble egentlig glad for å bli spurt av akkurat deg. Har sendt flyvetanker av og til og lurt på ting jeg ikke har noe med..
Jeg tror Hans kommer hjem i mårratidlig, forhåpentligvis har han hatt en fin opplevelse på AC/DC-konsert. Som alltid gleder jeg meg til alle er hjemme igjen... Trodde jeg skulle slutte å tenke sånn, når jeg så at ungene greide seg selv...Men det gjør jeg ikke...
D har fått et brev fra helseforetaket. Litt for spennende, egentlig. Jeg har lyst til å åpne det, men åpner aldri posten hans... Sansynligvis beskjed om operasjon, men når???

Skal fortsette å gjøre ingenting i dag.. Lage middag, bare, og dra på golf med David..

En ting er sikkert. Jeg dauer ikke av stress i dag iallefall :o)

Håper alle har en fin dag

-klem-

Ikke helt som jeg hadde tenkt.

Tenkte egentlig jeg skulle rydde litt, skrive et blogginnlegg eller to og legge meg tidlig....

images vinglass

Istedenfor ble det telefonprat med verdens beste veninne og et aldri så lite glass rødvin fra kartongen på benken.

Gode venner er en av de største ressursene man kan ha!

Kjempeglad i deg. Laila ♥

Nå er det på tide å finne senga - skal ligge hjemme i natt, og det GLEDER jeg meg til!!

Håper alle får en fin natt

-klem-

Middagstips uke 25

Fort og gæli denne gangen...:o)

Mandag...Rester fra i går. Svinekjøtt, gratinerte poteter og stappe

Tirsdag...Seibiff

Onsdag:..Skoleavslutning for David - med grilling for hele familien.

Torsdag...Torsk

Fredag.......Kjøttboller og spagetti

Lørdag......hjemmelaget pizza

Søndag.....Løvstek

Fort gjort.. I mårra handler jeg det jeg mangler av ingredienser, og så er det null stress med middagslaging...

Håper du får en fin ettermiddag/kveld

-klem-

Mandag er en bra dag..

.. å være ferdig med arbeidshelg på!
Jeg er absolutt trøtt som en dupp, men jeg måtte vaske vinduskarmer først, slik at de er klare til maling. D får selvfølgelig den ettertraktede jobben å gjøre solgule vinduskarmer hvite, så jeg har ikke lov til å klage :o)
Hans ringte i morrest. Vel framme i Oslo, men tydeligvis omtrent like trøtt som meg. Han prøvde å overbevise meg om at det gikk helt greit å sove på en benk i parken... Hmmm - skeptisk!!! Satser på at han, som alltid, kødda med mor si.
AC/DC konserten har han iallefall gleda seg til lenge, så forhåpentligvis er den verdt turen.
Nå er det på tide å sove noen timer. Mere blogging, bl a ukas middagstips kommer senere. Forhåpentligvis forfattet av en litt mere våken madam...

-Klezzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Fjelltur og datastreik

Data'n oppe er tydeligvis i streik, så nå har jeg slått meg ned på den stasjonære PC'n i kjellerstua. Orker ikke å tenke på hvordan jeg legger inn bilder her, så det får vente, men dagen i dag har vært kjempefin.
Firmaet D jobber i, Brødrene Røsand, hadde firmatur på fjellet i dag, og det var SÅ bra. Masse folk, og kjempestemning. Eldstemann, Emil, fylte 81 i dag, og feira med å gå opp på Knøkjin. Yngste deltaker (oldebarnet til Emil) var 2 måneder i dag, og var med opp til Setern (For de som er lokalkjente..)
Emil var en av grunnleggerne av Brødrene Røsand, og etterhvert kommer det litt flere innlegg, bl a om turer vi har hatt. Jeg har ikke skrevet noe særlig om dette før, men nå har jeg fått tillatelse til det fra dataansvarlig i firmaet, så siden dette er en stor del av vårt liv, blir det en og annen storry derfra. Et skikkelig innlegg om firmaet kommer også etterhvert når jeg får tid. Nå skal jeg rydde litt, hoppe i dusjen og rote meg avsted på jobb. That's life  :o)

God helg til alle

-klem-

Til Regine

Jeg tror jeg har brukt alle ordene jeg kan
Og selv om jeg aldri fant de riktige
De som kunne støtte
og trøste
og hjelpe
Så var det uansett ord skrevet i tro og håp
Jeg håper fremdeles...

-klem-

Bare trist..

..jeg har det bra, for all del. Jeg blir bare så fortvilet over flotte Regines kamp.
Liver er urettferdig og man føler seg liten i det store universet. Slaget er ikke tapt ennå, men naturlig nok er dette en tøff tid for Regine og familien hennes.
 Vi andre kan ikke gjøre så mye annet enn å håpe og tro.

Ta ekstra godt vare på de du elsker

-klem-

Early bird catches the worm

Muligens noe rusten engelsk, men utsagnet er like sant alikevel. Jeg har for en gangs skyld fått gjort det jeg hadde tenkt på morgenen, så dagen er godt igang her. Morgenturen ble litt kortere enn planlagt, for musklene var temmelig stive, men jeg har iallefall vært ute en tur. Middagsforberedelser og skikkelig frokost er unnagjort og vaskemaskina surrer og går. Nå er det tid for litt rydding og en kjapp handletur før Hans skal vekkes. Om jeg er heldig får jeg litt hjelp til å luke ugress - og hvis ikke, får jeg luke alene. Den forsømte hagen trenger absolutt en hjelpende hånd! Får håpe været holder seg såpass som nå - overskyet men oppholds. Dette blir en dag der jeg får unna litt dårlig samvittighet, håper jeg :o)

Håper dere alle har en fin torsdag

-klem-

Harmoni

I dag driver alle med sitt.. D har dratt for å spille bridge, guttene har dratt til by'n. David skal på golf-trening og Hans er privatsjåfør og har med seg lesestoff. Jeg har rydda kjøkkenet etter middagen og skal ut på tur i kveld igjen.- måtte bare en tur innom bloggen først...
Det trenger ikke alltid å SKJE noe. Av og til blir man lykkelig av ting som ikke skjer.

Håper alle har en lykkelig tirsdagskveld.

-klem-

Vil du gå på tur med meg?

Når man har måttet ta det med ro i mange måneder, og har hatt vondt når man har prøvd å røre seg, er det helt utrolig å kunne gå en tur i raskt tempo. Jeg har gått litt turer innimellom, men i går kunne jeg, for første gang på månedsvis, gå raskt uten å ha vondt noen steder. En helt utrolig følelse. Turen tar litt mindre enn en time, og foreløbig holder jeg meg på veien... I tilfelle kneet skulle klikke, kan D komme å hente meg.. Men - DET GIKK HELT FINT. Jeg går i jevnt tempo, men i alle oppoverbakker går jeg så fort jeg orker! Og den siste halve kilometeren er bare oppoverbakker, så jeg er rimelig skutt når jeg kommer hjem. ..
Blir du med?

tur 8 juni 09 005

Den første delen av turen går langs store trær ned "Gammelveien"
tur 8 juni 09 006

Kveldssola gjør det godt å gå.

tur 8 juni 09 007

Vi passerer pynta postkassestativ
tur 8 juni 09 008   tur 8 juni 09 010

..rotvelt og ei trehytte
tur 8 juni 09 014

Det er deilige dufter,fuglekvitter,  sval vind i varmen og himlen er så blå, så blå....
tur 8 juni 09 013
Da vi dro på hytta stod den og venta på oss i kveldssola, en oase for oss alle, og i blandt rusk og rask oppe ved uthuset fant David....

tur 8 juni 09 016

kattunger. Han trodde først det var mange mus, men det var fem små kattunger... Kan det bli mere idyllisk?

Ha en DEILIG dag, alle sammen.

-klem-


Familien samlet igjen

Det beste her i verden er når alle er hjemme, og sent i gårkveld kom Hans fra Trondheim. Så enkel kan lykken være♥
Det ble sent før jeg og ungene fikk lagt oss, så formiddagen gikk i slowmotion. David var selvfølgelig på skolen, og da han var ferdig der, måtte vi ut i finværet for å kjøpe STØVLER.. Jeg er IKKE glad i dette hersens fottøyet, men klassen skal på myrekskursjon i mårra, og da må man ha støvler... Ja,ja - han har dem selvfølgelig til senere også.
Etter en deilig torskemiddag, litt klesvask og oppvask, gikk jeg meg en tur, mens D malte siste strøket på stua. Jeg tok masse bilder, men blogg vil ikke ha dem i kveld, så jeg får prøve å få lagt dem inn i mårra.
The grand finale var en snartur ut på hytta for å vise Hans alle forandringene der ute, og da fant David noe.... bilder kommer i mårra.
Håper alle har en fin kveld

-klem-

Middagstips uke 24

Forrige uke starta med MYE jobb. Denne uka har en litt mykere start, så da blir ting litt enklere. Middagene er iallefall klare for denne uka også...

Mandag:    Stekt torsk

Tirsdag:    Ertersuppe og pannekaker

Onsdag:   Kyllinggryte

Torsdag:   Fiskeboller i hvit saus

Fredag:    Kjøttkaker

Lørdag:    Hjemmelaget skinkepizza

Søndag:   Kalkun

Altså...Helt enkel, vanlig Norsk mat. Den kreative husmora får litt pause denne uka..

Ha en riktig fin mandag

-klem-

Svensk

Siden det var Sveriges nasjonaldag i går, har jeg tenkt litt over hva jeg forbinder med Sverige, og hva som er svensk...

images kiruna

Den første gangen jeg var på utenfor Norges grenser, var jeg ca 10 år og vi dro med tog fra Narvik til KIRUNA. Det var kjempespennende med andre penger og at folk snakket et annet språk.. Korv var pølse og ikke kurv, og glas var is og ikke glass...
Senere har det blitt bilturer i Sverige.. Da overnattet vi ofte på...
images stuga

(Bilde lånt fra www.ronnegard.com)
..rødmalte hytter med hvite vinduer. En slik STUGA forbinder jeg også med sverige.

Noen matretter gir meg også assosiasjoner til nabolandet... Bl a sild,
images korv og images kjttbullar

Falukorv og kjøttbullar - om du ikke så det... Sistnevnte har jeg spist mest på IKEA som jo er et internasjonalt svensk selskap. Andre store svenske foretag jeg kommer på er..
images saab

og
images volvo

De var iallefall svenske. Hvordan eierforholdene er nå, vet jeg faktisk ikke....

Selvfølgelig er det mange kjente svensker, både kongelige, sportsstjerner, skuespillere og artister. Svensk krim er også en favoritt - og Astrid Lindgren...Det er ikke bare bøkene som er bra :o)

Jeg har vært mange steder i landet, men hovedstaden har jeg bare kjørt gjennom. Jeg håper å få oppleve en langhelg i Stockholm en gang, for jeg tror det er en fin og spennende by...
Et sted jeg derimot HAR vært, er..
images liseberg

Jeg drar gjerne tilbake til Göteborg igjen ♥

Dette ble et langt innlegg. Jeg skal ikke kjede dere mer. Men - om du har orket å følge meg helt hit, blir du kanskje med på å høre denne favoritten også. Jeg er ingen stor elsker av dansebandmusikk, men det finnes mye annet bra.

Hva forbinder DU med Sverige?

Skryteinnlegg

I dag må jeg få lov til å skryte litt av gubben i heimen...
Før klokka ni i morrest var han oppe og hadde begynt å male tak. I løpet av dagen har han rukket 3 strøk på taket..så det er ferdigmalt, og tilslutt tok han strøk nr 2 på veggene. Jeg har bare gjort vanlige søndagsting, jeg.... Jeg er SÅ imponert over ham.

Også gleder jeg meg til senere i kveld, for da kommer Hans heim. Han kjørte fra Trondheim i kveld, så han er vel hjemme når det går mot natt. Gleder meg - som alltid.

-klem-

Skryteinnlegg

I dag må jeg få lov til å skryte litt av gubben i heimen...
Før klokka ni i morrest var han oppe og hadde begynt å male tak. I løpet av dagen har han rukket 3 strøk på taket..så det er ferdigmalt, og tilslutt tok han strøk nr 2 på veggene. Jeg har bare gjort vanlige søndagsting, jeg.... Jeg er SÅ imponert over ham.

Også gleder jeg meg til senere i kveld, for da kommer Hans heim. Han kjørte fra Trondheim i kveld, så han er vel hjemme når det går mot natt. Gleder meg - som alltid.

-klem-

Prosjekt stue

Alle har vel fått med seg at vi lever i et utrolig rotete hus for tiden... Bare det å tømme stua og finne plass til alt var egentlig et STORT prosjekt .

Oppgaven starter selvfølgelig inne i hodet, med planlegging, og ikke minst med planlegging sammen med D. Alikevel er den første "ordentlige" oppgaven å dra på byggsenteret....
dsc00060         fra telefonen igjen 012

Tapetveggen ble sidelengs (sorry). Nå ble det jo ikke tapet, men miljøstrie på oss. Da trenger man maling!!!
029   030

Man kan vel ikke klage på utvalget av farger... Vi er imidlertid så kjedelige at vi valgte fersken, den fargen vi har brukt ellers i huset.

I dag har vi virkelig fått gjort masse.Dvs, D har gjort masse. Jeg ligger rett ut innimellom, men jeg har iallefall vaska taket så det er klart til maling. Måtte hvile lenge etterpå, men jeg er så glad for at jeg er ferdig med det. Jeg tok de siste knølete bitene av tapetseringa også, mens D begynte å male veggene...
fra telefonen igjen 009

D maler veggen bak TV-seksjonen

fra telefonen igjen 017  fra telefonen igjen 014

Det ser ikke mye ut som ei stue, da.. Pga takmalinga er det plast over alle de store møblene

fra telefonen igjen 016   fra telefonen igjen 010Møblene skal byttes ut, men det får vi ta etterhvert. Gulvet skal også skiftes ut til parkett. Listene blir hvite profilerte. Ny verandadør må vi også ha...
I det ene hjørnet over er det malt et strøk på veggen, men fargen vises veldig dårlig....

Nå har dere fått en liten titt iallefall. Det tar litt tid med oss, men det BLIR bra etterhvert - tror jeg.

Nå er oppvaskmaskina ferdig, så det er vel på tide å køye. Må bare drikke opp rødvina mi først (bare et lite glass.. innimellom penicillinen)
Natta - og ha en riktig fin søndag.
LUv you all ♥

-klem-

Hurra for sverige

images svenske flagg


I dag er det sveriges nasjonaldag.
Hipp hipp hurra for Sverige og svenskene!!

images blomster


In progress

Så har vi satt bort David og kasta oss over siste rest av tapetseringa. Er ferdig med hjørnene, så nå er det bare plankekjøring igjen :o)

Bilder kommer senere i dag..

C U

Metallica

Når jeg nå befinner meg i hjørnet for min sære musikksmak, slenger jeg like godt med en annen favoritt. Beklager, men den er lang, den også - og kan hende blåser den avgårde noe extensions (Kan ikke skrive ordet riktig, engang:( ) og en og annen pusling..


God helg

Meat Loaf - musikk for mine ører

Jeg har nevnt det før, jeg er glad i musikk. Jeg kan finne noe bra i nesten alle genrer, fra barnesanger til opera.. Denne fredagen har jeg tilbragt en times tid med å lytte til en STOR favoritt...
Lang video, men den er verdt hvert sekund..

Konfirmanter 2010

Når man, som meg, har to barn, er begges  konfirmasjoner store begivenheter. Først er det den førstefødte som "blir voksen". For oss som foreldre, er dette en stor begivenhet, ikke pga selskap og penger, men fordi det er et bevis på at våre barn etterhvert blir voksne. Tiden står ikke stille og plutselig er det lille barnet et menneske som trenger oss på en helt annen måte enn før.
På samme måte er det rart når "banet". minstemann, skal stå for presten (som det het i gamle dager) Man har ikke lenger barn i huset. Man har unge voksne...
Våre barn kommer ikke fra oss men gjennom oss, har en klok mann sagt engang. Det er sant. Alle må få utvikle seg i sin retning, på den måten som er riktig for dem. Vi foreldre skal ikke ta valg for barna våre, vi skal prøve å hjelpe dem til å ta gode valg selv. Jeg syns det er vanskelig....

I går var vi i Bremsnes kirke på konfirmantinnskriving. Det er et år til den store dagen, og ungdommene forandres mye på denne tiden. Jeg synes de virker så unge...
038

Kirka "vår"

032

David og Martin venter på å bli registrert
034

David og kompisene sitter i kirkebenken sammen
033

Min veninne Laila og hennes sønn Jakob. Han er ikke helt sikker enda på om han vil konfirmere seg i kirken eller borgerlig. Dette er et av de første "store" valg ungdommene må ta..

Så, for vår del er datoen spikret nå. 9. mai 2010 skal David stå konfirmant i Bremsnes kirke.
- og jeg hadde ikke vært meg om jeg ikke allerede hadde begynt å planlegge. Lokalet er bestilt for flere år siden og er nå bekreftet, maten er bestemt og fotograf er allerede reservert.
Ingen kan si at jeg er ute i siste liten  iallefall.

Men jeg kan ikke hjelpe for at jeg lurer på hva disse ungdommene egentlig tenker, bortsett fra at de naturligvis gleder seg til fest, god mat og penger.
Syns dere at vi foreldre er flinke til å behandle dere som egne individer, eller blir dere behandlet for mye som barn ennå i konfirmasjonstiden?

Håper alle får en riktig fin fredag. - nå skal jeg ta første telefon til Trondheim... Wish me luck

-klem-

Assistanse i Trondheim?

Jeg har fått et viktig og vanskelig oppdrag i morgen tidlig...
040

Som du ser, henger det en veldig viktig beskjed på kjøleskapet mitt... så jeg ikke skal glemme å ringe Hans for å vekke ham i mårra tidlig. Kombinasjonen godt sovehjerte og eksamen kan være katastrofal.
Som regel våkner han av telefonen, men i verste fall kunne jeg godt tenkt meg en assistent i Trondheim som i nødsfall kunne dra bort og kaste stein på vinduet til poden våkna :o)

Det er bare å krysse fingrene og satse på at det går bra i mårra også..

Nede for telling

Jeg gleder meg utrolig mye til jeg er ferdig hos tannlegen.. når alt er "i orden" igjen. Slik det er nå, trigges stasdig nye betennelser, og jeg er mer eller mindre "skutt" for tia. Jeg drar meg selv etter håret for å komme meg på arbeid, men ellers tilbringes altfor mye tid med å ligge på sofa'n og knaske penicillin.... Er veldig glad jeg har en tålmodig familie som ser at jeg ikke er lat, men at jeg faktisk ikke orker å gjøre noe. Regner med at jeg greier å få kontroll på betennelsen for denne gangen i løpet av dagen, og så er det noen dager til neste gang. Det blir bra med noen "normale" dager igjen...uten å ha vondt, og uten feber..

Stritt miljø

..eller miljøstrie. Akkurat nå stritter jeg imot det meste!! Tre av fire hjørner er heldigvis ferdige, så nå er det ren plankekjøring, det som står igjen. Jeg syns det er kjempemorsomt å pusse opp, men akkurat den biten med å få tapeten i vater, skøytene usynlige og hjørnene rette - uten bulker - kan ta knekken på ethvert ekteskap.
Heldigvis berga vi oss gjennom denne krisa også. Nå skal jeg henge ut noe klær, lage middag og soooove før jeg skal på vakt. Det ble egentlig bra, det vi har gjort hittil på stua :o)
-bilder får jeg ta senere en dag. Nå må jeg være litt husmor (Og se om jeg finner David. Han rømte, midt under den værste stormen. Jeg tror han fant ut at kjellerstua var langt mer levelig, og på behørlig avstand fra foreldrenes tjating)

Håper dere alle har hatt en trivelig pinse.

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits