juni 2013

Fredagstanker

Bloggingen har gått i bølgedaler i Hestiaverden, men med litt mere stabilitet i hverdagen blir det mere struktur på ting. På tide å gjeninnføre ting som tidligere har vært fast i bloggen. Jeg er ikke ekspert på noe som helst, så jeg kan ikke anmelde bøker, musikk og kunst. Jeg er ingen fotograf men tar bilder av ting jeg liker. Jeg skriver om folk jeg møter, stier jeg går og ting som opptar meg. Så jeg skriver om kunst på fredager fordi jeg liker vakre bilder. Jeg lager forslag til ukesmeny på mandager fordi det sparer meg for både tid og penger. Det er ikke nødvendigvis sunne eller spesielt fancy måltider, det er bare vanlig mat som ikke nødvendigvis er laget fra bunnen av. Kanskje kan det inspirere andre til å lage sin egen ukesoversikt. Onsdager skriver jeg om bøker. Bøker jeg har lest, litt om forfatteren og hvordan JEG liker boken. Bokomtalene kan ikke sammenlignes med bokanmeldelser, de overlater jeg til bokbloggerne.

Jeg har over tusen bilder å sortere før jeg forteller mere fra turen til York, jeg har møtt etpar ministere, vært på fotoutstilling og en flott forestilling i forbindelse med stemmerettsjubileet. Helgen byr på en utstillingsåpning, en konsert, et bursdagsselskap og nye turer. Innimellom blir det forhåpentligvis tid til blogging, så iløpet av dagen kan du lese om Inga Dalsegg her. Inga er et fyrverkeri på høye hæler som jeg gleder meg til å skrive om igjen. Jeg har planlagt flere innlegg i dag, men først litt kvalitetstid med min favoritt-tenåring.

 

Ha en flott fredag!
 

Superenkel forskning

Det er en velkjent hemmelighet at jeg elsker å reise. Ikke bare for å komme til et sted, men også for selve reisen. Sitte på en buss og forflytte seg fra et sted til et annet, en togstasjon med sine lyder og lukter, travle flyplasser med høytalerstemmer som er umulig å få noe fornuftig ut av... Det som er negativt med venting, forsinkelser og kjedelige episoder forsvinner i en blanding av ulike språk, mennesker og gleden over å bli kjent med et nytt sted eller å vandre kjente stier på nytt.

Tenk å kunne være noen dager i Paris, en weekend i Stockholm, ta en rundtur i USA, besøke York igjen eller dra på oppdagelsesferd hvor som helst. Jeg har flere ideer enn det finnes dager i et år, så jeg får ikke gjort alt, men noe av det blir nok realiteten en gang. Desverre koster det penger å reise og på internett er det en jungel av billetter og tilbud.

Inspirert av Norwegian/Kitchens reklamer bestemte jeg meg for å gjøre litt superenkel forskning selv. Min forskning gir meg nok ingen Sølvfisk, men jeg håpet å bli litt klokere. Jeg tok for meg en kalender, plottet inn steder jeg kunne tenke meg å dra (Noen sammen med familie eller venner og noen alene) og begynte å lete etter billetter. Mange timer satt jeg og sjekket priser og rutetider på nettsidene til Norwegian og SAS. Noen i Norge og andre i utlandet. Jeg tok ikke hensyn til spesielle kampanjer og innimellom måtte jeg forandre datoen for "ønsket reise" pga at jeg ikke fant billetter på ønsket tidspunkt. Hadde dette vært reelle billettsøk ville det vært utslagsgivende at jeg ikke kunne reise hjem fra Manchester på en søndag om jeg skulle på jobb på mandag, men i denne "undersøkelsen min" tok jeg ikke slike hensyn... (Jeg sa jo dette var superenkel forskning ;) )

Resultatet var nok litt uventet. Spesielt siden jeg trodde det ene selskapet var mye dyrere enn det andre. Fra Kristiansund/ Molde skilte prisene veldig lite. Faktisk så lite at jeg hadde kommet til å tatt mere hensyn til når på dagen flyet gikk i forhold til hva jeg ønsket, hvor lang ventetid eller hvor mange flybytter det ble o.l. Dette var i forhold til reiser som var planlagt i god tid.

For å ha noe å sammenligne med, sjekket jeg mine 7-8 reiser ut fra et kort tidsperspektiv. Ut fra Gardermoen og innen en uke. Fremdeles var resultatene ganske like, men der det var forskjeller var det STORE forskjeller. F eks var det ene selskapet 8000 kr dyrere på en tur til Italia, mens det andre selskapet ikke kunne fly meg dit jeg ville, slik at jeg måtte velge en annen destinasjon enn planlagt.

Konklusjonen etter å ha holdt på en hel arbeidsdag med dette? Den finnes ikke! Hvilket flyselskap som er best og billigst av Norwegian og SAS er umulig å si basert på superenkel forskning. For å finne ut av dette måtte man hatt god tid og mye penger - eller en jobb som sier at man skal reise rundt i verden for å finne ut av det. Jeg får heller nøye meg med en biltur til Nord-Norge i sommer og en uke i syden utpå høsten.

Jeg skulle forresten veldig gjerne ha vært på Tahitikonferansen i dag og fått med meg foredraget som markedssjef i SAS, Eivind Roald, holder der, men siden superenkel forskning viser at penger bare kan brukes en gang, bruker jeg mine på konserten med Kari Bremnes.

Ha en riktig fin dag med en flying start!

Lerøy Hydrotech tar ansvar

Fiskeoppdrett blir ofte omtalt i negative ordelag i media. Hvem har ikke hørt om forurenset havbunn, ødelagte strender og høyt medisininnhold i laks? Det er ikke like mange som har hørt om ASC-sertifiseringen som er jobbet fram sammen med WWF, men det er kanskje ikke like interessant... Oppdrettsnæringen har vært en del av kystlandskapet i ca førti år og det har vært litt prøving og feiling. Noe har gått bra og noe har gått skeis, men for en uinvidd virker det som bransjen stadig er i utvikling.

Her på Bremsnes har vi Lerøy Hydrotech avd. Hogsneset. De gjør selvfølgelig jobben sin, men i tillegg er dette et firma som gir tilbake. De sponser små og store arrangementer og nylig sørget de for et kjekt tilskudd til Velforeningens slunkne kasse. Innimellom får forskjellige lag og foreninger tilbud om å rydde strandsonen og denne gangen var det byggefeltets Velforening som fikk jobben. Vi fikk en fin dag i frisk luft, båttur, nydelig fiskesuppe og omvisning på foringsflåten . Jeg visste ikke hvor spennende mating av fisk kunne være.

 Da vi møttes på Bremsneskaia tok Terje Bøe Røsand imot oss. Han fordelte roder, sørget for at vi hadde søppelsekker og hadde overoppsynet med det hele.

Små og store møtte opp på kaia.

Noe av området som skulle ryddes.

Fjæra her er håndplukket fri for søppel.

Etter at jobben var gjort kunne de som ønsket det bli med ut på foringsflåten. Lerøy Hydrotech er veldig bevisste på sikkerhet, så de hadde redningsvester til alle voksne. På forhånd hadde de gitt beskjed om at alle barn som skulle være med denne dagen måtte ha redningsvest.

For å komme ut til foringsflåten måtte vi i båt.

Selskapet har egen båt som lå klar og ventet på oss.Noen av ungene syntes det var kjekt å følge med over rekka.

mens andre var full av krutt i beina og måtte følges med.

Styremedlemmer fra Velforeningen

Målet for turen vår.


Vi ble tatt godt imot på "Harald Hårfagre" og alle ble hjulpet ombord. Farkosten er ca 4 år gammel. 30 meter lang og 10 meter bred har den plass til 400 tonn fôr. I tillegg finner man kontrollrom og alt som er nødvendig for anlegget samt fasiliteter for mannskap. Vi fikk bl a se hvordan mating av fisk foregår.På skjermer i kontrollrommet kan man følge med på det som skjer ute.

Slanger/rør leder maten fram til fisken i de forskjellige mærene.I byssa sørger Røsand for at også menneskene fikk mat. Barna fikk pølser og brød og voksne fikk deilig

fiskesuppe som avslutning på en hyggelig dag. Etterhvert ble det tid for å dra hjem igjen.

Både små og store hadde en flott dag i frisk sjøluft.

Og i disse dager får bedriften sitt ASC-sertifikat, fordi de fortjener det.

Nå skal jeg ut og stable eeeenda mere ved før jeg skal i bursdagsselskap, og sannelig titter ikke sola fram også ;)

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.

Sjarmalarm

Siden mine egne gutter har "vokst fra meg" syns jeg det er veldig koselig med de to små som av og til titter inn i livet mitt. Sjarmisen er litt over året og Verdens søteste Nabo fyller snart to. En dag nå nylig hadde jeg besøk av ettåringen. Litt misnøye var det nok da mamman dro, men det varte ikke lenge. Vi tok oss en tur ned på lekeplassen der Sjarmøren koste seg sammen med barn fra barnehagen. "Han er liten og jeg er såååå stor" sa ei lita frøken og viste meg tre fingre med venstre hånd høyt opp i lufta....

Båten var spennende. Man kan klatre oppi og klatre ut av - mange ganger. Like moro hver gang.


De store ungene på tre og fire år hadde med seg spader, spann, biler og andre leker. Alle ville gjerne låne bort.

Konsentrasjon

Han fikk også prøve seg på vippehuske og karusell, men med en barnepasser som var liiiitt over gjennomsnittet skeptisk til farten syntes nevnte person det var en dårlig idè å slippe barnet for å fotografere...

Jeg satt selvfølgelig ikke og tviholdt på gutten. Sand er spennende og andre barn er morsomt. Håper bare mor syntes det var like morsomt med sand på klærne.

Jeg koser meg veldig sammen med Sjarmisen. Mamman har selvfølgelig gitt klarsignal til at jeg fikk legge ut bildene her i bloggen.

Som nevnt har vi også en fantastisk "Lillenabo". Han er nesten to år og elsker å være ute. Jeg har selvfølgelig bilder av ham også men har ikke spurt om lov til å bruke dem i bloggen, så det får vente til en annen gang.

Ha en fortsatt fin mandagskveld.

 

-klem-

Coop, Northug - og meg.

For kort tid siden var det store oppslag i media om Coops sponsoravtale med Petter Northug jr. I utgangspunktet har jeg ikke noe imot slike avtaler. Skiløperen må selv bestemme hvordan han vil håndtere sin karriere. Hva som er rett og galt der har jeg absolutt ingen formening om. Hvem Coop vil sponse er jeg heller ikke så opptatt av. Jeg regner med at de har både ledere, økonomer og rådgivere som har kunnskaper om både det ene og det andre. Kompetente arbeidstakere som vet hva de holder på med. En (eller flere) av dem har plantet en genial reklamesetning i hodet mitt;  COOP - litt ditt.

Siden reklame aldri lyver, er det vel sånn da, siden jeg har coopkort, at butikken er litt min. Jeg burde iallefall føle det. Kanskje burde jeg handle mere på Prix?

I helgen tenkte jeg det kunne være greit å benytte seg av "Månedens Deal" i det minste. "Kjøp en pakke revet ost og få en pakke kjøttdeig på kjøpet". Dette passet ypperlig siden mor hadde tenkt å mekke ihop hjemmelaget pizza til gutta boys. Handlelappen inneholdt vanlige ting som melk, poteter og annet som man kan trenge til helga. I korga mi ble det også plass til tre pakker revet ost - og tre pakker kjøttdeig. Da jeg kom til kassa fikk jeg bekreftet at tilbudet fremdeles stod ved lag, men - da varene skulle scannes kom det opp en pris for ost og en pris for kjøttdeig!!! Det viste seg at jeg hadde riktig type revet ost, men den kjøttdeigen som "hørte til" i tilbudet var de fri for. Jeg skjønner jo at det er forskjell på kjøttdeig og kjøttdeig. Sånt vet man etter å ha vært husmor i over 30 år, men jeg mener også at reklame er reklame. Så lenge butikken hadde gått tom for en vare men hadde en annen som kunne erstatte denne, ser jeg ikke problemet. Da mener jeg at ost er ost, kjøttdeig er kjøttdeig og kunden går fornøyd hjem.

Dette er såvist ikke noe verdensproblem, men siden vi oversvømmes av reklame fra diverse matvarekjeder syns jeg det er greit å kunne stole på at det jeg leser der er riktig. Konkurransen om forbrukerene er stor og liten tue kan som kjent velte stort lass. Jeg tror ikke sponsoravtalen med en skiløper gir så store utslag, men misfornøyde kunder er aldri bra.

Hvordan det gikk med meg og osten? Siden betjeningen i butikken er hyggelig og bare gjør jobben sin, betalte jeg de andre varene mine men forlot osten og kjøttdeigen. Pizza ble det likevel, for jeg stoppa på REMA1000 på vei hjem. Der har ost og kjøttdeig faste lave priser, så da tar jeg neste helgehandel også der. Jeg stikker nok innom Prix igjen. Betjeningen der er alltid hyggelig, men - reklamebladene deres havner direkte i papirinnsamlinga. De kan gjerne slutte å bruke pengene mine på å fortelle meg om tilbud som jeg ikke får!

Ha en fortsatt fin mandag.

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits