august 2010

Med HVITE BUSSER til Polen
Da er alt pakket og klart. Om to timer er vi på vei til Polen. Tre netter i Krakow og tre netter i Berlin venter på oss, men først en laaang busstur. Jeg er glad vi har reist langt med buss før, alle tre.
Det skal bli fint å bli bedre kjent med elevene i Davids klasse, og med flere av foreldrene. Opplevelsene kommer til å stå i kø, så det blir spennende dager framover :o)

Finner jeg en nettkafe etsted, så blir det nok noen ord på bloggen. Om ikke, blir det mye blogging når jeg kommer hjem (også to Kreta-innlegg som jeg ikke rakk i dag...)

Håper alle får en fin uke, og husk å bruke livet godt - hver dag!

-klem-

Til syden for å møte nabo'n?Med direktefly fra Kristiansund til Kreta, er det vanskelig å unngå å treffe kjentfolk når man er på ferie. Vi drar ikke på tur for å være sammen med dem, men det er jo alltid koselig å møtes over en kaffe, eller kanskje en Mythos på kvelden.

Spesielt var det koselig å se VM finale i fotball sammen med kjentfolk i alle aldre. I familien vår er vi ikke brennende fotballfans, vi ser litt innimellom og følger med hvor Molde ligger hen på tabellen, men en VM finale er litt spesielt, da.

Vi hadde forresten planlagt å møte våre "ferievenner" fra Bergen og var endel sammen med dem, men jeg har ikke snakket med dem om å legge ut bilder enda, så de får eventuelt komme senere. Det var iallefall veldig trivelig å møte dem igjen :o)


Morgenstund på stranden/morning at the beach

Vi stod opp tidlig en morgen for å se den vakre soloppgangen over stranden.


...tro ikke mørket når lyset går ned i skumringens fang
alltid er det på Jorden et sted soloppgang ♥
-fra Andrê Bjerke-Far og sønn

Lake Kournas

David hadde sett på kartet og foreslo at vi skulle dra til Lake Kournas, og det gjorde vi...

David wanted to visit Lake Kournas, and so we did...

Les mer om sjøen/read more about the lake HER(E)

Vi kom inn til sjøen "bakveien"/We entered "the backdoor"

Og fant den koselige tavernaen "Markos Place"/And found the nice taverna "Markos Place"Markos og hans nydelige kone Nele. De venter sitt første barn to uker etter vårt besøk
Markos and his beautiful wife, Nele, expecting their first baby about two weeks after our visit.

Vi fikk nydelig mat, ferskpresset appelsinjuice, frisk vannmelon og den beste Raki jeg har smakt....
We had very good food, fresh orangejuice, watermelon directly from the farm and the best Raki I ever have tasted....


Det viste seg at Markos var en klok mann som kunne mangt om meget
We found out that Markos was a wise man, knowing a lot about many things

Jeg tror vi kunne sittet der hele natten og snakket om Guder, bøker og historie... Og drukket Raki fra små glass
I think we could have stayed the night, talking about Gods, books and history...drinking Raki...Markos hadde vært i Norge en stund/ Markos had been visiting Norway...

Desverre måtte vi videre. Vi kjørte til den andre enden av sjøen. Der var det massevis av tavernaer og man kunne gå på stranden eller drive med forskjellige ting ute på vannet.

Unfortunately we had to leave. We drove to the other end of the lake. There was a lot of tavernas and you could go to the beach or do several things at the lake.


Da vi skulle hjem kjørte vi først forbi vannmelonene og så gjennom verdens trangeste veistubb
When we had to go home, we passed the water melons and the narrow road ...Så om du drar til Lake Kournas, kjør gjennom "tettstedet" (om du kommer inn riktig vei) og stopp når du finner Markos place... Det kommer du ikke til å angre på...

So if you're visiting Lake Kournas, drive throug det "town" (if you're coming to LK the right way) and stop when you can find Markos Place

Det kommer du ikke til å angre på/You won't regret it!


-klem/hugs

Elefonissi/ElefonisiHentet fra Youtube/from Youtube....

Da vi leide bil bestemte vi oss for å dra til stranden Elefonissi på sørvestkysten av Kreta

When we rented a car we decided to go to Elefonisi at the southwest coast of CreteDu kan dra dit med buss også/You can also go there by bus...Vannet er krystallklart/The water is cristalclearOm du ser nøye etter, ser du at jeg har ROSA dykkemaske og snorkel/If you watch carefully, you can see that my mask/snorkel are PINK ;o)En nydelig dag på en nydelig strand/A beautiful day and a beautiful beach

Og etter Elefonissi kjørte vi til Lake Kournas/ And after Elefonisi we drove to Lake Cournas.....

Jeg regner med...

..... at det kommer til å regne hele dagen. Derfor har jeg ikke dårlig samvittighet for å legge meg til å sove. Jeg var forferdelig trøtt på morgenen, og da er det ekstra godt når nattvakta er slutt og jeg kan dra hjem. D syter litt over regnet, men så kom han på at han slipper å klippe plen pga det, så da var det visst ikke så værst lell. Aldri så galt at det ikke er godt for noe....

Håper å få gjort unna litt mere blogging senere i dag. Søndagskvelden drar vi til Polen, og jeg bør egentlig være "ferdig" med Kretaturen før jeg drar på neste tur ....

Så - kanskje vi "ses" senere i dag....

Award
Tusen takk, LEIRABESTAS for en koselig utmerkelse.

Man skal sende den videre til sju andre bloggere, men siden så mange allerede har fått den, feiger jeg ut og sender den videre til de som leser denne bloggen og IKKE har fått denne fra før. Legg igjen en kommentar her slik at jeg eventuelt får lest bloggen din, da :o)

I tillegg skal man skrive syv ting om seg selv...

1. Jeg er utrolig glad i å være ute

2. Jeg feilberegner ofte hvor lang tid ting tar, fordi jeg tror jeg kan rekke "alt" - hele tiden

3. Jeg er ekstremt skravlete

4. Jeg prøver stadig å gjøre ting jeg ikke kan

5. Jeg er veldig glad i å reise

6. Jeg kunne godt ha tenkt meg å jobbet som guide (men lønn og boforhold passer dårlig til familiserte kjerringer)

7. Jeg er altetende når det gjelder kunst og kultur (men det er endel ting jeg ikke forstår helt...)

DER - var jeg ferdig. Det var jo ikke så vanskelig.

Nå er det DIN tur
Bjørg Thorhallsdottir - ta meg som jeg erMauren av Inger Hagerup

 

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers

  fra øverst til nederst.

  Er du større enn deg selv kanskje?

Det er ikke snakk om å være for liten, eller for stor, eller for tykk eller for lite flink...

Vi er alle verdens beste på å være oss selv

Håper alle har en fin fredag og en riktig GOD helg

-klem-

P-kaill på biiitur....

Når sant skal sies, så er vel dette en sannhet med modifikasjoner. Jeg er innflytta nordlenning med dertilhørende temperament, og EC er en sunnmøring som (etter sigene) ikke virker. Men vi har bodd på denne holmen så lenge, begge to, at vi må vel kunne kalles P-kaill likevel..?

I går ble det ikke tur i skog og hei, men en runde på byn er jo sååå koselig innimellom.

Byen "vår", Kristiansund, er et herlig sted.


Klippfiskkjerringa står på piren...


Og på Rådhusplassen finner du ei ekte klippfiskkjerring. (Hun HAR to ben.. jeg så det med egne øyne!)Til og med kumlokkene har klippfiskkjerringer i Kristiansund.

Nå var ikke vi mye til arbeidsjern der vi fikk med oss dyrebutikk, fotograf og guttemammashoping før vi landa med deilig kaffe i glass på senterkafeen. Der vi satt hadde vi utsikt over havna, båtene og... Marianne!!
Hun var på båttur i Kristiansund sammen med familie/venner før de etterhvert skulle på "Donna Bacalao". (Neste år skal jeg også dit - men det sa jeg i fjor også...)

Jeg har iallefall fantastiske venner. Arbeidskjerringer og Donnaer er de begge to!!!

 
 ♥Marianne og Eva Cathrin♥

Når du er sammen med en du stoler på, en du ikke behøver å spille en rolle overfor, en som hjelper deg til å lære deg selv bedre å kjenne? da vet du at du er sammen med en venn.

Land-tur

Jeg bor på landet, og når man går ut på tur må vel det klassifiseres som landtur..? Vi er forberedt på det meste når vi drar avgårde....


Dette bildet er fra en tidligere tur, men det var jeg, Eva Cathrin (Bloggen hennes kan du lese HER) og Frida som la ut på en tur etter veien. Som vanlig går skravla, men plutselig stilner vi litt. På veien foran oss står det...


...tre kuer! Og disse superkuene er ikke redd for noe. Iallefall ikke to overraskede kjerringer og en svært skeptisk hund.De kommer nærmere....


.... og nærmere.... Jeg og Frida er omtrent like usikre på disse flotte men STORE vesnene... Men vi går da forbi - ca en meter fra dyret. Puh..jeg overlevde!!
Senere på turen fikk vi med oss flere dyr.
   

Sauer som koser seg i skyggen og hester på beite. Det ER godt å gå tur på landet.

Eva Cathrin har mange jern i ilden, og et av hjertebarna er Averøy Hagelag (Bloggen deres finner du HER)
EC er leder i Hagelaget som faktisk ble kåret til Årets Hagelag i Norge!
Da vi er nesten ferdig med turen, hører vi noen rope fra en bil...."Du - er ikke du sånn hagedame?" (Det er slettes ikke meg han mener!!)
Eva Cathrin melder seg til tjeneste, og det viser seg at ett tre i rundkjøringa har blitt skadet og må erstattes. Veimannen var litt usikker på hvilken type tre det var, og hva er vel bedre da enn å få en hagelagsleder i "fanget"?Stamme og bladverk blir saumfart og tretype blir bestemt slik at en erstatter for det skadete treet til høyre kan bestilles.
Dette er bare en av mange oppgaver for en erfaren hageeier, og kanskje burde Veivesnet og "Det offentlige" benytte seg litt mere av de kunnskapene som finnes i disse lokale foreningene...??

Vi hadde en flott tur i nydelig vær, tross store, skremmende kuer!!(tror egentlig de var ganske små til å være kuer, men ikke si det til noen..)
Det er alltid mye lettere å gå på tur når man går sammen med noen som kan berolige en når man treffer uventede hindringer og som til og med kan hjelpe en mann i nød...

Takk, blondies, for en deilig tur ♥

Ulastelig...Nå hadde jeg gledet meg til å blogge, både om bytur, landtur og bøker, men så har overformynderiet (noen inne i boksen som jeg trykker på) bestemt seg for at jeg ikke får lov til det. Bildene mine er umulige å laste opp, dvs de er ulastelige.... Hmf! Får gå og legge meg da, og håpe ting blir bedre i morgen.

Godnatt, godnatt, og sov godt!

-klem-

Turabstinens
Bilde fra da jeg og pappa var på Gulltanna i vår

Jeg savner fjellet i dag. Det er litt grått ute, men det er fint å gå i fjellet likevel. Istedenfor sitter jeg hjemme og knasker penicillin... Innimellom sliter jeg med et kne, og når man ikke har vett til å ta det med ro når man starter å trene igjen etter etpar måneder, så får man ta følgende av det. Betennelse i kneet gjør at jeg må prøve å belaste kneet minst mulig, og da må jeg droppe turer.. Spesielt siden det bare er etpar dager til vi drar til Polen... Jeg har masse å gjøre her hjemme, så jeg slipper å kjede meg. I dag kommer Hans hjem også, og det gleder jeg meg selvfølgelig til. Jeg gleder meg også til leseringen jeg skal ha i kveld. - og så er det nattevakt natt til lørdag og natt til søndag før vi drar på søndagskvelden. Skal prøve å få fortalt litt mer om Polen senere i dag, innimellom alle todoes. Nå er det på tide å dra David ut av senga før jeg sparker igang dagen.

Ha en deilig torsdag, alle sammen!

-klem-


Inga Dalsegg ypper seg

Flere nettsteder og aviser har skrevet om Inga Dalsegg i dag, og om hennes kunstneriske kritikk av Marianne Aulie. Jeg har ikke kunstnerisk tyngde nok (les: jeg ha'kke peiling på kunst :o)), så hvorvidt kritikken er fortjent eller ikke kan jeg ikke bedømme. Men jeg skjønner iallefall at Inga er pissed, og når Inga er pissed, kaller hun en spade for en spade, ei rompe for ei rompe og en klovn for en klovn.

Det mye omtalte bildet er med sørover og blir å se i Oslo om ikke så lenge. Siden akkurat det bildet virrer rundt på annenhver datamaskin i dag, så regner jeg med at dere har sett M As rompe fra før. Derfor vil jeg heller vise fram etpar av bildene som jeg liker veldig godt.

 
(Trykk på bildene for å se dem bedre..)

Det er så mye fint, så det er vanskelig å velge en favoritt...

Om du ønsker å finne ut mer om Inga finner du hjemmesiden hennes HER. Der kan du jo også lese om et portrett på en hotellvegg i Molde.... :o)


Jeg håper virkelig at jeg får anledning til å dra på en Ingautstilling snart....  Og om dere har anledning, så se bildene hennes. De gjør seg bedre på veggen enn på bloggen min.

Hva synes DU om Ingas utspill/ypping?Travle tider...


Det er mye å ta igjen etter å ha vært ute og reist, og siden jobbet 24/7... Nå er det etpar dager med fixing hjemme, og så er det pakking til Polentur. Gleder meg, både til å dra på tur,  og til å være sammen med begge guttene mine....

Mads Belden - konsert på "Onkel" i Kristiansund

Kristiansund er etterhvert blitt en by hvor man kan oppleve kultur på mange forskjellige måter. Fra den store operafesten i februar, via flere "spel" som Fru Guri og Donnaen til Tahitifestivalen. Du finner dansegalla og kirkekonserter, og så har du de mindre konsertene. De eventene som ønsker deg velkommen som en god gammel venn og som etterlater en lyst til å høre mer....

En slik kveld vil jeg ta deg med på. En kveld med Mads.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

Jeg skal ikke påstå at jeg kjenner Mads, men han gikk på skole sammen med eldstesønnen min her på Averøya. Etterhvert har han gjort det veldig bra i sin genre, og det er ikke hvemsomhelst som kan stille med en CV som bl a inneholder auditions på Brodway. Jeg er utrolig imponert over hvor langt han har kommet, og har klokketro på at han kommer så langt han vil. Flere av dere har nok sett ham på tv også, for i "Det store korslaget" var han en av deltagerne på "Team Elg". Vil du vite mer om Mads kan du gå til hjemmesiden hans HER

Vi kom tidlig til kaffebaren "Onkel og vennene hans", og fikk sitte i en god sofa og bare nyte det hele. Det var akkurat passe av alt. Akkurat passe stor plass, akkurat passe mye folk, akkurat passe reportoar, akkurat passe publikumskontakt. Dette, sammen med Mads' tenor som serverte den ene Brodway-perlen etter den andre gjorde kvelden minneverdig. Og Mads var slettes ikke alene på scenen. Vi fikk med oss gamle travere som Kurt Langaas og Haldis Gundersen, og vi fikk stifte bekjentskap med unge Anette Lyngbø (som også deltok i Korslaget..)
Man kan ikke bo i nærheten av Kristiansund uten å vite hvem Haldis er. Revyscenen er hennes andre hjem, tror jeg. Kanskje var hun født på en scene ??? Og om man liker smygende bluestoner og jazzy musikk, så vet man hvem Kurt er. Når man i tillegg byr på en pianist som Eirik Hunnes kan dette bare ikke bli feil! Det ble en kveld med toner som gikk "under my skin", med sanger som kunne "fly me to the moon". En Mads som absolutt var på hjemmebane, gamle travere som viste at de har guts i bøtter og spann, og fantastiske store lille Anette. Jeg lurer litt på hvordan en så stor stemme får plass i en så liten kropp!!!

 Noen bilder fra en trivelig kveld...D er vel ikke akkurat noen typisk kaffebar-gjest, men han koste seg den kvelden, han også.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

På scenen.... Mads Belden, Haldis Gundersen og Kurt Langaas. Håper det blir flere sjanser til å oppleve dem.Publikumskontakten var der fra begynnelse til slutt.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

And I give to you.... Kurt Langaas, Mads Belden, Anette Lyngbø og Haldis Gundersen!!! Desverre var ikke Eirik Hunnes med på bildene....

- og om du vil bli bedre kjent med vakre Anette, finner du bloggen hennes HER

Mads har stadig nye prosjekter på gang, og bl a blir det konserter før jul. Jeg skal prøve å skrive om det i bloggen, for jeg kan absolutt anbefale en tenor som kommer til å vokse langt utover Norges grenser.

... og litt mere jobb...

Jeg HADDE fri til mandagsmorran, men plutselig ble det nattevakt likevel.... Kom nettopp hjem fra verdens lateste døgn med Pizza, Johnny Depp og Bonanza på hytta.  Nå må jeg sove etpar timer før vakta starter klokka 22 i kveld - og så håper jeg på noen fridager (og tid til å blogge!) framover....

♥♥♥

Jobb - jobb - jobb....

Som mine bekjente vet, jobber jeg full stilling som hjelpepleier (50% fast, resten som vikar). Det vil da si at jeg i perioder jobber veldig mye... En slik periode er jeg akkurat ferdig med :o) Gikk av vakt i dag kl 14.00 og har iallefall fri til mandags morgen. Nå skal jeg dra på hytta sammen med David og D og være lat i et helt døgn!!!! Siden vi ikke har nett der ute, blir det ikke mere blogging i kveld, men jeg unner meg den luksusen å sette av litt tid til blogging hver dag framover for å komme âjour... Hei så lenge. Håper dere alle har en deilig helg!

-klem-

Lykkehaven i Sandvika - der tankene henger på veggen

I Sandvika, like ved elva, finner du flere hus som har fått nytt liv. Et av dem er "Lykkehaven" som har blitt galleri for Bjørg Thorhallsdottirs kunst.
Jeg vet ikke helt hvorfor Bjørgs bilder fanger meg på den måten de gjør..Kanskje er det fordi teksten i bildene ofte gjenspeiler mine tanker, både de jeg har tenkt og de jeg burde ha tenkt. Tekst og bilde vitner om levd liv, men gir også rom for håp. Håp om at man kan klare, man kan få til, man kan gå videre - også når veien videre er som brattest.

Jeg har skrevet om Bjørg tidligere. Jeg har vist fram "Bjørg-bilder" på fredager. Den "tradisjonen" kommer jeg til å ta opp igjen. Hver fredag "får" du et nytt bilde av meg - i dag får du Lykkehaven.... :o)

Jeg traff desverre ikke Bjørg da jeg var der, men jeg ble møtt av en fantastisk kvinne som hadde hvit sommerkjole og varme smil. Hun var en del av huset, en solskygge som fulgte meg uten å invadere tankene mine. Når man går rundt i en verden der tankene henger på veggen er det godt å få tid til å være akkurat der akkurat da. Samtidig var solskyggen der hele tiden om det var noe jeg lurte på....Velkommen inn

På vesken finner du teksten; Du kommer nærmere himmelen hver dag, kjære! - så jeg sier - lev.
(Trykk på bildene for å se dem større...)

Jeg skulle helst ha tatt med meg flere av disse fantastiske koppene hjem, men jeg hadde ikke plass i bagasjen denne gangen...

Uansett skal jeg tilbake igjen, og om du har mulighet til det, så ta deg en tur til Lykkehaven. Kanskje finner du også igjen dine egne tanker...

Selvfølgelig tok jeg masse bilder. Noen av dem får du "servert" på fredager framover. I dag får du imidlertid ikke et bilde. Du får en do!!!!       

Mosaikk på veggene, lysekrone i taket og engler på gulvet..........
ER DET
IKKE DEILIG?
INGEN KAN
KOMME INN
DOEN ET
LITE TEMPEL
I HUSET
FOR RO
DET
TIDLØSE
ROM

Slik er teksten på bildet...
... og jeg får lyst til å knuse kopper og pusse opp doen på hytta!

Jeg hadde tenkt...

.. å blogge flere innlegg i dag. Jeg hadde tenkt å gjøre så mye....


(Bildet er funnet på flere steder på nettet...)

.... istedenfor fikk jeg en påminnelse om hvor skjørt livet er og hvor lite vi vet!

Det har ikke skjedd noe i familien eller blandt mine nærmeste, men i et lite samfunn der "alle kjenner alle" er det umulig å ikke bli berørt av tragedier.

Livet er dyrebart, og i dag har jeg prøvd å ikke bare gripe dagen, men jeg har jaktet på sekunder.

♥Nøl aldri med å fortelle noen at du er glad i dem ♥

Bare blåbær

Da jeg og David var på tur i dag, var det ikke bare for moro skyld...Vi fant masse stor blåbær!!!

Siden vi ofte lager smooties, går det mye bær gjennom vinteren. Nå kan vi bare stikke ned og hente ferdig "bærblanding" i fryseren. Blåbær og bringebær er blandet og pakket i passelige posjoner. Og siden det er tirsdag er det tid for tirsdagskos, og i dag blir det blåbærmuffins til CSI...

Mor og barn - tur

Jeg skryter jo alltid av at jeg bor i verdens beste turterreng. Trenger ikke masse planlegging for å komme seg ut her iallefall.. Siden kroppen trengte en hviledag i dag, passa det bra med en tur på Bremsneshatten.Her er David på vei opp bratta. Vi må passe oss litt for orm, så støvler er greit turutstyr.Utsikt mot Kristiansund. En ganske grå dag, men fint vær å gå tur i...Om man bruker litt fantasi, kunne dette vært et stort tre....
.... mens det egentlig var en liten busk.

Fra toppen ser man langt utover havet, selv på en grå dag.

Men nå er det på tide å komme seg i dusjen i håp om at man får vekk eventuelle påter før de setter seg fast!

Med hainnhoinn i bainn - Gulltanna

Vel hjemme etter Oslotur, er det godt å komme ut i fjellet igjen...Marianne på toppen av Gulltanna


(Fotograf: Marianne)

Siden Mattismamma er feriemor for Frida, var det to nydelige hunder som ble med på tur.
For meg var det første gang på tur med hund i band, men Mattis var lydhør og flink til å tilpasse seg ei uvant dame, så det gikk så bra så.
På toppen var det litt tåke, men med en temperatur på ca 20+ var det absolutt varmt nok...


Marianne med favnen full av fjell. Flotte fjell og en fantastisk (tur-)venn♥


(Fotograf: Marianne)

Turen ble en utfordring for en sommerlat Hestia som brukte gårsdagen på tredemølle i nye sko... Nå er det bare å glede seg til flere turer sammen med Marianne, EC, Blondie and the Bandit :o)
...og forhåpentligvis blir det mere blogging utover dagen, for å "komme etter" med alt.

Håper alle har en fin tirsdag

-klem-

På vei til Oslo

Det blir lite tid til blogging, men det får bli bedre etter Oslo-turen. Vi drar i kveld for å rekke å komme fram til SpesialSykehuset i epilepsi til i morgen tidlig.

Snakkes.... :o)

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits