august 2011

Når noe er over begynner noe nytt.

Naturen sier fra om at sommeren som kanskje ikke har vært helt sommer er over. Trærne har begynt å skifte farge og rogna er tung av bær. Snart er det tid for å fyre i ovnen, koke te og lese bøker. Jeg gleder meg til det. Spedsielt gleder jeg meg til å lese et par debutanter som jeg har STORE forventninger til. På bokfronten gleder jeg meg også til høstens første lesering. Denne gangen er det min tur å få gjester :o). Men først - bokbad på Averøya med Henning Mankell. Det er bare to dager til, og jeg skal dra sammen med to flotte venninner dit.

Vi hadde en fin bytur i går, jeg og Tenåringen. Først henta jeg ham på skolen......også var vi innom fire forskjellige avdelinger på sykehuset (Det gjorde ikke noe. Alle var så hyggelige og snille) før vi tok middagen på

Napoleon i Kristiansund. Når jeg leser en meny som inneholder souvlaki får jeg litt jeg-skulle-ønske-jeg-skulle-til-Kreta-følelse, men jeg skal ikke til Kreta i år. Vi spiste ikke souvlaki heller, men pizza, og jeg fikk vindusshoppe litt på nydelige Hauan Interiør som ligger like ved siden av :o)

Etterpå kjørte jeg Tenåringen over på Innlandet hvor han skulle på karate-trening før jeg selv kjørte hjem for å dra på nattvakt.

Nå har jeg ei nattvakt igjen før fri, men først en runde til Seivika på juniorgolf. Fritidsproblemer har jeg fremdeles ikke, og det er jeg glad for!

Håper du også har en flott begynnelse på høsten!

 

-klem-

En god plan kan bli en god dag.

 

 
Selv om jeg har hvilende nattevakt, blir jeg sånn passelig daff på disse mellom-dagene. I dag skal jeg også en tur på kontroll på sykehuset med Tenåringen, så det blir ikke gjort så mye annet. Planen er å hente ham på skolen, dra på sykehuset og etterpå (siden han skal på trening i kveld) går vi og spiser ett eller annet sted. Det gjør jo ikke noe at augustsola skinner fra blå himmel heller ;o)

Ha en fin mandag!

 

-klem-

En helt vanlig minneverdig dag

Jeg rakk ikke å blogge i går.

Fredagskvelden var jeg med på å feire fødselsdagen til et helt fantastisk menneske. Det ble "rimelig sent", så da jeg stod opp i går gikk jeg litt i sirup. Jeg var alikevel på plass på Bruhagen i tide til å hjelpe til med å sette opp stand for Ap. Etter at vi var ferdige der gikk tia med til husmorplikter og hjemmelaga pizza sammen med Gubben og Tenåringen. Som vanlig på arbeidshelger blir klokka fort åtte. Det er alltid for tidlig å dra på nattvakt når det er helg...

Da jeg kom hjem i morrest var det helt stille i huset. Utenfor regnet det i bøtter og spann og tåka lå nede på tretoppene. På sånne dager er det deilig å krype ned under dyna og sove en time eller to ekstra. Vi spiste frokost så sent at vi må kalle den lunsj. Siden jeg har arbeidshelg er dagen satt av til.....ingenting!!!

"Ingenting" betyr i dag

..hekling og film.

Jeg har flere filmer liggende. Filmer jeg har lyst til å se. I dag falt valget på "A walk to remember". En nydelig film som ble enda vakrere fordi jeg så den sammen med Tenåringen.

Av og til trenger jeg slike filmer for å huske hva som er mest verdifult i livet. Filmer som får meg til å tenke over hvor heldig jeg er. Jeg gjør så godt jeg kan for å gi dagene innhold. Det er ikke nødvendigvis like enkelt hver dag. Noen ganger må man bruke litt ekstra krefter for å få det til, men det er uansett verdt det. På dager som i dag er det ikke vanskelig i det hele tatt for min del, men filmen får meg til å tenke på andre jeg kjenner og har kjent. Unge mennesker som har livet foran seg - eller ikke. Foreldre og andre opplever at tragedien rammer. Livet virker ofte tilfeldig og veldig urettferdig. Noen dør for tidlig. Noen opplever ting som de må bære med seg for alltid. Andre slipper unna lettere på mange måter. Heldigvis har de fleste helt vanlige og av og til kjedelige liv. Innimellom ønsker jeg meg både ting, egenskaper og opplevelser. Jeg ønsker meg at ting hadde vært anneledes og aldri hadde skjedd. Det hjelper ikke å ønske at fortiden var en annen, men man kan prøve å gjøre framtiden så bra som mulig!

Kanskje er belønningen for å oppleve vonde ting at man lærer seg å sette pris på det vakre og gode som finnes?

Livet er ikke enkelt, men det er faktisk det eneste vi har ♥

Nå har regnet stoppet og tåka har lettet, og da håper jeg dere alle har en strålende søndag!

Sommer uten bloggen

Sommeren 2011 er allerede historie, og for meg ble det en sommer uten bloggen min. Som vanlig har jeg mer enn nok på hjertet, men for en gangs skyld ble bloggen bortprioritert. Innimellom har jeg savnet blogglandia, så nå er jeg her igjen, hjemme i mitt eget lille hjørne.

Vi er snart ferdig med august, og livet er tilbake til normalen igjen etter en sommer med bl a tur til Nordnorge. Nå er studenten på plass i Trondheim, Tenåringen har starta på videregående og jeg og Gubben er på arbeid. Jeg friskemeldte meg selv etter ferien. Det er ikke sikkert det er så lurt, men jeg prøver iallefall...

Etterhvert kommer det nok noen smådrypp fra sommeren, men det er også mye spennende på gang. For øyeblikket bruker jeg endel tid på valgkampen. Jeg kommer til å nevne den i bloggen, siden den tar endel tid, men jeg kommer IKKE til å drive valgkamp her. Jeg står (for første gang) på Arbeiderpartiets liste, og er komfortabel med det, men ønsker ikke at bloggen skal være noen politisk arena. Her dreier det seg om enkle hverdagstanker, ikke "krig og fred og politikk og sånt.." Det blir litt oppussing etterhvert, litt håndarbeid, turer, forhåpentligvis litt reising, kunst osv..akkurat som før.

Denne helgen skal jeg i bursdag, jeg skal ut på tur og jeg jobber. Neste uke blir det en bytur, bokbad med Mankell og hyttetur. Senere i høst skal jeg på Oslotur med MASSE program sammen med  Laila mi  - og innimellom skjer det helt sikkert noe. Kan hende er det ikke så spennende, men det er nå engang slik livet mitt er. Det preger meg og det preger bloggen min. Sånn er det bare!

Bildet over her er tatt på vakre Innlandet i Kristiansund. Perler finnes over alt, og noe av det jeg syns er fint finner dere her i bloggen. Håper jeg finner tid til minst ett innlegg pr dag - og at du tar deg tid til å stikke innom igjen.

Ha en riktig fin fredag!

 

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits