august 2012

Bokrygg-poesi

Første gangen jeg stiftet bekjentskap med denne "aktiviteten" var gjennom min Facbookvenn Tiger Garte og hans lansering av dette på sin FB-side. Jeg har også sett denne utfordringen i en blogg og tenkte...Hvorfor ikke? Jeg har bøker over alt... I hyller, ved sofan, under senga, i kasser..... Nå bladde jeg meg gjennom de bøkene som var i den umiddelbare nærhet, og resultatet ble slik..

 

Svermeren

T for troløs

Små hemmeligheter

Burnout

Nora og Henrik

Det tause huset

Der regnbuen ender

 

Greit, det er kanskje ikke stor poesi, men gi meg kreds for å iallefall ha prøvd.

 

Så kan jeg jakte mere i bokhylla en annen dag..

My week with Marilyn - om filmen

Med flere "terningkast fem" på coveret og to Oskarnominasjoner var dette en film jeg gledet meg til å se. Her i heimen er ikke dette noen familiefilm, og jeg gjorde nok rett i å sette den på en kveld da familiens øvrige medlemmer var opptatt med sitt.

 

Filmatiseringen av Colin Clarks beskrivelser av sitt møte med stjernen er en fin liten perle som bæres av svært gode skuespillerprestasjoner. Flere av rolleinnehaverne er nevneverdige, men jeg holder meg til en kort vurdering av en av dem.

Å skulle gjenskape personligheten til et ikon er ingen lett oppgave. Man kan alltids finne noen som kan se ut som, gå som og synge som Marilyn, men etter å ha sett filmen tror jeg kanskje Michelle Williams også tenker som henne. At hun forstår Marilyn er kanskje å ta for hardt i, for jeg tror aldri noen, noensinne, kom under huden på Norma Jean. Hun beholdt sitt livs hovedrolle som den tanketomme, pene blondinen også etter sin død for femti år siden.

Kanskje er det på det området jeg føler at noe mangler? Den delen som gir deg litt bakgrunnsinformasjon uten at man skjønner det selv... Hadde dette vært historien om Hvemsomhelst hadde den kanskje fungert på en annen måte. Man hadde iallefall hatt helt andre  forventninger til filmen. Nå er den en løsrevet del av en historie. Historien om en kvinne som ble berømt, beryktet og beundret og som uttalte "I knew I belonged to the public and to the world, not because I was talented or even beautiful, but because I had never belonged to anything or anyone else".

Jeg likte filmen, og har ingen problemer med å oppfordre andre romantikere til å se den, men noen STOR film er den nok ikke. Den er for lang til å beskrive en uke og for kort til å beskrive et liv. Om denne filmen blir husket er det pga at den handler om en stjerne som fikk lov til å skinne sterkt på himmelen også etter sin død i 1962. 1. juni i år skulle Marilyn ha fylt 86. Hun ble ikke eldre enn 36, derfor vil hun leve evig.

Mine meninger om "My week with Marilyn" er selvfølgelig ikke tuftet på faglige kvalifikasjoner. Jeg har ikke noe profesjonelt forhold til film og det jeg skriver her er personlige betraktninger. Konklusjonen blir at for min del kan jeg godt se filmen igjen. Jeg kan gjerne se filmen sammen med en venninne eller flere, men om jeg prøver å sette den på som familiefilm en lørdagskveld tror jeg at jeg blir ensom og forlatt i sofa'n. I den settingen passer nok "Rambo" bedre!

 

Et aldri så lite sammendrag...

Som sagt, det skjer alltid noe i Hestiaverden selv om jeg ikke blogger. Et kort "sammendrag" er kanskje på sin plass...

Det har blitt mange STIKK UT-turer. Noen alene, noen sammen med Gubben og noen sammen med utrolig tålmodige Marianne. I tillegg til å være en flott turkamerat er hun en svært flink fotograf og har bl a tatt dette bildet av meg.

 

 

Gode venner og godt utstyr gjør hver tur til en gladtur. Jeg sliter med skader i leddbånd, så stavene er til god hjelp.

Vi har feiret St.Hansaften sammen med kjekke venner

var på grillfest på...Hadde en kjempeflott dag sammen med Aino og familien hennes

(Bildet er tatt på Bremsneshatten. Kr sund i bakgrunnen)

Vi har hatt besøk fra Amerika, Studenten har flyttet hjem (men flytter snart til byn) og er vel strengt tatt ikke student mere, Tenåringen er snart på vei til York og jeg, Gubben og Tenåringen har vært i Tyrkia.

Ferien er over. Både jeg og Gubben er tilbake på jobb, men innimmelom blir det kanskje en tur eller to på hytta, fine dager med familie og venner og helt sikkert flere turer til fjells.

Hver dag er en ny mulighet. Det er opp til meg selv hva jeg velger å gjøre ut av den.

Ha en riktig god tirsdagskveld.

 

 

Mandag er en fin dag...

...til å begynne å blogge igjen. Spesielt første mandag etter at sommerferien 2012 er ugjenkallelig over. Det er heller ikke ille at dagen starter med et kaffebesøk i Kristiansund.

På Dromedar får du alltid god kaffe og olivenbrødet er fantastisk godt. Jeg spiste til og med olivenene (som jeg egentlig ikke liker)

Den tiden jeg ikke har blogget har det selvfølgelig skjedd endel. Ikke de "store" ting, men små hverdagshendelser. Noen av dem kommer fram her i bloggen etterhvert, så bare stikk innom igjen. En ting er iallefall sikkert - Jeg er tilbake, og nå blir jeg her!

Ha en riktig fin mandag.

 

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits