september 2009

Endelig...

... er det bestemt at D får komme hjem fra sykehuset. Jeg er rimelig lei av å være alene nå, så jeg gleder meg veldig til onsdag. Helt alene er jeg jo ikke, for David er selvfølgelig hjemme, men han er opptatt med sitt. Jeg fyller dagene, det er ikke det som er problemet. Jeg savner å kunne prate med D, diskutere ting, krangle litt og være enige om ting.. Helt enkelt..Jeg savner mannen min!!! (selv om jeg var på Orkanger en tur sist lørdag)

Akkurat nå er det forferdelig lenge til onsdag  ;o)

Ikke god tid likevel... :o)

Dette ble en "minusdag". Kan ikke forstå hvor den ble av. Jeg måtte hjelpe David med å lese til prøve i morrest, og etterpå var det legetime. En runde på kafe med koselige folk (lang runde. Det var mange koselige folk)  En runde bort på jobb med sykemelding (for ei uke til) og tur med Wenche og familien hennes...
Innimellom er det telefoner, doruller og ting å ordne opp i, og i morgen skal jeg til Orkanger for å lære å stelle sår. Må kjøre tidlig, så jeg får pelle meg i seng snart.
-men, om du har sett 18. september noe sted, så vær så snill å sende den hit, for jeg tror ikke den har vært her...den er iallefall borte :o)funnycard12

God natt, folkens, og sov riktig godt

-natta-

Vaskebøtte og dopapir

4vaskebøtte

I dag - og kanskje i morgen også - er dette hobbyen min! Jo mer jeg gjør, jo mere finner jeg å gjøre!!!

Og når jeg ikke vasker eller rydder, tenker jeg bare på
dopapir

DOPAPIR

Har heldigvis bare etpar sekker igjen å selge - og er kjempetakknemlig for hatt folk har vært snille og kjøpt av oss.

Bloggen lider desverre pga dette, men det får man rette opp iløpet av helgen..

Jeg trenger iallefall ikke å vaske mere da!!!!

Godnatt, folkens. Sweet dreams♥

Husmordag

estvsuger

Av og til får blogg være blogg, trening være trening og alt blir satt på vent...
I dag er det på tide å gjøre en ekstra husmorinnsats. Ikke fordi jeg har så forferdelig lyst til å rydde og vaske, men fordi jeg gleder meg til det er ryddig og rent!

Håper dere alle har en flott torsdag

-klem-

Epilepsi i hverdagen - et langt og vanskelig innlegg.

Hvilke symptomer har sykdommen?

Epileptisk anfall kan arte seg veldig forskjellig avhengig av hvor i hjernen den epileptiske aktiviteten utspiller seg.

Når det er epileptisk aktivitet i begge hjernehalvdeler samtidig, er bevisstheten vanligvis påvirket. Den anfallsformen som folk flest forbinder med epilepsi, er de store krampeanfallene, som på fagspråket blir kalt GTK-anfall (generaliserte tonisk-kloniske anfall). Man mister bevisstheten, stivner, slutter å puste og faller hvis man står. Deretter kommer det rykninger i armer og ben. Anfallet er som oftest over i løpet av to minutter. Det er ikke uvanlig å bite seg i tungen under anfallet, og det kan komme ufrivillig urin eller avføring.

Absenser er en annen generalisert anfallstype. De arter seg som korte episoder, vanligvis av få sekunders varighet, der man stopper opp med det man holder på med og blir fjern i blikket. Myoklonier er betegnelsen på svært korte, ufrivillige rykk i kroppen eller armene.

Når den epileptiske aktiviteten holder seg til et begrenset område av hjernebarken, er man vanligvis ved bevissthet.. Eksempler på slike anfall kan være rykning i en hånd, en føleforstyrrelse i benet, en underlig smak, lukt eller et sug i magen. Noen får angst. Vedkommende kan følge med på det som skjer og forsette en samtale.

Av og til kan en slik lokal epileptisk aktivitet spre seg til større områder og over til den andre hjernehalvdelen. Dette gir som regel anfall med nedsatt bevissthet. Vedkommende blir fraværende og stopper å snakke. Noen begynner å fomle med ting, gjentar det de holder på med eller de reiser seg og går planløst rundt. Noen begynner å tygge, fukte leppene eller svelge.

epilepsi


Teksten over er hentet fra Rikshospitalets hjemmeside, og jeg håper du tar deg tid til å lese den. For den som ikke vet det, har David, min yngste sønn epilepsi, men på en "usynlig" måte. Selvfølgelig er vi veldig glad for at ting går forholdsvis greit og at medisiner holder GTK-anfallene på avstand, men medisinene har sin pris i form av bivirkninger.

Grunnen til at jeg skriver om dette i dag, er at vi på nytt står foran en utfordring. De ser aldri ut til å ta slutt.
David og klassen hans skal på klassetur til Polen neste høst, og i den forbindelse skal de selge dopapir i sekker, kakebokser og kaker i kantina på skolen. Jeg er veldig spent på hvordan dette går for David sin del, ikke selve salget, men det å oppsøke folk og prate med dem. Epilepsien (eller medisinene?) påvirker nemlig hans måte å prate på, og når han blir usikker (Og det blir han i møte med nye mennesker) får han "pauser" i pratinga... Egentlig er dette bare en bagatell, men jeg skulle av og til ønsket at denne bagatellen bare forsvant...

Kjenner DU noen som har epilepsi?

Middagstips uke 38

images kjøttsuppe

(Bilde fra vg.no)

Plutselig var mandagen borte.. Den gikk med til å ordne ting for Hans og ting han skulle ha med seg til far sin oppe på Orkanger. - og så var det trening og valg...
Men mat må man ha, også denne uka

Tirsdag:    Joikaboller med kokte poteter og gulrot

Onsdag:    Kokt fisk m/poteter, grønnsaker og eggesmør

Torsdag:   Chicken souvlaki (grillspyd) m/gresk salat og ris

Fredag:    Suppe av "nye" grønnsaker m/ferske rundstykker

Lørdag:    Innbakt pizza - hjemmelaget, som vanlig

Søndag:    Filetkoteletter av svin m/wokede grønnsaker

God middag!

Valgvinneren

765x jens

(Bilde fra Dagbladet.no)

Samme hva fintellingene viser , om alt på mirakuløst vis skulle snu, er dette desidert Valgets Vinner i 2009. Jeg er absolutt ikke lei meg for resultatet, og nå gleder jeg meg til partilederdebatten.

Jeg gleder meg mindre til å stå opp i morgentidlig, for DET kommer til å bli en utfordring.

VALG 09

golf og valg 010

Da spørs det hvilke ballonger som sprekker først....
Nei, jeg favoriserer ingen, men den eneste blå ballongen jeg har fått i år er den jeg fikk av turkameraten min, Wenche. Skulle gjerne hatt flere - og enda mere valgmateriell - men det ser ut til at noen (som ikke bryr seg..?) har blitt bombardert med "artikler" mens jeg har vært på feil sted til feil tid...

David koser seg uansett med å sprenge ballonger - uansett farge.

MØRE-TOUR MOLDE 2009

Søndagen ble tilbragt på - og rundt...

golf og valg 004

Som bildet viser, var vi ikke helt heldig med været, men det er lite å gjøre med det. Banen var veldig våt, men heldigvis ble det bare en regnskur, og den varte ikke så veldig lenge.

golf og valg 002

David var nok litt spent, men heldigvis var Hans hjemme, så han gikk sammen med bror sin.

golf og valg 003

Like før utslag for 1. flight (som David gikk i)

golf og valg 005

Femten glade (og våte) golfere

golf og valg 009

..og den første golf"statuen" er i hus.

Selv om det var godt vi hadde skotørker da vi kom heim, hadde jeg en veldig koselig dag sammen med guttene.

Håper dere også har hatt en fin helg

Datafri søndag

..iallefall nesten :o)
Vi har vært i Molde, hvor David spilte turnering, etter det kjørte vi hjem -og kjøpte med oss pizza på veien. Pizza og film var deilig på en søndags ettermiddag. Som avslutning ble det tid til en snartur på Bremsneshatten og en flott tur sammen med Wenche. Rakk akkurat hjem tidsnok til å se et TV-program om alternativ læring.. Nå er det på tide å finne senga og gjøre seg klar til en ny uke.

-nattaklem-

Vanskelig valg

images partilogo

Nå er det to dager igjen til nytt Stortingsvalg. I dag er det valginnspurt for partiene, og jeg regner med at det er mange stands rundtomkring på alle små og store steder i Norge. Selv om jeg har stemt mange ganger, syns jeg det kan være vanskelig å bestemme seg. I mange tilfeller har partiene meninger som er ganske like, men på enkelte områder har de helt forskjellige løsninger på de samfunnsproblemene vi har... -Og forskjellige syn på hva som er problemer og ikke.
Det jeg syns er vanskeligst, er at selv om jeg er "rød" i det meste, er det enkelte områder hvor jeg er temmelig "blå". For min del tror jeg ikke det er mulig å finne et parti jeg er 100% enig med, så da må man bare se på det man føler er viktigst og stemme etter det...

Uansett er det viktig å bruke stemmen sin. Vi lever i et demokratisk land, og har full frihet til å si vår mening og være med på å bestemme hvordan landet skal styres. Om vi ikke bruker stemmeretten vår, syns jeg iallefall man kan tie etterpå og ikke klage på hvordan samfunnet blir styrt. Det DU velger er faktisk med på å styre hverdagen din.

Om du er i tvil om hva de forskjellige partiene mener, er det bare å lete litt på nett, eller å samle sammen brosjyrer og lese det som står der...

GODT VALG på mandag!

Bare en fredagskveld

Hele uka har jeg holdt meg til sunt kosthold og vært rimelig bra i aktivitet. I dag var ikke noe unntak, jeg og Wenche har vært og gått tur :o)

Men...

funnypicturescateyesadonut

..så nå blir det brownies og vaniljeis på meg og gutta boys.

Håper dere alle får en fin fredagskveld

-klem-

Fin Fredag

Etter en torsdag med tur, treningssenter og første møte i lesering, blir denne fredagen forhåpentligvis starten på ei fin helg. Da jeg sent i går kveld kom hjem fra "innersia" var Hans kommet heim. Det er bestandig kjekt når "rømlingen" vår er på besøk, og det ble ukristelig sent i natt. Gjett EN gang hvem som forsov seg i dag, da... :o(
Vel, gjort er gjort og spist er spist, så nå blir det brunch med Hans, noe husarbeid, fisk til middag og så er det helg!

Stormfull tur

bhatten

Til tross for vind og regn, ble det en fin tur på Bremsneshatten i dag også. Bildet er tatt fra "feil" side, så jeg får legge inn et bedre bilde senere.
Nå er det tid for foreldremøte og forhåpentligvis en kveldstur sammen med Wenche etterpå.
Det finnes ikke dårlig vær - bare dårlige klær..ikke sant?

Fortøyd til storm

Heldigvis har vi ikke båt ute, men kveldens stormvarsel gjør at man må ta noen forholdsregler likevel. Alle "løse deler" er på plass i garasjen - inklusive gressmattene fra verdandadekket. Jeg måtte vente til David kom hjem før jeg fikk unna dem, for de er store og tunge. Kjekt å ha en sterk kar til å hjelpe seg. Golfen i kveld ble det ikke noe av, for banen er forferdelig våt. Derfor fikk vi en ekstra kveld hjemme. David stakk ned i bingen sammen med Erlend. Frisk luft er bra til tross for litt regn. Jeg skal en snartur ned på butikken, sette bilen i garasjen, skalke lukene og så får vi bare vente.. Inne er det iallefall godt og varmt når man får fyrt opp. Jeg har iallefall nok ved.
Håper stormen ikke gjør store skader og at alle har det bra innendørs. Bildet har jeg lånt fra storm.no ,
Du kan også lese om stormen som er på vei HER

Stormen kan gi store skader

Positiv?..jeg prøver.

Jeg prøver så godt jeg kan å være positiv og se alle de gode tingene i livet mitt. Som regel klarer jeg det, men akkurat nå, en sen kveldstime, ble det plutselig så vanskelig...
Det har ikke skjedd noe spesielt, jeg har ingen grunn til å være lei meg....
Hans er oppe i Trondheim, snufsete og forkjøla, og jeg kan ikke være der (Han er helt sikkert bare glad for det, da, men mamma er mamma og jeg hater at han er syk), D ligger på sykehus milevis herfra. -jeg savner ham mer enn jeg egentlig vil innrømme. Det uler og piper ute. Værmeldingen sier storm, og storm ser det ut til å bli. Familien min er langt unna, og for en gangs skyld føler jeg meg forferdelig liten. Jeg er vanligvis flink. Jeg takler det meste, finner en løsning.... men i kveld er jeg bare lei meg.

smilequotesgraphics03

Heldigvis er det en ny dag snart, med nye positive tanker. Nå skal jeg pakke dynen rundt David, stille vekkerklokken og vente på morgendagen....

-nattaklem-

Kreta 04.08.09

Tirsdagen på Kreta ble stort sett brukt til å slappe av ved bassenget og i sjøen. Jeg og D gikk en tur langs stranda - det var vel det eneste "avbrekket" i latskapen. Kvelden hadde jeg gleda meg masse til, for da var det "Gresk aften" på hotellet.
gamle bilder 352


Selvfølgelig var det masse god mat der - og god drikke

gamle bilder 353

gamle bilder 360

Etter maten var det oppvisning av profesjonelle dansere (som jeg dessverre ikke har bilder av, bare film..)

gamle bilder 367

..og tilslutt var det selvfølgelig Zorba for alle som ville - og "vanlig" dans utover natten.
Siden det var en god blanding av turister og grekere, ble det en flott kveld.
Vi fikk også bevis for hvor liten verden er. Damen som satt ved nabobordet var fra Tromsø, og etter å ha pratet litt om steder vi begge kjente til, viste det seg at hun hadde vært lærer for min nevø :o)

Kvelden ble etterhvert til natt, og det var godt å finne veien til det koselige rommet vårt.


(Bare for å presisere..Dette er fremdeles mine "dagboknotater" som først og fremst er skrevet for å se tilbake på når det er vinter og kaldt og jeg lengter etter sol og varme)

Middagstips, uke 37

Selv om det er bare jeg og David som er hjemme denne uken, må man ha middag. Derfor blir det ikke de "store" måltidene, men heller enkelt og greit...

Mandag:    Stekt fiskepudding m/ poteter og råkostsalat

Tirsdag:    Pannekaker og tomatsuppe

Onsdag:   Kjøttboller og spagetti

Torsdag:   Kyllingfilet, ris og salat

Fredag:    Panert torsk, poteter og raspet gulrot (Storebror har kommet hjem!!)

Lørdag:    Hjemmelaget pizza - selvfølgelig :o)

Søndag:   Svinefilet, fløtegratinerte poteter og friske grønsaker.

Dette er stort sett middag som er rask å lage og som ikke er avhengig av at man lager MYE mat.... Bortsett fra i helgen, hvor Hans er hjemme, og D kanskje kommer hjem.

God middag, folkens

kjøttboller   images fiskegrateng


Tidlig kveld

For en gangs skyld blir det stille i huset tidlig. En årsak er selvfølgelig at jeg ikke vil forsove meg, men jeg satser også på å våkne uthvilt i morgen.
So much to do - and so little time....

images pus

Håper alle får en fin natt og en god start på neste uke♥

-nattaklem-

Når alt går galt...

motivationquotesgraphics05

BE IKKE TIL GUD OM AT HAN SKAL GJØRE LIVET DITT ENKLERE, BE HAM OM Å GJØRE DEG TIL EN STERKERE PERSON

-klem-

Planer for en rolig lørdag

Dagen i dag er utrolig mye bedre enn i går :o) Litt husarbeid må tas unna, mens David gjør lekser - helt på eget initiativ!
Etterhvert skal jeg ut å gå en tur sammen med Wenche før det blir pizza (ikke en lørdag uten..) og fotball på TV. Landskamp mot Island blir spennende, så jeg gleder meg til den.

ballen

David ønsket seg også dette på TV

csi1

Så etter kampen blir det en episode eller tre av Davids favorittserie. Jeg har lovet at vi skal se CSI til vi blir trøtte og ikke klarer mere... Godt det er søndag i morgen :o)

..så da var planene for en veldig rolig lørdag i boks.

Det er ikke alltid de store hendelsene som gir lykke i livet. Av og til er man lykkelig med hverdager også..

-klem-

En bedre morgen..

Fredagen ser heldigvis ikke ut til å komme i reprise. Foruten det som alt hadde skjedd i går, klikka støvsugeren og D ringte og sa at bankkortet hans ikke virka... Nytt bankkort lå i kjøkkenskapet hjemme!!!

images kortAlt ordner seg, så jeg satser på ei rolig helg. Skal ut å gå tur sammen med min søte nabo, og i kveld blir det fotballkamp og pizza - og en film etterpå.
 Får kjøre igang med litt husarbeid her, så man kan sette seg på rompa i kveld med GOD samvittighet :o)

images katt


Håper dere alle har ei riktig god helg

-klem-

Reset - ja takk!

41303279 sove

Enkelte dager begynner så ille at man kunne ønsket seg en resetknapp. I dag skulle jeg ønske jeg hadde en!

Jeg var tok bussen til Orkanger i går, besøkte D på sykehuset og henta bilen. Pga arbeid i Freifjordtunellen og fare for kolonnekjøring, kjørte jeg rundt om Eide, så jeg var ikke hjemme før kl 23.30.
David var litt skuffet, for han trodde jeg hadde sagt at jeg kom hjem halv to og ikke halv tolv da jeg ringte fra Halsa, så han syntes det var tidlig å legge seg kl 00.15...

Kjøkkenet så ut som det var bomba, men jeg orket ikke gjøre noe med det så sent. D hadde også i lekse å ha med partiprogram og å sette seg inn i det, men det orket jeg iallefall ikke tanken på. Vi rekker det i mårratidlig, tenkte jeg.
Vel - den tidlige morgenen forsvant da jeg glemte å sette vekkerklokketelefonen på lading. Den døde iløpet av natten og jeg våkna kl 09.30!
Heldigvis hadde jeg bilen, så jeg fikk kjørt David på skolen :o) Jeg får forklare situasjonen for læreren hans over helga (klasseforstanderen er ikke tilstede før på mandag)
Da jeg kom hjem igjen døde min søte lille mobiltelefon (ikke vekkerklokketelefonen. Den er en gammel murstein av en telefon med HØY lyd) og da jeg skulle inn på support på nett, gikk strømmen. Jeg hadde ikke rukket å trakte kaffe engang, så der satt jeg - i mørket, uten nett, uten telefon, uten kaffe og uten å ha hjulpet David med lekser....

Men når alt er ille, kan det bare bli bedre :o)
Jeg fant gammeltelefonen min, så min snille nabo Stig fikk flyttet over sim-kortet. (Ja, jeg er så lite teknisk at jeg kan ikke det engang) Nå har strømmen kommet tilbake og jeg skal straks sette på en kaffetrakter. Da tror jeg at jeg starter pånytt igjen. Kaffe, avisa og en ny, blank dag.. Det blir bra :o)

Ha en riktig fin fredag!

-klem-

På egne veier

Kanskje ikke bare mine veier, men det blir kjøretur alene på meg i mårra. D ligger fremdeles på sykehus i Orkanger og blir der en stund til. Siden jeg er drittlei av å bruke halve dagen på enkle ting som å hente medisin på apoteket, tar jeg bussen opp for å hente bilen, og så får jeg besøkt D også ♥
David vil ikke være med for han har både matte, naturfag og fotballspill (i gymtimen.)

Derfor drar jeg alene, mens David styrer skuta heime, skipper lekser og kjøper burger-til-middag på Statoil. Hans og hans medstudenter er på klassetur og gjør Bergen utrygg. Synd. for det hadde jo vært kjekt å se ham. men det er heldigvis ikke så lenge til han kommer hjem en snartur.

Da jeg var i byen i dag, kom jeg over en LEKKER blomsterbutikk. Bilder fra den kommer senere..

Kos dere, og husk alle er blomster i verdenshaven - unike

-klem-

Veninnelunsj

I går var en av disse dagene da man snakker om alt mellom himmel og jord og tiden går for fort uten at man merker det.
feelgood tone 001

Flotte Tone kom på besøk. Jeg har kjent henne og familien lenge, men det blir for liten kontakt i hverdagen. Jeg har inbilt meg selv at jeg har det for travelt, men det er bare snakk om å rydde rom for det som betyr noe.

I kirka på torsdag møtte jeg Tone og Lars Olav, og da avtalte jeg og Tone at vi skulle spise lunsj sammen på mandag. Faste avtaler er mye bedre enn "du må ta deg en tur" eller "jeg stikker innom en dag"

Når jeg er ute og reiser drar jeg alltid med meg matvaner hjem. Derfor ble menyen middelhavsbrød og gresk salat.

feelgood tone 002

Før vi spiste, gikk vi oss en tur opp i marka. Vi gikk ikke så langt, for det har regnet så ille her, så marken var våt og stien full av dammer, men det var godt å gå likevel. Man prater så godt når man går...

Tone jobber også i helsesektoren, så det ble endel jobbsnakk, spesielt i forhold til det å bli sykemeldt uten at man ser syk ut. Av og til dukker de opp, disse gode samtalene som bekrefter ens egne tanker samtidig som de gir energi og setter igang prosesser.
feelgood tone 003

Tone hadde også med seg denne nydelige peonbuketten. I slike stunder føler man seg verdsatt, og det er godt. Alle trenger det iblandt.

Senere på dagen syklet jeg på butikken..eller, jeg syklet halve veien og trillet sykkelen - ikke bare opp, men også ned - de bratteste bakkene. Fremdeles pysete, men jeg øver meg på å våge mere. På kvelden gikk jeg tur igjen med min kjære nabo Wenche. Det regnet, men vi bryr oss ikke. Turavtalen vår er gull verdt! -og jeg gleder meg til hver gang vi skal ut å gå.

Det trenger ikke å skje store ting bestandig. Noen ganger er det godt å leve med små bokstaver.

Håper dere alle har en fin tirsdag

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits