september 2011

Frustrert frue.

Det hjelper ikke hvor godt forberedt man er..Av og til går ting skeis likevel. I gårkveld passet jeg på at Tenåringen drakk mye og spiste før kl 24.00 Da hadde han gått på penicillin en uke for å slå tilbake antydninger til infeksjon. Skolen hadde fått beskjed, jeg lot være å ta vakter på jobb, og avtaler i helga var utelukket.

Vi møtte opp i god tid, betalte parkering fram til ut på dagen i mårra og meldte oss på barneavdelinga.

Der fikk vi raskt både rom og seng, men det ble endel venting.

Kjekt å ha med seg PC og høretelefoner da.

Utsikten er vel ikke så mye å rope hurra for på en grå dag, men på barneavdelingen gjør de hva de kan for å lyse opp tilværelsen.

Etter noen timer kom endelig kirurgen og "vår" sykepleier. Istedenfor å gjøre seg klar til operasjonen måtte Tenåringen pakke sammen PCn og ha på seg sko og yttertøy. Pga uforutsette omstendigheter ble operasjonen UTSATT TIL TORSDAG!!!!

Så her i gården må vi bare fortsette å vente - og mens vi venter tok jeg med meg en sulten sønn på Burger King.

Vi får prøve å gjøre det beste ut av det og riste frustrasjonen av oss. Vi har tross alt ei helg som ligger klar til å fylles med gode ting og så får vi forberede oss på operasjonen på nytt om ei lita uke.

 

Ha en riktig fin fredag!

 

-klem-

Jeg gleder meg til fredagen er over.

Så var det fredag i dag. Jeg har egentlig ikke noe imot fredager, men Tenåringen skal legges i narkose og jeg liker det like dårlig hver gang det skjer. Nå er det lenge siden sist, og jeg vet at det går helt greit. Tenåringen gruer seg ikke. Han tar det meste på strak arm, men en mamma har vel lov til å være litt bekymret selv om barnet er en fornuftig, rolig og reflektert 15-åring som bare gleder seg ti å bli ferdig og komme seg hjem igjen?

 

Tross alt - ha en riktig god fredag!

 

-klem-

Å starte på toppen av lista.

Så koselig at mange blir inspirert til å lage Trollkrem. Det er så godt - og så er det superenkelt.

For min del blir nok dette en rimelig hektisk dag. Lista med gjøremål er lang, så her er det bare å brette opp ermene (oops - det er da ikke ermer på singletten min). Jeg har "en haug" med kjedelige gjøremål, men noe av det kan faktisk være morsomt også...

F eks å henge opp nye gardiner

Og dermed avslutte mitt arbeidskrevende prosjekt.

Gjøre litt reaserch om forfatteren og boka vi skal lese i leseringen

Jeg gleder meg til å lære mere om denne - og til å lese.

Det er ikke så værst å prøve en ny oppskrift heller.

Tusen takk, BA, for en trivelig mail ♥

Og siden jeg regner med at dere har sett både skittentøy og støvkluter før, bryr jeg meg ikke om å ta bilde av dem. De er ikke noe annet enn kjedelige heller. Å rydde bort sommersko og yttertøy som ikke er beregnet på minusgrader er også nødvendig.

Det er iallefall ikke kjedelig å sy gardiner, for det kom jeg på at jeg skal gjøre om jeg rekker før middagen. Her er det sannelig bare å henge i .

Håper dere alle har en trivelig torsdag.

 

-klem-

Trollkrem - barndomsminne på fat

Innimellom kommer gubben hjem med små overraskelser. I forrige uke fikk jeg blomster, i dag kom han hjem med tyttebær! Mesteparten av bæra havna i fryseren, men noe av det ble til deilig trollkrem. Den syrlige smaken minner meg om turer til Gjøvika da jeg var liten. Mamma og pappa plukka bær og vi ungene plukka litt, spiste litt og lekte oss i lyngen eller nede ved bekken.

Jeg var heldig og hadde foreldre som tok oss med på mange turer i marka. Riktignok var jeg  tolv år før jeg spiste gatekjøkkenmat for første gang, men jeg tror jeg hadde en flott oppvekst likevel.

                    

TROLLKREM

1 eggehvite

ca 1/2 liter tyttebær

125 g sukker

Bland tyttebær og sukker med eggehviten. Rør med håndmikser til sukkeret

er løst opp og kremen er lett som skum. Smak eventuelt til med litt mere

sukker. Serveres nylaget, eventuelt med vaniljesaus til.

 

Gubben laga trollkrem og jeg stekte vafler, så vi droppa vaniljesusen og spiste vafler til istedenfor.

 

Jeg vet det ikke er lørdag i kveld, og i tillegg spiste vi brownies i går, men det er ikke så ofte delikatessene kommer inn dørene av seg selv. Da må man gripe sjansen mens den er der.

Ha en fortreffelig onsdagskveld.

            


Pushwagner - Et genis sanne uttrykk.

For noen dager siden skrev jeg om en dokumentarfilm. Filmen om Hariton Pushwagner. Det er en film om et sammensatt liv som startet 2.mai 1940 i Oslo. Å skulle presentere Terje Brofos (som er hans egentlige navn) med ord i et kort blogginnlegg er ikke mulig. Mannen er uforutsigbar, udefinerbar og unik. Hele spekteret er der, fra rennesteinen til "The top of the world".

Etter filmen var det vernissage i Arnulf Øverlands Galleri på Innlandet i Kristiansund. Pushwagner åpnet dørene.

Å være på en vernissage er veldig spesielt. Det ligger en forventning i luften. En spenning. Hos publikum. Hos kunstneren. Hos arrangører. En stillestående energi som fyller luften.

Det drikkes champagne, det gratuleres, det prates, diskuteres, signeres og selges.

Jeg kjøpte selvfølgelig ikke noe bilde, bankkontoen min har ikke forståelse for drømmer med prislapp opp til 100.000 kroner, men jeg er den lykkelige eier av en signert utgave av SOFT CITY og guttene fikk hver sin utgave av boken som var laget i forbindelse med filmen. Selvfølgelig er disse også signerte.I mitt hode arbeider Push på samme måte som en dikter skriver. Med få streker forteller han en detaljert historie. De verkene jeg kjenner best til er Soft City,  tegneserien som ble skapt sammen med forfatteren Axel Jensen og "En dag i familien Manns liv", 34 trykk som også er et resultat av samarbeid mellom Push og Axel.

Som så mange andre liker jeg "SELVPORTRETT" veldig godt.

HONK CITY er også en favoritt

En annen type bilder er f.eks

POSTHUSET I MADRID

Det er så mange arbeider å velge mellom om man skal finne seg en favoritt, men uten at jeg kan forklare hvorfor (ikke for meg selv engang) finner jeg nok favoritten min i et av bildene av BINGO i SOFT CITY. Det er mulig at det har med perspektiv å gjøre.. jeg vet faktisk ikke.

Jeg vet bare at jeg liker den komplekse enkelheten i Pushwagners bilder.
Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

 

-klem-

 

Arne og Carlos - strikking på en ny måte

Jeg har i perioder strikket endel, men i det siste har jeg drevet med mye annet og strikkepinnene har fått hvile. Kanskje er det nå på tide å lete fram garn og pinner igjen. Man får iallefall masse inspirasjon av å prøve å følge med på hva Arne & Carlos holder på med. For tiden er det strikkede dukker som er "i vinden", men det er mye annet også. Tror jeg i første omgang får ta meg en tur på biblioteket for å se om jeg finner mere stoff om/av disse spennende strikkerene (Boka over finnes på norsk. Det er bare jeg som lastet ned feil bilde fra FB-siden til Arne & Carlos)

Med det været vi har utenfor dørene her på Nordvestlandet i dag er det best å oppholde seg mest inne og drive med innendørssysler.

Ha en riktig fin onsdag.

-klem-

Hjemmekos

Helt på tampen av dagen er det godt å slappe av sammen med Tenåringen. Vi har vært litt dårlige på å kose oss sammen i det siste, men i kveld ble det brownies, vaniljeis og iskald melk.

Det gjør ikke noe at Sig fra "Deadlies Catch" er på TVskjermen heller.

Kos dere i høstkvelden, alle sammen.

 

-klem-

Golf i Kristiansund

Da har vi hatt årets første avslutning. Golfsesongen 2011 er over for juniorene i Kristiansund. De to siste ukene har det vært forferdelig mye regn, og banen bærer desverre preg av det. Etter treninga i dag spanderte Lorentz og Peter Andreas kake som de hadde bakt selv. Vi har ikke noen avslutningssermoni, men kake, brus og litt hyggelig prat gjør denne siste-før-vinteren-treninga litt spesiell.

Juniorene er så heldige at de har trening med pro hver tirsdag hele sesongen gjennom. Her har vi Lorentz, Peter Andreas og David sammen med pro Bjørn Kleppen.

Golf passer egentlig for alle, og vi håper å få med flere juniorer fra våren av. Noen tror det er dyrt å spille golf, men det koster mindre å kjøpe golfutstyr enn fotballutstyr. Kontingenten for juniorer er heller ikke mye, sammenlignet med andre idretter.

En fin ting med å spille golf, er at det er en aktivitet man kan gjøre sammen, uansett alder og nivå. Det var Tenåringen som starta med golf i vår familie, Studenten "fulgte etter" og nå har jammen "hu mor sjøl" investert i golf sett også. Jeg fikk ikke tatt kurs i høst, for da hadde jeg arbeidshelg, men til våren blir det kurs på meg. Det er litt skummelt å skulle lære noe helt nytt, men et sted må man jo begynne. Kristiansund Golfklubb i Seivika er iallefall en fin plass å være nybegynner på. Det er mange å spørre om hjelp når jeg står fast, de har egen dametrening og miljøet i klubben er kjempebra. Jeg gleder meg til å komme igang og syns det hadde vært kjekt om flere, i alle aldre, ble med.

Spiller du/kunne du tenke deg å prøve å spille golf?

Lapp på lapp

Siden jeg har slitt med senebetennelse har det blitt minimalt med håndarbeid i år. Når jeg har hatt en god dag har jeg kunnet hekle litt, men det er alt. Jeg måtte ha et håndaarbeid uten telling og mønster, så da ble det lapper. En helt egen sammensetning av store bestemorsruter/oldemorsruter som skulle bli til et lappeteppe på hytta.

Da jeg ved hjelp av Tenåringen skulle sette sammen lappene, viste det seg at det ble TO tepper.

Nå ligger lappene "i system" på stuegulvet og venter på å bli heklet sammen. Lappene i rosa/gult får svart kant, mens de blå/grønne blir sammenheklet med blått.

Dette blir koselige tepper å tulle rundt seg eller krype under på hytta i høst/vinter og til våren når man vil sitte ute mens det fremdeles er kaldt.

Ha en riktig fin tirsdag.

 

-klem-

"Naken i Hijab" av Gunn Marit Nisja


(Blogg.no nekter å la meg snu bildet, men -det blir sikkert likar i mårra ;o)

Sist jeg nevnte boken i bloggen min, hadde jeg såvidt begynt å lese. Som nevnt var jeg litt skeptisk i utgangspunktet, men det hadde jeg ikke trengt å være. Jeg har lest endel bøker før om undertrykte kvinner, men denne var ikke noen blåkopi.

For å ta det "tekniske" først; Boken er på ca 300 sider, og er inndelt i kapitler som varierer i lengde. Det er uforutsigbart, men hver inndeling passer til innholdet i teksten. Teksten er lettlest og flyter godt. Man kan se for seg de støvete gatene man aldri har vært i. Man kan kjenne duften av krydder man aldri har hørt om. Man kan fornemme den klare luften når støvet har fått lagt seg etter et plutselig regnskyll.

Siden jeg aldri har vært i Egypt, kan det jo hende jeg har helt forvirrede bilder i hodet, men for meg gjør de teksten komplett. At jeg ikke har vært i landet er nok også årsaken til min eneste irritasjonskilde når det gjelder tekst... De arabiske overskriftene! Jeg forstår dem ikke!!! Jeg tviler ikke på at de er gode og velvalgte, men jeg liker å kunne ane fortsettelsen ut fra det første jeg leser i et kapittel Noen av dem kan jeg skjønne meningen av etter å ha lest kapitlet, men for meg er ikke det nok. Kanskje jeg må lære meg arabisk? Det er tross alt det eneste jeg ikke liker med skrivemåten i boken.

Men i denne boken er så mye mere enn tekst. Det er en bok om kvinner og undertrykkelse, men det er også en bok om en kultur som er annerledes enn vår. Det er en bok om stolthet og kjærlighet. Det er en bok om drømmer og håp, og om knuste drømmer.

  Det unike med denne boken i forhold til andre "kvinnebøker", er at her skifter fokuset innimellom. En sak har alltid flere sider, og her blir man presentert for et samfunn gjennom øynene til mange forskjellige personer. Bokas hovedfokus ligger alikevel hos Live som reiser til Egypt og finner kjærligheten. Fra å føle seg uelsket i kalde Norge er det godt å finne det hun tror hun leter etter hos den vakre egypteren Kareem. Det øvrige innholdet i boken vil jeg ikke avsløre. Det ville blitt et forsøk på å vise et helt bilde ved hjelp av små puslespillbiter. For min del syns jeg det mangler noen biter på slutten. Kanskje hadde det vært greit med et kapittel til, sett gjennom øynene til Amira eller Yasmina? Det ville ikke endret noe i handlingen, men det ville vært et punktum.

For å kunne skrive en slik historie må man kunne se menneskene man skriver inn. Man må kunne konstatere fakta samtidig som man ser årsaker. Det er snakk om å respektere andre kulturer og andre levemåter uten å slå seg på brystet og si at den vestlige kulturen er den eneste rette. Man skal ikke godta undertrykking, men man må forsøke å forstå.

Etter å ha lest denne boken forstår jeg litt mere. Ikke nødvendigvis av Egypt, men jeg tenker tilbake på en ung kvinne jeg møtte på en taverna ved Kournasjøen. Det kan ikke være enkelt å være tysk og gift på Kreta. Jeg møter alltid spennende mennesker når jeg er ute og reiser. På neste reise skal jeg prøve å bli flinkere til å lytte mellom linjene, og det kan jeg takke Gunn Marit Nisja for.

Og du, om du skulle være det minste i tvil angående min mening om boken: Kjøp den og les den! Og les den gjerne om igjen før neste gang du skal dra til Egypt - eller Thailand - eller Brasil.

                                                                                                                                  

Kjærlighet begynner og ender ikke på den måten vi tror den gjør. Kjærlighet er et slag, kjærlighet er krig, kjærlighet er å vokse opp.

(James A Baldwin)

Sensommerdrømmer

(Flere bilder under diktet)

I kveld rusker vinden rundt novene, men i går fikk vi oss en fin søndagstur rundt Røsand...

Sensommerdrømme

Sensommerdrømme
en sensommerkveld;
i hjertet et dæmpet,
det siste farvel.
Tungt hænger løvet
falmet og støvet:
Nu kommer mørkets tid
med død og døendes strid!
Fra haverne rundt mig en syrlig lukt
av høstmuld og rødnende frukt.

Ja, nu er det modningens mætte tid!
Ens gjerning er øvet,
hver evne prøvet
er fæstnet og dyrket med ytterste flid.
I nytende ro vi føler vort værd
og svinger til lystige hugg vort sværd -

Hist raslet et blad . . .
Her tier et kvad . . .
Hvad gjaldt den saa, al vor larmende færd?
Vaabenløs staar jeg en sensommerkveld
og blikker ind i mig selv.

Jeg drømmer og vinger, ei hærdet til flukt,
om blomster, som aldrig blev frukt.Fra Et liv i dikt (utvalgte dikt av Nils Collett Vogt)

Blader i sanden


Rogna bærer tung bør


Grå toner en høstkveld


Den gyldne tiden.

- og senere i kveld kommer noe så uvanlig som en bokanmeldelse i bloggen :o) - Jeg må bare se ferdig "71 grader nord først"

MinneCD lanseres i dag.

Nå har jeg i "evigheter" prøvd å lage et innlegg med bilde og lenker om denne nydelige CD-en som slippes i dag. Mange forskjellige artister har gått sammen i en stor dugnad og resultatet kan du kjøpe for kun kr.99,- Du finner den bl a hos Coop, Statoil og Platekompaniet.

Jeg skal iallefall ha med meg en slik CD hjem ;o)

(Bilde fra Rosetoget i Kristiansund)

Ha en fortsatt fin torsdag!

Pushwagner - filmen om en svært spesiell mann
Dokumentaren om pop art kustneren Pushwagner (som egentlig heter Terje og ble født i 1940) er i seg selv kunst. Ikke pga regi eller kameraføring eller andre tekniske ting. Kunsten ligger i å greie å følge denne mannen i tre år. Det er oppturer og nedturer, glede og frustrasjon og bruddstykker av minner fra et brogete liv.

For meg var det greit å kjenne litt til kunstnerens bakgrunn, men jeg tror man har godt utbytte av filmen uansett. Med god kunstutdannelse som basis har Terje Brofos skapt sin helt egne stil og et kunstnernavn som er så særegent at om man noen gang har sett hans arbeider kan man gjenkjenne bildene hans i en hvilken som helst kassakø i sitt eget liv.
På filmpremiæren i Kristiansund var Push selv tilstede. Han spratt rundt på scenen og oppe mellom stolradene.
Etter at dokumentaren var ferdig entret unge (og veldig flinke) musikere scenen og Push var borte og hilste på dem også før han dro videre til utstillingsåpning på Innlandet... og dit dro jeg også! Et eget innlegg kommer om vernissagen. Jeg føler meg priviligert som fikk anledning til å se filmen, se kunsten og se mannen - og møte mange flotte mennesker. En lørdagsettermiddag med et snev  av storby i lille Kristiansund.

 

En liten kveldstur

Når man har slike fine sensommer-/høstkvelder som i dag, må man bruke dem godt. Nordmørsvær er mye vind og regn, men i dag var det varmt og fint ute. Jeg og Gubben fant ut at vi skulle gå oss en liten tur.. Først bortom kirka og gravstedet for å følge med om noe trengte å gjøres med de to gravene vi har ansvaret for... Rundt hele kirkegården går det et steingjerde, og innimellom steinene vokser det en og annen blomst..

Vi fortsatte litt til og gikk ned til "Steinringen"

TINGSTEDHer ser en steinringen hvor Harald Hårfagre lot hår og skjegg klippe.

Vi tar ferga fra Kristiansund til Bremsnes på  Averøy.( ca.20min)
Steinringen kan du se like ved fergekaia på Bremsnes. Den ligger på Bremsnes gård som trolig har vært høvdingsete  fra 1500 tilbake i tida. Sagnet forteller at Harald Hårfagre eksproprierte dette høvdingsetet, og gav det til sin venn Ragnvald Mørejarl. Videre sies det at kong Harald inngikk et veddemål med Ragnvald Mørejarl om at han verken ville klippe hår eller skjegg før han hadde samlet Norge til et rike. Denne lovnaden holdt kong Harald , og etter slaget i Havsfjord i år 872 kom kongen tilbake til Bremsnes og lot hår og skjegg falle ved steinringen, som den står i dag. Ringen har 8 store steiner med den største i sentrum.

(Tekst og bilde over er hentet fra 02idkl.norsknettskole.no, men de har ikke fått med seg at ferga har slutta å gå)

 

Det begynte å mørkne, og da blir det en veldig spesiell stemning inne blant trærne i ringen.


..og jeg tror ikke jeg hadde våget å være der alene i skymningen...


Det er koselig med slike kveldsturer, og dette er en av fordelene med å ha (nesten) voksne unger. Vi kan bare gå ut en tur når vi vil det selv, uten tanke for leggetider og lesing på sengekanten.

Etter at vi kom hjem har jeg nå satt en brøddeig. Nå står brødene til heving og jeg kan endelig lete fram boka mi igjen. Og tror du sannelig ikke det plutselig kom et glass med litt rødt i her også? Jeg er iallefall sikker på at han som kom med det syns en helt vanlig onsdag er verdt en liten feiring, slik alle dager egentlig er..

 

Ha en riktig god natt, alle sammen. I morgen må jeg prøve å få tid til å vise fram hva jeg gjorde på lørdag for litt over en uke siden... - også var det dette "prosjektet" mitt, da. Kanskje jeg får tatt litt bilder av det i morgen???

Sov godt ;o)

 

-klem-

Det jeg ikke får tid til..

Den franske forfatterinnen Francoise Sagan har en gang sagt ; Det eneste jeg beklager, er at jeg aldri får tid til å lese alle bøkene jeg har lyst på.

Slik føler jeg det nå... Jeg kom nettopp fra byn og har egentlig bare lyst til å fortsette å lese... Først Nisja, så "En by som Alice" som vi skal lese i leseringen (jeg har lånt den på biblioteket) og så Samartin, og så... lista er kjempelang!!      -men det blir det ikke middag av. Nå er fiskegratengen kommet i stekovnen, potetene satt på kok og jeg får være litt effektiv husmor i et-par timer. Etterpå kan det bli tid til både bok og tur, tenker jeg. For en gangs skyld skal jeg ingenting i ettermiddag. Blank kalender er en glede i dag. En STOR glede!

Sykehusbesøket gikk helt greit, men for en sløsing med tid! Vi kom kl 12.45 og hadde time kl 13.00. Så satt vi der og venta, og venta, og venta...  Klokka 13.43 fikk vi komme inn og ca 5 min. senere var Tenåringen ferdig!! Det virker veldig bortkastet å miste tre skoletimer for dette.............

Gjort er gjort og spist er spist, man får bare prøve å la være å irritere seg over slikt. Tiden får man ikke igjen og det blir slettes ikke bedre om man bruker tid på å ergre seg. Da er det bedre å bruke energien til trivielle gjøremål slik at man har tid til morsomme ting etterpå!En fin høstdag er perfekt til det meste.

 

-klem-

Starten på en historie.

Det er alltid spennende å lese en ny bok. Spesielt når man ikke har lest noe av den aktuelle forfatteren tidligere. Man må på en måte bli kjent med en fremmed og avgjøre om det er en god eller dårlig person.

(BEKLAGER.. Blogg.no mente teksten var for lang, så jeg måtte ta vekk bildet, men jeg lar linken ligge her likevel)

(Bildet er tjuvlånt fra Juritzen forlag. Der kan du lese mer om Gunn Marit og andre debutanter. Bare trykk på linken/navnet.)

Gunn Marit Nisja romandebuterer på Juritzen forlag med boken "Naken i hijab". Hun har tidligere gitt ut dikt og noveller. Nå er det romanens tur. En roman som jeg har ventet lenge på. Litt spent og ganske forventningsfull etter å ha lest på bokomslaget, men også litt oppgitt over meg selv..."

Enda en bok om kvinner, kjærlighet og fremmed kultur, Kari? Var det ikke disse bøkene du var litt overforet på?"

Jeg prøver likevel...

Førsteinntrykket er iallefall godt. Jeg liker omslaget og presentasjonen av boken. Litt mye tekst utenpå, kanskje? Jeg orker ikke å lese mer enn halvparten, men jeg er jo en utålmodig og litt lat sjel, så dette ble en veldig subjektiv uttalelse.. Fargene er iallefall gode og skrift/tekstinndeling passer meg godt. Jeg har såvidt fått begynt på boka og kan ikke si så mye om innholdet enda. Ikke om språket eller noe annet heller. Jeg lover å komme tilbake til det etterhvert, men nå har jeg ikke tid til å skrive mer. For første gang på evigheter har jeg nemlig tenkt å legge meg for å lese på senga ;o)

 (Dette ble skrevet i går kveld, men jeg fikk ikke lagt det ut før i dag...)

På bokjakt

Jeg har en liten stund vært på jakt etter en spesiell bok. I forrige uke fant jeg den ikke i Kristiansund i det hele tatt! I dag ga endelig jakten resultater.

Da jeg gikk av nattvakt i morrest hadde jeg egentlig ingen planer. Som så ofte før fikk jeg plutselig planer pga Facebook. Min venninne Eva C inviterte meg med på cafe, noe jeg ble kjempeglad for. I det siste har vi drevet valgkamp for hvert vårt parti, så vi har sett altfor lite til hverandre. Politikk får være politikk - vi dro en tur til Kristiansund. Britt ble også med, så vi var tre damer som koste oss med god lunsj på "Onkel og vennene hans"

Olivenbrød med fetaost (men jeg juksa og pella ut mesteparten av olivenene) og kaffe mocca.....YESSS - love it!

Litt tid til shopping fikk vi også etterpå. Det ble litt av hvert i posene, men jeg var kjedelig i dag og kjøpte bøker. Boka jeg har lett etter kom nylig ut på Juritzen forlag, og i dag fant jeg den endelig hos Notabene i Kristiansund!!!

Gunn Marit Nisja debuterer med romanen "Naken i Hijab" og jeg har store forventninger til den, I morgen, etter den siste av fire nattvakter blir det fyr i ovnen, vannrett på sofan og lesing!

Som dere ser ble det med etpar andre bøker også.. Cecilia Samartins "Mofongo", "Små sitroner gule" av Kajsa Ingemanson - begge er bøker som jeg har tenkt jeg skulle lese - og "Siddhartha" av Hermann Hesse som jeg aldri har hørt om. Jeg kjøpte den fordi Paulo Coelho har skrevet forord til den.

Så da vet dere hvor jeg er i morgen formiddag. På sofan eller i Egypt, alt etter hvordan man ser det.

Håper dere koser dere, alle sammen, mens jeg stikker på jobb ;o)

-klem-

Mange gjøremål = Lite blogging

Denne helga har vært travel, så det blir lite tid til blogging. Studenten er hjemme og jeg koser meg sammen med familien innimellom. Gårsdagen gikk med til roser, kino, kunstutstilling og familiekos. I morgen blir jeg hjemme alene, så da blir det tid til bloggen igjen. Vil bare ønske alle en fiiiin søndagskveld.

 

-klem-

Paneldebatt og siste innspurt.

Da var debatten i Bådalstun over, og jeg sitter stort sett tilbake med inntrykk av å ha fått forsterket det jeg tidligere har trodd i forhold til de forskjellige ordførerkandidatene i kommunen. Noen er vinglete, noen prater mye uten å si noen ting, noen er kunnskapsrike, noen har mer å lære, noen er retorisk flinke, noen "leser fra papiret".... Politikere er forskjellige, slik alle mennesker er forskjellige. Noen imponerte også stort. Det var virkelig morsomt å høre hvor godt denne personen ordla seg, samtidig som det ble holdt en løs og ledig dialog.

Jeg unnlater med vilje å bruke navn, siden jeg ikke vil reklamere for eller tråkke på noen. For meg personlig er det kun Arbeiderpartiet som gjelder. Hva DU stemmer er din egen sak...men ingen kan arrestere meg når jeg sier at Arbeiderpartiets ordførerkandidat, Håvard Kongshaug fikk det siste ordet i denne debatten :o)

Arrangementet som helhet var en positiv opplevelse. Passe stort lokale, gode møteledere/ordstyrere, mikrofoner som fungerte og kaffe som smakte. I tillegg møtte jeg mennesker jeg ble glad av og mennesker jeg ble imponert over. Dette var vel anvendte timer for meg personlig. Aller koseligst var det å møte bloggeren Maylen (Du finner bloggen hennes HER) Nydelig blogg og nydelig jente!!!

I dag og i morgen er det siste innspurt på valgkampen. I dag skal jeg ut og gå med roser, og mest sansynlig befinner jeg meg på stand i morgen... Men nå er det klart for noe så kjedelig som husvask, så får politikk være politikk en liten stund.

Ha en riktig fin fredag

 

-klem-

 

Litt politikk....

Politikk (av gr. politikos, som angår byen eller staten) handler ( ifølge Wikipedia )om fordeling av goder og byrder i et samfunn ved bruk av makt.

På den måten angår politikk oss alle sammen. Så lenge vi bor i et samfunn med andre mennesker, vil vi alle være omgitt av politikk. Sykehus, skoler, pensjonsordning, miljø, skatter, samferdsel...osv - alt angår meg i større eller mindre grad. Selvfølgelig blir ikke min hverdag direkte påvirket av om kommunen har nok barnehageplasser. Jeg har ikke barn i barnehagealder, men jeg kjenner mange som har det. Jeg jobber ikke i barnehage, men jeg kjenner mange som gjør det....

Nå mener jeg ikke at alle nødvendigvis skal skrive leserinnlegg i avisene eller diskutere politikk i alle sammenhenger. Av og til er det vanskelig å skille mellom partiene, og det er vanskelig å være enig med ett parti på alle områder. Alikevel tror jeg at om man tenker over hva som er viktig i ens egen situasjon og hva man mener i "store trekk", skal det være mulig å finne det partiet man er minst uenig med iallefall...

Derfor håper jeg at flest mulig bruker stemmeretten sin. Ikke nødvendigvis for å være enig med meg og Arbeiderpartiet, men fordi jeg syns det er viktig at vi lever i et demokrati der alle skal få si sin mening. Jo flere som legger sin stemme i valgurnene denne høsten, jo mer tilpasset folkets meninger blir Norges politikk.

Og om du skulle være tvilende, er det mange måter å få mer informasjon på. Les avisinnlegg, les valgbrosjyrene, følg med på debattene på TV eller kanskje du har mulighet til å overvære en lokal debatt?

I kveld skal jeg selv være med på valgdebatt her i kommunen. IKKE i panelet, men jeg skal sitte i salen og lytte. Høre på hva både politikere og "mannen i gata" har å si, og på den måten gjøre meg opp min EGEN mening i lokale saker.

For min del er det grunnleggende at alle mennesker skal ha like gode muligheter. Alle er i utgangspunktet like mye verdt. Da må jeg også respektere andres meninger, på samme måte som jeg håper at andre respekterer mine.

Jeg ønsker alle en god ettermiddag - uavhengig av politisk ståsted!


(Beklager at det mangler endel partilogoer her. Bildet er snappet på nett)

Høst ved havet

Da jeg dro ut for å ta bilder her en dag, var det selvfølgelig for å komme seg ut, men også for å kunne leke meg litt med redigering. Her har jeg mye å lære, og det tar sabla lang tid, men det er morsomt å prøve seg fram :o)

Men nå får det være nok lek på morgenen. Jeg blir ikke ferdig med "prosjektet" mitt i dag om jeg skal sitte her på baken og leke meg ;o)

Ha en riktig fin dag, alle sammen.

 

-klem-

PS...Når jeg ser på bildene i ettertid, ser jeg at rammene ikke fungerer helt slik som jeg hadde tenkt.. Da har jeg lært DET ;o)

Velkommen onsdag

Selv om nyhetsoppleseren i morrest sa at det var tirsdag, holder jeg en knapp på at det er onsdag i dag. Jeg har et digert hjemmejobbeprosjekt på gang, så selv om jeg har fri fra jobb kjeder jeg meg ikke! Vi har hatt så flott vær her på Nordmøre noen dager.. Regn på natten og sol på dagen. Når det i tillegg er ca 20 grader ute, er det en god start på høsten.

Da er det vel bare å sette igang med "storprosjektet"!!! - gleder meg til jeg er ferdig :o)

Har du noe å glede deg til?

-klem-

Åge Aleksandersen og Sambandet i Molde

Gårsdagen ble en ubetinget suksess. Jeg er glad i konserter, og å dra på konsert sammen med gode kolleger var veldig koselig. Vanligvis er vi kledd i hvitt når vi møtes, og en jobb i helsesektoren er en travel jobb, men i går hadde vi det ikke travelt. Konserten var et arrangement i regi av Fagforbundet, så før konserten var det et kort program og politiske appeller.

Jeg hadde en kjempefin kveld!

 

I utgangspunktet omtalte jeg evenementet som "Åge-konsert", men det var slettes ingen grunn til å unnlate bandet i setningen. Det er lenge siden jeg har overvært noe som så til de grader involverte alle på scenen. Selv med omtrent tjue instrumenter (med smått og stort) fløt programmet av seg selv.  Ingen kunstpauser, ingen "bakenfor-menn", ingen egotripper... Kanskje blir man slik av å være en del av et band som har turnert i over tredve år? Reportoaret inneholdt nytt og gammelt. Ingen i min generasjon kan vel la være å synge med på "Fire pils og en pizza" eller hvilken som helst av de gode, gamle fra den epoken ( iallefall inni seg)??? Heftige Stratocaster-riff, muntre trekkspilltoner, sugende saxofoner - alt var med!

I tillegg kunne vi nyte "nære" elementer som akkustiske instrumenter, nynning i refrenget til "Va det du Jesus" og avslutningen der hele salen vugget i takt. Arm-i arm-i arm-i..........arm. En vellykket konsert skal være slik. Man ler, man gråter og man har slettes ikke lyst til å gå derfra.

Tusen takk til alle som var delaktige i å gjøre denne kvelden minneverdig, (Mona, Siv og Dagny, dere er BEST ♥) og en HJERTELIG takk til de som jobber for Fagforbundet på kontoret i Molde for et svært godt gjennomført opplegg. Alt stemte, fra tidspunkt i gjennomføring til søte hjertedrops og karameller (Jeg skulle ta bilde av dem, men ble for sen til det. Kanskje jeg får sjansen en annen gang) Dere er en herlig gjeng, både i alvor og i glede.La I - mårrå vær mårrå, I går - gammel å glømt,
De e I dag du skal levva, me drømman - du har drømt

 

(Sitat fra "Hold fast" av Åge Aleksandersen)

Da håper jeg alle sover godt og lever drømmene i morgen!

 

-klem-

Når man egentlig ikke skal ha noe....

Av og til skal jeg være forferdelig snar i butikken. Jeg stikker bare innom for å kjøpe en ting eller to og  dropper derfor handlekurven. Det er like dumt hver eneste gang !

I dag skulle jeg innom Rema1000 på vei hjem for å kjøpe grøt. EN pakke grøt... Da jeg kom til kassa hadde denne grøtpakken formert seg og blitt til.... 1 pakke grøt, 2 liter melk, 1 flaske Jif, 1x4 yoghurt og to krydderplanter ;o)

Dette er selvfølgelig total uinteressant informasjon, men i overført betydning er det slik dagene mine er... Jeg skulle egentlig ingenting denne mandagen. Nå har jeg hatt en koselig samtale med en kollega, gjort avtaler i forbindelse med kveldens konsert i Molde, vasket klær, snakket med Studenten på telefonen og har vært på tur og tatt bilder på flotte berg! Bilder som jeg gleder meg til å redigere.

(Dette bildet er IKKE redigert...)

Høsten er kommet, men det gjør ikke noe. Det skjer som regel noe bra uansett. Som f eks en konsert med Åge Aleksandersen (selvfølgelig havner den på bloggen i kveld eller i morgen, den også!)

Ha en flott dag, og husk å ta med handlekorg ;o)

 

-klem-

 

Spreke damer finnes i alle aldre.

Jeg har mange venner, og mange av dem er veldig spreke - på flere måter. Noen av dem er også i den kategorien at de tar utfordringer på strak arm. Dette ligger i personligheten og har ingenting med alder å gjøre. En veldig god representant for denne kategorien mennesker er min venninne som nettopp fylte 50 år. En av presangene var.....

...en mann på en Ducati!

Det var selvfølgelig ikke mannen som var presangen, men en kjøretur på denne Italienske skjønnheten. Litt overrasket var nok damen, men sporty som hun er entret hun fartsmaskinen med kjole, høye hæler, lånt skinnjakke og hjelm som sjåføren hadde med.Det ble ingen lang tur denne gangen. Damen hadde tross alt et stort bursdagsselskap å gjennomføre!  En ting kan man iallefall slå fast.... Alder er ingen hinder for å være fantastisk, for DET er så absolutt Ingrid!!!!

 

Så samme hvor gammel du er, om du er femten, femti eller fem-og-åtti - Husk du er FANTASTISK!!!!

 

Ha en riktig god ny uke.

 

-klem-

Stand by me...

En ny lørdag i politikkens tjeneste er unnagjort. Det er jo ikke noen "storjobb" å stå på stand og dele ut roser, men det er mye som skal klaffe...

Kaffen skal kokes...Har vi nok drikkebeger? Er det flere ballonger igjen? Vet noen hvem som skal stå på Bruhagen? Har vi nok program? Finnes det en parasoll noe sted? Hvem henter rosene?

Det er bare småting, men det skal klaffe, og heldigvis gjør det som regel det. Vi har også et godt forhold til våre "konkurrenter". Ingen "skitslenging" mellom partiene. Selv om vi alle ønsker stemmer til akkurat VÅRT parti, er det ingen grunn til å rakke ned på andre.

For meg er valgkamp en ny opplevelse, men det er morsomt og forhåpentligvis er det verdt det. Nå er iallefall rosene delt ut denne dagen. Parasollen er lagt sammen og jeg er hjemme - iallefall fram til morgendagens tidligvakt.

Ha en riktig god helg, alle sammen.

 

-klem-

Henning Mankell og Peter Nordberg - et bad i ord og toner

I går var det endelig duket for årets store litteraturbegivenhet på Averøy. Averøy Kulturkafê som drives av Merete Bratsberg Aae og Line Kristiansen Cancino har som mål å hente verden inn til Averøya, og denne kvelden var vi egentlig midt i verden der vi satt på plaststoler i en gymsal på Bruhagen.

Mankell er mest kjent for sine krimbøker om Wallander (den første av dem ble utgitt i 1991), men debuterte allerede i 1973 med romanen Bergsprängaren. Den samfunnsengasjerte forfatteren fortalte fra et kontrastfylt liv som omfatter et lite sted nord i Sverige, Paris, Stockholm og flere steder i Afrika. I tillegg til å være forfatter er han en anerkjent regissør. Selv sier han at hans store ambisjon er å vise fram mangelen på likhet i samfunnet. Til tross for at krimbøkene er mest kjent, nølte ikke mannen et øyeblikk da jeg spurte hvilken av hans bøker jeg skulle lese om jeg skulle lese bare en... "Comedia Infantil" er allerede lagt til på listen av bøker jeg skal lese i høst.

Den lette, behagelige tonen fra bokbadet holdt seg også gjennom minikonserten med norgesvennen Peter Nordberg. Hans måte å ordlegge seg på i tekstene minner meg litt om en tidlig Afzelius og jeg gleder meg til å følge artisten videre.( Han hadde med seg en venn på scenen, men teflonhjernen min greide ikke å holde på navnet til denne multimusikeren) 

 

*Rett skal være rett! Etter litt research fant jeg ut at musikeren heter Pablo Perez.*

Kvelden ble i tillegg krydret med gode mennesker i publikum. Jeg møtte flere "kjenninger", både fra øya og fra by'n. Hvordan Averøy Kulturkafê skal toppe dette blir spennende å se. En kveld tidlig på høsten var vi i verdens sentrum og det er Merete og Lines fortjeneste. Tusen takk, damer, for en nydelig kveld ♥


 -Gla i dæ, Laila mi!


Flott forfatter og flott artist, men uten disse to damene hadde dette aldri skjedd. Kanskje blir man litt sliten etter et klimaks som dette, men jeg tror det er verdt det. Averøy er iallefall heldige som har slike mennesker som...
 og

 

stunder som går förbi
sekunder fyllda av liv
som trotsar en evig tid
på den plats
där jag bor

(Fra "Där jag bor" av Peter Nordberg)

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits