september 2014

Averøy - en ung kommune med gammel historie

Sist helg var vi på hytta. Å være der betyr total ro og null internett. Det betyr vanligvis ikke at jeg gjør mindre, men denne helga var det på tide å roe ned. 

Til tross for det, måtte jeg en liten tur til kommunesenteret på Bruhagen. Der feiret Averøy kommune seg selv.

I 1964 ble Kornstad, Kvernes og Bremsnes slått sammen til Averøy kommune slik den er i dag. Jeg er innflytter, men har lært meg å sette pris på havet og skjærgården, åkrene og fjellene. Vi har "alt" her på øya og jeg liker veldig godt å vise den fram til venner og kjente som kommer på besøk.

Da er det som oftest vakker natur de får se, men vi har masse kultur her og et inovativt næringsliv som jeg gjerne skulle fortalt mer om på bloggen. Det er en god miks av tradisjonsrik næring og nyvinninger. En del av disse firmaene fikk vise seg fram på Bruhagen denne helga. Siden jeg valgte en treg morgen, fikk jeg ikke med meg så mye, men jeg greide ikke å holde meg helt unna. På en av standene fant jeg flotte Ella som koste seg med båtene

Ella besøkte messen sammen med mormor og jeg tror nok begge de flotte damene hadde en fin dag på kommunens festdag.

Det kommer mer Averøy-stoff her senere i dag. Historier som er eldre enn både Ella og kommunen.

Nå er det tid for å lufte fotoapparatet litt. 

Ha en flott tirsdag.

 

-klem-

 

Bare ta det rolig.

I utgangspunktet hadde jeg masse planer for denne helga, men for en gangs skyld avlyste vi alt. Jeg fikk masse "mammatid" i går og det er jeg veldig glad for. En ettermiddag sammen med yngstemann og vennene hans i Molde. Vi spiste ute i solnedgangen

før jeg kjørte dem inn til Torvikbukt igjen

Siden jeg kjørte innom Kristiansund på hjemveien var det naturlig å stikke en tur innom eldstemann også. Her vil han tydeligvis ikke høre på hva jeg sier ;)

Resten av helga ble alle planer lagt på is. Innimellom er det nemlig lurt med et lite pusterom, tror jeg. 

Vårt lille fristed.

Håper dere alle har ei riktig god helg.

 

-Klem-

 

Utekino i Vanndamman

Lokalavisa vår har stadig annonser om ting som skjer i Kristiansund og omegn, og onsdag fanget denne annonsen min interesse

For en som har hatt Abba med seg gjennom hele ungdomstiden er filmen en perle. Jeg har sett den mange ganger, men aldri før ute... Dette var noe helt nytt, så det måtte prøves. Etter en lang dag på skolen, tenkte jeg at jeg ikke gadd allikevel, men så ble jeg overtalt av en som syntes det var verdt å støtte opp om arrangørene. Man kan ikke klage på at det ikke skjer noe om man bare har tenkt å sitte hjemme!

Dermed pakka jeg med meg popcorn, Toffin, sitteunderlag og ei bøtte nysgjerrighet og kjørte til byen.

Inne eller ute, man må ha popcorn på kino.

Ut mot Vanndamman var det den rene folkevandringen. Selv om været var litt ustabilt, var septemberkvelden varm og flere hundre hadde tatt på seg varmt tøy og var klare for å prøve noe nytt.

Klokka var nesten ni på kvelden, så det var mørkt, men veldig god stemning. Før filmen ble vi hilst velkommen og fikk vite at arrangementet var kommet istand fordi ei ung jente hadde ønsket seg utekino i Kristiansund.

Da filmen startet var vi plutselig på en øy i Hellas. Det var jubling, klapping og sanger. Av og til var det vanskelig å skille mellom det som skjedde på lerretet og det som skjedde på gressbakken i en park. "I love you, I do, I do, I do, I do, I do-o-o-o" lød det fra høytalerne mens forelskede par i alle aldre holdt hender. Jentegjengen nede til høyre var helt med på "Dancing Queen" og den nydelige sangen om en datter som vokser opp smøg seg inn i hjertene våre mens en mor ved siden av meg strøk sin ti år gamle datter over håret.

Å ha kino ute i September var en sjanse å ta, men av og til må man ta noen sjanser. Man må kanskje improvisere litt og ta de mulighetene livet byr på. For meg handler "Mamma Mia" om dette. Forskjellige utfordringer etter hvor man er i livet, men vi er kanskje ikke så forskjellige likevel? 
Jeg tror kanskje det regnet litt. Det så sånn ut i lyset fra prosjektoren. Vinden raslet i løvet i trærne. Den var varm, og plaget ingen. Da filmen var over og vi gikk hver til vårt hørte jeg en av damene som gikk bak meg fortelle sin venninne at hun hadde vært så forelsket at hun skalv da "Han", som var musiker, kom inn i rommet. Hvem skulle trodd det om damen som sikkert var rundt 60? Fritt oversatt fra engelsk sier et ordtak "Det er mere enn det du ser". Slik er det. Alle mennesker har sin historie og de fleste har drømmer uavhengig av alder.

Kanskje alle mennesker er lysfontener (som en brudgom engang sa om sin brud) Utekino i Vanndamman var et trivelig lyspunkt i tilværelsen, så all ære til Braatthallen, Kristiansund Kommune,  Tidens Krav og Gamle Kripos som stod som arrangører. Kvelden i går var minneverdig, og nå er jeg klar for nye eventyr.

Ha en fortsatt fin fredag.

-klem-

#kino #film #ute #mamma mia #kristiansund

Late dager

Endelig er vi ferdige med å pusse opp og vaske på hytta. Jeg tenkte å ta noen bilder derfra, men det har jeg ikke fått gjort enda, så det får bli iløpet av helga. Jeg kan iallefall ikke klage på at jeg har det for travelt der ute. Denne helga er slik alle sensommerhelger burde være...

Håper dere alle har ei fin helg.

 

#fjell #helg #hytte # frokost

Vet du hvor Sylvia er?

Reklame på TV er vi vel blitt vant til, alle sammen. En av de jeg kommer til å huske har utspring i filmen "Børning" fra i sommer.

Sylvia påstår hun er i en "Sinsyk berg- og dalbane"......

Vet DU hvor hun er?

Jeg vet, for jeg har vært der ;)

Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

#børning #reklame #vei

Slutten på en epoke - og begynnelsen på noe nytt..

Mitt forrige innlegg handlet om avslutning og ting som har vært. Et utslitt "ordtak" sier at når en dør lukkes, åpnes en ny. Slik er det faktisk. Jeg har ikke helt vennet meg til det, men det begynner å synke inn. 

Siden sist jeg skrev har vi hatt en fantastisk sommer. Det har vært turer, selskaper, litt reising, familie og folk. Fantastisk fine folk. Noen har kommet på besøk (Vi har hatt mye besøk i sommer, og det har vært så flott!), noen har vi møtt helt tilfeldig og innimellom har det vært gylne øyeblikk med mine aller nærmeste. 

Nå er jeg tilbake på skolen. Studentlivet er tøffe saker, så her er det bare å brette opp ermene! (Og så må jeg huske å bestille enda noen bøker fra bokhandelen *sukk*)

Det var faktisk godt å komme tilbake hit.

Skolen går sin gang og innimellom vasker vi ned hytta. Der har det blitt store forandringer iløpet av den siste tiden. Vi har nemlig fått bad. Hytta er fremdeles "av den gamle sorten" og kommer aldri til å figurere i noe interiørblad, men selv om den er liten har vi alt vi trenger der. Vi har litt jobbing igjen, og så kan vi bare sette oss ned og nyyyyte.

Den aller største forandringen er at vi er bare to i huset. Eldstemann flyttet for lenge siden, og Junior har bodd borte før, men denne gangen er det så "endelig". Nå er det mest sannsynlig at Junior kommer hjem i feriene i noen år, men det er lite trolig at han skal bo hjemme mer.

Det er en overgang.

Samtidig er det slik det skal være.

Ungene blir voksne og selv om jeg er hønemor 4ever, går hverdagene videre etter at guttene har flyttet. Jeg ser dem jo innimellom også - de har ikke flytta så langt unna.

Livet går videre på nye veier. Jeg er glad jeg har noen å gå sammen med.

Ha en flott dag, alle sammen.

 

-klem-

#familie #skole #mamma #flytting

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits