november 2010

Til Trondheim på jobb

Desverre ble det krøll med å laste opp bilder, så det ble ikke flere innlegg i går... Nå er det straks avreise til Trondheim. Jeg blir på jobb der i helga, og regner med at det blir en trivelig tur. Det er iallefall masse trivelige mennesker som blir med :o)

-klem-

Utstilling i bua

For etpar uker siden var jeg på tangoforestilling i gammelbutikken på Bruhagen. I og med at dette er et gammelt hus, er det et spennende lokale som kan egne seg til mye. Sist lørdag var jeg der igjen. Denne gangen i anledning fotoutstillingen som Hustadvika fotoklubb arrangerer. Mine egne bilder var for dårlige til å legge ut, så jeg låner bilde fra "Tidens Krav"..Dette er en fotoklubb for alle som liker å fotografere. Noen er flinke og fotograferer så bra at de kan stille ut bilder, mens andre (som meg) lurer på hva alle knappene på fotoapparatet egentlig skal brukes til... Det finnes et prinsipp for læring som heter LBD, dvs learning by doing... tror jeg satser på det, jeg. Og så får jeg bare begynne å spørre, selv om jeg som oftest spør dumt og dermed avslører manglende kunnskaper..

Utstillingen i Bjørsholbua blir hengende til tett oppunder jula, men bildene blir skiftet ut innmellom. Derfor er utstillingen kanskje en annen i dag enn den var forrige helg. Det kan lønne seg å besøke det koslige lokalet flere ganger.

Dette er et gammelt hus, og selv om det er isroser på vinduene i kjellergangen...

..blir man ønsket varmt velkommen i stuene.

Og når man etter å ha kost seg med flotte bilder og flotte mennesker trapper ned

..har man fått inspirasjon til selv å dra ut og ta bilder :o)

Jeg kommer til å besøke utstillingen flere ganger, så det blir nok flere bilder derfra etterhvert. Det fortjener den, og det fortjener fotografene!

Høstens utfordringer, del 1

Den første utfordringen fikk jeg fra LEIRABESTAS. Hun bor i ei bittelita bygd og er alltid positiv til tross for at hun sliter helsemessig. Glad i natur, tur, håndarbeide og hun er en mester i å utnytte naturens ressurser. Jeg er innom bloggen hennes hver eneste dag.

Tusen takk, vennen, for at du får meg til å smile ;o)

Om du trykker på navnet til Leirabestas og til de jeg selv har gitt awarden videre til, kommer du direkte til bloggen deres!Ifølge utfordringen skal jeg FORTELLE OM TRE TING JEG LIKER Å GJØRE....

1: Jeg er veldig glad i å være ute. Jeg kan godt gå alene på tur, men jeg trives best når jeg kan være ute sammen med familie eller gode venner.

2: Om jeg hadde hatt mye penger skulle jeg reist og sett nye steder til stadighet - eller besøkt gamle favoritter. Jeg er ofte heldig og møter nye mennesker når jeg er på tur. Noen holder jeg kontakt med etterpå, og det er alltid koselig å treffe igjen gamle bekjente. I tillegg er det morsomt å planlegge reiser og å se tilbake på turer jeg har vært på.

3: Familien min er det beste jeg har, og det er alltid koselig å gjøre ting sammen. Gå på tur, spille spill, se en film eller andre ting vi finner på.

Det er masse annet jeg liker å gjøre, men den som følger bloggen min vet jo det :o)

Tilslutt skal jeg SENDE AWARDEN/UTFORDRINGEN VIDERE TIL 5 BLOGGERE OG LINKE, BÅDE TIL DEN JEG HAR FÅTT OPPMERKSOMHETEN FRA, OG TIL DE JEG SELV GIR DEN TIL.

Da velger jeg (i tilfeldig rekkefølge)

Min søte niese Viktoria. Student i Trondheim som blogger om livet sitt

Hennes søster, og selvoppnevnt engel med litt skit på vingan. Lise er ei flott jente med bein i nesa.

Merete som har bloggen Sogeland. Hun har en finger med i mye av kulturaktivitetene som skjer her på øya. Jeg tror ikke det finnes den ting på kulturfronten som hun ikke kan få til...

Min kjære Hagemor og Kompassrosa. Flotte damer som det alltid er godt å være sammen med (Vel, ikke alltid kanskje.. De siste hundrede metrene før en fjelltopp er alltid slitsomme og jeg lurer på hvorfor jeg gjør dette). Samme hvor ille en dag kan være, er disse damene små lyspunkter som det er godt å være sammen med.

Siden Hagemor og Kompassrosa står i samme innlegg, sniker jeg med Ann-Karin her også. En koselig blogg om livet som firebarnsmamma, interiør og mote.

Jeg ser i ettertid at det er vanskelig å se at jeg har linket til de nevnte bloggene, men bare trykk på navnet til de respektive, så kommer du direkte til hver enkelt av dem.

Da var en av utfordringene gjennomført. Kanskje jeg rekker den andre også før jeg køyer..?

Frisk luftetur!

Etter å ha holdt meg inne i ukesvis, fristet været litt mer enn vaskebøtta i formiddag. Det er fem minusgrader, barfrost og sol fra skyfri himmel. Da er det ikke enkelt å bli sittende inne. Heldigvis er Hagemor ute hver dag, så jeg fikk selskap av henne og Frida denne formiddagen.Vi skulle egentlig opp i Trolldalen, men omstendighetene gjorde at det ble en svipp utover mot Hjelset istedenfor.

Naturen lager egne kunstverk i slikt værOppe ved demningen finner man flotte motiver  - selv et telefonkamera kan brukes.Ikke noe kvalitetsbilde, men vakkert er det likevel

På Evja har isen lagt seg og er full av spor etter skøyter. Nesten så jeg får lyst til å prøve meg selv også selv om jeg aldri har gått på skøyter før.

En nydelig start på en nydelig dag! Etter en tur innom hos Hagemor dro jeg hjem. Nylig ringte David og var ferdig med nynorsk-stilen sin.  Han ville bli hentet, så da blir det en kjapp tur på Bruhagen igjen før jeg kaster meg energisk over vaskebøtta igjen ;o)

Håper jeg rekker å ta utfordringene mine senere i dag.

-klem-

Julemøte i hagelaget

Jeg rydder, kaster og vasker for tiden, innimellom jobbøkter. Det er ikke interessant i det hele tatt, og lite å "skrive hjem" om. I kveld har jeg derimot vært en tur ute i Sveggen på årets julemøte i Averøy Hagelag.

Jeg har ikke kunnskaper i det hele tatt om hagestell, men jeg trives veldig godt i hagelaget likevel. Det er så mange trivelige medlemmer der, og de deler gjerne sine erfaringer med en novise på plantefronten. På kveldens møte hadde vi besøk av Sven Olav Holte fra Kristiansund Blomsterverksted.Han står til venstre i bildet her.Desverre fikk jeg ikke med meg navnet på mannen til høyre i bildet som også var med fra KB.

Herrene hadde med seg planter og pynt som vi kunne kjøpe, mens flere av medlemmene bidro med dekorasjonsmateriale fra naturen.Jeg lagde ikke noen oppsats mens jeg var der, men jeg kom hjem med julerose (som jeg aldri har hatt før), glitterstjerner, kristorn, vrihassel og masse inspirasjon....

Her er en liten smakebit av det karene hadde med seg for å vise oss:

(Trykk på bildene om du vil se dem større)

Men den vakreste blomsten av alle var nydelige Othelie på 8 mnd.Jeg var så heldig å få låne henne litt mens min tidligere kollega pyntet blomster (Til mamman: si fra om navnet ble feil, så retter jeg det opp)

Nå gleder jeg meg enda mer til advent. Jeg får ta meg en tur ut i skauen og plukke kongler og kvister en dag og håpe den gryende kreativiteten ikke forsvinner igjen.

Ha en riktig fin onsdag!

 

-klem-

Vaskeuke

Den kommende helga byr på jobbtur til Trondheim, så da får denne uka stå i vaskebøttas tegn. Adventstia er rett rundt hjørnet, jula nærmer seg med sjumilssteg og matbua er erklært katastrofeområde. Skal det bli plass til X antall kakebokser må noen ta tak, og "noen" har ikke så mange kandidater. Når jeg først inntar matbua med søppelsekk og vaskebøtte kan jeg like godt fortsette på grunnplan, så jeg blir nok å finne i kjelleren etpar dager. Det knitrer godt i to vedovner, jeg prøver å stable opp husets tenåring og mandagen har allerede fått en fin start! Innimellom blir det (til en forandring) litt blogging. Bl a ligger to utfordringer og venter...

Men først - prosjekt tenåring!

MandagskarusellDagen i dag viser seg å bli en av disse dagene da alt går i full fart og jeg må prøve å få gjort mest mulig på kortest mulig tid. Det meste er positivt, så jeg har ingen grunn til å klage. Enkelte ting må desverre settes tilside da, og en av disse tingene er bloggen. Fordelen med slike karuselldager er at man kommer ut av det når karusellen stopper og har hatt en fin opplevelse. Jeg slipper iallefall å kjede meg :o)

Helgavask

Beklager mitt bloggfravær for tiden... Etter å ha ligget pal i ei uke er det mye å ta igjen heime, så da er det vaskebøtte og støvfille istedenfor data :o) Jeg kommer innom senere i dag, både for å svare på kommentarer og kanskje jeg rekker et innlegg også - hvem vet... Men nå: STOR helgavask...

Ukens Bjørg - Den beste måten å elske noen påFor meg er det bestandig en glede å bla gjennom Bjørg sine bilder på fredagsmorgenene. Jeg leter etter et bilde som passer til livet mitt akkurat den dagen, og i dag fant jeg dette...

Teksten på bildet er:

DEN BESTE MÅTEN Å ELSKE NOEN PÅ, ER MED ÅPNE ARMER.

 

Man kan ikke være sikker på å få holde av hverandre hele livet. Det er desverre mange eksempler på at forhold går i stykker. Kjærlighet er som en sommerfugl. Holder du for hardt ødelegger du vingene og sommerfuglen kan ikke fly mer. En sommerfugl som ikke kan fly er ulykkelig, og tilslutt dør den.

At man skal dele livet betyr ikke at man skal kvele hverandre med favntak. Det er ofte nok å berøre hverandre flyktig med vingene....

Ha en riktig god fredag !

 

-klem-

Etter middagslur/ferdigtovet

Det er ikke ofte jeg sover om ettermiddagen når jeg ikke skal på jobb. Jeg skal ikke på jobb på etpar dager, så det var ikke meningen å sovne i en stol etter middagen... Det viste seg imidlertid å være lurt. Da jeg våknet hadde dette kommet fram på mirakuløst vis:D hadde funnet en liter med melk som hadde gått ut på dato. Istedenfor å kaste den, stekte han vafler.

Kanskje jeg skal begynne å sove middag hver dag?

 

Jeg lovet også bilde av sitteunderlagene..

Her er fire av dem ferdig tovet. Jeg har laget seks stykker.
Om du ruller dem sammen og knyter bena rundt, tar de ikke så stor plass i tursekken heller. Jeg får vel jakte på et nytt halvferdig prosjekt i mårra. I dag ble det bytur og dagen ble bare borte.

Men nå; mer vafler og "Bones"...

-klem-

En kort hilsen

Da jeg var på HJERTEROM fikk jeg bl a henta hjertene mine. De henger på kjøkkenet mitt og lyser opp hverdagen.Hjertene er laget slik at du kan feste forskjellig oppi dem. Siden jeg er så glad i å reise og å se nye steder, passer det for meg å feste postkort oppi dem. Jeg er veldig glad i å få kort i posten. Det trenger ikke å stå en lang avhandling på hvert kort. For meg er det nok å vite at en person tenkte på meg da h*n sendte kortet. Jeg smilte fra øre til øre og syns fremdeles det var genialt da jeg fant et kort i postkassen der det sto ett ord! VAAAAAAAAAAAAAARMT!

På hjertet til høyre henger det foreløbig kort fra Kreta, Berlin, Auswitch/Polen, Island og Japan. Til jul tar jeg ned de "vanlige" kortene og henger opp julekort istedenfor. Etter jul bytter jeg om igjen. På hjertet til venstre henger det foreløbig konfirmasjonsbilder. Disse skal etterhvert inn i album - når jeg har nok postkort til å fylle hjertene med.

Jeg fant flere fine ting ute hos Siw.


Jeg elsker Mummihuset mitt. Angrer bare på at jeg ikke kjøpte et til med det samme. Forreløbig står det i trappeoppgangen, men det skal få flytte opp på stua iløpet av dagen.

D kommer ofte hjem med blomster. Når jeg da setter bukettene i vaser er det alltid noen blomster som må fjernes. Da er denne "mini-flaske-vasen" genial. En blomst eller to i hver lille flaske og vips så har jeg friske blomster på kjøkkenbordet også. Det kommer helt sikkert flere drypp fra Hjerterom utover. Siw har så mye fint i butikken. Bruk linken øverst i innlegget (trykk på navnet) og stikk innom på bloggen hennes. Skulle du finne noe du har lyst på, så går det an å sende en mail... Dama sender varer i posten også ;o)

Håper dere alle har en fin onsdag.

 

-klem-

Ferdig!

Prosjektet mitt BLE ferdig i kveld.Dette er en av de fem kyllingene som nå ligger i vaskemaskinen til toving. De har faktisk en funksjon også - de er sitteunderlag. Siden de er strikket i ull er de gode og varme å sitte på. Nå venter jeg spent på å se hvordan de blir når de er ferdig tovet. Og i morgen får jeg finne meg en ny pose med ett eller annet uferdig prosjekt :o)

Ha en riktig god natt, allesammen.

 

-klem-

Tirsdag er ukas koseligste kveld

Siden jeg jobber så mye på helg, har jeg og David flyttet lørdagskosen til tirsdag. Valget av dag er enkelt, for i sommerhalvåret er det golftrening på tirsdager, og når vi kommer hjem etter treninga har far i huset dratt på bridgespilling. Da benytter vi sjansen til å se CSI på tv, og ofte lager vi noe ekstra godt til kvelds.

I kveld ble det varm brownies og iskald melk.Når det er vinter og mørkt ute tenner vi alltid lys ogsåI kveld prøvde jeg enda et av lysene jeg kjøpte på partylite - party... (Oi - jeg skulle lage innlegg om lysene mine. Kommer så snart jeg får anledning)

Nå er David på vei i seng. Han skal på hospitering på vg skole i mårra og må opp tidlig. Jeg holder på med siste innspurt på "prosjektet" mitt. Jeg rekker det å legge ut bilde i kveld :o)

Vi "ses"

Plasskrevende

Når jeg nå sitter inne og ikke orker å gjøre så mye blir det tid til litt håndarbeid. Jeg har et utall halvferdige produkter, så nå prøver jeg å gjøre ferdig noe av det. Dette prosjektet fylte to bærenett;Som dere ser, er det et salig rot midt på stuegulvet akkurat nå, men jeg satser på å bli ferdig iløpet av dagen. Jeg har flere poser å ta av!

På tur på tur.

Nå har snøen såvidt kommet tilbake. Lyst og fint og etpar kuldegrader. På veien var det riktignok nullføre midt på dagen, men det gikk greit å kjøre den lille biten til nærmeste blomsterforhandler og videre til gravstedet. Da har jeg iallefall fått gjort noe nyttig i dag også.

Det vakre været får meg til å ønske meg ut på tur, men for en gangs skyld må vettet vinne over ønskene. Da koser jeg meg med denne boken istedet:Jeg kom over den for en måneds tid siden, og for meg er den midt i blinken. Jeg gikk jo Samaria på Kreta i fjor, men på Mallorca har jeg ikke fått gått noe. I denne boken står det en liten guide over turer på flere kjente turistmål. Noen turer er enkle og korte, andre er lange og (for) vanskelige. For meg er hver eneste tur et lite eventyr på reisen. Neste tureventyr blir i januar, på Gran Canaria. Der har jeg ikke vært før, så den turen gleder jeg meg til. Bl a skal jeg iallefall være med pappa til Norskeplassen.

Og joda, jeg gleder meg til sol, sand og vann også. Kanskje jeg egentlig heter Brum - Ole Brum?

Ja takk, begge deler!

Allehelgensdag 2010(Bildet er lånt fra kirken.no)

Denne dagen er en vond-god dag. Vond fordi man har mistet noen man savner. God fordi man kan minnes de som har vært. Samtidig er det en dag hvor jeg kjenner at jeg er utrolig takknemlig for det jeg har. At jeg har familien min, at jeg har gode venner og flere gode enn dårlige dager.

Jeg og D har vært borte på gravstedet og sjekket at lysene vi tente i går fremdeles brenner. Lyngen vi satte ned i høst så litt tuslete ut, så i morgen må jeg ut å se om jeg finner nye planter og pynte opp litt der. Vi prøver å holde det pent, selv om vi innimellom egentlig ikke har tid. Nå når det går mot vinter er det ikke så mye arbeid, så det tåles helt sikkert.

De er iallefall verdt hvert øyeblikk vi er der borte, svigerforeldrene mine og sønnen vår. Vi tenner lys for dem hjemme også i dag. Lys som brenner for dem, og for andre som har vært før oss, og har gjort oss til de menneskene vi er i dag... Jeg og D kommer begge fra slekter med spennende historier. De involverer mange land, mange spennende steder og enkeltepisoder som kanskje er sanne - eller kanskje ikke. Røtter er viktige for min del. Jeg har flyttet langt, men jeg vet hvor jeg kommer fra uansett og er stolt av familien min.

Jeg koser meg hjemme sammen med David og D i dag, men kunne veldig gjerne tenkt meg å vært i Sandvika i ettermiddag for å kunne være med på HJERTEFRED. Neste år vil jeg prøve å få tatt en Oslotur den første helga i November. Det er så mange måter å sørge på, og ingen måter er feil. Man kan også minnes uten å sørge. Det er lov det også, og det er lov til å leve et godt liv etter at man har blitt rammet av døden. Man dør kanskje litt selv når man mister noen man elsker, men det er vi som lever som har mulighet til å fortsette livet. Kanskje skylder vi dem det, de som fortsetter livet i våre hjerter?

Håper alle har en fin Allehelgensdag

 

-klem-

Lesering og litterære utfordringerForrige torsdag var det treff i leseringen min igjen. Ca en gang i måneden er vi syv damer som treffes. Vi har lest den samme boken og diskuterer boken, forfatteren og emner som blir tatt opp i boken. Mens vi prater, spiser vi litt god kveldsmat og ender somregel med å diskutere livet generelt.

Vi er i utgangspunktet svært forskjellige.. En hjelpepleier, en sykepleier, en lærer, en bonde, en eventyrer, en tele-dame -eller to... men jeg er veldig glad for at jeg kom sammen med akkurat disse damene. Jeg lærer alltid noe - om livet og om meg selv. I tillegg lærer jeg mye om bøkene vi leser og om forfatterene som har skrevet dem. Den boken jeg har slitt mest med, men også etterhvert likte godt, var nok "Pinnsvinets eleganse" av Muriel Barbery. Det er den eneste boken jeg i frustrasjon har slengt i veggen. Ingenting ga mening og alt var bare tull. 2/3 av boken slet jeg. Men SÅ gikk det plutselig et lys opp for meg, og jeg vet jeg må lese den en gang til :o)

Jeg har også to andre bøker "på vent"... Wassmos "100 år" som vi skal lese i leseringen og "Min kamp" av Knausgård som jeg ble for nysgjerrig til å la være å lese.

Har du planer om å lese noen bøker - isåfall hvilke(n)?

Det passer jo bra å ha litt inneaktiviteter. Det rusker utafor, jeg ligger jo allerede på sofan og har fått hentet lysene mine fra Partylite. Jeg er veldig fornøyd med dem, så jeg får prøve å få audiens på datamaskinen såpass lenge at jeg får laget et innlegg om dem. Men nå - James Bond og familiekveld.

Håper dere har en like trivelig kveld som meg.

 

-klem-

Halloweenfeiring med stil

Jeg er fulstendig klar over at Halloween er over og at alle søte feer og skumle spøkelser er ferdige med å forspise seg på snop. Jeg er en av de (tydeligvis) få som liker denne høytiden og gleder meg til den. I år gledet jeg meg mest av alt til å se et spesielt kostyme, nemlig kostymet til kunstneren Inga Dalsegg.Her som krigsprinsesse Xena.Håper hennes kompanjong tilgir at jeg legger ut dette bildet, men jeg går ut fra at han er såpass ugjenkjennelig at det går bra.

Inga har selv laget dette fantastiske kostymet, og steller hvert år til en stor Halloweenfest med "gresskar-mat" i alle varianter. Da blir det selvfølgelig utskårete gresskar, men Inga sine er ikke lik alle andres....

Og bare for sikkerhetsskyld; Jeg har fått lov av Inga til å bruke bildene hennes i bloggen min.


Det vises kanskje ikke så godt her,  men dette er ikke mindre enn fantastisk! - og jeg som strever med å skjære ut øyne og munn...

Den dama kan mer enn å male nakne rumper!

Bjørg Thorhallsdottir - Hjertefred

Siden det snart er fredag vil jeg gi dere "Hjertefred". Nei, jeg er ikke blitt religiøs, men dette er et arrangement på dagen for å minnes våre døde. Noen tror feilaktig at det er hva Halloween er til, men allehelgensdag blir feiret den første søndagen i NovemberBjørg Thorhallsdottir ble selv enke og samtidig mistet hennes sønn sin far. Hvordan skal man leve med det? Hvordan kan man glemme?

Svaret er selvfølgelig at man aldri glemmer, men det kan være godt å ha en dag for å minnes. For meg er min spesielle minnedag 27. desember, men jeg skulle gjerne ha vært på dette arrangementet i Sandvika. Det er åpent for alle og koster ingenting. Vil du vite mer om arrangementet så gå inn på siden deres HER

Du kan også se på Frokost TV på TV2 i morgentidlig, for der er Bjørg intervjuet.

Dette arrangementet sprer seg rundt i landet, så neste år er det større sjanse for at det blir enklere å delta - men jeg ønsker meg til Løkkehaven likevel, jeg...

Mørketid i femten minutterDet er ikke snø her i dag, bildet er fra sist vinter, men fra kl 19.00 til kl 19.15 var huset vårt mørklagt. I protest mot raseringen av sykehustilbudet på Nordmøre slukket vi lyset presis kl 19.00. Å begynne å forklare denne konflikten blir for mye i min feberverden. Jeg får sikkert anledning til å gjøre det senere. Skulle du være litt nysgjerrig på dette, så google lokalavisa vår, Tidens Krav. Der får du iallefall en viss peiling. Jeg kryper under dyna en tur igjen, tenker jeg. Ifølge legen min er det det eneste riktige stedet å være. Vann, Paracet og Ibux er innen rekkevidde, men det eneste jeg har lyst til å spise er frukt... Hmmm - får sende den stakkars gemalen på handling, tror jeg :o)

 

Tango - rett og slett

Straks du går inn døra, går du et trinn ned. Filleryene ligger direkte på murgulvet og i overgangen mellom tak og vegg griner isolasjonsmateriale mot deg. Lyskasterene som er satt opp mot den ene veggen avslører fuktstriper fra årtier. Det kunne vært tårer for en epoke som er over.

En gang har det vært butikk her i Bjørsholbua på Bruhagen. Nå er det LILLE BUENOS AIRES!

Heldigvis lot ikke Averøyingene seg lure av ytre bagateller. Lokalet sydet av forventning da de første tonene av Astor Piazzolla fylte kjellerrommet, og man glemte at man satt på en plaststol 10 meter unna hovedveien.Konserten er satt sammen i regi av Rikskonsertene, og musikerne er

Bjørnar Myhr på piano, Erlend Skei på kontrabass, Rannveig Ryeng på fiolin og Knut Ivar Bøe på trekkspill (eller forkledd Bandoneon som han kalte det :o))

Men tango er ikke bare musikk. Tango er sangLine Kristiansen Cancino har den styrken og dybden i stemmen som trengs for å synge fra Maria de Buenos Aires

Og tango er dans. Suggerende, til tider skarpe, og alltid sensuelle bevegelser satt i system.

Musikerne fyller kjellerrommet med toner. Line Kristiansen Cancino og Augusto Cancino danser. En tribut til livet, kjærligheten og smerten.

Når det hele er over og ensemblet avslutter blir de møtt med trampeklapp og takker publikum med forrykende ekstranummer.Tusen takk for en unik opplevelse. Setting, musikere og dansere var perfekt og blir kanskje en modell for senere arrangementer. Spesielt takk til Line og Augusto som stiller opp på dette innimellom jobb,skole, unger og mengder av andre gjøremål.

Etterpå går vi ut i høstkvelden og forbauses over at vi fremdeles er på Nordmøre når våre hjerter ligger igjen i en tango.

 

Bildetrøbbel

Nå har jeg sloss med bloggen i timesvis for å få laste opp bilder. Det går bare ikke! Jeg hadde gledet meg til å poste innlegg om tango, bøker og sydenliv... Nå får de bare vente, og så får jeg gjøre noe mer fornuftig en stund - før jeg tyr til drastiske (og ubehjelpelige) tiltak mot datamaskinen...

Det er ikke et løfte, det er en trussel - I'll be back!

Lesering....

... er givende og interessant. Det er et års tid siden jeg ble med på dette, og jeg har ikke angret et øyeblikk.

-og så vil ikke bloggen samarbeide med meg mere. Ingen opplasting av bilder!

Neivel - jeg kan skrive innlegget senere i kveld jeg - etter at jeg har hatt kaffebesøk, og etter at jeg har vært og sett på Tangoforestilling, og etter "hjemme-alene-kvelden" med David.. Hm - hva gjør egentlig folk for å ha tid til å kjede seg?

Polentur - til ettertankeDa er det en stund iden vi var i Polen. Verden går videre slik den skal gjøre, men jeg syns ikke jeg blir helt ferdig med denne reisen i tid. Vi fikk ikke bare se at historiene vi har hørt er sanne. Vi fikk også se at Europa har forandret seg.

Jeg som var med som voksen på denne turen har hørt fortellingene om andre verdenskrig på mange måter og over lang tid. De grusomme overgrepene som ble begått mot så mange er ikke noen nyhet på den måten. David sier jo også at det vi så på tur var "gammelt nytt". Man blir ikke totalt forandret etter en sånn tur, men jeg fikk sortert litt. Hva kan jeg, og hva må jeg lære mer om?David hadde sett "Schindlers liste" sammen med klassen før turen. Etter turen har vi sett den hjemme også. Det var litt merkelig å se igjen gatene vi hadde vært i i Krakow, og på mange måter fikk vi historien i fanget igjen. Om jeg drar til Krakow igjen  er et besøk på fabrikken et "must".

Jeg var ikke klar over hvor mange leire det var, og den forskjellige "inndelingen" av dem.  Det var (og er) noe jeg må lære mer om.Jeg har også lest bøker etter at jeg kom hjem. Man kan ikke lære seg alt i løpet av noen få dager, og jeg fant iallefall ut at jeg kunne for lite om hva som skjedde under krigen i Norge. Jeg kan vel det som er omtalt i historiebøkene fra skolen, men jeg kan ikke nok om hendelsene i Nord-Troms (Bl a det som skjedde på Arnøya) om bombingen av Kristiansund og om jødene på Nordmøre. Jeg har lest litt, men skulle ha snakket med folk også. Historiene fra krigen er snart vandrehistorier og andregenerasjonsfortellinger. Det er alltid mye å lære.

Jeg kommer til å fortsette å lære ting, og jeg håper å kunne ta en lignende tur på nytt igjen. Det var en opplevelse på alle måter. En reise i fortiden og en bevistgjøring av ens egne tanker om menneskeverd. Det er enkelt å si at man ikke skal glemme sin historie. Desverre er ikke verden bare "god og snill" i dag heller, og det er viktig å ta historien med seg inn i hverdagene i 2010.

Man skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv!

Takk til elever, lærere og foresatte som var med på turen. Dere er de beste!!!

Takk til "Hvite busser" som har et godt opplegg for en flott reise.

En hjertelig takk til Arne og Geir. Turen hadde ikke vært det samme uten dere. Dagen i Krakow kommer jeg aldri til å glemme. Håper vi kan ta en middag der senere en gang.

Takk til Laila for et unikt vennskap.

Og sist, men ikke minst, takk til Hans og David fordi dere er flotte unge mennesker ♥

Denne spesielle turen er over, men jeg håper og tror at det er flere enn meg som husker tilbake av og til. Jeg har lært endel fakta. Jeg har fått litt mere overblikk over omfanget av tragediene, størrelsen på leirene, hvor enormt dette egentlig var. Jeg har innsett at det er mye jeg ikke vet og at det er opp til meg selv hva jeg vil lære. Vi kan ikke forandre fortiden, men vi kan bruke våre kunnskaper i hverdagene våre. Menneskeverd går aldri av moten!

-klem-

 

 

 

Hytteliv og legebesøkDa har vi hatt ei veldig rolig helg på hytta (uten tilgang til internett).  Helga ble enda roligere enn vi hadde tenkt, for etter at David hadde vært hos legen på fredag hadde han beskjed om å holde seg i ro. For den som "har peiling", var hvite/senkning forhøyet og CRP var på 166 - uten at man fant noen spesiell årsak.... Derfor ble det ikke noe turgåing og uteliv. Vi bare kosa oss inne.

I formiddag var vi hos legen igjen, og da hadde situasjonen heldigvis blitt bedre. Alle prøver var mer normale, bl a hadde CRP gått ned til under 50. David er fremdeles slapp, og akkurat nå sover han, men han er i bedre form. Han skal være hjemme fra skolen etpar dager til, og så får vi håpe han blir helt frisk iløpet av uka. Noen prøver, f eks i forbindelse med Mononukleose, har vi ikke fått endelige svar på enda, men legen ringer oss om de skulle finne noe. Så da får vi krysse fingrene og fortsette å ta livet med ro. Jeg håper på å få låne datan litt innimellom slik at jeg får blogget litt mere utover kvelden.

Så da kan det hende vi "ses igjen" senere i dag. Det er iallefall masse jeg skulle ha blogget om...

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits