november 2011

Middagstips - uke 47

Etter ei temmelig utflata helg stabla jeg meg avgårde på jobb i går kveld. Er egentlig på vei inn i senga, men middagen må planlegges først.

 

Mandag:  Fårikål (rester fra i går). Kjøttet jeg trodde var "sosakjøtt" viste seg å være lammekjøtt, så det ble årets siste fårikål i går. Restene blir middag til meg i dag. Tenåringen som ikke spiser fårikål får greie seg med ostesmørbrød, tenker jeg (Det blir enkle løsninger av og til når mor jobber om natta)

Tirsdag; Stekt laks med poteter, brokkoli og hollandaisesaus

Onsdag: Kalkunfilet med ris og wokede grønnsaker

Torsdag: Pannekaker og tomatsuppe

Fredag: Gammelsalta sei m/potetstappe og bacon

Lørdag: Pizza

Søndag: Svinestek m/poteter og andre grønnsaker samt surkål og brun saus. En liten forsmak på jula siden det er første søndag i advent, men direkte julemat er det jo ikke.

 

Når jeg står opp skal et BERG av julegardiner ned fra  mørkeloftet. Dagene går fort fram mot jul nå.....

Ha en magisk mandag!

 

-klem-

 

Ei helg uten dataen :o)

Av og til kan det være lurt å la blogg være blogg. Denne helgen er det tid for familie og hjemmekos. Over helgen er jeg tilbake igjen, tenker jeg.

Ha en riktig fin helg, fininger.

 

-klem-

Tellerskritt 17.11.2011

Litt bedre i dag ;o) 5.745 skritt.

På en torsdag

Derfor bruker jeg en torsdag på litt skjelvende ben til å dra på kafe sammen med en god venn. Jeg må uansett til byen for å levere inn en bok på biblioteket. Solen skinner, Gubben kommer hjem i dag, jeg skal treffe lesevenner i kveld og formen er stigende. På tide å få dyna på plass inne i senga igjen og komme seg opp og ut! (Men jeg har et pledd, bare sånn i tilfelle ....)

 

Ha en flott torsdag!

Tellerskritt 16.11.2011

Fremdeles sofamodus og bare 2.374 skritt i går... I dag skal jeg iallefall ut en tur. Om jeg ikke renner til fjells tror jeg iallefall det blir litt mere bevegelse i dag. Det gjelder å skynde seg langsomt.

Orker litt

OK, jeg skal ikke skryte på meg noen "opp-og-hopp"- mentalitet, men det er iallefall litt mere "opp" i dag enn i går. Når jeg ser meg rundt er det virkelig på tide! Egentlig skulle jeg ha vært i byen med en bibliotekbok i dag, men jeg tror den får vente selv om det betyr en dag overtid. Jeg tror jeg må skynde meg litt langsomt.... Vaskemaskin, oppvaskmaskin og litt tøybretting får være mine følgesvenner i dag. Ikke istedenfor sofan, men i tillegg til den. Så regner jeg med at i morgen blir enda litt bedre enn i dag ;o)

Og selvfølgelig TUSEN TAKK for alle ønsker om god bedring. Jeg setter veldig stor pris på alle gode tanker selv om jeg ikke rekker å svare direkte tilbake til hver og en av dere...

Ha en god dag, alle sammen. Når man er nede i en bølgedal kan det bare gå en vei - oppover :o)

Tellerskritt 15.11.2011

Blir ikke mange skritt av å ligge på sofan...1.641 ble det i dag. Gjett om jeg har mye å ta igjen ;o)

Orker ikke..........

Dagen er på vei til å gå over til natt, men jeg vet ikke hvor den har blitt av

Jeg har stort sett oppholdt meg på sofan og det får meg iallefall til å innse at av og til må man bare kapitulere. Etter hvert greide jeg å karre meg avgårde på butikken. Det var dagens store gjøremål. Heldigvis bakte jeg brød i går, så matlause er vi ikke ;o)

Grovbrød med brunost er godt!

Jeg tenkte jeg skulle få blogget litt mere om Osloturen, men jeg orker rett og slett ikke å redigere bildene. Det går sikkert likar i  mårra.

Selv om det blir noen down-dager på meg har jeg ingen grunn til å klage. Det er bare å ta tiden til hjelp. Så enkelt er det ikke for de som lider av utmattelsessyndrom. Man kan ikke bare "ta seg sammen". Er man utmattet så ER man utmattet. Det er ikke snakk om hva man selv vil.

Influensa er forbigående, utmattelsessyndrom er langvarig. Jeg er heldig som kan flate ut etpar dager og så være i gjenge igjen.

Ha en fortsatt fin tirsdagskveld.

-klem-

Influensa eller?

I går, da jeg stod opp hadde jeg ingen symptomer på noe som helst. Utpå dagen gikk jeg meg en liten tur, men jeg ble så sliten og orket ikke gå så langt. DEt var ikke måte på hvor lat jeg hadde blitt...

Etterhvert ble nesen tettere, øynene brennende og leddene kjennes ut som ubøyelige trepinner. Et kjapt søk på nettet etterlot ikke noe tvil...

Tegn på influensa:

1. Akutte symptomer

2. Feber (over 38 grader) og frysninger

3. Sår hals, tung pust og tørrhoste

4. Slapphet

5. Hodepine

6. Muskel- og leddsmerter

7. Noen får også diaré og oppkast.

(Kilde:Martin Herrstrøm, apoteker og farmasøyt, Apotek1)

Influensa er det ikke så mye å gjøre med, så her er det bare å kapitulere. Heldigvis finnes saltvann for å åpne luftveiene, Ibux for å minske feber, leddsmerter og hodepine. Rett-i-koppen solbærtoddy gjør godt for halsen og jeg kan med god samvittighet ligge på sofan og se på dumme serier.

Egentlig er jeg heldig, for jeg har ferie. Da slipper jeg å ha dårlig samvittighet for at jeg må holde meg hjemme. Jeg har ikke småunger og min kjekke sønn er enkel å ha med å gjøre. Det blir lettvint middag et par dager framover. Dyne, tørkerull og litt blogging og TV innimellom og før man får blunket er jeg frisk igjen, tenker jeg :o)

Ha en riktig fin tirsdag, og hold dere friske!

 

-klem-

Tellerskritt 14.11.2011

Jeg kan ikke huske sist jeg var syk, men i dag måtte jeg bare gi meg over. Jeg landa egentlig på sofan i går etter å ha vært ute en liten tur. Jeg ble så utrolig sliten.... Da ble det ikke mange skrittene gitt... 7061.

I dg regner  jeg med at det blir cirka hundre ;o).... Jeg MÅ en snartur på butikken. Ellers blir det sofa, filmer, toddy, tørkerull. dyna mi (og puta) og Ibux mot leddsmertene. Det går vel over ganske snart....... :o)

Favoritter

AINA   hadde et innlegg om favoritter innen enkelte områder og oppfordret andre til å fortelle om sine. Vel, here they are: MINE FAVORITTER:

  •  PARFYME: "Cool Water" fra Davidoff og "Glow" fra JLO
  • KUNSTNERE : Bjørg Thorhallsdottir og Inga Dalsegg
  • SNACKS: Det varierer. Har ingen spesiell favoritt
  • HÅRPRODUKTER: Jeg bruker litt forskjellig. Leter fremdeles etter noe som passer helt til mitt hår.
  • DYR: Jeg har ikke noe imot dyr, men her heller har jeg ingen klar favoritt. Majestetiske dyr som feks hester i bevegelse er flott, da.
  • BILER: -er derimot ikke noe problem. HUMMER og Mitsubishi
  • FILMER: Nei, det er ikke lov å le, men jeg elsker Pretty Woman!!! Ellers kommer det litt an på om jeg ser film sammen med noen eller alene og hvilket humør jeg er i. Det eneste jeg ALDRI ser frivillig er skrekkfilmer. Jeg liker EN film i den sjangeren, men den er til gjengjeld fabelaktig... The Shining.
  • TV-SERIER: SATC og 71 grader Nord. "Da damene dro" er også morsom Og selvfølgelig NYTT PÅ NYTT!
  •  FARGER: Rød, orange og gul
  •  MATKULTUR: Norsk og kinesisk 

Vel, da er noen "hemmeligheter" avslørt igjen. Tenkte jeg skulle laste ned litt bilder, men nå er det tid for 71 grader Nord og Ylvis, så nå får det bli kveld for bloggen. I morgen blir det en ny historie fra Osloturen igjen, så kikk gjerne innom.

Ha en riktig fin kveld

-klem-

Farsdag for to flotte fedre

Jeg er selvfølgelig klar over at farsdagen var i går, men siden jeg ikke blogget da må jeg bare benytte sjansen til å gratulere to av mine fire "viktige menn" her.

HIPP HIPP HURRA for min kjære pappa. <3 Du er fantastisk!

Da pappa fylte 80 sist vinter feiret vi sammen med ham og mamma på Gran Canaria. Denne åttiåringen sitter IKKE i godstolen og ser på livet, men trives best i aktivitet. Her er Tenåringen og bestefaren fotografert mens de spiser sukkertopper på Sukkertoppen.

HIPP HIPP HURRA for min gode Gubbe også. En flott pappa for våre sønner <3

På den samme Gran Canaria-turen leide vi bil (som snille Gubben selvfølgelig kjørte) og da var vi bl a i Mogan hvor vi fant denne krabaten.

(Det var ikke lurt å plukke fram sydenbildene...Jeg vil tilbake igjen)

 

Dagen i går ble iallefall feiret med en lang god frokost, late hjemmeaktiviteter, middag på Hong Kong Garden i Kristiansund og avsluttet med kaffe og kake hjemme.

Synd du bor så langt unna, pappan min, for det ville vært veldig koselig å kunne feiret sammen med deg og mamma også.

NAM - jeg elsker kinamat med sursøt saus. (David har spilt fotball, ikke vært i slosskamp)

Eplekake og frityrstekt banan smakte veldig godt til dessert.

Det jeg egentlig ville si var vel bare;  Gratulerer med dagen til dere, pappan min og pappan til mine barn. Vi er forferdelig glade i dere.

 

Ylvisbrødrene skilter Averøya

Forrige ukes store snakkis her på øya har nok vært skiltet på rasteplassen på vei ut mot Sveggen. Jeg er nok ikke så veldig opptatt av dette, men jeg syns så absolutt at det er en morsom sak. Litt selvironiske må man tåle å være og det er fin reklame for øya vår.

Skiltet er satt opp og har blitt veldig fint.

Informativt er det også


(Beklager blitsen, jeg var ute en kveld og det var for mørkt til å ta bilder uten den..)

...så nå trenger ingen å vandre hvileløst rundt på leting etter the Bremsneshæt!

Rasteplassen der skiltet står er en perle i seg selv, selv på en grå dag.Averøya ER en perle. Jeg er innflytter selv og jeg vil alltid elske mitt fødested i nord, men Averøy er vakker og verdt et besøk.

Og om du vil se mere om denne skiltsaken må du slå på TVNorge i kveld kl 22.00 og se på "I kveld med YLVIS". Jeg skulle gjerne vært med på avdukingen av skiltet selv, men jeg var på jobb den kvelden programmet ble tatt opp.. Derfor får jeg nøye meg med å se det på TV, jeg også :o)

Hva syns DU om Ylvisbrødrene og om skiltsaken?

 

Tellerskritt 04. - 13.11. 11

Det starta godt, men helgen har vært begredelig lat. Alikevel, har man sagt A får man si B, så her kommer ukens mer eller mindre akseptable resultater...

Fredag 04.11   : 15. 787 Det ble litt trasking rundt i Oslos gater (Bl a for å finne et pol ;o))

Lørdag 05.11   :   9. 211 Ikke like mye trasking, men greit nok.

Søndag 06.11 : 13.282  Slik går det når man trasker rundt med koffert og går feil ;oD

Mandag 07.11:  8.919  Ikke overveldene resultat - til tross for løping etter flybussen

Tirsdag 08.11:  10.212

Onsdag 09.11:  11.611

Torsdag 10.11: 9.897

Fredag 11.11: 4.204 (Neida, det mangler ikke et tall... Jeg stod ikke opp før klokka var nesten halv tolv (våkna faktisk kl 11.11) og var bare inne...)

Lørdag 12.11: 6. 812 OK, liiitt bedre

Søndag 13.11: En ny laaaaaaaaat dag. Glemte t o m å bruke skrittelleren, men jeg tror ikke jeg er så langt fra sannheten  om jeg regner ca 5.000

 

Som sagt.... En begredelig helg, men det har vært utrolig koselig å barre nyte livet i slow motion. I dag er telleren på igjen og til tross for ferie må jeg iallefall få litt bevegelse ut av dagen :o)

-og litt mere blogging blir det uansett. Hjertelig velkommen tilbake til bloggen utover dagen!

 

-klem-

Middagstips - uke 46

Ny mandag, nye muligheter og ny middag....

Mandag; Seikarbonader m/poteter og råkostsalat

Tirsdag; Pølser m/spagetti

Onsdag; Grøt

Torsdag; Kjøttkaker m/poteter, gulrøtter og erterstuing.

Fredag; Røkt torsk m/poteter og gulrotstuing

Lørdag; Hjemmelaget pizza

Søndag; Småstek m/poteter, grønsaker og tyttebær.

I dag håper jeg å få tatt igjen litt på bloggen, både Tellerskrittene (kommer i et samleinnlegg), farsdag, Ylvis og skiltet og litt mere Oslo-tur. - Iløpet av uken blir det iallefall tid for både håndarbeid og bok i tillegg...

 

Ha en riktig god uke.

 

-klem-

Maratonhelg i Oslo - Stemning, Ballett og en japansk avslutning.

Vi hadde planlagt denne helgen lenge, jeg og Laila, men helt uten stress. Vi hadde plass til impulsivitet også. Den første dagen hadde vi flybilletten, vi hadde bestilt hotell og vi hadde billetter til "Svanesjøen"....
Turen fra Kristiansund til Gardermoen er omtrent akkurat en kaffekopp lang, så man rekker ikke kjede seg. Vi tok flybussen inn til byn og fikk sjekka inn på hotellet som ligger like ved Karl Johan.

Oslo hadde Cupfinaledrakt på seg. Oransjekledde og rødkledde supportere var et tydelig innslag i bybildet denne helgen. Vi fikk tak i litt "smånødvendige" ting (Nå vet jeg hvor jeg finner Polet i Oslo sentrum ;o)) og jeg hadde også tid til å møte en flott venninne fra ungdommen (Tusen takk for praten, Berit) mens Laila tok seg en liten cowboystrekk.

Å skulle dra i Operaen i Oslo for første gang var litt spennende og krevde litt champagne...


                                                                            (Fotograf: Laila)

Opplevelsen var magisk.. Arkitekturen, menneskene, musikken, dansen, lyset - og jada, NÅ vet vi at vi ikke kan ta bilder under forestillingen ;o)

Høy champagneføring i pausen hørte med , og en liten tur ut på taket etter at forestillingen var slutt.

Etter en lang dag bestemte vi oss for å spise like ved hotellet. Vi hadde begge lyst til å smake Dim Sum, så valget falt på restaurant Tabibito

Vårrullene smakte fortreffelig, Dim Sum hadde vi litt delte meninger om (Jeg likte dem, Laila syntes de bare var klisne og grøtete) og desserten var en perfekt avslutning på begynnelsen av vårt høsteventyr.

Dette var dagen for ballett i operaen. Dagen etterpå var det tid for SHOW!

Maratonhelg i Oslo

Da er årets maraton unnagjort. Ikke med løpesko på, men i fantastiske Oslo.

Jeg og Laila hadde planlagt helga lenge, og selv om vi gleda oss veldig ble det faktisk enda bedre enn vi kunne forvente. Hotellene, arrangementene og de stedene vi besøkte var verdt hver krone og vi møtte så mange flotte mennesker. Til og med værgudene var på vår side med litt gråvær og duskregn men fritt for snø og is. Med tanke på at det er november var det heller ikke kaldt.

Fredag rusla vi litt i sentrum etter å ha installert oss på hotellet som lå midt i byen. Det ble lunsj på T.G.I.F og en kaffe på Deli de Luca før vi gjorde oss klare for en kveld i operaen. Jeg rakk også et kjapt møte med en gammel venninne ♥ Middagen tok vi etter forestillingen på en japansk restaurant før vi tok kvelden.

Lørdag møtte vi en venn av Laila som inviterte på sushi. Desserten tok vi på Ben & Jerry før vi slappet av litt før dagens høydepunkt på Wallmans Salonger. Derfra gikk det straka vegen til puben The Dubliners og da vi ankom hotellet med sykkeltaxi var det like  før fuglene stod opp igjen.

Søndagen fikk (naturlig nok) en litt treeeg start,men frokosten var god og humøret stigende. Jeg hadde ikke så mye å pakke ned, så i 11-tiden rusla jeg over til neste hotell (Laila kom litt senere i drosje) Vi fikk installert oss og dro deretter til Grønland for å spise indisk mat. En tekopp på Deli rakk vi også før vi tok toget ut til Sandvika og "Hjertefred". Det ble ganske sent før vi kom oss tilbake til hotellet og himmelsengen vår...

Mandag benyttet vi oss av hotellets hamam leeenge før vi satte kursen mot Pascal og begynte å løpe etter flybussen(?!) Atter en gang hadde vi lykken på vår side så vi rakk flyet og ble hentet på flyplassen av Lailas bror.

Det var godt å komme hjem også. Gubben hadde desverre dratt på jobb på Aukra igjen, men jeg kom hjem til ryddig hus, fulle ved-dunker og en koselig Tenåring ♥

Nå sitter jeg her og prøver å fordøye alt. Blogginnleggene kommer etterhvert, så det er bare å sjekke innom de neste dagene. Så mange opplevelser krever mange blogginnlegg, og innimellom har jeg nok å finne på...

Kos dere med en fin tirsdag.

 

-klem-

Tellerskritt 03.11.2011

En ny dag som bl a inneholdt en tur som var liitt slitsom (ikke pga lengden, men pga farten!) og veldig inspirerende. Totalen på dagen ble 17.386.

Tellerskritt 02.11.2011

Absolutt bedre i dag enn i går - 18.359 skritt.

En morgen på Stavneset

Siden jeg stort sett sov bort dagen i går, bestemte jeg meg for å gjøre mest mulig ut av dagen i dag. Etter å ha vekket Tenåringen, kjørte jeg ham ned til bussholdeplassen og så fortsatte jeg videre ut i Futsætra for å gå ut til fyret. Det var en fantastisk høstmorgen...Jeg var nok litt sent ute til å få det beste lyset . Det var den klokka vi drev og stilte på... Det flotte lyset klokka åtte må man nå opp klokka sju for å få med seg.. Noen bilder ble det alikevel...Jeg trodde egentlig jeg var alene der ute.

Det trodde sikkert denne karen også, der han drev og bala med fisken sin. Om det er oter eller mink vet jeg ikke, men jeg vet at han var lynsnar!

Da jeg skulle til å gå hjem møtte jeg ei trivelig dame som jeg slo følge med. Vi hadde en god prat som ga grobunn for endel refleksjoner. Man opplever stadig ting på godt og vondt, men når jeg bare siler ut litt har jeg utrolig mye å være glad for. Det gjelder bare å huske det HVER dag!

Ha en riktig god dag, alle sammen.

 

-klem-

Tellerskritt 01.11.2011

Etter nattens "bravader" gikk jeg og la meg kl 4 på morran, var oppe og sendte Tenåringen på skolen og SOV helt til han kom hjem igjen kl 15.30... Da jeg skulle ut å gå tur i gårkveld ble det en veldig kort tur. Gatelysene var av en eller annen grunn mørke, så hullete grusveier var ikkeno' koselig. Dama snudde og gikk hjem! Dermed ble det stusselige 5.676 skritt i går. Ikke så værst for en halv dag på beina, og merkelig nok motiverende. I dag tar jeg med fotoapparatet og møter dagen ute på Stavneset ;o)

Ha en riktig fin onsdag.

 

-klem-

Tellerskritt 31.10.2011. Nattlige aktiviteter ...

... hjelper vel litt på. Nå er klokken snart fire om natten og jeg er trøtt som en dupp.

Det ble en bedre dag i dag (heldigvis) med 12.857 skritt, på noe som igjen gir et gjennomsnitt for oktober måned på 10.154 skritt. Til tross for en helg med mere jobb enn turer ble det dermed et akseptabelt resultat likevel. Jeg greide ikke å regne ut dette i natt for jeg var så f o r f e r d e l i g trøtt. Nå har tenåringen dratt på skolen og jeg finner senga igjen straks. Det kan man gjøre når man har ferie ;o)

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits