desember 2008

Et nytt godt år

Som vanlig er det travelt her i heimen. Lite tid til å gjøre opp status om det som har vært, men man kan alltids ha håpet likevel. Håpet om at det som ligger foran oss blir bra.Derfor vil jeg ønske dere et riktig godt nytt år, alle sammen. Se positivt på det som ligger foran dere. Lær av det som ligger bak dere, og la det nye året bli et GODT år.

Det er ikke alt man kan løse med å tenke positivt. De som opplever uungåelige, triste ting har vonde og vanskelige dager i vente. Se deg rundt og prøv å vise at du bryr deg. Gi en klem, et håndtrykk, gi litt tid. Og prøv å finne det gode i de grå dagene vi har innimellom. Håper dere alle får gode opplevelser og mange gleder i 2009

-klem-

Jula 2008

Det har blitt dårlig med bilder fra jula her på bloggen, så det er vel på tide å bøte på det :o)

julen 2008 001

Bittelille-julaften (22.des), var den store fikserdagen her hjemme. David kjeda seg litt, så da jeg foreslo at han skulle støvsuge, sa han ja med en gang. Med musikk på ørene og godt humør tok han en runde på hele huset. Gjett om det er kjekt å ha store unger :o)

julen 2008 002                                            julen 2008 003

Lillejulaften er det alltid grøt med mandel til middag, og så koser vi oss på kvelden med spekemat og koselig "dagen-før-dagen"-program på TV.

julen 2008 004

Julaften er D kokk. Det eneste jeg gjør er å lage kålrabistappa. Resten tar kokken seg av, og da blir det deilig.....

julen 2008 005

Nå tok det FORFERDELIG  lang tid å laste opp bilder, så jeg får fortsette med "julefortellingen" min senere.
Ha en fin dag, venner..

-klem-

Sorgen som aldri forsvinner - that's why I wear black

Jeg går ikke rundt i svarte klær hele året.. jeg smiler og ler og har et liv...

Men en dag i året, slipper jeg sorgen inn i mitt hus.
27. desember, hvert eneste år, har jeg kledt meg i svart og dratt bort til gravstedet. Der kneler jeg ned ved en liten gravsten i den første rekken du møter på. Jeg tenner lys, og det hender at jeg gråter.. men det er ikke så ofte.. Tårer har aldri hjulpet meg, men selv om sorgen aldri forsvinner, endres den, og på merkelig vis blir den til å leve med -på en måte..

Min kjære sønn skulle vært 15 år i dag. Han var så ønsket og så etterlengtet...og så død....da han ble født. Man fant ingen feil, ingen årsaker, ingen mening i det.... Og på makabert vis ble jeg lei meg for at folk ikke gratulerte meg. Jeg hadde blitt mamma til en nydelig liten gutt.. Han liknet på storebror og var verdens deiligste baby.
Jeg fikk aldri holde ham, men etter at han ble født, satt jeg og strøk på ham - helt til han begynte å bli kald. Varmen ble borte og verden var et hardt sted. Jeg krøp inn i en kokong, og bare Hans Magnus greide å lokke meg små runder ut derfra.

Selv om jeg sviktet meg selv, kunne jeg aldri svikte ham ♥

Tiden gikk. Det ble mye sorg og mange tunge dager. Mange ganger jeg ønsket å gi opp. DET gjorde jeg ikke, og nå sitter jeg her, 15 år etterpå og minnes ♥KRISTIAN♥
-du lever i våre hjerter!

-klem-

Ingen å miste...

Så har det skjedd igjen.. Ikke helt innpå meg, men nært nok til at det berører mine tanker. En bilulykke. Et øyeblikk....
Vi har "fulgt" familien i utkanten siden 1988... Litt tettere fra den tiden da guttene gikk på ungdomsskolen. Ikke omgangsvenner, men vi har visst om hverandre fra foreldremøter og slike "settinger".
Ord er fattige og kan ikke gjøre noe til eller fra, men om håp og gode tanker teller, så er vi mange som håper at det går bra og som tenker på familien
Og til andre som leser dette, så vit at vi sirompa, halvgamle teitinger i foreldregenerasjonen er kanskje ikke så flinke til å si det bestandig, men vi elsker dere, ungdommene våre. Dere er vår framtid, bærere av vår historie og det beste vi har skapt.

Våre barn... vi har ingen å miste♥

-klem-

God Jul

Nå har vi hentet den siste pakken på posten, vært på gravstedet og tent lys og spist god, lang julefrokost før vi så på tre nøtter til Askepott. Julen er her, jeg skal legge meg og sove litt mens D setter på julemiddagen, og alt er fred og ro.
GOD JUL, alle sammen :o)

-klem-

Man rekker ikke alt

I dag er det 4. søndag i advent, og jeg jobber hele dagen. Det er rolig og greit på jobb, men jeg ville nok ha vært sammen med D og ungene om jeg hadde kunnet. De skal på kino og se filmen om Max Manus, og den kunne jeg også tenkt meg å se. I tillegg skulle de ut og spise.. Jeg vil være med!!!!
(Sorry, bare et ukontrollert utbrudd. ) Jeg håper "guttene mine" koser seg og får en fin dag. Jeg skal spise pizza fra i går. Hans hadde laget nydelig pizza i går kveld, og jeg tok med meg restene på jobb! Etterpå skal vi ut på tur.. håper det blir koselig, det også.
Skal bare vaske over et gulv heller tre, så kan jeg ta det med ro litt før vi drar :o)

Håper alle får en fin 4.søndag i advent..

-klem-

Bare en ballong..

I ettermiddag, da jeg og LJ var på butikken, fikk jeg meg en hyggelig overraskelse :o)
Innimellom shopping av brød og vaskemiddel fikk jeg meg en hostekule - igjen.. Butikksjefen på Prix gikk forbi akkurat da, og hilste like blidt som han alltid gjør. "Stakkar, er du syk?" spurte han ..Ja, veldig, det er helt sikkert synd på meg, svarte jeg, med en latter. Jeg hoster litt, men det er IKKE synd på meg. Æresord!
Blir det bedre om du får en ballong, spurte butikksjefen, og da jeg bekreftet det, gikk han og hentet en oppblåst, gul ballong :o)
Det er nesten underlig at en liten rund sak, fylt med luft, kan gjøre en glad, men den kan faktisk det. Kanskje vi alle skulle blitt flinkere til å gi hverandre ballonger????

-klem-

Julekonsert med Mads

Egentlig skulle jeg lage et langt og godt innlegg om Mads. -Men jeg rekker det ikke :o(
Vil bare si anbefale dere som er i Kristiansund i dag å gå på konsert i Kirklandet Kirke i kveld

mads

Mads Belden har konsert der kl 19.30, og du betaler bare 200 kroner for å komme inn. Med seg på scenen har han Stephen Ackles og Veronica Akselsen, og konserten er til inntekt for Røde Kors..

Jeg skulle så gjerne vært der, men jeg jobber.. desverre.

Kirkekonserter gir en helt egen julefølelse, og Mads har jeg kjent i mange år, siden  han gikk på skolen sammen med Hans..

Og uansett hvor du bor - få med deg en kirkekonsert før jul. Det  hjelper på i en stresset hverdag

-klem-

En FIN dag

Ofte blir dagene det man gjør det til selv. Dagen min i dag er et godt bevis på det :o)
Jeg våknet med feber - igjen! Den f**** influensaen prøver seg stadig!  Noen ibux, en god frokost og en dusj slår den tilbake. Så det så!!
Planene for helgen er langt fra glamorøse. Jobb fra 15.15 til 22.30 i dag, og fra 08.00 til 22.30 i mårra. En haug med klesvask, gardiner som skulle henges opp..
OK, det er da man må velge. Jeg valgte å sette på ei vaskemaskin, hente julegaven til Hans som var kommet i posten, og gå på kafe!!! På et lite sted treffer man kjentfolk hele tiden. Jeg drakk kaffe sammen med søteste Eli, en tidligere kollega. LJ og Elisabeth kom også, og ved nabobordene satt det flere kjenninger. To kopper kaffe, et stykke deilig ostekake og masse latter etterpå, er dagen fantastisk! Jeg skal kose meg på jobb sammen med en bruker, Hans har lovet å lage middag til gjengen hjemme, og jeg er full av ny energi. Dagen som startet så uggent er blitt starten på en deilig juleinspurt. Null stress, bare min deilige familie og gode venner. Fordi det var slik jeg valgte at den skulle bli!
Velg gleden og latteren, du også, så håper jeg din dag blir like bra som min♥

-klem-

Trøstepremie :o)

For to dager siden kom det en hyggelig overraskelse i posten..

013

Rundt Haloween var jeg med i en konkurranse hos svenske Chic, og selv om jeg ikke vant, fikk jeg "hederlig omtale" og beskjed om at jeg kunne vente meg en liten trøstepremie i posten. Jeg trodde det hadde blitt borte i alt julestresset, men plutelig satt jeg her med nye leppeprodukter og en øyenskygge som passet meg perfekt....

Jeg ble kjempeglad, for det er ikke ofte jeg vinner noe som helst, og iallefall ikke girlie produkter som dette. Mine guttefylte dager må bli litt mere rosa, tror jeg...

-klem-

Bursdagsbarnet mitt

♥David er 13 år♥

012

Det hjelper ikke om man blir vekket av bursdagssang og pakker...trøtt er man alikevel :o)

Den store dagen var i går, 18. desember

Det er så lett å tenke seg David som lillebror. Han var SÅ etterlengtet da han ble født, og alle sykehusbesøk og undersøkelser og medisiner gjør at vi andre tre i familien føler at vi må passe på ham..og så er han plutselig tenåring, med alt DET kan føre med seg.
Umulige unger har jeg aldri hatt, så hvordan jeg isåfall takler det, blir spennende å se. Håper jeg slipper å finne det ut.
David er iallefall på vei til å bli en liten mann. Siden vi har liten familie, og ingen av dem bor her vi bor, blir det lite pakker og ikke selskap, men det var OK for han. Han er kjempefornøyd uansett. I utgangspunktet så jeg for meg noen kompiser, pizza og film her hjemme i går, men så var det juleball akkurat i går da..
Det var nok veldig spennende med det første juleballet, og han var ferdig i god tid før han skulle dra.

015

Her sitter han spent og venter, med nykjemma sveis og dressbukse. Da ballet var ferdig, kjørte Hans og henta ham, også spiste vi sjokoladekake til "kvelds"
Bursdagsbarnet var kjempefornøyd med dagen, og da er vi andre det også!

Influensaen prøvde å slå meg ut i går, men jeg vant!!! Noe grumsete i halsen er jeg nok, men ikke værre enn at jeg lever over det. Skal lete fram litt nisser og den siste, mest julete julepynten i helga, og så er det JUL. Jeg jobber mye (som vanlig), men det blir tid til å kose seg sammen med familien alikevel.
Hans kom hjem i gårkveld, så endelig er familien samlet igjen, og da har jeg det bra ♥
At jeg er litt grumsete i halsen, gir bare julesangen en ekstra snert! Håper dere alle har hatt en fin morgen.

-klem-

AC/DC på Valle Hovin

Da har jeg greid det! Er ikke så lite stolt, egentlig, over at jeg, gamle dama, har fått tak i bilett til AC/DC konserten i Oslo i juni :o)
Etter å ha sittet i en utrolig nervepirrende kø, der minuttene tikket..og tikket...og tikket, kom jeg heldigvis igjennom og fikk bestilt og betalt og om en liten måneds tid kommer den i posten til meg!!!

-også er det ikke jeg som skal ha den, engang... Vurderte sterkt å kjøpe bilett til meg selv også, men regner med at Hans ikke gidder å dra på mora si på konsert, så jeg droppa det.

Som du skjønner, er biletten til Hans. Siden han har eksamen som startet samtidig som bilettene ble lagt ut på bilettservice, måtte mor trø til, og nå er det i boks. Da kan jeg glad og lykkelig gå og legge meg med vissheten om at min sønn skal bli trykket flat, kjede vettet av seg med å vente, få blåst ut trommehinnene av lydnivået, drikke seg festival-dritings eller?????
Forhåpentligvis blir det "A day to remember" for ham ♥

Er det flere som liker AC/DC her, eller er det meg (og ungene) det er noe galt med?

-klem-

Eksamensdag

Rundt omkring i hele Norge er dette en dag da mange har eksamen... Forelesninger, foredrag, lesing, oppgaver... Alt man har lært skal oppsummeres iløpet av noen få timer. Grunnlag for fremtiden skal legges ut på ark. JEG har ikke eksamen i dag, men Hans har!!! Han har eksamen i matte, og jeg krysser fingre og tær for at det går bra.
Jeg er alltid stolt av ham, og utrolig glad for at jeg får være mamma'n hans. Innimellom tror jeg at jeg er den heldigste mamma i verden, som får ha Hans og David i mitt liv...
Om DU skal ha eksamen i dag, er det sikkert noen som tenker på deg også. Litt smånervøs og spent på hvordan det går. Noen som sender varme tanker til alle studenter og skoleelever som lever i en tøff verden. Jeg sender iallefall varme tanker til dere alle...Men de fleste går nok til mitt eget hjertebarn, Hans♥
Lykke til!

-klem-

Når de unge dør...

Det har skjedd igjen.. En tragedie som involverer unge mennesker. En tragedie som rammer mange...
Døden er blind. Døden tar, uten mål og mening. Døden tar, og legger igjen så mye sorg og smerte. Da blir det feil å si at det er en mening med alt. At unge mennesker dør, er totalt meningsløst!

Når unge mennesker dør på et lite sted, involverer det så mange. I en by blir man forferdet og oppskaket, man sørger og gråter, men de fleste kan alikevel fortsette med livet sitt.
På et lite sted blir man lammet. Kroppen blir lammet. Sjelen blir lammet. En generasjon sitter igjen med store hull.
Desverre husker jeg flere slike ulykker. Jeg husker den vesle øya Myken. En fiskebåt som forsvant. Unge gutter som ble borte. Jeg husker en bilulykke på Vannøya. To søstre og en unggutt. Et avisbilde av en joggesko i fjæra..
Desverre husker jeg flere, men for å ikke glemme noen, lar jeg være å nevne flere - bortsett fra brannen på Sturecompaniet.. Mange unge... Veldig mange som ble involvert. Det skjedde i en by, men det var så mange døde. Så mange unge...

Og nå. En brann i et hus der flere unge mennesker omkom... En voldsom tragedie. Et lite sted med mange rammede. Jeg skulle ønske det fantes en formel for hvordan mennesker skal takle sorg. At man kunne si at alt blir bra... Det er løgn. Vi må bare snuble oss gjennom det. Gråte. Snuble. Falle. Famle seg blindt videre gjennom sorgen. Det eneste jeg vet, er at man må leve i sorgen en stund, selv om det gjør vondt. Det forandres med tiden, men smerten river en i biter mens det står på. Noen blir aldri riktig hele igjen.

Om noen unge skulle forville seg hit og lese bloggen, så TA VARE PÅ DERE SELV. TA VARE PÅ LIVET OG HVERANDRE. Dere er framtiden. Dere er levende liv. Dere er elsket... Det hender at livet er vondt og vanskelig, men det er alikevel et liv, og uten dere dør vi andre innvendig. Take care ♥

-klem-

julebordet er over....

Tilbake på hotelrommet... Det har vært like trivelig som det pleier å være, og stemningen er upåklagelig. D er ute på by'n og kjøper kebab (???) og jeg er utrolig glad for at det finnes trådløst nettverk på hotellet. Så vidt jeg vet har jeg lovet å reise til syden sammen med Bente og Ellen til høsten.. Utrolig hva man finner på i godt selskap...Ellers har festen gått SÅ bra, og vi har hatt en kjempekveld.
D har jobbet 25 år i samme firma, så han fikk gullklokke for det. Bilder kommer i morgen hvis de er bra nok. Nå er det for sent på kveld til å sensurere dem.
Der kom mannen også "hjem", så det er vel på tide å legge seg om man skal rekke frokosten...
-klem-

På hotellet


Så var vi vel installert på rommet her...

004

D koser seg med dagens avis, og jeg er på vei i dusjen.
Godt å ha god tid for en gangs skyld :o)

Julebordshelg

Lørdagen er godt i gang. Det blåser ganske bra, men for en gangs skyld bryr jeg meg ikke så veldig :o)
Vi skal på julebord i kveld, og det er på det samme hotellet som vi skal bo på.. Praktisk!

David skal på overnattingsbesøk til Erlend, og det gleder han seg kjempemasse til . Han er klar til å dra allerede, tror jeg..

natur 012

Her er "gutta boys" hjemme hos oss tidligere i høst.

Vel - får pakke ned PC'en.. er på tide å komme seg avgårde...

En av de dagene som bare ble borte

Heldigvis var det en lysvåken  (og ikke så lite stolt) David som møtte meg da jeg kom hjem på morgenen... Alikevel har dagen levd sitt eget liv. Jeg har bare prøvd å hengt med i svingene... Da jeg stod opp ble det middag i full fart før jeg og D dro til byen for å hente kjøpmannsdisken han hadde kjøpt til hytta. Fikk kjøpt det meste av middagsmaten til jul også, så da kan det krysses av på lista. Vi kom litt sent til by'n, så julekortene fikk vi desverre ikke henta. "Mannen i butikken" senka ned vindusgitteret sitt og låste akkurat da vi stoppa bilen utenfor.  Vel, vel.. skal på julebord i by,n på lørdag, og da får jeg henta dem. Bestilte dem på nett, men hos en lokal fotograf . Er kjempefornøyd med servicen der, og det teller endel for meg !
Vel...tilbake til regnskapet jeg skal gjøre ferdig i natt. Etterpå blir det forhåpentligvis tid til en film igjen :o)
God natt, alle sammen.
-klem-

Litt flinkere

Da jeg dro på jobb i gårkveld, var iallefall ting litt bedre organisert enn i går. David hadde gjort masse lekser (mens jeg sov), pakka sekken, tatt medisin og dusja. Siden alt var ordnet og han lovde å stå opp før D drar hjemmefra, skulle han få lov til å se yndlingsprogrammet  (C.S.I).
Blir spennende å se om det blir slik, da, eller om jeg må vekke ham i morgen også.. Isåfall blir det iallefall stress, for jeg er ikke ferdig på jobb før (tidligst) kl 08.00 og det tar litt lengre tid å komme seg hjem fra "boligene" enn fra sykehjemmet....
Nå skal jeg se en film og strikke litt. Det er godt med rolige netter.
Håper du også har en fin natt
-klem-

Klar himmel

Den isblå himmelen er et syn...
Lufta er forfriskende kald...
Høres ut som starten på en dårlig roman..

Fortsettelsen besto i å komme ut fra 10 timer nattjobbing til en nedfrosset bil. At bilvinduene måtte tines var en ting, men bildørene var også frosset!!!! Fikk heldigvis opp døra på passasjersiden så jeg kunne klive inn i bilen :o)
Og selvfølgelig gikk det tregt i heimen da jeg kom hjem. Matpakke?meldingsbok? naturfagsbok? genser?
Endte med at jeg måtte kjøre David ned til bussholdeplassen. Må virkelig se til å få innført bedre rutiner i heimen - i morgen. ;o)
Er dere flinke med rutiner i forhold til skole/lekselesing?

Håper alle får en kjempefin dag.

-klem-

Hvordan man kan følge en drøm

Når man bor på et lite sted, er det lett å gli inn i et mønster. En hjørnesteinsbedrift eller to, skolen, posten, offentlige kontorer... I min lille krok av verden har vi, som så mange andre steder, et butikksenter også.. På det senteret finner du en butikk som jeg har nevnt tidligere og et fantastisk menneske som jeg vil fortelle litt om.

011

Her er hun, Grete

Hun begynte med en ide..som ble til en drøm...som ble til en av Norges ledende produsenter av kunstglass.. på vår lille øy :o)
Sammen med mannen sin har hun utviklet en bedrift med fantastiske produkter, og en skikkelig feelgood-butikk.
Jeg var innom butikken en dag og tok litt bilder. Det er så mye vakkert der, at jeg har lyst til å vise det fram til flere, så her kommer en liten smakebit;

006                                          

 012
Butikken heter Puls, og der finner du fat og boller som fremhever alle nyanser i glass, du finner dekorasjoner og figurer, og aldeles fantastiske smykker....
001

Fra taket henger unike nisser, engler og andre figurer. Jeg skulle gjerne tatt med meg MANGE av disse hjem:o)

005

Jeg elsker englene..

004

.....nissene...

003

..og juletrærne♥

Bildene kunne vært bedre, men jeg håper du har fått et lite inntrykk av hva Glass Forum er. Dette er bare en bitte-bitte-liten del, bla a har de den nydeligste adventsstjerne jeg har sett, og fabel-englene og stjernene er også verdt å nevne, selv om jeg desverre ikke har bilde av dem her.

Til slutt får denne katten

008

representere den delen av kunsten som ikke er "julete". Det som tilhører julen er bare en liten del av bedriften, men alt er aldeles nydelig ♥

009

...og smykkene fortjener en egen post ved en senere anledning !

Det er mye jobb, tålmodighet, innsatsvilje og lange dager som ligger bak det å følge en drøm, men det er mulig. Grete har bevist at man kan få til noe stort om man bare ville stå på nok.
Vi trenger flere som Grete, vi trenger mennesker som våger å satse og vi trenger det vakre i livet.

Om du lurer på noe, svarer jeg gjerne på spørsmål, både i bloggen og på mail. Håper du har en fantastisk førjulstid.
-klem-

Etter 71 grader nord

71 grader nord er ferdig. Finalen er overstått og bil og penger er delt ut. Dette er et program hvor deltakerne blir utfordret på fysisk og psykisk plan.. og på det moralske planet hvor de danner grupperinger - noe jeg syns er utrolig feigt, men det e'kke jeg som lager spillereglene her,,, Uansett presses mennesker til det ytterste - og vinner. Samtidig får vi en smakebit av hvor fantastisk og hvor vilt Norge er...
- Og så kommer Norges Herligste...
Jeg tror jeg må henge opp klær. Og rydde ut av oppvaskmaskinen. Og vaske kjøleskapet.......
Har ikke noe imot programlederne, men jeg har mye imot å drite ut folk!

Kommentarer i bloggen...

..gjør meg alltid kjempeglad. Når jeg blogger inviterer jeg mennesker inn i mitt liv. Når dere kommenterer sier dere "Ja, takk" til å sitte ned en liten stund.. :o)
Love you all
-klem-

Ser du julefilmer?

Jeg elsker julen, og vi har mange tradisjoner i forbindelse med den. Noen gamle tradisjoner som vi har "arvet" fra våre foreldre, og noen nye som vi har laget selv :o)
En av de nyeste, er julefilmene våre. Det finnes et utall filmer, og endel av de har vi på VHS og DVD. I fjor kom vi på at vi skulle lage vår egen adventssøndagstradisjon. Hver søndag i advent ser vi en av disse filmene. Så i dag har vi kosa oss med pepperkaker, mandariner og "Grinchen" ♥
Jeg elsker tradisjoner, jeg elsker familien min og våre deilige søndager med levende lys og film. Har du noen julefilmer du ser hvert år?
Håper i såfall du koser deg masse med dem.
-klem-

Den sure dama i kassa

Desember er den store "kjøpe"-måneden. Vi kjøper pene ting, stygge ting, nyttige ting, gode ting, rare ting... i det hele tatt... vi kjøper!
Samtidig vaser vi rundt på andre menneskers arbeidsplass som om vi eier stedet. Vi roter i tilbudskorger, snur ting opp ned, drar i glidelås og tøyer i strikk...
Heldigvis er de fleste ekspeditører tålmodige sjeler som tar det meste med ei klype salt, men selvfølgelig kan noen av dem også ha dårlige dager.  Kanskje får du et surt svar, kanskje må du vente lenge i kø, kanskje blir du oversett når det er din tur... Da skal du tenke på at ekspeditøren også skal rekke å ordne til jul, bake pepperkaker og rekke en buss. Kanskje gikk hun glipp av datterens skoleavslutning fordi butikken hadde langåpent, eller han hadde kranglet med kjæresten fordi han måtte jobbe igjen,,,
Vi er mennesker, alle sammen, men vi kan faktisk gjøre en dårlig dag litt bedre for andre, bare ved å tenke litt. -så neste gang du møter en ekspeditør som du syns er litt grinete.. Si pent "takk" når du får kvitteringen, og smil. Det koster ingenting!
-klem-

Helg og brente mandler

Når jeg jobber natt, sover jeg naturlignok på dagen. Denne perioden må jeg sove mye, for nettene er intense og krever mye akkurat nå. Heldigvis blir det bedre til uka :o)
Når jeg sover så lenge blir det powershopping av matvarer når jeg står opp. Null handleliste, null oversikt, men slik må det bare bli..
Da jeg var nede på butikken i ettermiddag, traff jeg på søte Norunn og vi ble stående og diskutere hvordan man lager brente mandler... Flere andre ble med på diskusjonen etterhvert.. Med og uten skall?  skal man bruke smør? Stekepanne eller gryte?
Egentlig en uintresant diskusjon, men etterpå tenkte jeg på hvor heldig jeg er som kan være sosial mens jeg kjøper melk og brød, og kan møte folk som gir en GOD helgefølelse..til og med på ICA.
Akkurat nå elsker jeg plassen jeg bor på ♥
Håper du også trivest der du er :o)
-klem-

Pakket og klart

..iallefall nesten :o)

feelgood 004

De fleste pakkene er ferdige. Nå er det bare å putte dem i de riktige post-eskene og få dem sendt. Til Tromsø, til Vannøya og til Steinberg... with love ♥.... og i god tid før jul, for en gangs skyld.
-klem-

Helg og ny vin

Endelig helg! For min del betyr det, som så ofte før, jobb.. Det er ikke alltid like moro å gå på jobb en lørdagskveld (eller fredag, eller søndag..), men noen må jobbe da også. Alikevel liker jeg helgefølelsen.
Min kjære D kjøpte ikke roser i dag. Forrige helgs buketter står fremdeles nydelig. Istedenfor kom han hjem med dette.....

feelgood 003

Glasset er selvfølgelig et av mine Kongle-glass (som tåler oppvaskmaskin!!!), men vinen er absolutt ny. 
Den med sløyfe på er en Saint Christophe fra 2006. Den andre flasken er også fransk, en Cabernet Sauvignon fra 2007 i nydelig "julete" flaske. 
Selv om jeg ikke kan smake på disse nå, ble jeg kjempeglad for at de fant veien hjem til oss. Det kommer vel kvelder da jeg kan kose meg hjemme, jeg også.

Nå skal jeg nyte kvelden med å spille julemusikk og pakke inn julegaver mens D-ene mine er på ungdomsklubb.
Håper dere alle får en deilig helg med litt førjulsglede :o)
-klem-

Å senke skuldrene

De siste dagene har egentlig gått i ett. Jeg har gått på jobb, dag og natt, jeg har vasket hus, strøket gardiner og bakt.. Og så
i kveld
kunne vi kose oss med dette

familie 008

Vi hadde deilig bringebærsmoothies og smakte på julekakene. Fattigmann, peppernøtter, krumkaker, mandelmakroner, havreflarn, risboller, kokosmakroner og sandnøtter,,, Chocolade chip cookies må jeg bake senere, for de blir oppspist straks de kommer ut av ovnen :o)
Så nå er småkakene i boks (bokstavlig talt), og vi har tre deilige uker å kose oss på før jula starter. Og da skal vi kose oss enda mer :o)

Må forresten vise fram rosene jeg fikk til sist helg.

familie 009      familie 010

Kvaliteten på bildene er ikke den beste, og fargen virker mindre rød enn den egentlig er..
D er veldig flink til å kjøpe blomster til meg. Får du ofte blomster?

-klem-

Straff

Måtte en tur på butikken i sted, og da fikk jeg se hva straffen er for å være lat, nemlig

DETTE

familie 004

Isskraping! Lurte meg unna den også, for jeg starta opp bilen og venta litt, jeg.
Det var forresten ikke bare latskap som gjorde at bilen stod ute, for det er litt plundrete å rygge inn i garasjen.
Etter mathandlinga står imidlertid bilen godt plassert i "huset" sitt
Mellom ei trampoline i tusen bitar, hagemøbler, en stor jekk, sykler og diverse verktøy som jeg ikke kan navnet på! Jeg slipper iallefall å skrape is neste gang jeg skal ut med bilen, men det kan vel hende jeg får et eller annet på (henger-) kroken :o)
Håper du har en fiiiin dag!
-klem-Stressbaking!!!

Kvelden hjemme endte med at jeg kjevla og stekte fattigmann, satte på vaskemaskinen, fyrte opp i ovnen igjen (tror du ikke dritten slokna, da!!) .. og hjalp David med et foredrag som han skal ha i morra. Han kunne jo kanskje ha sagt noe om det tidligere, da, men det gjorde'n ikke!!!
I tillegg satte jeg på oppvaskmaskin og kaffetrakter (til D) og bar ut søppel. Følte meg som den mangearma dama fra TV-reklamen.. Var nesten godt å komme på jobb så jeg fikk satt meg ned ;o)
Ha en god natt, folkens. Blir litt høyere frekvens på innlegg her på bloggen framover.
-klem-

Feil?

Jada, jeg har stått tidlig opp.. men akkurat nå gleder jeg meg bare til å legge meg igjen. Har tydeligvis "fått igjen" for mangel på søvn forrige uke, så nå sliter jeg virkelig med å finne motivasjon til noe som helst. Tror jeg går og vekker David bare for å få legge meg i senga hans.....
Neida, han har engelsktentamen, så han må vel opp slik at han har god tid til å spise frokost. Og jeg får vel begynne på det jeg bør gjøre.... Rydde, vaske klær, lage middag, vaske kopper... Engang trodde jeg det var spennende å bli voksen. I dag tror jeg at jeg trodde feil!
-klem-

En flittig maur???

At jeg er noen maur skal jeg ikke påstå, men at jeg er flittig for tida, må jeg få lov til å si. Jeg "jobber som han tyyykje", har vaska hus og alle mine julegardiner (Var ferdig med det like før jeg dro på senvakt i går..) Og i dag har jeg bakt det meste av julekakene. Krumkakene skulle jeg egentlig lage i kveld, men jeg hadde mye mere lysst til å snakke med kjempekoselige M på tlf... Vi møtte henne m/ familie på ferie for to år siden, og fikk kjempegod kontakt . De har også vært på besøk hos oss etterpå, noe jeg syns er SÅ trivelig. Håper de tar turen snart igjen.
Uff - har planer om å stå opp tidlig i morgen og heller sove før jeg skal på nattevakt i morrakveld.  Håper dere alle har en fin fin advent
-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits