desember 2009

Tidlig morgen

Hmmf. Å stå opp klokken halv fire om morran er ALT for tidlig - bare for å få slått fast det!

D skal på kontroll i Trondheim og på Orkanger i dag, derfor stod jeg opp tidlig. Jeg kunne gått og lagt meg igjen, men da hadde jeg bare sovet bort dagen, så jeg tror jeg steker krumkaker istedenfor, jeg :o)

Håper dere alle har en god dag i førjulstia, og at dere har tid til å puste på innimellom.

-klem-

Nyttige lekser

Det er nok ikke alle leksene David får på skolen som er like matnyttige i heimen som den han gjorde ferdig i går og på morran i dag..

Egentlig skulle han rydde rommet sitt og dokumentere at han hadde gjort det, men der fikk vi et problem. Bortsett fra mine julegardinkasser som havner på hans rom fordi luka til mørkeloftet er der, er Davids rom ryddig. Da måtte vi komme opp med en "Plan B".

Kjellerstua er IKKE ryddig. Greit, da har han et prosjekt å bryne seg på-

 


Her flyter det av kasser til juleservice, gardiner som skal legges bort og ikke minst - spillmaskiner i alle former og fasonger. Kan dette kombinerte lageret og spillebula bli noe koselig da?

David gjorde en kjempejobb med å rydde, tørke støv og ta ned gardiner.Nye gardiner må strykes før de henges opp.Gulvet må støvsuges og vaskesOg til slutt må man pynte litt

 

Jeg er kjempefornøyd med resultatet. Spesielt er jeg glad for at spillmaskinene er rydda opp i og satt vekk.Problemet kom da David skulle skrive rapport og dokumentere at han hadde gjort oppgaven. Vi flytta den bærbare PCn ned på kjellerstua, men fikk ikke til å koble skriveren på den, så det må vi finne ut av iløpet av dagen. Teknisk innsikt har jeg fremdeles ikke. Men jeg har iallefall ei kjellerstue som er ferdig til jul :o)

Håper dere alle har en fin tirsdag!

-klem-Etter nattevakt...

Da - var fem netter på jobb gjort unna. Det er deilig å kunne starte uka med mange dager fri og sånn passelig mye å gjøre. Jeg skal på min første spinning-time på Treningssentret i kveld, og da håper jeg julegavene er på vei til familien min. Før jeg legger meg skal jeg få pakket inn de siste og ta meg en runde på posten. Kanskje rekker jeg å skrive julebrev også :o). Kvelden slutter med finale i 71 grader Nord...
I morgen skal jeg på Skaret og spise sammen med kolleger. Enda mere å glede seg til!
Onsdag skal D på kontroll i Trondheim, så da er jeg billaus. Da passer det godt å ta siste "juleinspurt" i huset. Skrive liste over det som ikke er ordnet enda, bake siste rest og henge opp de siste julegardinene. Julemusikk og fyr i ovnen hele dagen :o)
Torsdag må jeg bake sjokoladekake, for det ønsker David seg til bursdagen sin på fredag. Fredag kommer Hans endelig heim og jeg kjører på med nye nattvakter, fire netter på rad denne gangen :o)
Er det rart at tia flyr?

Sist uke har vært koselig. Vi avslutta den med julegaveshopping på fredag, mens David var på ungdomsklubben. Lørdag ble det mye soving, og i går var vi med på noe som vi har venta lenge på!!!

Men nå skal julepapiret fram og de siste gavene pakkes. Det blir nok mere blogging utover, bl a med bilder fra dagen i går.Håper alle har en fin mandag

-klem-

Uka som gikk fra meg.. fortsatt

Da var poden avlevert på bussholdeplassen, og det blir en kjapp bloggrunde før dagen starter på ordentlig...

Alle som kjenner meg vet at denne kombinasjonen får meg til å grøsse:

advent 09 010  advent 09 009


Min kjære Avensis + speilblank is er for meg ensbetydende med trøbbel. Når bilen i tillegg har piggfrie dekk, er det nok til at jeg får lyst til å dra dyna over hodet og sove til veiene blir isfrie igjen!
Forrige uke var en av disse periodene hvor jeg banner mere enn normalt og prater med meg selv - og bilen - mens jeg kjører. Jeg har ingenting imot snø, om den bare kunne holdt seg unna kjørebanen og iallefall vår bratte oppkjørsel. Toyota har sikkert ment det godt ( og egentlig er det jo kjempeflott) når de installerte antiskrens, ABS og gud-vet-hva i sine biler, men jeg skvetter så ille når alle disse tekniske finessene slår inn at jeg holder på å kjøre i grøfta bare pga det.
Vel - noen utfordringer må man ha her i livet :o)

advent 09 011

Nå er det ikke mange dagene til fergebommen går opp for siste gang på Averøya. Tunellen under Bremsnesfjorden er ferdig, og den ofisielle åpningen er 19. desember 2009. Det er mange meninger om den nye forbindelsen til byn, men jeg gleder meg til å slippe all ventingen i fergekø.

Litt vemodig er det likevel å se en Bremsnesferge som er julepyntet for siste gang.

advent 09 012  advent 09 013

Det har vel hendt at juletreet har fått litt hard medfart i dårlig vær, men god stemning har det ofte vært ombord.

Uka ble avrundet med koselig fredagskveldsbesøk av Liv og Kalle. De hadde med seg de nydeligste roser til D
advent 09 015

Som alltid er både jeg og min kjære glad for blomster og de passet så godt til en adventspyntet stue. Tusen takk, Liv og Kalle♥

advent 09 014

Og midt i alt dette julestresset, er det viktig å ta seg tid til litt kos også. Denne tirsdagen bestemte vi oss for å spise pizza, jeg og David. Siden latmarken hadde tatt bolig i mora, ble det en take-away variant fra Averøy Restaurant. Man må jo støtte det lokale næringsliv, ikke sant?

Da er det ingen bønn mer - det er bare å brette opp ermene og få dratt igang onsdagens gjøremål. Fritidsproblemer har jeg iallefall ikke...

Uka som gikk fra meg

Forrige uke var egentlig en hektisk periode hvor jeg fikk for lite tid til bloggen. Det var ikke de "store" hendelsene, men små hverdagslige ting...

Prix åpna ny butikk på Bruhagen. Det var vel uka før, egentlig, men skitt au...
prixlys 003

Butikken ser litt anonym ut, men inne er det lyst, trivelig og oversiktelig.
prixlys 002   prixlys 004

Og bak kassa finner du bl a en alltid smilende Ivar.

På jobb var det tid for adventskalenderpakker. I den ene pakken jeg hengte opp pakket jeg inn denne...
advent 09 003   advent 09 002

En treboks til å ha teposer i... Den fant jeg på "Grotten" i Kristiansund, og når de får inn flere kommer det nok en hjem til meg også :o)
I den andre pakken var denne..
advent 09 001

.... engelen fra Georg Jensen. Det er så mye fint derfra. Mye som jeg kunne tenkt meg selv, men man må jo ha noe å ønske seg også. Da blir det dobbelt så koselig den dagen man får det "i hus".

På jobb var det tid for adventsstund med ansatte, beboere og pårørende.
advent 09 004  advent 09 005

advent 09 007  advent 09 008


Driftige damer i avdelingen hadde ordnet med mat, pynt og sang/musikk, og det ble en fin start på førjulstia.

Nå kom min kjære pode og ville låne datan, så jeg får lage et lite innlegg til senere i dag.

Håper dere har en fin førjuls-onsdag, alle sammen.

-klem-
What to do....

Uken starter med to fridager og verdens lengste ToDo-liste. Har to tettskrevne A4-ark å tråkle meg gjennom, så her gjelder det å stå på :o)
Nå kan jeg iallefall stryke et punkt - svare på kommentarer i bloggen min!
Neste oppgave er litt mere slitsom og inkluderer mørkeloftet. Best å hive seg uti det først som sist.

Ønsker alle sammen en riktig fin mandag

-klem-

To lys skal brenne..

adventslys

I dag har vi tent to lys. Snøen er nesten borte, men isen på veien vil ikke slippe taket. Vi har hatt en deilig hjemmesøndag før lysmessen i

kirka 1

Bremsnes Kirke.

Det var en nydelig stund med konfirmantene som kom inn med sine tente lys, nydelig solosang og flinke dansere.
Selvfølgelig valgte batteriet i kameraet mitt å blacke ut, så det ble ingen bilder, men jeg får ta meg en tur en annen dag for å ta litt bilder i den fine kirka vår.

Etter å ha sklidd oss hjemmover igjen på glatte veier, koste vi oss med gløgg, lefser og mandariner... og Fridtjofs Jul
på DVD

fridtjof

Nå skal jeg bare henge opp noe klær fra vaskemaskinen, og så er det tid for en god natts søvn før en ny uke,

Håper dere også har hatt en fin helg

-klem-

Lat søndag

Jeg jobber så mye i helgene at late søndager med familien er absolutt luksus. I dag ble jeg vekket av at telefonen ringte. Kjempebra start på dagen å få snakke med Hans. I går kveld var jeg og D ute og spiste sammen med Gerd og Roger og Heidi og Edgar. Vi er sjelden ute, så da er det koselig at det var vellykket. Vi spiste på Kjønnøybrygga i Kristiansund, og var veldig fornøyd med både maten og servicen. Med på kjøpet fikk vi en omvisning på brygga av Gunnar Kjønnøy som har bygd opp stedet. Morsomt å høre om brygger og båter fra byen og om planene han har for framtiden.

Mine planer for den næreste framtiden er iallefall ikke avanserte.. Middag, hekling, julefilm og lysmesse. Mangler bare at Hans er hjemme, men det er ikke lenge til han kommer hjem igjen - heldigvis - og så tenner vi selvfølgelig to lys i dag

God adventstid til dere alle

-klem-

Heter julenissen Kim?

nisssen

Rundt omkring i bloggverden er det mange adventskalendere, og en av dem fant jeg hos Kim. Jeg lager sjelden innlegg med lenker og andre fancy greier i, men dagens adventspresang ville vært så kjekt å vinne - et gavekort fra H&M på 500,- som jeg ikke kunne kjøpt melk eller grønnsåpe for, men en smule egoistisk brukt på meg selv..

Om nå julenissen heter Kim, har han ikke rød lue, men ser slik ut
kim

Spøk til side, så er faktisk dette en blogg jeg liker. Mye party, mye Lady Gaga (Din feil at jeg har begynt å høre på denne musikken, Kim!) men også funderinger over hva man skal gjøre med livet sitt.... Vi lever i helt forskjellige verdener, men man kan da være bloggvenner likevel....

God torsdag, bloggere.

Ny jobb

Da var første vakt unnagjort i bofellesskapet. Jeg var litt spent på forhånd - når man jobber innen PU er det viktig at kjemien stemmer. Selvfølgelig er det vanskelig å bedømme etter bare ei vakt. Det tar tid å bli kjent med hverandre, men jeg tror dette skal gå fint :o)

David er mye bedre og skal på skolen i mårra og D er sliten etter en lang dag, men glad for at han blir tatt på alvor av både lege og fysioterapeut. Hans tilfelle er vanskelig, men de tror de kan finne behandlingsmåter som hjelper - bl a ved hjelp av fysioterapi. Det vil ta tid, men det er iallefall håp. Krøll i lymfesystemet er vanskelige greier..

Nå skal jeg gjøre noe så kjedelig som å hekle litt og se litt TV før jeg tusler meg inn i senga. Dette er ikke noe spennende blogginnlegg, men mest en oppdatering til venner og kjente om tilstanden i heimen..

Håper dere alle, både kjente og ukjente, får en god natts søvn

-klem-

Sykehusrunde og opplæring i ny jobb

st olavss

Da har D ringt og fortalt at han har kommet fram til St Olavs Hospital i Trondheim. Han kjørte i halv fem-tia i morrest, og jeg syns det er kjekt at han ringer hjem og forteller at turen har gått greit.

Han skal ikke innlegges, men har faktisk time til undersøkelse på tre forskjellige steder på samme dag. Altfor ofte blir tre undersøkelser til tre forskjellige dager, men denne dagen har de greid å koordinere det.
Dette har ingenting med kreft å gjøre, dette angår operasjonen hans fra august. Både hudlege og fysioterapeut skal besøkes, og i tillegg skal han til MR/CT. Det blir en lang dag og spennende å høre hva disse spesialistene har å si.
Selvfølgelig skal han treffe Hans også, før han setter nesen hjemover...

David er bedre nå, selv om halsen og hosten plager ham. Antibiotikaen har fått begynne å virke, så i morgen er det godt mulig han skal på skolen igjen. Vi har ikke fått svar på prøven ang svineinfluensa enda, men sansynligheten er minimal for at han har fått "svineriet". Det er nok en kraftig halsbetennelse..

I ettermiddag skal jeg på opplæringsvakt på et bofellesskap. Jeg har litt sommerfugler  i magen, men jobben er jo helt grei...tror jeg. Spennende er det uansett med nye brukere og nye kolleger.

buss

Må sjekke bussrutene også, for  D har selvfølgelig bilen i Trondheim..

Håper dere alle får en fin og rolig dag

-klem-

Face your fear

Det er vel ingen som tviler på hvor jeg har hentet denne uttalelsen...?

Regine Stokke starter sin bloggside med uttalelsen "Face your fear. Accept your war. It is what it is"...
DET er vanskelig det! Å møte frykten, ansikt til ansikt, og så ta de kampene som måtte komme.

face your fear

(Bilde fra flickr.com)

Det er ikke mulig for meg som aldri har stått med bena plantet i elva Styx å fullt ut fatte hvordan Regine har det nå. Man kan allikevel forsøke. Alle følelsene som man må slite med. Alt det som gjør vondt, både fysisk og psykisk. Jeg skulle fra hjertet ha ønsket at ting var annerledes for Regine.

whatelseistherebysmirr

Regines eget bilde, "What else is there", har jeg tjuvlånt fra eieren

Vi har alle våre kamper å kjempe. Alle de SMÅ kampene er også viktige, selv om det kanskje ikke virker sånn i denne sammenligningen.

Det er viktig å våge å løfte blikket, se frykten i øynene og akseptere at et A4 liv kan ha sine utfordringer, det og.

Når Regine greier å møte SIN frykt i døra, så må jeg greie det også. Jeg gruer meg til det, egentlig, for frykt og angst er vondt og ødeleggende. For folk som har angst og lignende problemer, nytter det ikke å "ta seg i nakken", men for min del er det bare å akseptere at livet er tøft, rydde opp i det, og gå videre til en ny dag

Den første snøen

Som vanlig er jeg litt sent ute, men denne helgen kom iallefall vinterens første snø på Averøya

sn 001   sn 002


Sol og plussgrader i dag har krympet alt det hvite. Jeg vet ikke om jeg skal legge til desverre eller heldigvis, for jeg liker hvit, ren snø, men jeg hater glatte veier ;o)

Heldigvis har ikke min oppfatning noen innvirkning på været. Vi får bare ta det som kommer...

sn 003

Imens kan jeg ta meg en rast på benken.... (Joda, jeg skal koste vekk snøen først)

Etter arbeidshelg

images lilla advent

Helgen ble, som så mange andre helger, brukt på jobb. Når man i tillegg ikke kan få en eneste uke uten sykdom, blir det ikke så ofte man har tid til å blogge.
Selvfølgelig har jeg gjort andre ting enn å jobbe, og David ble ikke syk før på søndag, så jeg kan vel ikke klage. Bl a fikk vi fulgt tradisjonen med å se julefilm på søndagen. Dette er en ny tradisjon hos oss, men ikke mindre koselig alikevel.
Etter middag på søndag var det tid for julefilm, og i år valgte vi å se Polarekspressen først. Vi tjuvstarta litt, men det er fordi vi har så mange julefilmer..

Som nevnt så er David syk. Til tross for vaksine, hadde han alle tegn på svineinfluensa. Det ser heldigvis ut til å være falsk alarm, for da vi dro til legen i går ble CRP målt til 80. Dvs at det mest sansynlig er en halsbetennelse. For tia vandrer han mellom senga si og sofan, og jeg er kjempeglad for at jeg har fri i dag og senvakt i mårra.

Nå har jeg brukt morgentimene til å pakke inn kalenderpakker. Egentlig tror jeg David har glemt hele greia, han har ikke sagt noe om adventskalender, men jeg syns en trettenåring (snart fjorten) fortjener å få pakkekalender.
Siden jeg også syns at JEG fortjener en kalender, har jeg begynt å lage kalender til meg selv også. Jeg kjøper litt småting her og der, pakker dem inn og legger dem i "adventskassen" - og VIPS så har jeg kalenderpakker til meg selv neste år. Siden jeg er sånn passelig glemsk, har jeg glemt hva pakkene inneholder når vi kommer til neste advent, og dermed har jeg etterhvert 24 overraskelser å glede meg til :o)

Håper dere alle får en fin adventstid!

-klem-


, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits