desember 2011

Nytt av gammelt

I et tidligere innlegg viste jeg fram et småslitent nattbord

Til en pris av kr 40,- på Gjenbruk og ved hjelp av litt tape, et skrujern og en sprayboks har Tenåringen fått plass til vekkerklokka si ;o)

 

Trehvitt er absolutt ikke "in" for tiden, men jeg ser ingen grunn til å pusse opp rommet foreløpig. Det kommer til å skje mye i det kommende året, så vi får leve med gulnet brystningspanel så lenge. Litt rødt i tilværelsen kvikker opp iallefall. Og den stolen jeg viste fram samtidig, den er også snart ferdig. Jeg malte det siste på den i ettermiddag...

Men nå litt tid sammen med tenåringen før jeg drar på jobb ;o)

Håper dere alle har hatt en flott tredje søndag i advent.

 

-klem-

Kaffebrenneriet i Vågen (Kristiansund)

Innimellom hender det at man må vente. Uten å ha noe spesielt å gjøre, bare vente på at tia går.

I dag, da jeg hadde kjørt Gubben til Kystekspressen, ville jeg vente i byen til butikkene åpnet. (Jeg liker fremdeles ikke prinsippet med søndagsåpne butikker!) Jeg hadde et ærend, men det var TO TIMER til butikkene åpnet. Å dra hjem var ikke noe alternativ siden det er ganske dyrt å kjøre gjennom tunellen. Da fant jeg ut at jeg skulle dra et sted jeg aldri hadde vært før, og valget falt på en ganske anonym bygning innerst i Vågen.

Det var kaldt ute i desemberdagen. Inne i gangen trodde jeg først at jeg hadde gått feil, men gjennom en dør til ble jeg møtt av deilig førjulsstemning. Det var høyt under taket. Folk satt i tre forskjellige rom og nøt en deilig tredje søndag i advent. På disken stod deilige kaker og fersk kaffeduft kilte i nesen. Fra første stund følte jeg meg velkommen .

Marianne, Ana og Tim sørget for at vaflene var nystekte, kaffen varm og bordene ryddige. De trenger iallefall ikke å ønske seg smilekurs til jul, for alle gjestene ble veldig godt tatt vare på. Noen var stamkunder, andre var tilfeldige gjester og alle var velkomne. Trettenåringen som solgte VG mellom bordene ble ikke jaget ut og damene som lo og snakket høyt fikk ingen sure blikk.Jeg skal absolutt tilbake dit!

Uten at jeg kjenner husets historie går jeg ut fra at navnet "Kaffebrenneriet" har noe med dette skiltet å gjøre:

Midt i lokalet finner man denne kuriositeten:

Man kan ikke få ferskere kaffe enn her.

Rundt om på veggene henger det gamle reklameskilt

Noen av dem er faktisk også forbudt

Historien henger på veggene og ER i veggene - og i interiøret

Både disken og hyllene bak var minner fra forrige århundre.

Denne vekta tok meg omtrent førti år tilbake i tid. Til min barndoms landhandel hvor Bjarne var kjøpmann og veide opp frukt og poteter som vi kjøpte i brune papirposer.Å vente trenger slettes ikke å være kjedelig :o)

Etter dette lille pusterommet brukte jeg ikke så mye mere tid i byen. Noen få ærender ble unnagjort før jeg dro hjem. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å steke et fjell av pannekaker til to sultne tenåringer. Ikke akkurat søndagsmiddag, men det var pannekaker de ønsket seg.

Jeg rekker et kjapt innlegg til før det er på tide med ny nattvakt. (Må bare ta et bilde først)

Stikk innom om en liten stund igjen, da ;o)

Adventstid er ....(3) Julehandel.

Man kommer ikke utenom "shopping" i adventstida. Man skal kjøpe gaver, pynt, mat, klær - og alt mulig annet. I dag var VÅR store shoppingdag. Vi tømte ikke hverken konto eller lommebok, men det var alikevel litt av hvert som ble med hjem. Jeg kan ikke tenke meg at noen er interessert i våre helt vanlige juleinnkjøp (foruten et par kanskje, men de kommer med i senere innlegg)

Det som er viktigst er at dette også kan være koselig.

Julepyntede butikker


En Tenåring og en Gubbe som venter tålmodig når mor surrer rundt i diverse butikker

Man skal ha tid til å kose seg også

Og etterpå kan man for eksempel kjøpe pølser eller andre godsaker

Dagfinn Larsen selger masse godt - med et smil :o)

Med vilje har jeg latt være å ta med bilder av enkelte utstillinger. Det er så mange fine, og så mye arbeid som er blitt lagt ned i dem (Har du forresten tenkt over det noen gang, hvor mye jobb det er med å pynte butikkene til jul?)

Men denne karen fra Prix på Bruhagen måtte jeg bare ta med

Da vet dere hvor Rudolf holder hus i adventstia ;o)

Nå skal jeg finne litt kaffe og nystekte kokosmakroner til meg og Gubben. Jeg rekker en liten time sammen med ham før jeg skal på nattvakt. I morgen drar Gubben til Trondheim, og etter at jeg har kjørt ham til by'n skal jeg male ferdig stolen jeg viste fram litt tidligere. Nattbordet har allerede kommet på plass. Jeg får vise fram det i morgen, tenker jeg.

Håper dere alle har en fin lørdagskveld.

 

-klem-

 

Adventstid er ....(2) Å bake.

Da er jeg igang med bakingen. For meg er julens bakst ikke stress i det hele tatt, det er bare kos. Joda, jeg baker alt for mye, og joda, det blir nok litt mat på småfuglene i januar, men hva så? Jeg liker å bake, så da blir det julekaker!

Førstemann ut i år er FATTIGMANN. Her i huset er det et familieprosjekt. For å få det til med en ukependlende Gubbe som drar til Trondheim på søndag mens jeg har arbeidshelg på natt lagde jeg deigen i går.

Foruten eggeplommer, sukker, fløte, mel og kardemomme er cognac en viktig ingrediens. Mål: et nisseglass cognac til deigen og et til kokken :o)

På bakelista står også

KOKOSMAKRONER

KRUMKAKER

KRANSEKAKESTENGER

KAKEMENN

RISBOLLER

CHOCOLADE CHIP COOKIES

.......og får jeg lyst til å bake mere, så baker jeg mere. Pepperkaker baker jeg IKKE, for de syns jeg er like gode kjøpt i boks på Rema.

Så nå er det middag først, og så er det bare å brette opp ermene og bake i vei.

Jeg gleder meg!

En helt vanlig dag i desember

Vi har fått et lite dryss av snø på Nordmøre også. Siden jeg var så heldig at naboen brøytet oppkjørselen har jeg bare måket litt kanter og strødd veien. Nå er det kald vind, så det er veldig godt å være inne og fyre i ovnen.

Men en liten luftetur skadet ikke.

Til tross for et møte på jobben har jeg også kommet igang med maleprosjektet mitt.

Denne stolen

og dette nattbordet

skal bli "nye".

Nå er det tid for å lage fattigmanndeig, og kanskje det blir litt annet også på kjøkkenet.. Får se etterhvert, hvor mye smør jeg har :o)

Ha en riktig fin kveld!

Adventstid er ....(1) : Å lage julekort

Forrige uke var litt travel, men det var en GOD travelhet. Onsdag var jeg f eks på "treff" sammen med noen fantastisk flinke damer. Jeg har såvidt begynt å lære av dem, for å lage kort er enkelt....når man kan det!

Man trenger litt plass for å holde på med dette, for det brukes mye forskjellig utstyr:

Her er det forskjellige typer papir, stempel, farger, bånd, blonde, knapper m.m og alle disse teknikkene som jeg ikke kan navnet på for å lage fine hjørner, kanter og annen dekor.

Mine er absolutt ikke så avanserte, men jeg vil ikke vise dem fram siden de ikke har kommet i posten enda. Istedenfor skal dere få se et flott kort som en av de flinke scrappedamene har laget.


Forsiden - og en like flott bakside:

Kreative damer lager ikke bare kort, men også andre ting

Jeg får masse inspirasjon av slike kvelder, og siden jeg er ny i faget er det mye å lære seg. Det er ingen som ler av alle mine dumme spørsmål, de bare viser meg ting omigjen og omigjen ;o) STOR TAKK til "Kort-scrappene" som er suuuuper koselige å være sammen med.

Tilfeldigvis var det kort-lagere på Frokost TV også i dag, så om du vil se kortlaging på blogg kan du gå inn på bloggen til MERETHE . Den andre bloggen som ble representert på TV fant jeg ikke i farten...

Håper dere har en flott dag, alle sammen!

 

-klem-

Å samle tråder

Nå har jeg brukt litt tid på å gjøre unna ting. Av og til "klabber det på seg" og jeg skal forsøke å gjøre tusen-og-en ting på en gang. Det går alltid dårlig! Nå har julegardinene kommet opp, julegavene som skal sendes i posten er sendt og jeg har fått oversikt over hva som står igjen av juleforberedelser. I tillegg har jeg vært endel på jobb. I går ble det også bestemt at Tenåringen må reopereres og det skulle kirurgen prøve å få til før jul. Om de ikke får til det, blir han operert tidlig i januar. Det blir litt mye leger og operasjoner, for søndag drar Gubben til Trondheim der han skal opereres på mandag. Krysser fingrene for at vi får en ettervinter uten legebesøk ;o)

 

Mesteparten av dagen i dag tilbringes inne med fyr i ovnen og vaskemaskin i full jobb. Snømåkinga blir heldigvis enkel, for snille Nabo har brøytet hele oppkjørselen min. Jeg skal aldri flytte herfra!

Litt blogging blir det iallefall tid til framover.

 

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits