desember 2012

Bryggjen i Bud - Alltid like trivelig

Innimellom er det veldig hyggelig å spise middag ute. Denne søndagen valgte Gubben å be med seg kjerringa på en tur ut til Bud.

Kjøreturen utover er en opplevelse i det svinnende dagslyset.

Restauranten venter på oss nede ved havna.

Her føler man seg velkommen allerede før man kommer inn. Ved inngangen får man det skriftlig

Maten var (som vanlig) nydelig

Gubben koste seg, han også

Buffet, desserter, kaffe og kaker..... Det er masse å velge i og noe for enhver smak. Hyggelig betjening og god, gammeldags søndagsstemning gjorde at det var verdt en liten kjøretur.

Rundt omkring sitter nissene og passer på oss.


Selv om tankene stadig gikk nordover hadde vi en fin tredje søndag i advent. Vel hjemme avrundet vi helgen med gløgg og mandariner mens mammahjertet gleder seg til neste søndag med (forhåpentligvis) begge sønnene hjemme.

Bergtatt på julebord

Lørdag startet på "halv åtte" med tanke på at vi skulle på julebord. Forkjølelsen slo til for fult. Heldigvis var det alltid planen å ha en "lat lørdag" og litt etterhvert (og med litt remedier fra apoteket) ble formen bedre.

Vi ble hentet med buss og kjørt til Nås/Eide. Der finner man "Nilsenmuseet" som absolutt er verdt et besøk i seg selv. Derfra bar det opp gjennom fjellet og inn i nedlagte gruveganger. Arrangøren "Bergtatte opplevelser" har et unikt opplegg der man bl a kan bli med på en guidet båttur inne i fjellet. I tillegg er det laget festsaler med tanke på konserter og andre arrangementer - og det fungerte veldig fint med julebord der. Desverre hadde jeg ikke med fotoapparatet, men etpar Iphone bilder ble det...

Det var god plass til de 140 gjestene som var tilstede og muskken fra scena var upåklagelig. Legg merke til den vakre lampen i taket. Den er laget spesielt til gruvene. Vegglampene er laget over samme lest..

Det er mange andre spesialiteter inne i fjellet på Nås, så jeg må nok ta med fotoaparatet på tur dit senere.

Det ble et hyggelig julebord med mange hyggelige mennesker, flotte talere og fantastisk god mat. Faktisk så god mat at Gubben bad meg med ut på middag på søndag. Neste innlegg blir derfor om en søndagstur til Bud...

Ha en fin mandag.

 

Mann funnet død....

..i veikanten sa de i radioen i dag. Jeg tror de sa Vannøya og Karlsøy kommune også, men det vet jeg ikke for jeg hørte ikke på radio. Jeg hadde en sen morgen etter et flott julebord i går kveld. Jeg hadde en koselig frokost med egg og te og Gubben. Jeg ble bedt ut på middag.

Innimellom kom jeg på at jeg skulle ringe foreldrene mine, og etter det fikk dagen en annen valør. Det ble så forferdelig trist å tenke på mennesker langt der nord som har mistet en umistelig. Mennesker jeg kjenner fordi de er nært til min familie men ikke kjenner fordi jeg flyttet for lenge siden.

Det er litt vanskelig å forstå at dette har skjedd i lille Kristoffervalen. Kristoffervalen er et bittelite sted. Det er litt som "Himmelblå" der (om du husker den serien på TV). Få mennesker og "alle kjenner alle". Jeg finner ikke ord som kan forklare hvor stor tragedien er. Jeg finner ikke ord som på noen måte må skrives...

Ta vare på hverandre og sett pris på dine kjære. Ingen vet når lyset slokner.

 

Hvil i fred <3

Helt til å spise opp.

Vi har en liten nabo som er utrolig søt. Absolutt helt til å spise opp. Han har foreldre som er kjempeflotte, både som mamma og pappa og som naboer.

I dag, akkurat da vi var ferdig å spise middag, ringte det på døra. Der stod lillenabo'n og mamma'n med en kurv.

De hadde bakt lussekatter og ville dele med oss.

Lussekattene var en veldig hyggelig overraskelse og lillenabo'n er helt til å spise opp der han pludrer ivei på et språk vi ikke helt forstår enda. Et ord var iallefall ikke til å ta feil av. Jeg tok opp en kake fra kurven og spurte "Skal vi få den?" JA, svarte gutten og strålte som en liten sol.

Selvfølgelig har jeg fått lov av mamma'n til å bruke bildene her i bloggen og forhåpentligvis får dere flere nabobilder etterhvert.

Ha en fortsatt fin Luciadag.

Kan jeg få lov til å være lykkelig?

Innimellom er det debatter om blogger og blogging. Det jeg sikter til i dtte tilfellet er "Rosabloggere" som kritiseres og man reagerer på at folk blogger om perfekte hus, perfekte barn og perfekte cupcakes. Min blogg er kanskje ikke en typisk rosablogg, men stort sett skriver jeg om positive ting. Ikke fordi jeg har flytt enkelt gjennom livet. Jeg har opplevd hendelser som de fleste heldigvis slipper. Jeg har vært langt nede og lurt på om det noen gang ble bedre. Det gjorde faktisk det. Enkelte ting kommer man over, andre ting lærer man seg å leve med og jeg setter uendelig pris på det som for andre kanskje er kjedelige hverdager.

En gang på 1800-tallet hevdet Brandes at god litteratur setter problemer under debatt. Det er til en viss grad sant. Det er også viktig å få ting fram i lyset og diskutere for og imot. Vi har mange anledninger til å gjøre det. Bl a finner man mange flotte blogger som tar opp viktige temaer, men jeg har ingen ambisjoner om å være en som mener med store bokstaver i bloggen min. Av og til ja, sånn som i dette innlegget, men stort sett skriver jeg om alt det fine som skjer. Mine barn har flyttet hjemmefra, og er ikke noen stor del av bloggen min, men jeg kommer til å skrive om flotte turer, fine mennesker, ting jeg liker og bøker jeg leser.

For meg blir det et paradoks at man skal hylle popartister og helter på idrettsbanen, men vi skal ikke si at vi er flinke. Om noen sier at vi gjør noe bra skal vi blåse det bort og være kledelig beskjedne. Janteloven er begravet (et sted på Jæren, tror jeg), vi framsnakker på Facebook og leser selvhjelpsbøker til vi stuper, men ved å blogge om outfits og champagne er man falske...

Jeg har ikke noe fantastisk liv, men jeg er glad i det livet jeg har. Det hender jeg er på konsert eller lager noe jeg er fornøyd med eller ser noe jeg liker og da blogger jeg om det. Hver eneste dag prøver jeg å finne minst EN positiv ting i livet mitt. Det er ikke så vanskelig, for jeg har verdens beste ektemann, fantastiske venner, gode naboer, snille foreldre, gode sønner, flott natur rundt meg, mat på bordet..... Jeg kunne ramset opp mere, men går ut fra at den som leser har fattet poenget. JEG HAR DET BRA!!!!

Beklager verden, jeg kommer fortsatt til å like Lene Bjerre design og å bake cupcakes. Foreløpig ser det ut til å bli tre utenlandsreiser i 2013 og ei venninnehelg er allerede spikra i kalenderen. Jeg kommer fremdeles til å poste glade innlegg i bloggen min. Ikke fordi jeg er dum, men fordi jeg er lykkelig. Lykken finner man på de merkeligste steder og man trenger ikke å være rik eller berømt eller vellykket. Vonde ting skjer, og man kan ikke alltid unngå dem, men livet har mange valører. Det må være lov å se de fine sidene av hverdagene også.

I dag er det 12.12.12. Det er tolv dager til jul. Jeg gleder meg til høytiden, koser meg med forberedelser og ser fram til tid med min lille familie, med gode venner eller bare med en bok som selskap. Selvfølgelig vet jeg at det  finnes mennesker som ikke gleder seg. Jeg prøver å gi litt av min overflod av og til, men kunne vært flinkere til det. Desverre tror jeg ikke at noen blir gladere eller får det bedre om jeg forandrer bloggen min. Hestiaverden vil fortsatt være et feelgoodsted og den som ikke liker det er velkommen til å la være å lese. Jeg tvinger ingen, men alle er hjertelig velkommen inn.

Ha en fortsatt fin adventstid og si gjerne din mening i kommentarfeltet.

 

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits