Middagstips

Middagstips uke 2/2013

I forrige innlegg avslørte jeg at det er full jul fremdeles i Hestiaverden. Slik blir det i enda en uke. Ett sted i huset er imidlertid julefritt. Kjøleskapet!

Innimellom mandariner og juledekorasjoner er kjøleskapet en oase av hverdag. Leverpostei, hjembakt brød og hverdagsmat er tilbake igjen. Da passer det jo godt å trylle fram denne gamle traveren - middagstipsene mine.

Ikke er de spesielt sunne, ingen fancy navn eller lavkarbogarantier.. Bare vanlig mat. Hverdagslige middager som av og til er hjemmelagde og andre ganger er basert på poser og frosenvarer. Jeg har ikke forutsetninger for å skrive noe matblogg men også vi som ikke har noe på kokkelandslaget (eller andre landslag) å gjøre trenger mat. F eks:

 

Mandag: Fiskegrateng m/poteter og gulrøtter

Tirsdag:  Ertersuppe og pannekaker

Onsdag: Kjøttkaker m/brunsaus, kokte poteter, gulrøtter og erterstuing.

Torsdag: Panert torskefilet m/poteter, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus.

Fredag: Black and white wok

Lørdag: Egentlig er dette ukens pizzadag, men siden dette er min "slutten-på-jula"-helg tar vi opp rester av pinnekjøtt fra fryseren.

Søndag: Kalkun m/waldorfsalat og mandelpoteter.

Kos dere masse i den nye uken.

 

-klem-

Middagstips - uke 18/2012

Flying start på uka med nattvakt etter ferien. Middag må til uansett...

 

Mandag: Torskepanetter, poteter og gulrøtter

Tirsdag: Italiensk gryterett m/spagetti og salat (Hjemmelaget eller fra pose - it's your choice)

Onsdag: Stekt fiskepudding m/ potet, raspa gulrøtter og hvit saus

Torsdag:Trøndersodd

Fredag: Kålruletter m/poteter, kokte gulrøtter og lys saus

Lørdag: Pizza

Søndag: Hjemmelagde kjøttkaker m/poteter, rotgrønnsaker, erterstuing og brun saus

 

Kanskje ikke den mest spennende meny, men den funker ;o)

 

Middagstips - uke 17/2012

Veldig enkle middagstips i dag. Det er tross alt flest hverdager, og siden "Maten er bare halve føda" er det veldig mye annet som opptar meg denne uka ;o)

Mandag: Pannekaker, bacon og fruktsuppe

Tirsdag: Grillet laks med ris og salat

Onsdag: Løvstek m/chips og salat

Torsdag: Svinefilet m/grønnsaker og fløtegratinerte poteter

Fredag: Fiskesuppe m/grove scones

Lørdag: Pizza

Søndag: Finnbiff (Reinsdyrskav) m/potetmos

Ha en glad uke!

Middagstips - uke 16/2012

Denne uken har jeg gått berserk i Rema1000 brosjyren. Der er månedens tema Italia, og det jeg mest forbinder med italiensk mat er pizza og pasta. Dette skal iallefall prøves iløpet av uken: (Og ikke fortvil over engelsk/italiensk språk. Det forklares også på norsk etterhvert.)

 

Det blir spennende å se hvordan resultatet blir på mitt kjøkken :o)

Ukens menyforslag blir slik:

Mandag: Laks med fennikel og aspargesbønner (Oppskrift fra Rema1000-heftet)

Tirsdag: Kalkun m/ stekt ris og grønnsaker

Onsdag: Polpette m/spaghetti (Rema-heftet)

Torsdag: Cotoletta alla Milanese (Svinekoteletter) fra Rema1000 heftet

Fredag: Klippfisk m/stappe og bacon

Lørdag: Pizza - som alltid ;o)

Søndag: Svinefilet med grønnsaker i form. Alternativt kan man bruke svinestek i formen.

Oppskrifter og bilder blir brukt med tillatelse fra Rema1000. Om du ikke har oppskriftsheftet, finner du oppskriftene HER (Bare trykk på linken for å komme direkte til siden)

Håper du finner noe nyttig her.

BUON APPETITO!

Middagstips - uke 15/2012

Det ser ut til at forrige ukes middagstips har blitt borte, men det er det for sent å gjøre noe med...

Nå er det tid for enkle middagsretter siden denne uken blir veldig travel....

Tirsdag: Kokt torsk m/poteter og grønnsaker

Onsdag: Løvstek, chips og salat

Torsdag: Plukkfisk (Jeg koker mye fisk på tirsdag)

Fredag: Gryterett m/ salat

Lørdag: Pizza

Søndag: Stekt laks m/poteter og salat.

Siden jeg må skynde meg å få unna litt husarbeid før jeg skal på senvakt blir det ikke tid til bilder i innlegget. Bedre med hurtigblogging enn ingen blogging..

Ha en fortsatt flott tirsdag.

Middagstips - uke 14/2012

Påskeuka er den eneste uken i året der jeg IKKE planlegger middager. Det er uken for å kose seg sammen med familie og mye er avhengig av været. Noen dager har vi store middager hjemme, andre ganger drar vi kanskje på impuls på hytta og lager en enkel suppe til middag eller kommer hjem til forskjellige tider og spiser et ostesmørbrød eller speilegg til middag.  Innimellom spiser vi på restaurant. Vi planlegger sammen etterhvert og har frihet til å legge opp dagene etter vær og føre. Den store planen er at ingenting er planlagt, men både lam, kylling og viltkjøtt er på plass i fryseren....

Middagstips - uke 13/2012

Ingen mandag uten middagstips, selv om de kommer sent (grunnen til at dette innlegget kommer sent får du i neste innlegg ;o))

Mandag: Hamburger (Vår var kjøpt på Burger King siden vi var i by'n)

 

                                                                                                            

Tirsdag: Torskepinner m/potet og raspa gulrot (etter ønske fra Tenåringen)

Onsdag: Spanske kjøttboller med patatas bravas

Torsdag: Kokt torsk m/poteter, rotgrønnsaker og eggesmør

Fredag: Provencal kyllingfilêt m/ris og salat

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Småstek m/poteter, rotgrønnsaker og erterstuing.

Oppskriftene på mandags- og onsdagsmiddagen kommer fra Remas hjemmeside som du finner ved å trykke på linken HER. Jeg har også fått tillatelse fra Rema1000 til å bruke bilder fra siden deres i bloggen min.

April blir en spennende Remamåned, for da blir det satt fokus på Italiensk matlaging. For meg blir det et spennende tilskudd til den tradisjonelle påskematen, så jeg gleder meg veldig. Oppskriftene ligger allerede ute på nettsiden.

Og Remas Aprilkokk møter du her:

 

Vincenzo

Fra hjertet av det italienske kjøkken ? Vincenzo Clemente!

I Italia tas matlaging på alvor, men månedens REMA 1000-kokk sier at det slett ikke betyr at hans gode og velsmakende retter er vanskelige å lage.

I Palermo, Sicilia driver Vincenzo en av byens mest anerkjente restauranter ? Cin Cin. Etter å ha gått gradene i restaurantbransjen, fra han som tolvåring fikk ekstrajobb som ryddegutt, startet Vincenzo restauranten Cin Cin i hjembyen

ved årtusenskiftet. Selv sier han at alt han kan om mat og matlaging, har han lært av mamma ? Mama Lucia. Spesielt gjelder dette de virkelig gode, sicilianske rettene. Den kulinariske arven er tydelig i Vincenzos menyer, som baseres på tradisjonsrike oppskrifter fra Sicilia.

Nå i april får vi servert seks oppskrifter hvor Vincenzo lærer oss å lage ekte, italienske middager til under hundrelappen. Buon Appetito!



 

Håper dere koser dere med resten av mandagskvelden

(Bloggen er fremdeles ikke sponset)

-klem-

Middagstips - uke 12/2012

 


Shepherd's pie på onsdag... (Bildet har jeg lånt fra Remas nettside)

Det ble litt travelt i går, men middag må man ha. Denne uken dukker jeg litt ned i Rema1000 sitt oppskriftshefte igjen, og de har fokus på kjøttdeig. OK, da blir det etpar kjøttdeigmiddager her også

Mandag: Pannekaker. Veldig enkelt når man plutselig får ekstra gjester

Tirsdag: Grillet laks med kremet spinat (Rema 1000 sitt oppskriftshefte)

Onsdag: Shepherd's pie fra oppskriftsheftet ser veldig godt ut. (Men jeg jukser og lager potetstappe fra pose ;o))

Torsdag: Stekt fiskepudding m/poteter, raspa gulrot og hvit saus.

Fredag: Albondigas. Spanske kjøttboller med mye smak ser kjempespennende ut i min lille "matbibel". Serveres med ris og en grønn salat.

Lørdag: Pizza (Ikke en lørdag uten...)

Søndag: Røkt svinekam med poteter, grønnsaker, surkål, og brun saus.

Stikk innom Rema1000 du også, og hent oppskriftshefte om du ikke har gjort det. Du kan også gå inn på siden deres. HER for å finne tips og oppskrifter.

Og bare for ordens skyld.. Jeg er IKKE sponset av noen, men jeg liker å prøve nye ting på kjøkkenet.

Ha en fin uke på kjøkkenet også!

 

Middagstips - uke 11/2012

Litt kjapp middagsplanlegging før jeg tar meg en tur ut i regnet. Nytter ikke å sjekke kvaliteten på nye turklær i solskinn og stille, men i dag skal de få "kjørt seg"...

MEN... det var middag, ja. Jeg har veldig lyst på fisk i dag, så det bærer vel uka litt preg av denne gangen.

Mandag: Stekt ørret m/poteter og gulrot.

Tirsdag: Ovnsbakt svinefilèt m/ grønnsaker (også ovnsbakte) og fløtesaus

Onsdag: Fiskegrateng m/rotgrønnsaker

Torsdag: Svinesnitzel m/salat og kokte poteter

Fredag: Laks i wok

Lørdag: pizza, så klart ;o)

Søndag: Kjøttkaker m/ kokte poteter, grønnsaker og erterstuing (Vet jeg hadde kjøttkaker på menyen sist søndag også, men siden jeg får fornemt besøk som liker mors kjøttkaker, blir det sånn ;o)

Da var den grei, bare å sjekke at ingrediensene er på plass i heimen, nå, så er halvparten av middagslaginga unnagjort.

 

Men først skal jeg ut...

Ha en riktig fin mandag!

Middagstips - uke 10/2012

Denne uken ser ut til å bli en fantastisk uke. Litt travel i går, men utover er det litt mindre stress. Hva er vel bedre da enn å ha en uke med kjappe middager ;o)

Vi har fantastisk vær i dag og jeg håper det holder. Da har jeg ikke tid til å kokkelere i timesvis. Denne ukens middager blir kanskje ikke verdens sunneste eller beste, men det blir da varm mat en gang pr. dag.

Mandag: Lasagne (Rester fra søndagen)

Tirsdag: Kyllinggryte. (Kjøpt ferdig på Mega i Kristiansund)

Onsdag: Ovnsbakt laks med grønnsaker (Lager seg selv i ovnen. Minimalt med oppvask)

Torsdag: Bacalao (Halvfabrikat fra Mega)

Fredag: Skinkeomelett m/brød

Lørdag: Pizza

Søndag: Svinefilet m/hurtigris og ferdigkjøpt salat

 

Ferdigkjøpt kyllinggryte er god middag på en tirsdag.

Hurtigmiddag er middag det også ;o)

Ha en fortsatt flott uke

 

-klem-

Middagstips - uke 9/2012

Ny uke, nye middager ;o)

Mandag: Røkte kjøttpølser m/råstekte poteter og grønnsaker i form.

Tirsdag: Gryterett m/ris og salat

Onsdag: Laks i wok

Torsdag: Chicken souvlaki m/ ris, olivenbrød og tzatziki (mens vi drømmer om Kreta ;o))

Fredag: Fiskekaker m/poteter og råkostsalat

Lørdag: Pizza (Og om det blir skogsvær kan det godt hende denne IKKE er hjemmelaget)

Søndag: Lasagne. Enkel mat for en husmor på nattevakt

Nyt middagen og nyt livet. Ha ei riktig god uke, alle sammen.

 

-klem-

Middagstips - uke 8/2012

Enkelte ting er temmelig "fastlåste" her i Hestiaverden, og pizza på lørdag er en av disse. Så lenge det er flere enn meg og Gubben som bor her blir det nok ingen forandring på det. I tillegg spiser vi endel fisk og "tradisjonell" mat. Denne uken er ikke noe untak ;o)

Mandag: Hvalkjøtt m/gulrot, potet og kålstuing (Jada, jeg ER nordlenning!!)

Tirsdag: Grillet laks m/ris, salsa verde og agurksalat (Fra forrige ukes Rema1000 hefte)

Onsdag: Burritos (også fra Rema1000..;o))

Torsdag: Klippfisk m/potetstappe og bacon

Fredag; Kyllingfilet m/ris og salat

Lørdag: Pizza

Søndag: Viltkjøtt m/kokte poteter og grønnsakblanding for vilt

Middagstips - uke 7/2012

I denne ukens middagstips vil jeg at dere skal få møte Bente som jobber på Rema1000 på Røsand. Jeg har kjent Bente lenge, og om hun anbefaler noe, går jeg for det.

Nå skal jeg ikke gi Bente "skylden" for mine middagstips denne uken, men jeg fant et kjekt lite hefte på arbeidsplassen hennes, og fant ut at jeg ville prøve noe derfra.

Selvfølgelig inneholder uken endel "vanlig" mat, men innimellom er det kjekt med forandringer.

Mandag: Pannekaker m/bacon. Superenkelt og superraskt på en hektisk dag

Tirsdag: Laks m/pasta og spinat (Oppskriften finner du i heftet fra Rema1000)

Onsdag: Black and white m/chips og wokede grønnsaker

Torsdag: Grønnsakslasagne (Rema1000 igjen...)

Fredag: Kokt torsk m/poteter, gulrøtter og stekt løk

Lørdag: pizza (siden vi skal på hytta, går jeg ut fra at det denne gangen blir pizza fra Averøy Restaurant)

Søndag: Grillet entrecote med "katalanske" grønnsaker. (Enda en Rema1000 oppskrift)

Jeg liker å prøve nye ting, men ikke hver dag... Jeg har plukket ut det som passet meg denne uken fra oppskriftsheftet. Neste uke prøver jeg kanskje andre ting fra det samme heftet. Bl. a er det mange  spennende TexMex-oppskrifter der, så stikk innom Rema1000 for å sjekk ut oppskrifter, du også!

Middagstips - uke 6/2012

Ny uke, nye muligheter og forhåpentligvis flere blogginnlegg. Nye middager er det iallefall;

 

Mandag: Ørrett i folie m/kokte poteter, agurksalat og rømme

Tirsdag: Kalkunfilet m/ris og wokede grønnsaker

Onsdag: Lapskaus m/flatbrød

Torsdag: Grønnsaksuppe m/ grove rundstykker

Fredag: Kokt torsk m/ mandelpoteter og stekt løk

Lørdag: pizza

Søndag: Kjøttkaker m/poteter, gulrøtter og erterstuing.

-og så kom jeg på at jeg må ta opp fisk fra fryseren ;o)

 

Ha en riktig fin uke, alle sammen.

 

-klem-

Middagstips - uke 4/2012

Uten mat og drikke duger helten ikke. Her i huset er det sjelden vi hopper over middagen, og ukas tips blir disse..

Mandag:          Fiskeboller i hvit saus m/poteter og raspa gulrot

Tirsdag:           Pannekaker m/hjemmelaget tomatsuppe

Onsdag:          Kalkunfilet m/ris, grønnsakblanding og viltsaus

Torsdag:         Gammelsalta sei m/stappe og bacon...... (eller ganske enkelt seifilet )

Fredag:            Kjøttkaker m/poteter, gulrøtter, erterstuing og brun saus

Lørdag/Søndag: Pizza en av dagene og viltsteik m/poteter, rosenkål, viltsaus og tyttebærsyltetøy den andre dagen

Da er det bare å skrive seg handleliste til jeg skal på butikken senere i dag. Jeg skal også prøve å svare på alle koselige kommentarer iløpet av dagen.

Håper dere alle har en flott uke.

 

-klem-

Middagstips - uke 3/2012

Om jeg skal blogge jevnlig er det vel naturlig å komme tilbake til gamle "bloggvaner". En av dem er middagstipsene mine. Veldig enkle og helt uten forankring i dietter, lavkarbo eller annet... Rett og slett "vanlig" mat.

 

Mandag: Fiskegrateng m/ poteter og gulrøtter

Tirsdag: Kjøttpudding m/poteter, grønnsakblanding og viltsaus

Onsdag: Pannekaker m/grønnsaksuppe

Torsdag: Stekt ørret m/wokede grønnsaker

Fredag; Pølsegryte m/makaroni

Lørdag: Svineribbe (rester fra jula)

Søndag: Hjemmelaget pizza.

Vi bytta om på lørdags- og søndagsmiddagene. Det er egentlig greit å ha noe kjapt på søndagene. Denne dagen er perfekt turdag og man blir litt friere til å dra på lengre turer om man ikke skal lage middag som tar lang tid å gjøre ferdig.

God middag, folkens.

Middagstips - uke 47

Etter ei temmelig utflata helg stabla jeg meg avgårde på jobb i går kveld. Er egentlig på vei inn i senga, men middagen må planlegges først.

 

Mandag:  Fårikål (rester fra i går). Kjøttet jeg trodde var "sosakjøtt" viste seg å være lammekjøtt, så det ble årets siste fårikål i går. Restene blir middag til meg i dag. Tenåringen som ikke spiser fårikål får greie seg med ostesmørbrød, tenker jeg (Det blir enkle løsninger av og til når mor jobber om natta)

Tirsdag; Stekt laks med poteter, brokkoli og hollandaisesaus

Onsdag: Kalkunfilet med ris og wokede grønnsaker

Torsdag: Pannekaker og tomatsuppe

Fredag: Gammelsalta sei m/potetstappe og bacon

Lørdag: Pizza

Søndag: Svinestek m/poteter og andre grønnsaker samt surkål og brun saus. En liten forsmak på jula siden det er første søndag i advent, men direkte julemat er det jo ikke.

 

Når jeg står opp skal et BERG av julegardiner ned fra  mørkeloftet. Dagene går fort fram mot jul nå.....

Ha en magisk mandag!

 

-klem-

 

Middagstips - uke 46

Ny mandag, nye muligheter og ny middag....

Mandag; Seikarbonader m/poteter og råkostsalat

Tirsdag; Pølser m/spagetti

Onsdag; Grøt

Torsdag; Kjøttkaker m/poteter, gulrøtter og erterstuing.

Fredag; Røkt torsk m/poteter og gulrotstuing

Lørdag; Hjemmelaget pizza

Søndag; Småstek m/poteter, grønsaker og tyttebær.

I dag håper jeg å få tatt igjen litt på bloggen, både Tellerskrittene (kommer i et samleinnlegg), farsdag, Ylvis og skiltet og litt mere Oslo-tur. - Iløpet av uken blir det iallefall tid for både håndarbeid og bok i tillegg...

 

Ha en riktig god uke.

 

-klem-

Middagstips - uke 44

Da "sparker jeg igang" den nye uka med en ny ukesoversikt. Siden jeg selv skal ut å reise på fredag aner jeg ikke hva gubben planlegger til helgemiddag. Selv om jeg skriver disse tipsene hver uke, er det ikke alltid jeg følger dem selv. Det hender at jeg må på jobb i siste øyeblikk bl a, så da kan det hende vi må snu litt på flisa..... Sånn er det bare.

 

Mandag: Ostesnitzel m/poteter og Amerikansk grønnsakblanding

Tirsdag: Seibiff m/kokte poteter og raspa gulrøtter (ønske fra tenåringen selv om vi nylig hadde det til  middag)

Onsdag: Kjøttsuppe

Torsdag: Blandaball

Fredag: Pannekaker

Lørdag: Take-away pizza

Søndag: Stekt ørret m/kokte poteter og gulrøtter og rømme til.

 

Ha en matglad uke, alle sammen.

 

-klem-

Middagstips - uke 43

Da er vi i gang igjen. Ny mandag og nye middagstips....

 

Mandag: Pølser m/spagetti    

Tirsdag: Fiskegrateng m/ kokte poteter og gulrot fra Smøla

Onsdag: Pannekaker m/tomatsuppe

Torsdag: Gammelsalta sei (Eller annen saltfisk) m/stappe og bacon

Fredag: Kjøttkaker m/poteter, gulrot, erterstuing og brunsaus

Lørdag: Pizza (Satser på at den blir hjemmelaget denne gangen ;o))

Søndag: Røkt svinekam m/poteter og kålrabistappe - og brun saus (Joda, jeg vet at man ikke bruker kålrabistappe til røkt svinekam, men jeg syns kålrabistappe er så GODT!!!!)

Bon apetit, god middag og god mandag!

 

-klem-

Middagstips - uke 42

God morgen, og god mandag.

Forrige uke ble en litt travel (og uvant) uke, siden jeg jobba mye og Gubben hadde sin første hele uke på reiseoppdrag. Når man topper dette med bandasjer, medisinendringer og rekonvalesens for Tenåringen ble det litt innkjøring av nye rutiner. Bloggen ble desverre salderingspost, men nå er det litt mere stabilt. Iallefall så stabilt at det er tid for litt planlegging igjen. Ukens middager er som vanlig helt vanlig mat. Ingen hokuspokus, lavkarbo eller riktig sammensatt meny. Så lenge det er forholdsvis enkelt er det lettere å følge denne "menyen", og så kan man heller bytte ut med noe fancy eller mer arbeidskrevende om det passer slik en dag.

Mandag     : Fiskeboller i hvit saus m/raspa gulrot og kokte poteter.

Tirsdag      : Løvstek m/chips og salat

Onsdag     : Stekt ørret m/ poteter, grønnsaker og rømme

Torsdag    : Hawaiikoteletter/Svinekoteletter m ris og salat

Fredag      : Kalkunfilet med wokede grønnsaker og ris.

Lørdag      : Hjemmelaget pizza

Søndag     : Småstek m/ poteter, kokte grønnsaker, erterstuing og rørt tyttebær.

 

Jeg og tenåringen blir mye hjemme alene, men skikkelig middag må vi ha. Det er mer arbeid å komme på hva jeg skal ha til middag og å handle enn det faktisk er å lage maten...

Ha en fortsatt fin mandag :o)

 

-klem-

Middagstips - uke 40

Jeg nevnte vel i går at jeg skulle ta opp en "gammel kjenning" i bloggen. Dette er ikke noen veloverveid meny, men rett og slett tips til hva man skal ha til middag. Helt vanlig mat uten noen spesiell tanke på hva som er "riktig" å spise, men for meg er det god hjelp i en travel hverdag i å ha en plan for hva jeg skal ha til middag. Da kan jeg passe på å ha nødvendige ingredienser i hus, og så slipper jeg å ty til lettvinte løsninger i siste liten.

 

Mandag: Seibiff m/poteter og raspa gulrot

Tirsdag: Kjøttkaker m/ poteter, gulrot og erterstuing

Onsdag: Pannekaker og tomatsuppe

Torsdag: Gryterett (fra pose) m/ris og salat

Fredag: Saltfisk m/potetstappe og bacon

Lørdag: Hjemmelaget pizza

Søndag: Fårikål m/kokte gulrøtter

 

Jeg har  selv "meny" for en måned i slengen og sparer veldig mye tid (og frustrasjon) på det :o)

God mandag og god middag!

 

-klem-

Middagstips uke 17

Når jeg nå har kommet igang med bloggingen igjen, hører selvsagt middagstipsene mine med... Ingen fancy saker, bare vanlig mat...

Mandag : Fiskegrateng med poteter og gulrøtter

Tirsdag: Kjøttpudding m/kokte poteter, grønnsakblanding og viltsaus

Onsdag: Kyllinggryte m/ris og salat

Torsdag: Panert torsk m/ poteter, rårevne gulrøtter og Lofoten fiskesaus

Fredag : Risengrynsgrøt

Lørdag: Hjemmelaget pizza m/kjøttdeig og pepperoni

Søndag: Oksestek m/Hasselbackpoteter og grønnsakwok

Middagstips uke 8

Mandag:     Fylt rødspette m/poteter og gulrot

Tirsdag:     Grønnsaksuppe med ferskt brød til (Og om du ikke baker selv, så kjøp frosne rundstykker som du varmer i ovnen)

Onsdag:    Grillet ørretfilet m/kokte poteter og salat

Torsdag:    Kjøttpudding i viltsaus m/grønnsakblanding (gjerne viltblanding)

Fredag:     Saltfisk m/stappe og bacon

Lørdag:    Guess what :o) --hjemmelaget pizza

Søndag:    Småstek m/kokte poteter, gulrøtter, erterstuing og tyttebærsyltetøy

Dette er enkle forslag - om du vil gjøre det mer avansert kan du ta utgangspunkt i hovedingrediensene og heller lage mer avanserte retter ut fra det :o)

Ha en riktig fin husmoruke denne siste uken av februar

-klem-

Middagstips uke 7

Denne uka er det iallefall et godt tips å ta seg en tur til nærmeste ICA Nær/ICA Supermarked for å sikre seg gode middager. Findus har - 40% på alle sine frysevarer (utenom scampi), så her er det mulig å sikre seg MANGE gode middager. I en travel hverdag er det alltid greit med middager man kan lage uten å måtte bruke evigheter på kjøkkenet.
Tipsene for uke 7 blir derfor...;

Mandag      Fiskegrateng m/kokte poteter og gulrøtter

Tirsdag      Pølser m/spagetti og ostesaus

Onsdag      Grillet laks m/grønsakswok og hollandaisesaus

Torsdag     Kyllingfilêt m/ ris og salat

Fredag       Panert torsk m/kokte poteter, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus

Lørdag       Hjemmelaget pizza

Søndag      Svinestek m/kokte poteter, gulrøtter og brokkoli, tyttebær og brun saus
                     (Siden jeg ble bedt ut på middag sist søndag, ble forrige helgs planer flyttet til neste helg :o))

Husk å sjekk ut frysedisken på ICA, da!

God middag!

Middagstips uke 6

Mandag ..... ble restemiddag-dag igjen.  - og David ble super-happy for å få Burger fra Statoil til middag ;o)

Tirsdag:      Fiskeboller i hvit saus m/kokte poteter og raspa gulrot

Onsdag:      Hjemmelagde kjøttkaker m/kokte poteter, gulrøtter erterstuing og brun saus til

Torsdag:     Tikka Masala m/ris, salat og nanbrød

Fredag:        Fiskegrateng m/poteter og råkostsalat

Lørdag:        Hjemmelaget pizza

Søndag:       Svinestek m/kokte poteter, friske grønsaker og brun saus

Bon apetit!

Middagstips uke 5

Et kjapt innlegg om en "kjapp" uke.... Mye jobbing og mye snømåking krever god planlegging i heimen - også blir det litt kjappe middager..

Mandag:    Kyllinggryte med ris, salat og brød

Tirsdag:   Grillet laks m/ poteter, salat og Holandaise-saus

Onsdag:    Kjøttpudding i viltsaus m/kokte poteter og grønsaksblanding

Torsdag:    Fiskegrateng m/kokte poteter og råkostsalat

Fredag:    Koteletter på grønsaksseng

Lørdag:    Hjemmelaget pizza (bombe eller?)

Søndag:   Hvalbiff m/kokte poteter, gulrot og kålstuing.

Så var det bare å stikke på jobb uten å bekymre seg for hva man skal ha til middag de neste dagene :o)

Middagstips uke 3

Ny uke og nye middagstips (selvfølgelig)

Mandag;                Pølser i brun saus med poteter og grønnsaker (+ rester fra gårsdagens småsteik)

Tirsdag;                 Stekt torsk m/poteter og raspa gulrot

Onsdag;                Lasagne med salat og brød

Torsdag;               Fiskegrateng m/poteter og råkostsalat

Fredag;                 Rødbetesuppe (Bortsj?) m brød

Lørdag;                  Hjemmelaget pizza

Søndag:                Svinestek m/poteter, grønsakblanding og brun saus

Så var det den handlelappen da... Skriv lapp før du handler og hold deg til den! Om man forbereder litt kvelden i forveien eller om morgenen, så tar det ikke så lang tid å lage mat når man kommer sulten hjem fra jobb..

-Håper dere alle har en festlig uke!

-klem-

Middagstips uke 3

Det er lenge siden jeg har lagt ut middagsmenyene mine her, men nå er det på tide å komme i gjenge igjen.....

Mandag: Fiskepinner m/potetstappe.... Jeg har egentlig litt problem med å kalle dette for middag, men vi voksne har rester 
                 fra i går, og da benytter jeg sjansen til å servere noe enkelt til David (og han er VELDIG glad i fiskepinner)

Tirsdag: Pannekaker og ertersuppe.

Onsdag: Kylling med ris og salat

Torsdag: Fiskekaker m/kokte poteter, brun saus og råkostsalat

Fredag: Kjøttkaker m/kokte poteter, erterstuing, blomkålblanding og brun saus

Lørdag: Som alltid...Hjemmelaget pizza. Denne gangen med dansk salami og ananas (etter ønske fra David)

Søndag: Småstek m/kokte poteter, gulrøtter og brokkoli - og tyttebærsyltetøy

Da er det bare å skrive handleliste, legge til brød, melk og vaskemiddel og vips så slipper du å handle mer enn en gang denne uka. Man sparer penger på det, sier Magne Gundersen (se tidligere innlegg) :o)

God middag, alle sammen!

Middagstips uke 38

images kjøttsuppe

(Bilde fra vg.no)

Plutselig var mandagen borte.. Den gikk med til å ordne ting for Hans og ting han skulle ha med seg til far sin oppe på Orkanger. - og så var det trening og valg...
Men mat må man ha, også denne uka

Tirsdag:    Joikaboller med kokte poteter og gulrot

Onsdag:    Kokt fisk m/poteter, grønnsaker og eggesmør

Torsdag:   Chicken souvlaki (grillspyd) m/gresk salat og ris

Fredag:    Suppe av "nye" grønnsaker m/ferske rundstykker

Lørdag:    Innbakt pizza - hjemmelaget, som vanlig

Søndag:    Filetkoteletter av svin m/wokede grønnsaker

God middag!

Middagstips, uke 37

Selv om det er bare jeg og David som er hjemme denne uken, må man ha middag. Derfor blir det ikke de "store" måltidene, men heller enkelt og greit...

Mandag:    Stekt fiskepudding m/ poteter og råkostsalat

Tirsdag:    Pannekaker og tomatsuppe

Onsdag:   Kjøttboller og spagetti

Torsdag:   Kyllingfilet, ris og salat

Fredag:    Panert torsk, poteter og raspet gulrot (Storebror har kommet hjem!!)

Lørdag:    Hjemmelaget pizza - selvfølgelig :o)

Søndag:   Svinefilet, fløtegratinerte poteter og friske grønsaker.

Dette er stort sett middag som er rask å lage og som ikke er avhengig av at man lager MYE mat.... Bortsett fra i helgen, hvor Hans er hjemme, og D kanskje kommer hjem.

God middag, folkens

kjøttboller   images fiskegrateng


Middagstips uke 35

kj39520kjottkaker200306

(Bilde fra matprat.no)

Det er mandag igjen, hverdag har begynt etter en deilig ferie, og det er igjen tid for planlagte middager. Hos oss blir dette en veldig "Norsk" uke...

Mandag:   Spekesild m/kokte poteter og kålstuing

Tirsdag:   Kjøttkaker m/erterstuing, kokte poteter og friske grønnsaker

Onsdag:  Grillet laks m/sitronpepper, grønnsaker i form

Torsdag:  Taco (denne var ikke norsk, da, men grei middag siden det bare er jeg og David som er hjemme da)

Fredag:   Kjøttsuppe med ferske rundstykker/flatbrød

Lørdag:   Hjemmelaget pizza med skinke og ananas

Søndag:  Svinekoteletter m/ kokte poteter og surkål

God middag, folkens!

-klem-

Middagstips uke 25

Fort og gæli denne gangen...:o)

Mandag...Rester fra i går. Svinekjøtt, gratinerte poteter og stappe

Tirsdag...Seibiff

Onsdag:..Skoleavslutning for David - med grilling for hele familien.

Torsdag...Torsk

Fredag.......Kjøttboller og spagetti

Lørdag......hjemmelaget pizza

Søndag.....Løvstek

Fort gjort.. I mårra handler jeg det jeg mangler av ingredienser, og så er det null stress med middagslaging...

Håper du får en fin ettermiddag/kveld

-klem-

Middagstips uke 24

Forrige uke starta med MYE jobb. Denne uka har en litt mykere start, så da blir ting litt enklere. Middagene er iallefall klare for denne uka også...

Mandag:    Stekt torsk

Tirsdag:    Ertersuppe og pannekaker

Onsdag:   Kyllinggryte

Torsdag:   Fiskeboller i hvit saus

Fredag:    Kjøttkaker

Lørdag:    Hjemmelaget skinkepizza

Søndag:   Kalkun

Altså...Helt enkel, vanlig Norsk mat. Den kreative husmora får litt pause denne uka..

Ha en riktig fin mandag

-klem-

Middager - uke 22

Jeg har nevnt det før, men gjentar for sikkerhets skyld: Dette er ikke spesielt sunt, slett ikke proft, bare litt økonomisk og ganske enkelt "vanlig norsk mat"....og bare et tips for den som har problemer med å finne på noe til middag

Mandag:   Fiskegrateng m/potet og kokte gulrøtter

Tirsdag:    Betasuppe og pannekaker

Onsdag:   (Hjemmelagde) kjøttkaker m/potet, grønsaker, erterstuing og brun saus

Torsdag:   Stekt torsk m/poteter, raspa gulrot og Lofoten fiskesaus fra Toro

Fredag:     Pølser m/spagetti

Lørdag:     Hjemmelaget pizza

Søndag:    Trøndersodd

Håper det smaker, og at du har en fin uke!

-klem-

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits