Musikk - på mange måter

Sommer. sol og Postgirobygget

Da har vi bladd om et ark i kalenderen igjen. Det er juni og det er sommer og opplevelsene står i kø. Først og fremst er jeg ferdig med studier og eksamener, og da er det tid for å fylle dagene med fine mennesker og gode opplevelser.

Da gruppa Postgirobygget sang om hvordan man ser på joller, holmer og luftmadrasser nevnte de ikke noe om parkeringsplasser. Parkeringsplasser er grå og stusselige, spesielt når de ligger i Ingenmannsland. Slik er det helt til en svegging får en god ide...

Da jeg kjøpte billetter, syntes jeg det var dyrt. 450 kroner for noen timer ute i "bushen"??? Greit nok så ligger prisen på Tahitifestivalen på samme nivå, men det er tross alt et stort arrangement. Jeg var litt skeptisk - og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg tok feil! Dette var ikke et B-arrangement på halvåtte. "Alt" var på plass. Et godt sikret festivalområde med god plass til de ca tusen tilskuerne, nok mat- og drikkestasjoner til å unngå lange køer, betalingsterminaler som virker, portable doer (som ER ufyselige. Det kan ikke engang svegginger endre på), ambulanse og lege, politi og hyggelige vakter

Som proffesjonelle arrangører stilte de selvfølgelig opp med oppvarmingsband, og lokale Baillbandet - og nydelige Hanne - skapte topp stemning i teltet.

Overalt var det kjente og ukjente glade mennesker, bl a disse glade guttene

Vegard og Audun er flotte karer som alltid er hyggelige når man møter dem. Om du (som meg) har sett årets "Paradise Hotel" kjenner du kanskje igjen Audun? Jeg syns han gjorde en god figur i TV-serien og skulle gjerne hatt et eget innlegg om ham. Det e'kke hver dag man møter en Lord.

Fashionably late entret Arne Hurlen og resten av gruppa scenen. "Hvaschera?" gjallet det i høyttalerne og deretter trillet den ene sommermelodien etter den andre ut i sommerkvelden som perler på en snor.

Siden jeg har likt gruppa fra første gang jeg hørte noe av dem (så tidlig som i 1994...) kjente jeg alle sangene. Noen personlige favoritter manglet, men alle de store slagerne var der. De sang om sommerdager, sommernetter, oppturer og nedturer. Til tross for en noe hustrig nordmørsnatt var varmen tydelig i kontakten mellom scene og publikum

Vi kunne vært i Køben eller i London men vi var på Averøya og det var SÅ verdt det! Selvfølgelig var det noen som kranglet, noen ble beautifulle og noen angret. Jeg var litt skeptisk i utgangspunktet, men det var helt uten grunn.
Takk til Postgirobygget og Baillbandet, takk til gode venner som medvirket til at dette ble en flott kveld og først og fremst TAKK TIL ARRANGØRENE som tenkte stort. Jeg gleder meg allerede til Bailldag og andre happeninger i ei lita bygd ut mot havet.

...og horisonten ble et formidabelt smil

Ha en fantastisk uke.

 

-klem-

 

 

 

Dansegalla i Braatthallen 9. mars 2012

Jeg og Gubben (eller mest jeg, kanskje..) kom plutselig på at vi trengte å få rørt på oss og da er dansegalla perfekt. Vi avtalte med fine folk og møtte noen av dem før vi gikk inn i Braatthallen. Det var ikke langt å gå siden våre venner er "bobilfolk" og hadde parkert oppe på St.Hanshaugen. Når det er dansegalla er forholdene tilrettelagt for hus på hjul og denne kvelden hadde et tyvetalls boliger flyttet seg til Kristiansund.

To band var klare for scenen denne kvelden. Jeg er ikke så bevandret i dansebandsjangeren  men Ingemars er et velkjent band som du kan lese om HER om du vil vite mere. Sogns er tydeligvis litt ferskere, men også de har etpar plater på samvittigheten. Hjemmesiden deres finner du HER.

Hva som er vanlig i forhold til antall besøkende aner jeg ikke, men jeg syns det var akkurat passe med folk i lokalet. Det var alltid endel folk på dansegulvet men stort sett var det mulig å danse uten å skubbe seg vei.

Da vi kom stod Sogns på scena


Det var liv og latter fra første stund. Flere av våre venner kom etterhvert og vi fikk en flott og livate kveld.

Danseskoene fikk virkelig kjørt seg og,ja - noen tråkka på mine semskede sko men slikt må man regne med.

Med to band på scenen var det musikk stort sett hele kvelden.

Ingemars hadde trøkk så det holdt, de også. Fengende musikk appellerte til danseglade nordmøringer.

Begge bandene var veldige gode på publikumskontakt og mange av gjestene var tydeligvis gamle kjente.

Dansegalla i Braatthallen var en flott opplevelse for min del. Jeg var kveldens sjåfør og holdt meg til alkoholfritt i glasset, men det forhindret ikke at latteren satt løst og dansefoten fikk rørt seg. Antrekket var tydeligvis ikke helt komplett før jeg fikk lånt meg en cowboyhatt.

Kvelden ble avsluttet med begge band sammen på scenen med "Vil du værra en venn" og andre godlåter som fulgte oss ut i natten.

Vi har allerede plotta inn ny dansegalla til høsten i vår kalender.

Nå har pynten kommet av og ei ny uke og nye hverdager er på gang.Jeg skulle egentlig på MR i dag men de ringte fra sykehuset og avlyste. I morgen skal jeg en tur inn på museet. Jeg tenker det blir en rolig uke før en spennende helg, men man kan aldri vite... Fremtiden ligger rundt neste sving.

Ha en flott mandag.

 

-klem-

 

Elg på Rema1000

Shopping er ikke noe stort tema i Hestiaverden. Iallefall ikke helgahandel av laks, yoghurt og melk. Men - ingen regel uten unntak. Denne lørdagen skulle det nemlig være Elg på Rema1000.

Ikke i den forstand at Skogens Konge hadde parkert utenfor butikken.

Ikke viltkjøtt i frysedisken heller.

Det var Elg. Øivind Elgenes. Med gitar og ny CD.

Denne Youtubevideoen er en liten smakebit fra et tidligere album.

 

Ekstra kjekt var det at Gubben var med. Han og Elg gikk i forskjellige klasser men på samme ungdomsskole i Kristiansund. Friminuttene innebar ofte konserter med Elg og Lynni.Litt forskjellig hårfrisyre har de nok...

CD'n ble selvfølgelig med oss hjem

Jeg har ikke rukket å høre så mye på den enda, men jeg er veldig spent på sangene. Spesielt den sangen som handler om å være sammen - lenge!

Nå er lørdagspizzaen inntatt, TVn står på og jeg skal pakke vekk PCn for ei stund.

En liten Irish er ikke feil. Ha en strålende lørdagskveld.

 

-klem-

 

 

Idol - og en Grov-en fra Averøy

Det er ikke noen hemmelighet at Idolsirkuset er igang igjen. Tusenvis av unge håpefulle har fått drømmene knust etterhvert som audisjoner har blitt avholdt. Hundre heldige har kommet til Oslo. Førti flinke har gått videre til semifinaler og i kveld avholdes siste semifinale. Denne kvelden kommer jeg til å sitte spikret i stolen og limt til telefonen (overhengende fare for krampe og inkontinens??) I kveld får dere nemlig møte ei fantastisk jente fra Sveggen.

Jeg tror ikke jeg tar feil om jeg påstår at Hanne Groven sang før hun pratet. Hun har vært med på mye i forbindelse med sang og musikk og selv når hun synger melankolske sanger blir man litt glad inne i seg. Jeg har veldig lyst til at ALLE skal få med seg Hannes opptreden. Hva hun synger i kveld aner jeg selvfølgelig ikke men min favoritt (til tross for at opptaket kunne vært bedre) på YOUTUBE er denne:

 

 

Ta deg tid til å høre og husk å se på og å stemme i kveld.

Lykke til, Hanne!

 

-klem-

(til alle sammen)

Hva synes du om gladjenta fra Averøy?

Line - et fyrverkeri på to bein - med venner.

Det har vært så fint vær i det siste, og da blir det lite blogging. Dette innlegget har egentlig ligget altfor lenge på vent.

Jeg er glad i konserter, og denne konserten hadde jeg gledet meg ekstra mye til. Line er en av disse som kan alt, og med så mye energi som hun hadde samlet på en scene, måtte det bli bra...

Først lå det der, kirkerommet i Kvernes kirke, og bare venta på å bli brukt...

 Heldigvis ble konserten behørig omtalt både i lokalavisa og på lokalTV.

Desverre fikk jeg ingen bra bilder av alle musikerene.

Line var grunntanke og lim.

En generator gjennom hele forestillingen.

Jeg elsker stemningen man får på konserter som blir holdt på spesielle steder. Det fortettede og intime som forsvinner på en stor scene.Energisk

Intens

Rytmisk

- og modig. Alltid modig.

Vakre Line gløder i kirkerommet. 

Hele rommet glødet og levde.

Fylt av toner fra flotte musikere.

Slike konserter varer lenge etter at kirkedøren er låst.

 

Kamerater på en tirsdag

Jeg har en jobb som jeg er veldig glad i. Av og til hender det ting som gjør at jeg blir ekstra glad for å jobbe i mitt yrke.

Jeg gjør ikke noe stort.

Jeg gjør ikke noe heltemodig.

Jeg gjør ikke noe spennende.

- men jeg gjør en forskjell.

Som hjelpepleier jobber jeg med å gjøre hverdager gode for unge mennesker. En del av jobben er å være med på forskjellige aktiviteter, og når jeg har senvakt på tirsdager er jeg så heldig at jeg får være med på "Tirsdagskameratene"

Her møter vi flotte mennesker. Jeg tror egentlig aldri noen av dem blir voksne "på årntli", til tross for enkelte grå hår og at de er musikalske kunstnere. De spiller, syngler, gjøgler, erter og har utrolig mange følere ute på hvordan hver enkelt har det akkurat DEN dagen.

Noen av de som deltar på Tirsdagskameratene kommer dit og er glade. Noen er triste, noen er trøtte eller har opplevd noe de ikke helt forstår. Hvordan man da blir møtt av musikklærerene har veldig mye å si...

Sjefen sjøl

Flotte mennesker med STORE hjerter

Jeg skulle ønske flere visste om hvilken flott jobb som blir gjort rundt omkring i landet (Og selvfølgelig spesielt på Averøya ;o)) av mennesker som gir tid, tålmodighet, humør, kunnskaper og hjertevarme. Noen holder hjula igang på fritidsaktiviteter, idrettsarrangementer og på kulturelle arenaer og jeg er veldig glad for at jeg av og til får se  gleden og oppleve flotte situasjoner på helt vanlige tirsdagskvelder.

I går fanget jeg noen fantastiske øyeblikk i linsa, men pga taushetsplikt og personvern blir ikke disse postet i bloggen. Det går alikevel an å vise litt av hva kameratene driver med...

Syngedamene holder gjerne om hverandre når de øver. Kanskje flere skulle holdt en annens arm?

Lærerene trakterer flere forskjellige instrumenter, og den som spiller gitar på et nummer trakterer kanskje tangentene på det neste...

Noen dager er man i slaget, andre ganger går det så det griner. Tenk at det ligger så mye glede og selvfølelse i et trommesett eller to...

Det er ikke noe å si på Gitar(tirsdags)kameratene heller....

Jeg er veldig, veldig glad for at dere finnes!

Håper alle har en fortsatt fin onsdagskveld, og om du stikker innom bloggen senere i kveld har jeg forhåpentligvis fått lagt ut flere innlegg.

En kveld på Wallmans er en kveld å huske

Da jeg og Laila var i Oslo i høst hadde vi ganske tett program. Jeg har bare fått blogget om litt av det, men det var mange flotte opplevelser. En av disse var vår kveld på Wallmans Salonger. Det var god mat, underholdning i verdensklasse og fantastisk service.

Inngangspartiet er ganske spesielt.. man må gå broen over (Akers?)elva for å komme inn


(Bilde: Laila K)

Litt ekstra betaling ga oss bl a bobler i glassene og bord ved scenen


Bordet vårt til høyre her. Jeg tenkte først at dette ble ikke bra, men siden underholdningen foregikk på flere plan og til tider på flere steder i lokalet viste det seg at jeg tok feil.

Det var sang. Det var dans. Det var akrobatikk.

Det var S H O W med veldig store bokstaver.....

Og når vår faste servitør ikke stod på scenen var han bortom og forsikret seg om at vi ikke manglet noe som helst.

Jeg var veldig fornøyd med kvelden og drar gjerne tilbake til Wallmans igjen.

Det er vanskelig å beskrive med ord og bilder hvordan stemningen er, så jeg har vært så heldig å få lov til å bruke et videoklipp her til slutt. Dette er tatt opp sist helg da Mads Belden stod på scenen. Jeg har skrevet om Mads før og kommer helt sikkert til å skrive om ham senere også. Han gikk på Averøy Ungdomsskole samtidig som Studenten og imponerer stadig med hva han får til fra scenen. Kanskje du har sett ham på TV også, f eks i Beat for Beat eller på God Morgen Norge... Jeg er helt sikker på at dere får høre mere om og av ham framover!

 

   (Dette er en privat filmsnutt, tatt opp av Kjetil Engrønningen.)

Håper dere liker innlegget, og om du har anledning en gang bør du virkelig ta turen til Wallmans. Et lite stykke Vegas i Norge...

Mamma mi(a) for en forestilling.

Jeg har tidligere hevdet at vi har et rikt kulturliv på Averøy, og vi har mange flotte unge talenter her. I kveld fikk jeg bekreftet dette igjen. Tiende klasse ved Averøy Ungdomsskole har i flere år satt opp en forestilling, og årets avgangskull hadde valgt musikalen "Mamma Mia", som de hadde omdøpt til "Mamma mi!"

Som edsvoren ABBA-fan i mange år var jeg selvfølgelig veldig spent. Jeg er også veldig glad i filmen "Mamma mia", så her hadde ungdommene mye å bevise. Dette er unge mennesker som med få unntak er helt uten sceneerfaring. Under ledelse av dyktige instruktører gjør de alt selv. De spiller, synger, danser, styrer lys og lyd, sminker, lager kulisser, promoterer, selger biletter og alt annet som må gjøres.

Det var veldig mange flinke dansere og sangere

Sporty gutter hadde sin egen dans - med svømmeføtter (En av mine yndlingsscener fra filmen..)

Forestillingen har vært vist fire ganger, og hver gang har det vært fult hus. Flere enn 1000 personer har sett forestillingen, og det må vel kalles suksess...

Desverre har jeg ikke bilde av bandet, siden jeg satt så langt unna dem. Jeg må imidlertid nevne dem her, for her snakker vi virkelig kvalitet. Bl a var de ekstremt gode på timingen. Abba-låter har sitt helt egne lydbilde, og disse tiendeklassingene låt som ABBA!

Med vilje har jeg ikke nevnt noen ved navn, selv om jeg nok har mine favoritter.... (Bare en ørliten parentes - Joar, du eier scenen!)

Ha en fortsatt GOD lørdagskveld!

Generalprøve på Faust - En hyggelig overraskelse.

Et innlegg som skulle vært skrevet for lenge siden, men bedre sent enn aldri..

Den årlige operafestuken i Kristiansund er fantastisk. Jeg er glad i musikk. Nesten all slags musikk. Opera er kanskje litt uvant for mange, men det er en stor opplevelse når man bare åpner seg for denne kunstformen. Dette året hadde jeg og min venninne Laila bestilt billetter til forestillingen "Alkymisten", men i tillegg var vi så heldige å få billetter til  generalprøven på "Faust".

På Operaens nettside, oik.no, fant jeg denne beskrivelsen av oppsettingen

Fotograf: Victoria Tzykun

Billett- og forestillingsinformasjon

Dato: 08. februar klokken 19:30
Sted: Festiviteten
Prisinfo: ikke oppgitt
Kjøp billetter: Billettservice.no

Opera i tre akter med musikk av Charles Gounod (1818-1893).

Libretto av Jules Barbier og Michel Carré.

Nøkkelen til operaen Faust ligger i Mefistos arie ?Dansen rundt Gullkalven?. Der fører teksten og musikken oss rett inn i vår egen tid med vårt vanvittige jag etter å ta for oss av de ?goder? penger kan skaffe. 

Mefisto (djevelen) påvirker Faust med hele sitt repertoar av tilbud; ikke ulikt hvordan vi mennesker i vår tid konstant må forholde oss til en massiv påvirkning fra krefter som vil "hjelpe" oss til å leve våre egne liv: Bli yngre med...! Løp og kjøp...! Ta tre, betal for to...! Bli slank med...! Bli glad med...! Bli deg selv med...!

Bli deg selv nok! Ha en meningsfull operakveld.

 

Rolleliste:

Faust Thomas Ruud   

Marguerite Lise Granden Berg             

Mefisto Trond Gudevold        

Valentin Stevica Krajinovic     

Siebel Siv Oda Hagerupsen

Martha Turid Røen Kroknes             

Wagner Simon André Jacobsen

 

Dette er virkelig en STOR forestilling

Desverre er den på mange måter aktuell i dagens samfunn også

Fantastiske prestasjoner på scenen. Mest imponert ble jeg kanskje av Lise Granden Berg

- eller kanskje av Operakoret. De sang, spilte skuespill og bandt sammen forestillingen på upåklagelig vis.

(Bildene fra forestillingen er tatt av TKs eminente fotograf Bjørn A Hansen )

Opera er en opplevelse og generalprøven var en flott forsmak på verdenspremieren som vi skulle på den samme uken.

Etter forestillingen dro vi ut og spiste

En deilig avslutning på en helt vanlig hverdag sammen med gode venner.

- og innlegg om "Alkymisten" kommer selvfølgelig etterhvert, det også!

Ha en fortsatt fin onsdagskveld.

Dissimilis - Konsentrert musikkglede

Har du hørt om Dissimilis?

Dissimilis ble startet som et musikalsk ensemblet på 80-tallet etter initiativ fra Kai Zahl.  Arne Furuseth utviklet et fargekodesystem som erstatning for noter i 1978. For at utviklingshemmede skulle få mulighet til å spille i band, overførte Kai Zahl i 1982 fargekodesystemet fra lerret til lyspærer. Dette resulterte i det som fikk navnet Blostoppbandet. I 1985 ble Dissimilis stiftet. (Fra Wikipedia)

Dissimilis har avleggere rundt om i hele landet. Her på Averøya har vi også våre musikere. Ildsjeler som er aktive i musikkmiljøet stiller opp på tirsdagene og leder gruppen som kalles "Tirsdagskameratene". Folk spiller, synger og gleder seg over musikken. Kanskje er det disse linjene de holder på å øve inn ...

 

Sola som gikk ned i kveld,
ho ska skin førr dæ min kjære.
Å føglan som e fri, dæm ska vis vei å aillt ska bli
myttji lys å myttji varme.
Tru å håp det kan du få med.
Mange tåra, tunge stunde, e æ redd førr at det bli.


Det blir nok ikke tårer i kveld. Jeg har kveldsvakt og får være med på øving, og det gleder jeg meg til. Det er ikke lenge til julekonserten nå, tenker jeg.
Tirsdagskameratene har ikke sin egen nettside, men om du vil lese mer om DISSIMILIS kan du trykke på navnet for å komme til en flott nettside hvor du kan lese mer om organisasjonen. Du kan også lese der om konserten de skal ha i Drammen teater den 30. oktober. Det er en litt annerledes forestilling som jeg mener er viktig å få med seg. Det er mange som øver hardt og gleder seg så veldig til dette.
 

Kunne du tenkt deg å gått på denne konserten?

Har du hørt om Dissimilis før?

 

Håper alle har en flott tirsdag med sine kamerater.

 

-klem-

Beat for Beat - med Mads

(Bildet er fjernet fra bloggen)

Som vanlig ser jeg Beat for Beat på NRK når jeg er hjemme en fredagskveld. Som vanlig skremmer jeg vettet av folk rundt meg med å synge med (Jeg eier ikke sangstemme, men har en snill familie som holder ut likevel)

I kveld er det ekstra stas siden Mads Belden er med. Han er like gammel som Studenten, og selv om de ikke hadde så mye kontakt, er jeg så enkel at jeg syns det er stas å se at en av de ungdommene jeg "kjenner til" har suksess!!!

Bildet over tok jeg på "Lille Onkel" etter en konsert for en tid siden.

Gratulerer med flott opptreden, Mads. Du vet jeg er sikker på at du kommer langt! Både til The Big Apple og enda lengre.

-og dere andre: Om dere får anledning, så dra på konsert med Mads Belden. Det er en flott opplevelse!

Ha en fortsatt flott fredagskveld.

 

-klem-

MinneCD lanseres i dag.

Nå har jeg i "evigheter" prøvd å lage et innlegg med bilde og lenker om denne nydelige CD-en som slippes i dag. Mange forskjellige artister har gått sammen i en stor dugnad og resultatet kan du kjøpe for kun kr.99,- Du finner den bl a hos Coop, Statoil og Platekompaniet.

Jeg skal iallefall ha med meg en slik CD hjem ;o)

(Bilde fra Rosetoget i Kristiansund)

Ha en fortsatt fin torsdag!

Åge Aleksandersen og Sambandet i Molde

Gårsdagen ble en ubetinget suksess. Jeg er glad i konserter, og å dra på konsert sammen med gode kolleger var veldig koselig. Vanligvis er vi kledd i hvitt når vi møtes, og en jobb i helsesektoren er en travel jobb, men i går hadde vi det ikke travelt. Konserten var et arrangement i regi av Fagforbundet, så før konserten var det et kort program og politiske appeller.

Jeg hadde en kjempefin kveld!

 

I utgangspunktet omtalte jeg evenementet som "Åge-konsert", men det var slettes ingen grunn til å unnlate bandet i setningen. Det er lenge siden jeg har overvært noe som så til de grader involverte alle på scenen. Selv med omtrent tjue instrumenter (med smått og stort) fløt programmet av seg selv.  Ingen kunstpauser, ingen "bakenfor-menn", ingen egotripper... Kanskje blir man slik av å være en del av et band som har turnert i over tredve år? Reportoaret inneholdt nytt og gammelt. Ingen i min generasjon kan vel la være å synge med på "Fire pils og en pizza" eller hvilken som helst av de gode, gamle fra den epoken ( iallefall inni seg)??? Heftige Stratocaster-riff, muntre trekkspilltoner, sugende saxofoner - alt var med!

I tillegg kunne vi nyte "nære" elementer som akkustiske instrumenter, nynning i refrenget til "Va det du Jesus" og avslutningen der hele salen vugget i takt. Arm-i arm-i arm-i..........arm. En vellykket konsert skal være slik. Man ler, man gråter og man har slettes ikke lyst til å gå derfra.

Tusen takk til alle som var delaktige i å gjøre denne kvelden minneverdig, (Mona, Siv og Dagny, dere er BEST ♥) og en HJERTELIG takk til de som jobber for Fagforbundet på kontoret i Molde for et svært godt gjennomført opplegg. Alt stemte, fra tidspunkt i gjennomføring til søte hjertedrops og karameller (Jeg skulle ta bilde av dem, men ble for sen til det. Kanskje jeg får sjansen en annen gang) Dere er en herlig gjeng, både i alvor og i glede.La I - mårrå vær mårrå, I går - gammel å glømt,
De e I dag du skal levva, me drømman - du har drømt

 

(Sitat fra "Hold fast" av Åge Aleksandersen)

Da håper jeg alle sover godt og lever drømmene i morgen!

 

-klem-

Spillegal?

I kveld er alle tre hjemmeboende i familien hjemme samtidig. Da benytter vi sjansen til å spille spill. Vi har massevis av brettspill og vi spiller kort, men i kveld ble detMAXIYATZY. Tidligere i kveld så vi "Politiskolen 3" for n'te gang (Joda, den var morsom i kveld også!) Nå er det tid for å tørke støv av gamle helter. Gutta i Status Quo har rynker og grå hår, de også, men musikken er like drivende som før..

Man kan bli nostalgisk av mindre.

 

Ha en riktig god natt, folkens.

 

Lei av å bli lurt

I tilfelle noen skulle lure på det, så har jeg aldri likt 1. april!!!! Kalenderen min viser 31. mars, og slik skal den være til i morgen. Da har vi plutselig 2. april :o)

- og mens jeg venter på at denne narraktige dagen skal forsvinne, stikker jeg ut og spiser lunsj.

Hilsen lettlurte Hestia

 

Konsert i adventstiden.

Det er jo sånn med denne adventstia at den er full av avslutninger og andre festligheter. Den lokale musikkskolen har også avslutninger, og i går var turen kommet til band (ser ut til at de hadde egen avslutning)

Tirsdagskameratene er en liten gruppe musikere som spiller sammen hver tirsdag. De trenger litt hjelp av og til, og flotte lokale "spellemenn" har englers tålmodighet og den vidsyntes storsinn i denne sammenheng. Det mangler iallefall ikke på spilleglede. Stolte og glade gikk de til verket - og jeg satt med klump i halsen og hørte på. (Jeg er en uforbederlig tåreperse når jeg blir rørt!) Jeg hadde lovet å komme, og de blir alltid glade for å se et kjent fjes.

En stor bonus var de øvrige unge musikantene. To jenter med nydelig sang, et band som var så ferskt at de ikke hadde navn, og gruppen "Fotsopp".

Jeg ble veldig imponert over disse ungdommene som entret scenen. Jentene som sang først sang vakkert (men bildene av dem ble ikke noe bra), "Ferskingene" gjorde det veldig bra og hadde valgt musikk som passet godt til dem, og "Fotsopp" er knall. Jeg hørte dem på den første konserten de holdt offentlig. De var flinke da - og nå er de enda bedre! Det som er spesielt for denne gruppa, er allsidigheten. Den første besetningen blir snudd om etterhvert. Trommisen synger leadvokal mens keyboardisten spiller trommer. Etterpå synger en av keyboardistene mens den andre betjener begge instrumentene. Jeg blir overrasket hele tiden. Positivt overrasket!

Det ble en fin kveld sammen med David. Først var vi på konsert sammen, og etterpå ble det hjemmekveld med CSI. Siden D hadde bruk for bilen, måtte vi haike hjem, og da var vi så heldige å få sitte på med en hyggelig "nestennabo"

Siden dette var en offentlig konsert, legger jeg ut litt bilder også - uten navn, men med stor respekt for de flinke aktørene i musikkskolen.Mødre som har god grunn til å være stolte av sine barn.

Om jeg skulle tatt bedre bilder måtte jeg ha gått fram til scenen, og jeg ville ikke forstyrre aktørene...

Mads Belden - fra Averøy til Brodway

Jeg har tydeligvis sovet i timen - eller så har jeg sett for lite på TV igjen. Jeg hadde iallefall ikke fått med meg at det skulle være kjentfolk i "God Morgen, Norge" på TV2 i dag.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

Av og til er man heldig og kan følge en kunstner (i en eller annen sjanger) helt fra begynnelsen. Om jeg leter, finner jeg sikkert bilder av Mads fra laaang tid tilbake i en av mine esker. Man tenkte  ikke da, for mer enn ti år siden,  at man en dag skal sitte å se et kjent fjes på TV. Brodway er heller ikke i tankene i forhold til disse svært unge menneskene som etterhvert går sine egne veier - i alle retninger.

Mads har altså fulgt sin helt egne vei. Uten skolering, og med bygdenorge som utgangspunkt, har han allerede i en alder av 22 prøvesunget på Brodway.  Nylig startet han på sin juleturnê sammen med Christine Guldbrandsen. Årets siste konsert holdes 22. desember i Braathallen i Kristiansund, og jeg håper å være i salen da. (Jeg skal dit såfremt det ikke skjærer seg pga jobb)

Man trenger talent, man trenger litt flaks, det koster hardt arbeid, men først og fremst må man ha tro på seg selv! Det er ikke alltid så lett å vite hva man vil når man er tenåring. Det er mange veier og mange måter å komme til mål på. Selv om det kanskje går litt trått av og til, teller hvert eneste skritt på veien.

I går var jeg på en konsert i regi av musikkskolen på Averøya, og der var det mange flotte aktører. Kanskje er det flere enn Mads som entrer større og større scener. (Innlegg om konserten kommer senere i dag)

Mine sønner kommer nok aldri til en scene i Amerika. Jeg tror ikke de drømmer om det heller. Men jeg tror de kommer seg dit de vil. Så lenge DE er fornøyde er jeg fornøyd. Jeg er kjempestolt av guttene, men jeg blir veldig glad over at andre unge også gjør det bra.

Mads Belden er en av dem!

 

Tango - rett og slett

Straks du går inn døra, går du et trinn ned. Filleryene ligger direkte på murgulvet og i overgangen mellom tak og vegg griner isolasjonsmateriale mot deg. Lyskasterene som er satt opp mot den ene veggen avslører fuktstriper fra årtier. Det kunne vært tårer for en epoke som er over.

En gang har det vært butikk her i Bjørsholbua på Bruhagen. Nå er det LILLE BUENOS AIRES!

Heldigvis lot ikke Averøyingene seg lure av ytre bagateller. Lokalet sydet av forventning da de første tonene av Astor Piazzolla fylte kjellerrommet, og man glemte at man satt på en plaststol 10 meter unna hovedveien.Konserten er satt sammen i regi av Rikskonsertene, og musikerne er

Bjørnar Myhr på piano, Erlend Skei på kontrabass, Rannveig Ryeng på fiolin og Knut Ivar Bøe på trekkspill (eller forkledd Bandoneon som han kalte det :o))

Men tango er ikke bare musikk. Tango er sangLine Kristiansen Cancino har den styrken og dybden i stemmen som trengs for å synge fra Maria de Buenos Aires

Og tango er dans. Suggerende, til tider skarpe, og alltid sensuelle bevegelser satt i system.

Musikerne fyller kjellerrommet med toner. Line Kristiansen Cancino og Augusto Cancino danser. En tribut til livet, kjærligheten og smerten.

Når det hele er over og ensemblet avslutter blir de møtt med trampeklapp og takker publikum med forrykende ekstranummer.Tusen takk for en unik opplevelse. Setting, musikere og dansere var perfekt og blir kanskje en modell for senere arrangementer. Spesielt takk til Line og Augusto som stiller opp på dette innimellom jobb,skole, unger og mengder av andre gjøremål.

Etterpå går vi ut i høstkvelden og forbauses over at vi fremdeles er på Nordmøre når våre hjerter ligger igjen i en tango.

 

Mads Belden - konsert på "Onkel" i Kristiansund

Kristiansund er etterhvert blitt en by hvor man kan oppleve kultur på mange forskjellige måter. Fra den store operafesten i februar, via flere "spel" som Fru Guri og Donnaen til Tahitifestivalen. Du finner dansegalla og kirkekonserter, og så har du de mindre konsertene. De eventene som ønsker deg velkommen som en god gammel venn og som etterlater en lyst til å høre mer....

En slik kveld vil jeg ta deg med på. En kveld med Mads.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

Jeg skal ikke påstå at jeg kjenner Mads, men han gikk på skole sammen med eldstesønnen min her på Averøya. Etterhvert har han gjort det veldig bra i sin genre, og det er ikke hvemsomhelst som kan stille med en CV som bl a inneholder auditions på Brodway. Jeg er utrolig imponert over hvor langt han har kommet, og har klokketro på at han kommer så langt han vil. Flere av dere har nok sett ham på tv også, for i "Det store korslaget" var han en av deltagerne på "Team Elg". Vil du vite mer om Mads kan du gå til hjemmesiden hans HER

Vi kom tidlig til kaffebaren "Onkel og vennene hans", og fikk sitte i en god sofa og bare nyte det hele. Det var akkurat passe av alt. Akkurat passe stor plass, akkurat passe mye folk, akkurat passe reportoar, akkurat passe publikumskontakt. Dette, sammen med Mads' tenor som serverte den ene Brodway-perlen etter den andre gjorde kvelden minneverdig. Og Mads var slettes ikke alene på scenen. Vi fikk med oss gamle travere som Kurt Langaas og Haldis Gundersen, og vi fikk stifte bekjentskap med unge Anette Lyngbø (som også deltok i Korslaget..)
Man kan ikke bo i nærheten av Kristiansund uten å vite hvem Haldis er. Revyscenen er hennes andre hjem, tror jeg. Kanskje var hun født på en scene ??? Og om man liker smygende bluestoner og jazzy musikk, så vet man hvem Kurt er. Når man i tillegg byr på en pianist som Eirik Hunnes kan dette bare ikke bli feil! Det ble en kveld med toner som gikk "under my skin", med sanger som kunne "fly me to the moon". En Mads som absolutt var på hjemmebane, gamle travere som viste at de har guts i bøtter og spann, og fantastiske store lille Anette. Jeg lurer litt på hvordan en så stor stemme får plass i en så liten kropp!!!

 Noen bilder fra en trivelig kveld...D er vel ikke akkurat noen typisk kaffebar-gjest, men han koste seg den kvelden, han også.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

På scenen.... Mads Belden, Haldis Gundersen og Kurt Langaas. Håper det blir flere sjanser til å oppleve dem.Publikumskontakten var der fra begynnelse til slutt.

(Bildet er fjernet fra bloggen)

And I give to you.... Kurt Langaas, Mads Belden, Anette Lyngbø og Haldis Gundersen!!! Desverre var ikke Eirik Hunnes med på bildene....

- og om du vil bli bedre kjent med vakre Anette, finner du bloggen hennes HER

Mads har stadig nye prosjekter på gang, og bl a blir det konserter før jul. Jeg skal prøve å skrive om det i bloggen, for jeg kan absolutt anbefale en tenor som kommer til å vokse langt utover Norges grenser.

Lynni Treekrem - et fyrverkeriFredag var det altså tid for konsert med Lynni Treekrem på JC i Kristiansund. Konsertopptaket over er fra en tidligere konsert, men å fortelle om Lynni uten å "vise henne fram" er umulig.

Om du blander sammen indiansk kultur, temperament fra Søramerika, samisk visdom og putter dette inn i et menneske som slippes ned i en storm på Nordvestlandet, så skulle det bli noe som ikke er ulikt denne damen.

Jeg dro tidlig til by'n, med et uteserveringssted i sikte. Det viste seg å bli en kald fornøyelse, så jeg gikk inn på JC i GOD tid. Der ble jeg møtt av sprudlende damer i døra og fikk en riktig så fin plass i forhold til scenen. Jeg kom også i snakk med et hyggelig svensk par. De hadde bodd i Kristiansund i mange år, og trivdes godt i byen.


Marita og Örjan

Journalist Kurt Austheim Rambjør fra "Tidens Krav" var også in action...Og SÅ kom Lynni....

Med lilla hår, flagrende gevanter og en stemme som eier lokalet, smyger hun seg inn under huden på folk, og der blir hun. Desverre er bildene mine av henne dårlige, men jeg tenkte egentlig å låne bilder fra journalisten. Jeg har bare ikke fått tak i ham enda, og det var på tide å få postet innlegget...Lynni og gitaristene Jørun Bøgeberg og Nils Einar Vinjor, leverte en fantastisk konsert, både for øret og for øyet.
 Ekte varer vokser ikke på trær, men jeg lurer på om de kanskje fødes i fjæra...?Donkeyboy til Averøy

Vår lokale bank, Sparebank1 Nordvest, feirer 175 års jubileum i år. Banken har alltid vært flink til å pløye kapital tilbake til lokalsamfunnet, og denne gangen satser de på ungdommene. 17. juni 2010 arrangerer de konsert på utescenen på Kvernes, og på scenen står Donkeyboy fra Drammen. Siden jeg (til tross for min høye alder) ikke har blitt bitt av svensktoppbasillen, er det ikke bare ungdommer på Averøy som gleder seg... Jeg gleder meg også :o)


ONE

Bare en sen liten hilsen om den vakre og vanskelige kjærlighetenIkke misforstå, det er ikke snakk om trøbbel i heimen ( Det kan jo kanskje tolkes slik om man hører på teksten) men dette er en låt jeg aldri blir lei av....

Husk å ta vare på hverandre ♥

Ocarina på vei

Da er denne på vei hjem til oss..
Og denne...

Om du ikke vet hva det er, så har de fleste hørt den...Nei, det er ikke jeg som skal spille på denne, det er David som nesten ikke kan vente til den kommer :o)

Kanskje han legger seg tidligere da, slik at han sover mere og tiden går fortere???? Man kan jo alltids håpe.

God natt, og sov godt, både David'er og alle andre.

Donna Bacalao

Kristiansund har lange tradisjoner som operaby, og det nyeste skuddet på stammen er folkeoperaen Donna Bacalao.

untitled donna bacalao

Donna Bacalao er skrevet av Frode Alnæs og Stig Nilsson og hadde urpremiere i fjor. Årets premiereforestilling fant sted i går, og du kan lese om den og se bilder fra den på TK.no

untitled vikaneset


Forestillingen pågår ute på amfiscenen på Vikaneset, og selv om jeg veldig gjerne skulle vært der, blir det ikke tur på meg i år heller. Med småskranten lommebok får jeg heller holde meg hjemme. -men NESTE år....
David kunne også tenkt seg å vært med, ikke fordi han er så opptatt av opera, men fordi en av golf-kompisene hans er med i forestillingen. Selv mener jeg (som kjent?) at barn og unge har godt av å bli presentert for mange forskjellige typer kunst og musikk. På den måten kan de selv velge hva de liker og ikke liker istedenfor å holde seg til "alle-andre-mener"

Siden jeg ikke kan anmelde en forestilling jeg ikke har vært på, anbefaler jeg å gå inn på linken over og se en liten smakebit av hva dette er. Gå inn på "lyd og bilder" og nyt det - eller se iallefall hva det er. Det tar ikke lang tid :o)
Som sagt..NESTE år blir det kanskje min tur til å være publikum. Kommer du også?

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits