Oppussing

Møbelringen skaper trivsel hjemme hos oss også

Etter å ha pusset opp stua tidligere i 2009, var det før jul tid for å begynne å kjøpe møbler. Hos oss er det kjemisk fritt for hvite vegger - det gjorde jeg meg ferdig med for 20 år siden, da alle trodde vi var gale som hadde så mye hvitt. Jeg vet det er "i tiden", og jeg syns det er vakkert, men vi har litt andre farger og litt tyngre møbler...
(Blitsen forandrer fargene på dette bildet, men jeg ville vise fram bordet uten duk..)
Jeg ble kjempefornøyd med beige vegger og hvite lister. Gulvet er greit - jeg kunne tenkt meg skipsgulv, men ville ikke betale hva det kostet, så da ble det helt grei parkett istedenfor.
Møblene er kjøpt på Møbelringen, og servicen på butikken i Kristiansund er upåklagelig. Tremøblene Amadeus fra Rov:co har vært et ønske lenge. Vi kjøper litt etter litt, og i første omgang ble det bord, lampebord og stereobenk. Nå er også et bokskap og ei hylle bestilt.

I tillegg skal stolene, gardiner og lamper byttes ut. Stolene venter vi bevisst med, men lamper og gardiner har jeg ikke funnet ennå. Leter til jeg finner noe jeg virkelig liker, så får det gamle bare være så lenge...

Mandag er en bra dag..

.. å være ferdig med arbeidshelg på!
Jeg er absolutt trøtt som en dupp, men jeg måtte vaske vinduskarmer først, slik at de er klare til maling. D får selvfølgelig den ettertraktede jobben å gjøre solgule vinduskarmer hvite, så jeg har ikke lov til å klage :o)
Hans ringte i morrest. Vel framme i Oslo, men tydeligvis omtrent like trøtt som meg. Han prøvde å overbevise meg om at det gikk helt greit å sove på en benk i parken... Hmmm - skeptisk!!! Satser på at han, som alltid, kødda med mor si.
AC/DC konserten har han iallefall gleda seg til lenge, så forhåpentligvis er den verdt turen.
Nå er det på tide å sove noen timer. Mere blogging, bl a ukas middagstips kommer senere. Forhåpentligvis forfattet av en litt mere våken madam...

-Klezzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Prosjekt stue

Alle har vel fått med seg at vi lever i et utrolig rotete hus for tiden... Bare det å tømme stua og finne plass til alt var egentlig et STORT prosjekt .

Oppgaven starter selvfølgelig inne i hodet, med planlegging, og ikke minst med planlegging sammen med D. Alikevel er den første "ordentlige" oppgaven å dra på byggsenteret....
dsc00060         fra telefonen igjen 012

Tapetveggen ble sidelengs (sorry). Nå ble det jo ikke tapet, men miljøstrie på oss. Da trenger man maling!!!
029   030

Man kan vel ikke klage på utvalget av farger... Vi er imidlertid så kjedelige at vi valgte fersken, den fargen vi har brukt ellers i huset.

I dag har vi virkelig fått gjort masse.Dvs, D har gjort masse. Jeg ligger rett ut innimellom, men jeg har iallefall vaska taket så det er klart til maling. Måtte hvile lenge etterpå, men jeg er så glad for at jeg er ferdig med det. Jeg tok de siste knølete bitene av tapetseringa også, mens D begynte å male veggene...
fra telefonen igjen 009

D maler veggen bak TV-seksjonen

fra telefonen igjen 017  fra telefonen igjen 014

Det ser ikke mye ut som ei stue, da.. Pga takmalinga er det plast over alle de store møblene

fra telefonen igjen 016   fra telefonen igjen 010Møblene skal byttes ut, men det får vi ta etterhvert. Gulvet skal også skiftes ut til parkett. Listene blir hvite profilerte. Ny verandadør må vi også ha...
I det ene hjørnet over er det malt et strøk på veggen, men fargen vises veldig dårlig....

Nå har dere fått en liten titt iallefall. Det tar litt tid med oss, men det BLIR bra etterhvert - tror jeg.

Nå er oppvaskmaskina ferdig, så det er vel på tide å køye. Må bare drikke opp rødvina mi først (bare et lite glass.. innimellom penicillinen)
Natta - og ha en riktig fin søndag.
LUv you all ♥

-klem-

In progress

Så har vi satt bort David og kasta oss over siste rest av tapetseringa. Er ferdig med hjørnene, så nå er det bare plankekjøring igjen :o)

Bilder kommer senere i dag..

C U

Stritt miljø

..eller miljøstrie. Akkurat nå stritter jeg imot det meste!! Tre av fire hjørner er heldigvis ferdige, så nå er det ren plankekjøring, det som står igjen. Jeg syns det er kjempemorsomt å pusse opp, men akkurat den biten med å få tapeten i vater, skøytene usynlige og hjørnene rette - uten bulker - kan ta knekken på ethvert ekteskap.
Heldigvis berga vi oss gjennom denne krisa også. Nå skal jeg henge ut noe klær, lage middag og soooove før jeg skal på vakt. Det ble egentlig bra, det vi har gjort hittil på stua :o)
-bilder får jeg ta senere en dag. Nå må jeg være litt husmor (Og se om jeg finner David. Han rømte, midt under den værste stormen. Jeg tror han fant ut at kjellerstua var langt mer levelig, og på behørlig avstand fra foreldrenes tjating)

Håper dere alle har hatt en trivelig pinse.

-klem-

Ingen vei tilbake

Vi har lenge hatt planer om å pusse opp stua, men Ting Tar Tid i heimen... Eksemfingre egner seg dårlig til lim og maling... Men - sist mandag (25. mai) satte vi igang..
golf oppussing og sykling 004

David er kjempeflink til å hjelpe til med å skrape vekk gammel tapet. Ingen raske løsninger her igården iallefall. All gammel tapet skal bort før ny miljøstrie og maling skal på...
golf oppussing og sykling 005

Og her ligger den gamle veggen - i filler på gulvet. Veggene har vært veeeldig gule nå i 12 år, så det skal bli utrolig godt å få gjort noe med dette...(Det var utrolig fint da vi pussa opp sist - og veldig itiden.. gule vegger, grønne møbler og en bord malt i grønt og burgunder... :o))
Det værste med hele greia er uansett å tømme stua. DET tar tid. Jeg har bært, kastet, stuet vekk, ryddet...og hvem visste at innerst i sølvtøyskuffen hadde vi en stor boks med nabbiperler??? Ikke jeg iallefall. De har sikkert vært der de siste fem årene, for det er lenge siden jeg stadig tråkket på disse dingsene som var overalt - heldigvis!
Vel, vel..har enda noen tallerkener å plassere på foreløbig ukjent sted...
Lette egentlig etter en annen sang, men denne va'kke så værst når det går mot helg... ikke sant, Hans?

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits