Shopping

Problematisk internett

Etter at Tor med Hammeren ble irritert i forrige uke ble internettkapasiteten vår sterkt redusert. Bl a er det veldig vanskelig å få lastet opp bilder. Siden jeg liker å bruke bilder i blogginnleggene mine må jeg vente med å blogge til ting er "på stell" igjen. Innlegg om golf, kremmere, båtfolk og Stavneset er på vei ;). Håper du stikker innom igjen etterhvert.

 

Ha en fortsatt fin søndag.

Perler på Facebook

En av mine bekjente er fantastisk med ord. Slike perler som dette finner jeg ofte på Facebook...

 

Eg er nesten ingen.

Alle mine draumar

er nesten umoglege.

 

Så eg gir nesten opp

før eg reiser meg

og nesten når himmelen.

 

-Øyvind Rangøy-

 Ha en fin onsdag - mens jeg leser fag og det er igrunnen ganske fint, det også!

 

Stikk ut - Bremsneshatten

For meg er det naturlig å velge Bremsneshatten som min første tur denne sesongen. Stiene der har jeg tråkket utrolig mange ganger.

Om du kjører til Bremsnes parkerer du ved hovedveien, på motsatt side av avkjørselen til kirka. Du tar av der det er skiltet til Djupvika men kjører ikke ned dit. Bare kjør av hovedveien og parker. (Skal få tatt bilde og legge ut her etterhvert)

Følg stien opp mot Bremsneshatten. Om du går opp en av de andre veiene og befinner deg inne i et sauegjerde kommer du til et kryss.


(Sett fra Bremsneshatten)

Om du går til venstre kommer du til Bremsneshola og kan gå litt forbi den og opp på toppen. Om du tar veien mot høyre har du to alternativer, "Bratta" eller "Kuveien"


Uansett må du først gå ut gjennom grinda. Husk å lukke den!


Like etterpå har du to valg.

Om du går mot høyre følger du "Kuveien".  Navnet er blitt til pga at man i gamle dager brukte denne veien for å få med seg kyrne opp. Her kommer også veien fra parkeringsplassen inn på stien.

Fortsett langs "hattebremmen" over en liten bekk.


 Etterhvert går stien oppover berget.


Nesten oppe. Tydelig sti hele veien.


På toppen går du mot høyre


Turbok og kode ligger i metallkassen ved denne varden.


Om du velger det alternativet jeg kalte "Bratta" skal du slippe å klatre opp klatreveggen, men stien på toppen går ganske nær kanten etpar steder. Stien er litt brattere, men ikke vanskelig.

For dette alternativet går du opp mot venstre like etter at du har gått gjennom porten. Stien er tydelig og grei å følge oppover.

Et kort parti må du klatre litt. Stien er litt luftig akkurat i dette området.


Når du kommer opp fortsetter du mot varden du ser øverst til venstre i bildet her.Fra den varden går du ned en liten skråning og deretter rett fram mot det høyeste punktet hvor bok og kode ligger i kassen sin.

En forholdsvis kort tur. Kos deg!
SHOEART - kunsten å sko seg

Da jeg var i selskap i helgen fikk jeg igjen anledning til å bruke sko med høye hæler. Igjen falt valget på mine grønne sko av merke Unisa.Skoene kjøpte jeg da jeg tidligere i januar var på kundekveld hos Shoeart.
Dette er litt av høstens og vinterens sko. Vi fikk også en sniktitt på vårens nyheter og tro meg - DER var det mye lekkert! Tror jeg må innom en dag igjen.

Denne kvelden var vi inviterte gjester og ble møtt med bobler i glasset og små munnfuller.

Kundekveld eller ikke, betjeningen på Shoeart får meg alltid til å føle meg velkommen.

Så velkommen at jeg vandret ut derfra med et par sko, et par skoletter og et glitrende mobildeksel. Jeg hadde ikke hatt noe imot å ha med meg en Pippaveske ut heller, men en slik kan jeg ikke kjøpe på impuls.

Vakre Cecilie Hoset er alltid hjelpsom, samme om det er sko eller annet du lurer på. Hun er daglig leder hos ShoeArt og akkurat nå vet jeg at det er 50% avslag på endel sko, bl a fra Unisa.

 

SINO DESIGN- statement man blir glade av.

Som dere vet, er Kristiansund "byen min". Et sammensurium av historie, etterkrigsbebyggelse og nye linjer. Butikken jeg vil vise deg ligger i utkanten av sentrum.

 

Du kan vandre i byens eneste brostensgate og stanse ved de opplyste vinduene til Sino Design.

Og om du går inn finner du fantastiske klær og fantastiske damer.

-og på skjørtet står det "Steintøff jente!" - kunne ikke stemt bedre.

De fleste klærne er egenproduserte.

Spesielle kjoler for spesielle mennesker <3 Om du ønsker å se et bedre utvalg av klærne kan du gå inn på Facebooksiden deres, Sino - unike klær for tøffe jenter, og se litt mere av hva de har å by på. I butikken kan du også få kjøpt 

..og smykker, lamper, designparaplyer og enda mere spennende. Det du ikke ser der kjolene henger på rekke og rad, er at på plaggene finner du brennhete statements...
Den siste er en av mine favoritter. En annen favoritt fant jeg på disken. Slettes ingen kjole men noe jeg skal nyte sammen med en fyldig rød vin en kveld i adventstida. Den er nemlig klar til å pakkes inn som en av pakkene i adventskalenderen min....

Nå må jeg ta en liten pause før jeg viser fram en annen butikk. Da vil det dreie seg om  kjøkken.

Ha en fin fredagskveld, da.

 

-klem-

Jeg fikk et hjerte i posten

Gjennom bloggen og gjennom Facebook har jeg blitt kjent med mange fine mennesker. Noen har jeg truffet i det virkelige liv, andre ser jeg på som venner uten at jeg har møtt dem.

En av disse er Robert.

Jeg kan ikke skrive hans historie her, det ville blitt helt feil. Jeg kjenner ham ikke godt nok til det.

For noen dager siden fikk jeg en etterlengtet pakke i posten. I den pakken lå en ganske tynn bok. Diktbøker pleier å være tynne. Jeg bladde litt i den først. Lot forfatterens måte å skrive på synke inn. De siste dagene har jeg LEST den.

Hva jeg syns? Først og fremst at det er skummelt å skulle synes noe om andres følelser. Følelser er det mye av i boken.

Noen av diktene går rett i hjerte mitt.

Noen kan jeg forbinde med hendelser som jeg vet om.

Noen forstår jeg ikke

ennå.

 

Det finnes ingenting her som er pakket inn i snirklete formuleringer. Alt er rått og ekte. Av og til er det veldig, veldig vakkert.

"hvis jeg lukker øynene

hører jeg lyden av små barneføtter

på kalde vintergolv"

Andre steder virker det som om diktene er mange ord satt sammen etter hverandre - halvferdig.

"ord

fra vakker munn

en sjel

i godhet"


Disse små utdragene er tatt ut av sammenhengen og det jeg leser mellom linjene er noe helt annet enn hva DU kanskje vil finne. Derfor anbefaler jeg at du leser diktene selv. Våg å gå inn i linjene, bak ordene, for Robert våger å skrive åpent om tanker og følelser. Boka heter da også ALENE - med tanker og følelser.

Min favoritt er bokens siste dikt

 

- hvem er jeg -


man endres

erfarer og opplever

forandres konstant

og undrer

 

hvem er jeg

 

ikke den

jeg var i går

 

subjektivt

oppfattes ikke alt

objektivt

uendret for øyet

 

dog ikke sjelen

 

man eldes fort

i visdommen

 

-Robert Fink Overen-

 

Foran i min bok har dikteren skrevet en personlig hilsen til meg. (Takk, det samme, Robert!)  På baksiden av boken har han skrevet en generell hilsen. "Nå er diktene også dine. Håper du liker mine uttrykte ord, og at boka også gir deg noe......og gjerne til ettertanke!

Det har du greid, Robert. Jeg liker ikke alle, men jeg liker de fleste. Noen kommer jeg til å tenke lenge på.

 

T A K K.

SHOEART - konsept på høye hæler

For en tid siden var det et lyst hode (eller - han er vel temmelig mørk, men det får så være) som kom med en anbefaling til meg. "Det er åpnet en ny skobutikk på kaia i Kristiansund. Dit må du gå, for den butikken vil du like", sa han.

Jeg pleier å høre på denne vismannen, så en dag passet det å stikke innom Shoeart. Jeg ble absolutt ikke skuffet til tross for skyhøye forventninger.

Dette er en konseptbutikk som kombinerer sko og kunst. Akkurat nå stiller en lokal kunstner ut i lokalene mens det i tillegg er god plass til sko.

Den første dagen jeg var innom traff jeg en hyggelig dame bak disken. Neste gang jeg var der møtte jeg en hyggelig mann. Det jeg egentlig la merke til først var logoen. Du ser den på veggen over disken. En stilisert skyline med art deco bokstaver i bunn passer så utrolig godt til dette konseptet. Det var like før jeg hørte svake jazztoner i bakgrunnen (Neida, det var ingen musikk der, bare min inbilning!)

Som du ser, har de også vesker her i tillegg til kvalitetssko for både dame og herre. Jeg fant meg etpar nydelige sko ved første besøk, men syntes jeg måtte tenke litt på det. Det viste seg å være en dårlig idê, for da jeg kom tilbake var de desverre utsolgt i min størrelse. Jeg skal aldri mer forlate etpar sko der! Jeg er nemlig helt sikker på at jeg finner meg flere par sko som jeg kan like der.

Disse, f eks...
Jeg hadde med meg fotoapparat, men med "feil" linse, så jeg tok bare etpar bilder med mobilkamera. Jeg må uansett innom igjen, så da satser jeg på å kunne vise fram mere av utvalget.

Og om du er i Kristiansund, så gir jeg gjerne videre rådet jeg fikk "Dit må du gå, for den butikken vil du like".

 

Ha en fortsatt trivelig tirsdag.

For meg blir det tid for strikking og kanskje litt mere blogg etterhvert...

, Averøy

Hestia var ilden og hjertets gudinne. Den som holdt liv i flammen... Fordi min mann D og mine to voksne sønner er det viktigste i mitt liv, har jeg lånt navnet. Uansett hva som skjer, er mitt hjerte hos disse tre og det vi har sammen.

Norske blogger
hits